![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
U nas przebieranie to też powód do złości bo przecież trzeba gdzieś pełzać a nie leżeć na plecach i muszę go kłaść w wózku i chwilę mu się udaje polezeć chociaż się wyrywa. Ogólne rozbieranie i ubieranie robimy na siedząco ale też są jęki i stęki. Ja od początku miałam przeczucie że chłopak i gdy lekarz mówił już wiem kto to odpowiedziałam ja też
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Kamila, weź, pudełko mm 30-40 zł a przecież sporo tam tego jest. Możesz robić małe porcje, nawet 30 ml, to na długo Ci to starczy. Choć, wiem, że Twój mały to wyjątkowy jest, więc może i się większość zmarnuje, ale tu chodzi też o Ciebie, więc nie odkładaj tego próbowania na później.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Ja bym sprobowala sciagnac mleko i podac razem z mm az do slutku tak zebys mogla te kilka h w nocy pospac a kto inny wstawac bedzie
Ja sciagam juz tylko dwa raxy dziennie, jest okolo 600-650ml i jest na styk a liczylam ze zaczne zuzywac mrozonki bo miejsce potrzebuje. Ciekawe jak w zlobku jest z odciagnietym mekiem, podadza? ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Przebieranie ubran jest jeszcze w miare ale przebranie pieluchy to placz bo za dlugo mu tak lezec. Klade go przed soba i przytrzymuje moimi stopami pod jego pachami bo inaczej ucieka goly Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() No powinni. Choć ja właśnie się naczytałam o żłobkach i niekiedy włos się jeży na głowie ![]() Dziś ruszyła u nas rekrutacja do żłobków, przed chwilą wybraliśmy z TŻ-em top 3 żłobki i jutro małego zapiszę. Choć wiem, że w tej rekrutacji miejsca nie dostanie, bo to rekrutacja na przyjęcie dzieci od 1 września, a ja chcę mojego posłać od 1 października (od 1 września nawet nie mogę, bo nie będzie miał wtedy skończonego roku). Ale chcę zobaczyć jak to wygląda.
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i mój gnom je bardzo często. Jeśli bym miała robić mu mm co 1h to chyba wolę tego cyca narazie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Ja papiery do żłoba wysłałam i chciałam już wpisowe płacić ale babeczka mówi, że spokojnie jest jeszcze czas 🤣 wyszłam na jakąś narwaną haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
![]() U nas drama też jest o wszystko. W wózku cały czas tak max 30 min. Czasaaaami 40. No i tak super jak sobie przypomnę kiedyś gdy darł się od razu po włożeniu do wózka 🤦🏼☠♀️ teraz najgorszy ryk u nas jest przy usypianiu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Mój łobuz teraz zaczął na łóżko się wspinać. I ciągle chodzi tam gdzie nie może 🤦🏼☠♀️i w tym czasie robi jak to z mężem mówimy swoja filozoficzną minkę 🤪🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Kamila, pewnie po mm nie chciałby tak szybko znowu jeść. Zależy oczywiście od tego ile by zjadał. Ale dobra. Ty wiesz najlepiej jak to wszystko ugryźć. Niby chcemy pomóc , ale wiadomo , że czasem takim gadaniem tylko denerwujemy
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No a w nocy to ja nie wiem czy on jest głodny i się budzi czy właśnie potrzebuje tylko tego cycka żeby przejść w kolejną fazę snu 🤷🏼☠♀️ no i to mm żeby mogło być otwarte np. 2 miesiące.. Nie lubię tak wywalać jedzenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlody sie w pewnym momencie poddaje Czasem pomaga tez danie mu czegos do obejrzenia np szczotka do wlosow Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Ja przy przebieraniu muszę coś atrakcyjnego dać do zabawy
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Co do mm to wiem ze ostatecznie mozna zrobic i schowac zrobiine do lodowki na max 24h wiec musialabys tylko podgrzac
Tak podpowiadam, wiesz najlepiej co pasuje malemu tyle ze jest wlasnie opcja ze cyc jest dla komfortu a nie ze glodny i przy mm by sie przestawil ciut inaczej, tak kombinuje tylko ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie u nas jest ciągle cyc i pewnie je mało a często. W końcu kiedyś będzie musiał się przestawić i właśnie pić mm ale rzadziej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
No te nasze bobasy coraz większe, więc niedługo będą brać energię ze stałych posiłków, a mleko będzie dodatkiem.
U mnie na mleku jest napisane 2h, ale zdarzy mi się podać chwilę po 2h. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
na przekór do celu
|
Kamila policzę dziś ile sztuk, bo opakowania otwarte więc nie jest ich tyle ile oryginalnie powinno być. Policzę i wyślę ci fotę jak wyglądają
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2957 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://if.mlekiemmamy.org/przechowy...-podgrzewanie/ Jakieacie foteliki po lupinie? Przymierzalam sie do joie 360spi, kolezanka zachwala mi Niania Cosmo Geometric i nie wiem co myslec bo cena czterokrotnie rozna!! 49£-199£... Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
na przekór do celu
|
My będziemy mieć fotelik taki, jaki do bazy nam pasuje
![]()
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Ja bazy zadnej nie mam takze mam wolna reke, tylko auto malutkie
![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#2961 |
Rozeznanie
|
Mój mały przespał 7 godzin ciągiem jak zobaczyłam że robi się widno za oknem to byłam w szoku. Pierwszy raz od 9 miesiący udało mi się tyle spać cudowne uczucie
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nikogo tym nie uraze ani nic (nie mam absolutnie tego na celu), ale w życiu bym nie wsadziła dzieci do fotelika za 200 zł :/ mam trochę manię na punkcie bezpieczeństwa w aucie, starsza (4 lata) zresztą jeździ tyłem nadal i planujemy, że jeszcze z 2-3 lata pojeździ. Umiem dobrze zapinać te fotele, ale co 3 miesiące mniej więcej jedziemy do sklepu, żeby rzucili okiem, czy na pewno jest ok i nie trzeba nic poprawić. Kurtki oczywiście zawsze zdjęte, pasy na maksa zaciągnięte. Zresztą jak się wybierze dobry fotel, to jest to zakup na 5-6 lat, więc cena już nie wygląda tak strasznie wtedy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wlasnie ja sie naczytalam troche o fotelikach, testach itp i myslalam o joie 360, maxi cosi albo minikidzie wlasnoe, one kosztuja ponad 200f zalezy czy jest jakas promocja itp A co rozmawiam z znajomymi to tak: -jedni kupuli fotel za noecale 50f nowy i mowia ze supe -dridzy mieliaxi cosi ale uzywany - jedna osoba wozi w lupinie przodem!? Nie ze fotelik na przednim soedzeniu, a lupina skierowana przodem -nikt z znajomych nie wozi ponad rocznego dziecka tylem, wszyscy przodem No i kZdy mi mowi ze wydac 200-300funtow to strata lasy itp ze place za marke etc Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
![]()
Jak sie orientowalam w temacie przy szukaniu lupiny, to producenci i dystrybutorzy piszcza, ze te tanie foteliki to antymandaty, a policja mowi, ze tak naprawde pod katem bezpieczenstwa wszystko jedno, byle fotelik byl.
![]() Nie wybralam w koncu jeszcze nastepnego fotelika, ale nakrecilam sie na te baze obrotowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- A i tez zamierzam wozic tylem jak najdluzej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Joie 360jest obrotowy tylkp nie wiem czy wcisne go do autka Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tak samo jaak i ppdgrzewacz, zabawki itp i nie dlatego ze jestem jakas biedna bo moglabym normalnie kupic to nowe ale po co, nie widze sensu. Wozek chcialam nowy i mam, i zaluje ![]() Ja tez sie nie przejmuje gadaniem ze chrupki to zlo, nie jest tak ze je same chrupki do cholery wiec serio nie zaszkoodzi. Nie daje mu colo czy cukru na lyzce itp nie popadajmy w skrojnosc mysle ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() My mamy wozek uzywany, ubranka raczej nowe, ale z uzywanych dopadlam za kilka zł jakies takie bajeranckie, co nowki kosztuja wiecej niz ciuchy dla doroslych. Czysta racjonalizacja wydatkow, tez nas stac na nowki. Niektorzy rodzice dostaja pie*dolca zakupowego przy wyprawce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.