|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Na którego kandydata na prezydenta głosujesz? | |||
| Andrzej Duda |
|
16 | 9,09% |
| Rafał Trzaskowski |
|
57 | 32,39% |
| Szymon Hołownia |
|
40 | 22,73% |
| Robert Biedroń |
|
36 | 20,45% |
| Władysław Kosiniak - Kamysz |
|
9 | 5,11% |
| Krzysztof Bosak |
|
15 | 8,52% |
| Stanisław Żółtek |
|
1 | 0,57% |
| Marek Jakubiak |
|
0 | 0% |
| Mirosław Piotrowski |
|
0 | 0% |
| Paweł Tanajno |
|
2 | 1,14% |
| Głosujący: 176. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wybory prezydenckie 2020 - na kogo głosujesz? + offtop.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym wydaje mi się, że Trzaskowski ma duże szanse na wygraną a różnica pomiędzy panami nie będzie duża. Myślę też, że sporo osób, które głosowały na Bosaka nie pójdzie w drugiej turze do wyborów, a ludzie głosujący na Hołownie w większości zagłosują za Trzaskowskim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1294 | ||
|
Realistka
|
Cytat:
Cytat:
Problem Trzaskowskiego to właśnie brak twardego elektoratu PO. Ten sam problem zresztą w 1 turze mieli Biedron i Kosiniak. Biedron niby miał spore poparcie, ale ostatecznie jego elektorat poszedł głosować na Trzaskowskiego. Twardy elektorat Kosianiaka to właśnie to 2 - 2.5%. Tymczasem elektorat PIS był mocno zmobilizowany w 1 turze i będzie tak samo w 2. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No przecież to II tura, więc wiadomo, że nikt nie wygra przewagą 15%. Stawiam na jakieś 53-54% dla Dudy. Co do Bosaka to owszem, wiele nie pójdzie, ale zdecydowana większość tych, którzy pójdą zagłosują na Dudę, a co do Hołowni to już napisałem wyżej. W I turze głosowało 19mln osób, więc, zakładając podobną frekwencję, do wygrania II tury potrzeba lekko ponad 9,5mln. Duda ma już 8,5mln. Bosak to 1,3mln. Niech z Bosaka przynajmniej połowa zagłosuje na Dudę, a reszta nie jest żadnym problemem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sądzę, aby aż połowa z wyborców Bosaka zagłosowała na Dudę. https://nczas.com/2020/07/02/slawomi...y-nie-klamcie/ . |
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Realistka
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1300 |
|
BAN stały
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87971546]kłamiesz.[/QUOTE]Tiaaa. Nie ma to jak argument.
Poza tym masz post uzytkowniczki wyżej, która napisała w sumie to samo, niezależnie ode mnie. Szkoda, że Ty musisz kłamać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście twardy elektorat tego nie kupi ale może to zniechęcić do niego osoby niezdecydowane i te które zastanawiają się czy w ogóle na wybory iść. Sama w gronie bliskich znajomych mam wyborce Bosaka, w drugiej turze zastanawiał się czy głosować na Dudę czy w ogóle nie brać udziału w wyborach i po tej decyzji jest raczej nastawiony na niegłosowanie. Oczywiscie jedna osoba to żaden wyznacznik, dzielę się tylko swoim zdaniem, że takich osób może być więcej ☺. Rozumiem Twoj punkt widzenia, że wzięcie udziału w takiej debacie mogłoby bardziej zaszkodzić urzędującemu prezydentowi ale tego już się nie dowiemy. Ty uważasz, że różnica między nimi bedzie w granicach 6-8%. Mi sie wydaje, że różnica będzie około 2% . Zobaczymy, jestem bardzo ciekawa jak to się potoczy. Uważam, że jest wysokie prawdopodobieństwo, że jednak będziemy mieć nowego prezydenta, co uważam za niekorzystne, zwłaszcza, że mamy czasy kryzysu i nie potrzeba nam kogoś kto będzie wszystko taśmowo wetował aby tylko zmusić rząd do rozpisania nowych wyborów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Konto usunięte
|
fajny był tez jeden z argumentów Dudy za odmową udziału tej debaty dzisiejszej:
Podczas spotkania z mieszkańcami Złotowa Duda próbował przekonywać, że "TVN próbuje narzucić dyktat co do terminu". - To pierwszy raz w historii, kiedy do takiej sytuacji dochodzi. Chodzi o zyski, podczas takich wydarzeń emitowane są reklamy. Dlaczego polskie media mają tracić takie pieniądze? Dlaczego telewizja pana Trzaskowskiego ma mieć monopol? - mówił wyraźnie zdenerwowany prezydent Andrzej Duda. https://wiadomosci.wp.pl/wybory-prez...7402610378881a |
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1305 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To małe miasteczko w świętokrzyskim, w pierwszej turze Duda uzyskał tam 60% z hakiem, więc dobrze wiadomo, jak będą nastawieni mieszkańcy. I bez słupów byłaby to debata, w której lepiej wypadłby Duda. |
||
|
|
|
|
#1306 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda też taka, że Dudzie wzrosło poparcie i więcej ludzi zagłosowało na niego niż 5 lat temu. Naprawdę życzę Tobie i sobie żeby to Twój scenariusz był prawdziwy. ☺ Cytat:
Fakt, Trzaskowski ma tendencje do niedotrzymywania swojego słowa a partia, z której się wywodzi nawet robiła dokładnie odwrotnie niż to co obiecywali. Super, naprawdę świetny kandydat. Oglądam wywiad Schetyny u Mazurka... tyle razy był i cały czas pozwala się zapędzić w kozi róg. No tak, jeszcze niedawno mówił, że nie ma opcji ze KO wejdzie w jakiekolwiek relacje z Konfederacją ale przecież ludzie głosujący na Bosaka to kompletnie inny ludzie już ! A następnie zapytany czy Konfederacja to opozycja demokratyczna, najpierw nie chciał udzielić odpowiedzi a później stwierdził, że jak Bosak poprze Trzaskowskiego to tak a jak Dudę to nie . Logiczne!Także w społeczeństwie polskim mamy przeszło 43% obywateli, którzy są, nie wiem... anarchistami, komunistami, faszystami, przeszlo 7% ludzi, którzy się jeszcze nie określili a pozostała część to demokraci . Wychodzi na to, że mamy mniejszość demokratów w państwie. Chyba czas zmienić ustrój.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te wywiady u Mazurka są okropne. Ciągle przerywa gościom, nie daje im odpowiedzieć, imputuje im jakieś totalne głupoty, ciągle pyta o jakąś jedną sprawę i drąży, a potem strzela gościowi tekstem, że to gość cały czas mówi o tym samym. Próbuje stosować jakieś chwyty, które są bardzo niskie. Upadek dziennikarstwa. Schetyna jest jak koń. Jaki jest, każdy widzi. Nie bez powodu dzisiaj PO jest w takim miejscu, a nie innym. Gdzieś w internecie nawet pojawiły się informacje, że nie chciał słuchać jakichś doradców od wizerunku czy marketingu politycznego. Po prostu liberalizm w środowisku politycznym umarł i pod tym względem zostaliśmy sierotami. |
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Rozeznanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87971733]Druga tura to zawsze było głosowanie "przeciw", a nie "za".
Te wywiady u Mazurka są okropne. Ciągle przerywa gościom, nie daje im odpowiedzieć, imputuje im jakieś totalne głupoty, ciągle pyta o jakąś jedną sprawę i drąży, a potem strzela gościowi tekstem, że to gość cały czas mówi o tym samym. Próbuje stosować jakieś chwyty, które są bardzo niskie. Upadek dziennikarstwa. Schetyna jest jak koń. Jaki jest, każdy widzi. Nie bez powodu dzisiaj PO jest w takim miejscu, a nie innym. Gdzieś w internecie nawet pojawiły się informacje, że nie chciał słuchać jakichś doradców od wizerunku czy marketingu politycznego. Po prostu liberalizm w środowisku politycznym umarł i pod tym względem zostaliśmy sierotami.[/QUOTE]Nie zgadzam się z opinią, że druga tura to zawsze było głosowanie przeciw a nie za. No tak tak, bo jak pada niewygodne pytanie do polityka z opozycji demokratycznej, na które on nie chce odpowiedzieć to należy mu zwyczajnie na to pozwolić. A najlepiej to w ogóle nie odzywać się jak taki polityk mija się z prawdą. Wtedy dziennikarstwo jest obiektywne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1311 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tego wspomnianego przez ciebie wywiadu nie widziałam, ale widziałam trochę innych u Mazurka i niestety ich poziom prawie zawsze jest bardzo niski. Momentami wręcz zastanawiam się, po co on tych gości zaprasza, bo zdarza się, że większość "rozmowy" to są jakieś jego wywody i gwiazdorstwo, a gości równie dobrze mogłoby nie być. Bez względu na to, jaką opcję reprezentują. Czasem mi się one z programem Lisa kojarzą, tam poziom też był żenujący. |
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Realistka
|
Onet opublikował najnowszy SONDAŻ ibrisu. Duda 49, Trzaskowski 46,4.
Screenshot_20200702_130146_com.android.chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1313 |
|
BAN stały
|
A tymczasem w alternatywnym świecie TrzaskowskiegoScreenshot_20200702-131359.jpg
|
|
|
|
#1314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlaczego w alternatywnym? Sugerujesz, że rozmowa się nie odbyła? Dla mnie bardziej alternatywnym światem jest chociażby udawanie, że podpisuje się umowę, kiedy tak naprawdę dokonuje się wpisu do księgi pamiątkowej albo wymyśla się projektanta mody, żeby tylko podniecił się stylem pierwszej damy. |
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1316 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo co mnie obchodzi rozmowa szeregowego obywatela Trzaskowskiego z szeregowym obywatelem USA? A niech se gadają o czym chcą, nawet o cyckach Miszel, żony szeregowego obywatela jułesej. Rozmowa żula Mietka z menelem Zdziskiem pod monopolowym ma równie doniosłe skutki dla polityki międzynarodowej Polski. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Raczkowanie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87972481]Załóż mu jeszcze aureolę, skoro go bronisz jak niepodległości.[/QUOTE]
Nie przesadzaj. Dopytuję tylko użytkownika forum, czy sugeruje, że wpis był kłamstwem. Jeśli był, poproszę dowody. I kontynuując ten temat, Edan84 jak masz twittera, to możesz tam sobie napisać o swoich rozmowach, nieważne czy prowadzić je z Mietkiem czy ze swoim odbiciem w lustrze. Media społecznościowe przyjmą wszystko. Pytanie tylko jaki jest zasięg Twoich wpisów, a jaki Trzaskowskiego. Zresztą to Ty się podjarałeś tym postem i dodałeś o tym wpis na wizażu. |
|
|
|
|
#1318 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87970342]W kampaniach zwykle mówią na okrągło to samo, mało jest pytań, które mogłyby zaskoczyć. Powinni być przygotowani.
Z jednej strony śmieszne, bo widać, że próbuje przeciągnąć tych wyborców do PO. Z drugiej to prawdopodobnie będzie chciał ich zniszczyć, ale myślę, że w Konfederacji są tego świadomi. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Aż zajrzałam. Szkoda, że nie ma konkretnej listy. Ciekawsze jest to, co wrzucili o podatku CIT.[/QUOTE] Prezydent Nowych Podatków ![]()
|
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Raczkowanie
|
No i pięknie - od lipca mamy tańszy gaz. To tylko pokazuje że - niezależnie jakie kto ma poglądy - działania polskiego rządu są skuteczne. Platforma podpisała umowę na najdroższy gaz w Europie, obecny rząd to naprawia. A we wtorek Gazprom przelał i oddał nam 6 000 000 000 zł. Dla mnie polityka zagraniczna jest bardzo ważna, zależy mi aby pieniądze nie były wyprowadzane z Polski, to są podstawy. Tak się buduje silny kraj, a Trzaskowski i PO to mają jakiś postokupacyjny kompleks i zamiast po partnersku to politykę zagraniczną prowadzili służalczo i w strachu niestety. Pomijając już wpadki Trzaskowskiego, jak choćby gafa że Gazprom jest prywatną firmą
I on ma jechać za granicę coś negocjować czy nas reprezentować jak ma braki wiedzy elementarnej odnośnie polityki zagranicznej? Strach się bać, gorzej niż Komorowski. Cytat:
Cytat:
Prawda jest taka, że PiS obniżył wszystkie istotne podatki - CIT, PIT, dla młodych w ogóle likwidacja PIT, mniejszy ZUS dla małych przedsiębiorców. Zadna inna ekipa nie obniżyła podatków na taką skalę, a to właśnie te podatki mają największy wpływ na portfele Polaków. Podatek handlowy ( dodajmy że jest to jakieś 1 % ) dla wielkich sieci supermarketów jest dla mnie słuszny, w wielu krajach takie coś istnieje, tak samo opłata/podatek od małpek, przez które społeczeństwo się rozpija. Trzeba spojrzeć szerszą perpektywą. Pewne opłaty w ogóle zlikwidowali jak choćby opłata za dowód osobisty. Dowiedziałam się przypadkowo jak dowód wymieniałam a tego pewnie jest więcej tylko nikt o tym nie pisze. Ja też do tej pory na PiS nie głosowałam ale jak się rzetelnie porówna co i jak to jest to do tej pory najlepszy rząd i tyle, co nie znaczy że nie będzie kiedyś lepszego ale napewno powrotu starego rządu nie chcę bo ich czas już minął. Edytowane przez xxxAleksandraxxx Czas edycji: 2020-07-02 o 19:24 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

. Rozumiem Twoj punkt widzenia, że wzięcie udziału w takiej debacie mogłoby bardziej zaszkodzić urzędującemu prezydentowi ale tego już się nie dowiemy. 
. Logiczne!
I on ma jechać za granicę coś negocjować czy nas reprezentować jak ma braki wiedzy elementarnej odnośnie polityki zagranicznej? Strach się bać, gorzej niż Komorowski.