♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-23, 11:58   #3541
borowczyki
Przyczajenie

Dot.: ♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2

Cytat:
Napisane przez laluna91 Pokaż wiadomość
Właśnie wydaje mi się że ten Tiny się rozkłada na płasko
Nawet się udało wrzucić zdjęcie. Dziewczyna Pisze że nowy kosztował 290 a jest stan idealny i chce połowę ceny to chyba spoko Załącznik 7717121

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hej Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale przy starszaku ciężko wbić mi się w jakąś grupę na stałe. Mam termin na koniec sierpnia, ale podejrzewam, że urodzę we wrześniu, więc jakoś do was mi bliżej. Mam już synka 2 latka (z pretty_girl jesteśmy na marcowych mamach - mam nowe konto )

Ale odezwałam się dlatego, że musimy być z tego samego miasta :P, bo pisałam dziś o ten leżaczek, którego zdjęcia wkleiłaś, dziewczyna pisze, że sprzedany, więc pewnie już go kupiłaś, potem wchodzę tutaj i widzę, to ogłoszenie :P
borowczyki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-23, 12:12   #3542
mamaporazczwarty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowegruszki Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam, tylko to się zmienia co chwilę Ale awaryjnie lepiej mieć coś pod ręką

Tak, ma fenoksyetanol. Jest to substancja stosowana jako 1% konserwant w różnych kosmetykach, natomiast w octenisepcie ze względu na silne działanie p/brakteryjne jako substancja lecznicza (ma 2%). I o ile kosmetyki stosujemy często i na większe powierzchnie, więc faktycznie lepiej szukać takich z czystym składem o tyle tutaj mamy lek o określonym działaniu, stosowany miejscowo i przez krótki czas. Lepiej zadziałać zdecydowanie niż żeby rozwinęło się zakażenie, a jak to mówią dawka czyni truciznę A Asept wspomniany ma niestety dużo słabsze działanie. No ale każdy robi jak uważa
Dokładnie, ja uzywalam na rane po cesarce przez pierwsze dni, ale też kazali mi tylko tak po kąpieli wieczornej przez pierwsze dni i potem już nie, ze by niewyjałowić rany zupełnie, a odrazu po przyjściu do domi kazal mi doktor nakleić silikonowy plaster na blizny, np. sutricon i nie mam nawet śladu po cesrace. Mkz ejakby mi wlski dłuższe urosły to było by widać, że w tym miejscu nie rosną

mamaporazczwarty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-23, 12:14   #3543
mamaporazczwarty
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;87872447]Ja młodego pępek pielęgnowałam na sucho, ale bez unikania moczenia w kąpieli, dokładnie później oczyszczałam i osuszałam i na to octenisept. I teraz zamierzam zrobić tak samo, bo to nam się sprawdziło raz.

Popieram malinowegruszki - to dawka czyni truciznę, ale ja w temacie składów itp. nigdy nie byłam jakoś przesadnie przezorna, więc żaden ze mnie ekspert.
Tormentiolu też się nie poleca u dzieci, a gdyby nie on to młody kilka razy miałby pupę odparzoną do krwi i to głęboko - czasem trzeba wybrać mniejsze zło.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Nam lekarz dla 3latka dał syrop acti trin, który teoretycznie jest od 7 lat i tylko dawkę dał mniejszą i pomógł mu odrazu. To co też pisza w większości ulotek, to zabezpieczenie firm farmaceutycznych przed oskarżeniami o trucie itd, tak słyszałam

Stary 2020-05-23, 15:53   #3544
kaate233
Raczkowanie

Ile dni czeka się na wyniki z krzywej cukrowej?
kaate233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-23, 16:13   #3545
malinowegruszki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaporazczwarty Pokaż wiadomość
Nam lekarz dla 3latka dał syrop acti trin, który teoretycznie jest od 7 lat i tylko dawkę dał mniejszą i pomógł mu odrazu. To co też pisza w większości ulotek, to zabezpieczenie firm farmaceutycznych przed oskarżeniami o trucie itd, tak słyszałam

Nawet nie tyle o trucie, co po prostu mało kto robi badania na maluchach. Tak samo z ciężarnymi czy kp
Stary 2020-05-23, 16:25   #3546
mamaporazczwarty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowegruszki Pokaż wiadomość
Nawet nie tyle o trucie, co po prostu mało kto robi badania na maluchach. Tak samo z ciężarnymi czy kp
Dokładnie, a w dobie wszech obecnych spraw sądowych to łatwiej im napisać coś co jest pewne niż szukać guza potem w całym

Stary 2020-05-23, 16:37   #3547
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaate233 Pokaż wiadomość
Ile dni czeka się na wyniki z krzywej cukrowej?
Ja miałam wieczorem przez internet a następnego dnia mogłam odebrać wynik papierowy

❤️❤️❤️
K+H+Z
alwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-05-23, 16:44   #3548
Misio1849
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alwa Pokaż wiadomość
Ja miałam wieczorem przez internet a następnego dnia mogłam odebrać wynik papierowy
Ja dziś rano robiłam i już mam wyniki oczywiście online, muszę na odczyn coombsa do poniedziałku poczekać ale i tak w środę mam lekarza więc spoko. Glukoza na czczo 84 po godz 144 a po dwóch 126 więc myślę że nie jest źle jak cukrzyca zaczyna się od 140 ale zobaczymy co lekarz powie w srode

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Misio1849 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-23, 18:27   #3549
ewulkamala16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katarznaka Pokaż wiadomość
Ja śledze ale temat imprez i wesel bo to moje i męża źródło utrzymania, a w obecnej sytuacji, gdzie doszły nam straty związane z pożarem, sytyacja finansowa u nas jest bardzo kiepska. Wiem, że może to niezbyt rozsądne, ale jak nie wrócą szybko wesela to będzie u nas mega ciężko

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Mówią, że od czerwca już ma to powoli ruszać.

Stary 2020-05-23, 21:06   #3550
laluna91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katarznaka Pokaż wiadomość
Ja śledze ale temat imprez i wesel bo to moje i męża źródło utrzymania, a w obecnej sytuacji, gdzie doszły nam straty związane z pożarem, sytyacja finansowa u nas jest bardzo kiepska. Wiem, że może to niezbyt rozsądne, ale jak nie wrócą szybko wesela to będzie u nas mega ciężko

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wydaje mi się że rusza temat i będzie tylko lepiej w tej dziedzinie My mamy zaproszenie na wesele za miesiąc do mojej koleżanki i zaprosiła 150 osób. Suknia droga, zespół z górnej półki, kamerzysta, fotograf więc wszystko normalnie Nie wiem jak wybrną z tego jak będzie ograniczenie do 50 osób ale chyba myślą że już będzie normalnoe można

Cytat:
Napisane przez borowczyki Pokaż wiadomość
Hej Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale przy starszaku ciężko wbić mi się w jakąś grupę na stałe. Mam termin na koniec sierpnia, ale podejrzewam, że urodzę we wrześniu, więc jakoś do was mi bliżej. Mam już synka 2 latka (z pretty_girl jesteśmy na marcowych mamach - mam nowe konto )

Ale odezwałam się dlatego, że musimy być z tego samego miasta :P, bo pisałam dziś o ten leżaczek, którego zdjęcia wkleiłaś, dziewczyna pisze, że sprzedany, więc pewnie już go kupiłaś, potem wchodzę tutaj i widzę, to ogłoszenie :P
Hej witamy
No to mały świat
Zarezerwowalam ten leżaczek do jutra bo dziś byliśmy u teściów cały dzień więc chciałam jutro go kupić. A po 15 dostalam smsa że leżaczek sprzedany i że przeprasza 🤨 Nie fajnie trochę no ale pewnie bała że się rozmyśle chociaż pisałam że jestem zdecydowana na 100%. Trudno. Ale z wózkiem miałam bardzo podobną sytuację że mi sprzątną ktoś sprzed nosa i już obiecałam sobie że jak coś jest wartego uwagi to trzeba brać od razu

laluna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-23, 22:50   #3551
ewulkamala16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misio1849 Pokaż wiadomość
Ja dziś rano robiłam i już mam wyniki oczywiście online, muszę na odczyn coombsa do poniedziałku poczekać ale i tak w środę mam lekarza więc spoko. Glukoza na czczo 84 po godz 144 a po dwóch 126 więc myślę że nie jest źle jak cukrzyca zaczyna się od 140 ale zobaczymy co lekarz powie w srode

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Normy dla kobiet w ciąży po godzinie są do 180, a po dwóch do 153 także krzywa jest ok

Stary 2020-05-24, 06:54   #3552
Waniliova
Zakorzenienie

Katarznaka właśnie najgorsze w tej sytuacji jest to, że niektóre branże strasznie cierpią a potem straty mogą być do nieodrobienia wiem, że to słabo pocieszające, ale trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że niedługo wszystko się ułoży musi być dobrze, nie ma innej opcji! Tulę

Ja jutro idę na krzywą 🤦☠♀️ kupiłam zwykłą glukozę, bo nie było cytrynowej, ale farmaceutka mówiła, żebym sobie sama dodała cytrynę. Robiłyście tak?

Stary 2020-05-24, 07:28   #3553
laluna91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Katarznaka właśnie najgorsze w tej sytuacji jest to, że niektóre branże strasznie cierpią a potem straty mogą być do nieodrobienia wiem, że to słabo pocieszające, ale trzeba myśleć pozytywnie i wierzyć, że niedługo wszystko się ułoży musi być dobrze, nie ma innej opcji! Tulę

Ja jutro idę na krzywą 🤦♀️ kupiłam zwykłą glukozę, bo nie było cytrynowej, ale farmaceutka mówiła, żebym sobie sama dodała cytrynę. Robiłyście tak?

Nie wiem jakie masz odczucia co do słodkiego czy lubisz czy nie ale ja piłam zwykłą i żaden problem. Przyjemne to nie było ale zupełnie nie ma co się nastawiac że to jest takie złe jak niektórzy mówią 🤦☠♀️
Który masz tydzień?
Bo ja muszę drugi raz robić przed następną wizyta i nie wiem kiedy iść, teraz mam 22+4 A gin nie powiedziała mi dokładne

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Tak sobie liczę i wychodzi mi że np 8.06 będę miała 24+5 więc może jakoś w tedy, po skończonym 24tyg

Stary 2020-05-24, 08:14   #3554
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewulkamala16 Pokaż wiadomość
Normy dla kobiet w ciąży po godzinie są do 180, a po dwóch do 153 także krzywa jest ok

Ja miałam po 2 godzinach 142 i gin powiedział że cukrzyca ciążowa i moja diabetolog też

Cytat:

Ja jutro idę na krzywą kupiłam zwykłą glukozę, bo nie było cytrynowej, ale farmaceutka mówiła, żebym sobie sama dodała cytrynę. Robiłyście tak?

Słyszałam że tak można ale nie kombinowalam. Smak nie jest taki najgorszy tylko mnie osobiście bardzo gryzło w gardło i musialam chrząkać co chwilę.

Cytat:
Nie wiem jakie masz odczucia co do słodkiego czy lubisz czy nie ale ja piłam zwykłą i żaden problem. Przyjemne to nie było ale zupełnie nie ma co się nastawiac że to jest takie złe jak niektórzy mówią
Który masz tydzień?
Bo ja muszę drugi raz robić przed następną wizyta i nie wiem kiedy iść, teraz mam 22+4 A gin nie powiedziała mi dokładne

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Tak sobie liczę i wychodzi mi że np 8.06 będę miała 24+5 więc może jakoś w tedy, po skończonym 24tyg

Ja idę 1 czerwca to będę miała 25+1 tc

Gin mi powiedział że zalecenia są takie żeby rozpuścić w 300-400ml a nie 250ml. I nie wiem czy kombinowac czy wypic jak zawsze mały kubek

❤️❤️❤️
K+H+Z
Stary 2020-05-24, 08:25   #3555
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam po 2 godzinach 142 i gin powiedział że cukrzyca ciążowa i moja diabetolog też

Słyszałam że tak można ale nie kombinowalam. Smak nie jest taki najgorszy tylko mnie osobiście bardzo gryzło w gardło i musialam chrząkać co chwilę.

Ja idę 1 czerwca to będę miała 25+1 tc

Gin mi powiedział że zalecenia są takie żeby rozpuścić w 300-400ml a nie 250ml. I nie wiem czy kombinowac czy wypic jak zawsze mały kubek
Z tego co pamiętam to normy się zmieniły chyba w 2017 roku i teraz po dwóch godzinach jest do 153 a po godzinie do 180 ale nie wiem kiedy robiłaś krzywa, że powoedzieli że cukrzyca

Ja zawsze miałam rozrobionej w dużym kubku

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 08:36   #3556
Riellee
Rozeznanie

Mi w diagnostyce sami rozpuszczali w małym plastinkowym kubeczku i dostałam w drugim kubeczku trochę wody do popicia. Z 3 łyczki Z tego co pamiętam na glukozie było napisane jak rozpuścić żeby było dobrze

Riellee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 09:16   #3557
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to normy się zmieniły chyba w 2017 roku i teraz po dwóch godzinach jest do 153 a po godzinie do 180 ale nie wiem kiedy robiłaś krzywa, że powoedzieli że cukrzyca

Ja zawsze miałam rozrobionej w dużym kubku

Robilam w lutym teraz.
Znalazłam ulotkę w domu z 2019 i tam faktycznie jest do 153. To by wyjaśniało dlaczego jak mierzę w domu to mam cały czas w normie a jem w sumie wszystko oprócz słodyczy. Tylko po ryżu mi wybija ponad 140 i ostatnio po lodach z truskawkami

❤️❤️❤️
K+H+Z
Stary 2020-05-24, 09:37   #3558
Sowellla
Raczkowanie

Ja jutro rano idę na glukozę..
Miałam czesto glukozę po obciążeniu ze względu na IO ale teraz ciągle mi albo słabo albo niedobrze więc trochę się obawiam..
Miłej niedzieli dziewczyny!

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Sowellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 09:39   #3559
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-24, 10:10   #3560
Waniliova
Zakorzenienie

Laluna91 ja słodycze kocham! co prawda nie aż tak, żeby zjeść naraz tabliczkę czekolady, no ale pół to czemu nie 🤣 u mnie dzisiaj 23+1. W czwartek mam wizytę i właśnie na wizytę gin kazał mi zrobić. A Ty kiedy masz wizytę?

Alwa ja chyba ze sobą wezmę normalny kubek, czyli to będzie jakieś 300ml

Sowellla na którą jutro idziesz? Ja na 8 też się boję, pierwszy raz idę!

Stary 2020-05-24, 10:18   #3561
laluna91
Rozeznanie

Cytat:
Laluna91 ja słodycze kocham! co prawda nie aż tak, żeby zjeść naraz tabliczkę czekolady, no ale pół to czemu nie 🤣 u mnie dzisiaj 23+1. W czwartek mam wizytę i właśnie na wizytę gin kazał mi zrobić. A Ty kiedy masz wizytę?

Ja mam wizytę dopiero 18.06 i na wtedy mam mieć wynik więc mam jeszcze czas ale myślę iść tak 24-25tydz czyli ok 10.06

Stary 2020-05-24, 10:41   #3562
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez Annia26 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o octenisept odchodzi się od niego, bo zawiera phenoxyetanol, bardzo kontrowersyjny składnik, który możemy też znaleźć w wielu kremikach dla dzieci. Jest teraz taki wybór wszystkiego, że spokojnie można uniknąć tej substancji.
Ja zrobiłam wczoraj wreszcie koszyk w gemini i jestem zaskoczona, bo nie wyszła jakaś wysoka kwota teraz tylko czekam na jakieś promocje i zamówię
Pokaż co masz w koszyku. Ja też niby mam gotowy ale ponad 400 zł mi wyszło i nie wiem czy mam wszystko 🤣
Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Ja będę stosować tantum rosa, katarek i octanisept Poprzednio się sprawdziły to i teraz na to liczę
To już sama nie wiem czy katarek czy Fridę? A myślisz o zwykłym katarku czy o tym Plus? Nie wiem czym to się różni w ogóle
Cytat:

Ja jutro idę na krzywą 🤦♀️ kupiłam zwykłą glukozę, bo nie było cytrynowej, ale farmaceutka mówiła, żebym sobie sama dodała cytrynę. Robiłyście tak?

Ja idę we wtorek. Kupiłam cytrynową

Wczoraj kupiliśmy łóżeczko 🥰

Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 10:45   #3563
Waniliova
Zakorzenienie

Wiolkaa93 pokaż łóżeczko!

Laluna91 nie wiem czemu mnie tak wcześnie zlecił

Czy któraś z Was tak jak ja robiła krzywą przed 24tc?

Stary 2020-05-24, 11:09   #3564
laluna91
Rozeznanie

Cytat:

Ja miałam już ok 11tyg robioną bo wyszła mi wysoka glukoza na czczo, podobno też jak po wywiadzie się okazuje że np ktoś w rodzinie ma cukrzycę to robi się wcześniej. Inna gin mi powiedziała że już nie będę musiała robić ale moja oczywiście mi każe ale ona taka zapobiegliwa jest Samo badanie to nie problem dla mnie ale podobno nie powinno się wykonywać częściej niż co pół roku bo to spore obciążenie dla trzustki.

Ja myślę że na tym etapie ciąży już tydzień czy dwa w wykonaniu badania nie zrobi różnicy, chociaż chyba najczęściej zalecają po 24tyg

Stary 2020-05-24, 11:10   #3565
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
♡ Mamy wrześniowe 2020 ♡ cz. 2

Cytat:

Ja robiłam w 23 i to na samym początku no to było 22+0
Lekarz powiedział ze spokojnie mogę iść

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2020-05-24 o 11:11
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 11:10   #3566
malinowegruszki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Pokaż co masz w koszyku. Ja też niby mam gotowy ale ponad 400 zł mi wyszło i nie wiem czy mam wszystko ��To już sama nie wiem czy katarek czy Fridę? A myślisz o zwykłym katarku czy o tym Plus? Nie wiem czym to się różni w ogóle Ja idę we wtorek. Kupiłam cytrynową

Wczoraj kupiliśmy łóżeczko ��

Katarek plus można rozkręcić Fajny jest jeszcze katarek travel b0 ma końcówkę do odkurzacza i ustną

Edytowane przez malinowegruszki
Czas edycji: 2020-05-24 o 11:12
malinowegruszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 11:33   #3567
Sowellla
Raczkowanie

Cytat:
Laluna91 ja słodycze kocham! co prawda nie aż tak, żeby zjeść naraz tabliczkę czekolady, no ale pół to czemu nie u mnie dzisiaj 23+1. W czwartek mam wizytę i właśnie na wizytę gin kazał mi zrobić. A Ty kiedy masz wizytę?

Też mam na 8!

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka
Sowellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-24, 11:43   #3568
alwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Pokaż co masz w koszyku. Ja też niby mam gotowy ale ponad 400 zł mi wyszło i nie wiem czy mam wszystko To już sama nie wiem czy katarek czy Fridę? A myślisz o zwykłym katarku czy o tym Plus? Nie wiem czym to się różni w ogóle Ja idę we wtorek. Kupiłam cytrynową

Wczoraj kupiliśmy łóżeczko

Plus łatwiej wyczyścić.
Szwagierka używała tylko fridę i nam poleciła to kupiliśmy. A dopiero potem jak kupilismy katarek się przyznała, że nie raz zdarzyło jej się zassać gile
Cytat:
Ja miałam już ok 11tyg robioną bo wyszła mi wysoka glukoza na czczo, podobno też jak po wywiadzie się okazuje że np ktoś w rodzinie ma cukrzycę to robi się wcześniej. Inna gin mi powiedziała że już nie będę musiała robić ale moja oczywiście mi każe ale ona taka zapobiegliwa jest Samo badanie to nie problem dla mnie ale podobno nie powinno się wykonywać częściej niż co pół roku bo to spore obciążenie dla trzustki.

Ja myślę że na tym etapie ciąży już tydzień czy dwa w wykonaniu badania nie zrobi różnicy, chociaż chyba najczęściej zalecają po 24tyg

Zawsze trzeba też po 24tc robić. Ja w poprzedniej ciąży mialam 2 razy i teraz też 2 razy. Chyba gin ma nakaz kierowac na wszystkie obowiązkowe badania

❤️❤️❤️
K+H+Z
Stary 2020-05-24, 12:18   #3569
laluna91
Rozeznanie

Cytat:
Plus łatwiej wyczyścić.
Szwagierka używała tylko fridę i nam poleciła to kupiliśmy. A dopiero potem jak kupilismy katarek się przyznała, że nie raz zdarzyło jej się zassać gile Zawsze trzeba też po 24tc robić. Ja w poprzedniej ciąży mialam 2 razy i teraz też 2 razy. Chyba gin ma nakaz kierowac na wszystkie obowiązkowe badania
No to może faktycznie tak jest No nic, trzeba to zrobię i nie ma wyjścia.

A mam jeszcze pytanie o grupę krwi bo miałam to badanie i mam grupę Brh+ (to wiedziałam) ale na tej kartce z badan mam napisane że wynik niepotwierdzony. Bo słyszalam że 2razy się robi żeby potwierdzić ale moja gin mi przypiela tą kartkę do karty ciąży i mówi ze nie muszę robić kolejny raz jak jest "+". Też tak ma ktoś? Tak się zastanawiam żeby potem nie było problemu ale chyba gin wie co robi...

Stary 2020-05-24, 12:24   #3570
Baambi
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam iść tuż przed wizytą, to będzie 5 czerwca czyli 23 tydzień i 5 dni

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

My mamy chyba katarek plus w takim razie bo cały da się rozkręcić.
Ale fridę też mamy :P Zabieraliśmy ją w podróż ;]
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości