|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dzieki dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Czy uwazacie, ze wyslanie komus kwiatow na urodziny to lipny prezent? Nie jest to bliska osoba, zawsze myslalam, ze ladny bukiet i kartka to fajny prezent a w domu slysze, ze niezbyt dobry prezent
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1714 |
|
Konto usunięte
|
Też bym się ucieszyła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również byłabym zadowolona
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę wyjęłam z zamrażalnika śliwki i zostawiłam w lodówce żeby się rozmroziły. Potem kompletnie o nich zapomniałam i dopiero dzisiaj zauważyłam że leżą na dolnej półce
![]() Myślicie że jeszcze się do czegoś nadają? Wyglądają i pachną dobrze, nie ma pleśni ani nic nie sfermentowało. Mogłabym je dodać do ciasta ale nie wiem czy 40 minut w 150 stopniach wystarczy żeby uznać że można je bezpiecznie zjeść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1718 |
|
Konto usunięte
|
Gadżet do 200zł?
Coś ułatwiającego życie np. do kuchni, do sprzątania, ewentualnie coś urodowego? Macie jakieś pomysły? Bo idą moje urodziny, TŻ zapytał co bym chciała dostać, a ja w sumie nie wiem. Muszę mu zaktualizować listę z moim zachciewajkami, ale ostatnio nie mam żadnych zachciewajek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87939382]Kończą mi się perfumy. Kupiłam je przypadkowo, a zapach bardzo mi się podoba, jest bardzo świeży i idealny na dzień.
Znacie jakieś podobne? Nazywają się Cacharel Anais Anais Premierze Delice, a nuty to: nuty głowy: gruszka, bergamotka, pomarańcza, galbanum nuty serca: hiacynt, piwonia nuty bazy: kakao, cedr [/QUOTE] Może napisz w dziale "Perfumy"? Kiedyś przeglądałam to podforum i niektóre wizażanki wiedzę mają niezłą. Ja niestety nie jestem znawczynią i sama nie znam się na perfumach. Jedynie podpowiem, że Guerlain Aqua Allegoria to seria, tak sądzę, świeżych zapachów. Ja sama używam Mandarine Basilic z tej serii - jest świeży, ale bardziej cytrusowy niż kwiatowy. [1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;87939872]Treść usunięta[/QUOTE] Ja uważam, że to bardzo dobry i elegancki pomysł. Poza tym rzadko kupuję sobie sama kwiaty, więc każda okazja na ich otrzymanie jest dobra
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87941314]Gadżet do 200zł?
Coś ułatwiającego życie np. do kuchni, do sprzątania, ewentualnie coś urodowego? Macie jakieś pomysły? Bo idą moje urodziny, TŻ zapytał co bym chciała dostać, a ja w sumie nie wiem. Muszę mu zaktualizować listę z moim zachciewajkami, ale ostatnio nie mam żadnych zachciewajek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Foreo Luna do mycia twarzy, masazer ujedrniajacy do twarzy, blender, sokowirowka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2020-06-20 o 00:02 |
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama też bym była zadowolona gdybym dostała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja firma to zakład produkcyjny - zwolnionych zostało niecałe 300 osób z produkcji, do końca roku nie przedłużają też żadnych umów pracownikom produkcyjnym. A tam dużo osób jest zatrudnianych przez agencje... No i do biura rekrutacja ucichła. Dwoje moich znajomych straciło pracę inżynierską w biurach, ale już przed kondycja tych firm była trochę wątpliwa i po prostu korona nie pomogło. Patrzę regularnie na oferty pracy i generalnie jest posucha, zazwyczaj było więcej ofert o tej porze roku. Mówię tu o mniejszych miastach (trzech dokładnie, bo w nich zerkam) w okolicach 60-100tys mieszkańców.[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87941314]Gadżet do 200zł? Coś ułatwiającego życie np. do kuchni, do sprzątania, ewentualnie coś urodowego? Macie jakieś pomysły? Bo idą moje urodziny, TŻ zapytał co bym chciała dostać, a ja w sumie nie wiem. Muszę mu zaktualizować listę z moim zachciewajkami, ale ostatnio nie mam żadnych zachciewajek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Blender, szybkowar, może mop parowy, jakaś fajna patelnia. Ewentualnie słuchawki, to jest zawsze dobry prezent ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama nie znam nikogo kto stracił pracę z powodu pandemii, ale znam kilka osób którym obcięto etaty lub pensję. Wszyscy szukają nowej pracy, póki co bezskutecznie. Widzę też że z miasta zniknęło mnóstwo Ukraińców. Przed pandemią na ulicach i w sklepach częściej można było usłyszeć rosyjski niż polski, teraz widzę tylko pojedyncze osoby. Spora część na pewno wróciła do domu ze strachu, ale jednak nie widać żeby nagle pojawiły się nowe oferty pracy więc chyba firmy aż tak nie tęsknią za pracownikami.
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87940000]Trochę nie rozumiem - podstawy księgowości nie zmieniają się przepisami aktualnymi, zmieniają się mniej lub bardziej ważne kwestie, ale nie elementarne podstawy. Napisz bardziej, co Cię konkretnie interesuje albo do czego chcesz wiedzę wykorzystywać.
Jeśli chodzi o niuanse, które się zmieniają, to nikt nie prowadzi takiego kanału, bo zmian jest dużo i ta wiedza jest nabywana przez księgowe w trakcie rozwiązywania konkretnych problemów.[/QUOTE] na co dzień w pracy mam regularny kontakt z księgowością, robię różne rzeczy typu wystawianie faktur za przeróżne usługi więc mniej więcej łapię stawki vat i takie tam, ale z czystej ciekawości chciałabym dowiedzieć się więcej np. jeśli wystawiam korektę do faktury sprzed kilku miesięcy to jak to rzutuje na księgową, co musi konkretnie korygować, jak to wygląda pod kątem prawnym itp. Jeśli ktoś nas zafakturuje po złej stawce vat, to w razie kontroli jest to bardziej problem wystawcy fv czy my też będziemy mieć problem. Ogólnie różne tego typu podstawy tak naprawdę, o kóre teoretycznie zawsze mogę zapytać księgowość, ale zwykle nie ma na to czasu, a interesują mnie takie rzeczy Cytat:
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Picassa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Co lepsze, bidet czy bidetta?
|
|
|
#1731 |
|
Konto usunięte
|
Musiałam wygooglać co to bidetta
nie mam bidetu ani bidetty, zupełnie mi to niepotrzebne, ale jakbym miała wybierać to zdecydowanie bidetta. Bidet to jeszcze jeden grat do mycia, już mam co robić w łazience. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie bidet.
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do usunięcia tarczycę, najlepiej jeszcze w tym roku. W lipcu będę zaklepywac terminy, ale podobno nie są długie. Liczę że do października czy listopada uda się to załatwić.
Chciałam szukać nowej pracy, ale w obecnej sytuacji wszystko się pokomplikwalo. Mój chłopak twierdzi że powinnam szukać, wysłać CV i gdyby mnie przyjęli powiedzieć że czeka mnie operacja. Ja widzę to w ten sposób że rzucanie elka na początku nowej pracy będzie wyglądać bardzo słono i raczej nikt nie przyjmie pracownika, który na początku współpracy zaznaczy mu, że nie będzie go miesiąc w pracy (Elka po operacji to około miesiąc do dwóch ). Co myślicie ? Jedyne co mi przychodzi do głowy to zaplanować operacje jak najszybciej się da i jednak być na elce w aktualnej pracy. Pracowca wstępnie wie że to mnie czeka, nie będzie zaskoczony. Jak sie wykuruje to wtedy zmienić pracę (oczywiście wiem, że plany o zmianie nie są równoznaczne z szybka jej zmiana ).
|
|
|
|
#1735 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Skąd pomysł, żeby po usunięciu tarczycy siedzieć aż 2 miesiace na L4?! To jest dość standardowa operacja, wyszlam ze szpitala po jednym dniu i na dobrą sprawę po maksymalnie dwóch tygodniach moglam wrócić do pracy, ciągnęłam trochę na siłę niecały miesiąc zwolnienia, bo to był taki leniwy okres okołoświąteczny i po prostu nie chciało mi się wracać do pracy między świętami, nie widzialam sensu i tak mi lekarz przedłużał to zwolnienie az do nowego roku. Ale na dobrą sprawę juz po tygodniu zupełnie normalnie się czułam. Chyba że masz jakąś ciężką pracę fizyczną, w której musisz dźwigać, to zmienia postać rzeczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Praca ciężką nie jest, ale dźwigać muszę. Informacja o długości zwolnienia jest z wypowiedzi osób po operacji, większość pisała że miesiąc albo półtora. Jak mogłaś na drugi dzien wyjść ze szpitala jeśli standardowo około czterech dni się siedzi ? :O
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Zakladajac że nawet elka będzie na trzy tyg, to nadal elka. W nowej pracy tak średnio. Pytanie dotyczyło zmiany pracy i strzelania elki a nie jej długości. |
|
|
|
#1737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2020-06-19 o 23:43 |
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1739 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wyszlam na drugi dzień po operacji, tylko jednego dnia mialam operację, drugi caly dzien zostalam na obserwacji, wozili mnie na jakieś kontrole do laryngologa itp i następnego dnia rano wypuścili do domu, czyli bylam łącznie ok 1,5 dnia w szpitalu. Jeśli musisz dźwigać, to tak jak pisałam zmienia postać rzeczy. Ja caly dzien siedzę na doopie, więc małe nacięcie na szyi mi w tym nie przeszkadzało. Rana bolała doslownie kilka dni i przez 2-3 pierwsze dni mialam chrypę, potem już wszystko normalnie. A odpowiadając na pytanie, ja najpierw bym uporządkowała swoje sprawy, zadbała o zdrowie i dopiero zaczęła nową pracę. Oczywiście możesz już się rozglądać, chodzić na rozmowy, zwłaszcza że nie masz jeszcze nawet terminu operacji, ale żeby być fair wobec nowego pracodawcy powinnaś mu na samym początku powiedzieć, jakie masz plany i liczyć się z tym, że może to (ale nie musi) zmniejszyć twoje szanse. Jeśli to zataisz, a potem zaczniesz pracę od pójścia na miesięczne zwolnienie, to możesz sobie przekichać, bo to jednak mało eleganckie zachowanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Karmello ma na przykład ładne zestawy do wręczenia parze młodej.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 
nie mam bidetu ani bidetty, zupełnie mi to niepotrzebne, ale jakbym miała wybierać to zdecydowanie bidetta. Bidet to jeszcze jeden grat do mycia, już mam co robić w łazience.