..::Dieta Plaż Południowych - część V ::.. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 14:58   #4321
agusiencja
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..

Mój dzisiejszy obiad prezentuje się tak:

Ponieważ jestem sama w domu, najpierw pomyślałam, że poczekam jeszcze trochę aż domownicy wrócą i zjem owsianke. Taka mała na pół miseczki. Pół na pół mleko 0,5 % i jogurtem 0%, mała garsc rodzynek i mała garśc płatków owsianych górskich. Zjadłam i stwierdziłam, że jednak zjem obiad "taki na szybko" i mam domowników gdzieś. 100 g ryżu brązowe i takie dwa takie małe kawałki mięsa drobiowego z sosu słodkokwaśnego, (troche źle bo tato robił tego kurczaka i go smażył, ale nic innego nie miałam w lodówce nadającego się na obiad ;p). I dwie łyżki jakiejś sałatki z pomidorów i ogórków.

Marzenko dzielna kobitko, placków ziemniaczanych z cebulą nie lubię, ale takiego bez, z solą i śmietaną haha chyba rok temu ostatnio taki bajer jadłam

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 15:00   #4322
Marzeniatko
Zakorzenienie

Agusjencja Ty to dopiero dzisiaj wyżerkę miałaś.
A moje placki z cebulą, a właściwie mojej mamy to mistrzostwo świata. Normalnie smakują, jak chipsy o smaku zielonej cebulki :PP

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 15:25   #4323
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny znalazłam taki przepis na placki z cukinii:

pół dużej lub jedna mała cukinia
szklanka tartego żółtego sera

5 łyżek pikantnego ketchupu
1 cebula
1 jajko
4 łyżki otrąb
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki świeżych posiekanych ziół
kilka łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz

przyrzadzanie:
Cukinię obrać ze skórki, z większej wydrążyć pestki, a miąższ zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Wrzucić do miski i posolić, a po 10 minutach dokładnie odsączyć z soku. Następnie wymieszać ze startym serem, ketchupem i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do samku solą, pieprze oraz dodać świeże zioła. Dodać roztrzepane jajko, otręby i bułke tartą. Jeśli masa zbyt rzadka, aby formować z niej placuszki, dodać nieco mąki. Na dużej patelni rozgrzać olej. Formować płaskie, nieduże placuszki, obtaczać je w niewielkiej ilości mąki i smażyć z obu stron na złoty kolor na dość dużym ogniu. Podawać z surówkami.

Czym można by zastąpić bułkę tartą i mąkę żeby były w miarę "ścisłe". czy może w ogóle z nich zrezygnować i oczywiście z keczupu!
Bo jak by je wyeliminować to można chyba zrobić je jako obiad I fazowy
Stary 2008-08-28, 15:38   #4324
Marzeniatko
Zakorzenienie

Mąkę można zastąpić razową, ale lepiej wpadnij sobie tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41#post4691741
napewno znajdziesz jakieś rzeczy z wariacją cukiniową

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 15:53   #4325
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witam

mnie znowu boli brzuch i wciaz bez sniadania nie moge znalezc przyczyny bolu brzucha bo orzechow nie jem w ogole juz kilka dni. wczoraj jadlam na sniadanie kurczaka, potem przegryzlam brzoskwinie, nastepnie spaghetti pelnoziarniste z pomidorami, tunczykiem cebulka i natka pietruszki oraz odrobinka pesto, jedno jablko i na kolacje kurczaka z salata, ogorkiem, cebulka, jogurtem, feta i awokado. No po czym moze bolec brzuch Radzcie jak wiecie

teraz pije herbatke i mysle o sniadanku jakims lekkim zeby nie pogorszyc stanu rzeczy. Ale jak boli brzuch to sie jesc nie chce

A odnosnie pierwszej fazy bo padaja pytania to przeszlismy ja z mezem naprawde rygorystycznie. A bylo ciezko bo to ponad dwa lata temu i ciezko bylo z produktami. Dwa tygodnie byly bez alkoholu, kawa bezkofeinowa z mlekiem 0% przez tydzien, tylko jeden pomidor do posilku, zero marchewki, ziemniakow i burakow. Zero jogurtow naturalnych. Ja przytylam jakies 2 kg a maz schudl prawie 5kg. Mi bylo strasznie ciezko bo juz wtedy mialam helicobactera nie wiedzac o tym wiec duza ilosc warzyw mnie dobila

POzdrawiam
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 16:26   #4326
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Mąkę można zastąpić razową, ale lepiej wpadnij sobie tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...41#post4691741
napewno znajdziesz jakieś rzeczy z wariacją cukiniową
Dziękuję nie wiedziałam że mąkę razową można w I fazie
Stary 2008-08-28, 16:50   #4327
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Maka na I fazie ZABRONIONA!

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 16:55   #4328
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Moze zmielone siemie lniane albo dynie, orzechy albo slonecznik mozesz zamiast maki dac? Ja chyba raz dawalam orzechy wloskie zmielone do kotletow mielonych.
Stary 2008-08-28, 17:07   #4329
Domi22
Rozeznanie

Dziewczynki kochane mam lenia! Nie chce mi sie cwiczyc, a jedynie bym spała...buuu... pogoda sie posula, cisnienie leci i pewnie dlatego...moze za jakaś godzinke znajde sile...

Jestem juz po kolacji - twarozek nat. i pomidor + kawa zbozowa z mlekiem 0,5%...

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-08-28, 17:14   #4330
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane mam lenia! Nie chce mi sie cwiczyc, a jedynie bym spała...buuu... pogoda sie posula, cisnienie leci i pewnie dlatego...moze za jakaś godzinke znajde sile...

Jestem juz po kolacji - twarozek nat. i pomidor + kawa zbozowa z mlekiem 0,5%...
Ja tez siedze w sieci zamiast cwiczyc. Mozemy sobie podac reke Chociaz po tym jak zobaczylam modelki na zywo to mam wiecej zapalu. Znajac jednak zycie to bedzie wkrotce slomiany zapal.

Zjadlam w koncu sniadanie: salata, feta, ogorek, cebulka, awokado, dressing (ocet jablkowy +oliwa +woda) i kromka pumpernikla. teraz bedzie drugie espresso i zabieram sie do cwiczen. MOge i ciebie zabrac
Stary 2008-08-28, 17:24   #4331
maweth
Rozeznanie

GG do maweth

Wiecie co... pamięta mnie ktoś? Miałam zacząć SB od sierpnia i co? Dupa
Czuje po sobie że przez te wszystkie praktyki przytyłam
Kurcze jakoś nie potrafię się zmobilizować, jutro jade na 3 dni na Mazury, powrót w niedziele, bo w poniedziałek 10 tydzien praktyk więc trzeba sie stawić. Od września zaczynam SB, bo nie wytrzymam. Ciągle o tym myśle i nic w tym kierunku nie robie (((
maweth jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 17:25   #4332
Domi22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Ja tez siedze w sieci zamiast cwiczyc. Mozemy sobie podac reke Chociaz po tym jak zobaczylam modelki na zywo to mam wiecej zapalu. Znajac jednak zycie to bedzie wkrotce slomiany zapal.

Zjadlam w koncu sniadanie: salata, feta, ogorek, cebulka, awokado, dressing (ocet jablkowy +oliwa +woda) i kromka pumpernikla. teraz bedzie drugie espresso i zabieram sie do cwiczen. MOge i ciebie zabrac
Oj, z mila checia...ja zamiast cwiczyc, jem orzechy - boszzz....jak one wciagaja!!!!

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-08-28, 17:30   #4333
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Oj, z mila checia...ja zamiast cwiczyc, jem orzechy - boszzz....jak one wciagaja!!!!
Nawet mi nie pisz o orzechach bo ja jadlam tyle, ze zaczal mnie brzuch bolec Ja jak cos lubie to nie znam umiaru. I pomyslec, ze jako dziecko bylam niejadkiem i nawet bralam jakies leki na pobudzenie apetytu Teraz cos o przeciwnym dzialaniu by mi sie przydalo.

maweth ja wszystkim polecam SB tylko nie jak odchudzanie ale zmiane sposobu odzywiania. W ogole jak czytalam o roznych dietach to SB jest wrecz rozpieszczaniem siebie a nie ograniczaniem. Ja nigdy wczesniej tyle nie jadlam co na SB. Tyle, ze jadlam inne rzeczy, glownie mieso i slodycze. Niestety kolo 30-stki i po rzuceniu palenia nie poznaje mojego organizmu - magazynuje wszystko co popadnie w dolnych partiach brzucha. Moglby w pupie np.
Stary 2008-08-28, 17:41   #4334
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Moj obiad z racji pośpiechu ewoluował - zrobiłam sobie kalafiora z fetą i przyprawami klik
Gotowany filet bedzie na kolacje.

Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów Fajnie tak sięczasem dopieścic

W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem Nie obedzło się też bez linessy waniliowej, ale ją zostawiam na chwile słabości

Edit: a macie zdjecie

paprak niedobrze ze brzuch wciąż cie boli, pojadłaś orzechów morze?? gdy tak czytam o twoich sniadaniach o 19, cały czas nie moge skojarzyć na pierwszy rzut oka ze to nie ta strefa

Anetuniaa urzyj siemienia, ja nim zastępowałam mąke. A placki z cukinii też kiedyś robiłam, gdzieś nawet miałam przepis. Chyba na wątku obiadowym
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 17:48   #4335
Wiolka525
Rozeznanie

Witam plażowe weteranki i nowe twarzyczki

Ratunkuuuuu...mój brzuch przypomina balon! Masakra, od kilku dni już tak jest, dodam że jestem po @, wkurza mnie to bo czuję sie jak nadmuchana
Muszę coś ze sobą zrobić bo nie podoba mi sie ten ktoś z lustrzanego odbicia...
Oj wpadłam w jakis dołek...
Stary 2008-08-28, 17:48   #4336
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8793591]Moj obiad z racji pośpiechu ewoluował - zrobiłam sobie kalafiora z fetą i przyprawami klik
Gotowany filet bedzie na kolacje.

Jestem juz po wizycie u kosmetyczki, piekna i mloda, lzejsza o jakieś 1,5kg wągrów Fajnie tak sięczasem dopieścic

W drodze powrotnej wstapiłam do Lidla i nabyłam świezy szpinak, przygotujcie się zatem na serie salatek i zapiekanek ze szpinakiem Nie obedzło się też bez linessy waniliowej, ale ją zostawiam na chwile słabości

Edit: a macie zdjecie

paprak niedobrze ze brzuch wciąż cie boli, pojadłaś orzechów morze?? gdy tak czytam o twoich sniadaniach o 19, cały czas nie moge skojarzyć na pierwszy rzut oka ze to nie ta strefa

Anetuniaa urzyj siemienia, ja nim zastępowałam mąke. A placki z cukinii też kiedyś robiłam, gdzieś nawet miałam przepis. Chyba na wątku obiadowym [/quote]

Ja tez uwielbiam wizyty w salonie kosmetycznym. Tyle, ze ja zawsze robie mikrodermabrazje. I lekarz mi robi a kosmetyczka pozniej kawitacje i maseczki Humor od razu lepszy

Danie wyglada smakowicie, musze wyprobowac Polecilam Twoj blog znajomej

No widzisz korzystajac z twoich cennych wskazowek odstawilam orzechy i juz kilka dni bez nich funkcjonuje ale brzuch mnie pobolewa. Moze ja sie przejadam? Moze jem wiecej niz moj organizm potrzebuje i stad te bole?
Stary 2008-08-28, 17:56   #4337
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez uwielbiam wizyty w salonie kosmetycznym. Tyle, ze ja zawsze robie mikrodermabrazje. I lekarz mi robi a kosmetyczka pozniej kawitacje i maseczki Humor od razu lepszy

Danie wyglada smakowicie, musze wyprobowac Polecilam Twoj blog znajomej

No widzisz korzystajac z twoich cennych wskazowek odstawilam orzechy i juz kilka dni bez nich funkcjonuje ale brzuch mnie pobolewa. Moze ja sie przejadam? Moze jem wiecej niz moj organizm potrzebuje i stad te bole?
Cieszę się że danie się poboba, szybkie łatwe i smaczne

Zafundowałam sobie taki zabieg- czyszczenie+ mikro + piling kawitacyjny + algi wybielające+ masarz. W sumie tylko 80zl, a 2 godziny czystego relaksu

Moze jesz szybko, ja mam z tym problem tak samo jak z orzechami , nie umiem jeść powoli bo najczesciej gdzieś się spiesze albo czymś denerwuje Wtedy rzeczywiscie łatwo zjeść za dużo.

Wiolka sprobuj ciepłej wody z cytryną na czczo albo Colon C. Mi pomaga czasem
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 18:09   #4338
AguniaSopot
Raczkowanie

Cykada właśnie przejrzałam Twój blog i powiem Ci, że Twoje dania są super
Myślę, że czasem, jeśli pozwolisz zerżnę sobie coś od Ciebie i sobie ugotuję, bo wydaje się to wszystko takie smakowite

Dzisiaj jako tako, dietowo nie jest ;P Jutro rano wyjeżdżam więc do poniedziałku pisać nie będę :P.
Już się nie mogę doczekać jak zacznę sobie plażować, aczkolwiek wiem, że jak bym dzisiaj zaczęła to bym na wyjeździe zawaliła :P

Mi też nie chce się dzisiaj ćwiczyć. ale będzie trzeba się w końcu zmusić do ćwiczeń bo dalej będę rosła w szerz ;P

Obsesją kobiety jest, by jej bransoletka stała się jej paskiem.
AguniaSopot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 18:19   #4339
Djapira
Zadomowienie

Marzenko, podałabyś przepis na to chili con carne?

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 18:40   #4340
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Pocwiczylam Dzis na obiad zrobie zupe z soczewicy a na kolacje kurczak z rozna bedzie z warzywami.

Do cwiczacych 8 minut. Nie wiem czy cos robie zle w kazdym razie Rozgrzewka w 8 minute buns czyli drugie cwicznie po prostu mnie rozwala NIe moge tego zrobic bez podpierania sie o krzeslo. I straszliwie cierpie. Juz sie wlasnie zastanawiam czy nie popelniam jakiegos bledu
Stary 2008-08-28, 18:46   #4341
AguniaSopot
Raczkowanie

popieram Djapirę podaj przepis ;D;D!!

Stary 2008-08-28, 18:48   #4342
AguniaSopot
Raczkowanie

Paprak generalnie wg mnie i kilka osób tez tak uważa, że 8ABS generalnie są ciężkie. Myślę, że jak troszke dojdziesz do wprawy to wtedy będzie Ci łatwiej

Stary 2008-08-28, 18:59   #4343
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez AguniaSopot Pokaż wiadomość
Paprak generalnie wg mnie i kilka osób tez tak uważa, że 8ABS generalnie są ciężkie. Myślę, że jak troszke dojdziesz do wprawy to wtedy będzie Ci łatwiej
8 minute abs nie sa dla mnie w ogole ciezkie tylko 8 minute buns W ogole caly zestaw cwiczy mi sie swietnie z wyjatkiem tego cwiczenia na uda - Lunges. Wczeniej tez cwiczylam wiec nie mam zakwasow i w miare dobrze mi sie cwiczy jak sie juz zmobilizuje. 8 minute cwicze juz dwa miesiace prawie wiec nie wiem czy nie powinno byc lepiej w przypadku tego jednego cwiczenia.
Stary 2008-08-28, 19:02   #4344
AguniaSopot
Raczkowanie

Hmm no to nie wiem, ja nie lubię tych ćwiczeń wolę zestawy które są na wizażu i na modelingu ;P

Stary 2008-08-28, 19:12   #4345
Domi22
Rozeznanie

Paprak to drugie cwiczenie z 8buns dla mnie tez jest trudne, ale nie potrzebuje podparcia...choc czasem kolysze sie na boki ale raczej wszystko jest OK.
Aha, ja jednak dzisiaj nie cwiczylam. Mam przymusowy dzien regeneracji. Znaczy zrobilam 12 min twisterka i dostałam taki bol w klatce i zoladku, ze myslalam, ze wykorkuje...No i TZ sie zdenerwowal, ze tyle cwicze codziennie i musze miec dzien wolnego... chyba mial racje

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-08-28, 19:14   #4346
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Paprak to drugie cwiczenie z 8buns dla mnie tez jest trudne, ale nie potrzebuje podparcia...choc czasem kolysze sie na boki ale raczej wszystko jest OK.
Aha, ja jednak dzisiaj nie cwiczylam. Mam przymusowy dzien regeneracji. Znaczy zrobilam 12 min twisterka i dostałam taki bol w klatce i zoladku, ze myslalam, ze wykorkuje...No i TZ sie zdenerwowal, ze tyle cwicze codziennie i musze miec dzien wolnego... chyba mial racje
Domi ja bez krzesla to sie strasznie bujam A i Tz mial racje - ja cwicze tylko 5 dni w tygodniu a w weekend pozwalam miesniom rosnac
Stary 2008-08-28, 19:26   #4347
szagma
Raczkowanie

Cytat:
8 minute abs nie sa dla mnie w ogole ciezkie tylko 8 minute buns W ogole caly zestaw cwiczy mi sie swietnie z wyjatkiem tego cwiczenia na uda - Lunges. Wczeniej tez cwiczylam wiec nie mam zakwasow i w miare dobrze mi sie cwiczy jak sie juz zmobilizuje. 8 minute cwicze juz dwa miesiace prawie wiec nie wiem czy nie powinno byc lepiej w przypadku tego jednego cwiczenia.
Witam i z góry przepraszam że tak się wtrącę ale mam ten sam problem dotyczący 8 minute buns to ćwiczenie "lunges" mnie rozwalają - straszliwie bolą mnie mięsnie ud i nie mogę złapać równowagii ech dobrze że nie jestem sama z tym problem bo już się bałam o siebie że jestem jakaś dziwna :P a najgorsze jest to że nie wiem dlaczego mam problem z tym tylko ćwiczeniem

szagma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 19:26   #4348
Majka232
Zakorzenienie

Dobry Wieczór!

[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8793591]

[/quote]

Fajnie, że się zrelaksowałaś u kosmetyczki. Ja chyba też musze się wybrać na jakieś maseczki z masażami
Serek Linessa ma w składzie cukier, jesz go na II fazie? Ja od czasu do czasu jadłam np. homo naturalny z odrobiną homo czekoladowo-orzechowego "1" z Carrefoura (też z cukrem).

Mój dzisiejszy jadłospis:

- omlet z 2 jajek z fasolką szparagową i groszkiem, trochę papryki, ogórek świeży, ogórek małosolny, pomidor
- twarożek domowy Piątnica
- pierś z kurczaka a'la Strogonow, sałatka z sałaty lodowej i pora z sosem z jog. nat. i odrobiny musztardy Dijon, ogórek świeży i ogórek małosolny, 100g jog. naturalnego
- upieczony z 3 plastrami cukinii mały kawałek piersi z kurczaka, sałatka - pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, serek homogen. naturalny (150g) z 12 orzeszkami ziemnymi, 200g jog. nat. Activia

Jeśli macie jakieś uwagi do mojego menu - z chęcią wysłucham ( = poczytam )

Miłego wieczorku i słodkich snów! do jutra!
Stary 2008-08-28, 19:29   #4349
Domi22
Rozeznanie

Majka jak na moje oko jadlospis super

Paprak - no wlasnie Ty cwiczysz 5 dni w tygodniu, a ja zwykle 6 albo 7...

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Stary 2008-08-28, 19:32   #4350
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór!

Fajnie, że się zrelaksowałaś u kosmetyczki. Ja chyba też musze się wybrać na jakieś maseczki z masażami
Serek Linessa ma w składzie cukier, jesz go na II fazie? Ja od czasu do czasu jadłam np. homo naturalny z odrobiną homo czekoladowo-orzechowego "1" z Carrefoura (też z cukrem).

Mój dzisiejszy jadłospis:

- omlet z 2 jajek z fasolką szparagową i groszkiem, trochę papryki, ogórek świeży, ogórek małosolny, pomidor
- twarożek domowy Piątnica
- pierś z kurczaka a'la Strogonow, sałatka z sałaty lodowej i pora z sosem z jog. nat. i odrobiny musztardy Dijon, ogórek świeży i ogórek małosolny, 100g jog. naturalnego
- upieczony z 3 plastrami cukinii mały kawałek piersi z kurczaka, sałatka - pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, serek homogen. naturalny (150g) z 12 orzeszkami ziemnymi, 200g jog. nat. Activia

Jeśli macie jakieś uwagi do mojego menu - z chęcią wysłucham ( = poczytam )

Miłego wieczorku i słodkich snów! do jutra!
Majka jak robisz salatke z lodowej i pora?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości