![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Spicegirl na Twoją prośbe wklejam zdjęcie....brzuszek większy nie jest...tylko tak jak mówiłam twardy się zrobił
Tak więc 13t5d ![]() P.S zdjęcie nie najlepszej jakości ale kamerą to nie jest takie proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Raczkowanie
|
buziaczekk :A mam pytanie do juz mamus kiedy w poprzedniej lub poprzednich ciazach dowiedzialyscie sie tak wstepnie lub na 100% jaka płec malucha sie szykuje w ktorym tyg ?
No ja się dowiedziałam dopiero gdzieś ok. 30 tygodnia , ale faktem jest ,że nawet wcześniej tego nie dociekałam. Na 80 % wg pani doktor miała być dziewczynka , no i urodziła się dziewczynka ![]() Edytowane przez evi75 Czas edycji: 2008-08-28 o 16:53 Powód: - |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zadomowienie
|
alkamor jak wiekszy nie jest jak jest !!! sliczny, ja tez taki chce. Widze, ze u gory sie wypelnia, wiec jest nadzieja, ze nie bede miala caly czas takiego worka na dole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyn
kolega mnie zobaczył i zamiast cześć usłyszałam "przestań tyle jeść, gruba się robisz"!!! On nie wie że ja 10 tydzień ciąży, a mój brzuch wygląda teraz jak zwykły obwisły tłuszczaczek a nie ciążowy brzusio, jakoś tak się nie formuje jeszcze niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
Nio dobra
Witam Panie ![]() jak tak Was czytam o tych przygotowaniach, ciuszkach, nożyczkach, gruszkach, o rzeczach które trzeba i o tym co zbędne to mamma mia!!! Ja się na tym kompletnie nie znam i chyba nie bardzo sama dam radę! Chyba mama pójdzie w ruch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze Wy już wyprawkę szykujecie a ja na razie tylko marze żeby mi mdłości przeszły. Jednak to prawda że drugą ciąże przeżywa się zupełnie inaczej niż pierwszą. A ruchy czuje się w pierwszej ciąży trochę później i faktycznie wiadomo że to to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narobilas mi smaka tymi brzoskwiniami z puszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam jeszcze caaaaaaały miesiąc przed sobą. Jutro zaczynam 9 tydzień. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny;]
ja to jeszcze nie planuję zakupów....może troszkę dlatego, że jeszcze jest wcześnie a nie chcę zapeszyć;] zresztą jakbym zaczęła oglądać to zaraz by mi się coś strasznie spodobało i musiałabym to mieć..... a to najnowsze zdjęcie mojego dzidziusia;] mam nagrane też na kamerę całe badanie - przynajmniej mój tż mógł w końcu prawie "na żywo" zobaczyc;] umieściłam tez zdjęcie brzuszka, tak jakby już coś było widać a wtedy (tydzien temu) miałam tylko wieczorami widoczny...teraz już od rana mam wielgachny... w pracy jeszcze nic nie powiedziałam coś czuję, że niedługo zaczną się domyślać...kurde brak mi odwagi, żeby tak pójść i oznajmić, że będziemy mieli upragnione maleństwo....normalnie tchórz jestem...
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja taki brzucholek mialam przed ciaza a nawet troche wiekszy walek ![]() A teraz moj brzuch rano jest wsumie prawie taki sam jak przed ciaza ale za to wieczorem go wyciska potrojnie zrobie pozniej zdjecie brzuchola wieczorem i rano do porownania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Wtajemniczenie
|
ja w sumie do najdrobniejszych nie należę ale w miarę szczupła jestem i każdy kilogram widać u mnie jak na dłoni....
chociaż z drugiej strony już przed ciążą przytyłam ok 7 kg (wcześniej byłam baaardzo szczuplutka) i dalej mogę zwalać na to, że to skutek rzucenia fajek....
#1546 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, widze ze nadrabiacie
![]() Ja tylko chcialam sie podzielic ze bylam dzis na spotkaniu z polozna w szpitalu, byla bardzo mila, z Nowej Zelandii, i duzo gadalismy o Polsce, bo bardzo lubi Polske, zalozyla mi karte ciazy, wieeelka i kazala mi ja nosic zawsze przy sobie nawet jak ide do sklepu na 10 minut... pobrali mi krew, troche mi sie ciemno przed oczami zrobilo, nawet zrobio toxo, xhox ty nie robia tak normalnie, ale powiedzialam ze z racji zajmowania sie ogrodami grzebie w ziemi, to bez problemu dodala do badan toxo, a tak z tego co pamietam, to taki standard, okreslenie grupy, zoltaczka, rozyczka, hiv, kila, jakies tam inne no i badanie moczu, juz mam umowiony skan polowkkowy i badanie krwi na cukrzyce ale to pozniej i mam kupe papierow do czytania i potem do dzwonienie ze by sie poumawiac na warsztaty o szpitalu, o porodzie o karmieniu piersia i na szkole rodzenia a za 2 tygodnie ide na umowienie wynikow, a we wtorek mam usg z tym okresleniem ryzyka zespolu downa... Ja sie jescze nie interesuje zakupami i wyprawka, ale jak tak was podczytuje to sie znam coraz bardziej ![]() No i jeszcze kupilam dzis spodnie ciazowe, po przymierzeniu miliona opcji i tak jestem srednio zadowolona, bo to nie sa jeszcze z ta guma wielka tylko z taka gumka w pasie, i to na tyle, bo zmeczona jestem ale pozdrawiam wszystkie serdecznie a szczegolnie nowe! Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zadomowienie
|
O juz prawie 5, lece do domu, planuje dzisiaj kupic jakies ubrania ciazowe, bo pomyslalam, ze ten moj brzuch tak nisko jest, bo mnie ubrania sciskaja w pasie, wiec go tak trzymam nisko. Wiem, ze to pewnie nieprawda, ale i tak cos musze kupic. A tak w ogole to zrobie zdjecie brzucha i mi powiecie co o nim sadzicie, bo mi dalej na walek wyglada jednak chyba (wlasnie patrzylam w lazience w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry Mamusie
![]() miłego dnia życzę
#1549 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
mam takie zapytanie, czy Was też tak często i tak cholernie mocno boli głowa? Masakra i to nie w dzień, tylko kładę się spać i budzę się z takim bólem głowy, że czasem wymiotuje od tego. Nie chce brać tabletek ale kurna nie daje rady bez choćby jednego apapu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Gabi mnie przez pierwsze 2 miesiące w ogóle nie bolała, (byłam zdziwiona bo przed ciążą dość często mnie bolała) a teraz boli mnie praktycznie codziennie a czasem nawet kilka razy dziennie, a boli różnie raz gdzieś na czole z lewej albo z prawej strony, czasem bardziej na czubku głowy. Ja podejrzewam, ze u mnie to przez ciut za niskie ciśnienie.
#1551 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Spadam do pracy ![]() ![]() Miłego dnia wam życzę! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
ja mojemu lekarzowi mówiłam że mnie często boli, to powiedział, że mogę brać paracetamol czyli apap.
#1553 |
Rozeznanie
|
Moja szwagierka poleca do noska cos takiego
http://patiimaks.pl/go.live.php/PL-H...20Frida&ref=37 Moze troche to przerazajace, bo to się wklada do noska i wciaga sie powietrze samemu ![]() ![]()
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
Witam,wczoraj bylam na usg prenatalnym,widziałam z mężem bobaska,ruchliwy bardzo ale i nieposłuszny bo lekarka nie mogla zmierzyć nt (nie chcial sie odwrócic).W koncu sie udalo nt-1.59,crl 7.69cm,głowka 2.02cm,kośc nosową widać,po pięć paluszkow,rozmiar stopki 1cm,serduszko bije prawidlowo-153 na min.Pobrano jeszcze krew ,za tydzien wyniki,musze sie zglosic osobiscie bo jak żle wyjdą to musze podjąć decyzje czy mam robic amniopunkcje.Jesli wyjdą dobre to tez moge to zrobić,ale raczej sie nie zdecyduję.Szkoda ze plci nie mozna bylo jeszcze stwierdzić,najwazniejsze ze narazie ok.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak mam , np. dzisiaj w nocy i też nie wiem jak sobie z tym poradzić ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Działa na takie jzasadzie jak to: http://allegro.pl/item420751846_rozg...czki_nowe.html
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam zdjęcia mojego brzuchola jak wygląda rano po wstaniu z łóżka a jak wygląda wieczorem (pierwsze zdjecie to wczorajszy wieczorny brzuchol a drugie zdjecie to dzisiejszy ranny brzuchol ![]() Widać duza roznice |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Anvi podobno na bol głowy jesli sie nie chce brac tabletek lub nie pomagaja dobre są zimne okłady na czoło i lezenie z zamknietymi oczami i w ciszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |||||||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() No to się postarałyście. Faktycznie miałam co czytać ![]() Cytat:
![]() A szefem się nie przejmuję. Po prostu mu powiem i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak nie masz odwagi to nie mów. Jak sami zauważą to się dowiedzą i będzie Ci łatwiej bo już będą wiedzieli ![]() U mnie w pracy niestety od razu wszyscy wiedzieli bo pracuję w "rodzinnej" firmie mojego TŻ a jego ojciec jest vc prezesem. Więc szef wiedział od razu. Ale powiem Wam, że praca w takiej firmie to nic ciekawego. Same zmartwienia i wyrzuty sumienia nawet jak się chce iść na urlop a co dopiero jak będę chciała iść na L4. Ale będę twarda i postawię na swoim ![]() Cytat:
A teraz to nawet w środku nocy potrafi mnie obudzić ten ból. I tak jak Ciebie zanko w różnych miejscach i tak dziwnie, bo wcześniej nie bolała tak samo, tzn. przed ciążą. Dzisiaj byłam na badaniach. Zrobiłam sobie morfologie i oddałam moczyk ![]() Po południu będą wyniki. Jakoś się dziwnie boję, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Nie wiedziałam czy mogę zrobić siusiu w nocy (a tak mocno mi się chciało) bo do badania musi być próbka pierwszego porannego moczu. I tak wytrzymałam do rana. Powiedzcie mi dziewczynki czy można zrobić w nocy a później z rana do próbki?? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
No właśnie pierwszy raz słyszę aby ciepłe coś przykładać, kiedyś jak miałam ohydniasty ból jeszcze przed ciążą to pomógł taki "okład "gruby ręcznik a w środku kostki lodu (bo wtedy nic mi nie pomagało nawet ketonal) fakt topiło się i całe poduchy mokre były, ale pomogło.
Wiecie nie bardzo mam jak położyć się i leżeć cały dzień i to w ciemnym pokoju w ciszy. Ale te bóle głowy mnie zaczynają wykańczać, co bedzie dalej? ps. co do rosnącego brzucha wieczorem, to jest norma tak jakby od jedzenia robi się większy i to nic złego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.