![]() |
#1741 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2021
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1742 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() W takim razie coś tam pewnie widać, chyba, że kobitka miała 6 zmysł. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1743 |
Raczkowanie
|
![]()
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez truru Czas edycji: 2023-11-26 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Cześć! U mnie dziś już 14+1
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1745 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Nieeeee, nie dobijaj ;( u mnie 12+4 i tez kiepsko, zdarzyło mi się nawet wymiotować rano 🤢 liczyłam ze poprawa już blisko a to tak chyba może być różnie ![]() Tabletki mi trochę pomogły na nudności ale 5 dni i musiałam zrobić przerwę, wrócę do nich w przyszłym tygodniu bo mam wyjazd z pracy na szkolenie na 2 dni i bardzo chciałabym pojechać 🥺 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1746 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Cześć dziewczynki,
U mnie wizyta ok, serducho bije, kropek urósł i ma 4.15 cm. Teraz tylko przeżyć prenatalne.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1747 | |
Wtajemniczenie
|
Mamy styczniowe 2021
![]() Cytat:
Super!! ![]() ![]() ![]() A jak plamienia i ból brzucha? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2020-07-03 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1748 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej!
![]() Kasia, cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze! A kiedy masz prenatalne? A ja jestem w szoku, nastawiałam się na ok 500 zł za USG prenatalne + test podwójny PAPP-A , a finalnie zapłaciłam za wszystko 330 zł ![]() Wczoraj moja ginekolog za USG prenatalne plus cytologie skasowała tylko 230 zł (a w informacji było 300 ![]() Pani przede mną płaciła za TSH+betę niecałe 50 zł, gdzie ja w Diagnostyce za samą betę płaciłam 46 zł. Normalnie odkrycie roku, że jednak da się taniej... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1749 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1750 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ból brzucha jest ale dużo mniejszy, plamienie ustało.
Prenatalne usg i pobranie krwi do testu pappa za tydzień. Nie ukrywam, ze to będzie duży stres. Co do diagnostyki też odkryłam ostatnio że jest przesadnie droga. Za bętę liczyli 46 zł, a w labo szpitalnym 27 zł. Różnica jak dla mnie baaardzo duża |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() Cytat:
Już tam raczej żadnych badań nie będę robić bo się nie opłaca. Dzwoniła dzisiaj do mnie jakaś babka z banku krwi pępowinowej i wszystko tłumaczyła. Ale jak dla mnie koszty wielkie, nie zdecyduje się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Antyperspirantów nie używam wcale, staram się kupować bezzapachowe kosmetyki ale i tak wyczuwam jakiś tam zapach. Odkąd jestem w ciąży to pielęgnacja ciała i twarzy leży u mnie totalnie, bo tak, jak przed ciążą odczuwałam przyjemność z dbania o siebie to teraz jest to dla mnie przykry obowiązek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
![]()
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1753 | ||
Rozeznanie
|
![]()
Hej! Wczoraj miałam wizytę. Wszystko jest dobrze, dzidzia ma 3,5 cm. Kolejna wizyta i prenatalne 27 lipca
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1754 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1755 |
Wtajemniczenie
|
![]()
My w pierwszej ciąży nie zdecydowaliśmy się na krew pępowinowa.
Byłam u diabetologa, jest cukrzyca ciazowa, także już jestem zaopatrzona w glukometr, paski i od jutra zaczynam pomiary. Z dieta mam się starać poprostu co mogę, ale nic na siłę bo przede wszystkim mam poprostu jeść to czym nie wymiotuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1756 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Wtajemniczenie
|
![]()
My w pierwszej ciąży rozważaliśmy pobranie krwi pępowinowej, ale w końcu się nie zdecydowaliśmy. Teraz chyba nawet nie będziemy rozważać, po prostu znów nie pobierzemy.
Wierzycie w te przesądy, że jak je się słodkie, to dziewczyna, jak kwaśne/mięso to chłopiec? Macie w ogóle jakieś szczególne zachcianki i smaki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej! Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
I witam się w drugim trymestrze. Gdyby nie mój dyndający brzuch to nie czułabym, że jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() Przyjechaliśmy na weekend do teściowej i niestety jak się chwali gotowaniem zawsze i pół życia spędza w kuchni to ja tu zawsze z synem przymieram głodem, wszystko takie tłuste i słone... Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1759 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
II trymestr, super! Gratuluję i cieszę się, że czujesz się dobrze. ![]() U mnie bardzo podobnie, II trymestr rozpocznę w połowie przyszłego tygodnia, a czuję się znacznie lepiej. ![]() ![]() Współczuję doznań kulinarnych u teściowej... ![]() Milej soboty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1760 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() U mnie też objawów coraz mniej, przeraża mnie to trochę, muszę jakoś ten weekend przesiedziec i w poniedziałek obejrzę sobie bobo wreszcie. Czekam w kolejce na pobranie właśnie. Jejku jak to powoli wszystko idzie, ja to nie mam nerwów na takie wysiadywanie ![]() Życzę Wam miłej soboty ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1761 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() Cytat:
Ani w jakieś wróżenie z kształtu brzucha. Ani z tego że "jak kobieta brzydnie to będzie miała córkę, bo jej urodę odbiera". To jakieś przesądy starych bab ![]() Zresztą jak czytam forum ciężarnych to stwierdzam że mimo upływu lat, niektóre się świetnie trzymają 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1762 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Ja też w to nie wierzę,ale teraz mam okazję sprawdzić sama wszystkie wróżby na sobie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1763 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1764 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
To się sprawdzi na pewno ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1765 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ach dziewczyny, więcej optymistycznych wiadomości, może zobaczę światełko w tunelu dla siebie
![]() ![]() Co do zabobonów to ja nie wierze, zreszta wystarczy popatrzeć teraz na mnie: w brzuchu syn, od mięsa mnie odrzuca, wyglądam paskudnie jak zmora, a kalendarz chiński wskazywał dziewczynkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1766 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1767 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja tak samo myślę o przesądach, w sensie nie wierzę - teraz mnie odrzuca od słodkiego, jedynie owoce mi wchodzą, a niby ma być dziewczyna. Ale cera zdecydowanie mi się zepsuła, choć raczej wynika to z braku siły na pielęgnację niż z płci dziecia
![]() Miłej soboty, my dziś pakowanie przed wakacjami, nienawidzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1768 |
Przyczajenie
|
![]()
U mnie 13+1 i magicznym sposobem przestało mnie mdlić. Nic tylko się cieszyć.
![]() ![]() Jak Wasza waga? Przytyłyście? U mnie waga cały czas na podobnym poziomie, a ostatnio moja ginekolog skomentowała żartując "proszę przestać tyć". ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
Raczkowanie
|
![]()
Ciacho mam zamiar piec dzisiaj na cześć jutrzejszego gościa. Koleżanka mi podrzuciła przepis z nowej jadlonomii na ekspresowe ciasto czekoladowe. Mam nadzieję, że będzie faktycznie ekspresowe oraz wyborowe
![]() W przesądy też nie wierzę, chociaż czerwoną wstążkę miałam jak mama przyjezdzala, bo żyć nie dawała. Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1770 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Na początku waga spadła, a teraz jest kilogram na plusie od wyjściowej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.