|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda w dzisiejszych czasach. No właśnie: na co?
Coś takiego IMG_1593172633.138071.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
No co wy. Świetna jest, cały look bym wzięła. Zainspirowalam się, są takie w Decathlonie, następnym razem pomierzę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- A propos zielone spodnie już mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87957497]https://thehotspotorlando.com/2012/1...e-black-dress/
Dla zainteresowanych ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Lata 40-te, 50-te i 60-te ![]() Lata 90-te tak, ale w takiej wersji jak na plakacie przyjaciół ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Załącznik 7720280 Załącznik 7720281 Edytowane przez kasiunia788742 Czas edycji: 2020-06-26 o 20:37 |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1147 |
|
BAN stały
|
Co do opasek lubię ozdoby na włosach. Po prostu te grubasy
jak dla mnie beznadziejne, jak pompon do buta. No nie po prostu nie. W sumie byłoby fajnie gdyby kobiety częsciej chętniej sięgały po fascynator czy woalkę. Tak inaczej. Jesli chodzi o kapelusze czy parasole nie oglądam się na to czy inni noszą czy nie. Ale jestem z teamu chowania się przed słoncem za okularami słonecznymi i kapeluszem. Filtr wg mnie to raczej nie dosyć choć i tak na co dzien uzywam 50. Ale nie noszą. Za to w sieciówkach z tego co widzę są całkiem fajne modele. Przyłbice mi się zarąbiście nie podobają chociaż te z aliexpresu są fajne bo sa własnie barwione jak okulary słoneczne. Zwyczajnie sa dla mnie za wielkie, bardziej kosmiczne niż dodające urody. Ale jednak jest to osłona przez słoncem więc dla mnie mają tą zaletę. Czapki z daszkiem to nie moja bajka. Ale też bywają fajne egzemplarze, jakie kto lubi.
|
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim fejwryt kremie jest SPF 6 i tyle to max, jeśli chodzi o moją cerę. Do tego niedawno zakupiony puder anty-UV z BU i starczy. Im mniej warstw i kombinacji, tym w moim przypadku lepiej Cytat:
Przypomniałyście mi, że w LO miałam taki kapelutek z kremowego sztruksu i nosiłam go i do koszul w kratę i do sukienek ![]() Całkiem zapomniałam, że nosiłam nakrycie głowy zupełnie bez potrzeby.... ![]() Zakładałam go, bo to było zwyczajnie fajne i pasował mi ![]() A w LO i nawet do połowy studiów namiętnie nosiłam też bandanki, o tak: https://gramho.com/media/2114305845272909987 ...i to właśnie przez "That's 70s show"
SARCASM - only one of the services I offer ![]() Edytowane przez Apsik13 Czas edycji: 2020-06-27 o 01:08 |
||
|
|
|
|
#1149 | |
|
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87959018]Aa to ja też tak mam. Tłustą skóra, która nie lubi filtrów. Świece się jak psu jaja, za przeproszeniem, ale to fakt. Ja już mam dość, ostatnio testowałem 2 kolejne filtry i to samo. Ja mam coś tam w pokładzie (W sensie jakiś niski uv) i trudno, więcej nie zamierzam. Filtr osobno nakładam kiedy idę leżeć do ogrodu i właściwie tyle. Ja po prostu olewam, niestety. Mam dość ciemna karnację, opalanie zajmuje mi wieki, więc się tak nie obawiam. Do pracy w życiu był filtra nie dała na twarz, bo będę tłusta po godzinie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] A ja na wierzch daję biały puder by się zmatowić. Z kolei bardzo łatwo się opalam, bez opalania jestem jasna/blada, z opalaniem bardziej oliwkowa i w brązach.---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
Taki jak ten na focie to przed słoncem raczej zbytnio nie chroni.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-06-27 o 01:03 |
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87959018]Aa to ja też tak mam. Tłustą skóra, która nie lubi filtrów. Świece się jak psu jaja, za przeproszeniem, ale to fakt. Ja już mam dość, ostatnio testowałem 2 kolejne filtry i to samo. Ja mam coś tam w pokładzie (W sensie jakiś niski uv) i trudno, więcej nie zamierzam. Filtr osobno nakładam kiedy idę leżeć do ogrodu i właściwie tyle. Ja po prostu olewam, niestety. Mam dość ciemna karnację, opalanie zajmuje mi wieki, więc się tak nie obawiam. Do pracy w życiu był filtra nie dała na twarz, bo będę tłusta po godzinie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Moja cera nie toleruje żadnych kremów, podkładów ani tym bardziej 1 ml filtra. U mnie to się po prostu nie wchłania i wyglądam jak połeć słoniny od razu po aplikacji, po zmatowieniu pudrem jako tako może godzinę. Ale że przy mojej nadprodukcji sebum używam bibułek matujących co 2 godziny, więc po kilku godzinach raczej wiele tego filtra nie zostaje mi na skórze. |
|
|
|
|
#1151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]U mnie najlepiej spisuje się kremo-żel Lirene spf 30, szybko się wchłania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1153 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ale na pewno nie nałożyłam tego tyle, ile się powinno. Już nie mówiąc o tym ,że żadnego makijażu się na to nie da nałożyc. Także ja wysokie spf nakładam wtedy, gdy naprawdę dużo soedz czasu na dworze- na rowerze, w górach. Na co dzień wysoki filtr odpada, no nie da się tego nosić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1155 |
|
Konto usunięte
|
A próbowałyście koreańskie albo japońskie filtry? One mają lżejszą formułę. Bardzo lekki jest np. Biore UV Aqua Rich - tego używałam i sprawdzał się nieźle. Z tym, że to są filtry do śmigania po mieście, nie nadają się☠do siedzenia na słońcu.
Ja też jeszcze parę lat temu miałam okropnie tłustą i trądzikową cerę. Nie mogłam dosłownie żadnego kremu nałożyć. Zaczęłam stosować japońskie kosmetyki nawilżające o takich wręcz wodnistych, półpłynnych, żelowych konsystencjach i po 1-2 latach nagle wszystko się uspokoiło. |
|
|
|
|
#1156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hultaj - też używam pudru białego, ale to nic nie daje przy filtrze. No może na 30 minut. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;87959585]A próbowałyście koreańskie albo japońskie filtry? One mają lżejszą formułę. Bardzo lekki jest np. Biore UV Aqua Rich - tego używałam i sprawdzał się nieźle. Z tym, że to są filtry do śmigania po mieście, nie nadają się☠do siedzenia na słońcu.
Ja też jeszcze parę lat temu miałam okropnie tłustą i trądzikową cerę. Nie mogłam dosłownie żadnego kremu nałożyć. Zaczęłam stosować japońskie kosmetyki nawilżające o takich wręcz wodnistych, półpłynnych, żelowych konsystencjach i po 1-2 latach nagle wszystko się uspokoiło.[/QUOTE] Moja pielęgnacja twarzy jest w 90% koreańska i japońska. Filtra który mogłabym nosić przez 10 godzin nie ma, bo to po prostu fizycznie nierealne, żeby moja cera zniosła 1 ml jakiegokolwiek produktu innego niż hydrolat i żeby taki produkt przetrwał nienaruszony 3-4 bibułkowania. Filtr Biore tak mi załatwił twarz, ze ledwo byłam w stanie ją dotknąć. |
|
|
|
|
#1158 |
|
Konto usunięte
|
Ja na co dzień się najczęściej nie maluję, więc nakładam tylko filtr 50 i gotowe. Jeśli już się maluję, to też daje filtr, a na to tylko lekka warstwę podkładu i korektor w strategiczne miejsca. Pewnie nie jest to makijaż roku, ale jakoś się to wszystko trzyma. No i makijaż oczu itp. to już inne sprawy
|
|
|
|
#1159 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie nakładam filtrów. Za to zawsze okulary przeciwsłoneczne.
Straszą tymi zmarszczkami ale narazie mam te 30 lat i nic nie widzę. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;87960883]Ja też nie nakładam filtrów. Za to zawsze okulary przeciwsłoneczne.
Straszą tymi zmarszczkami ale narazie mam te 30 lat i nic nie widzę. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] W wieku 30 lat to raczej mało u kogo widać, no chyba że u jakich zdeklarowanych wielbicielek solarium. Od 40 już zaczyna być widać, a zmarszczki to akurat najmniejszy problem w całej problematyce starzenia się skóry, bo to nie one są główną przyczyną tego, że skóra wygląda na starszą niż jest. |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;87960883]Ja też nie nakładam filtrów. Za to zawsze okulary przeciwsłoneczne.
Straszą tymi zmarszczkami ale narazie mam te 30 lat i nic nie widzę. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dlatego nie widzisz zmarszczek. Ja noszę od zawsze, mi nawet w pochmurne dni czasem słońce świeci no zawsze mam te okulary.Moja siostra, która nigdy nie nosiła, bo jej ",zawadzały" miala już mnóstwo zmarszek wokół oczu od mrużenia już przed 30 rokiem życia. Także widać różnicę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#1163 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Kiedyś była „moda” na nakładanie podkładu tylko do linii żuchwy , także zgadzam się z tobą, szyja dużo zdradza ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1164 | ||
|
⊰⠀klara. ♡
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Delikatnie odświeżam
![]() Jak jest u Was z biżuterią? Nosicie czy nie? Z metali szlachetnych, naturalnych kamieni czy nie zwracacie na to uwagi? Kupujecie w małych wytwórniach, siecowkach typu Apart, Kruk, Jubitom droższe produkty a rzadko czy może spontanicznie coś tańszego ale za to "trendy" w H&M itp?
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle nie noszę biżuterii. Mam jeden łańcuszek i pierścionek, ale po prostu nie chce mi się tego zakładać albo zapominam.
|
|
|
|
#1167 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Z marek najbardziej lubie chyba Pandore, czesto tez maz mi cos kupi od lokalnych jubilerow. Lubie tez fajne urocze broszki - tutaj material nie ma dla mnie znaczenia.
|
|
|
#1168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wolę jakieś naturalne kamienie, ciekawsze niż cyrkonie, ale jeśli coś z cyrkonią wpadnie mi w oko, to też jest ok. Lubię Kruka, bo podoba mi się ich wzornictwo, ale zdarza mi się kupić coś np. na allegro. Tzn ze srebra. Jakieś naszyjniki czy bransoletki z metali nieszlachetnych albo np. drewna mogę kupić gdziekolwiek, h&m też spoko. Ale to takie raczej pasujące do jakichś konkretnych ubrań albo po prostu do reszty mojej biżuterii. Nie mam chyba z biżu niczego "trendy", nie mam celebrytek, itp. |
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87982983]Mało biżuterii noszę. Na co dzień tylko kolczyki, coś więcej tylko jak mam humor. Kolczyki kiedyś nosiłam różne, teraz w zasadzie tylko srebro i złoto.
Wolę jakieś naturalne kamienie, ciekawsze niż cyrkonie, ale jeśli coś z cyrkonią wpadnie mi w oko, to też jest ok. Lubię Kruka, bo podoba mi się ich wzornictwo, ale zdarza mi się kupić coś np. na allegro. Tzn ze srebra. Jakieś naszyjniki czy bransoletki z metali nieszlachetnych albo np. drewna mogę kupić gdziekolwiek, h&m też spoko. Ale to takie raczej pasujące do jakichś konkretnych ubrań albo po prostu do reszty mojej biżuterii. Nie mam chyba z biżu niczego "trendy", nie mam celebrytek, itp.[/QUOTE] Ja chyba tez nie.
|
|
#1170 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Większość spadkowa, większość dostana w prezencie. Srebro jest w Polsce tak tanie, że zakup metalu nieszlachetnego w sieciówce uważam osobiście za głupotę
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

jak dla mnie beznadziejne, jak pompon do buta. No nie po prostu nie. W sumie byłoby fajnie gdyby kobiety częsciej chętniej sięgały po fascynator czy woalkę. Tak inaczej. 

no zawsze mam te okulary.