|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez. Plus kałuża pod pachami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1204 | |
|
zielony stworek
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87925721]Ja tez. Plus kałuża pod pachami.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ale piszesz o tym deo Alterra ![]() On od niedawna jest w sprzedaży. Wcześniej miałam deo Alterra z niebieską zakrętką i też go bardzo lubiłam, z białą nie. Te w szkle są wycofane. Nawet Nivea wprowadza nowości bez aluminium, ale w Polsce jeszcze nie ma na stronie Rossmann. https://www.rossmann.de/de/pflege-un.../0000042397762 Skład Cytat:
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Konto usunięte
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87925392]
Ja niestety opalam się nawet w nocy, śpiąc w domu za grubą kotar [/QUOTE]Skąd ja to znam Ja unikam słońca jak tylko mogę, filtr 50 prawie cały rok, ale teraz moment na rowerze i potem odczuwam skutki. Jak nie muszę wychodzić to unikam dziennych wyjść w taką pogodę. Jak dzik Cytat:
![]() Z mamą ostatnie połączenie w styczniu, wcześniej listopad, wrzesień. Z tatą gadam tylko na żywo jak zdarzy mi się do nich wpaść, ale to też tak co ok. 3 miesiące. Odległość to jakieś 2 km. |
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytałam, że mój brzuch jest raczej spowodowany złym wchlanianiem cukrow. Miałam badanie z obciążeniem glukoza 3 pkt. Nie było żadnych odchyleń. Jestem raczej szczupła. A brzuch konkretny. Co mogę jeszcze zbadać? Powoli się poddaje. Zawsze miałam płaski brzuch. A od 3 lat mam 3 fałdy. Mam niedoczynność. Piwo/wino pije b rzadko
|
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87925591]Też widuje się często z rodzicami, ja wpadam, oni wpadają. Mieszkamy od siebie jakieś 20 km. Nie ma tygodnia żebyśmy się nie widzieli, myślę że to będzie 2-3 razy w tygodniu jak jesteśmy u siebie, a telefon to codziennie
teściowie bardzo rzadko, bo mieszkają 1500km. Ale mam kontakt dość częsty na whatsapp.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Podobnie. Telefonicznie codziennie, osobiście minimum co dwa tygodnie, ale mamy 100 km odległości. Latem częściej i dłużej, bo rodzice mieszkają w kurorcie. Z treściami raz na trzy miesiące, telefonicznie mąż - raz na tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Ostatecznie dojrzałam do odchudzania z dietetykiem, bo samej nie mogę się zmobilizować. Aczkolwiek w przeszłości bez problemu chudłam, a mam hashimoto, aktualnie jednak brak u mnie mobilizacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1211 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z twarzą już nawet nie jest tak źle jak bywało, ale fotoochrona wchodzi tu dużo mocniej. Najgorzej kark, barki, ramiona... [1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87925392]Ja niestety opalam się nawet w nocy, śpiąc w domu za grubą kotar Już mam opalone ciało bardzo mocno, a opalam je tylko z filtrem 50 na rowerze czy tam troszkę na balkoniku XD[/QUOTE]Ja się opaliłam w lutym w godzinach porannych, jeszcze przed pobudką ok. 7-8 rano, bo zimą wstawałam późno. Przy zaciągniętych grubych zasłonach zaciemniających W marcu dołożyłam dodatkowo lepsze rolety w sypialni... Jeszcze opalenizna jak opalenizna - nie bardzo jej chcę, ale sam kolor to pikuś. Oprócz opalenizny były też zaczerwienienia (naczynka) i wysypka na ramionach... |
|
|
|
|
#1212 |
|
Konto usunięte
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87926280]Jakbym czytała o sobie
![]() Z twarzą już nawet nie jest tak źle jak bywało, ale fotoochrona wchodzi tu dużo mocniej. Najgorzej kark, barki, ramiona... Ja się opaliłam w lutym w godzinach porannych, jeszcze przed pobudką ok. 7-8 rano, bo zimą wstawałam późno. Przy zaciągniętych grubych zasłonach zaciemniających W marcu dołożyłam dodatkowo lepsze rolety w sypialni... Jeszcze opalenizna jak opalenizna - nie bardzo jej chcę, ale sam kolor to pikuś. Oprócz opalenizny były też zaczerwienienia (naczynka) i wysypka na ramionach...[/QUOTE] Mnie najbardziej stresuje wygląd stóp, bo tak jakby hmm, nie przystaje do reszty xD smaruję zawsze stopy, ale jak już później zaczynam jeździć w tomsach to zaraz tak się opalę. No u mnie podobne atrakcje z opalaniem. Natomiast znalazłam jeden, uroczy plus (oczywiście plus/minus) - pieprzyki. Wiem, że to trzeba obserwować itd., ale uwielbiam swoje ciało pokryte nimi <3 Na twarzy mam mniej, ale mam takie znaki szczególne. Ogólnie dzisiaj dobra gęba jest, rzekłabym Ale spędziłam kilkadziesiąt minut na cackaniu się jeszcze większym z maseczkami. Te zmiany alergiczne są ciągle, ofc tylko po jednej stronie, ale dużo mniejsze i bardziej płaskie, niż wcześniej. Do wesela się zagoi
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka jak tylko wystawi twarz do słońca to od razu ma wysyp piegów. Ona z nimi cuduje, kupuje kosmetyki rozjaśniające, chowa pod makijażem a ja od dzieciństwa jej zazdroszczę i też bym takie chciała. Za to mam na ciele pełno ciemnych znamion które chętnie bym komuś oddała albo usunęła
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1215 |
|
Konto usunięte
|
Nie no, da się takie rzeczy po słonku ogarnąć i znikają - tylko potrzebują pomocy w znikaniu
![]() Mnie się ostatnio skóra za bardzo przegrzewa na maseczki - po minucie maseczka rozgrzana jakbym ją na patelnię wrzuciła. Taka maseczka z lodówki to przyjemność, rozgrzewa się dopiero po dwóch minutach a nie po minucie ![]() I to bez oparzeń takie akcje, bo wieczorem po zimnym prysznicu mam spokój na parę godzin... Zastanawiam się nad ponowną przeprowadzką do Holandii, tęsknię za jeżdżeniem rowerem gdy deszcz pada poziomo Albo trzeba w końcu założyć klimatyzację, tylko w wynajmowanym mieszkaniu nie do końca ode mnie to zależy. Też jestem piegusek, chociaż na twarzy już mniej piegów po roku retinoidów. Ale ramiona to nakrapiane porządnie - ale obserwuję u derma, co mnie już mniej cieszy.
Edytowane przez d23e4c1348afa4365069847cb82dee166acf5cc3_62b641f267164 Czas edycji: 2020-06-13 o 15:22 |
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za polecenia antyperspirantów
Kupiłam dzisiaj kulkę nivea Black&White invisible, w hebe była akurat promocja Ten z Alterra chyba nie jest antyperspirantem, a mnie tylko na takim zależy i dodatkowo kusi pachnieć. Nie wyobrażam sobie aplikować czegoś bezwonnego.Co do opalania naprawdę jestem w szoku, że niektórzy przez cały rok muszą stosować filtry 50. Ja przez okno, czy w aucie to nie ma szansy żebym się opaliła w lato a co dopiero w zimę ogólnie lubię opaleniznę, ładnie się wygląda ale w Polsce to niestety nie jest u mnie taka czekoladowa opalenizna jak np zagranicą po 2 dniach. Filtry stosuję zagranicą jak leżę w bikini na leżaku plackiem. W Polsce jak idę na spacer czy na zakupy nie bo i tak nic mnie nie łapie, ani nie mam żadnych wysypek, krost, uczulenia itp. Jak myślicie ruszą w tym roku wycieczki zagraniczne z biur podróży? Nie ukrywam, że cicho liczę na wrzesień-październik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak właśnie ludzie panikowali, jak mówiłam, że mam nowotwór na xyz. A potem musiałam wyjaśniać, że nowotwór to jakiś guzek, pęcherzyk, nie musi być złośliwy. A mój raczej nie jest. Dlatego Cię teraz poprawiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1218 |
|
BAN stały
|
Czy worki na psią kupę są biodegradowalne? Właśnie odkryłam, że byli sąsiedzi latami wrzucali je do wspólnego kompostownika
chcialam wybrać ziemię z dołu, a tam folia, folia, folia... Wygrzebałam chyba z 15 kg worków i doczytalam się na jednym z nim co to jest ![]()
|
|
|
|
#1219 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A poza opalenizną/oparzeniami używanie filtrów ma inne aspekty. Zmniejszenie wrażliwości skóry, anti aging. Znajomy pracuje w TUI, jak rozmawiałam to tam to wygląda w ten sposób, że już ruszają pierwsze wycieczki - z własnym dojazdem, przeważnie jak nie całkiem bez wyżywienia, baseny zamknięte. |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomix, bardzo często jest odwrotnie od pożądanego rozwiązania ![]() ![]() ![]() Ja bym chciała mieć cerę jak królewna śnieżka (xD hahahah), mam naprawdę jasny kolor skóry, żółtawy, ale bardzo szybko się opalam i nierównomiernie. Stanowi to dla mnie jednak z automatu skazę na wizerunku, wolałabym mieć jasną, różowawą skórę, a nie to, co mam
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87925889]Skąd ja to znam
Ja unikam słońca jak tylko mogę, filtr 50 prawie cały rok, ale teraz moment na rowerze i potem odczuwam skutki. Jak nie muszę wychodzić to unikam dziennych wyjść w taką pogodę. Jak dzik U mnie wygląda to nieco inaczej, aż sprawdziłam ![]() Z mamą ostatnie połączenie w styczniu, wcześniej listopad, wrzesień. Z tatą gadam tylko na żywo jak zdarzy mi się do nich wpaść, ale to też tak co ok. 3 miesiące. Odległość to jakieś 2 km.[/QUOTE]To ja dołączam do stada dzikow🤪 też jestem z tych co unikają słońca jak ognia a słońce mnie kocha i 10min przejażdżki na rowerze i już mam łańcuszek na szyi opalony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
U mnie w parku po krzakach pełno takich worków. Szlag mnie trafia. To już lepiej nie ten pies się zesra na trawnik i po jakimś czasie się to rozłoży. A nie tykająca bomba w czarnym worku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1222 |
|
Konto usunięte
|
Czy ktoś się orientuje czy internista wypisze mi zwolnienie ze względu na kiepski stan psychiczny (głównie chodzi o sytuację w pracy)? Czy muszę iść do specjalisty?
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam pół godzinki do domu maksymalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mi lekarz rodzinny bez problemu wypisywał zwolnienia niezależnie od powodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8bbd05a6dd63af3a7b6455d bf4547443166d9226_5f9dfa8 23cc5f;87926491]Czy ktoś się orientuje czy internista wypisze mi zwolnienie ze względu na kiepski stan psychiczny (głównie chodzi o sytuację w pracy)? Czy muszę iść do specjalisty?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Wypisze. Powiedz, że masz stres w pracy i musisz odpocząć. Ja tak brałam 2x. Bo wysiadłam. A szczerze, to musiałam się zregenerować pracując 10-12h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1228 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie mi robił problemu z tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1229 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bardziej polecam tę wersję Dry Comfort ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1230 |
|
Przyczajenie
|
Co myślicie o tych kuchenkach? Są ok? Zależy mi na w miarę niskiej cenie bo wolę zainwestować w pralkę, a jestem na etapie urządzania mieszkania. Screenshot_20200612-190919.jpgScreenshot_20200612-190910.jpg
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

[/QUOTE]
Ja unikam słońca jak tylko mogę, filtr 50 prawie cały rok, ale teraz moment na rowerze i potem odczuwam skutki. Jak nie muszę wychodzić to unikam dziennych wyjść w taką pogodę. Jak dzik 

teściowie bardzo rzadko, bo mieszkają 1500km. Ale mam kontakt dość częsty na whatsapp.
Ale spędziłam kilkadziesiąt minut na cackaniu się jeszcze większym z maseczkami. Te zmiany alergiczne są ciągle, ofc tylko po jednej stronie, ale dużo mniejsze i bardziej płaskie, niż wcześniej. Do wesela się zagoi
Kupiłam dzisiaj kulkę nivea Black&White invisible, w hebe była akurat promocja
Ten z Alterra chyba nie jest antyperspirantem, a mnie tylko na takim zależy i dodatkowo kusi pachnieć. Nie wyobrażam sobie aplikować czegoś bezwonnego.

chcialam wybrać ziemię z dołu, a tam folia, folia, folia... Wygrzebałam chyba z 15 kg worków i doczytalam się na jednym z nim co to jest
też jestem z tych co unikają słońca jak ognia a słońce mnie kocha i 10min przejażdżki na rowerze i już mam łańcuszek na szyi opalony 
Mam nadzieję, że nie będzie mi robił problemu z tym.
Ja bardziej polecam tę wersję Dry Comfort