Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-27, 21:05   #2941
Kasia2204
Rozeznanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2

U nas przebieranie to też powód do złości bo przecież trzeba gdzieś pełzać a nie leżeć na plecach i muszę go kłaść w wózku i chwilę mu się udaje polezeć chociaż się wyrywa. Ogólne rozbieranie i ubieranie robimy na siedząco ale też są jęki i stęki. Ja od początku miałam przeczucie że chłopak i gdy lekarz mówił już wiem kto to odpowiedziałam ja też W sumie to jakoś bardziej mi ten chłopiec pasuje pod takim względem że będzie chodził z ojcem na piłkę czy będą mieć jakieś swoje zajęcia a ja będę mieć trochę spokoju. Z drugiej strony córka to przydatna istota pod względem pomocy w domu no i można z nią pogadać po babsku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kasia2204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-27, 21:06   #2942
Juncia
Zakorzenienie

Kamila, weź, pudełko mm 30-40 zł a przecież sporo tam tego jest. Możesz robić małe porcje, nawet 30 ml, to na długo Ci to starczy. Choć, wiem, że Twój mały to wyjątkowy jest, więc może i się większość zmarnuje, ale tu chodzi też o Ciebie, więc nie odkładaj tego próbowania na później.

Juncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-27, 21:15   #2943
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila1011 Pokaż wiadomość

Próbowałam z butli mm podać. Wypił 90 ml. A na następny dzień z 20 ml. Mojego nie chce mi się odciągać teraz mam małe saszetki capri care. Będę z tym próbowała ale to może w weekend.

90 to super wynik na początek. Ja też się żaliłam dziewczynom, że nie chce tego jeść, że ledwo co, a okazało się, że to tak nie jest jak by się chciało, że chwyci mm i już. Potem miał z dwa tygodnie nagłej awersji do butli. W tym czasie wyszła nam też alergia na bmk. Nie zaakceptował pierwszego mm dla alergików... Drugiego początkowo też nie. Chciałam się poddać. Aż nagle któregoś dnia wypił. Po kilku dniach skończyliśmy z kp. Po kolejnych kilku zaczęły się noce bez dwucyfrowej liczby pobudek
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Hah, fakt

Czy w wasze dzieci też wstępuje diabeł, jak trzeba je ubrać/rozebrać? Mój od małego lubił się przebierać lub było mu to obojętne. Wiadomo, że im bardziej ruchliwe dziecko tym bardziej się przy tym wierci, ale mojemu tak się odmieniło, że go nie poznaję. Wierci się ale nie to jest najgorsze: ryczy przy tym tak, że robi się purpurowy i się zanosi. No przy szczepieniu mniej jest krzyku i łez... Dziś do spania w piżamę ubieraliśmy go we dwójkę a i tak było ciężko. Wystarczy go położyć na plecach na płaskim i już ryk w niebogłosy, nawet nie zdążę mu spodni ściągnąć... Próbowałam na siedząco - to samo. A gdy skończę ubierać spokój. Błagam, niech mu to przejdzie
Tak, to samo. Ubierania nienawidzi od początku. O wszystko co mu nie pasi jest drama, że robi się purpurowy. O każdą drzemkę. O fotelik. O wózek. Z głodu. Bo chce się wspinać. Obecnie najczęściej o każdą próbę odłożenia czy posadzenia go, bo przecież on chce chodzić cały dzień.
Cytat:
Napisane przez Juncia Pokaż wiadomość
Kamila, weź, pudełko mm 30-40 zł a przecież sporo tam tego jest. Możesz robić małe porcje, nawet 30 ml, to na długo Ci to starczy. Choć, wiem, że Twój mały to wyjątkowy jest, więc może i się większość zmarnuje, ale tu chodzi też o Ciebie, więc nie odkładaj tego próbowania na później.

Stary 2020-05-27, 21:44   #2944
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Ja bym sprobowala sciagnac mleko i podac razem z mm az do slutku tak zebys mogla te kilka h w nocy pospac a kto inny wstawac bedzie

Ja sciagam juz tylko dwa raxy dziennie, jest okolo 600-650ml i jest na styk a liczylam ze zaczne zuzywac mrozonki bo miejsce potrzebuje.

Ciekawe jak w zlobku jest z odciagnietym mekiem, podadza?

Sent from my I3312 using Tapatalk

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Przebieranie ubran jest jeszcze w miare ale przebranie pieluchy to placz bo za dlugo mu tak lezec.
Klade go przed soba i przytrzymuje moimi stopami pod jego pachami bo inaczej ucieka goly

Stary 2020-05-27, 23:21   #2945
CauseImHappy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Ja bym sprobowala sciagnac mleko i podac razem z mm az do slutku tak zebys mogla te kilka h w nocy pospac a kto inny wstawac bedzie

Ja sciagam juz tylko dwa raxy dziennie, jest okolo 600-650ml i jest na styk a liczylam ze zaczne zuzywac mrozonki bo miejsce potrzebuje.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Przebieranie ubran jest jeszcze w miare ale przebranie pieluchy to placz bo za dlugo mu tak lezec.
Klade go przed soba i przytrzymuje moimi stopami pod jego pachami bo inaczej ucieka goly

Nie wiem jak teraz z tym wirusem, ale każdy żłobek musi mieć tzw. biała kuchnie do podgrzewania i przygotowywania mleka. Jak starsza szła to mówili, że mogę przynosić, ale ostatecznie nie chciała pić. Jadła normalnie posiłki tam, a potem w domu nadrabiała cyca. Więc ta godzina krócej w pracy ze względu na kp to było zbawienie dla mnie

CauseImHappy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-27, 23:45   #2946
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Tak, to samo. Ubierania nienawidzi od początku. O wszystko co mu nie pasi jest drama, że robi się purpurowy. O każdą drzemkę. O fotelik. O wózek. Z głodu. Bo chce się wspinać. Obecnie najczęściej o każdą próbę odłożenia czy posadzenia go, bo przecież on chce chodzić cały dzień.

Po takim opisie nieswojo mi, że się pożaliłam
Cytat:
No powinni. Choć ja właśnie się naczytałam o żłobkach i niekiedy włos się jeży na głowie

Dziś ruszyła u nas rekrutacja do żłobków, przed chwilą wybraliśmy z TŻ-em top 3 żłobki i jutro małego zapiszę. Choć wiem, że w tej rekrutacji miejsca nie dostanie, bo to rekrutacja na przyjęcie dzieci od 1 września, a ja chcę mojego posłać od 1 października (od 1 września nawet nie mogę, bo nie będzie miał wtedy skończonego roku). Ale chcę zobaczyć jak to wygląda.
Stary 2020-05-28, 06:10   #2947
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale puszka mleka może być otwarta 3 tygodnie. Kupowałam tą małą puszkę nan optipro plus 400 g i wywalałam zazwyczaj z 3/4 opakowania.
No i mój gnom je bardzo często. Jeśli bym miała robić mu mm co 1h to chyba wolę tego cyca narazie.

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Ja papiery do żłoba wysłałam i chciałam już wpisowe płacić ale babeczka mówi, że spokojnie jest jeszcze czas 🤣 wyszłam na jakąś narwaną haha

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
90 to super wynik na początek. Ja też się żaliłam dziewczynom, że nie chce tego jeść, że ledwo co, a okazało się, że to tak nie jest jak by się chciało, że chwyci mm i już. Potem miał z dwa tygodnie nagłej awersji do butli. W tym czasie wyszła nam też alergia na bmk. Nie zaakceptował pierwszego mm dla alergików... Drugiego początkowo też nie. Chciałam się poddać. Aż nagle któregoś dnia wypił. Po kilku dniach skończyliśmy z kp. Po kolejnych kilku zaczęły się noce bez dwucyfrowej liczby pobudek

No to musimy się za to wziąć porządnie. Może wtedy noce będą lepsze
U nas drama też jest o wszystko. W wózku cały czas tak max 30 min. Czasaaaami 40. No i tak super jak sobie przypomnę kiedyś gdy darł się od razu po włożeniu do wózka 🤦🏼☠♀️ teraz najgorszy ryk u nas jest przy usypianiu.

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Mój łobuz teraz zaczął na łóżko się wspinać. I ciągle chodzi tam gdzie nie może 🤦🏼☠♀️i w tym czasie robi jak to z mężem mówimy swoja filozoficzną minkę 🤪🤣

kamila1011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-05-28, 06:54   #2948
Juncia
Zakorzenienie

Kamila, pewnie po mm nie chciałby tak szybko znowu jeść. Zależy oczywiście od tego ile by zjadał. Ale dobra. Ty wiesz najlepiej jak to wszystko ugryźć. Niby chcemy pomóc , ale wiadomo , że czasem takim gadaniem tylko denerwujemy

Stary 2020-05-28, 07:20   #2949
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
Kamila, pewnie po mm nie chciałby tak szybko znowu jeść. Zależy oczywiście od tego ile by zjadał. Ale dobra. Ty wiesz najlepiej jak to wszystko ugryźć. Niby chcemy pomóc , ale wiadomo , że czasem takim gadaniem tylko denerwujemy

Ogólnie tak od lipca chcemy się za to zabrać konkretnie chcę się w końcu normalnie ubierać a nie wiecznie problem bo trzeba do karmień się dostosować. Do tego wiecznie leci mleko i wyjść z domu nie można.. No same minusy 🤪
No a w nocy to ja nie wiem czy on jest głodny i się budzi czy właśnie potrzebuje tylko tego cycka żeby przejść w kolejną fazę snu 🤷🏼☠♀️
no i to mm żeby mogło być otwarte np. 2 miesiące.. Nie lubię tak wywalać jedzenia.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
A ja mam dwa pudła i nie wiem co z nimi zrobić, nie mam komu dać... Chcesz to Ci wyślę Miejsce mi zajmują, a wyrzucić mi szkoda, bo dobry produkt... A nie kupiłam ich, tylko dostałam od mam, którym nie były już potrzebne
A ile masz tego? Tzn. ile sztuk? Bo nie wiem czy warto wysyłać 🤪 jak coś to zapłacę za wysyłkę

Stary 2020-05-28, 07:21   #2950
Kasia2204
Rozeznanie

Cytat:

O dzięki za patent ze stopami spróbuje dziś tylko czy mam tyle siły w nogach żeby go utrzymać

Stary 2020-05-28, 07:52   #2951
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez Kasia2204 Pokaż wiadomość
O dzięki za patent ze stopami spróbuje dziś tylko czy mam tyle siły w nogach żeby go utrzymać

Zaciskasz zeby i sila jest
Mlody sie w pewnym momencie poddaje

Czasem pomaga tez danie mu czegos do obejrzenia np szczotka do wlosow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-28, 07:58   #2952
kamila1011
Wtajemniczenie

Ja przy przebieraniu muszę coś atrakcyjnego dać do zabawy czasem zdarzę przebrać ale Już body nie zapnę 🤪

Stary 2020-05-28, 08:19   #2953
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Co do mm to wiem ze ostatecznie mozna zrobic i schowac zrobiine do lodowki na max 24h wiec musialabys tylko podgrzac

Tak podpowiadam, wiesz najlepiej co pasuje malemu tyle ze jest wlasnie opcja ze cyc jest dla komfortu a nie ze glodny i przy mm by sie przestawil ciut inaczej, tak kombinuje tylko

Stary 2020-05-28, 08:36   #2954
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do mm to wiem ze ostatecznie mozna zrobic i schowac zrobiine do lodowki na max 24h wiec musialabys tylko podgrzac

Tak podpowiadam, wiesz najlepiej co pasuje malemu tyle ze jest wlasnie opcja ze cyc jest dla komfortu a nie ze glodny i przy mm by sie przestawil ciut inaczej, tak kombinuje tylko

Chyba też zależy jakie często na opakuwaniu jest napisane np. Że może stać 1h.
Właśnie u nas jest ciągle cyc i pewnie je mało a często. W końcu kiedyś będzie musiał się przestawić i właśnie pić mm ale rzadziej.

Stary 2020-05-28, 09:11   #2955
Juncia
Zakorzenienie

No te nasze bobasy coraz większe, więc niedługo będą brać energię ze stałych posiłków, a mleko będzie dodatkiem.

U mnie na mleku jest napisane 2h, ale zdarzy mi się podać chwilę po 2h.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-28, 12:13   #2956
viva91
na przekór do celu

Kamila policzę dziś ile sztuk, bo opakowania otwarte więc nie jest ich tyle ile oryginalnie powinno być. Policzę i wyślę ci fotę jak wyglądają

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-05-28, 13:41   #2957
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
Kamila policzę dziś ile sztuk, bo opakowania otwarte więc nie jest ich tyle ile oryginalnie powinno być. Policzę i wyślę ci fotę jak wyglądają

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Okejj dzięki

Stary 2020-05-28, 16:46   #2958
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez kamila1011 Pokaż wiadomość
Chyba też zależy jakie często na opakuwaniu jest napisane np. Że może stać 1h.
Właśnie u nas jest ciągle cyc i pewnie je mało a często. W końcu kiedyś będzie musiał się przestawić i właśnie pić mm ale rzadziej.

Na opakowaniu pisze do godzziny ale znam osoby co praktykuja roboenie mm raz na dobe i wstawiaja do lodowki, dzieci maja sie dobrze. Moze warto zbadac temat?

https://if.mlekiemmamy.org/przechowy...-podgrzewanie/

Jakieacie foteliki po lupinie?
Przymierzalam sie do joie 360spi, kolezanka zachwala mi Niania Cosmo Geometric i nie wiem co myslec bo cena czterokrotnie rozna!! 49£-199£...

Stary 2020-05-28, 20:44   #2959
viva91
na przekór do celu

My będziemy mieć fotelik taki, jaki do bazy nam pasuje Avionaut. Ale to jeszcze trochę.
Stary 2020-05-28, 21:45   #2960
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Ja bazy zadnej nie mam takze mam wolna reke, tylko auto malutkie

Stary 2020-05-29, 07:23   #2961
Kasia2204
Rozeznanie

Mój mały przespał 7 godzin ciągiem jak zobaczyłam że robi się widno za oknem to byłam w szoku. Pierwszy raz od 9 miesiący udało mi się tyle spać cudowne uczucie

Stary 2020-05-29, 08:07   #2962
CauseImHappy
Raczkowanie

Cytat:
Ja bazy zadnej nie mam takze mam wolna reke, tylko auto malutkie

Też mam malutkie auto i w sklepie polecili mi dwa: britax maxway albo axkid minikid czy jakoś tak. Po przymierzeniu britax lepiej pasowal i taki kupiliśmy.

Mam nadzieję, że nikogo tym nie uraze ani nic (nie mam absolutnie tego na celu), ale w życiu bym nie wsadziła dzieci do fotelika za 200 zł :/ mam trochę manię na punkcie bezpieczeństwa w aucie, starsza (4 lata) zresztą jeździ tyłem nadal i planujemy, że jeszcze z 2-3 lata pojeździ. Umiem dobrze zapinać te fotele, ale co 3 miesiące mniej więcej jedziemy do sklepu, żeby rzucili okiem, czy na pewno jest ok i nie trzeba nic poprawić. Kurtki oczywiście zawsze zdjęte, pasy na maksa zaciągnięte.

Zresztą jak się wybierze dobry fotel, to jest to zakup na 5-6 lat, więc cena już nie wygląda tak strasznie wtedy

CauseImHappy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-29, 08:52   #2963
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez CauseImHappy Pokaż wiadomość
Też mam malutkie auto i w sklepie polecili mi dwa: britax maxway albo axkid minikid czy jakoś tak. Po przymierzeniu britax lepiej pasowal i taki kupiliśmy.

Mam nadzieję, że nikogo tym nie uraze ani nic (nie mam absolutnie tego na celu), ale w życiu bym nie wsadziła dzieci do fotelika za 200 zł :/ mam trochę manię na punkcie bezpieczeństwa w aucie, starsza (4 lata) zresztą jeździ tyłem nadal i planujemy, że jeszcze z 2-3 lata pojeździ. Umiem dobrze zapinać te fotele, ale co 3 miesiące mniej więcej jedziemy do sklepu, żeby rzucili okiem, czy na pewno jest ok i nie trzeba nic poprawić. Kurtki oczywiście zawsze zdjęte, pasy na maksa zaciągnięte.

Zresztą jak się wybierze dobry fotel, to jest to zakup na 5-6 lat, więc cena już nie wygląda tak strasznie wtedy

Kazdego wybor mysle itp

Ale wlasnie ja sie naczytalam troche o fotelikach, testach itp i myslalam o joie 360, maxi cosi albo minikidzie wlasnoe, one kosztuja ponad 200f zalezy czy jest jakas promocja itp

A co rozmawiam z znajomymi to tak:
-jedni kupuli fotel za noecale 50f nowy i mowia ze supe
-dridzy mieliaxi cosi ale uzywany
- jedna osoba wozi w lupinie przodem!? Nie ze fotelik na przednim soedzeniu, a lupina skierowana przodem
-nikt z znajomych nie wozi ponad rocznego dziecka tylem, wszyscy przodem

No i kZdy mi mowi ze wydac 200-300funtow to strata lasy itp ze place za marke etc

Stary 2020-05-29, 09:00   #2964
schaboszczak
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2019 cz. 2

Jak sie orientowalam w temacie przy szukaniu lupiny, to producenci i dystrybutorzy piszcza, ze te tanie foteliki to antymandaty, a policja mowi, ze tak naprawde pod katem bezpieczenstwa wszystko jedno, byle fotelik byl. Osobiscie jestem zdania, ze wiecej da po prostu bezpieczne auto, ale to tez nie znaczy, ze woze dziecko w jakims chinskim nołnejmie za 200zl, no bo dla zwyklego spokoju sumienia warto wydac tych pare stowek wiecej.
Nie wybralam w koncu jeszcze nastepnego fotelika, ale nakrecilam sie na te baze obrotowa.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

A i tez zamierzam wozic tylem jak najdluzej

schaboszczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-29, 09:05   #2965
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez schaboszczak Pokaż wiadomość
Jak sie orientowalam w temacie przy szukaniu lupiny, to producenci i dystrybutorzy piszcza, ze te tanie foteliki to antymandaty, a policja mowi, ze tak naprawde pod katem bezpieczenstwa wszystko jedno, byle fotelik byl. Osobiscie jestem zdania, ze wiecej da po prostu bezpieczne auto, ale to tez nie znaczy, ze woze dziecko w jakims chinskim nołnejmie za 200zl, no bo dla zwyklego spokoju sumienia warto wydac tych pare stowek wiecej.
Nie wybralam w koncu jeszcze nastepnego fotelika, ale nakrecilam sie na te baze obrotowa.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

A i tez zamierzam wozic tylem jak najdluzej

Te obrotowe to jedne z drozszych i konkretniejszych chyba
Joie 360jest obrotowy tylkp nie wiem czy wcisne go do autka

Stary 2020-05-29, 09:14   #2966
Kasia2204
Rozeznanie

Cytat:
Te obrotowe to jedne z drozszych i konkretniejszych chyba
Joie 360jest obrotowy tylkp nie wiem czy wcisne go do autka

My kupiliśmy joie 360 ale mały dostał kasę od prababci i nie musiałam się ograniczać. Mi się podoba to że boki są bardzo zabudowane można go porównać do fotela kierowcy rajdowego.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez CauseImHappy Pokaż wiadomość

Ogólnie na przestrzeni lat strasznie się to wszystko zmienia teraz bardzo dba się o dzieci najlepszy fotelik spacerówka ubranka o żywieniu w ogóle się nie wypowiem bo jak na grupie na fb zadałam pytanie jakie przekąski mogę zabrać na wyjazd nad morze to znowu fala hejtu na mnie że mam brać owoce itp i że chrupki kukurydziane to największe zło.

Stary 2020-05-29, 09:42   #2967
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
My kupiliśmy joie 360 ale mały dostał kasę od prababci i nie musiałam się ograniczać. Mi się podoba to że boki są bardzo zabudowane można go porównać do fotela kierowcy rajdowego.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Ogólnie na przestrzeni lat strasznie się to wszystko zmienia teraz bardzo dba się o dzieci najlepszy fotelik spacerówka ubranka o żywieniu w ogóle się nie wypowiem bo jak na grupie na fb zadałam pytanie jakie przekąski mogę zabrać na wyjazd nad morze to znowu fala hejtu na mnie że mam brać owoce itp i że chrupki kukurydziane to największe zło.
Zwracanie wiekszej uwagi na dzieci jest super, ale wkurza mnie, ze przy tej okazji robi sie z rodzicow konsumentow-idiotow. Abstrahuje teraz zupelnie od tematu fotelikow, to troche osobna kwestia, chociaz tez piekne pole do grania na emocjach. Generalnie czego nie chcesz kupic dziecku, to z kazdej strony slyszysz naciski, ze na dziecku sie nie oszczedza, pierwsze dziecko to musi miec wszystko nowe, masz do wyboru miliony niepotrzebnych, a nawet szkodliwych gadzetow, ale powinnas miec je wszystkie, bo sa takie slodkie i ladniutkie i wszyscy je maja. Dębi sie kase od ludzi, ktorzy zwyczajnie chca dac dziecku to, co najlepsze i wiem, ze na tym polega biznes, ale moim zdaniem przekroczylo to juz pewne granice. Kazdy rodzic ma swoje wlasne granice rozsadku w wydatkach, czesto wcale niezalezne od mozliwosci finansowch i nie jest w porzadku, ze sie trzeba na kazdym kroku tlumaczyc, czemu wozek uzywany, a ubranka od kolezanki, bo NA DZIECKU SIE NIE OSZCZEDZA.
Stary 2020-05-29, 10:20   #2968
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez schaboszczak Pokaż wiadomość
Zwracanie wiekszej uwagi na dzieci jest super, ale wkurza mnie, ze przy tej okazji robi sie z rodzicow konsumentow-idiotow. Abstrahuje teraz zupelnie od tematu fotelikow, to troche osobna kwestia, chociaz tez piekne pole do grania na emocjach. Generalnie czego nie chcesz kupic dziecku, to z kazdej strony slyszysz naciski, ze na dziecku sie nie oszczedza, pierwsze dziecko to musi miec wszystko nowe, masz do wyboru miliony niepotrzebnych, a nawet szkodliwych gadzetow, ale powinnas miec je wszystkie, bo sa takie slodkie i ladniutkie i wszyscy je maja. Dębi sie kase od ludzi, ktorzy zwyczajnie chca dac dziecku to, co najlepsze i wiem, ze na tym polega biznes, ale moim zdaniem przekroczylo to juz pewne granice. Kazdy rodzic ma swoje wlasne granice rozsadku w wydatkach, czesto wcale niezalezne od mozliwosci finansowch i nie jest w porzadku, ze sie trzeba na kazdym kroku tlumaczyc, czemu wozek uzywany, a ubranka od kolezanki, bo NA DZIECKU SIE NIE OSZCZEDZA.
Akurat na ubranka to ja od urodzenia wydallam moze 150funtow a nowych ile mial to na palcach policze bo wszystko mial uzywane
Tak samo jaak i ppdgrzewacz, zabawki itp i nie dlatego ze jestem jakas biedna bo moglabym normalnie kupic to nowe ale po co, nie widze sensu. Wozek chcialam nowy i mam, i zaluje

Ja tez sie nie przejmuje gadaniem ze chrupki to zlo, nie jest tak ze je same chrupki do cholery wiec serio nie zaszkoodzi. Nie daje mu colo czy cukru na lyzce itp nie popadajmy w skrojnosc mysle

Stary 2020-05-29, 10:21   #2969
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:

Joie nie jjest jakims najdrozszym fotelem przynajmniej tutaj

Stary 2020-05-29, 10:30   #2970
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
Akurat na ubranka to ja od urodzenia wydallam moze 150funtow a nowych ile mial to na palcach policze bo wszystko mial uzywane
Tak samo jaak i ppdgrzewacz, zabawki itp i nie dlatego ze jestem jakas biedna bo moglabym normalnie kupic to nowe ale po co, nie widze sensu. Wozek chcialam nowy i mam, i zaluje

Ja tez sie nie przejmuje gadaniem ze chrupki to zlo, nie jest tak ze je same chrupki do cholery wiec serio nie zaszkoodzi. Nie daje mu colo czy cukru na lyzce itp nie popadajmy w skrojnosc mysle

Chrupki to nawet ja daje, a jestem raczej spięta w kwestii jedzenia
My mamy wozek uzywany, ubranka raczej nowe, ale z uzywanych dopadlam za kilka zł jakies takie bajeranckie, co nowki kosztuja wiecej niz ciuchy dla doroslych. Czysta racjonalizacja wydatkow, tez nas stac na nowki. Niektorzy rodzice dostaja pie*dolca zakupowego przy wyprawce i to tez jest spoko ☺ ja tam bede siegac do portfela glebiej jak juz dzieciakowi nie bedzie wszystko jedno i zacznie sie sępienie bluzek z motywem ulubionej bajki itd

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości