|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
zielony stworek
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywalyscie kiedyś gimbala? Czy to jest przydatne też do zdjęć ? Dostałam taki prezent, wygoolowalam i widzę że głównie służy do stabilizacji obrazu podczas kręcenia filmu. A co ze zdjęciami? Ja właśnie głównie zdjęcia, filmów niet
|
|
|
|
#1503 |
|
BAN stały
|
Mieszkam przy lesie. Wczoraj w nocy obudziły mnie dzikie wrzaski zwierząt pod samym oknem sypialni, w życiu czegoś takiego nie słyszałam, brzmialo jak sam szatan obdzierany ze skóry
Brzmialo to trochę jak zarzynany noworodek, trochę jak jakis dziki kot Niestety nagranie mi się nie zapisało, chociaż może to i lepiej, bo godzinę nie moglam zasnąć po tym koncercie. Ma ktoś jakiś pomysł, co to mogło być? Dodam że tych zwierząt było więcej, ewidentnie cała horda, raczej młodych... Gdy wyjrzałam przez okno i zaświeciłam latarką, w sekundę rozpierzchły się po krzakach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1504 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi o suche, ale w mojej instrukcjii pralki jest przyporządkowana inna waga do każdego programu, gdzie np "pozwalaja" napakować 6 kg dla programu bawełna, ale 5kg dla jakiegośtam innego, 3 kg dla jeszcze innego, itp. Pralki to raczej nie zajedzie, najwyżej pranie będzie niedoprane czy niedopłukane.
|
|
|
|
#1506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawdziłam teraz i jedno i drugie. Nie ma tam mojego imienia, nazwiska ani danych dot. karty kredytowej. Dlatego nie rozumiem dlaczego przechowali te dane a nawet ich użyli. Nie mam zamiaru tak tego zostawić. Edytowane przez avocado77 Czas edycji: 2020-06-17 o 00:08 |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), dla programów delikatne czy codzienne jest zazwyczaj mniej. chociaż ja piorę niemal zawsze na codziennym (godzinnym), ładuję do bębna maks i jak do tej pory nie zauważyłam problemów (pralka pierze 6 rok bez awarii)
|
|
#1508 | |
|
Skrzat leśny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87933559]Zaprawy, czy coś robię źle?
sprawdzałam zaprawy z 2019 roku, popsuł mi się mus z papierówek z cynamonem i cukrem trzcinowym oraz chutney też z dodatkiem cynamonu i cukru trzcinowego. Coś robię źle czy to przypadek?[/QUOTE] Mi się psują jabłka smażone i nie mam pojęcia dlaczego. Wszystko inne (przeróżne kompoty, dżemy z truskawek, wiśni, soki z malin, pigwy, agrestu, porzeczek, wiśni, ogórki, sałatki, grzybki) się udaje, a te nieszczęsne jabłka każdego roku zepsute. Po 3 próbach poddałam się, bo szkoda jabłek i czasu.
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę pracować w firmie X. Firma X zajmuje się czymś pokrewnym do mojej działki.
I nie jestem pewna, na jakie stanowisko aplikować, jest kilka do wyboru. Czy mogę to jakoś tak zrobić, żeby zaaplikować na stanowisko Y, ale żeby było wiadomo, że w razie czego jak wam się podobam na jakieś inne bardziej, to też wezmę? Albo w ogóle - dzień dobry, szukam pracy, oto moje CV, macie coś dla mnie? Ale to takie nieprofesjonalne mi się wydaje i trochę desperackie... No szukam pracy w zawodzie i jestem zdesperowana, ale chciałabym żeby nie było tego bardzo widać no i zachować jakiś profesjonalizm. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1511 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Duża ta firma? Jak wszystkie CV idą do jednego działu hr, to aplikowałabym na jedno, maksymalnie dwa, które najbardziej mi pasują. |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1513 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak najbardziej możesz wysłać po prostu cv, to nie jest nieprofesjonalne. Większość dużych firm prowadzi takie "otwarte rektutacje" (nie wiem jak to się po polsku nazywa). Tylko oczywiście nie bez komentarza, a z jakimś listem motywacyjnym, w którym przynajmniej napiszesz, jakie mniej więcej działki czy stanowiska cię interesują i wtedy możesz wymienić kilka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
Właśnie znalazlam na yt nagranie krzyku młodych lisów i tak to mniej więcej brzmialo, ale tych lisów to musiało być co najmniej z 5 i darły się jeden przez drugiego. Normalnie mam traumę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87933702]zwykle nakrętki wyparzam i wysuszam.
Zastanawiam się nad cukrem trzcinowym i cynamonem. Czy były ok, może dałam cukru za mało? A to konserwant.[/QUOTE]To nie od tego. Ja robiłam kiedyś mus z jabłek, zupełnie bez cukru i było ok, w sensie nic się nie zepsuło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak wszystko doniczkowe i nie ma komu zostawić kluczy, to może uda się komuś podrzucić rośliny? Jak nie znajomemu to do jakiejś knajpki, sklepu. Już tak zostawiałam na kilka tygodni czy nawet miesięcy rośliny w knajpce, w której byłam stałym bywalcem - dużo roślin tam mieli, jakoś tak miałam zaufanie, że nie uśmiercą. W przeciwieństwie do mnie |
|
|
|
|
#1519 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1520 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdarzało mi się prać wielki i ciężki wełniany koc który trzeba było dopchać kolanem żeby wszedł do pralki. Po zamoczeniu ważył znacznie wiecej niż na sucho, ale pralka dawała radę. Może tylko trochę wolniej obracała bębnem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1522 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam chyba z 6 kg, ale nie ładuję na full, 3/4 maksymalnie, zwłaszcza czarnych, bo więcej nie płucze dobrze i mam zacieki. Ale moja pralka ma z 12 lat, więc i tak ją kocham.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Niedawno przeprowadziłam się do nowo oddanego bloku gdzie non stop trwa gdzies jakiś remont. Chce kupić sobie słuchawki wyciszające, bo teraz gdy pracuje zdalnie, te hałasy są nie do wytrzymania. Mysle o słuchawkach JBL. Mysle nad dwiema opcjami: JBL tune 500btnc które nie maja opcji aktywnej redukcji szumów lub jbl tune 600btnc które maja taka funkcje. Te drugie jednak są sporo droższe i zastanawiam się czy te 1 dadzą radę, czy jednak muszę wyłożyć trochę więcej pieniędzy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są takie specjalne dozowniki, które się wtyka w ziemię i one nawadniają ![]() [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87933702]zwykle nakrętki wyparzam i wysuszam. Zastanawiam się nad cukrem trzcinowym i cynamonem. Czy były ok, może dałam cukru za mało? A to konserwant.[/QUOTE] Ale wszystkie słoiki się zepsuły czy kilka? Czasem tak jest, że pomimo pasteryzacji coś pleśnieje. Zwykle to wina nieszczelnego słoika. [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87933880]ostatnio ten problem rozkminialiśmy. Uznaliśmy że suchych bo jak zważysz mokre?[/QUOTE] A ktoś to w ogóle waży ? Ja zawsze daję prawie całą pralkę żeby nie robić pustych przebiegów i nie marnować wody. Zostawiam trochę miejsca tak żeby nie było upchane na styk, bo wtedy się nie dopiera.
|
|
#1525 |
|
BAN stały
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;87934289]Te róże masz w domu? Ja się nie znam zupełnie
![]() Jak wszystko doniczkowe i nie ma komu zostawić kluczy, to może uda się komuś podrzucić rośliny? Jak nie znajomemu to do jakiejś knajpki, sklepu. Już tak zostawiałam na kilka tygodni czy nawet miesięcy rośliny w knajpce, w której byłam stałym bywalcem - dużo roślin tam mieli, jakoś tak miałam zaufanie, że nie uśmiercą. W przeciwieństwie do mnie tak, takie doniczkowe a w zasadzie na balkonie, a nie w domu https://www.google.com/search?q=r%C3...aGyhtNowJiw0xM dziękuję za odpowiedzi w tej sprawie. problem polega na tym, że wyjeżdżam niespodziewanie już dziś wieczorem i dozownika nie zamówię :/ chyba wstawię je po prostu do miski z wodą, jak to było zasugerowane i będę się modlić, żeby nie potem nie zaczęły gnić z przelania i na przyszłość zaopatrzę się w dozowniki Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2020-06-17 o 09:28 |
|
|
|
#1526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zostawiacie miejsce na górze w bębnie? Czy po sam "sufit" wkładacie? Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1528 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1529 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1530 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

A wolę nie zarwać bębna 

Niestety nagranie mi się nie zapisało, chociaż może to i lepiej, bo godzinę nie moglam zasnąć po tym koncercie. Ma ktoś jakiś pomysł, co to mogło być? Dodam że tych zwierząt było więcej, ewidentnie cała horda, raczej młodych... Gdy wyjrzałam przez okno i zaświeciłam latarką, w sekundę rozpierzchły się po krzakach.

i darły się jeden przez drugiego. Normalnie mam traumę.