![]() |
#2881 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Wtajemniczenie
|
U nas raz był wieczorem ryk przez 2h..nie szło uspokoić. W szczepieniach najbardziej mnie stresowało czy mój ancymon wysiedzi tyle w poczekalni. Ostatnio czekaliśmy 1.5 h. Był już strasznie zmęczony wtedy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
Uspokoilyscie mnie troche
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Raz było zaczerwienienie w miejscu wkłucia, posmarowałam altacetem i było ok.
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Masakra :/ 21 wiek a organizacja jak nie wiem co..
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mielismy szczeieniowe trzy wizyty i po jednej mial goraczke a tak to nic pozatym Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2888 |
Rozeznanie
|
U nas zawsze brakowało szczepionki na rota i musieliśmy czekać albo kolejnego dnia przyjeżdżać tak żeby wyrobić się w 24 h od badania.
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
I można zaszczepić dziecko z infekcją?
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogole mnie "smieszy", ze dopiero z okazji nowego koronawirusa ludzie pomysleli o tym, ze lekarze moga przenosic choroby miedzy pacjentami, ze mozna sie zarazic w poczekalni, ze nalezy przestrzegac higieny... Zawsze mozna bylo zlapac chocby grype i wszyscy mieli to w dupie. Mam nadzieje, ze kilka nowych rozwiazan zostanie juz z nami na stale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 |
na przekór do celu
|
To ja jakoś nie narzekam na organizację w przychodni... Jedyne co mnie kiedyś wkurzyło: w określone dni w przychodni przyjmowane są tylko dzieci zdrowe. Recepcja obejmuje też przychodnię dla dorosłych w drugiej części budynku i pewnego dnia, gdy czekałam z małym na szczepienie do recepcji podszedł starszy pan, kaszlący na całe gardło, bo on chce się umówić na jutro do lekarza, bo coś źle się czuje... No do choinki - musiał przyleźć w dzień szczepień dzieci zdrowych i chyrlać!
Chwalę się - mamy spacerówkę. Na razie nieprzetestowana bo co chwilę padało, mam nadzieję, że jutro będzie okazja na spacer ![]()
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
Mój synek z racjo, że dziś dzień matki chce ze mną spędzić jak najwięcej czasu.. Dlatego wstał o już 3.30 🤣🤣
U nas jest jedna rejestracja dla wszystkich ale z boku niby jest okienko dla tych zdrowych dzieci. No i właśnie u nas tylko się pytają czy dziecko nie jest czasami chore. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
Mi się też podoba że z racji korony u fryzjerów jest większa higiena i dezynfekcja. Niby salony ekskluzywne kawka ciasteczko a wszystkich lecą jedną szczotką czy maszynką. Tak powinno być że po każdym kliencie wszystko jest dezynfekowane. U nas też dzień matki zaczął się wcześnie i noc słaba i wiem że to przez zęby. Czy któraś dla Was ma doświadczenie z bursztynowym bransoletkami na ząbkowanie? Bo jestem skłonna uwierzyć we wszystkie magiczne moce byle mieć cień nadziei że coś się poprawi.
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
U nas pytaja matke czy ojca czy dziecko nie ma goraczki i tyle, szczepia.
Przychodnia jest jedna, poczekalnia jedna, okienko to samo. Czeka sie na szczepienie z cala reszta ludzi chorych zdrowych itp takze nie nazekajcie na polskie warunki kobitki ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() Pierwsze dwa wyszly naraz i to byly cztery dni marudzenia, placzu, goraczki itp a jak wyrzynal sie trzeci to jeden dzien byl marudny troche i to tyle Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zadomowienie
|
U nas niby badaja, ale to tez pic na wode tak naprawde. Dzisiaj osluchala Malego, ale on wył juz przy tym, wiec raczej g*wno slyszala, do gardla nie moze zajrzec, bo epidemia, a ja dostalam do podpisu oswiadczenie, ze dziecko jest zdrowe i cala odpowiedzialnosc za stwierdzenie tego biore na siebie. Smieszny jest ten kraj.
![]() Nie znam nikogo kto by sie posilkowal bursztynem, myslalam o tym i z jednej strony lubie te naturalne sposoby, a z drugiej mocno nie ufam wszystkiemu, co masowo i w tym samym czasie promuja wszyscy celebryci. ![]() ![]() Aaaa, jednak sie troche wzruszylam ze dzien matki jak rano spojrzalam na swojego przystojniaka. Straszna galarete ze mnie hormonki zrobily ![]() ![]() Taka mnie mysl po szczepieniu naszla, ze bedziemy kiedys strasznie tesknic za tym, ze wystarczy przytulic albo podac cycka i juz nóżka boli jakby troszke mniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie będę tęsknić za tym jak było kiedyś.. Cieszę się, że czas leci do przodu. A mówili mi, że będę tęskniła za takim malutkim bobasem który się nie ruszał.. A w życiu! 🤪🤣
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
Ja juz tesknie za tym jak byl taki malusi i jak widze nwoworodka gdzies to mam lzy w oczach
![]() |
#2899 |
Wtajemniczenie
|
Jak sobie przypomne te czasy to ja nie wiem jak ja to przeżyłam. Pierwsze 2 miesiące to praktycznie byłam smoczkiem a młody albo płakał albo spał z cycem w buzi.. 🤦🏼☠♀️ Ja jak widzę noworodka to sobie myślę "nigdy więcej" 🤣
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cos w tym jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Lubię oglądać zdjęcia jak Julia była mega malutka. Ale nie da się ukryć, że teraz jest fajnym słodkim bobasem, z którym można "coś porobić", więc żeby tęsknić za tamtą małą kulką to chyba niespecjalnie.
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym strasznie chciala drugie (w idealnym swiecie trojke, ale tego nie planujemy), no ale moje problemy moga sie powtorzyc, ale nie musza, moze byc to samo, moze byc lepiej, a moze byc gorzej... Wlasciwie kazda ciaza niesie za soba ryzyko, ale to zawsze inaczej jak sie juz wie, ze moje cialo potrafi dac dupy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja drugie chce i planuje tylko no nie wiemy kiedy. Bo chcemy kupic mieszkanie tu w uk i albo dziecko za rok czy dwa, i mieszkanie za 5-6 lat albo odwrotnie bo z cenami zlobkow nie damy rady inaczej finansowo, a ja mam 32 lata, zaraz skoncze 33. Tak zle, tak niedobrze. Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie bym sie wolala z dzieci wytrzaskac blizej 30 niz 40. Poza tym plany planami a zycie swoje, mozna pierwsze dziecko pyknąć w 1cs, a na drugie czekac latami. Nigdy nie wiadomo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Ech rozumiem dylematy dziecko-dom/mieszkanie-praca itp... W idealnym świecie w przyszłym roku staralibysmy się o drugie, ale nie wiem jak to się zgra z budową domu. Chciałabym mieć w tym swój udział tj. w urządzaniu go, jeżdżeniu po sklepach itp. a nie wiem czy będę w stanie będąc w ciąży, a jak bobas się urodzi to w ogóle pozamiatane. Znowu lepiej wychowywać dwójkę w domu, tu w mieszkaniu nie wiem jak się pomieścimy, mały swojego pokoju nie ma. Druga sprawa, dopiero moja 3 ciąża zakończyła się szczęśliwie, kto wie jak to będzie z kolejną... No i praca. Nie chcę pracować tam gdzie pracuję, poszukalabym czegoś nowego, ale głupio mi będzie zacząć w nowym miejscu i od razu zaciążyć. Ale jak na ciąże przyjdzie poczekać to znowu sytuacja wyglądać będzie inaczej i o. Dorosłość jest trudna ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zadomowienie
|
Oj trudna.
Pamietam jak biadoliłam nad kolezanka, ktora w klasie maturalnej zaliczyla spektakularna wpadke z prawie obcym chlopakiem. Dzisiaj juz dwojka dzieci, dom postawiony, sa bardzo fajnym malzenstwem, jakos ogarneli wszystko, bo nie bylo wyjscia ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
Ja zdecydowanie nie żałuję, że tak późno.
Tzn. Męża poznałam mając 27 lat, pobraliśmy się jak mialam 29, ale na początku totalnie nie w głowie były nam dzieci. Chcieliśmy podróżować, cieszyć się sobą, szaleć. Dopiero potem przyszła decyzja o tym, że chcemy powiększyć rodzinę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.