Rozstanie z facetem, część XLI - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-31, 16:19   #541
kasztanova
Attention Seeker

Dot.: Rozstanie z facetem, część XLI

Mandy, patrz na byłęgo na tinderze w ten sposób, że z jakiegoś powodu nie wyszło mu z dziewczyną z którą Cię zdradzał i teraz się znowu miota na rynku matrymonialnym. Dobrze mu tak! Zdradzacze powinni być skazani na samotność!
A tego nowego nie skreślaj tak szybko, chyba, że się faktycznie nie odezwie

Pandora, nie możesz dać się zjeść starym wspomnieniom. Ta cała gorsza faza jest chwilowa. Nie siedź w domu, rób coś ciekawego, ani się nie obejrzysz a znów będziesz w tym miejscu gdzie masz ochotę robić wszystko na raz (a Ty tak masz co chwilę z tego co tu czytam )

Dziewczyny, ja chyba wczoraj miałam najgorszy dzień od nie pamiętam kiedy. Miałam jechać do mamy na tydzień, tak bardzo się cieszyłam na ten wyjazd, zrobiłam z tej okazji cynamonowe rollsy i mój popisowy sernik z mascarpone, przyjeżdżam, a ona jakaś taka nieswoja, pytam co się stało, ona mi mówi, że mój brat zmienił hasło do wifi, kiedy się dowiedział, że przyjeżdżam (on tam nawet nie mieszka). Mój brat obraził się na mnie parę miesięcy temu, bo napisałam jego dziewczynie, że ma przestać obrażać moją siostrę (moja siostra ma 19 lat i ta dziewczyna wypisuje do niej jakieś wiadomości typu "jesteś za głupia na swoje studia" "nie nadajesz się do pracy biurowej" "spędzisz całe życie na kasie". No i zmienił to hasło i powiedział, że miałam wiele miesięcy, aby ją przeprosić i tego nie zrobiłam, więc nie mam już tam czego szukać. Popłakałyśmy przy winie do 2:00, rano posiedziałyśmy przy serniku i wróciłam do siebie. Czuję się paskudnie, nie wyobrażam tam sobie więcej jechać, atmosfera jest okropna. No i powiedziałam mamie o rozstaniu, ze wszystkimi szczegółami dlaczego zerwałam. Znowu ryczałam jak bóbr ale uzyskałam pełne poparcie mamy. Czuję, że jestem w najciemniejszym momencie swojego życia. Wszystko jest do niczego
kasztanova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-31, 16:22   #542
oh Mandy
Zakorzenienie

Jadę na to spotkanie, dam znać wieczorem jak było.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-05-31, 16:36   #543
Floydka
little hungry lady

Cytat:
Napisane przez kasztanova Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chyba wczoraj miałam najgorszy dzień od nie pamiętam kiedy. Miałam jechać do mamy na tydzień, tak bardzo się cieszyłam na ten wyjazd, zrobiłam z tej okazji cynamonowe rollsy i mój popisowy sernik z mascarpone, przyjeżdżam, a ona jakaś taka nieswoja, pytam co się stało, ona mi mówi, że mój brat zmienił hasło do wifi, kiedy się dowiedział, że przyjeżdżam (on tam nawet nie mieszka). Mój brat obraził się na mnie parę miesięcy temu, bo napisałam jego dziewczynie, że ma przestać obrażać moją siostrę (moja siostra ma 19 lat i ta dziewczyna wypisuje do niej jakieś wiadomości typu "jesteś za głupia na swoje studia" "nie nadajesz się do pracy biurowej" "spędzisz całe życie na kasie". No i zmienił to hasło i powiedział, że miałam wiele miesięcy, aby ją przeprosić i tego nie zrobiłam, więc nie mam już tam czego szukać. Popłakałyśmy przy winie do 2:00, rano posiedziałyśmy przy serniku i wróciłam do siebie. Czuję się paskudnie, nie wyobrażam tam sobie więcej jechać, atmosfera jest okropna. No i powiedziałam mamie o rozstaniu, ze wszystkimi szczegółami dlaczego zerwałam. Znowu ryczałam jak bóbr ale uzyskałam pełne poparcie mamy. Czuję, że jestem w najciemniejszym momencie swojego życia. Wszystko jest do niczego

Powstrzymam się od niektórych komentarzy, bo to jednak Twój brat.. . Natomiast przyjdzie czas, aż przejrzy na oczy, że rodzina jest najważniejsza, a przynajmniej ja jestem tego zdania. Żaden chłopak, czy żadna dziewczyna (i to dziewczyna... nie narzeczona, nie żona, nie wieloletnia partnerka<chyba?>, tylko dziewczyna, jeszcze na dodatek bez taktu), nie są w stanie równać się rodzinie - imo.
Ja bym broniła, jak lwica swojego rodzeństwa, szczególnie przed osobami "z zewnątrz". Także nie zamartwiaj się. Niech sobie wsadzi to hasło do neta w buty - będzie wyższy, bo jego ego chyba tego potrzebuje
Co do wsparcia Mamy - jest niezastąpione, cieszę się, że je masz!

Mandy - powodzenia, baw się dobrze, życzę dużo luzu i mało niepotrzebnych myśli
Stary 2020-05-31, 16:39   #544
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Floydka Pokaż wiadomość
Żaden chłopak, czy żadna dziewczyna (i to dziewczyna... nie narzeczona, nie żona, nie wieloletnia partnerka<chyba?>, tylko dziewczyna, jeszcze na dodatek bez taktu), nie są w stanie równać się rodzinie - imo.
No jak dla mnie na pierwszym miejscu powinien byc partner o ile traktuje sie ten zwiazek powaznie. Rodziny sie nie wybiera, wiec wcale nie musi byc tak, ze to sa automatycznie jacys bliscy ludzie, jak zreszta widac na przykladzie brata kasztanowej. Natomiast dziewczyna brata zachowuje sie okropnie i tym samym brat tez.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-31, 16:46   #545
kasztanova
Attention Seeker

Celestine, zgadzam się z Tobą, ostatnio wydaje mi się, że z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciu, oczywiście są wyjątki, ale to co się dzieje z moim bratem, to z roku na rok coraz większy dramat.

Zresztą, najnowszy update, mama po moim wyjeździe dzisiaj rozpłakała się na dobre przez całą sytuację, moja siostra napisała o tym płaczu do brata i on niby chce mnie teraz przepraszać i prosić, żebym jednak przyjechała na dłużej. Ehh, jak w jakiejś telenoweli
Stary 2020-05-31, 16:51   #546
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Zresztą, najnowszy update, mama po moim wyjeździe dzisiaj rozpłakała się na dobre przez całą sytuację, moja siostra napisała o tym płaczu do brata i on niby chce mnie teraz przepraszać i prosić, żebym jednak przyjechała na dłużej. Ehh, jak w jakiejś telenoweli
Troche niezrownowazenie sie zachowuje :p Patrzylabym na to z dystansem.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-31, 16:54   #547
kasztanova
Attention Seeker

I dzięki Floydka za poparcie, po prostu nie mogłam bezczynnie patrzeć jak ona wysyła te wiadomości mojej siostrze, przecież pisać komuś, kto dopiero zaczyna studia, że jest za głupi na swoje marzenia, no kto tak robi i po co? Chyba tylko, żeby się dowartościować

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87896410]Troche niezrownowazenie sie zachowuje :p Patrzylabym na to z dystansem.[/QUOTE]

Na razie nie mam zamiaru tam wracać. Mógł mieć resztki szacunku i napisać mi o swoim planie z wifi zanim przejechałam 200km, teraz już mnie to nie obchodzi
Stary 2020-05-31, 17:01   #548
Floydka
little hungry lady

Cytat:
I dzięki Floydka za poparcie, po prostu nie mogłam bezczynnie patrzeć jak ona wysyła te wiadomości mojej siostrze, przecież pisać komuś, kto dopiero zaczyna studia, że jest za głupi na swoje marzenia, no kto tak robi i po co? Chyba tylko, żeby się dowartościować

Kurde, no raczej
Kto jakie ma podejście do rodziny to już jego sprawa. Rodzinę buduje się z partnerem z którym czujemy więź i co do tego się zgodzę. Są osoby toksyczne, są samotnicy, są typowe "pary" bezdzietne - jeżeli ktoś ma własną definicję rodziny i takową wplata w swoje życie - nie mój interes
Ja nie pozwoliłabym na chamstwo wobec rodzeństwa nawet ze strony partnera. Tak samo jego chamstwo wobec przyjaciół, Mamy, czy nawet mojego psa - no szanujmy się .
Stary 2020-05-31, 17:14   #549
magda2291
Wtajemniczenie

A ja mam dzisiaj mega doła, łzy mi same lecą i nachodzą mnie jakieś dziwne, czarne myśli, aż sama siebie się boję..
odezwały się wspomnienia, ratunku..

Kopciuszek jest wręcz idealnym przykładem na to,
jak buty potrafią zmienić kobiece życie.

"... czasem ukruszy się dzień,
czasem życie tonami się wali..."
magda2291 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-31, 18:08   #550
patisia123
Zakorzenienie

Ja też samotna, chociaż dziś mam się z kimś spotkać. Teraz jestem ze znajomymi na obiedzie.

Cisnę z dietą, treningami, bieganiem i chcę sobie maksymalnie wypełnić czas.

Jak ruszą siłownie w normalnym trybie to się zapiszę.

Magda, masz insta?

Edytowane przez patisia123
Czas edycji: 2020-05-31 o 18:37
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-31, 18:42   #551
Milagros_90
Zakorzenienie

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87895768]
Na samą myśl, że następne kilka tygodni spędzę z w tym sam mieście co on - skręca mnie. Tu niby jestem taka silna, odważna bla bla, a są miejsca w tym mieście, gdzie bałabym się pójść. Oczywiście - chodzę w nie czasami, bo nie będę nadrabiać drogi tylko dlatego, że mieszkaliśmy niedaleko, że tu spacer, że cos. Ale zawsze mam to ukłucie żalu i czuję, że mi przykro. Wciąż muszę sobie przypomniac, że chciałam dobrze, że nie chciałam niczego złego, że z nim po prostu nie stworzyłabym związku o którym marzę i którego potrzebuje. [/QUOTE]
Pandorka, rozumiem Twoje zmęczenie i niepewność na myśl o kolejnych zmianach - w końcu miałaś ich już tak dużo od stycznia! Ale bardzo wierzę, że będzie dobrze. Trzeba doceniać pozytywne strony - że masz ten komfort, że mogłaś rzucić tę robotę i nie musisz z nożem na gardle szukać nowej, że masz gdzie wrócić, że masz rodzinę <3 Poza tym jesteś obrotną dziewczyną z pasją, więc to wszystko na pewno się poukłada

Co do zacytowanego fragmentu, to też rozumiem ten stan, gdy miejsca kojarzą się z eksem i to boli. Myślę, że to typowe. Z drugiej strony, ile ludzi, tyle historii. Ty po rozstaniu wyjechałaś z tego miasta, w którym mieszkaliście, a ja dalej w nim żyję. Chodzę do tej samej pracy, z której tak często eks mnie odbierał. Chodzę naszymi ścieżkami, mijam nasze miejsca, właściwie całe miasto mi się po prostu z nim kojarzy, bo tu żyliśmy i wszędzie zostawiliśmy ślady. Żyję z tym jakoś, raz lepiej, raz gorzej. Wierzę, że czas pomoże i kiedyś nie poczuję już ukłucia w sercu na samo dźwięk nazwy jego zakładu pracy, czy wchodząc do sklepu, w którym najczęściej robiliśmy zakupy, czy wchodząc do kościoła, w którym byliśmy na pierwszej wspólnej pasterce, itd.

Cytat:
mój brat zmienił hasło do wifi, kiedy się dowiedział, że przyjeżdżam (on tam nawet nie mieszka). Mój brat obraził się na mnie parę miesięcy temu, bo napisałam jego dziewczynie, że ma przestać obrażać moją siostrę (moja siostra ma 19 lat i ta dziewczyna wypisuje do niej jakieś wiadomości typu "jesteś za głupia na swoje studia" "nie nadajesz się do pracy biurowej" "spędzisz całe życie na kasie". No i zmienił to hasło i powiedział, że miałam wiele miesięcy, aby ją przeprosić i tego nie zrobiłam, więc nie mam już tam czego szukać.
A co to za pan i władca, który się rządzi hasłami do wi-fi w domu, w którym nawet nie mieszka, i broni dostępu do tego domu?
Kurcze, Kasztanova, strasznie mi przykro! Mega niefajna sytuacja, szczerze współczuję.
Zachowanie brata jest poniżej jakiejkolwiek krytyki. Byłoby mi wstyd, że moja mama płacze przez moje głupie, irracjonalne zachowanie. Ale widać u niego refleksji za grosz nie ma, skoro pozwala obrażać jedną siostrę, na drugą sam się obraża, a łzy mamy ma za nic...

Cytat:
Co do wsparcia Mamy - jest niezastąpione, cieszę się, że je masz!
O tak, potwierdzam! To wielkie szczęście

Cytat:
Ja nie pozwoliłabym na chamstwo wobec rodzeństwa nawet ze strony partnera. Tak samo jego chamstwo wobec przyjaciół, Mamy, czy nawet mojego psa - no szanujmy się .
Mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Jak ruszą siłownie w normalnym trybie to się zapiszę.
Ja po 6 czerwca wracam do fitnessu na sali, nie mogę się doczekać
Milagros_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-31, 21:34   #552
kasztanova
Attention Seeker

Cytat:
Napisane przez Milagros_90 Pokaż wiadomość

A co to za pan i władca, który się rządzi hasłami do wi-fi w domu, w którym nawet nie mieszka, i broni dostępu do tego domu?
Niestety to on podpisał umowę na internet i wciąż ją opłaca, mimo że wielokrotnie oferowałam, że to ja mogę pokryć opłaty, albo chociaż ich część. Sam router jest w jego pokoju, który zamknął na klucz.
I jest naprawdę bezczelny, napisał mi właśnie długą wiadomość na temat tego, że zostałam chłodno przyjęta (jak dla mnie to było odrzucenie, a nie przyjęcie), ale jeśli jest z mojej strony chęć przeprosin, to mam zapowiedzieć swoją następną wizytę i możemy zacząć negocjować rozejm. Odpisałam mu krótko, że nie mam zamiaru przebywać tam, gdzie mnie nie chcą i że dla mnie drzwi domu rodzinnego zostały zamknięte. On na to, że sama je sobie zatrzasnęłam, bo on nie może pozwolić sobie wejść na głowę. Nie odpisuję więcej. Przecież nie będę się prosić o łaskę.

To wszystko mnie boli tym bardziej, że w święta, gdy rozmawialiśmy przy wigilijnym stole on rzucił hasło, że dom rodzinny powinien być dla naszej czwórki miejscem, do którego zawsze powinniśmy mieć możliwość wrócić, kiedy podwinie nam się noga. Właśnie pokazał to w praktyce. Ale jestem przybita :/
Stary 2020-05-31, 21:45   #553
oh Mandy
Zakorzenienie

Ja dziewczyny wracam właśnie do domu, byłam jeszcze u znajomych.

Niestety kolejna randka i kolejne rozczarowanie. Chlopak mial przez całe spotkanie okulary przeciwsłoneczne, czapkę i kaptur. Nawet nie wiem jakie ma oczy i włosy

Rozmowa była średnio przyjemna, poruszał wiele aspektów psychologicznych.

Bardzo generalizował, między innymi to, że prawnicy się wywyższają, co nie było dla mnie mile.

Jemu się chyba podobało, bo powiedział że nasze spotkanie to najmilsze co go dziś spotkało.

Zresztą przyznam szczerze, że rozglądałam się czy ex nie jest z kimś na randce...

Stary 2020-05-31, 21:52   #554
kasztanova
Attention Seeker

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Chlopak mial przez całe spotkanie okulary przeciwsłoneczne, czapkę i kaptur. Nawet nie wiem jakie ma oczy i włosy
Podejrzane, może się przed kimś ukrywał?

Cytat:
Jemu się chyba podobało, bo powiedział że nasze spotkanie to najmilsze co go dziś spotkało.
Będzie następne?
Stary 2020-05-31, 22:01   #555
Milagros_90
Zakorzenienie

Kasztanova, przykre to wszystko. A co siostra na tę całą sytuację?
Dyskusje z bratem w tym momencie nie mają chyba sensu...

Cytat:
Zresztą przyznam szczerze, że rozglądałam się czy ex nie jest z kimś na randce...
Oh Mandy, Oh Mandy... Nie możesz teraz wpadać w psychozę i wypatrywać eksa wszędzie.
A ten randkowicz to niezły numer. To on Ci gadał przez telefon, że zrobi dyplom dla najlepszego prawnika? A teraz takie teksty
No i zestaw czapka i kaptur przez całe spotkanie
Ale nie ma co się smucić, kolejne doświadczenie za Tobą
Stary 2020-05-31, 22:08   #556
kasztanova
Attention Seeker

To jest pokręcone, moja siostra też jest na mnie zła, bo ja jej powiedziałam, że nie może dawać się tak obrażać i że powinna lepiej dobierać koleżanki (bo one się kumplują ). Ale na brata też jest zła, bo on też dołączył do tych obelg i jej pisał, że jest głupia i nic nie osiągnie. Jesteśmy teraz jedną z tych patologicznych rodzin, w których rodzeństwo ze sobą nie rozmawia... Dramat po prostu.

Ale dostałam właśnie wiadomość od chłopaka siostry, że dziękuje za pyszny sernik i ma nadzieję, że kiedyś uda nam się jeszcze wszystkim normalnie porozmawiać. Też mam taką nadzieję
Stary 2020-05-31, 22:09   #557
oh Mandy
Zakorzenienie

Milagros, tak to ten

Oczywiście, że to jakieś doświadczenie. Nie traktuje tego osobiście, po prostu ja się z takim człowiekiem nie dogadam, który tylko swoje racje uznaje za stosowane i wygłasza opinie, że prawnik powinien wchodzić w relacje z klientem dość prywatna na co mu powiedziałam, że to nieprofesjonalne.

On mówił że on w taki sposób zdobywa klientów, że jest serdeczny, niby zainteresowany ich życiem, zdobywa zaufanie i w efekcie robi interesy. Powiedziałam mu, że to manipulacja, a on przytaknął i powiedział że dużo osób martwi się że on to przenosi na grunt prywatny.

Stary 2020-05-31, 22:13   #558
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dostałam właśnie wiadomość od chłopaka siostry, że dziękuje za pyszny sernik i ma nadzieję, że kiedyś uda nam się jeszcze wszystkim normalnie porozmawiać. Też mam taką nadzieję
I tego Wam życzę!
Btw, możesz podesłać przepis na sernik na priw? uwielbiam serniki
Stary 2020-06-01, 05:31   #559
magda2291
Wtajemniczenie

Przez to wczorajsze rozmyślanie nie śpię od 1 W nocy, nie wiem jak wysiedzę dzisiaj w pracy. Też macie takie nagłe nawroty myśli i wspomnień? Byłam pewna, że najgorsze już dawno za mną

Stary 2020-06-01, 08:57   #560
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2291 Pokaż wiadomość
Przez to wczorajsze rozmyślanie nie śpię od 1 W nocy, nie wiem jak wysiedzę dzisiaj w pracy. Też macie takie nagłe nawroty myśli i wspomnień? Byłam pewna, że najgorsze już dawno za mną

Tak, ja mam nawroty myśli, właściwie to nie ma dnia żebym o eksie nie myślała.

Na przykład dzisiaj - dwa lata temu 1 czerwca byliśmy na ślubie i weselu znajomych. Przy oczepinach złapałam bukiet, później on walczył jak lew żeby złapać muchę. Dosłownie tak się rzucił bo leciała w inny kierunku. Cala sala miała ubaw, DJ się śmiał, że widać komuś tu bardzo zalezy. Tańczyliśmy później taniec "drugiej pary młodej", wpatrzeni w siebie. Wczoraj przesłuchalam sobie piosenki, którą wtedy nam zagrali.

Nie da się wymazać ilus tam miesięcy, lat związku, codziennej relacji. To normalne, że są wspomnienia. Mam tylko nadzieję, że z czasem będą mniej boleć

Stary 2020-06-01, 09:27   #561
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

ja też miałam jakieś nawroty myśli. Ale nie zagłębiam się w to. Bo wlasnie... trzeba jakos zyc dalej. Oni już dawno nie myślą

Dziś pierwszy dzień bezrobocia, zobaczymy ile potrwa. Chyba dziś nawet mam jakiś przypływ optymizmu...

A jutro idę do lasku grać w badmintona i pić winko

Ale czuję lekkie przerażenie, że idą wakacje i absolutnie nie będzie to radosny czas.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-01, 09:37   #562
Milagros_90
Zakorzenienie

Ja dzisiaj mam wolne, zrobiłam sobie placuszki bananowe i zjadłam z malinami. Teraz się maluje i zaraz wyjdę na spacer, może przez przypadek zajde do Pepco czy innego takiego sklepu i pooglądam asortyment a popoludniu idziemy z mamą na lody, pierwsze w tym roku na świeżym powietrzu.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87897755]
Ale czuję lekkie przerażenie, że idą wakacje i absolutnie nie będzie to radosny czas.[/QUOTE] A może dostaniesz pracę marzeń w fajnym miejscu i bedzie fajnie? Ja za to trzymam kciuki
Ale rozumiem, też się lata bardzo boje. Bardzo bardzo.

Stary 2020-06-01, 09:39   #563
Konto usunięte

Cytat:
Ja dzisiaj mam wolne, zrobiłam sobie placuszki bananowe i zjadłam z malinami. Teraz się maluje i zaraz wyjdę na spacer, może przez przypadek zajde do Pepco czy innego takiego sklepu i pooglądam asortyment a popoludniu idziemy z mamą na lody, pierwsze w tym roku na świeżym powietrzu.

Ekstra Jak prawdziwy Dzień Dziecka

Ja tez wlasnie zjadłam śniadanie, zaraz wejdzie jakieś domowe SPA, ogarnę mieszkanie, wyślę CV, poprzerabiam zdjęcia na stronę i pojde do parku poczytać książkę Niech te ostatnie dni w stolicy będą choć trochę miłe.

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:

[/COLOR] A może dostaniesz pracę marzeń w fajnym miejscu i bedzie fajnie? Ja za to trzymam kciuki
Ale rozumiem, też się lata bardzo boje. Bardzo bardzo.

Nie musi być od razu marzeń, ale niech nie będzie koszmarem jak ta ostatnia

To moje czwarte singielskie lato i jakoś w poprzednie trzy dawałam radę - dużo pracy + koleżanki singielki na miejscu. A teraz
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-01, 10:37   #564
anna_joanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda2291 Pokaż wiadomość
Mamy, niestety mamy.
Czasami kilka dni usadawiam gdzieś tam daleko myśli i wydaje mi się, że to słabnie, po czym kilka dni później następuję wyrzut i potworna tęsknota i jakby budowanie wszystkiego na nowo.

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87897777]

To moje czwarte singielskie lato i jakoś w poprzednie trzy dawałam radę - dużo pracy + koleżanki singielki na miejscu. A teraz [/QUOTE]

Szczerze też mnie to przeraża, czasami wręcz wydaje mi się, że cała ta izolacja jakby była mi na rękę, że nie czuję na sobie presji (nawet tej wewnętrznej), że coś muszę, gdzieś wychodzić, patrzeć na tych wszystkich ludzi (puste plaże orłowskie były takie magiczne...) Zwłaszcza teraz, gdy nie mam pracy, w ostatnich latach albo spędzałam je w pracy, albo coś planowaliśmy z eksem... i w nowym miejscu, bez bliskich ludzi. Tak, jak większość cieszy się na lato, tak mnie wizja nadmiaru ludzi wszędzie... jakoś przytłacza.
anna_joanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-01, 11:02   #565
Milagros_90
Zakorzenienie

Anno Joanno, dobrze Cię rozumiem. Mnie tez przeraża wizja powrotu do singielskich wakacji, kiedy byłam pewna, że nigdy w życiu już takich nie spedze. Coś w tym jest, że ta izolacja przynajmniej wyciszyla wszystkie tematy zwiazane że spedzaniem z ukochanym czasu poza domem. Teraz te tematy wrócą, już wracają...

Plaża w Orłowie mnie zachwyciła! Tyle pieknych, wymarzonych miejsc z nim zobaczyłam... Tyle śladów zostawiliśmy.

W dzień dziecka moja mama dzwonila zawsze do niego też z zyczeniami, bardzo mu było wtedy miło.

Stary 2020-06-01, 11:27   #566
magda2291
Wtajemniczenie

No straszne są te nawroty, kurde dlaczego tylko my przez to musimy przechodzić, A oni mają wszystko gdzieś
Ja też uwielbiam plażę w Orłowie, fajny klimat ma ogólnie ta część Gdyni Może by w tym roku tam wrócić?

Stary 2020-06-01, 12:14   #567
anna_joanna
Raczkowanie

Orłowo... pamiętacie to opuszczone sanatorium na górze na kępie Orłowskiej? Wchodziliśmy tam na dach, jak jeszcze istniały wyburzone już schody i siedzieliśmy z pizzą do samej nocy patrząc się w morze, wiele razy...
Chciałabym, żeby te wszystkie miejsca przestały mieć jego imię, a zaczęły być albo neutralne, albo żebym czuła, że mogą mieć jakieś inne imię.
Domyślam się, że czujecie to podobnie.
anna_joanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-01, 12:28   #568
Konto usunięte

Uwielbiam Gdynię-Orłowo też siedziałam na tym dachu, z poprzednim byłym

Te wszystkie miejsca kiedyś dadzą nam spokój albo stworzymy tam jeszcze lepsze wspomnienia!
Stary 2020-06-01, 13:27   #569
Milagros_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_joanna Pokaż wiadomość
Chciałabym, żeby te wszystkie miejsca przestały mieć jego imię, a zaczęły być albo neutralne, albo żebym czuła, że mogą mieć jakieś inne imię.
Domyślam się, że czujecie to podobnie.
Tak, czuję podobnie.
Dzisiaj świeci piękne słońce, pierwszy raz czuję klimat lata. Bardzo chciałabym się tym cieszyć z nim. Nie chcę nikogo innego. Wczoraj odpaliłam tindera i tylko mnie wzięło zniechęcenie i obrzydzenie.
Wiem, że mogę żyć dobrze, że mogę robić dla siebie dobre rzeczy - i robię. Ale na pole damsko-męskie to się w ogóle nie przekłada.
Stary 2020-06-01, 19:05   #570
patisia123
Zakorzenienie

Ja będę dużo pracować bo co innego robić. Nawet urlopu nie biorę.

patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości