|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy pierwszego świata + ot, część 3.
Na jesień i zimę uwielniam wełnę w każdej postaci, na wiosnę wszelkiej maści wiskoze i jej odmiany a na lato len
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Konto usunięte
|
Ja nie mogę nic z domieszką wełny, mnie nawet len "gryzie" jestem team sztuczniaki
![]() Jest poliester i poliester ![]() Z drugiej strony- mam (a raczej mialam) pare topow z poliestru, to byla porazka, czułam się jak w worku foliowym, to by tanie, popularne sieciowki, nope nigdy więcej, chciałam zaoszczędzić ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87869083]Ja nie mogę nic z domieszką wełny, mnie nawet len "gryzie" jestem team sztuczniaki ![]() Jest poliester i poliester ![]() Z drugiej strony- mam (a raczej mialam) pare topow z poliestru, to byla porazka, czułam się jak w worku foliowym, to by tanie, popularne sieciowki, nope nigdy więcej, chciałam zaoszczędzić ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Czysty len mnie tez drapie, jest dla mojej wrazliwej skory za szorstki, dlatego na lato czesto wybieram mieszanke lnu z bawelna pol na pol. Mniej sie gniecie i zdecydowanie mniej drapie.
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Czy bywacie zadowolone z farbowania w salonie (więcej niż jeden kolor)?
Mój PPŚ to to, że zawsze, ZAWSZE wychodzę z nie takim kolorem, jakiego oczekuję. Wczoraj to samo - pokazuję zdjęcie, mówię, robimy dokładnie to, nie chcę już blondu. A z czym wychodzę? Z żółtkowymi refleksami zamiast brązów ![]() Masakra, nie wiem, o co chodzi. Szukam naprawdę polecanych miejsc, sprawdzam portfolio i robią to, co chcę, a mimo to wychodzi kompletna abstrakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie jestem zadowolona ze swojej fryzjerki. Zawsze przychodzę ze zdjęciem i dyskutujemy, bo wiadomo, ze każdy ma inne włosy i czasami nie da się osiągnąć identycznego efektu. Ale tez mi zajęło pare lat znalezienie odpowiedniej specjalistki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87868977]
![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Cytat:
![]() Kasztanka-zmieniłaś avatar i Cię nie poznałam ![]()
![]() |
![]() |
#1148 |
Pani Mizantrop
|
Tez tak czesto mam, kiedy ktos zmienia avatar do ktorego jestem przyzwyczajona.
W pierwszym momencie jest takie "o, a to kto?" ![]()
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1150 |
Pani Mizantrop
|
Zaluje bardzo, ze nicka sie nie da zmienic
![]()
![]() |
#1151 |
BAN stały
|
Poniekad w temacie - chcialam sobie kupic (oczywiście w Medicine) lniano-wiskozowy kombinezon na lato, wczoraj wieczorem wrzuciłam go do koszyka, miałam to przemyśleć i ewentualnie zamówić dzisiaj i jak się możecie domyślić, dziś rano już nie było mojego rozmiaru
![]() Mam wrażenie, że ludzie teraz szaleją zakupowo online, bo czego bym sobie nie upatrzyła, to za chwilę wyprzedane. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nienawidzę prasowania, a najbardziej rzeczy, które 5 minut po założeniu wyglądają jak wyciągnięte psu z gardła ![]() Mam dokładnie ten sam problem, ale póki co dałam sobie bana na kosmetyki ![]() Cytat:
Ja farbuje na ciemny brąz, ale to jest mieszanka kilku farb. Dla mnie farbowanie w salonie nie ma porównania do domowego, ale ja mam długie i gęste włosy. Samej mi było ciężko. Teraz mam fajnego fryzjera, który daję mi farbę zbliżoną do mojego koloru. Ładnie się wypłukuje i nie widać tak odrostów. Pomógł mi też zejść bez rozjaśniania z wcześniejszego koloru, który był za ciemny i który zrobiła mi wcześniejsza fryzjerka. Ale dla mnie z fryzjerem to loteria. Ciężko trafić na dobrego. I pamiętaj, że każde włosy są inne. Zdjęcie z katalogu to jedno, a rzeczywistość to drugie. Jak masz blond to od razu ciemne Ci nie wyjdą, do tego początkowo farba będzie się szybciej wypłukiwać i kolor będzie brzydki.
![]() |
![]() |
#1153 |
Konto usunięte
|
Natchnieta tym wątkiem, przejrzałam swoją szafę, właściwie nadal to robię. I tak, powiem szczerze, że dziwi mnie takie uwielbienie wiskozy. To znaczy jest oczywiście przyjemna w dotyku, milusia, naturalna ale to jest materiał tak tragicznie się mnący.. Okazuje się, że mam sporo bluzek i sukienek z wiskozy i to są te, które zakładam najrzadziej właśnie przez mięcie (?) Się. Ładnie wyprasuje, ubiorę, wsiądę do samochodu i po sprawie. Wysiadalam pod pracą wymiętolona i najczęściej coś narzucałam na siebie żeby nie było tak widać
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety to właśnie taka loteria. Dlaczego gdy zaczęłam farbować włosy wydawało mi się, że "oo, to położy tu farbę i wyjdzie to równo i dokładnie, równo się będzie wypłukiwać itd". Mnóstwo w tym płynnych zmiennych. Nie jest mi chyba dane otrzymać koloru, który sobie zaplanuję w głowie. A chciałam taką piękność jak w załączniku. A na głowie mam blond, no zwykły blond (choć moje naturalne są nawet trochę ciemniejsze od tego, co miało wyjść, a tylko połowa długości była blondem). Jakim cudem ja się pytam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87869653]Natchnieta tym wątkiem, przejrzałam swoją szafę, właściwie nadal to robię. I tak, powiem szczerze, że dziwi mnie takie uwielbienie wiskozy. To znaczy jest oczywiście przyjemna w dotyku, milusia, naturalna ale to jest materiał tak tragicznie się mnący.. Okazuje się, że mam sporo bluzek i sukienek z wiskozy i to są te, które zakładam najrzadziej właśnie przez mięcie (?) Się. Ładnie wyprasuje, ubiorę, wsiądę do samochodu i po sprawie. Wysiadalam pod pracą wymiętolona i najczęściej coś narzucałam na siebie żeby nie było tak widać
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To zależy. Tak jak jest poliester i poliester, tak samo jest wiskoza i wiskoza ![]() Niektóre wiskozowe koszule mi się bardzo gniotą, ale mam też takie, których prawie nigdy nie prasuję (chyba że źle powieszę) i się nie gniotą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87869653]Natchnieta tym wątkiem, przejrzałam swoją szafę, właściwie nadal to robię. I tak, powiem szczerze, że dziwi mnie takie uwielbienie wiskozy. To znaczy jest oczywiście przyjemna w dotyku, milusia, naturalna ale to jest materiał tak tragicznie się mnący.. Okazuje się, że mam sporo bluzek i sukienek z wiskozy i to są te, które zakładam najrzadziej właśnie przez mięcie (?) Się. Ładnie wyprasuje, ubiorę, wsiądę do samochodu i po sprawie. Wysiadalam pod pracą wymiętolona i najczęściej coś narzucałam na siebie żeby nie było tak widać
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Serio? Ja właśnie wiskoze cenie za to, ze nawet jej prasować nie muszę. Mam mnóstwo sukienek i bluzek wiskozowych. Jadę w delegacje, sru do walizki, na miejscu wyciągam i mogę od razu ubrać. Teraz na szybko sprawdziłam, wiskoza 83%, reszta poliester i nylon, nigdy ta sukienka żelazka nie widziała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
BAN stały
|
Wiskoza to jest loteria. Ja zazwyczaj lubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87869725]Może przez domieszkę, te które przejrzałam są 100% wiskozy i mną się bardzo bardzo. Jak koleżanka wyżej zauważyła, jedne faktycznie mniej (efekt znośny, da się chodzić ale szału nie ma), a inne tragicznie (efekt chce wrócić jak najszybciej do domu, bo wyglądam jak ostatni niechluj).
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To rzeczywiście lipa. Tez strasznie nie lubię chodzić pognieciona i unikam takich materiałów jak ognia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
U mnie z wiskozy część rzeczy mnie się jak szalona, tak że wystarczy spojrzeć na ubranie, żeby powstało nowe zagniecenie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Pani Mizantrop
|
Moim obecnym PPS jest to, ze tak strasznie mi zimno, a to nawet jeszcze nie zima.
Siedze przed komputerem w tshircie z dlugim rekawem, na to zalozylam puchata bluze i na to jeszcze szlafrok i dlonie mam i tak skostniale z zimna. Chyba zaraz odpale klime, bo tak sie nie da zyc.
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post86811686 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Problemy pierwszego świata + ot, część 3.
A ja mieszkam i pracuje w Polsce i tez marzne w biurze. Ogrzewanie o tej porze roku nie istnieje, budynek jest stary, zabytkowy i nieocieplony
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez niemanicka Czas edycji: 2020-05-22 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Otoz sytuacja jest dynamiczna, ale dalej w tematyce problemow pierwszego swiata - kombinezon nagle wrocil we wszystkich rozmiarach, ale 20 zl drozszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Kasztanka, czemu już nie ma Bowiego w avatarze?
![]() ![]() Mój ppś to taki, że siedzę nad otwartymi 10 zakładkami z adidasami na allegro i próbuję jakieś wybrać. Takie, żeby pasowały mi do spodni i do spódnicy/sukienki. Niekoniecznie czarne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Chyba czeka nas samodzielny montaż ścianki z regipsu a nie mamy pojęcia co i jak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.