Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-06-20, 23:16   #1831
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz.55.

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
Skórna reakcja alergiczna: po kilku dniach od wystawienia na działanie tego czynnika (sirota mam uczulenie na jeden chwast i kosilam podkaszarka w szortach.... Ale się skapnęłam dzień później jak wsadziłam w niego łapy.) mam mix strupków, pęcherzy i wypukłych czerwonych plam.
Jest sens to czymś teraz smarować dla przyspieszenia gojenia? Naście lat temu wsadziłam ręce w pasternak i wyszły pecherze po których parę lat były blizny, fajnie byłoby nie mieć tak długo łydek w centki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kosmetyki z trawa tygrysia

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-20, 23:20   #1832
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Bo bidet jest spoko, po prostu nie jest niezbędny.

Jakbym chciała bidet, to bym musiala dorzuć ze 300 tysięcy do mieszkania, bo takie "singielskie" małe, jakie mnie interesują mają malutkie łazienki.

Gdybym miała większą łazienkę to przede wszystkim dorzuciłabym:

1. Kabinę prysznicową.
2. Szafkę.
3. Osobną suszarkę na pranie.
4. Wieszak.
5. Kwiatka.
6. Jeszcze jedną szafkę, nigdy za wiele.

I dopiero potem bidet. Juz naprawdę musiałabym nie mieć pomysłu na to miejsce.

A ja wiem, osobna suszarkę się fajnie stackuje na pralce, tak właśnie planuje. A kwiatek tylko miejsce marnuje
Myślę bardzo nad bidetem, ale chyba pójdzie w bidette. Bo kuweta się chyba nie zmieści jakby dodać bidet na ścianie z WC, a na innych słabo z miejscem...

syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-20, 23:32   #1833
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
A ja wiem, osobna suszarkę się fajnie stackuje na pralce, tak właśnie planuje. A kwiatek tylko miejsce marnuje
Myślę bardzo nad bidetem, ale chyba pójdzie w bidette. Bo kuweta się chyba nie zmieści jakby dodać bidet na ścianie z WC, a na innych słabo z miejscem...

Ale ten post miał znaczenie metaforyczne - po prostu fizycznie prawie wszystko w kiblu jest dla mnie bardziej przydatne niż bidet.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-20, 23:35   #1834
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja w pracy dwójki nie zrobiłam nigdy jak żyję. Organizm mi się tak przyzwyczaił, że zrobię rano lub wieczorem i nigdy mi się nie chce w pracy. Brzuch mnie nie boli ani nic.

No jak ktos sie tak przyzwyczail to ok. Jezeli nie to faktycznie wstrzymywanie jest niezdrowe, ale to juz sprawa kazdego z osobna. Ja mam takie dni ze po kawie w pracy nie wytrzymalabym. Mamy pare kabin dla klientow i tam tez chodzimy bo nie ma oddzielnych dla pracownikow jak to w galerii. Ja wstydzilam sie jak chodzilam do szkoly jeszcze. No ale z czasem przeszlo mi i uznalam ze nie ma sie czego wstydzic. Naturalna rzecz a zawsze po sobie sprzatam.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-20, 23:50   #1835
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Dziewczyny, ale ja nic nie wstrzymuje, ja po prostu poza domem nie czuje parcia. Po prostu nic się nie ruszy i koniec. Gdybym czuła to bym poszła i nie wstrzymywała choć jest to dla mnie krepujace i musi to być pojedyncza toaleta, kabiny nie przejdą. W każdym razie, mogę czuć że chętnie bym.sie załatwiła ale co z tego jak nie czuje parcia, coś w stylu jak ma się zatwardzenie czyli czujesz, że chcesz, że powinnaś ale nie prze dopiero w domu zwalnia się blokada. Zresztą ja jestem ekstremalnie wrażliwa w kwestii dsfekacyjnej tzn. Nikt nie może mi się platąć pod drzwiami, muszę mieć pozamykane wszystkie drzwi, mam swoje pory i niestety jak chodzę do pracy to zaburza mi rytm. Czasem dochodziło do tego, że wstawałam o 5 rano żeby mieć czas na kawę i spokojne poczekanie na dwójkę. Masakra, zazdroszczę ludziom, którzy robię wszędzie i bez problemu. Czasem się martwię co bym zrobiła jakbym znalazła się, odpukac, w szpitalu na dłużej. Na bank musieliby mi podać jakieś środki. U mnie odpadają wyjazdy że znajomymi np. Wynajem wspólnego domu, no chyba że miałabym w pokoju prywatną łazienkę. Odpadają wszelkie sytuację gdzie musze z kimś dzielić łazienkę. Na wyjeździe z mężem proszę go by sobie poszedł na kawę czy coś żebym mogła zostać sama w pokoju jak się odblokować psychicznie i być człowiekiem, który może wszędzie i o każdej porze? Moje marzenie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 00:29   #1836
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Mój mówi że jestem dziwna, że nie zrobię dwójki poza domem, a jak mu mówię na to że jest takich kobiet więcej to nie chciał mi wierzyć

edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 00:30   #1837
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87944227]Dziewczyny, ale ja nic nie wstrzymuje, ja po prostu poza domem nie czuje parcia. [/QUOTE]

Ja mam parcie równo co 24 godziny jak w zegarku i wystarczy je odpowiednio ustawić, problem z głowy.

Może też tak masz i akurat ci wypada na to, kiedy jesteś w domu.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 00:47   #1838
Swietusia
Bot

[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87943939]Pierwsze co przyszło mi do głowy to zimna woda + cytryna, myślę, że na upały super [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Potwierdzam. Albo jeszcze kilka listkow miety wrzucic
Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Do mrożonej herbaty cytrynowej/pomaranczowej czy innej owocowej
Dzięki.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
Mój mówi że jestem dziwna, że nie zrobię dwójki poza domem, a jak mu mówię na to że jest takich kobiet więcej to nie chciał mi wierzyć

Oj są, i to takie, które w czasie trzydniowego pobytu poza domem nie zrobią. Znam osobiście.
Ale ja do nich nie należę. Co jest ewolucją osobowościową, bo jako nastolatka wstydziłam się nawet tego, że może być słychać za drzwiami kabiny, jak otwieram podpaskę.
Stary 2020-06-21, 01:44   #1839
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
cóż... jakbym zobaczyła samochód jak na pierwszym zdjęciu, to zapewne przeszłoby mi przez myśl, tak z przymrożeniem oka, że człowiek musi mieć dobrego dilera lub trochę coś nie po kolei w głowie
No
Większości tych zdjęć to dotyczy szczerze mówiąc..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 01:45   #1840
Monia284
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87944227]Dziewczyny, ale ja nic nie wstrzymuje, ja po prostu poza domem nie czuje parcia. Po prostu nic się nie ruszy i koniec. Gdybym czuła to bym poszła i nie wstrzymywała choć jest to dla mnie krepujace i musi to być pojedyncza toaleta, kabiny nie przejdą. W każdym razie, mogę czuć że chętnie bym.sie załatwiła ale co z tego jak nie czuje parcia, coś w stylu jak ma się zatwardzenie czyli czujesz, że chcesz, że powinnaś ale nie prze dopiero w domu zwalnia się blokada. Zresztą ja jestem ekstremalnie wrażliwa w kwestii dsfekacyjnej tzn. Nikt nie może mi się platąć pod drzwiami, muszę mieć pozamykane wszystkie drzwi, mam swoje pory i niestety jak chodzę do pracy to zaburza mi rytm. Czasem dochodziło do tego, że wstawałam o 5 rano żeby mieć czas na kawę i spokojne poczekanie na dwójkę. Masakra, zazdroszczę ludziom, którzy robię wszędzie i bez problemu. Czasem się martwię co bym zrobiła jakbym znalazła się, odpukac, w szpitalu na dłużej. Na bank musieliby mi podać jakieś środki. U mnie odpadają wyjazdy że znajomymi np. Wynajem wspólnego domu, no chyba że miałabym w pokoju prywatną łazienkę. Odpadają wszelkie sytuację gdzie musze z kimś dzielić łazienkę. Na wyjeździe z mężem proszę go by sobie poszedł na kawę czy coś żebym mogła zostać sama w pokoju jak się odblokować psychicznie i być człowiekiem, który może wszędzie i o każdej porze? Moje marzenie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Faktycznie uciazliwa jest taka blokada. Ja tak jak mowie jak chodzilam jeszcze do szkoly to wstydzilam sie i nie dalabym chyba rady zrobic, ale potem jako dorosla juz przelamalam sie. Nie umiem doradzic jak, bo jakos naturalnie to wyszlo. Kazdy jest inny. No niestety u nas sa kabiny jak ktos jest obok to jest ciezej ale czesto jednak zdarza sie byc samej. Taki przypadek. Moze tylko ciezej mi zalatwic potrzebe u znajomych zwlaszcza gdyby lazienka byla blisko pokoju ale takie sytuacje nie sa zbyt czeste takze nie jest zle. U mnie na pewno zmienila sie tez praca jelit jako dziecko i nastolatka nie mialam z tym regularnie, a teraz jak w zegarku zrobie kazdego dnia raz lub 2 razy zdarzylo sie i 3. No a najczesciej raz czy dwa ale to chyba norma.

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2020-06-21 o 01:47
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 06:11   #1841
kasztanka3
Pani Mizantrop

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87943857]Świadomie zrezygnowałam z bidetu, dla mnie niepotrzebny grat. Mam duży prysznic typu walk in, jak chce się podmyć do ściągam słuchawkę i robię co mam zrobić. Koniec filozofii. W pracy nigdy nie nie załatwiam, słowo daje, że zdarzyło mi się raz w życiu jak miałam biegunkę i nie mogłam wytrzymać. Jeden jedyny raz. Takie sprawy załatwiam wyłącznie u siebie w domu, u znajomych też mi się nigdy nie zdarzyło.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Nigdy nie mialam takiej blokady, a byloby mi duzo bardziej komfortowo skorzystacn z toalety w domu - wlasnie z uwagi na mozliwosc podmycia sie.

Cytat:
Ja mam parcie równo co 24 godziny jak w zegarku i wystarczy je odpowiednio ustawić, problem z głowy.

Mam tak samo, ale nie umiem sobie tego ustawic na konkretna godzine.
Wiec codziennie okolo 11 w pracy ide do toalety
Stary 2020-06-21, 07:09   #1842
ttts
Zadomowienie

ZAJADY
Co skutecznego polecacie (bez recepty) na zajady?

ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 08:03   #1843
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Nie ogarniam jak można wejść pod prysznic i nie zmyć makijażu. To dla mnie tak dziwne, jak nie podmywanie się po toalecie.

Demakijaż robię przed lub po prysznicu przy lusterku. Co za różnica, czy mam go pod prysznicem, czy nie, skoro nie myję twarzy zwykłą wodą (nie licząc zmywania peelingu i maseczki raz w tygodniu) tylko hydrolatami?

A poza tym, jak w upał chcesz wziąć prysznic w środku dnia, to też specjalnie zmywasz makijaż, a potem nakładasz go na nowo?

Dodam jeszcze, że mój makijaż, to tylko bb i tusz, ewentualnie jeszcze eyeliner, więc dużo zmywania nie ma.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 08:15   #1844
archimonde
Raczkowanie

Znacie kogoś, kto wygrał jakąś dużą kwotę w lotto?

archimonde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 08:33   #1845
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archimonde Pokaż wiadomość
Nie, nie raz się zastanawiałam, czy to nie ściema, dopóki nie poznałam osoby, która "uczestniczy" w procedurze wypłacania nagrody.

Myślę jednak, że można spotkać takie osoby, ale niekoniecznie się one tym chwała.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 08:44   #1846
Olushka
Zakorzenienie

mam problem z opaską miband 4, gdy chcę ustawić trening "rower". Nie rozpoczyna mi liczenia tętna / km i czasu. Po prostu nie reaguje. Oczywiście w telefonie mam włączony GPS, bluetooth, internet i opaska jest połączona z aplikacją. Wątpię, że to problem zasięgu, bo telefonie łapie trasy i jeżdżę po dużym mieście. Co z tym zrobić?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 08:48   #1847
MariaFrancesca
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87944227]Dziewczyny, ale ja nic nie wstrzymuje, ja po prostu poza domem nie czuje parcia. Po prostu nic się nie ruszy i koniec. Gdybym czuła to bym poszła i nie wstrzymywała choć jest to dla mnie krepujace i musi to być pojedyncza toaleta, kabiny nie przejdą. W każdym razie, mogę czuć że chętnie bym.sie załatwiła ale co z tego jak nie czuje parcia, coś w stylu jak ma się zatwardzenie czyli czujesz, że chcesz, że powinnaś ale nie prze dopiero w domu zwalnia się blokada. Zresztą ja jestem ekstremalnie wrażliwa w kwestii dsfekacyjnej tzn. Nikt nie może mi się platąć pod drzwiami, muszę mieć pozamykane wszystkie drzwi, mam swoje pory i niestety jak chodzę do pracy to zaburza mi rytm. Czasem dochodziło do tego, że wstawałam o 5 rano żeby mieć czas na kawę i spokojne poczekanie na dwójkę. Masakra, zazdroszczę ludziom, którzy robię wszędzie i bez problemu. Czasem się martwię co bym zrobiła jakbym znalazła się, odpukac, w szpitalu na dłużej. Na bank musieliby mi podać jakieś środki. U mnie odpadają wyjazdy że znajomymi np. Wynajem wspólnego domu, no chyba że miałabym w pokoju prywatną łazienkę. Odpadają wszelkie sytuację gdzie musze z kimś dzielić łazienkę. Na wyjeździe z mężem proszę go by sobie poszedł na kawę czy coś żebym mogła zostać sama w pokoju jak się odblokować psychicznie i być człowiekiem, który może wszędzie i o każdej porze? Moje marzenie

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość

Haha, wychodzi na to, że jest nas całkiem sporo. Ja jak wchodzę do łazienki w pracy i czuję, że ktoś robił dwójkę to autentycznie zazdroszczę tego luzu . Kiedyś sytuacja mnie zmusiła i mieszkałam 1,5 roku w akademiku ze wspólnymi łazienkami i o dziwo dałam radę, a bardzo się tego bałam.
Cytat:

Też tak zawsze miałam, że ustawione co 24 godziny jak w zegarku. Ostatnio zmieniłam pracę i godziny pracy i jakoś nie mogę tego ustawić. Kiedyś pracowałam na późniejsze godziny i załatwiałam temat rano. Teraz wstaję wcześniej i czasem mam potrzebę rano, a czasem dopadnie mnie w pracy. W weekend; jak dzisiaj, czasem ta potrzeba mnie budzi. Nie mogę nad tym zapanować.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 09:17   #1848
Natuś-77
Zakorzenienie

[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;87944048][pytanie czysto teoretyczne, idealne na ten wątek ]

Jak myślicie, czy nietypowy wygląd auta (pomijając wszelkie techniczne wymagania na pierwszy rzut oka) może być przyczyną częstszych kontroli? Np. różowe, z kiczowatymi dodatkami typu rzęsy na reflektorach, indywidualna tablica rejestracyjna. Czy nie jest tak, że np. policjant zatrzyma auto i prowadzącego do kontroli ze zwyczajnej ciekawości? Przykładowe zdjęcia w załącznikach.[/QUOTE]Mój brat kupił kiedyś auto z antenka, która miała świecącą na różne kolory mała dioda. Non stop go zatrzymywali i miał pytania o to świecidło. Mimo, że to gówiwnko wielkości orzecha laskowego.
Zmienił antenę i skonczyly się kontrole.
Sami mieliśmy stare auto na czarnych jeszcze blachach i też nas zatrzymywali. Czasem w ostatnim momencie, że nie bardzo było gdzie stanąć.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Swietusia Pokaż wiadomość
Dzięki.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Oj są, i to takie, które w czasie trzydniowego pobytu poza domem nie zrobią. Znam osobiście.
Ale ja do nich nie należę. Co jest ewolucją osobowościową, bo jako nastolatka wstydziłam się nawet tego, że może być słychać za drzwiami kabiny, jak otwieram podpaskę.
Hhaahaa, też tak miałam.
A teraz mam obcykane toalety publiczne, w których jest czyściej niż w niejednym domu. Naprawdę są takie

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Kilka osob.
Ciocia moja kupiła sobie jakieś 30 lat temu za wygrana auto Cinquecento
Znajomy z pracy kupił działkę z domkiem letniskowym.
Nie były to mega wygrane, ale ucieszyły.
Sąsiad moich teściów przy nas wyskrobał 5000zl.
Mojej mamy uczennica na weselu dostala kupony totka i wygrała z nich ok 43tys.

Stary 2020-06-21, 09:32   #1849
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Przeszkadzają Wam dźwięki, syreny, stukanie? Nagłe krzyki, hałasy, piski? O ile spać mogę znowu zawsze i wszędzie, o tyle naprawdę mega łatwo mnie teraz przestraszyć, bardzo mnie stresują znowu syreny, bardzo głośne hałasy. Potrafię się uspokoić, ale np. wczoraj tak mnie przestraszyły dźwięki dochodzące skądś obok w nocy, że prawie podskoczyłam...Bardzo często "przepadam", jak coś robię to nie potrafię się skupić na innych rzeczach, stąd chyba tak mnie to rozwala.
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 09:34   #1850
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Nie, a koleżanka z pracy grała 2x w tygodniu kilka lat.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 09:46   #1851
stotek
Zakorzenienie

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87944473]Przeszkadzają Wam dźwięki, syreny, stukanie? Nagłe krzyki, hałasy, piski? O ile spać mogę znowu zawsze i wszędzie, o tyle naprawdę mega łatwo mnie teraz przestraszyć, bardzo mnie stresują znowu syreny, bardzo głośne hałasy. Potrafię się uspokoić, ale np. wczoraj tak mnie przestraszyły dźwięki dochodzące skądś obok w nocy, że prawie podskoczyłam...Bardzo często "przepadam", jak coś robię to nie potrafię się skupić na innych rzeczach, stąd chyba tak mnie to rozwala.[/QUOTE]Tak, bardzo mi przeszkadzają. Może nie tyle, że wywołują jakiś duży strach, ale mnie hmmm... rozbijają, dezorientują.

Stary 2020-06-21, 09:54   #1852
Cappuccino
Zakorzenienie

Czy pracodawca ma prawo ściągać z aktualnego urlopu godziny których nie przepracowaliśmy ? Przepracowałam 109 godz w tym.mies (tak mnie wzywali do pracy , taki był grafik) , pracodawca poinformował nas że zabrakło nam godzin do wypraciwania etatu (tego skróconego do 80%). Czy ma prawo w aktualnej sytuacji to zrobić ? Zglaszal nas do tarczy antykryzysowej. Nie podoba mi się że będą mi sicagac z urlopu aktualnego (co innego z poprzedniego roku!) . Czy ja się mylę czy nie ma do tego prawa ? A może tarcza antykryzysowa coś zmienia ?
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 10:01   #1853
Natuś-77
Zakorzenienie

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87944473]Przeszkadzają Wam dźwięki, syreny, stukanie? Nagłe krzyki, hałasy, piski? O ile spać mogę znowu zawsze i wszędzie, o tyle naprawdę mega łatwo mnie teraz przestraszyć, bardzo mnie stresują znowu syreny, bardzo głośne hałasy. Potrafię się uspokoić, ale np. wczoraj tak mnie przestraszyły dźwięki dochodzące skądś obok w nocy, że prawie podskoczyłam...Bardzo często "przepadam", jak coś robię to nie potrafię się skupić na innych rzeczach, stąd chyba tak mnie to rozwala.[/QUOTE]Też tak mam. Spanie latem przy otwartych oknach = spanie że stoperami.
Nie lubię jeszcze dźwięków kosiarek i pił spalinowych. Czuję wtedy mega rozdrażnienie.
W tej chwili słyszę cysternę, która zrzuca paliwo na stacji paliw. Musiałam zamknąć okna a mimo to słyszę ten dźwięk.

Stary 2020-06-21, 10:16   #1854
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Tak, bardzo mi przeszkadzają. Może nie tyle, że wywołują jakiś duży strach, ale mnie hmmm... rozbijają, dezorientują.

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Też tak mam. Spanie latem przy otwartych oknach = spanie że stoperami.
Nie lubię jeszcze dźwięków kosiarek i pił spalinowych. Czuję wtedy mega rozdrażnienie.
W tej chwili słyszę cysternę, która zrzuca paliwo na stacji paliw. Musiałam zamknąć okna a mimo to słyszę ten dźwięk.

Dzięki. Ja właśnie spać mogę, tzn. śpię krótko i usnę wszędzie, co jeszcze niedawno było marzeniem - ale tak zawsze miałam. Natomiast omg jak się obudzę w nocy, mieszkam na ostatnim piętrze i słyszę niosące się z całego bloku hałasy (połowa bloku jeszcze jest pusta) to naprawdę czuję się nieswojo. W nocy oczywiście hardcore. W dzień lepiej, ale wczoraj usłyszałam dźwięk nowej wiadomości na mailu i prawie padłam...
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 10:17   #1855
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalicja77 Pokaż wiadomość
Dostałam ekspres do kawy tassimo, jakie kapsułki polecacie? Jest ich tyle rodzajów i nie wiem które kupić. Lubię zwykłą kawę z mlekiem.
Najbardziej lubię cappuccino, latte macchiato classico też spoko. Są też kapsułki cafe au lait, to taka klasyczna kawa rozpuszczalna z mlekiem, wychodzi najtaniej, ale mi średnio smakuje.
Cytat:
Znam osobę, która wygrała piątkę w lotto, ale to nie jest duża wygrana. Z takich większych, to znam kogoś, kto wygrał Porsche w loterii Coca Coli.

Kwiatuszek

Edytowane przez Juliette88
Czas edycji: 2020-06-21 o 10:20
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 10:20   #1856
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Moja ciocia wygrała coś ok 5-10k (nie pamiętam dokładnie, coś w tych widełkach) jak byłam nastolatką. Pojechali na jakieś wakacje zagraniczne za to.

Ale to serio trzeba mieć farta. Ja w ogóle nie gram, nie kupuję zdrapek itd. ale pojechałam któregoś razu do mamy i akurat w moje urodziny zapytała się mnie co chcę na urodziny. Ja wiedząc, że pieniędzmi nie sra w tamtym momencie, powiedziałam, żeby mi kupiła zdrapkę za 2e. Kupiła i miałam wygrana 20e To moja największa wygrana w tego typu grach.

TŻ-owi kupiłam na jego urodziny m.in. 30 zdrapek po 1zł i wygrał 17zł.

Znałam ludzi, którzy prowadzili zeszyty i zapisywali swoje liczby z danego dnia i liczby wylosowane w lotto i do tego czy coś wygrali. Zeszyt zawierał tak dużo stron, że można się było cofnąć o kilka lat wstecz. Też tym ludziom się trafiło kilka tysięcy, ale nie więcej niż 10k (teście tej cioci z pierwszego przykładu).

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 10:26   #1857
Cappuccino
Zakorzenienie

A jak długo ważne są te zdrapki ? Od czasu zakupu, jaki czas do wykorzystania ?
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 10:32   #1858
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87944473]Przeszkadzają Wam dźwięki, syreny, stukanie? Nagłe krzyki, hałasy, piski? O ile spać mogę znowu zawsze i wszędzie, o tyle naprawdę mega łatwo mnie teraz przestraszyć, bardzo mnie stresują znowu syreny, bardzo głośne hałasy. Potrafię się uspokoić, ale np. wczoraj tak mnie przestraszyły dźwięki dochodzące skądś obok w nocy, że prawie podskoczyłam...Bardzo często "przepadam", jak coś robię to nie potrafię się skupić na innych rzeczach, stąd chyba tak mnie to rozwala.[/QUOTE]

Ogólnie to nie. Jedyne co mnie doprowadzało regularnie do szewskiej pasji to wiertarka u sąsiadów. Załącznik 7719862

Ale pamiętam, że jak miałam stan depresyjny, to wtedy drażniło mnie wszystko, dźwięki, słońce, wiatr, dotyk - ogólnie wszystkie zmysły były przewrażliwione.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-21, 10:45   #1859
DarkChocolate666
Zakorzenienie

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87944473]Przeszkadzają Wam dźwięki, syreny, stukanie? Nagłe krzyki, hałasy, piski? O ile spać mogę znowu zawsze i wszędzie, o tyle naprawdę mega łatwo mnie teraz przestraszyć, bardzo mnie stresują znowu syreny, bardzo głośne hałasy. Potrafię się uspokoić, ale np. wczoraj tak mnie przestraszyły dźwięki dochodzące skądś obok w nocy, że prawie podskoczyłam...Bardzo często "przepadam", jak coś robię to nie potrafię się skupić na innych rzeczach, stąd chyba tak mnie to rozwala.[/QUOTE]Mnie drazni wszystko, spie w zatyczkach i zazwyczaj zamykam okna, wylaczam wszystkie wtyczki a telefon ustawiam na tryb offline.

Stary 2020-06-21, 10:51   #1860
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Mnie drazni wszystko, spie w zatyczkach i zazwyczaj zamykam okna, wylaczam wszystkie wtyczki a telefon ustawiam na tryb offline.

Mam tak samo. Nawet żadna dioda nie może mi świecić.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości