|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Mój dzisiejszy obiad prezentuje się tak:
Ponieważ jestem sama w domu, najpierw pomyślałam, że poczekam jeszcze trochę aż domownicy wrócą i zjem owsianke. Taka mała na pół miseczki. Pół na pół mleko 0,5 % i jogurtem 0%, mała garsc rodzynek i mała garśc płatków owsianych górskich. Zjadłam i stwierdziłam, że jednak zjem obiad "taki na szybko" i mam domowników gdzieś. 100 g ryżu brązowe i takie dwa takie małe kawałki mięsa drobiowego z sosu słodkokwaśnego, (troche źle bo tato robił tego kurczaka i go smażył, ale nic innego nie miałam w lodówce nadającego się na obiad ;p). I dwie łyżki jakiejś sałatki z pomidorów i ogórków. Marzenko dzielna kobitko, placków ziemniaczanych z cebulą nie lubię, ale takiego bez, z solą i śmietaną ![]() ![]()
#4322 |
Zakorzenienie
|
Agusjencja Ty to dopiero dzisiaj wyżerkę miałaś.
![]() A moje placki z cebulą, a właściwie mojej mamy to mistrzostwo świata. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny znalazłam taki przepis na placki z cukinii:
pół dużej lub jedna mała cukinia szklanka tartego żółtego sera 5 łyżek pikantnego ketchupu 1 cebula 1 jajko 4 łyżki otrąb 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżych posiekanych ziół kilka łyżek mąki olej do smażenia sól, pieprz przyrzadzanie: Cukinię obrać ze skórki, z większej wydrążyć pestki, a miąższ zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Wrzucić do miski i posolić, a po 10 minutach dokładnie odsączyć z soku. Następnie wymieszać ze startym serem, ketchupem i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do samku solą, pieprze oraz dodać świeże zioła. Dodać roztrzepane jajko, otręby i bułke tartą. Jeśli masa zbyt rzadka, aby formować z niej placuszki, dodać nieco mąki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Formować płaskie, nieduże placuszki, obtaczać je w niewielkiej ilości mąki i smażyć z obu stron na złoty kolor na dość dużym ogniu. Podawać z surówkami. Czym można by zastąpić bułkę tartą i mąkę żeby były w miarę "ścisłe". czy może w ogóle z nich zrezygnować i oczywiście z keczupu! Bo jak by je wyeliminować to można chyba zrobić je jako obiad I fazowy
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Mąkę można zastąpić razową, ale lepiej wpadnij sobie tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41#post4691741 napewno znajdziesz jakieś rzeczy z wariacją cukiniową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() mnie znowu boli brzuch i wciaz bez sniadania ![]() ![]() ![]() teraz pije herbatke i mysle o sniadanku jakims lekkim zeby nie pogorszyc stanu rzeczy. Ale jak boli brzuch to sie jesc nie chce ![]() A odnosnie pierwszej fazy bo padaja pytania to przeszlismy ja z mezem naprawde rygorystycznie. A bylo ciezko bo to ponad dwa lata temu i ciezko bylo z produktami. Dwa tygodnie byly bez alkoholu, kawa bezkofeinowa z mlekiem 0% przez tydzien, tylko jeden pomidor do posilku, zero marchewki, ziemniakow i burakow. Zero jogurtow naturalnych. Ja przytylam jakies 2 kg ![]() ![]() POzdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Rozeznanie
|
Maka na I fazie
![]() ![]()
#4328 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki kochane mam lenia!
![]() Jestem juz po kolacji - twarozek nat. i pomidor + kawa zbozowa z mlekiem 0,5%...
#4330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zjadlam w koncu sniadanie: salata, feta, ogorek, cebulka, awokado, dressing (ocet jablkowy +oliwa +woda) i kromka pumpernikla. teraz bedzie drugie espresso i zabieram sie do cwiczen. MOge i ciebie zabrac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Rozeznanie
|
Wiecie co... pamięta mnie ktoś? Miałam zacząć SB od sierpnia i co? Dupa
![]() Czuje po sobie że przez te wszystkie praktyki przytyłam ![]() Kurcze jakoś nie potrafię się zmobilizować, jutro jade na 3 dni na Mazury, powrót w niedziele, bo w poniedziałek 10 tydzien praktyk więc trzeba sie stawić. Od września zaczynam SB, bo nie wytrzymam. Ciągle o tym myśle i nic w tym kierunku nie robie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() maweth ja wszystkim polecam SB tylko nie jak odchudzanie ale zmiane sposobu odzywiania. W ogole jak czytalam o roznych dietach to SB jest wrecz rozpieszczaniem siebie a nie ograniczaniem. Ja nigdy wczesniej tyle nie jadlam co na SB. Tyle, ze jadlam inne rzeczy, glownie mieso i slodycze. Niestety kolo 30-stki i po rzuceniu palenia nie poznaje mojego organizmu - magazynuje wszystko co popadnie w dolnych partiach brzucha. Moglby w pupie np. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Konto usunięte
|
Moj obiad z racji pośpiechu ewoluował - zrobiłam sobie kalafiora z fetą i przyprawami klik
Gotowany filet bedzie na kolacje. Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów ![]() ![]() W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem ![]() ![]() Edit: a macie zdjecie ![]() paprak niedobrze ze brzuch wciąż cie boli, pojadłaś orzechów morze?? ![]() ![]() ![]() Anetuniaa urzyj siemienia, ja nim zastępowałam mąke. A placki z cukinii też kiedyś robiłam, gdzieś nawet miałam przepis. Chyba na wątku obiadowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Rozeznanie
|
Witam plażowe weteranki i nowe twarzyczki
![]() Ratunkuuuuu...mój brzuch przypomina balon! Masakra, od kilku dni już tak jest, dodam że jestem po @, wkurza mnie to bo czuję sie jak nadmuchana ![]() Muszę coś ze sobą zrobić bo nie podoba mi sie ten ktoś z lustrzanego odbicia... ![]() Oj wpadłam w jakis dołek...
#4336 |
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8793591]Moj obiad z racji pośpiechu ewoluował - zrobiłam sobie kalafiora z fetą i przyprawami klik
Gotowany filet bedzie na kolacje. Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów ![]() ![]() W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem ![]() ![]() Edit: a macie zdjecie ![]() paprak niedobrze ze brzuch wciąż cie boli, pojadłaś orzechów morze?? ![]() ![]() ![]() Anetuniaa urzyj siemienia, ja nim zastępowałam mąke. A placki z cukinii też kiedyś robiłam, gdzieś nawet miałam przepis. Chyba na wątku obiadowym ![]() Ja tez uwielbiam wizyty w salonie kosmetycznym. Tyle, ze ja zawsze robie mikrodermabrazje. I lekarz mi robi a kosmetyczka pozniej kawitacje i maseczki ![]() ![]() Danie wyglada smakowicie, musze wyprobowac ![]() ![]() No widzisz korzystajac z twoich cennych wskazowek odstawilam orzechy i juz kilka dni bez nich funkcjonuje ale brzuch mnie pobolewa. Moze ja sie przejadam? Moze jem wiecej niz moj organizm potrzebuje i stad te bole? |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zafundowałam sobie taki zabieg- czyszczenie+ mikro + piling kawitacyjny + algi wybielające+ masarz. W sumie tylko 80zl, a 2 godziny czystego relaksu ![]() Moze jesz szybko, ja mam z tym problem tak samo jak z orzechami ![]() ![]() Wiolka sprobuj ciepłej wody z cytryną na czczo albo Colon C. Mi pomaga czasem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Raczkowanie
|
Cykada właśnie przejrzałam Twój blog i powiem Ci, że Twoje dania są super
![]() Myślę, że czasem, jeśli pozwolisz zerżnę sobie coś od Ciebie i sobie ugotuję, bo wydaje się to wszystko takie smakowite ![]() Dzisiaj jako tako, dietowo nie jest ;P Jutro rano wyjeżdżam więc do poniedziałku pisać nie będę :P. Już się nie mogę doczekać jak zacznę sobie plażować, aczkolwiek wiem, że jak bym dzisiaj zaczęła to bym na wyjeździe zawaliła :P Mi też nie chce się dzisiaj ćwiczyć. ale będzie trzeba się w końcu zmusić do ćwiczeń bo dalej będę rosła w szerz ;P
#4339 |
Zadomowienie
|
Marzenko, podałabyś przepis na to chili con carne?
![]() |
#4340 |
Wtajemniczenie
|
Pocwiczylam
![]() Do cwiczacych 8 minut. Nie wiem czy cos robie zle w kazdym razie Rozgrzewka w 8 minute buns czyli drugie cwicznie po prostu mnie rozwala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Raczkowanie
|
popieram Djapirę podaj przepis ;D;D!!
#4342 |
Raczkowanie
|
Paprak generalnie wg mnie i kilka osób tez tak uważa, że 8ABS generalnie są ciężkie. Myślę, że jak troszke dojdziesz do wprawy to wtedy będzie Ci łatwiej
![]()
#4343 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
Hmm no to nie wiem, ja nie lubię tych ćwiczeń wolę zestawy które są na wizażu i na modelingu ;P
#4345 |
Rozeznanie
|
Paprak to drugie cwiczenie z 8buns dla mnie tez jest trudne, ale nie potrzebuje podparcia...choc czasem kolysze sie na boki
![]() Aha, ja jednak dzisiaj nie cwiczylam. Mam przymusowy dzien regeneracji. Znaczy zrobilam 12 min twisterka i dostałam taki bol w klatce i zoladku, ze myslalam, ze wykorkuje...No i TZ sie zdenerwowal, ze tyle cwicze codziennie i musze miec dzien wolnego... chyba mial racje ![]()
#4346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór!
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8793591] Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów ![]() ![]() W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem ![]() ![]() ![]() Fajnie, że się zrelaksowałaś u kosmetyczki. Ja chyba też musze się wybrać na jakieś maseczki z masażami ![]() Serek Linessa ma w składzie cukier, jesz go na II fazie? Ja od czasu do czasu jadłam np. homo naturalny z odrobiną homo czekoladowo-orzechowego "1" z Carrefoura (też z cukrem). Mój dzisiejszy jadłospis: - omlet z 2 jajek z fasolką szparagową i groszkiem, trochę papryki, ogórek świeży, ogórek małosolny, pomidor - twarożek domowy Piątnica - pierś z kurczaka a'la Strogonow, sałatka z sałaty lodowej i pora z sosem z jog. nat. i odrobiny musztardy Dijon, ogórek świeży i ogórek małosolny, 100g jog. naturalnego - upieczony z 3 plastrami cukinii mały kawałek piersi z kurczaka, sałatka - pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, serek homogen. naturalny (150g) z 12 orzeszkami ziemnymi, 200g jog. nat. Activia Jeśli macie jakieś uwagi do mojego menu ![]() ![]() Miłego wieczorku i słodkich snów! do jutra!
#4349 |
Rozeznanie
|
Majka jak na moje oko jadlospis super
![]() Paprak - no wlasnie Ty cwiczysz 5 dni w tygodniu, a ja zwykle 6 albo 7...
#4350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.