|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 6.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3816 |
|
Konto usunięte
|
Melduję, ze w Pobierowie w Biedronce ( nad morzem) tak około 70-80% ludzi w maseczkach. Czyli większość. Obserwowałam przez ok 20 minut bo lody jedliśmy na parkingu.
Tłumów z te strony wybrzeża ( Dziwnów, Rewal) nie ma. |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87948759]Melduję, ze w Pobierowie w Biedronce ( nad morzem) tak około 70-80% ludzi w maseczkach. Czyli większość. Obserwowałam przez ok 20 minut bo lody jedliśmy na parkingu.
Tłumów z te strony wybrzeża ( Dziwnów, Rewal) nie ma.[/QUOTE]No to widocznie zalezy gdzie sie jest. Sadze ze do Pobierowa mogli pojechac ludzie ostrozni ktorzy chca byc z dala od tlumow wiec jak widza ludzi blisko to maseczke zakladaja. Oczywiscie to nie oznacza ze do Gdanska jada tylko nieostrozne osoby ale o to ze w malych miejscowosciach moze byc wiecej ostroznych ludzi lub ogolnie takich ktorzy lubia cisze i spokoj wiadomo. U mnie z wyjazdem nawet krotkim nie wyszlo jednak. Zarowno chlopak jak i ja mielismy wiele wydatkow. Do tego byc moze moj chlopak bedzie zmienial prace a on troche taki jest ze jak zmienia prace to musi sie na tym skoncentrowac w 100 % a nie na wyjazdach nawet krotkich. No ale we wrzesniu jak zazwyczaj powinno sie udac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
od piątku rusza w Wawie nocny market. ile razy tam byłam, zawsze był człowiek na człowieku. już widzę, jak ta cała hipsteriada będzie w maseczkach pomykać.
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w większości sklepów/centrów handlowych obsługa właśnie w takich „maseczkach” śmiga. Ale to pewnie dlatego, że właśnie w N.Sączu mieszkam a tutaj to produkują ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle nie myślcie, że ja ciągle o tym gadam, ale naprawdę w naszym sklepie już są dobre, a często wręcz bardzo dobre utargi. Nie mówię o tym, by codziennie teraz o tym pisać, już tak nie będę, tylko by pokazać, że jak widać niektóre branże w sklepach się podnoszą. U nas już w sumie utarg jak przed epidemią. Ja miałam wolne, ale dziewczyny miały bardzo dużo ludzi, miały duży utarg już, a gdyby nie było promocji - 20 % na tańszą rzecz, to też byłby wyższy już bardzo duży. Musiały mieć tłum przy tym utargu. Ludzie skarżyli się na gorąco, nie działa ta klimatyzacja, koleżanka przyniosła wiatrak, ale to tylko przy kasie trochę pomaga. W środę w końcu po tylu bojach zrobią nam klimatyzację. Także o ile nie będzie ponownego lockdownu ale raczej nie to nasz sklep myślę, że sobie poradzi już dobrze zarabia i nic nie wskazuje na to, żeby miało się to zmienić. Powoli będą odbudowywać swoją sytuację finansową. W innych sklepach nie wiem jak jest, ale pewnie też lepiej. W garniturach było kiepsko, ale jak ruszyły wesela to może być lepiej. Tak w ogóle na tyle ruszył ruch, że premia będzie wyższa niż w poprzednim miesiącu. Teraz mnie to cieszy, bo jednak pieniądze potrzebne i człowiek docenia nawet teraz to że miał trochę więcej. Juz ostatni miesiąc obniżonej pensji o 5 % i premii też obniżonej o te 5 % a potem już normalnie Chyba, że coś wymyślą, ale raczej nie, powoli się odbudowują, trochę czasu już minęło i raczej będą się trzymać terminu - muszą. No i utargi są ładne, więc dadzą rade.Tak w ogóle mój kolega z gimnazjum teraz chyba wczoraj czy z 2 dni temu wziął ślub z weselem normalnie. Wstawili zdjęcia. Oni akurat nawet jak było zamknięcie wszystkiego, to mówili, a przynajmniej on mówił, że nie odwołują i czekają. Udało im się. No ale ryzykowali, bo mogli nagle nie wyrażać zgody na wesela a tu wszystko zaplanowane. Też ciężko. Nie wiem na ile osób mieli, ale mieli. Koleżanka właśnie wtedy zrobiła inaczej przełożyła na za rok. No i zobaczcie wcześniej ciągle temat koronawirus, teraz nadal sporo zakażeń, ale temat trochę zepchnięty, mówi się, ale nie ciągle. Chociaż rozumiem ciągle też się nie da. Teraz temat deszcze i burze Kiedyś takie były lata, było ciepło lub czasem gorąco, ale też popadało. Teraz trochę za dużo, bo podtopienia, ale jest coś takiego, że lubię ten klimat jak jestem w pracy czy w domu i dźwięk burzy i czuję się taka trochę odcięta od świata, wyciszona. Mniej to lubię na dworze, ale miałam szczęście, że jak wracałam po 21 w pracy to nie padało. Teraz do pracy noszę kalosze.
Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-06-22 o 23:31 |
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Konto usunięte
|
Ceny noclegów w Krakowie - dużo taniej niż zwykle teraz, apartament nie-norę można mieć już za stówę/doba/osoba. Nie ma zachodnich turystów, więc luz.
Okolice morza już jednak standardowo cenowo odleciały, pewnie ludzie się przeproszą z wakacjami nad Bałtykiem. Katowice - na bookingu w ofercie ozonowany apartament (taka nazwa ofc) Ceny lotów niemal z dnia na dzień z Gdańska do Warszawy tańsze, niż szybki pociąg. To z plusów korony ![]() Osobiście zauważyłam jeszcze potencjał biznesowy, którego zalążek obserwowałam trochę chociażby za naszą wschodnią granicą - mogliby wreszcie w knajpach zrobić ogólnodostępną umywalkę do mycia rąk zaraz po wejściu, nie gdzieś w zakamarkach toalety, gdzie musimy dotykać klamek. Potencjał widzę w dostosowywaniu tego do aranżacji wnętrza bo funkcjonalność bije na głowę wszelkie żele do dezynfekcji, bez względu na to, czy za 5 lat będziemy się śmiać z korony.@goczek baw się dobrze. |
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87949153]Ceny noclegów w Krakowie - dużo taniej niż zwykle teraz, apartament nie-norę można mieć już za stówę/doba/osoba. Nie ma zachodnich turystów, więc luz.
Okolice morza już jednak standardowo cenowo odleciały, pewnie ludzie się przeproszą z wakacjami nad Bałtykiem. Katowice - na bookingu w ofercie ozonowany apartament (taka nazwa ofc) Ceny lotów niemal z dnia na dzień z Gdańska do Warszawy tańsze, niż szybki pociąg. To z plusów korony ![]() Osobiście zauważyłam jeszcze potencjał biznesowy, którego zalążek obserwowałam trochę chociażby za naszą wschodnią granicą - mogliby wreszcie w knajpach zrobić ogólnodostępną umywalkę do mycia rąk zaraz po wejściu, nie gdzieś w zakamarkach toalety, gdzie musimy dotykać klamek. Potencjał widzę w dostosowywaniu tego do aranżacji wnętrza bo funkcjonalność bije na głowę wszelkie żele do dezynfekcji, bez względu na to, czy za 5 lat będziemy się śmiać z korony.@goczek baw się dobrze.[/QUOTE]Super z tym Krakowem, bo muszę się wybrać tak bardziej grupowo, a do tego wieki nie byłam. Rozejrzę się teraz i zarezerwuję od razu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
My mielismy zarezerwowany hotel w Toruniu i odwolaliamy przez korone w marcu, a tydzien temu za ten sam hotel dalismy zamiast 330 zl , 210 zl
|
|
|
#3825 |
|
Konto usunięte
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;87949153]Ceny noclegów w Krakowie - dużo taniej niż zwykle teraz, apartament nie-norę można mieć już za stówę/doba/osoba. Nie ma zachodnich turystów, więc luz.
Okolice morza już jednak standardowo cenowo odleciały, pewnie ludzie się przeproszą z wakacjami nad Bałtykiem. Katowice - na bookingu w ofercie ozonowany apartament (taka nazwa ofc) Ceny lotów niemal z dnia na dzień z Gdańska do Warszawy tańsze, niż szybki pociąg. To z plusów korony ![]() Osobiście zauważyłam jeszcze potencjał biznesowy, którego zalążek obserwowałam trochę chociażby za naszą wschodnią granicą - mogliby wreszcie w knajpach zrobić ogólnodostępną umywalkę do mycia rąk zaraz po wejściu, nie gdzieś w zakamarkach toalety, gdzie musimy dotykać klamek. Potencjał widzę w dostosowywaniu tego do aranżacji wnętrza bo funkcjonalność bije na głowę wszelkie żele do dezynfekcji, bez względu na to, czy za 5 lat będziemy się śmiać z korony.@goczek baw się dobrze.[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł. I tak przed jedzeniem idę zwykle umyć ręce, to byłoby bardzo wygodne. |
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam w Biedronce w Gdańsku i też każdy miał maseczkę i tylko tam w innych miejscach ludzie mieli wyrąbane, więc nie sądzę, że do Pobierowo jeżdżą ludzie ostrożni jak to ujęłaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozostaje mieć nadzieję, że ruszy z kopyta wszystko niedługo. Od kilku dni liczba aktywnych przypadków spada, mimo tej samej liczby testów. Oby wszystko szło ku dobremu. Na początku już mówiłam, że ludzie wpadli w tak dużą panikę przy pierwszych zarażeniach, a przy 20 tys. będzie już tak duże zmęczenie tematem, że każdy będzie chciał powrotu do normalności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w przychodni, a właściwie pod. Ogólnie wizyty są na konkretne godziny. Problem w tym że nie ma poczekalni, a pacjenci są starsi i schorowani. Wszyscy muszą czekać na zewnątrz. Osoby które były na 8.20 czy 8.30 czekają już od 7.40. Jako że nie ma poczekalni wszyscy muszą stać. Oczywiście najgorsza jest pielęgniarka która nie wpuszcza ludzi do środka. Bo jak ona może. Przecież tam starsi ludzie stoją. Walić przepisy. Ludzie chyba się nigdy nie naucza że do lekarza nie trzeba przychodzić 40 min wcześniej.
Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz pamiętam w Krakowie jedna pani chciała wepchać się przede mnie, bo ja przyszłam przed chwilą, a ona tu od 6 siedzi Innych też chciała tak wyprzedzić. To nic, że miała być godzinie później niż ja. Lekarka ją skutecznie stopowała i wypraszała za każdym razem za drzwi.Gdzieś tam się łudzę, że takie przypadki jak opisujesz nauczą ich trzymania się konkretnej godziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też lubię być wcześniej na miejscu, ale nauczyłam się być max. 15 minut przed czasem. Przydaje się, bo czasami jest coś do uzupełnienia w dokumentacji, czasem ktoś nie przyjdzie i można wejść wcześniej, ale nie aż tyle ![]() Dobrze, że to wszystko rusza jakoś, moja babcia ma właśnie zaległą kolonoskopię w tym tygodniu, ja też czekam na wyniki swoich badań, bo wreszcie można było iść do lekarza
|
|
|
|
|
|
#3831 |
|
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87948255]Nie wytrzymam..
Zakończenie roku bez akademii szkolnej, w reżimie sanitarnym, ale msza z tej okazji będzie.[/QUOTE]Brak słów 🤬🤬🤬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87949485]Dzizas moja babcia. Na 13 do kardiologa, ale musi z domu wyjechać o 10.30 żeby od 11 czekać już w poczekalni. Ja nie wiem gdzie tym emerytom się spieszy wiecznie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No właśnie odwrotnie - skoro siedzą 2 godziny w poczekalni (albo i dłużej jak jest obsuwa), to znaczy, że mają za dużo czasu i nie mają co z nim zrobić
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Konto usunięte
|
No ale ona tam idzie tak wcześnie, bo myśli, że uda jej się wejść wcześniej, bo chce się "wyrobić". Tak samo wszyscy emeryci okupują przychodnie od rana, chciałam przed pracą zrobić badania krwi i kolejka 90% starszych osób. Zresztą oni czekają już pod przychodnia na otwarcie. Olałam kolejkę i poszłam prywatnie do laboratorium, bo przecież w życiu bym się nie wyrobila przed robotą.
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam na szczepieniu z 2-miesięcznym dzieckiem, a tam nie dość że poczekalnia pełna emerytów do jednego gabinetu, a jeszcze inna babka z dzieckiem się przede mnie wepchnęła, mimo że była zapisana godzinę później 🤦Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jak chcą to niech będą nawet o 6. Tylko niech nie obrażają się i nie narzekają ze muszą stać na zewnątrz Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Konto usunięte
|
A jak tam u Was sytuacja z przedszkolami? U nas już sporo dzieci chodzi i dużo wraca też w różnym momencie w wakacji, najwięcej chyba od lipca i wtedy będzie już zdecydowana wiekszosc grupy. Dzieci normalnie rysują, bawią się, nie ma tylko zajęć dydaktycznych.
|
|
|
|
#3839 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87949610]A jak tam u Was sytuacja z przedszkolami? U nas już sporo dzieci chodzi i dużo wraca też w różnym momencie w wakacji, najwięcej chyba od lipca i wtedy będzie już zdecydowana wiekszosc grupy. Dzieci normalnie rysują, bawią się, nie ma tylko zajęć dydaktycznych.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U mojej siostry nadal nie otwarło się przedszkole i raczej nie zamierza, bo przedszkolanka dzwoniła do siostry w zeszłym tygodniu że ma przyjechać po rzeczy dzieciaków, które zalegają tam od marca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87949610]A jak tam u Was sytuacja z przedszkolami? U nas już sporo dzieci chodzi i dużo wraca też w różnym momencie w wakacji, najwięcej chyba od lipca i wtedy będzie już zdecydowana wiekszosc grupy. Dzieci normalnie rysują, bawią się, nie ma tylko zajęć dydaktycznych.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U nas są jakieś idiotyczne limity. Córka miała wrócić ale wylądowaliśmy na kwarantannie. pytałam jednej mamy i mówiła że jest spoko, jej syn jest zadowolony, nie świrują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

26.08.2023

Kiedyś takie były lata, było ciepło lub czasem gorąco, ale też popadało. Teraz trochę za dużo, bo podtopienia, ale jest coś takiego, że lubię ten klimat jak jestem w pracy czy w domu i dźwięk burzy i czuję się taka trochę odcięta od świata, wyciszona. Mniej to lubię na dworze, ale miałam szczęście, że jak wracałam po 21 w pracy to nie padało. Teraz do pracy noszę kalosze.

bo funkcjonalność bije na głowę wszelkie żele do dezynfekcji, bez względu na to, czy za 5 lat będziemy się śmiać z korony.
Ja byłam w Biedronce w Gdańsku i też każdy miał maseczkę i tylko tam w innych miejscach ludzie mieli wyrąbane, więc nie sądzę, że do Pobierowo jeżdżą ludzie ostrożni jak to ujęłaś 
pozostaje mieć nadzieję, że ruszy z kopyta wszystko niedługo. Od kilku dni liczba aktywnych przypadków spada, mimo tej samej liczby testów. Oby wszystko szło ku dobremu.
Innych też chciała tak wyprzedzić. To nic, że miała być godzinie później niż ja. Lekarka ją skutecznie stopowała i wypraszała za każdym razem za drzwi.

zresztą jak chcą to niech będą nawet o 6. Tylko niech nie obrażają się i nie narzekają ze muszą stać na zewnątrz