|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
Jakie kwiaty na balkon ładnie wyglądają i nie wymagają zbytniej pielęgnacji?
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie są pelargonie i wymagają jedynie podlewania codziennie w sezonie letnim (ale też są wystawione bezpośrednio na słońce, balkon od południa). Jedyne co, to z nich leci, więc jeśli nie chcesz zamiatać balkonu, to wystaw bardziej na zewnątrz. Jak są obok siebie korytka to robi fajne wrażenie ![]() Jakby ode mnie to zależało, to by były same trawy ozdobne, no ale
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lubię też samo mascarpone z cukrem pudrem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
czy gdzieś stacjonarnie dostanę ten z Missha ?
Mam pytanie, bo ostatnio po rozmowie z koleżanką zaczęła mnie ta kwestia zastanawiać. Jeśli para nie ma ślubu i spodziewa się dziecka to jak to wygląda w kwestii nazwiska dziecka?
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
https://www.mjakmama24.pl/prawo-i-fi...f3gF-J76j.html Jakie nazwisko, gdy rodzice nie mają ślubu? Możliwe warianty nazwiska dla dziecka są takie same, pod warunkiem że dziecko zostanie uznane przez ojca.
W razie braku oświadczenia co do nazwiska dziecka, zostanie mu nadane nazwisko połączone z nazwisk obojga rodziców. |
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#517 |
|
Konto usunięte
|
Hej, czy nie wyjdę na polską cebulę?
Jak Wy to widzicie? Poniżej mail, który chcę wysłać do przełożonego + załączniki (tu wklejam okrojone, bo dane itd., ale chodzi o samą kwotę)."Zgodnie z punktem 16. Zasad pracy zdalnej ("Pracodawca zapewnia pracownikom sprzęt i oprogramowanie, do pracy zdalnej, zaś ewentualne koszty, jakie poniesie pracownik, np. koszty dostępu do Internetu, energii elektrycznej są uwzględnione w miesięcznym wynagrodzeniu Pracownika") zwracam się z prośbą o zwrot różnicy kwoty za energię elektryczną. W załączeniu wysyłam rozliczenie za okres 14.01.2020 - 09.03.2020 oraz dla porównania rachunek od tego samego dostawcy wraz z rozliczeniem za okres 10.03.2020 - 08.05.2020. Informuję, że gospodarstwo domowe prowadzę w pojedynkę, mieszkam sama i nikt inny poza mną nie korzysta z energii elektrycznej.(...)" Czy uważacie, że to przesada ubiegać się o taką różnicę czy będzie to ok? Pytam serio, ciężko mi to samej ocenić
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87903952]Hej, czy nie wyjdę na polską cebulę?
Jak Wy to widzicie? Poniżej mail, który chcę wysłać do przełożonego + załączniki (tu wklejam okrojone, bo dane itd., ale chodzi o samą kwotę)."Zgodnie z punktem 16. Zasad pracy zdalnej ("Pracodawca zapewnia pracownikom sprzęt i oprogramowanie, do pracy zdalnej, zaś ewentualne koszty, jakie poniesie pracownik, np. koszty dostępu do Internetu, energii elektrycznej są uwzględnione w miesięcznym wynagrodzeniu Pracownika") zwracam się z prośbą o zwrot różnicy kwoty za energię elektryczną. W załączeniu wysyłam rozliczenie za okres 14.01.2020 - 09.03.2020 oraz dla porównania rachunek od tego samego dostawcy wraz z rozliczeniem za okres 10.03.2020 - 08.05.2020. Informuję, że gospodarstwo domowe prowadzę w pojedynkę, mieszkam sama i nikt inny poza mną nie korzysta z energii elektrycznej.(...)" Czy uważacie, że to przesada ubiegać się o taką różnicę czy będzie to ok? Pytam serio, ciężko mi to samej ocenić [/QUOTE]Ja chyba nie czaje Czy to co pogrubiłam, to z Regulaminu pracy? Tam jest napisane, ze koszty masz sobie pokryć z wynagrodzenia, więc na jakiej podstawie chcesz wnioskować o zwrot kosztów?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#519 |
|
BAN stały
|
tak chyba chodzi o to, że laptopa itd zapewnia pracodawca, a koszty POWINIEN uwzględnić w wynagrodzeniu, a więc podnieść wynagrodzenie o tyle o ile wyniesie ten prąd. nie że ze 'standardowego' wynagrodzenia ma sobie pracownik pokryć prąd
|
|
|
|
#520 |
|
Konto usunięte
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87903952]Hej, czy nie wyjdę na polską cebulę?
Jak Wy to widzicie? Poniżej mail, który chcę wysłać do przełożonego + załączniki (tu wklejam okrojone, bo dane itd., ale chodzi o samą kwotę)."Zgodnie z punktem 16. Zasad pracy zdalnej ("Pracodawca zapewnia pracownikom sprzęt i oprogramowanie, do pracy zdalnej, zaś ewentualne koszty, jakie poniesie pracownik, np. koszty dostępu do Internetu, energii elektrycznej są uwzględnione w miesięcznym wynagrodzeniu Pracownika") zwracam się z prośbą o zwrot różnicy kwoty za energię elektryczną. W załączeniu wysyłam rozliczenie za okres 14.01.2020 - 09.03.2020 oraz dla porównania rachunek od tego samego dostawcy wraz z rozliczeniem za okres 10.03.2020 - 08.05.2020. Informuję, że gospodarstwo domowe prowadzę w pojedynkę, mieszkam sama i nikt inny poza mną nie korzysta z energii elektrycznej.(...)" Czy uważacie, że to przesada ubiegać się o taką różnicę czy będzie to ok? Pytam serio, ciężko mi to samej ocenić [/QUOTE]Ale Twoja firma to zwraca? Wiesz od innych, że dostają tą kasę? Jeśli tak, to śmiało wysyłaj. Jeśli nie i chcesz uczynić precedens to ja bym czegoś takiego nie wysłała, bo to ze zbyt grubej rury. Masz pewnie z przełożonym spotkania regularne, więc spytaj o to najpierw nieformalnie. Albo łap go/ją na komunikatorze. |
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edit: Teraz to ja już nic nie wiem
Edytowane przez 6ab835231803f4b1cac896d6aed120cccc2755ce_65765102cc8be Czas edycji: 2020-06-03 o 20:43 |
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Jak podnieść i zaokrąglić pośladki bez ćwiczenia w domu na macie? Słowo daję - nienawidzę tak ćwiczyć.
Mam wrażenie że odkąd jeżdżę na rowerze, od niedawna go mam, jakos mi się zaokrągliły bardziej, czy to możliwe? Co może jeszcze pomoc w tej walce? Siłownia? Jeśli tak to jakie maszyny i jak ćwiczyć? Proszę o pomoc. ![]() Na siłowni bardzo lubię ćwiczyć na schodach ale czy to nie za mało? Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#525 | |
|
ale szał :P
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.beautybay.com/p/dr-jart/...ntensive-mask/ Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was wspominała jakiś czas temu że mimo Hashimoto udało jej się dość szybko schudnąć (przepraszam, ale nie pamiętam kto o tym pisał). Będę wdzięczna za krótką informację jak się to udało, w sensie czy to dzięki restrykcyjnej diecie czy dużej ilości ćwiczeń czy miks wszystkiego. I jak się da kilka wskazówek, bo od kilku miesięcy pilnuję diety, staram się znacznie więcej ruszać a waga nie dość że nie spada to jeszcze powoli rośnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wy to widzicie? Poniżej mail, który chcę wysłać do przełożonego + załączniki (tu wklejam okrojone, bo dane itd., ale chodzi o samą kwotę)."Zgodnie z punktem 16. Zasad pracy zdalnej ("Pracodawca zapewnia pracownikom sprzęt i oprogramowanie, do pracy zdalnej, zaś ewentualne koszty, jakie poniesie pracownik, np. koszty dostępu do Internetu, energii elektrycznej są uwzględnione w miesięcznym wynagrodzeniu Pracownika") zwracam się z prośbą o zwrot różnicy kwoty za energię elektryczną. W załączeniu wysyłam rozliczenie za okres 14.01.2020 - 09.03.2020 oraz dla porównania rachunek od tego samego dostawcy wraz z rozliczeniem za okres 10.03.2020 - 08.05.2020. Informuję, że gospodarstwo domowe prowadzę w pojedynkę, mieszkam sama i nikt inny poza mną nie korzysta z energii elektrycznej.(...)" Czy uważacie, że to przesada ubiegać się o taką różnicę czy będzie to ok? Pytam serio, ciężko mi to samej ocenić [/QUOTE]Serio będziesz się szarpać o 18 złotych?:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#531 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie to nie cebula, tylko cebula sięgająca ISS.
|
|
|
|
#532 |
|
Konto usunięte
|
Racja dziewczyny
Chciałam przekonać się jak to wygląda od tej drugiej strony, dzięki
|
|
|
|
#533 |
|
Konto usunięte
|
Ale że Ty na to wpadłaś.
I takie pismo ukulałaś. Ciekawe, ile na bilecie przez te 3 miesiące zaoszczędziłaś, bo ja prawie 3 stówy. |
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#535 |
|
BAN stały
|
Jak Wy to widzicie? Poniżej mail, który chcę wysłać do przełożonego + załączniki (tu wklejam okrojone, bo dane itd., ale chodzi o samą kwotę)."Zgodnie z punktem 16. Zasad pracy zdalnej ("Pracodawca zapewnia pracownikom sprzęt i oprogramowanie, do pracy zdalnej, zaś ewentualne koszty, jakie poniesie pracownik, np. koszty dostępu do Internetu, energii elektrycznej są uwzględnione w miesięcznym wynagrodzeniu Pracownika") zwracam się z prośbą o zwrot różnicy kwoty za energię elektryczną. W załączeniu wysyłam rozliczenie za okres 14.01.2020 - 09.03.2020 oraz dla porównania rachunek od tego samego dostawcy wraz z rozliczeniem za okres 10.03.2020 - 08.05.2020. Informuję, że gospodarstwo domowe prowadzę w pojedynkę, mieszkam sama i nikt inny poza mną nie korzysta z energii elektrycznej.(...)" Czy uważacie, że to przesada ubiegać się o taką różnicę czy będzie to ok? Pytam serio, ciężko mi to samej ocenić [/QUOTE]Czy te 18 zl faktycznie zrobi ci roznice? Na chleb ci bez tego zabraknie? Jesli nie, to daruj sobie, naprawde. Nie chcialabym sobie takiego wstydu robic w firmie. |
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym nie prosiła o 18 zł.
O sto już tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87904268]Ale że Ty na to wpadłaś.
I takie pismo ukulałaś. Ciekawe, ile na bilecie przez te 3 miesiące zaoszczędziłaś, bo ja prawie 3 stówy.[/QUOTE]Powiem szczerze, że to się nadaje na wątek zdziwieniowy, bo dawno mnie nic tak nie zdziwiło na wizażu jak to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#538 |
|
Konto usunięte
|
Jak Wy to widzicie? Poniżej mail, który chcę wysłać do przełożonego + załączniki (tu wklejam okrojone, bo dane itd., ale chodzi o samą kwotę)."Zgodnie z punktem 16. Zasad pracy zdalnej ("Pracodawca zapewnia pracownikom sprzęt i oprogramowanie, do pracy zdalnej, zaś ewentualne koszty, jakie poniesie pracownik, np. koszty dostępu do Internetu, energii elektrycznej są uwzględnione w miesięcznym wynagrodzeniu Pracownika") zwracam się z prośbą o zwrot różnicy kwoty za energię elektryczną. W załączeniu wysyłam rozliczenie za okres 14.01.2020 - 09.03.2020 oraz dla porównania rachunek od tego samego dostawcy wraz z rozliczeniem za okres 10.03.2020 - 08.05.2020. Informuję, że gospodarstwo domowe prowadzę w pojedynkę, mieszkam sama i nikt inny poza mną nie korzysta z energii elektrycznej.(...)" Czy uważacie, że to przesada ubiegać się o taką różnicę czy będzie to ok? Pytam serio, ciężko mi to samej ocenić [/QUOTE]IMO- cebula level hard ![]() Powinnaś jeszcze doliczyć wzrost zużycia kawy i herbaty, no i wody do spłukiwania toalety ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
#539 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;87904371]IMO- cebula level hard
![]() Powinnaś jeszcze doliczyć wzrost zużycia kawy i herbaty, no i wody do spłukiwania toalety ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] A woda do kawy i herbaty to co ? przeciez z samych fusów nic się nie napije Ale ogólnie jak wspomniane cebula level hard za 18 ziko pismo układać XD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na diecie 3D Chilli, po miesiącu włączyłam ćwiczenia (3-4 zajęcia tygodniowo). Schudłam 13kg w 3 czy 4 miesiące mimo nie zażywania euthyroxu. Wróciły mi 3 kg przez siedzenie z dziećmi w domu, ale już się ogarnęłam - nie podjadałam (a jak już to staram się mieć np. jakieś ciasto bez cukru, w zdrowszej wersji), ćwiczę 6 razy w tygodniu (głównie z Kołakowską, robię 3-4 treningi dziennie, raz w tygodniu rower ok 40-45km), po treningu robię koktajl białkowy, cukier zamieniłam na euthyrox, zwykłą mąkę pszenną na ryżową (np. do naleśników), zaczęłam sama piec chleb z mąki orkiszowej i pszennej razowej lub żytniej razowej, mleko zastępuję napojem migdałowym albo owsianym (ale do kawy musi być krowie, z innym nie przełknę) i przez 3 tygodnie ubyły 2 kg. Wczoraj zainstalowałam fitatu tak z ciekawości, żeby sprawdzić jak wygląda moje żywienie. Wyszło, że za dużo owoców A podobno takie zdrowe. Przez częste i długie treningi muszę jeść dużo białka i aplikacja pokazała, że jest z tym u mnie całkiem nieźle. A kalorii jadłam trochę mniej (100-200) niż mi pokazała aplikacja po uwzględnieniu aktywności fizycznej. Waga idzie w dół, ciało się zmienia a ja mimo dużej aktywności czuję się bardzo dobrze, nie mam zakwasów ani nie budzę się obolała. Dzisiaj już odinstalowałam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2020-06-04 o 00:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.