|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
Cytat:
Jak się rozstaną, to mają zaproszenie tylko ze sobą nawzajem. Lepiej każdemu wpisać osobę towarzyszącą i już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Jak wyjdą podwyższone to też się nie przejmuj od razu, to może być też deficyt witaminy D na przykład, czy jakaś inna przypadłość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Mam robione regularnie. I zwykle dzień dodatkowo minimum czekam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka no właśnie ja mam widzę poniżej normy witaminę D. A wapń i fosfor wyszły ok. Myślałam że kalcetonina podwyższona oznacza od razu raka rdzeniastego tarczycy. Tak mi endokrynolog powiedziała, że jak powyżej 100 to raczej rak.
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Limonka a mogę zapytać dlaczego masz badana kalcetonine regularnie? |
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc spokojnie. Oczywiście biopsja ważna rzecz, ale nie ma co panikować od razu. Nie pomogę Ci z dokładnymi liczbami, bo tak się na tym nie znam, zwłaszcza, że to też potrafi zależeć od labu. Po prostu jak wyjdzie podwyższone to nie panikuj i czekaj na opinię lekarza i wyniki biopsji. Mogą ci też od razu wyciąć płat, jeśli jest ich dużo i są niepokojące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Jestem chyba czwartą osobą ze zmianami na tarczycy w rodzinie, więc jestem obcykana jak mało który laik. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze ale kiedy podwyższony wynik kalcytocyny można oznaczać nowotwór tarczycy tj.raka rdzeniastego? Kiedy oprócz kalcetoniny wapn i fosfor też są za wysokie ?? Wtedy jest coś nie tak ? A jeśli wapń i fosfor są ok a kalcetonina za wysoka to nie oznacza najgorszego. Dobrze rozumiem ? Sorry że tak drąże ale jutro pewnie znowu będę co chwilę sprawdzić wynik w pracy, wolę być przygotowana na każdą opcje.:/
Endokrynolog coś mówiła że jak kalcetonina wyjdzie za wysoka to trzeba zbadać nadnercza. Ale w sumie nie mowila czy to USG czy jak to ma wyglądać. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- * kalcytonina, a nie kalcetonina. Glupia ja. Jestem na tel i nie mam opcji edycji posta
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki książkowy przykład to wysoka kalcytonina, wysoki wapń oraz D3 w normie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Książkowy wynik zdrowego człowieka czy książkowy wynik osoby z podejrzeniem nowotworu ?
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z podejrzeniem nowotworu. To takie wyniki, po których ja bym się dopiero zaczęła o siebie martwić, tak to ujmę.
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka jestem pod wrażeniem skąd Ty to wiesz wszystko
uspokoilas mnie troche . Ja wapń mam wysoki bo 2.51 (przy normie 2.10- 2.55) ale dobrze że mieści się w normie. Witamina d3 wynosi 17.5 (deficyt 0-20). I tak czeka mnie jeszcze radiolog bo mam węzły chłonne szyi powiększone :|
|
|
|
|
#879 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
dam znać jak będą wyniki
|
|
|
|
#881 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87916374]Też w Lidlu, faktycznie wychodzi drogo, bo kosztuje chyba 3-4 zł za mały kubeczek. Nie widziałam jeszcze gdzie indziej niestety
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] One sa tez w carefourze ale chyba drozej. Bo wege smietane w lidlu kupowalam po 3.99 a w carefourze ta sama 4.5 czy jakos tak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#883 |
|
Komplikatorka
|
Orientujecie się może czy jak pogotowie zabiera kogoś po próbie samobójczej do szpitala (płukanie żołądka) to z automatu trafi później na oddział psychiatryczny czy musi wyrazić zgodę ? Jakie są procedury ?
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87916127]Roczniakowi sorter lub układankę drewnianą w tym stylu, tylko z 1-2 elementami, dosyć dużymi. Niekiedy te elementy mają takie pinezki jakby, żeby złapać za nie i dopasować. Załącznik 7718815 Dziewczynka 4 lata: - foremki do ciasteczek - foremki do lodów - pieczątki - flamastry do dmuchania sprayza - badminton - latawiec - zestaw dużych baniek - tablica do markerów suchościeralnych - warzywa/owoce do rozcinania takie z rzepami - kasa (taka żeby się bawić w sklep) - zestaw doktora - rzutki (mogą być na rzepy)[/QUOTE]Super pomysły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#885 |
|
Konto usunięte
|
Moje okulary są czyste 5 minut i zaraz to samo... w efekcie czego zazwyczaj chodzę z upapranymi
myje właśnie w płynie do garów i wycieram ręcznikiem papierowym bądź chusteczką. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87916435]Moje okulary są czyste 5 minut i zaraz to samo... w efekcie czego zazwyczaj chodzę z upapranymi
myje właśnie w płynie do garów i wycieram ręcznikiem papierowym bądź chusteczką. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja tylko delikatnie ściągam krople wody po myciu, bo jak powycieram ręcznikiem to mam smugi, czego nie zniesę moje okulary doprowadzają mnie do pasji, bo nienawidzę, gdy są brudne, a nie znam żadnych super trików na to, by były czyste dłużej niż kwadrans Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87916172]Miętowy Ludwik.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]A on nie ściera jakiejś tam powłoki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myje właśnie w płynie do garów i wycieram ręcznikiem papierowym bądź chusteczką. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE][1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87916464]Ja tylko delikatnie ściągam krople wody po myciu, bo jak powycieram ręcznikiem to mam smugi, czego nie zniesę moje okulary doprowadzają mnie do pasji, bo nienawidzę, gdy są brudne, a nie znam żadnych super trików na to, by były czyste dłużej niż kwadrans Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Mam to samo. Każda plamka, smuga mnie Denerwuje. Myślałam, że takie płyny lepsze są. Mam okulary nowki. I są czyściutkie. Myślałam, że to jakiś plyn do okularów daje takie wow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Nina, nie ściera nic, a dokładnie myje z tłuszczu, który nanosilmy łapami, łoju że skóry, sebum, resztek tuszu do rzęs i z wszelkich bakterii, które poprawiając okulary roznosimy po nich.
W tych myjkach ciśnieniowych u optyków jak zauważyłaś jest przeważnie zielona woda. Tak najczęściej używa się poczciwego miętowego Ludwika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Czy u Was ginekolodzy przyjmują? W mojej przychodni usłyszałam że zamknięte i tylko ciężarne przyjmują.
Gdzie zatem udać się po przedłużenie recepty skoro nawet tego nie chcą wypisać
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sprawdza się szmatka do okularów, od optyka. Pięknie czyści (taka grubsza, bo cienkie mazały). Tyle, że bardzo szybko okulary się brudzą. Na dłużej chyba nie da się utrzymać idealnie czystych szkieł.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87915798]Też ją polecam. Bardzo wytrzymała nie jest, rączka po jakimś czasie się luzuje, ale nic nie przywiera no i ta cena, to nawet nie szkoda jak się zepsuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale taką rączkę od patelni bardzo łatwo się dokręca, nie trzeba od razu wyrzucać. Cytat:
Kilka lat temu miałam niezłą wywrotkę na rowerze, kolano mialam zdarte do mięsa praktycznie, ale nic z tym nie robilam. Przy okazji takich wypadków trzeba się szczepić? Pytam, bo nie wpadłabym na to. Dzieciaki często się wywracają i tylko mama opatruje rany w domu. Myślałam, że rodzinny wyśmiałby mnie, że przychodzę do niego ze zdartym kolanem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku miesięcy czekam aż mi pozwolą zarejestrować się na kontrolne usg, ale nie jestem w ciąży więc póki co nie mam szans na wizytę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem czy moja rodzinna wypisze mi receptę od ginekologa.
Natomiast widać że przychodnie państwowe pracują w cały świat - u mnie tak podobnie poradnia ginekologiczna nie przyjmuje, natomiast wszystkie prywatne typu luxmed tak. |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie grubsze. Kiedyś używałam cieniutkich (ale nie wiem czy się jakoś nazywały) i wiecznie miałam zamazane okulary. Teraz przetrę w ciągu dnia i widzę.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

dam znać jak będą wyniki
Rób co uważasz za słuszne. nawet jak masz ich dużo, to przecież nie zajmą nie wiadomo ile miejsca 

myje właśnie w płynie do garów i wycieram ręcznikiem papierowym bądź chusteczką.
moje okulary doprowadzają mnie do pasji, bo nienawidzę, gdy są brudne, a nie znam żadnych super trików na to, by były czyste dłużej niż kwadrans