|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Majkijaż do moich dziwnych oczu, proszę o pomoc!
Witam.
Mam pewien problem z makijażem dla moich oczu. Po pierwsze nie jestem pewna jakim jestem typem urody ale najbardziej do mnie pasuje jesień - mam jasną cerę [ale szybko się opalam], piegi w kolorze cynamonowym, miedziane włosy [w tej chwili farbowane na brąz, ale nie wiele sie we mnie zmieniło] i oczy zielono-brązowe. Zamieściłabym zdjęcia ale chwilowo cierpie z powodu braku jakiegokolwiek aparatu, bo rodzinka wyjechala na wczasy co do moich oczu to znalazlam zdjęcie mniej wiecej je przedtawiające http://upload.wikimedia.org/wikipedi...l_Eye_2008.JPG jednak moje mają bardzo jasną oprawe, rzesy i brwi jasniutkie nie potrafie znaleść jaki makijaz bedzie dla mnie dobry, ale dobrze wiem że na pewno nie czarny, bo wyglądam w nim fatalnie. Nawet same rzęsy pomalowane czarnym tuszem wyglądają okropnie, a chciałabym sie pomalować na jakieś ciekawe, mocne kolory gdyż jezdze na koncerty i chciałabym zaszalec![]() prosze o pomoc~
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majkijaż do moich dziwnych oczu, proszę o pomoc!
nie pomozemy Ci poki nie pokazesz swojego zdjecia bo z opisu ciezko cokolwiek wymyslec.
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
na prawde nie mam jak zrobić zdjęcia. ale moze coś znajde chociaz nie sądze...
a po samym kolorze oczu nie mozna cos pomoc? ![]() edit. ok na siłe znalazłam jakieś okropne, bardzo stare i brzydkie zdjecia ![]() http://img179.imageshack.us/img179/6164/ohjy5.jpg http://img216.imageshack.us/img216/8392/blebh1.jpg marna sprawa, co nie?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Trudno na odleglosc doradzic, ale najlepiej by bylo jakbys pokazala cala twarz,gdyz wtedy mozna wiecej zobaczyc bo ogolnie w makijazu patrzy sie wlasnie na cala twaz.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Pozatym, tez widze Cie w mocnych kolorkach np.zielen lub filolet doskonale pasuje do takich wlasnie oczu
Szkoda ze nie masz teraz aparatu moze udaloby Ci sie chociaz pozyczyc i zrobic zdjecie wtedy moglabym lepiej Ci doradzic.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
ja bym używała brązowy tusz i odcienie zieleni np. Mac Pastorale mocne kolory odpadaja
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Mam pewien problem z makijażem dla moich oczu. Po pierwsze nie jestem pewna jakim jestem typem urody ale najbardziej do mnie pasuje jesień - mam jasną cerę [ale szybko się opalam], piegi w kolorze cynamonowym, miedziane włosy [w tej chwili farbowane na brąz, ale nie wiele sie we mnie zmieniło] i oczy zielono-brązowe. Zamieściłabym zdjęcia ale chwilowo cierpie z powodu braku jakiegokolwiek aparatu, bo rodzinka wyjechala na wczasy
co do moich oczu to znalazlam zdjęcie mniej wiecej je przedtawiające
nie potrafie znaleść jaki makijaz bedzie dla mnie dobry, ale dobrze wiem że na pewno nie czarny, bo wyglądam w nim fatalnie. Nawet same rzęsy pomalowane czarnym tuszem wyglądają okropnie, a chciałabym sie pomalować na jakieś ciekawe, mocne kolory gdyż jezdze na koncerty i chciałabym zaszalec

Szkoda ze nie masz teraz aparatu moze udaloby Ci sie chociaz pozyczyc i zrobic zdjecie wtedy moglabym lepiej Ci doradzic.Pozdrawiam.