Mamy styczniowe 2021 [emoji16] - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-28, 11:55   #541
MadziQ6
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2021

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ale się rozpisałyście miałam 4 strony do nadrobienia. Mąż miał 3 dni wolnego, ładna pogoda była i nie miałam zbytnio czasu zajrzeć a wieczorami padałam zmęczona..

Jeśli chodzi o jedzenie to ja rano muszę jeść żeby zwalczyć mdłości.. I to najchętniej jakiś pączek albo biała Bułka..
Chleb pelnoziarnisty który zazwyczaj jadłam w ogóle mi nie wchodzi.. potem jest ok do obiadu. Obiad zjem bo już wtedy jestem głodna, a potem po mam znów mdłości ale już takie że mnie odrzuca od wszystkiego. Więc zazwyczaj obiad to mój ostatni posiłek dnia.. Plus taki że ostatnio słodycze mi w ogóle nie wchodzą

W pierwszej ciąży przytylam 18 kg, ale ważyłam wtedy bardzo mało, chyba najmniej w życiu (w tym dorosłym ). I wtedy nawet przy porodzie ważyłam dużo mniej niż teraz.
W drugiej przytylam 15 kg. I po tej drugiej ciąży ciężko mi było wrócić do swojej wagi, tzn wróciłam na chwilę ale wtedy bardzo pilnowałam diety, tylko zdrowe odżywianie i ćwiczyłam 5 razy w tygodniu. A potem przyszedl urlop zaczęłam jeść różne zakazane pyszności a waga szybko poszła w górę.. I wtedy był koniec mojej diety
W tej ciąży startuje niestety od największej wagi i boję się jaki będzie wynik końcowy, jeszcze ta kwarantanna, przed chodziłam chociaż na fitness 3 razy w tygodniu a w domu ciężko mi regularnie ćwiczyć.. Jak tylko przejdą mi mdłości to będę się starać jeść jak najzdrowiej i regularnie ale na razie mnie odrzuca na takie zdrowe posiłki i nie mam siły sobie przygotowywać a najlepiej jakby to było 5 posiłków na dzień

Moje dane na pierwszą stronę :

emila28101987 - Emilia, 32 lata, trzecia ciąża, syn lat 9 i córka 2 lata, TP 26/31.12.2020
Ooo mamy dzieci w podobnym wieku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 12:01   #542
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość
Anielka długo mojemu mężowi nie wchodziła. Bo jego prababcia miała tak na imię i mu się z babcią kojarzyło. A to złota kobieta była.

Mi osobiście kojarzy się z Aniołkiem. i chyba tak zostanie jak będzie dziewczynka - nasz aniołek.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U nas jeśli będzie dziewczynka to też będzie Anielka, już dawno wybraliśmy. Mi kojarzy się z ksiazaka B. Prusa

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 12:05   #543
emila28101987
Rozeznanie

MadziQ6 Oo też różnica 7 lat?
Stary 2020-05-28, 12:06   #544
MadziQ6
Zakorzenienie

U nas jeżeli dziewczynka to Matylda (musi być na M bo mamy już Maje i Marcelinke&#129325 a jak chłopak to mi się podoba Oskar ale bardziej będzie Leon

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
MadziQ6 Oo też różnica 7 lat?
Haha tak moja starsza kończy teraz w czerwcu 9 lat a młodsza w listopadzie 2 latka

Stary 2020-05-28, 12:10   #545
emila28101987
Rozeznanie

Super Moi mają już skończone w lutym i w marcu dobrze by wypadło jakby trzecie było ze stycznia

Co do imion to czuje ze będzie ciężko, jakoś brak jakichkolwiek typów imion na ten moment
Stary 2020-05-28, 12:12   #546
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Super Moi mają już skończone w lutym i w marcu dobrze by wypadło jakby trzecie było ze stycznia

Co do imion to czuje ze będzie ciężko, jakoś brak jakichkolwiek typów imion na ten moment
Ooo to fajnie będziesz mieć każde jest miesiąc po miesiącu

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-05-28, 12:17   #547
emila28101987
Rozeznanie

Tylko że termin mam na końcówkę grudnia, a moja dwójka była bardzo terminowa z porodem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-05-28, 12:17   #548
mervie
Rozeznanie

Dzień dobry!
mervie- Basia tp 01.01.2021, 33 lata, syn 4 lata

Ja już muszę obiad robić bo mój syn głodny najgorzej że on ciągle głodny a mało co je...ręce opadają
Byliśmy dziś na spacerze z rowerem, u mnie fajna pogoda, taka w sam raz
Ale ja z tych co nie cierpią lata i upałów

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-05-28, 12:19   #549
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że termin mam na końcówkę grudnia, a moja dwójka była bardzo terminowa z porodem
Zaciśnij nogi jak się dachoćby do 1 stycznia haha

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-05-28, 12:27   #550
emila28101987
Rozeznanie

MadziQ6 oby się tak dało hehe
Starsza córeczka cieszy się z nowego rodzeństwa? Wie już?
Stary 2020-05-28, 12:30   #551
iwannaseearainbow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Ojj mnie też się marzy własny ogródek z tym że u nas ceny jak z kosmosu��â˜☠♀️��â˜☠♠€ď¸
No u nas oscylują 10-15 tys (a lepsze nawet więcej ) Ta jest podejrzanie tania i zastanawia nas czemu. Nie ma altanki, to pewnie po części rzutuje na cenę. Ale w sumie jak dla mnie byle był kawał ziemi w dobrej lokalizacji, resztę ogarniemy stopniowo
Cytat:
Napisane przez KarolaKG Pokaż wiadomość
Jakie macie typy imion?
Zebraliśmy listę imion dla chłopców i dziewczyn póki co. Z dziewczynkami się zgadzamy, tylko w innej kolejności co do tego jak bardzo nam się podobają imiona A z chłopcami mamy całkiem różne typy i będzie ciężko. Jak byłam z córką w ciąży było to samo
Już wiem żeby Anielkę wykreślić z listy bo za bardzo popularna widzę

Cytat:
Napisane przez Iska00 Pokaż wiadomość
Imiona znamy od dawna, zanim jeszcze dzieci planowaliśmy
Mąż ma swoje ulubione na dziewczynki a ja dla chłopca.
My mieliśmy wybrane imiona jakieś 10 lat przed pojawieniem się dziecka A córka i tak nie ma tak na imię, a synowi byśmy też nie dali, bo mąż bliskiej kuzynki się tak nazywa Imię dla naszej dwulatki wybraliśmy w pierwszych tygodniach ciąży i było wiadomo, że to strzał w 10 ! Syn byłby chyba bezimienny
A co gorsza najchętniej nazwała bym dziewczynkę tak, jak dałam córce na drugie Ale to chyba nie bardzo, co? Aj po co blokowałam sobie podobające mi się omię
Cytat:
[/COLOR]Ale przyznam wam się do czegos����po cichu w glebi duszy marzą mi się bardzo bliźniaki i fajnie jakby były tym razem choć wiem że marne szanse bo beta musiałaby być wysoka co nie?? A po drugie wiem że 3 pokolenie ma szansę tylko na bliźniaki a mama mojego tz jest bliźniaczka ��

Mój teść jest z bliźniaków. Po poronieniu miałam podwójną owulację i ginka się śmiała, że jakby się udało... Ale ja podziękuję.

Cytat:
Napisane przez truru Pokaż wiadomość
W ogóle to mam złe doświadczenia z mówieniem jakie imię wybraliśmy. No już serio niektórzy to są bezczelni żeby się wtrącać i opiniować negatywnie nie wiem po co, tak jakbym miała się kierować zdaniem obcej baby, strasznie prostackie
My mówiliśmy o imioniu dla córki jak wybraliśmy, żeby "zaklepać" A opinia innych jest dla mnie tak istotna jak zeszłoroczny śnieg
i nie zawaham się o tym wspomnieć w momencie krytycznych opinii nasze dziecko i nazwiemy je jak chcemy

Edytowane przez iwannaseearainbow
Czas edycji: 2020-05-28 o 12:31
iwannaseearainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 12:30   #552
dornitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
mervie- Basia tp 01.01.2021, 33 lata, syn 4 lata

Ja już muszę obiad robić bo mój syn głodny najgorzej że on ciągle głodny a mało co je...ręce opadają

Piątka! Też nie lubię upałów. Dziś u nas 20 stopni i świetnie jest. Słońce świeci ładnie, można spacerować, ale pot po tylku nie płynie.
Swoją drogą to dobrze nam wypada zaawansowana ciąża i poród akurat na zimę. Nie wyobrażam sobie mieć brzuchola i zyc przy 35 stopniach w cieniu.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
dornitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 12:32   #553
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to ona nas namówiła na siostrę wcześniej bo chciała rodzeństwo 🤭teraz twierdzi że jedna jej wystarczy haha ale narazie wspominaliśmy jej tylko że może będzie miała jeszcze rodzeństwo i się cieszyła, nie skakała z radości ale cieszyła ona w gruncie rzeczy bardzo mi pomaga zajmują się mała a ta po za nią świata niewidzijedyny jaki ma problem to niechce braciszka ona niechce chłopca 🤦☠♀️🤷☠♀️ale wie że na to wpływu niemamy

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
A Twoi się cieszą??

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez iwannaseearainbow Pokaż wiadomość
No u nas oscylują 10-15 tys (a lepsze nawet więcej ) Ta jest podejrzanie tania i zastanawia nas czemu. Nie ma altanki, to pewnie po części rzutuje na cenę. Ale w sumie jak dla mnie byle był kawał ziemi w dobrej lokalizacji, resztę ogarniemy stopniowo

Zebraliśmy listę imion dla chłopców i dziewczyn póki co. Z dziewczynkami się zgadzamy, tylko w innej kolejności co do tego jak bardzo nam się podobają imiona A z chłopcami mamy całkiem różne typy i będzie ciężko. Jak byłam z córką w ciąży było to samo
Już wiem żeby Anielkę wykreślić z listy bo za bardzo popularna widzę

My mieliśmy wybrane imiona jakieś 10 lat przed pojawieniem się dziecka A córka i tak nie ma tak na imię, a synowi byśmy też nie dali, bo mąż bliskiej kuzynki się tak nazywa Imię dla naszej dwulatki wybraliśmy w pierwszych tygodniach ciąży i było wiadomo, że to strzał w 10 ! Syn byłby chyba bezimienny
A co gorsza najchętniej nazwała bym dziewczynkę tak, jak dałam córce na drugie Ale to chyba nie bardzo, co? Aj po co blokowałam sobie podobające mi się omię

Mój teść jest z bliźniaków. Po poronieniu miałam podwójną owulację i ginka się śmiała, że jakby się udało... Ale ja podziękuję.

My mówiliśmy o imioniu dla córki jak wybraliśmy, żeby "zaklepać" A opinia innych jest dla mnie tak istotna jak zeszłoroczny śnieg
i nie zawaham się o tym wspomnieć w momencie krytycznych opinii nasze dziecko i nazwiemy je jak chcemy
U nas najtańszy ogródek kosztuje 40tys ale to taki ubogi mały i wogole a takto ceny 55 wzwyz🤦☠♀️

Stary 2020-05-28, 12:37   #554
mervie
Rozeznanie

Tak teraz myślę o wyborze imion bo mnie się wydaje że to tak wcześnie i w ogóle o tym nie myślałam a prawda taka że dla syna już było imię na 1 prenatalnych, czekaliśmy tylko na potwierdzenie płci...siurek się od razu u nas pokazał

Stary 2020-05-28, 12:43   #555
truru
Raczkowanie

Edytowane przez truru
Czas edycji: 2023-11-18 o 12:46
truru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-28, 12:45   #556
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
W sumie to ona nas namówiła na siostrę wcześniej bo chciała rodzeństwo 🤭teraz twierdzi że jedna jej wystarczy haha ale narazie wspominaliśmy jej tylko że może będzie miała jeszcze rodzeństwo i się cieszyła, nie skakała z radości ale cieszyła ona w gruncie rzeczy bardzo mi pomaga zajmują się mała a ta po za nią świata niewidzijedyny jaki ma problem to niechce braciszka ona niechce chłopca 🤦☠♀️🤷☠♀️ale wie że na to wpływu niemamy

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A Twoi się cieszą??

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Super na pewno jakby był braciszek też będzie w nim zakochana

U nas syn tak średnio zaeragowal, tzn niby dobrze przyjął ale później mnie pytał na osobności "Mama, przecież chciałaś mieć tylko dwójkę dzieci". Chyba gdzieś podlsyszlal jak mówiłam że mi dwójka wystarczy ale juz jest ok, jak go babcia pytała czy chce brata czy siostrę to znów mówi że chce drugą siostrę i brata nie chce także u nas na odwrót
Mała natomiast jeszcze pewnie nie za wiele z tego rozumie, ale ona jest taka opiekuńcza wszędzie swoją lalkę bierze i mówi na nią dzidzia. Swoją pół roczną kuzynkę ciągle by głaskala i całowała Raz jej powiedziałam że w moim brzuszku jest dzidzia to teraz jak jej pokazuje i się pytam kto tam jest to mówi: dzidzia
Stary 2020-05-28, 12:48   #557
mervie
Rozeznanie

Ja się cieszę z zimowego dziecka, kurtkę miałam numer większą zimową parkę i na duży brzuch była dobra i po ciąży też. A tak naprawdę mi było tak gorąco że chodziłam porozpinana
A styczniowe bobo na późną wiosnę/wakacje będzie super, już takie świadome. I w lipcu na rozszerzanie diety jakoś kolorowo

Stary 2020-05-28, 12:52   #558
Enigvaa
Zadomowienie

Mnie trochę przeraża duży brzuch zimą tym bardziej że ja zmarźluch jestem straszny.

Ale fajnie właśnie że na lato już będzie fajne takie no i dużo warzyw i owoców swoich będziemy mieli więc w sam raz na próbowanie nie będę musiała robić słoiczków aż tyle :p

Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 12:57   #559
emila28101987
Rozeznanie

Mi też pasuje taka pora roku, poprzednio rodziłam luty i marzec i też było ok, natomiast nie wyobrażam sobie rodzic w lato albo całe lato chodzić z dużym brzuchem zimą i tak spędza się trochę mniej czasu na dworze niż latem poprzednio na końcówce nosiłam luźne swetry i tez nawet kurtkę nie zawsze zapinalam bo było mi wtedy za gorąco

Edytowane przez emila28101987
Czas edycji: 2020-05-28 o 12:58
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:07   #560
iwannaseearainbow
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]U nas najtańszy ogródek kosztuje 40tys ale to taki ubogi mały i wogole a takto ceny 55 wzwyz🤦☠♀️

Whaaaat? Ale za co to? W sumie płaci się za to co na działce jest. Za te 40 czy 50 koła to chyba z altaną w której można nocować i piękną zielenią wokoło

Cytat:
Napisane przez truru Pokaż wiadomość
Mnie z kolei trochę przeraża, że będę musiała jakąś kurtkę kupić ciążowa.
I noworodek w zimie w tych betach kombinezonach
Córę mam z kwietnia było idealnie. Cały ten okres kolkowy ją wokół domu przewoziłam w wózku od świtu nawet w piżamie i jakoś to było

Ja nosiłam parkę zwykłą. A brzuch miałam ogroooomny (ja 162cm wzrostu, a córka urodziła się 59 cm długa i ponad 4,5 kg). Teraz może kupię na olx jakąś
Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość
Mnie trochę przeraża duży brzuch zimą tym bardziej że ja zmarźluch jestem straszny.

Ale fajnie właśnie że na lato już będzie fajne takie no i dużo warzyw i owoców swoich będziemy mieli więc w sam raz na próbowanie nie będę musiała robić słoiczków aż tyle :p

Ja też ze zmarzluchów a z córką w ciąży jakoś od 7miesiąca było mi tak gorąco, że niestraszne mi było -13 stopni Wietrzyłam tak, że mąż (który wiecznie chodzi w krótkich spodenkach ) chodził naubierany jak eksimos
Także ju newer noł

A wiosna i lato ze styczniowym bobasem, to najlepsza strona tego terminu
iwannaseearainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:10   #561
Iska00
Zadomowienie

iwannaseearainbow u mnie z imieniem dla chłopca było o tyle śmiesznie, że od zawsze podobało mi się tylko jedno i tak miał nazywać się mój przyszły syn. Życie potoczyło się tak, że takie imię nosi mój ... mąż

W związku z tym, znalazłam inne męskie imię, które bardzo mi się podoba i tak już zostanie, ponieważ wg mnie wszystkie inne imiona są brzydkie
Natomiast imię męża synek dostanie na drugie, jeśli będzie synek.

Dla dziewczynki imię wybrał mąż i to również nie podlega dyskusji.

Teraz tylko wyczekiwać opinii rodziny: "dlaczego takie? ja tak bardzo marzę o tym, aby mój wnuk nazywał się ... "

MadziQ6 tyle kasy za ogródek działkowy?
W niektórych regionach kilka ha ziemi można za to kupić.

Edytowane przez Iska00
Czas edycji: 2020-05-28 o 13:17
Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:19   #562
Enigvaa
Zadomowienie

MadziQ cena z kosmosu. U nas chodza po tyle zrobione na tip top z domkiem. A jest sporo ktore mozna za darmo przygarnac bo nikt nie chce a wlasciciele juz nie zyja

Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:20   #563
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Super na pewno jakby był braciszek też będzie w nim zakochana

U nas syn tak średnio zaeragowal, tzn niby dobrze przyjął ale później mnie pytał na osobności "Mama, przecież chciałaś mieć tylko dwójkę dzieci". Chyba gdzieś podlsyszlal jak mówiłam że mi dwójka wystarczy ale juz jest ok, jak go babcia pytała czy chce brata czy siostrę to znów mówi że chce drugą siostrę i brata nie chce także u nas na odwrót
Mała natomiast jeszcze pewnie nie za wiele z tego rozumie, ale ona jest taka opiekuńcza wszędzie swoją lalkę bierze i mówi na nią dzidzia. Swoją pół roczną kuzynkę ciągle by głaskala i całowała Raz jej powiedziałam że w moim brzuszku jest dzidzia to teraz jak jej pokazuje i się pytam kto tam jest to mówi: dzidzia
Super!
Moja młodsza nierozumie ani trochę ale jest za mała ale widzę że u ciebie podobnie też bardziej siostrzyczka mile widziana haha 🤣

Stary 2020-05-28, 13:28   #564
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Ale wy pedzicie w przyszłość- ja imion nie mam i zapewne długo nie będę miała, póki pewnie połowa ciąży minie i na bank będę wiedziała że wszystko z dzieckiem ok

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:40   #565
KarolaKG
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo, idealna pogoda dla mnie to tak 20/23 stopnie, żeby w krótkim rękawku można było chodzić.

Cytat:
Napisane przez iwannaseearainbow Pokaż wiadomość

mam kolegę bo ma dwa imiona, a jego brat ma te same tylko na odwrót, także wszystko można

Haha ja teraz miałam owulację z 2 jajników (potwierdzoną monitoringiem), ale czuję, że tylko 1 się zadomowiło.

Kiedyś też mowiłam w otoczeniu jakie imiona mi się podobają, ale później te imiona dostały nowo narodzone dzieci, więc stwierdziłam, że nikomu w realu nie powiem o Anielce, to nikt mi nie ukradnie tego imienia

Cytat:
U nas najtańszy ogródek kosztuje 40tys ale to taki ubogi mały i wogole a takto ceny 55 wzwyz🤦☠♀️
U nas za 50-60 tysi już działkę budowlaną można kupić

Cytat:
Napisane przez Iska00 Pokaż wiadomość
Teraz tylko wyczekiwać opinii rodziny: "dlaczego takie? ja tak bardzo marzę o tym, aby mój wnuk nazywał się ... "
Moja teściowa ostatnio mówi, że ona chciałaby wnuczkę Melanię, a ja sobie myślę, u nas napewno nie będzie jej miała

A co do porodu zimą to ja się cieszę, że akurat tak wypadło. Zawsze chciałam mieć dziecko z początku roku i los się tak potoczył, że akurat się udało. Oczywiście, jakbym miała tp np na lipiec czy kazdy inny miesiąc to też cieszyłabym się. Fajnie, że będzie można rozszerzać dietę swieżymi warzywami. No i sprawa połogu - raczej nic sobie nie odparzę, bo nie będzie 35 st upału

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Ale wy pedzicie w przyszłość- ja imion nie mam i zapewne długo nie będę miała, póki pewnie połowa ciąży minie i na bank będę wiedziała że wszystko z dzieckiem ok

akurat ja imiona miałam juz dawno wybrane, stąd wiem jakie mi się podobają

Początkująca scraperka
Zapraszam
https://www.instagram.com/w_chwili_luzu/
https://www.facebook.com/W-Chwili-Luzu-122769098281801/
KarolaKG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:48   #566
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się cieszę z zimowego dziecka, kurtkę miałam numer większą zimową parkę i na duży brzuch była dobra i po ciąży też. A tak naprawdę mi było tak gorąco że chodziłam porozpinana
A styczniowe bobo na późną wiosnę/wakacje będzie super, już takie świadome. I w lipcu na rozszerzanie diety jakoś kolorowo

Ja też się cieszę że będzie już takie większe na lato bo będzie można na wakacje jechac🤭

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Tak dziewczyny takie ceny są u mnie w mieście ale fakt jest altanka bo niesprzedaja bez. Ale ogródki same w sobie niesa wielkie. Za to koleżanka z z innego województwa chciała kupić i tania cenę bo za 4tys!!z altanka! Ale niekupilam bo sąsiad za pltem miał pasieki a dzieci ma małe więc bała się...

Stary 2020-05-28, 13:57   #567
oagnieszka9
Raczkowanie

U nas rozmowy o imionach były dawno przed decyzją o staraniach. tak więc jakieś swoje typy mamy, generalnie czy to chłopiec, czy dziewczynka - imię będzie na "A" .

PS ogórki małosolne to złoto to jest ten smak, którego szukałam od kilku dni.

oagnieszka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 13:59   #568
MadziQ6
Zakorzenienie

Ja jem właśnie rogalik z nutella a potem zapodam sobie chipsy🤭🤦☠♀️mam taki apetyt że szoook

Stary 2020-05-28, 14:14   #569
truru
Raczkowanie

Edytowane przez truru
Czas edycji: 2023-11-18 o 12:46
truru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 14:25   #570
coco00
Wtajemniczenie

Boje się tylko że pierwsze 3 miesiące, kolki itp , ponura zima i łatwo o depreche 🤦♂️ u nas uspokajał wózek a tu zanim się ubiersemy na spacer to trochę krzyku będzie 🤪

Co do imion - dla dziewczynki jesteśmy zgodni od 1 ciąży. Był chłopak i dluuugo szukaliśmy kompromisu, jak będzie drugi chłopak to znowu będzie ciężka dyskusja a opinia innych średnio mnie obchodzi, tak samo czy dane imię jest popularne czy nie, jak się podoba to co to ma za znaczenie

Pierwszy dzień tak cały dzień mi dziś niedobrze 🤢

Edytowane przez coco00
Czas edycji: 2020-05-28 o 14:26
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości