Wpadka z chłopakiem. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-06-19, 02:14   #121
Essence89
Rozeznanie

Dot.: Wpadka z chłopakiem.

Dziwi mnie, że moderacja nie reaguje na tym forum na namawianie do łamania prawa, bo przypominam, że w Polsce aborcja jest nielegalna. Tutaj mamy jawny przykład próby wzbudzenia poczucia winy w autorce, że nie dokonała nielegalnej aborcji...
Przecież ten wątek mogą czytać inne młode dziewczyny, które zostaną skłonione do złamania prawa.
I nie, nie interesują mnie niczyje poglądy na ten temat. Stan faktyczny na chwile dzisiejszą jest taki, że prawem jest to zabronione a namawianie kogokolwiek do wykonania tego zabiegu jest podżeganiem do przestępstwa. I wcale nie mam pretensji do dziewczyn, które to piszą tylko do osób, które powinny się tym forum opiekować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Essence89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 02:37   #122
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Essence89 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że moderacja nie reaguje na tym forum na namawianie do łamania prawa, bo przypominam, że w Polsce aborcja jest nielegalna.
1. Nielegalne jest wykonanie aborcji. Poddanie się aborcji jest legalne.

2. Wyjeżdża się z tym często za granicę, więc polskie prawo nie dotyczy takiej ciężarnej.

3. Nikt nie nakłania do aborcji. Jest jeszcze opcja adopcji oraz wychowywanie samodzielne, czyli nie oczekując zaangażowania uczuciowego oraz finansowego od nikogo, kto pomocy nie deklarował. Wszystkie 3 opcje są równie dobre, oraz nie zakładają, że ktoś podporządkuje swoje życie pod widzimisię autorki.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 03:11   #123
Essence89
Rozeznanie

Tutaj padło stwierdzenie, że powinna wykonać aborcję a nie teraz płakać jak jej ciężko ( chociaż ja tutaj nie widziałam, żeby się żaliła, że jej ciężko). W tym akurat przypadku mleko się już wylało ale na tym forum nie raz widziałam, że namawia się kobiety do tego a moderacja absolutnie nic z tym nie robi. Stan prawny jest taki, że wykonanie w Polsce aborcji na życzenie jest nielegalne i dopóki prawo się nie zmieni to tak zostanie. Nie wiem po co ciągnięty jest ten temat, skoro już jest po rozwiązaniu. Dziewczyna urodziła i miała do tego pełne prawo, ma również pełne prawo oczekiwać czegoś od kogoś, chłopak ma prawo tych oczekiwań nie spełnić, jego problem jak moralnie oceni to jego towarzystwo i rodzina. Natomiast alimentów nie ma prawa nie płacić, bo jest to jego dziecko i jest to również prawnie uregulowane.

Stary 2020-06-19, 03:38   #124
Swietusia
Bot

Cytat:
Tutaj padło stwierdzenie, że powinna wykonać aborcję a nie teraz płakać jak jej ciężko ( chociaż ja tutaj nie widziałam, żeby się żaliła, że jej ciężko). W tym akurat przypadku mleko się już wylało ale na tym forum nie raz widziałam, że namawia się kobiety do tego a moderacja absolutnie nic z tym nie robi. Stan prawny jest taki, że wykonanie w Polsce aborcji na życzenie jest nielegalne i dopóki prawo się nie zmieni to tak zostanie. Nie wiem po co ciągnięty jest ten temat, skoro już jest po rozwiązaniu. Dziewczyna urodziła i miała do tego pełne prawo, ma również pełne prawo oczekiwać czegoś od kogoś, chłopak ma prawo tych oczekiwań nie spełnić, jego problem jak moralnie oceni to jego towarzystwo i rodzina. Natomiast alimentów nie ma prawa nie płacić, bo jest to jego dziecko i jest to również prawnie uregulowane.

Generalnie w tym wątku padły w moim mniemaniu tak podłe słowa, świadczące o takim upadku moralnym, że tylko wizażowe wyliczanki mnie jeszcze trzymają na forum wizaż i mam nadzieję, że autorka nie wzięła słów, które mam na myśli, do serca.
Trzymaj się, autorko.
Stary 2020-06-19, 07:12   #125
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Dziwi mnie, że moderacja nie reaguje na tym forum na namawianie do łamania prawa, bo przypominam, że w Polsce aborcja jest nielegalna. Tutaj mamy jawny przykład próby wzbudzenia poczucia winy w autorce, że nie dokonała nielegalnej aborcji...
Przecież ten wątek mogą czytać inne młode dziewczyny, które zostaną skłonione do złamania prawa.
I nie, nie interesują mnie niczyje poglądy na ten temat. Stan faktyczny na chwile dzisiejszą jest taki, że prawem jest to zabronione a namawianie kogokolwiek do wykonania tego zabiegu jest podżeganiem do przestępstwa. I wcale nie mam pretensji do dziewczyn, które to piszą tylko do osób, które powinny się tym forum opiekować.

Jak można namawiać do aborcji dziecka półrocznego?
Jeżeli tu trafia dziewczyny w ciąży to dobrze może dotrze do nich że jeśli facet mówi że nie chce dziecka to to właśnie to znaczy,nie ma co się łudzić że zmieni zdanie czy będzie się interesował
Kobieta która decyduje się na usunięcie ciąży prawa nie łamie to osoby jak Ty robią większą krzywdę tym.dziewczyna w ciąży strasząc wymyślonym łamaniem prawa
Nie zamierzam w niej wzbudzić poczucia winy ,tylko spojrzeć na tą sprawę z innego punktu widzenia, z punktu widzenia faceta który nie chcial dziecka a nie miał wolnoswyboru
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 08:02   #126
Essence89
Rozeznanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87939592]Jak można namawiać do aborcji dziecka półrocznego?
Jeżeli tu trafia dziewczyny w ciąży to dobrze może dotrze do nich że jeśli facet mówi że nie chce dziecka to to właśnie to znaczy,nie ma co się łudzić że zmieni zdanie czy będzie się interesował
Kobieta która decyduje się na usunięcie ciąży prawa nie łamie to osoby jak Ty robią większą krzywdę tym.dziewczyna w ciąży strasząc wymyślonym łamaniem prawa
Nie zamierzam w niej wzbudzić poczucia winy ,tylko spojrzeć na tą sprawę z innego punktu widzenia, z punktu widzenia faceta który nie chcial dziecka a nie miał wolnoswyboru[/QUOTE]To, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem to Twój problem. Dziewczyna nie chciała usunąć ciąży i nawet nigdzie nie napisała, że jest jej z tym dzieckiem źle, napisała, że wychowa dziecko z jego pomocą czy bez. Mówienie jej teraz, że mogła sobie dziecko usunąć a nie narzekać, że się chłopak tak zachował to jest wywoływanie poczucia winy właśnie. Ona ma wsparcie rodziny i jej problemem nie jest niechciane dziecko, przyszła się wyżalić, że spodziewała się innej reakcji chłopaka i ma do tego pełne prawo. Bo my ludzie mamy prawo oczekiwać od innych pewnych zachowań.
Podniosłyście temat aborcji, który jest ciągnięty tutaj od kilku dni co jest absurdem w ogóle w tym wątku. Czemu on ma służyć ?

Stary 2020-06-19, 08:25   #127
Konto usunięte

Cytat:
To, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem to Twój problem. Dziewczyna nie chciała usunąć ciąży i nawet nigdzie nie napisała, że jest jej z tym dzieckiem źle, napisała, że wychowa dziecko z jego pomocą czy bez. Mówienie jej teraz, że mogła sobie dziecko usunąć a nie narzekać, że się chłopak tak zachował to jest wywoływanie poczucia winy właśnie. Ona ma wsparcie rodziny i jej problemem nie jest niechciane dziecko, przyszła się wyżalić, że spodziewała się innej reakcji chłopaka i ma do tego pełne prawo. Bo my ludzie mamy prawo oczekiwać od innych pewnych zachowań.
Podniosłyście temat aborcji, który jest ciągnięty tutaj od kilku dni co jest absurdem w ogóle w tym wątku. Czemu on ma służyć ?

To ty nie umiesz czytac ze zrozumieniemja jej do usuwania ciąży nie namawiam bo ona nie jest już w ciąży i nie napisałam że ona narzeka że jest jej z tym dzieckiem źle
Narzeka że jej ex partner się nim nie interesuje a przecież podejmując decyzję że chce mieć to dziecko wiedziała że on nie chce i nie będzie się nim interesował więc do kogo pretensje?
Jakby mój mąż powiedział że kupuje szczura (ja nie lubię tego typu zwierząt) i później by oczekiwał że ja będę mu sprzątała klatkę ,karmiła za swoje pieniądze czy martwiła się co z nim zrobić jak jedziemy na urlop to bym go wysmiala
Podjęła świadomą decyzję mimo sprzeciwu ojca dziecka ,wiedząc że on go nie chce do kogo pretensje że jest jak jest?
Tylko do siebie
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 08:40   #128
Essence89
Rozeznanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87939672]To ty nie umiesz czytac ze zrozumieniemja jej do usuwania ciąży nie namawiam bo ona nie jest już w ciąży i nie napisałam że ona narzeka że jest jej z tym dzieckiem źle
Narzeka że jej ex partner się nim nie interesuje a przecież podejmując decyzję że chce mieć to dziecko wiedziała że on nie chce i nie będzie się nim interesował więc do kogo pretensje?
Jakby mój mąż powiedział że kupuje szczura (ja nie lubię tego typu zwierząt) i później by oczekiwał że ja będę mu sprzątała klatkę ,karmiła za swoje pieniądze czy martwiła się co z nim zrobić jak jedziemy na urlop to bym go wysmiala
Podjęła świadomą decyzję mimo sprzeciwu ojca dziecka ,wiedząc że on go nie chce do kogo pretensje że jest jak jest?
Tylko do siebie[/QUOTE]A ja nigdzie nie napisałam, że ktoś namawia AUTORKĘ do usunięcia. I w dodatku nie powiedziałam nigdzie, że Ty namawiasz, więc sorry ale się odczep. Masz jakieś problemy ze sobą, że traktujesz moją wypowiedź personalnie? W dodatku podkreśliłam, że problemu nie mam z Wami a z moderacją - no chyba, że jesteś z moderacji.
Ma prawo dziewczyna mieć oczekiwania, mówisz tak jakbyś Ty się nigdy na nikim nie zawiodła i żadna sytuacja w życiu Cie nie zaskoczyła. A nie da się wszystkiego przewidzieć. Co z tego, że on jej powiedział jak już była w ciąży, że nie chce tego dziecka? Czemu odbierasz jej prawo, do tego, że spodziewała się innej reakcji? Ma do tego pełne prawo, nie żyjemy w zamordyzmie a oczekiwania są normalną sprawą ludzką wpisaną w naszą naturę. Nie chciała dziecka usunąć i dla mnie to postawa godna wychwalenia, że mimo przeciwności losu dziewczyna znalazła w sobie tak dużo sił.
Pytam jeszcze raz, czemu ma służyć wątek aborcji przez Was poruszony tutaj i ciągnięty tyle stron? Co to ma do narodzonego dziecka?

Stary 2020-06-19, 09:04   #129
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nigdzie nie napisałam, że ktoś namawia AUTORKĘ do usunięcia. I w dodatku nie powiedziałam nigdzie, że Ty namawiasz, więc sorry ale się odczep. Masz jakieś problemy ze sobą, że traktujesz moją wypowiedź personalnie? W dodatku podkreśliłam, że problemu nie mam z Wami a z moderacją - no chyba, że jesteś z moderacji.
Ma prawo dziewczyna mieć oczekiwania, mówisz tak jakbyś Ty się nigdy na nikim nie zawiodła i żadna sytuacja w życiu Cie nie zaskoczyła. A nie da się wszystkiego przewidzieć. Co z tego, że on jej powiedział jak już była w ciąży, że nie chce tego dziecka? Czemu odbierasz jej prawo, do tego, że spodziewała się innej reakcji? Ma do tego pełne prawo, nie żyjemy w zamordyzmie a oczekiwania są normalną sprawą ludzką wpisaną w naszą naturę. Nie chciała dziecka usunąć i dla mnie to postawa godna wychwalenia, że mimo przeciwności losu dziewczyna znalazła w sobie tak dużo sił.
Pytam jeszcze raz, czemu ma służyć wątek aborcji przez Was poruszony tutaj i ciągnięty tyle stron? Co to ma do narodzonego dziecka?

Dobrze napisane.Już myślałam ,że tylko mnie kłuje ten wątek i poziom empatii na nim

robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 09:26   #130
Konto usunięte

Cytat:
A ja nigdzie nie napisałam, że ktoś namawia AUTORKĘ do usunięcia. I w dodatku nie powiedziałam nigdzie, że Ty namawiasz, więc sorry ale się odczep. Masz jakieś problemy ze sobą, że traktujesz moją wypowiedź personalnie? W dodatku podkreśliłam, że problemu nie mam z Wami a z moderacją - no chyba, że jesteś z moderacji.

Zluzuj gumę
Nikt jej tu do niczego nie namawia tylko stwierdza fakt że zadecydowała o zatrzymaniu ciąży więc takie są tego konsekwencje
Nie rozumiem jej rozczarowania bo od początku wiedziała że facet nie chce dziecka więc nie będzie kochającym iteresujacym się ojcem
To nie jest wątek o aborcji tylko o konsekwencjach wyborów
Stary 2020-06-19, 09:50   #131
Essence89
Rozeznanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87939800]Zluzuj gumę
Nikt jej tu do niczego nie namawia tylko stwierdza fakt że zadecydowała o zatrzymaniu ciąży więc takie są tego konsekwencje
Nie rozumiem jej rozczarowania bo od początku wiedziała że facet nie chce dziecka więc nie będzie kochającym iteresujacym się ojcem
To nie jest wątek o aborcji tylko o konsekwencjach wyborów[/QUOTE]Nie mam co luzować, bo Twoje wypowiedzi w stosunku do mnie, są dla mnie na tyle irrelewantne, że mnie w ogóle nie mierzią ale po tej wypowiedzi, przestał mnie dziwić poziom tego forum.
Dobrze, że autorka już się z tego wątku ulotniła. Kończę ten off top.

Stary 2020-06-19, 10:30   #132
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Przepraszam, a w którym poście dopatrzyłaś się łamania prawa i namawiania kogokolwiek do poddania się aborcji?

" Mogłaś wybrać aborcję" to teoretyzowanie.
"Powinnaś wybrać aborcję"- to sugerowanie.
Widzisz różnicę?

Fakt faktem, że skoro dziewczyna wybrała urodzenie dziecka to każdy tę decyzję powinien uszanować. I nie ma teraz sensu dociekać jakim sposobem do wpadki doszło.

Autorka przede wszystkim otrzymała konkretne rady, co zrobić w aktualnej sytuacji.

Autorko, nie zmusisz nikogo do kochania (także i własnego dziecka). Myslę jednak, że fajnie byłoby ustabilizować sytuacj prawną dziecka. Żebyś później nie musiała faceta szukać, by brać jego podpisy w sprawach dla Ciebie i dziecka istotnych (od paszportu po zgodę na zabiegi medyczne, nie daj Boże). A alimenty i tak Ci sąd przyzna.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 11:25   #133
Nimve
Zakorzenienie

Jakie próby wzbudzania winy? Tyle postów naklepane jak krowie na rowie tłumaczone od każdej strony, że chodzi o wybór, że ciąża to nie wyrok, z którym się zostaje ew. porzuconym, tylko WYBÓR, a osobiste wybory to osobiste wybory, i pielęgnowanie żalu do innych, że nie chcą brać na swoje barki czyichś wyborów jest kompletnie bezzasadne.

A w przypadku ciąż, to nie ma, że mężczyzna może się wymiksować, tak czy siak musi płacić za to, że ktoś za niego zdecydował, ale niektórym jeszcze za mało w decydowaniu za kogoś, jeszcze źle, bo się ma interesować. Już widzę jak się cieszycie przy próbach decydowania za Was, skoro sama wzmianka o aborcji, jako o alternatywnym wyjściu wzbudza takie emocje i olaboga, nakłanianie. Hipokryzja.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 11:49   #134
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Jakie próby wzbudzania winy? Tyle postów naklepane jak krowie na rowie tłumaczone od każdej strony, że chodzi o wybór, że ciąża to nie wyrok, z którym się zostaje ew. porzuconym, tylko WYBÓR, a osobiste wybory to osobiste wybory, i pielęgnowanie żalu do innych, że nie chcą brać na swoje barki czyichś wyborów jest kompletnie bezzasadne.

A w przypadku ciąż, to nie ma, że mężczyzna może się wymiksować, tak czy siak musi płacić za to, że ktoś za niego zdecydował, ale niektórym jeszcze za mało w decydowaniu za kogoś, jeszcze źle, bo się ma interesować. Już widzę jak się cieszycie przy próbach decydowania za Was, skoro sama wzmianka o aborcji, jako o alternatywnym wyjściu wzbudza takie emocje i olaboga, nakłanianie. Hipokryzja.
Dokladnie
Perfekcyjne porównanie
Stary 2020-06-19, 11:51   #135
Essence89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Przepraszam, a w którym poście dopatrzyłaś się łamania prawa i namawiania kogokolwiek do poddania się aborcji?

" Mogłaś wybrać aborcję" to teoretyzowanie.
"Powinnaś wybrać aborcję"- to sugerowanie.
Widzisz różnicę?

Fakt faktem, że skoro dziewczyna wybrała urodzenie dziecka to każdy tę decyzję powinien uszanować. I nie ma teraz sensu dociekać jakim sposobem do wpadki doszło.

Autorka przede wszystkim otrzymała konkretne rady, co zrobić w aktualnej sytuacji.

Autorko, nie zmusisz nikogo do kochania (także i własnego dziecka). Myslę jednak, że fajnie byłoby ustabilizować sytuacj prawną dziecka. Żebyś później nie musiała faceta szukać, by brać jego podpisy w sprawach dla Ciebie i dziecka istotnych (od paszportu po zgodę na zabiegi medyczne, nie daj Boże). A alimenty i tak Ci sąd przyzna.
Ja napisałam, że na tym forum obserwuję posty, które namawiają do aborcji, na które się nie reaguje. Oczywistym jest, że w tym wątku nikt tego nie sugerował, bo jest już po rozwiazaniu. Jednak padły tu takie słowa, które mogą sugerować innym dziewczynom będącym w ciąży, że jak partner nie chce dziecka to powinno się usunąć, bo jak nie to jesteś winna, że dziecko nie ma ojca - to jest najbardziej żałosny test jaki przeczytałam tutaj chyba.
Autorka otrzymała konkretne rady mniej więcej do strony 6. Przez kolejne strony nie było żadnej reakcji, że dyskusja staje się coraz bardziej radyklana i sugerujaca autorce, że postąpiła niewłaściwie i nie ma w ogóle prawa niczego od chłopaka oczekiwać.
'w jego sytuacji to Ciebie hym nazwała palantką, bo nie zrobiłaś aborcji'
'to twoja wina, że dziecko nie ma ojca'
Masakra po prostu. I Ty twierdzisz, że wszystko jest ok? Nie chce mi się drugi raz czytać tego wątku bo jest żałosny w swoim poziomie. Dyskusja była do pewnego momentu a później to już tylko dno.

Stary 2020-06-19, 11:51   #136
niemanicka
Wtajemniczenie

Ale to jest typowa różnica w poglądach i tyle. Dyskusja raczej nie ma tu sensu. Dla kogoś aborcja jest złem m, a ciąża wyrokiem i w ten sposób bedzie negatywnie oceniał innych ludzi na nią sie decydujących, a dla innych aborcja to wybor i bedzie oceniał wybory i konsekwencje. Tutaj nie ma kompromisów i trzeba tak dobrać sie z partnerem, zeby nikt nie czuł sie potem pokrzywdzony.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 11:52   #137
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:15   #138
patusiaa23
BAN stały

Policja Prenatalna, proszę przyjechać na wizaż

P.S. Jak dodasz do zdania "stan prawny", nie sprawi, ze stanie się mądre.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:23   #139
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Autorka otrzymała konkretne rady mniej więcej do strony 6. Przez kolejne strony nie było żadnej reakcji, że dyskusja staje się coraz bardziej radyklana i sugerujaca autorce, że postąpiła niewłaściwie i nie ma w ogóle prawa niczego od chłopaka oczekiwać.
'w jego sytuacji to Ciebie hym nazwała palantką, bo nie zrobiłaś aborcji'
'to twoja wina, że dziecko nie ma ojca'
Masakra po prostu. I Ty twierdzisz, że wszystko jest ok? Nie chce mi się drugi raz czytać tego wątku bo jest żałosny w swoim poziomie. Dyskusja była do pewnego momentu a później to już tylko dno.

Chyba czytamy kompletnie inne wątki.

To jest forum DYSKUSYJNE. Siłą rzeczy scierają się tutaj róźne poglądy i światopoglądy. Czasem, jak napisała Trzepotka, skrajnie rożne od naszych. Jeszcze żyjemy w państwie demokratycznym, a nie w KRLD i użytkownicy mają prawo wyrazić swoje poglądy. Także te w kwestii aborcji.

Nikt tutaj nie obrażał Autorki i nie wyzywał, bo za to są punkty karne i tego bardzo tu przestrzegamy. Nikt nie wciskał nikomu poczucia winy. Ludzie prezentowali swój pogląd na sytuację.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Policja Prenatalna, proszę przyjechać na wizaż

P.S. Jak dodasz do zdania "stan prawny", nie sprawi, ze stanie się mądre.
Nie kracz, bo wykraczesz.
W komuntycznej Rumunii za Ceausescu był całkowity zakaz aborcji i były przymusowe badania ginekologiczne kobiet co miesiąc.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2020-06-19, 12:27   #140
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nimve Pokaż wiadomość
Też bym się nie interesowała. I jeszcze czułabym się pokrzywdzona, że muszę płacić, skoro chciałam usunąć, ale druga strona się uparła, że nie, ona musi urodzić: No to super, urodziłaś to sobie miej te dziecko i się odczep skoro sama zdecydowałaś, a mi nic nie narzucaj. Ja nie byłam gotowa, dlatego chciałam usunąć, a skoro ty byłaś tak wielce gotowa, to sobie radź i nie jęcz, że jesteś z tym sama, bo decyzję sama też podejmowałaś za mnie i było dobrze.

Tak bym myślała w tej sytuacji i nie dziwie się chłopakowi, bo pewnie myśli podobnie.
Zgadzam się.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:30   #141
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87940285]Zgadzam się.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Mi to sie wydaje okropne, ale to mi.

Jak napisałam, nie da się nikogo zmusić do kochania i interesowania się dzieckiem. Ale do łożenia na dziecko już tak. I na tym powinna Autorka się skoncentrować i na uregulowaniu statusu prawnego dziecka.

No pasaran!
Stary 2020-06-19, 12:35   #142
Essence89
Rozeznanie

Twoja wina, że dziecko nie ma ojca, bo nie poddałaś się aborcji - test nie wpędzający w poczucie winy. Hipokryzja totalna.

Stary 2020-06-19, 12:37   #143
Nimve
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja wina, że dziecko nie ma ojca, bo nie poddałaś się aborcji - test nie wpędzający w poczucie winy. Hipokryzja totalna.

Zacznij myśleć logicznie, a nie emocjonalnie.
Nimve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:39   #144
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Mi to sie wydaje okropne, ale to mi.

Jak napisałam, nie da się nikogo zmusić do kochania i interesowania się dzieckiem. Ale do łożenia na dziecko już tak. I na tym powinna Autorka się skoncentrować i na uregulowaniu statusu prawnego dziecka.
Okropne czy nie, to tak naprawdę nieistotne. Jeśli rodzi się niechciane dziecko, to trzeba się nastawić na los samotnej matki, bez żadnego zainteresowania że strony ojca. Myślę, że autorka liczyła, że po narodzinach chłopak "otrzeźwieje" i zakocha się w niej i w dziecku. Niestety tak się nie stało, bo życie to nie bajka, niestety. W świetle prawa chłopak musi płacić alimenty i jak wiemy, wywiązuje się z tego obowiązku. Ale obowiązku jakiegokolwiek kontaktu czy zainteresowania NIE MA. Autorka zdecydowała się świadomie na samotne macierzyństwo i jej pretensje tak naprawdę nie mają żadnego znaczenia. Ja bym postąpiła inaczej, nie wyobrażam sobie wpadki w tym wieku i to na dodatek z chłopakiem, który dziecka kategorycznie nie chce. Wiem, że aborcja nie jest dla każdego, ale to tym bardziej trzeba dbać o antykoncepcję, bo potem pozostaje tylko ból i frustracja i problemy na całe życie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:41   #145
niemanicka
Wtajemniczenie

Cytat:

No nie jest tak, jak ktos tak napisał to rzeczywiscie przykra sprawa.

Nie jest to wina kobiety, bo faceta nie kupuje sie na straganie i nie przymusza do bycia i kochania. To jest odpowiedzialność tego faceta i ich wspólna za brak rozmów, ustaleń i beztroske. Konsekwencje ponoszą oboje (a właściwie to troje).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:55   #146
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ten wątek założyła dziewczyna potrzebująca wsparcia ,w tej konkretnej sytuacji. Dziecko sie urodziło , ona ma żal i jest rozczarowana sytuacją.
Naprawde nie potrzebuje madrości w stylu : trzeba bylo dokonac aborcji , tez bym cie zostawila ,jestes sobie winna,sama sobie to zrobiłaś...
Jeśli to chlopak założy wątek ,prosze bardzo , przyklaskujcie jego postawie ile wlezie.
Latami kobiety walczyły o prawo do sądownie przyznawanych alimentow ,o ściganie " alimenciarzy " , o fundusz alimentacyjny . O to ,żeby nie zostawały bez środkow na wychowanie dziecka. Bo facet jest tak samo odpowiedzialny za ciążę , mógl sie zabezpieczać albo nie wspolzyc.
I jak teraz czytam , że on nie jest winny tej ciąży ,bo jak zaszla ,to przecież powiedział ,ze nie chce dziecka to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera.
Pal sześć , że nie intetesuje sie dzieckiem ,trudno ,bywa .Dobrze ,ze chociaz na nie placi . Ale i od tego niektore by go zwolnily.
Dziewczyna ,matka jest rozzalona ,bo kocha dziecko , kochala chlopaka i dla niej to dramat, życiowe rozczarowanie.

robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-19, 12:57   #147
Swietusia
Bot

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Ten wątek założyła dziewczyna potrzebująca wsparcia ,w tej konkretnej sytuacji. Dziecko sie urodziło , ona ma żal i jest rozczarowana sytuacją.
Naprawde nie potrzebuje madrości w stylu : trzeba bylo dokonac aborcji , tez bym cie zostawila ,jestes sobie winna,sama sobie to zrobiłaś...
Jeśli to chlopak założy wątek ,prosze bardzo , przyklaskujcie jego postawie ile wlezie.
Latami kobiety walczyły o prawo do sądownie przyznawanych alimentow ,o ściganie " alimenciarzy " , o fundusz alimentacyjny . O to ,żeby nie zostawały bez środkow na wychowanie dziecka. Bo facet jest tak samo odpowiedzialny za ciążę , mógl sie zabezpieczać albo nie wspolzyc.
I jak teraz czytam , że on nie jest winny tej ciąży ,bo jak zaszla ,to przecież powiedział ,ze nie chce dziecka to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera.
Pal sześć , że nie intetesuje sie dzieckiem ,trudno ,bywa .Dobrze ,ze chociaz na nie placi . Ale i od tego niektore by go zwolnily.
Dziewczyna ,matka jest rozzalona ,bo kocha dziecko , kochala chlopaka i dla niej to dramat, życiowe rozczarowanie.

Stary 2020-06-19, 13:02   #148
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Pal sześć , że nie intetesuje sie dzieckiem ,trudno ,bywa .Dobrze ,ze chociaz na nie placi .
No właśnie mam wrażenie, że cała afera zaczęła się od tego, że dla autorki to nie jest pal sześć i trudno, że z tym ma największy problem i dziewczyny jej się starały wytłumaczyć od początku tego wątku, że do miłości do dziecka ani do poczucia odpowiedzialności za nie gościa nie zmusi, mimo że by chciała.

A że potem Wizaż popłynął, to nic nowego.

Fakt, tekst "to twoja wina że twoje dziecko nie ma ojca ,zdecydowałaś się je urodzić wiedząc że ojciec go nie chce" jest ostry, brutalny w cholerę i totalnie pozbawiony empatii, ale z punktu widzenia osoby, dla której dwie kreski na teście nie są jeszcze dzieckiem to jest prawda. I niestety, na forum jak w realu, nie zawsze spotkasz samych miłych, ważących słowa ludzi.
Stary 2020-06-19, 13:11   #149
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87940320]Okropne czy nie, to tak naprawdę nieistotne. Jeśli rodzi się niechciane dziecko, to trzeba się nastawić na los samotnej matki, bez żadnego zainteresowania że strony ojca. Myślę, że autorka liczyła, że po narodzinach chłopak "otrzeźwieje" i zakocha się w niej i w dziecku. Niestety tak się nie stało, bo życie to nie bajka, niestety. W świetle prawa chłopak musi płacić alimenty i jak wiemy, wywiązuje się z tego obowiązku. Ale obowiązku jakiegokolwiek kontaktu czy zainteresowania NIE MA. Autorka zdecydowała się świadomie na samotne macierzyństwo i jej pretensje tak naprawdę nie mają żadnego znaczenia. Ja bym postąpiła inaczej, nie wyobrażam sobie wpadki w tym wieku i to na dodatek z chłopakiem, który dziecka kategorycznie nie chce. Wiem, że aborcja nie jest dla każdego, ale to tym bardziej trzeba dbać o antykoncepcję, bo potem pozostaje tylko ból i frustracja i problemy na całe życie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Autorka jest bardzo młodą osobą i chyba z racji tego podświadomie liczyła, że facet choć się tym dzieckiem zainteresuje. Wiele kobiet na jej miejscu zapewne myśli tak samo. Trudno za to kogoś ganić.
Ja naprawdę rozumiem rozgoryczenie autorki. Rozumiem, że aborcja to nie jest wyjście dla każdego i jako osoba popierająca wolny wybór nie dziwi mnie fakt, że zdecydowała się urodzić.

Z drugij strony- całe życie przed nią. I za jakiś czas z pewnością zechce je z kims sobie ułożyć. Dlatego tak ważne jest uregulowanie statusu prawnego dziecka.

No pasaran!
Stary 2020-06-19, 14:20   #150
Limonka2738
Zakorzenienie

Ale ja nie piszę tego, żeby autorka cofnęła się w czasie i zrobiła aborcję.

Piszę, bo nikt jej w twarz tego nie powie, a im szybciej się z tym pogodzi, że to jej decyzja była, więc ona sama ponosi konsekwencje i nie ma co liczyć na innych, tym lepiej.

Zabrać chłopakowi prawa, żeby dziecko miało uregulowaną sytuację i zapomnieć, że koleś istnieje. Ułożyć sobie życie jako samotna matka, szukać nowego partnera (albo i nie, jak tam autorka woli) i tyle.

A w kwestii ewentualnych pytań o tatę, to zapytać psychologa dziecięcego, albo kilku nawet, co mu odpowiedzieć, jeśli zacznie pytać. Albo jak mu wytłumaczyć, że ewentualny partner to nie jest biologiczny ojciec.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości