|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.
To ja będę miała w jednej łazience i wannę, i prysznic, i bidet
A w drugiej, mniejszej - sam prysznic. I dodatkowo w osobnej toalecie taki wypasiony sedes z funkcją mycia. W małej łazience na pewno nie marnowałabym miejsca na bidet, ale jak się ma dwie łazienki i miejsce na takie bajery, to czemu nie. W ogole to dopiero co już tutaj byla taka dyskusja. Mam wrażenie, że ostatnio bardzo często powtarzają się tematy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym chciała bidet, to bym musiala dorzuć ze 300 tysięcy do mieszkania, bo takie "singielskie" małe, jakie mnie interesują mają malutkie łazienki. ![]() Gdybym miała większą łazienkę to przede wszystkim dorzuciłabym: 1. Kabinę prysznicową. 2. Szafkę. 3. Osobną suszarkę na pranie. 4. Wieszak. 5. Kwiatka. 6. Jeszcze jedną szafkę, nigdy za wiele. I dopiero potem bidet. Juz naprawdę musiałabym nie mieć pomysłu na to miejsce. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1804 |
|
Bot
|
[1=1b006c1cc4b33fb32b0a741 c96d131cb0dc83f78_5f5d531 644303;87943037]Szczotka do masażu na sucho!
Siostra chce kupić, więc zwróciła się do mnie tymi słowy: Agaa, bo ty siedzisz na tych wszystkich babskich forach..." Także mam następujące pytania: Na co zwracać uwagę przy wyborze i czy polecacie może jakieś konkretne?[/QUOTE] Ja używam szczotkę marki Starmann, kiedy szukałam szczotki dla siebie, ta mi się spodobała najbardziej. Jest porządnie zrobiona. Główka zdejmowana z kija. Naturalne włosie, drewno i te sprawy. Służy mi.
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87943513]Nie no 5x seks w ciągu dnia to dla mnie za dużo
ale ja się przy takiej pogodzie kąpie rano żeby wyjść do ludzi, po południu jak wrócę od ludzi i jestem spocona, no i wieczorem do łóżka, bo ja jeszcze oprócz "do ludzi" to się wybieram na ogródek i robię koło chałupy (a że dom koło domu, czasem sąsiad wpadnie, to wypada być jednak w miarę świeżą), i do spania też się kąpię. Ale jak dołożyć do tego seksy wszelakie to np. po szybkim numerku w dzień też by wypadało się podmyć, po wieczornym też by wypadało. Więc dochodzą jeszcze 2 prysznice i stąd to 5 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak dla mnie to dopóki jest obupólna zgoda to każdy może sobie robić wszystko i tyle razy ile chce, na zdrowie Co do kąpieli to wiadomo, ile trzeba tyle razy człowiek się myje, szczególnie w upały może się tego nazbierać. Ja akurat mam spory problem, bo z jednej strony przy AZS muszę maksymalnie ograniczać prysznice, (nawet dwa dziennie mocno podrażniają mi skórę) a z drugiej pot też kosmicznie mnie podrażnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1808 |
|
Konto usunięte
|
Świadomie zrezygnowałam z bidetu, dla mnie niepotrzebny grat. Mam duży prysznic typu walk in, jak chce się podmyć do ściągam słuchawkę i robię co mam zrobić. Koniec filozofii. W pracy nigdy nie nie załatwiam, słowo daje, że zdarzyło mi się raz w życiu jak miałam biegunkę i nie mogłam wytrzymać. Jeden jedyny raz. Takie sprawy załatwiam wyłącznie u siebie w domu, u znajomych też mi się nigdy nie zdarzyło.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87943857]W pracy nigdy nie nie załatwiam, słowo daje, że zdarzyło mi się raz w życiu jak miałam biegunkę i nie mogłam wytrzymać. Jeden jedyny raz. Takie sprawy załatwiam wyłącznie u siebie w domu, u znajomych też mi się nigdy nie zdarzyło.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] o rany, mam to samo poza własnym domem nie potrafię. Wyjątkiem są kilkudniowe wyjazdy, no w końcu jestem zmuszona ale wyjazd np. w sobotę rano i powrót w niedzielę, no to spokojnie ptrzetrzymam
|
#1810 |
|
Bot
|
[Pytanie o gusta i doznania smakowe]
Kupiłam sobie spontanicznie syrop o smaku arbuz&mięta. Do jakiej herbaty, herbatki, innego napoju czy trunku byście go dodały, żeby smaki pasowały?
|
#1811 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Miuoshowa
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87943939]Pierwsze co przyszło mi do głowy to zimna woda + cytryna, myślę, że na upały super
[/QUOTE]Potwierdzam. Albo jeszcze kilka listkow miety wrzucic
|
#1813 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87943966]ja też, mam psychiczną blokadę
no nie dam rady, i już.[/QUOTE]choćby mnie brzuch bolał, to trzymam ![]() Cytat:
ale to wieczorem, jeśli w ciągu dnia ktoś chce się jedynie podmyć, to po co zmywać makijaż pod prysznicem? Skoro w takiej sytuacji prysznic pełni taką samą rolę jak bidet.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2020-06-20 o 21:47 |
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie widzę potrzeby zmywania makijażu jeśli wchodzę pod prysznic, żeby się podmyć. |
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Serum na twarz. Jaka jest kolejność? Oczyszczanie, serum i krem? Wiem, że było milion razy. Ogólnie zastanawiam się czy w tych upałach mogę po myciu ot nałożyć serum i koniec.
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87943857]Świadomie zrezygnowałam z bidetu, dla mnie niepotrzebny grat. Mam duży prysznic typu walk in, jak chce się podmyć do ściągam słuchawkę i robię co mam zrobić. Koniec filozofii. W pracy nigdy nie nie załatwiam, słowo daje, że zdarzyło mi się raz w życiu jak miałam biegunkę i nie mogłam wytrzymać. Jeden jedyny raz. Takie sprawy załatwiam wyłącznie u siebie w domu, u znajomych też mi się nigdy nie zdarzyło.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Mnie sie w pracy zdarza ale fakt wiele ludzi otwarcie mowi ze w pracy nie ma potrzeby. Ja akurat czasem mam te potrzebe czesciej dlatego czasem w pracy musze no trudno. Za to biore teraz chusteczki nawilzane i uzywam zwlaszcza w tym upale i jak ja jestem akurat 10-12 godzin przydaja sie zawsze troche odswiezaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;87943966]ja też, mam psychiczną blokadę
no nie dam rady, i już.[/QUOTE]Tez kiedys mialam ale przelamalam sie. Zwlaszcza ze nie jestem obecnie osoba rzadko robiaca dwojke tylko jednak codziennie musze i ciezko bylo sie powstrzymywac choc oczywiscie sa dni w pracy gdy nie musze i tylko w domu. To zalezy ale nie powstrzymuje sie juz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#1823 |
|
Konto usunięte
|
[pytanie czysto teoretyczne, idealne na ten wątek
]Jak myślicie, czy nietypowy wygląd auta (pomijając wszelkie techniczne wymagania na pierwszy rzut oka) może być przyczyną częstszych kontroli? Np. różowe, z kiczowatymi dodatkami typu rzęsy na reflektorach, indywidualna tablica rejestracyjna. Czy nie jest tak, że np. policjant zatrzyma auto i prowadzącego do kontroli ze zwyczajnej ciekawości? Przykładowe zdjęcia w załącznikach. |
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1825 |
|
BAN stały
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87944048][pytanie czysto teoretyczne, idealne na ten wątek
]Jak myślicie, czy nietypowy wygląd auta (pomijając wszelkie techniczne wymagania na pierwszy rzut oka) może być przyczyną częstszych kontroli? Np. różowe, z kiczowatymi dodatkami typu rzęsy na reflektorach, indywidualna tablica rejestracyjna. Czy nie jest tak, że np. policjant zatrzyma auto i prowadzącego do kontroli ze zwyczajnej ciekawości? Przykładowe zdjęcia w załącznikach.[/QUOTE] cóż... jakbym zobaczyła samochód jak na pierwszym zdjęciu, to zapewne przeszłoby mi przez myśl, tak z przymrożeniem oka, że człowiek musi mieć dobrego dilera lub trochę coś nie po kolei w głowie ![]() ale tak, myślę, że mocno wyróżniające się samochody mogą być częściej zatrzymywane do wyrywkowych kontroli. ale niekoniecznie na zasadzie ciekawości kto tym jedzie. po prostu do wyrywkowej kontroli trzeba kogoś wybrać... no a jak się jakiś pojazd sam tak bardzo rzuca w oczy, to jest tak jakby automatycznie wyborem. wiadomo - nie zawsze, niemniej jednak prawdopodobieństwo jest większe |
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam zwiększona dawkę Euthyrox. Z 50 na 75. Czuję, że mi duszno, gorąco. Mam takie wybuchy, że zasnąć w nocy to jest dla mnie męka. Mamy potwierane okna i wiatrak. Tak czy siak zdycham. Dotąd byłam zmarzluchem. Nawet w takie upaly spałam pod kołdra. Wiem, że pogoda sprawia, że wszystkim gorąco. Jednak nawet mój tz stwierdza, że nigdy tak że mną nie było. Prawie się nie poce. Czy to normalne? Lata temu, kiedy zaczynałam brać tabletki pierwsza zmiana były ciepłe i suche stopy. A teraz czuję się jak piec. Moje tsh wynosi 5. Czy ktoś tsk miał? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87943857]Świadomie zrezygnowałam z bidetu, dla mnie niepotrzebny grat. Mam duży prysznic typu walk in, jak chce się podmyć do ściągam słuchawkę i robię co mam zrobić. Koniec filozofii. W pracy nigdy nie nie załatwiam, słowo daje, że zdarzyło mi się raz w życiu jak miałam biegunkę i nie mogłam wytrzymać. Jeden jedyny raz. Takie sprawy załatwiam wyłącznie u siebie w domu, u znajomych też mi się nigdy nie zdarzyło.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Też tak kiedyś miałam, ale przez pewien czas miałam problemy jelitowe i zwyczajnie nie miałam innego wyjścia niż pójść w pracy. Poza tym od kiedy zaczęłam regularnie jeść posiłki mam taką przemianę materii że codziennie muszę pójść o tej samej porze, nieważne czy w pracy czy w domu. W teorii mogłabym spróbować się wstrzymać, ale nie chcę się potem męczyć przez resztę dnia. Na szczęście mam ten komfort że toaletę w pracy mam pojedynczą, mogę ją sobie zamknąć na klucz i nie stresować się że ktoś korzysta z kabiny obok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1828 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Czy jest tu ktoś kto ma i korzysta z niego - Endomondo i dobrze na nim się zna? Bo mam z 2 pytanka a nie mogę znaleźć nic na necie o tym
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1830 |
|
cat lady
|
Skórna reakcja alergiczna: po kilku dniach od wystawienia na działanie tego czynnika (sirota mam uczulenie na jeden chwast i kosilam podkaszarka w szortach....
Ale się skapnęłam dzień później jak wsadziłam w niego łapy.) mam mix strupków, pęcherzy i wypukłych czerwonych plam.Jest sens to czymś teraz smarować dla przyspieszenia gojenia? Naście lat temu wsadziłam ręce w pasternak i wyszły pecherze po których parę lat były blizny, fajnie byłoby nie mieć tak długo łydek w centki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

A w drugiej, mniejszej - sam prysznic. 

ale ja się przy takiej pogodzie kąpie rano żeby wyjść do ludzi, po południu jak wrócę od ludzi i jestem spocona, no i wieczorem do łóżka, bo ja jeszcze oprócz "do ludzi" to się wybieram na ogródek i robię koło chałupy (a że dom koło domu, czasem sąsiad wpadnie, to wypada być jednak w miarę świeżą), i do spania też się kąpię. 

Zaobserwowalas to kiedys u kogos?

no nie dam rady, i już.
? 

Ale się skapnęłam dzień później jak wsadziłam w niego łapy.) mam mix strupków, pęcherzy i wypukłych czerwonych plam.