Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 16:42   #1531
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Spicegirl na Twoją prośbe wklejam zdjęcie....brzuszek większy nie jest...tylko tak jak mówiłam twardy się zrobił

Tak więc 13t5d

P.S zdjęcie nie najlepszej jakości ale kamerą to nie jest takie proste
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia 28.08.08.jpg (66,1 KB, 61 załadowań)

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 16:51   #1532
evi75
Raczkowanie

buziaczekk :A mam pytanie do juz mamus kiedy w poprzedniej lub poprzednich ciazach dowiedzialyscie sie tak wstepnie lub na 100% jaka płec malucha sie szykuje w ktorym tyg ?

No ja się dowiedziałam dopiero gdzieś ok. 30 tygodnia , ale faktem jest ,że nawet wcześniej tego nie dociekałam. Na 80 % wg pani doktor miała być dziewczynka , no i urodziła się dziewczynka

Edytowane przez evi75
Czas edycji: 2008-08-28 o 16:53 Powód: -
evi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 16:55   #1533
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

alkamor jak wiekszy nie jest jak jest !!! sliczny, ja tez taki chce. Widze, ze u gory sie wypelnia, wiec jest nadzieja, ze nie bede miala caly czas takiego worka na dole

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 16:58   #1534
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
alkamor jak wiekszy nie jest jak jest !!! sliczny, ja tez taki chce. Widze, ze u gory sie wypelnia, wiec jest nadzieja, ze nie bede miala caly czas takiego worka na dole
worka napewno nie będziesz miała....Poprostu brzuchol z czasem zaczyna dopiero "z góry" rosnąć" Mnie tam się wydaje,że wogóle nie urósł....idę zjeść brzoskwinie z puszki

Maja
Stary 2008-08-28, 17:16   #1535
gabriellao0
Zakorzenienie

Dziewczyn
kolega mnie zobaczył i zamiast cześć usłyszałam "przestań tyle jeść, gruba się robisz"!!!

On nie wie że ja 10 tydzień ciąży, a mój brzuch wygląda teraz jak zwykły obwisły tłuszczaczek a nie ciążowy brzusio, jakoś tak się nie formuje jeszcze niestety
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 17:19   #1536
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Dziewczyn
kolega mnie zobaczył i zamiast cześć usłyszałam "przestań tyle jeść, gruba się robisz"!!!

On nie wie że ja 10 tydzień ciąży, a mój brzuch wygląda teraz jak zwykły obwisły tłuszczaczek a nie ciążowy brzusio, jakoś tak się nie formuje jeszcze niestety
Nie ma to jak miłe powitanie Ale taki "tłuszczykowaty" brzuszek na początku to chyba norma...tak mi się wydaje

Maja
Stary 2008-08-28, 17:27   #1537
gabriellao0
Zakorzenienie

Nio dobra
Witam Panie
jak tak Was czytam o tych przygotowaniach, ciuszkach, nożyczkach, gruszkach, o rzeczach które trzeba i o tym co zbędne to mamma mia!!! Ja się na tym kompletnie nie znam i chyba nie bardzo sama dam radę! Chyba mama pójdzie w ruch

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 17:31   #1538
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Nio dobra
Witam Panie
jak tak Was czytam o tych przygotowaniach, ciuszkach, nożyczkach, gruszkach, o rzeczach które trzeba i o tym co zbędne to mamma mia!!! Ja się na tym kompletnie nie znam i chyba nie bardzo sama dam radę! Chyba mama pójdzie w ruch
Masz jeszcze nas No ja juz troszkę wiem z "doświadczenia" oczywiście cudzego Ale zawsze to coś...zresztą mamy jeszcze ok. pół roku żeby wszystko ogarnąć

Maja
Stary 2008-08-28, 18:09   #1539
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evi75 Pokaż wiadomość
buziaczekk :A mam pytanie do juz mamus kiedy w poprzedniej lub poprzednich ciazach dowiedzialyscie sie tak wstepnie lub na 100% jaka płec malucha sie szykuje w ktorym tyg ?
Ja dowiedziałam się tak ok 5 miesiąca, teraz też mówił że między 22 a 24 mi będzie ustalał.
Kurcze Wy już wyprawkę szykujecie a ja na razie tylko marze żeby mi mdłości przeszły. Jednak to prawda że drugą ciąże przeżywa się zupełnie inaczej niż pierwszą.
A ruchy czuje się w pierwszej ciąży trochę później i faktycznie wiadomo że to to . Ja czułam takie jakby uderzenie bąbelka od środku, już się nie mogę doczekać
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 18:24   #1540
evi75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Ja dowiedziałam się tak ok 5 miesiąca, teraz też mówił że między 22 a 24 mi będzie ustalał.
Kurcze Wy już wyprawkę szykujecie a ja na razie tylko marze żeby mi mdłości przeszły. Jednak to prawda że drugą ciąże przeżywa się zupełnie inaczej niż pierwszą.
A ruchy czuje się w pierwszej ciąży trochę później i faktycznie wiadomo że to to . Ja czułam takie jakby uderzenie bąbelka od środku, już się nie mogę doczekać
No fakt , z drugą ciążą jest trochę inaczej , ale ja ją bardzo przeżywam , pewnie dlatego ,że tak długo na nią czekałam... Trochę mam dzisiaj nerwa na mojego TŻ , bo cały czas chodzi za mną i się pyta , czy mi czegoś trzeba i na co mam ochotę. A ja sama nie wiem na co , więc zjem sobie też brzoskwinię jak alkamor . Z tym, że "żywą" a nie z puszki
Stary 2008-08-28, 19:02   #1541
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
worka napewno nie będziesz miała....Poprostu brzuchol z czasem zaczyna dopiero "z góry" rosnąć" Mnie tam się wydaje,że wogóle nie urósł....idę zjeść brzoskwinie z puszki

Narobilas mi smaka tymi brzoskwiniami z puszki jutro sobie kupie i jakies owoce swieze.... trzeba jesc puki sa....
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 19:08   #1542
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
Spicegirl na Twoją prośbe wklejam zdjęcie....brzuszek większy nie jest...tylko tak jak mówiłam twardy się zrobił

Tak więc 13t5d

Ale piękny Ja też taki chcę, ja też, ja też !!!
Ale ja mam jeszcze caaaaaaały miesiąc przed sobą. Jutro zaczynam 9 tydzień.
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 19:10   #1543
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

hej dziewczyny;]
ja to jeszcze nie planuję zakupów....może troszkę dlatego, że jeszcze jest wcześnie a nie chcę zapeszyć;]
zresztą jakbym zaczęła oglądać to zaraz by mi się coś strasznie spodobało i musiałabym to mieć.....

a to najnowsze zdjęcie mojego dzidziusia;]
mam nagrane też na kamerę całe badanie - przynajmniej mój tż mógł w końcu prawie "na żywo" zobaczyc;]
umieściłam tez zdjęcie brzuszka, tak jakby już coś było widać a wtedy (tydzien temu) miałam tylko wieczorami widoczny...teraz już od rana mam wielgachny...
w pracy jeszcze nic nie powiedziałam
coś czuję, że niedługo zaczną się domyślać...kurde brak mi odwagi, żeby tak pójść i oznajmić, że będziemy mieli upragnione maleństwo....normalnie tchórz jestem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21-08-2008.jpg (67,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzucholek.jpg (29,2 KB, 47 załadowań)

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 19:22   #1544
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
hej dziewczyny;]
ja to jeszcze nie planuję zakupów....może troszkę dlatego, że jeszcze jest wcześnie a nie chcę zapeszyć;]
zresztą jakbym zaczęła oglądać to zaraz by mi się coś strasznie spodobało i musiałabym to mieć.....

mam nagrane też na kamerę całe badanie - przynajmniej mój tż mógł w końcu prawie "na żywo" zobaczyc;]
umieściłam tez zdjęcie brzuszka, tak jakby już coś było widać a wtedy (tydzien temu) miałam tylko wieczorami widoczny...teraz już od rana mam wielgachny...
coś czuję, że niedługo zaczną się domyślać...kurde brak mi odwagi, żeby tak pójść i oznajmić, że będziemy mieli upragnione maleństwo....normalnie tchórz jestem...

No ja taki brzucholek mialam przed ciaza a nawet troche wiekszy walek
A teraz moj brzuch rano jest wsumie prawie taki sam jak przed ciaza ale za to wieczorem go wyciska potrojnie zrobie pozniej zdjecie brzuchola wieczorem i rano do porownania
Stary 2008-08-28, 19:41   #1545
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

ja w sumie do najdrobniejszych nie należę ale w miarę szczupła jestem i każdy kilogram widać u mnie jak na dłoni....
chociaż z drugiej strony już przed ciążą przytyłam ok 7 kg (wcześniej byłam baaardzo szczuplutka) i dalej mogę zwalać na to, że to skutek rzucenia fajek....

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 20:39   #1546
emzeta
Zadomowienie

Hej dziewczynki, widze ze nadrabiacie

Ja tylko chcialam sie podzielic ze bylam dzis na spotkaniu z polozna w szpitalu, byla bardzo mila, z Nowej Zelandii, i duzo gadalismy o Polsce, bo bardzo lubi Polske, zalozyla mi karte ciazy, wieeelka i kazala mi ja nosic zawsze przy sobie nawet jak ide do sklepu na 10 minut... pobrali mi krew, troche mi sie ciemno przed oczami zrobilo, nawet zrobio toxo, xhox ty nie robia tak normalnie, ale powiedzialam ze z racji zajmowania sie ogrodami grzebie w ziemi, to bez problemu dodala do badan toxo, a tak z tego co pamietam, to taki standard, okreslenie grupy, zoltaczka, rozyczka, hiv, kila, jakies tam inne no i badanie moczu, juz mam umowiony skan polowkkowy i badanie krwi na cukrzyce ale to pozniej i mam kupe papierow do czytania i potem do dzwonienie ze by sie poumawiac na warsztaty o szpitalu, o porodzie o karmieniu piersia i na szkole rodzenia a za 2 tygodnie ide na umowienie wynikow, a we wtorek mam usg z tym okresleniem ryzyka zespolu downa...

Ja sie jescze nie interesuje zakupami i wyprawka, ale jak tak was podczytuje to sie znam coraz bardziej

No i jeszcze kupilam dzis spodnie ciazowe, po przymierzeniu miliona opcji i tak jestem srednio zadowolona, bo to nie sa jeszcze z ta guma wielka tylko z taka gumka w pasie,

i to na tyle, bo zmeczona jestem ale pozdrawiam wszystkie serdecznie a szczegolnie nowe!

Dobranoc

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 21:53   #1547
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

O juz prawie 5, lece do domu, planuje dzisiaj kupic jakies ubrania ciazowe, bo pomyslalam, ze ten moj brzuch tak nisko jest, bo mnie ubrania sciskaja w pasie, wiec go tak trzymam nisko. Wiem, ze to pewnie nieprawda, ale i tak cos musze kupic. A tak w ogole to zrobie zdjecie brzucha i mi powiecie co o nim sadzicie, bo mi dalej na walek wyglada jednak chyba (wlasnie patrzylam w lazience w pracy )

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 07:30   #1548
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry Mamusie
miłego dnia życzę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 07:32   #1549
gabriellao0
Zakorzenienie

Dziewczyny
mam takie zapytanie, czy Was też tak często i tak cholernie mocno boli głowa? Masakra i to nie w dzień, tylko kładę się spać i budzę się z takim bólem głowy, że czasem wymiotuje od tego. Nie chce brać tabletek ale kurna nie daje rady bez choćby jednego apapu Już naprawdę mam tego serdecznie dosyć!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 07:35   #1550
zanka205
Zakorzenienie

Gabi mnie przez pierwsze 2 miesiące w ogóle nie bolała, (byłam zdziwiona bo przed ciążą dość często mnie bolała) a teraz boli mnie praktycznie codziennie a czasem nawet kilka razy dziennie, a boli różnie raz gdzieś na czole z lewej albo z prawej strony, czasem bardziej na czubku głowy. Ja podejrzewam, ze u mnie to przez ciut za niskie ciśnienie.

Stary 2008-08-29, 07:39   #1551
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny
mam takie zapytanie, czy Was też tak często i tak cholernie mocno boli głowa? Masakra i to nie w dzień, tylko kładę się spać i budzę się z takim bólem głowy, że czasem wymiotuje od tego. Nie chce brać tabletek ale kurna nie daje rady bez choćby jednego apapu Już naprawdę mam tego serdecznie dosyć!!!
tak...ja mam...czasami kota dostaję i nie wiem co robić, ale też staram się nie brać tabletek (szczególnie w tych ostatnich 3 m-cach się starałam)...i jakoś nie mam pomysłu co z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, widze ze nadrabiacie

Ja tylko chcialam sie podzielic ze bylam dzis na spotkaniu z polozna w szpitalu, byla bardzo mila, z Nowej Zelandii, i duzo gadalismy o Polsce, bo bardzo lubi Polske, zalozyla mi karte ciazy, wieeelka i kazala mi ja nosic zawsze przy sobie nawet jak ide do sklepu na 10 minut... pobrali mi krew, troche mi sie ciemno przed oczami zrobilo, nawet zrobio toxo, xhox ty nie robia tak normalnie, ale powiedzialam ze z racji zajmowania sie ogrodami grzebie w ziemi, to bez problemu dodala do badan toxo, a tak z tego co pamietam, to taki standard, okreslenie grupy, zoltaczka, rozyczka, hiv, kila, jakies tam inne no i badanie moczu, juz mam umowiony skan polowkkowy i badanie krwi na cukrzyce ale to pozniej i mam kupe papierow do czytania i potem do dzwonienie ze by sie poumawiac na warsztaty o szpitalu, o porodzie o karmieniu piersia i na szkole rodzenia a za 2 tygodnie ide na umowienie wynikow, a we wtorek mam usg z tym okresleniem ryzyka zespolu downa...

Ja sie jescze nie interesuje zakupami i wyprawka, ale jak tak was podczytuje to sie znam coraz bardziej

No i jeszcze kupilam dzis spodnie ciazowe, po przymierzeniu miliona opcji i tak jestem srednio zadowolona, bo to nie sa jeszcze z ta guma wielka tylko z taka gumka w pasie,

i to na tyle, bo zmeczona jestem ale pozdrawiam wszystkie serdecznie a szczegolnie nowe!

Dobranoc
Kurcze, jak tak czytam o tej twojej położnej to aż zazdroszczę! Wygląda na taką całkiem zaangażowaną A moja jakaś taka...sama nie wiem...może za dużo pacjentek ma

Spadam do pracy Już padam na pyszczek...dobrze że jutro weekend
Miłego dnia wam życzę!
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 07:41   #1552
zanka205
Zakorzenienie

ja mojemu lekarzowi mówiłam że mnie często boli, to powiedział, że mogę brać paracetamol czyli apap.

Stary 2008-08-29, 07:45   #1553
gosia j.
Rozeznanie

Moja szwagierka poleca do noska cos takiego
http://patiimaks.pl/go.live.php/PL-H...20Frida&ref=37
Moze troche to przerazajace, bo to się wklada do noska i wciaga sie powietrze samemu . Ale tam jest taki filtr, który nie przepuszcza glutków dalej, także bez strachu .

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-29, 08:25   #1554
mamika6
Raczkowanie

Witam,wczoraj bylam na usg prenatalnym,widziałam z mężem bobaska,ruchliwy bardzo ale i nieposłuszny bo lekarka nie mogla zmierzyć nt (nie chcial sie odwrócic).W koncu sie udalo nt-1.59,crl 7.69cm,głowka 2.02cm,kośc nosową widać,po pięć paluszkow,rozmiar stopki 1cm,serduszko bije prawidlowo-153 na min.Pobrano jeszcze krew ,za tydzien wyniki,musze sie zglosic osobiscie bo jak żle wyjdą to musze podjąć decyzje czy mam robic amniopunkcje.Jesli wyjdą dobre to tez moge to zrobić,ale raczej sie nie zdecyduję.Szkoda ze plci nie mozna bylo jeszcze stwierdzić,najwazniejsze ze narazie ok.Pozdrawiam.
mamika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 08:30   #1555
evi75
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny
No hej ,

Też tak mam , np. dzisiaj w nocy i też nie wiem jak sobie z tym poradzić ... . Najzwyczajniej w świecie czekam aż przejdzie , kiedyś czekałam 2 dni :/. Może ktoś zna jakiś naturalny sposób , żeby nie brać tabletek ??
Stary 2008-08-29, 08:45   #1556
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
No hej ,

Też tak mam , np. dzisiaj w nocy i też nie wiem jak sobie z tym poradzić ... . Najzwyczajniej w świecie czekam aż przejdzie , kiedyś czekałam 2 dni :/. Może ktoś zna jakiś naturalny sposób , żeby nie brać tabletek ??
Ja na przykład kupiłam sobie takie serduszko rozgrzewajace ze robi sie na 20 minut takie cieplutkie. Przykładam do głowy i zazwyczaj pomaga. Ewentualnie termoforek.
Działa na takie jzasadzie jak to:
http://allegro.pl/item420751846_rozg...czki_nowe.html

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:08   #1557
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Dziewczyny
Mnie w czasie ciazy do tej pory bolała głowa tylko jeden raz ale to był taki ból bardzo lekki migrenowy obyło się bez Apapa.... Ale za to czesto pobolewa mnie brzuch jak nie lekkie kłucia w dole to wyzej taki lekki bol jakby z przejedzenia... dzis musze wypytac lekarza o to... bo jedni mowia ze to dobrze ze to normalne inni mowia ze nie ze nie powinien bolec brzuch... wiec ja juz sama nie wiem

Wklejam zdjęcia mojego brzuchola jak wygląda rano po wstaniu z łóżka a jak wygląda wieczorem (pierwsze zdjecie to wczorajszy wieczorny brzuchol a drugie zdjecie to dzisiejszy ranny brzuchol

Widać duza roznice
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1735.jpg (35,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1737.jpg (44,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2008-08-29, 09:12   #1558
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Anvi podobno na bol głowy jesli sie nie chce brac tabletek lub nie pomagaja dobre są zimne okłady na czoło i lezenie z zamknietymi oczami i w ciszy
Stary 2008-08-29, 09:25   #1559
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cytat:
Do przeczytania
Cześć dziewczynki
No to się postarałyście. Faktycznie miałam co czytać

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z szefem. Od listopada mam iść na zwolnienie i to on mi kazał. Także 2 miesiące jeszcze i potem będę siedziała w domu.
Pozazdrościć tylko szefa Ja myślę że może od grudnia zacznę L4
A szefem się nie przejmuję. Po prostu mu powiem i już

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wiecie moja szefowa miesiąc temu przyjęła nową dziewczynę normalnie na jakąś tam umowę żeby mi pomagała, jak poszłam na L4 to ona robiła za mnie i teraz mi pisze ta dziewczyna że nie była w pracy bo źle się czuje, wymiotuje i jej słabo, zrobiła test i jest w ciąży heheh oj to szefowa się wkurzy
Ale jaja Faktycznie się wkurzy.

Cytat:
A tak wogóle to wiecie co jak szłam dzisiaj na pocztę to by mnie TIR przejechał!! przechodziłam przez pasy na zielonym oczywiście....a ten ch** skręcał w praco i się gapił niewiadomo gdzie.....w ostatniej chwili mnie prawie zauważył....ale się przestraszyłam.
Jejku Alinko, aż się przestraszyłam. Całe szczęście nic się nie stało.

Cytat:

Tak więc 13t5d

Po prostu piękny Mój jest podobny tylko trochę mniejszy, ale to dlatego że jest młodszy

Cytat:
więc zjem sobie też brzoskwinię jak alkamor . Z tym, że "żywą" a nie z puszki
Ja też mam często ochotę na brzoskwinki a jeszcze bardziej na nektarynki. A jak jeszcze jest taka słodziutka...

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Emilko śliczny ciążowy brzuszek
A jak nie masz odwagi to nie mów. Jak sami zauważą to się dowiedzą i będzie Ci łatwiej bo już będą wiedzieli
U mnie w pracy niestety od razu wszyscy wiedzieli bo pracuję w "rodzinnej" firmie mojego TŻ a jego ojciec jest vc prezesem. Więc szef wiedział od razu.
Ale powiem Wam, że praca w takiej firmie to nic ciekawego. Same zmartwienia i wyrzuty sumienia nawet jak się chce iść na urlop a co dopiero jak będę chciała iść na L4. Ale będę twarda i postawię na swoim

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Gabi mnie przez pierwsze 2 miesiące w ogóle nie bolała, (byłam zdziwiona bo przed ciążą dość często mnie bolała) a teraz boli mnie praktycznie codziennie a czasem nawet kilka razy dziennie, a boli różnie raz gdzieś na czole z lewej albo z prawej strony, czasem bardziej na czubku głowy. Ja podejrzewam, ze u mnie to przez ciut za niskie ciśnienie.
Mnie też na początku nie bolała i też się dziwiłam bo przed ciążą bywało że często.
A teraz to nawet w środku nocy potrafi mnie obudzić ten ból. I tak jak Ciebie zanko w różnych miejscach i tak dziwnie, bo wcześniej nie bolała tak samo, tzn. przed ciążą.

Dzisiaj byłam na badaniach. Zrobiłam sobie morfologie i oddałam moczyk
Po południu będą wyniki. Jakoś się dziwnie boję, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Nie wiedziałam czy mogę zrobić siusiu w nocy (a tak mocno mi się chciało) bo do badania musi być próbka pierwszego porannego moczu. I tak wytrzymałam do rana. Powiedzcie mi dziewczynki czy można zrobić w nocy a później z rana do próbki??
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:29   #1560
gabriellao0
Zakorzenienie

No właśnie pierwszy raz słyszę aby ciepłe coś przykładać, kiedyś jak miałam ohydniasty ból jeszcze przed ciążą to pomógł taki "okład "gruby ręcznik a w środku kostki lodu (bo wtedy nic mi nie pomagało nawet ketonal) fakt topiło się i całe poduchy mokre były, ale pomogło.

Wiecie nie bardzo mam jak położyć się i leżeć cały dzień i to w ciemnym pokoju w ciszy. Ale te bóle głowy mnie zaczynają wykańczać, co bedzie dalej?

ps. co do rosnącego brzucha wieczorem, to jest norma tak jakby od jedzenia robi się większy i to nic złego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości