|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Cytat:
Też lubię słuchać Justyny Mazur i Jaśmin. Dołożę jeszcze Agę Rojek (kiedyś nie lubiłem jej za wadę wymowy. Obecnie mogę słuchać jej godzinami ![]() Tak swoją drogą co sądzicie o sprawie Darlie Routier? Waszym zdaniem winna czy niewinna? Sprawiedliwy wyrok? Ja uważam, że jest niewinna tzn. może i winna, ale na podstawie tych wszystkich zebranych dowodów nie powinna zostać skazana i to na karę śmierci. Może jestem dziwny, ale nie widziałem nic nadzwyczajnego w jej zachowaniu na cmentarzu. Ludzie bardzo różnie zachowują się w stresujących momentach. Jedni płaczą drudzy się śmieją. Uważam, że to żaden dowód na jej winę. Co do jej obrażeń to ciężko mi uwierzyć, że sama byłaby sobie w stanie je zadać. Załóżmy, że działała z mężem to, czy dla "ściemy" jej mąż również by się trochę "nie poranił"? Nie zdziwiłbym się gdyby to jednak jej mąż to wszystko uknuł. Miał długi i może w ten sposób chciał je spłacić? . Czytałem jeszcze, że mogło być to także "zbiorowe samobójstwo" i coś poszło nie tak. W sumie wykluczyć też tego nie można Darlie miała myśli samobójcze i może stwierdziła, że odbierze życie też swoim dzieciom a gdy się wycofała było już za późno, ale z drugiej strony, czy chciałoby się jej nabijać siniaki na całą rękę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Konto usunięte
|
Czy ktoś z Was oglądał film Netflixa "Lost girls"? To film oparty na faktach, przedstawia historię, która w realnym życiu okazała się jeszcze bardziej brutalna niż to co można obejrzeć.
To tak dla odmiany od wszystkich polecanych przez Was kanałów...Ostrzegam jednak - ja po tym filmie czułam się chora...Dobił mnie, przedstawiając amerykańską rzeczywistość, której nie znamy...Tę z peryferii, której nigdy nie zobaczysz w filmach i serialach, brudną, a może nawet gorzej, bo obskurną, dotyczącą ludzi, których nigdy byśmy nie poznali, bo funkcjonują na kompletnych obrzeżach...O nich nie robi się filmów, a jednak jeden taki powstał. Trudno mi wyrazić jednoznaczną opinię na temat tego filmu...Tak jak pisałam czułam się po nim chora. Nie chcę przez to powiedzieć, że ten film jest zły, ale pozostawia po sobie takie złe wrażenie (co nie do końca może dotyczyć jego jakości), że trudno to konkretnie ocenić. Nie wiem, może takie filmy są potrzebne. Przyznaję, że bez niego nigdy nie poznałabym tej historii. Ostrzegawczo tylko dodam, że to film w typie "Monster"z Charlize Theron. Więc na pewno wiecie, czego można się spodziewać. Dajcie znać czy ktoś z Was widział "Lost girls". Jestem ciekawa Waszych opinii na temat filmu i historii. Wg mnie jest dość przerażająca. Nie zapominajmy, że w USA ginie mnóstwo ludzi - całkiem sporo z nich znika bez śladu na zawsze i ich rodziny nigdy już nie poznają prawdy, co się z nimi stało. To jest właśnie największy problem wielkopowierzchniowych krajów, jeśli chodzi o przestępczość - seryjni mordercy, walka z gangami narkotykowymi; mnóstwo niewyjaśnionych przypadków zaginięć, gdzie nie wiadomo co się tak naprawdę stało z ofiarami...Padły ofiarą seryjnego, są więzione przez jakiegoś psychopatę w piwnicy jego domu, stały się ofiarą handlu ludźmi albo w najgorszym wypadku - handlu organami? Wg mnie każda z tych odpowiedzi jest możliwa. To przerażające, ile złych rzeczy może się tam człowiekowi przydarzyć w zupełnie zwyczajnej i bezpiecznej sytuacji typu poranny jogging, wyprowadzenie psa, wyjście do szkoły...Ludzie porywani chwilę po wyjściu ze sklepu, bo na dworze czekali na swojego znajomego, który jeszcze w tym sklepie robił zakupy. Dobija mnie... Nie mogę wkleić linka, więc podaję go w ten sposób... Edytowane przez 4e7542dda0fd66e47a4eea60a6dfa89c97e945d1_61c50d8334adc Czas edycji: 2020-06-07 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Wczoraj włączyłam sobie dwa filmy od nagle, ostatniej nocy. Oglądałyście? Mnie się bardzo podoba. Tutaj link i opis:
https://www.youtube.com/channel/UC4V...Bmes3yg/videos Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Wczoraj włączyłam sobie dwa filmy od nagle, ostatniej nocy. Oglądałyście? Mnie się bardzo podoba. Tutaj link i opis:
https://www.youtube.com/channel/UC4V...Bmes3yg/videos Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bardzo lubie Age Rojek
![]() Co do filmu z Netflixa to slyszalam o nim, ale jeszcze nie ogladalam. Musze obejrzec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
Widze ze wg wyszukiwarki nikt jeszcze nie wymienial, wiec od siebie polece szepthanki. Jest na spotify i na youtube.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wkurzało mnie gdy opowiadał historię studentów z Gór Stołowych, puszczał wypowiadającego się byłego policjanta i ciągle ucinał jego wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Przyczajenie
|
[1=5e046a21a251d9e933976ae d7bddd2e3377715e2_6575001 0a329e;87908484]nie chodzi przypadkiem o to? https://www.youtube.com/watch?v=K9tMXOluOks[/QUOTE]
Tak, dokładnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=4e7542dda0fd66e47a4eea6 0a6dfa89c97e945d1_61c50d8 334adc;87913464]Czy ktoś z Was oglądał film Netflixa "Lost girls"? To film oparty na faktach, przedstawia historię, która w realnym życiu okazała się jeszcze bardziej brutalna niż to co można obejrzeć.
To tak dla odmiany od wszystkich polecanych przez Was kanałów...Ostrzegam jednak - ja po tym filmie czułam się chora...Dobił mnie, przedstawiając amerykańską rzeczywistość, której nie znamy...Tę z peryferii, której nigdy nie zobaczysz w filmach i serialach, brudną, a może nawet gorzej, bo obskurną, dotyczącą ludzi, których nigdy byśmy nie poznali, bo funkcjonują na kompletnych obrzeżach...O nich nie robi się filmów, a jednak jeden taki powstał. Trudno mi wyrazić jednoznaczną opinię na temat tego filmu...Tak jak pisałam czułam się po nim chora. Nie chcę przez to powiedzieć, że ten film jest zły, ale pozostawia po sobie takie złe wrażenie (co nie do końca może dotyczyć jego jakości), że trudno to konkretnie ocenić. Nie wiem, może takie filmy są potrzebne. Przyznaję, że bez niego nigdy nie poznałabym tej historii. Ostrzegawczo tylko dodam, że to film w typie "Monster"z Charlize Theron. Więc na pewno wiecie, czego można się spodziewać. Dajcie znać czy ktoś z Was widział "Lost girls". Jestem ciekawa Waszych opinii na temat filmu i historii. Wg mnie jest dość przerażająca. Nie zapominajmy, że w USA ginie mnóstwo ludzi - całkiem sporo z nich znika bez śladu na zawsze i ich rodziny nigdy już nie poznają prawdy, co się z nimi stało. To jest właśnie największy problem wielkopowierzchniowych krajów, jeśli chodzi o przestępczość - seryjni mordercy, walka z gangami narkotykowymi; mnóstwo niewyjaśnionych przypadków zaginięć, gdzie nie wiadomo co się tak naprawdę stało z ofiarami...Padły ofiarą seryjnego, są więzione przez jakiegoś psychopatę w piwnicy jego domu, stały się ofiarą handlu ludźmi albo w najgorszym wypadku - handlu organami? Wg mnie każda z tych odpowiedzi jest możliwa. To przerażające, ile złych rzeczy może się tam człowiekowi przydarzyć w zupełnie zwyczajnej i bezpiecznej sytuacji typu poranny jogging, wyprowadzenie psa, wyjście do szkoły...Ludzie porywani chwilę po wyjściu ze sklepu, bo na dworze czekali na swojego znajomego, który jeszcze w tym sklepie robił zakupy. Dobija mnie... Nie mogę wkleić linka, więc podaję go w ten sposób...[/QUOTE] zaintrygował mnie ten post i włączyłam ten film. Powiem tak, bez szału, absolutnie w żaden sposób mnie nie zaskoczył, ani co gorsza nie zaunteresował. Smutna historia, ale mam wrażenie, że taka, jakich wiele. w PL też ginie mnóstwo osób, nam się wydaje, że to nie jest wielka skala, ale po prostu tylko jakiś odsetek zaginionych ludzi pokazywanych jest w TV.
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam takie same odczucia na temat tego filmu .Smutna historia ale mogłaby wydarzyć się wszędzie ,film nudny . Co do Madeline to wydaje mi się ze rodzice nie nagłośnili by tak tej historii gdyby byli winni . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
[1=4e7542dda0fd66e47a4eea6 0a6dfa89c97e945d1_61c50d8 334adc;87913464]Czy ktoś z Was oglądał film Netflixa "Lost girls"? To film oparty na faktach, przedstawia historię, która w realnym życiu okazała się jeszcze bardziej brutalna niż to co można obejrzeć.
To tak dla odmiany od wszystkich polecanych przez Was kanałów...Ostrzegam jednak - ja po tym filmie czułam się chora...Dobił mnie, przedstawiając amerykańską rzeczywistość, której nie znamy...Tę z peryferii, której nigdy nie zobaczysz w filmach i serialach, brudną, a może nawet gorzej, bo obskurną, dotyczącą ludzi, których nigdy byśmy nie poznali, bo funkcjonują na kompletnych obrzeżach...O nich nie robi się filmów, a jednak jeden taki powstał. Trudno mi wyrazić jednoznaczną opinię na temat tego filmu...Tak jak pisałam czułam się po nim chora. Nie chcę przez to powiedzieć, że ten film jest zły, ale pozostawia po sobie takie złe wrażenie (co nie do końca może dotyczyć jego jakości), że trudno to konkretnie ocenić. Nie wiem, może takie filmy są potrzebne. Przyznaję, że bez niego nigdy nie poznałabym tej historii. Ostrzegawczo tylko dodam, że to film w typie "Monster"z Charlize Theron. Więc na pewno wiecie, czego można się spodziewać. Dajcie znać czy ktoś z Was widział "Lost girls". Jestem ciekawa Waszych opinii na temat filmu i historii. Wg mnie jest dość przerażająca. Nie zapominajmy, że w USA ginie mnóstwo ludzi - całkiem sporo z nich znika bez śladu na zawsze i ich rodziny nigdy już nie poznają prawdy, co się z nimi stało. To jest właśnie największy problem wielkopowierzchniowych krajów, jeśli chodzi o przestępczość - seryjni mordercy, walka z gangami narkotykowymi; mnóstwo niewyjaśnionych przypadków zaginięć, gdzie nie wiadomo co się tak naprawdę stało z ofiarami...Padły ofiarą seryjnego, są więzione przez jakiegoś psychopatę w piwnicy jego domu, stały się ofiarą handlu ludźmi albo w najgorszym wypadku - handlu organami? Wg mnie każda z tych odpowiedzi jest możliwa. To przerażające, ile złych rzeczy może się tam człowiekowi przydarzyć w zupełnie zwyczajnej i bezpiecznej sytuacji typu poranny jogging, wyprowadzenie psa, wyjście do szkoły...Ludzie porywani chwilę po wyjściu ze sklepu, bo na dworze czekali na swojego znajomego, który jeszcze w tym sklepie robił zakupy. Dobija mnie... Nie mogę wkleić linka, więc podaję go w ten sposób...[/QUOTE] ja ogladalam niedawno. Historia o ofiarach seryjnego zabojcy long island killer. Bardzo smutne, jezeli jestes biedny, jestes prostytutka to kazdy cie olewa i policja nie chce traktowac powazne. Co do sprawy to niedawno udalo sie zidentyfikowac kolejna ofiare. Juz nie jest anonimowa. Niech spoczywaja w pokoju.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Zasiedzenie
|
To tak dla odmiany od wszystkich polecanych przez Was kanałów...Ostrzegam jednak - ja po tym filmie czułam się chora...Dobił mnie, przedstawiając amerykańską rzeczywistość, której nie znamy...Tę z peryferii, której nigdy nie zobaczysz w filmach i serialach, brudną, a może nawet gorzej, bo obskurną, dotyczącą ludzi, których nigdy byśmy nie poznali, bo funkcjonują na kompletnych obrzeżach...O nich nie robi się filmów, a jednak jeden taki powstał. Trudno mi wyrazić jednoznaczną opinię na temat tego filmu...Tak jak pisałam czułam się po nim chora. Nie chcę przez to powiedzieć, że ten film jest zły, ale pozostawia po sobie takie złe wrażenie (co nie do końca może dotyczyć jego jakości), że trudno to konkretnie ocenić. Nie wiem, może takie filmy są potrzebne. Przyznaję, że bez niego nigdy nie poznałabym tej historii. Ostrzegawczo tylko dodam, że to film w typie "Monster"z Charlize Theron. Więc na pewno wiecie, czego można się spodziewać. Dajcie znać czy ktoś z Was widział "Lost girls". Jestem ciekawa Waszych opinii na temat filmu i historii. Wg mnie jest dość przerażająca. Nie zapominajmy, że w USA ginie mnóstwo ludzi - całkiem sporo z nich znika bez śladu na zawsze i ich rodziny nigdy już nie poznają prawdy, co się z nimi stało. To jest właśnie największy problem wielkopowierzchniowych krajów, jeśli chodzi o przestępczość - seryjni mordercy, walka z gangami narkotykowymi; mnóstwo niewyjaśnionych przypadków zaginięć, gdzie nie wiadomo co się tak naprawdę stało z ofiarami...Padły ofiarą seryjnego, są więzione przez jakiegoś psychopatę w piwnicy jego domu, stały się ofiarą handlu ludźmi albo w najgorszym wypadku - handlu organami? Wg mnie każda z tych odpowiedzi jest możliwa. To przerażające, ile złych rzeczy może się tam człowiekowi przydarzyć w zupełnie zwyczajnej i bezpiecznej sytuacji typu poranny jogging, wyprowadzenie psa, wyjście do szkoły...Ludzie porywani chwilę po wyjściu ze sklepu, bo na dworze czekali na swojego znajomego, który jeszcze w tym sklepie robił zakupy. Dobija mnie... Nie mogę wkleić linka, więc podaję go w ten sposób...[/QUOTE]Oglądałam już jakiś czas temu, ale z tego ck pamiętam, pokazuje tylko niewielką część sprawy. Więcej wyniosłam z filmu Agi Rojek (na 90% ona robiła o tym film, ale nie pamietam tytułu). Edit: mam https://youtu.be/_dI9mmyMQfA Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2020-06-08 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87914051]Też tak uważam. Wkurzało mnie gdy opowiadał historię studentów z Gór Stołowych, puszczał wypowiadającego się byłego policjanta i ciągle ucinał jego wypowiedzi.[/QUOTE] Przy tych odcinkach miałam problem ze zrozumieniem wypowiedzi tego policjanta. Musiałam nieźle wsłuchiwać się i odczułam ulgę, jak seria skończyła się. Przesłuchałam dzisiaj dwa stare odcinki Kryminatorium zaraz po przesłuchaniu jednego z nowszych. Ale różnica. Stare pod względem realizacji, klimatu i typu poruszanych spraw były o niebo lepsze.
![]() |
![]() |
#859 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#860 |
Zasiedzenie
|
Dla mnie też, przerost formy nad treścią. A już te wstawki z odgrywanymi głosami
![]() Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż strach pomyśleć ile ludzi zostało straconych a byli niewinni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też to tak odbieram ![]() Obecnie chyba najbardziej lubię Agę Rojek. Słuchałam też dużo Karoliny Anny, ale przeszkadza mi to, że jest tak bardzo perfekcyjna. Aga czasem się pomyli, zagada to kota - dzięki temu czuję, jakbym była u znajomej i ona mi opowiadała jakąś historię. Spróbowałam słuchać też Jaśmin, ale jej styl jakoś do mnie nie trafił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#864 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ta historia miała ciąg dalszy - matka walczyła o rozwiązanie zagadki morderstwa swojego dziecka chyba przez kilka lat - na tym się skupiał film. Ale nie pokazał dalszego ciągu, a właściwego jeszcze smutniejszego zakończenia tej historii...Ta kobieta miała cztery córki i jedna z nich ją zamordowała...Matka walczyła o sprawiedliwość dla siebie i innych ofiar morderstw i sama została zamordowana przez jedną z córek. Jedną straciła, bo ta wybrała żywot prostytutki, druga ją zabiła. Wyobrażacie sobie gorszy rodzinny hardkor? Przepraszam za użycie takich słów, ale taka jest prawda. U tej córki, która ją zabiła, stwierdzono schizofrenię - podobno słyszała głosy, które "kazały" jej zabić matkę, bo (ale tego nie jestem pewna) jest "złym Bogiem". Z jednej strony wybór prostytucji jako drogi życiowej, z drugiej schizofrenia...Braki w wychowaniu to jedno, ale jakieś złe geny "krążyły" w tej rodzinie. To tylko potwierdza, że wszędzie możesz spotkać patologię, a amerykańska rzeczywistość to nie zawsze biały domek na przedmieściach z równo przystrzyżonym, zieloniutkim trawnikiem. Niektóre historie nie są gorsze od tych naszych, chociaż wiadomo...Trawa u sąsiada zawsze zieleńsza. Tu artykuł po angielsku ze zdjęciem całej rodziny : https://people.com/crime/mari-gilber...attorney-says/ Zabójczyni stoi nad matką. Edytowane przez 4e7542dda0fd66e47a4eea60a6dfa89c97e945d1_61c50d8334adc Czas edycji: 2020-06-08 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Co do Szeptanek to lubię
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo polecam Wam też wysłuchanie sprawy zaginięcia Frauke Liebs. Słuchałam jej u Hulaj Duszy, ale jeszcze wcześniej u kogoś innego, już nie pamiętam u kogo. Bardzo interesująca sprawa z Niemiec, moim zdaniem dość niepokojąca i inna od wszystkich. Zaginiona dziewczyna przez pewien czas dzwoni do swojego byłego chłopaka i współlokatora będąc jakby w dziwnych stanie (może pod wpływem leków lub narkotyków) mówiąc, że wróci do domu, nazywając go dziwnie (tak jak nigdy go nie nazywała). Jak dla mnie dziwna sprawa, bo faktycznie rzadko kiedy porywacz pozwala, żeby ofiara dzwoniła, chyba że chce okupu, ale wtedy by o tym powiedział. To co stało się później to lepiej posłuchajcie, lepiej nie zdradzać wszystkiego. Puściłam to chłopakowi, który średnio interesuje się sprawami kryminalnymi, ale powiem Wam, że to jest jedna z nielicznych spraw, która go zainteresowała, też uważa, że jest inna od reszty i też go zaniepokoiła. To co inne po prostu budzi niepokój i zaciekawienie co mogło się stać. Jakbym ja odbierała takie telefony od bliskiej osoby, która zachowuje się inaczej chyba miałabym ciarki. No i ta bezsilność, że nic nie można zrobić. Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-06-09 o 00:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
A propo Hulajduszy nie znałam jej wcześniej i jak napisałyście, że brzmi jakby naśladowała Jaśmin, to sprawdziłam tak z ciekawości. O matko, ale to brzmi creepy
![]()
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Mnie się przestała kojarzyć z Jaśmin, jak zobaczyłam, jak wygląda. Często mam tak, że odbiór czyjegoś głosu mi się zmienia, jak zobaczę twarz tej osoby, staje się w pewien sposób kompletny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Konto usunięte
|
Hulaj dusza masakra. Nie mogę słuchać tej pseudo śmiesznej narracji.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
jestem kotem
|
Cytat:
W ogóle ostatnio mi się jej styl wypowiedzi wydaje coraz bardziej niechlujny, ciągle te miasto, te dziecko, nie jestem w stanie tego słuchać już. Marzę o tym żeby wszyscy mówili tak poprawnie jak ta dziewczyna z krwi i kości.
![]() |
![]() |
#870 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;87917169]Hulaj dusza masakra. Nie mogę słuchać tej pseudo śmiesznej narracji.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.