Spotykam się z facetem czekającym na rozwód - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-06-06, 15:17   #241
Moon_in_moro
Raczkowanie

Dot.: Spotykam się z facetem czekającym na rozwód

Ja sobie zdaje sprawę z tego, że rozwód kościelny trwa około 3lat

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ale jemu to chodzi o ten cywilny w tym momencie

Moon_in_moro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-06, 15:39   #242
Przytul_Mnie_Dzisiaj
Rozeznanie

Czyli tak:

1. Facet jest wierzący, ale brak rozwodu kościelnego nie ma dla niego znaczenia i może wtedy sypiać z inną kobietą.
2. Ma zasadę, że mając żonę może randkować, całować i trzymać za rękę, ale nie może uprawiać seksu, chociaż wszystko inne też jest zdradą.
3. Czuje coś do ciebie, ale woli pozostać WIERNY ŻONIE.
4. Wie, że chciałabyś czegoś więcej, ale ci tego nie daje, bo jego zasady są ważniejsze.

Kompletna manipulacja. Autorko, niestety jesteś bardzo naiwna.
Przytul_Mnie_Dzisiaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-06, 18:36   #243
Hultaj
BAN stały

Kurczę oni się spotykają 3 miesiące z czego gdy zaczynali ze sobą rozmawiać wydawało mu się i słusznie że raptem 2 tyg dzielą go od rozwodu. Ani nie musiał zakładać że po tygodniu doszłoby do seksów więc nie miał oporów by zapoznać kogoś. Potem złapało go zmrożenie działań jakby ktoś nie zauważył. Pytanie jak się czyta ten wątek jest takie czy facet po tych 3 miesiącach ma jakiś obowiązek iśc do łózka czy może poczekac jeszcze np. 2 i w takim tempie to rozwijać. Skoro dla własnego widzimisię zakłada że chce poczekac do wakacji a autorka nie ma takiego ciśnienia w krzyżu że też może pare tyg odczekać to co za problem.

W sumie to co miał powiedzieć, może sam jest rozdarty. Tak obiektywnie może gorzej dla autorki by było gdyby poszła z nim do łózka po miesiącu znajomości, potem sie wkręciła nie tylko emocjonalnie ale po całości, a w sierpniu on i tak by np. wrócił do żony. Tak przynajmniej ma wybór, może czekać, a równocześnie może bez jego wiedzy lub za tamtego wiedzę randkować z innymi. Dopóki mają dziwaczny status z gatunku ''wiesz mam żonę'' ona raczej tym bardziej nie jest mu niczego winna. Inna sprawa że z tego sama nie korzysta.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-06, 19:53   #244
I am Rock
lokalna gwiazda

Facet jej jeszcze nie pocałował. Mnie to bardziej dziwi, niż brak seksu.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-07, 10:46   #245
Hultaj
BAN stały

Tzn. jedynie autorce zalecam, jeśli nie chce wpakować się na minę, żeby przestała faceta tłumaczyć, pisać mu wymówki. To jest dorosły chłop a ona zachowuje się jak klasyk idiotki z Okuniewskiej (do posłuchania na YT ).

Ona sama najlepiej wie jak wygląda częstotliwość spotkan oraz rozmów i czy dla niej to jest normalne że po takim okresie czasu nie wylądowali w łóżku ani nawet o u niej w mieszkaniu na skromne przylizanko choćby. Oczywiście założenie wątku mówi samo za siebie no ale dobra przyjmijmy że ma tonę wątpliwości.
Skądś w końcu kobiety tkwiące latami w małżeństwach z gejami się biorą. Jak dla mnie z ględzenia (jak czytamy kolega autorki w gadce jest w miarę ogarnięty a ona chce to łykać) na pewno bo to są z reguły sytuacje kiedy koleś nie mówi ''hej bądź moją przykrywką'' albo ''hej mam problemy z seksem hajtnij się ze mną to dla ogółu będzie że wszystko ze mną takie typowe a o tym że mi nie staje i nie będziemy sypiać to nie będziemy rozmawiać".

Sama jestem ciekawa czy w ogóle się prześpią i czy jak się prześpią to czy nie będą kolejne kwiatki.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2020-06-07 o 10:47
Stary 2020-06-07, 14:10   #246
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość

Sama jestem ciekawa czy w ogóle się prześpią i czy jak się prześpią to czy nie będą kolejne kwiatki.
W sumie ja też. I nie jest powiedziane, że te będą od razu.
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-07, 14:33   #247
Moon_in_moro
Raczkowanie

Heh ja już się sama z tego wszystkiego śmieje ;p jasne, że to dla mnie normalne nie jest, ale ja też nie jestem idiotka. Poczekam i zobaczymy co się wydarzy. Jak dla mnie to już dawno powinien mnie pocałować. Z seksem ok, można zaczekać, może nie od razu. Ale pocalowc to powinien po takim czasie. Nie sądzę żeby był gejem , bo w żaden sposób nie daje mi tego odczuć ;p on często mówi o rodzinie itp, zachowuje się jak normalny facet, interesują go męskie sporty , czasem o sprawach damsko męskich też rozmawiamy i wiem, że krótko mówiąc chce mu się bzykać. Ale to jego postanowienie z dupy tego pojąć nie mogę. Tym bardziej , że facet naprawdę jest przystojny i niejedna laska obejrzalaby się za nim na ulicy. On mnie wykończy ;p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-06-07, 16:30   #248
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moon_in_moro Pokaż wiadomość
Heh ja już się sama z tego wszystkiego śmieje ;p jasne, że to dla mnie normalne nie jest, ale ja też nie jestem idiotka. Poczekam i zobaczymy co się wydarzy. Jak dla mnie to już dawno powinien mnie pocałować. Z seksem ok, można zaczekać, może nie od razu. Ale pocalowc to powinien po takim czasie. Nie sądzę żeby był gejem , bo w żaden sposób nie daje mi tego odczuć ;p on często mówi o rodzinie itp, zachowuje się jak normalny facet, interesują go męskie sporty , czasem o sprawach damsko męskich też rozmawiamy i wiem, że krótko mówiąc chce mu się bzykać. Ale to jego postanowienie z dupy tego pojąć nie mogę. Tym bardziej , że facet naprawdę jest przystojny i niejedna laska obejrzalaby się za nim na ulicy. On mnie wykończy ;p
Tkwisz w tej dziwnej relacji na własne życzenie. Nie zwalaj na niego. Jak dla mnie dziwak i manipulant, ale on Cię na muszce nie trzyma. Piszesz o sobie, że nie jesteś naiwna, czy zdesperowana, ale Twoje decyzje i to całe użalanie się temu przeczy.

A to podkreślanie jego przystojności to wręcz brzmi jak trolling.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2020-06-07 o 22:42
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-07, 17:39   #249
Hultaj
BAN stały

Nie on ciebie wykancza tylko sama sobie to robisz, tanczysz jak ci przygrywa. Uparłaś się na niego i masz. To że piszesz z humorem i na wesoło nie zmienia tego że z boku z dupy to wygląda.
Stary 2020-06-07, 19:35   #250
dylematka2
Raczkowanie

Cytat:
Te wakacje to już będzie dla niego sygnał do tego, że czas skończyć z tym swoim głupim jak dla mnie postanowieniem

Tak z ciekawości, ma już wyznaczony termin rozprawy?

dylematka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-07, 20:32   #251
Przytul_Mnie_Dzisiaj
Rozeznanie

Autorko, a nie możesz po prostu mu powiedzieć, że ci to nie odpowiada, potrzebujesz czegoś więcej i niech się po prostu odezwie, gdy będzie gotowy? Jeżeli mu na tobie zależy, to kilka tygodni rozłąki nic nie zmienią, a ty przynajmniej nie dasz sobie wejść na głowę i postawisz granicę. Inaczej, jeżeli coś w końcu z tego będzie, już zawsze on będzie tobą manipulował i będzie tak jak on chce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-06-08, 00:06   #252
Bananalama
jestę wieszczę

To jest ostatni mężczyzna w Twoim regionie? Może masz możliwość przeprowadzki?

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-08, 01:10   #253
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-08, 01:16   #254
Przytul_Mnie_Dzisiaj
Rozeznanie

Cytat:

: hahaha:
: love:
Stary 2020-06-08, 06:30   #255
wiekanka
Zakorzenienie

Albo jak pojedziesz z nim na urlop, to powiedz, że masz wyrzuty, zrobiłaś rachunek sumienia i poczułaś względem Boga, że nie jesteś w porzątku, że się z nim spotykasz.
Dlatego postanowiłaś na urlopie odbyć pokutę, zrobić zadośćuczynienie ... i nie bzykać się z nim.

Ciekawam reacji.
Stary 2020-06-08, 08:10   #256
invisible_01
Zakorzeniona

Skoro na urlopie będzie dyspensa na seks, to ja bym jednak szła w tę stronę, że facet nie chce, aby żona, rodzina czy ktokolwiek wiedzieli o nowej koleżance i na miejscu ją ukrywa, a na wakacjach nie musi.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-08, 09:00   #257
Moon_in_moro
Raczkowanie

Nie pytałam go

Stary 2020-06-08, 09:03   #258
Moon_in_moro
Raczkowanie

Heh to nie chodzi o to, że na wakacje jest dyspensa ;p tylko o to, że jeśli do wakacji sprawa się nie rozwiąże to wtedy on kończy z tym swoim wewnętrznym postanowieniem.

Stary 2020-06-08, 09:05   #259
Moon_in_moro
Raczkowanie

Cytat:
Hehe nie jest ostatnim mężczyzna w moim regionie chodzi o to, że jednak czymś mnie ujął, podoba mi się jego charakter i skromność, a w dzisiejszych czasach ciężko o takie cechy u facetów. Po prostu mnie zainteresował, chciałabym dać mu szansę

Stary 2020-06-08, 09:06   #260
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Heh to nie chodzi o to, że na wakacje jest dyspensa ;p tylko o to, że jeśli do wakacji sprawa się nie rozwiąże to wtedy on kończy z tym swoim wewnętrznym postanowieniem.

No na wakacje. A po powrocie Ci powie, ze jednak on się z tym źle czuje i że może poczekacie jeszcze chwilkę, rozprawa już za rogiem przecież.

Stary 2020-06-08, 09:09   #261
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe nie jest ostatnim mężczyzna w moim regionie chodzi o to, że jednak czymś mnie ujął, podoba mi się jego charakter i skromność, a w dzisiejszych czasach ciężko o takie cechy u facetów. Po prostu mnie zainteresował, chciałabym dać mu szansę
Ty mu cały czas od x spotkań dajesz tą szansę. Zapytaj samą siebie i sobie przeanalizuj na ile on tak naprawdę daje szansę Tobie i Wam. Założyłaś ten wątek nie bez przyczyny, a teraz uciszasz i umniejszasz własne wątpliwości "bo on taki fajny i mnie ujął". Ale nie wszystko się tu zgadza, miejscami jest wręcz dziwnie. Jak dla mnie to jesteś ciepełkiem, którego on teraz potrzebuje, ale specjalnie nie daje Ci konkretnymi gestami nadziei na związek, żeby sobie później innych dróg nie zamykać. Jeżeli czyjeś zachowanie wydaje się być niespójne i coś w nim nie gra, to na ogół po prostu tak jest.
Stary 2020-06-08, 09:14   #262
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:

ale jeśli to by już mu przeszło, to wcale nie przeszkadza, żebyś ty też miała jakieś "postanowienia", czy nazwij to jak chcesz.

Albo nabijesz sobie w jego oczach punkty albo zaciśnie zęby, bo nie o to mu chodziło ale uszanuje i zaakceptuje teraz twoją decyzję.
Albo będzie próbował następnych manipulacji, że twoja pokuta jest teraz bezsensowna.
Stary 2020-06-08, 09:16   #263
Moon_in_moro
Raczkowanie

Tak, ja doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że jeśli np ktoś mi mówi że coś z boku wygląda źle i uważa tak już kilka osób to faktycznie warto się zastanowić nad tym , że coś może nie być takie jak mi się wydaje. Ale z drugiej strony patrząc, ja widzę jakieś postępy w tej sprawie 🤪 jak go poznałam był bardzo zamknięty i nieufny, nie chciał mi za wiele mówić o sobie i zwierzać się zbyt mocno. Teraz jest zupełnie inaczej i ze spotkania na spotkania pozwala sobie na coraz więcej względem mnie. Gdyby to faktycznie tkwiło w takim martwym punkcie, to ja też bym z tego zrezygnowała. To się trochę posuwa do przodu, ale bardzo po malu. Powiedział mi ostatnio, że jak poznał swoją żonę to pocałował ją dopiero po kilku miesiącach. Wydaje mi się, że on dąży do tego, żeby zbudować silna więź między nami i później przejść do innych spraw. Ostatnio się widzieliśmy i on stopniowo pozwala sobie na coraz większą czułość w stosunku do mnie.

Stary 2020-06-08, 09:22   #264
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Tak, ja doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że jeśli np ktoś mi mówi że coś z boku wygląda źle i uważa tak już kilka osób to faktycznie warto się zastanowić nad tym , że coś może nie być takie jak mi się wydaje. Ale z drugiej strony patrząc, ja widzę jakieś postępy w tej sprawie 🤪 jak go poznałam był bardzo zamknięty i nieufny, nie chciał mi za wiele mówić o sobie i zwierzać się zbyt mocno. Teraz jest zupełnie inaczej i ze spotkania na spotkania pozwala sobie na coraz więcej względem mnie. Gdyby to faktycznie tkwiło w takim martwym punkcie, to ja też bym z tego zrezygnowała. To się trochę posuwa do przodu, ale bardzo po malu. Powiedział mi ostatnio, że jak poznał swoją żonę to pocałował ją dopiero po kilku miesiącach. Wydaje mi się, że on dąży do tego, żeby zbudować silna więź między nami i później przejść do innych spraw. Ostatnio się widzieliśmy i on stopniowo pozwala sobie na coraz większą czułość w stosunku do mnie.

Dlaczego Ty masz gdzieś swoje potrzeby, emocje i uczucia i pozwalasz na to innemu facetowi? Facet może mieć tak, że całuje się po 8 latach i jeśli znajdzie dziewczynę, której to pasuje, to wszystko super. Ale Ty założyłaś ten wątek, bo Ci to nie odpowiada, ale jesteś tak zauroczona, że robisz wszystko tak jak facet chce, żeby się czasem nie pogniewał. Facet opowiada głupoty o honorze i wali takie ściemy, że na pewno niejedno się za tym kryje, a Ty w to idziesz w ciemno. Jesteś dla niego pociechą, działasz mu dobrze na ego, nie dyskutujesz z jego zasadami i jesteś uległa, on Ci co jakiś czas rzuci iluzję bliskości (sama piszesz, że jest już bardziej czuły), żeby zamknąć Ci usta na kolejne tygodnie. To Twoje życie, jak Ci go nie szkoda marnować na takiego faceta, to proszę bardzo.

Stary 2020-06-08, 09:35   #265
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dlaczego Ty masz gdzieś swoje potrzeby, emocje i uczucia i pozwalasz na to innemu facetowi? Facet może mieć tak, że całuje się po 8 latach i jeśli znajdzie dziewczynę, której to pasuje, to wszystko super. Ale Ty założyłaś ten wątek, bo Ci to nie odpowiada, ale jesteś tak zauroczona, że robisz wszystko tak jak facet chce, żeby się czasem nie pogniewał. Facet opowiada głupoty o honorze i wali takie ściemy, że na pewno niejedno się za tym kryje, a Ty w to idziesz w ciemno. Jesteś dla niego pociechą, działasz mu dobrze na ego, nie dyskutujesz z jego zasadami i jesteś uległa, on Ci co jakiś czas rzuci iluzję bliskości (sama piszesz, że jest już bardziej czuły), żeby zamknąć Ci usta na kolejne tygodnie. To Twoje życie, jak Ci go nie szkoda marnować na takiego faceta, to proszę bardzo.
Do-kła-dnie. Niektóry pasuje stosunek raz na 3 miesiące. No sorry, po kimś, kto rzekomo kilka miesięcy zbiera się do pocałowania kogoś nie ma co się za wiele spodziewać, że nagle jakiś wulkan wybuchnie. Żebyś potem, Autorko, nie płakała i nie narzekała. Bo wokół tego faceta robisz sobie otoczkę nieco tajemniczego, zamkniętego (ale ja go otworzę, czuje się wyjątkowa od razu dzięki temu), pewnie też trochę romantycznego (ach, czekanie tyle z pocałunkiem, jakie to niedzisiejsze, buduje więź emocjonalną zamiast fizycznej). Robisz założenia na w sumie bardzo słabych przesłankach. Wiesz tyle, ile on Ci powie.
Stary 2020-06-08, 11:14   #266
dylematka2
Raczkowanie

Cytat:

Ja go rozumiem, nie chce zacząć "od d... strony". Tylko kluczowe jest ustalenie kiedy ten rozwód będzie. Jeśli nie ma jeszcze to niedługo powinien mieć ustalony termin rozprawy.

Stary 2020-06-08, 11:21   #267
Moon_in_moro
Raczkowanie

Nie chcę go też pytać ciągle "kiedy i kiedy". Zapytałam go na koniec maja jakoś, to jeszcze nic nie wiedział

Stary 2020-06-08, 11:24   #268
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Do-kła-dnie. Niektóry pasuje stosunek raz na 3 miesiące. No sorry, po kimś, kto rzekomo kilka miesięcy zbiera się do pocałowania kogoś nie ma co się za wiele spodziewać, że nagle jakiś wulkan wybuchnie. Żebyś potem, Autorko, nie płakała i nie narzekała. Bo wokół tego faceta robisz sobie otoczkę nieco tajemniczego, zamkniętego (ale ja go otworzę, czuje się wyjątkowa od razu dzięki temu), pewnie też trochę romantycznego (ach, czekanie tyle z pocałunkiem, jakie to niedzisiejsze, buduje więź emocjonalną zamiast fizycznej). Robisz założenia na w sumie bardzo słabych przesłankach. Wiesz tyle, ile on Ci powie.
Mnie w ogóle dziwią ludzie, którzy w relacji romantycznej rozdzielają strefę fizyczną od psychicznej, jakby którakolwiek była lepsza. Dla mnie nie ma udanego związku tak samo bez miłości i wierności, jak i bez czułości i bliskości fizycznej. To są dla mnie aspekty tak samo istotne. Związek nie przetrwa dla mnie ani bez uczucia, ani bez seksu, pocałunków itd. Mówienie, że seks nie jest najważniejszy, jakieś dawkowanie czułości pt. buziak w czółko, mówienie, że się własną żonę pocałowało dopiero po miesiącu wskazuje mi na kogoś, kto z seksualnością ma albo mocne problemy albo jej zwyczajnie niezbyt potrzebuje. Nie ma według mnie szans na to, że facet, który po takim czasie znajomości nie pocałował nawet w usta, nagle się otworzy i będzie z nim wspaniale w łóżku i w życiu pod względem fizycznym.

Stary 2020-06-08, 11:25   #269
dylematka2
Raczkowanie

Dubel

Edytowane przez dylematka2
Czas edycji: 2020-06-08 o 11:26
Stary 2020-06-08, 11:26   #270
kennedy
Zakorzenienie

to jest twoja sprawa co robisz ze swoim zyciem.

Zycze ci powodzenia, z rozwodem pewnie mu zejdzie.

Ja bym gosciowi nie ufala, ppoznawanie nie polega na tym ze ty sie musisz wysilac, liczyc na ^ postepy^, itd. To dorosly chlop a nie pies ze schroniska. No ale coz, skoro tak sie napalilas to tak rob.
Ja w zeszlym roku poznalam faceta, ktory sie rozwodzil. Papiery zlozone, wszystko ugadane, mieszka osobno, ustalone widzenia z dziecmi. A wuja- podobno nadal sa razem, rozwod odwolali
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości