|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała ma 16 miesięcy i jakoś w kwietniu spala pod kołderką a tak to w łóżeczku nic
|
|
|
#213 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
No ja łóżeczkowo sie nie martwię i zabawkowo będę chciała isc w minimalizm, bardziej mnie ciuszki martwią - jakie, ile, jaki rozmiar
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kołdrę i poduszkę kupię pewnie dopiero na jesień. Na początek starczy rożek i kocyk. Myślę nad kokonem ale patrząc na wymiary podejrzewam, że długi on nie posłuży. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wyposażenia łóżeczka to ja baaaardzo polecam śpiworki, moja córka ma prawie dwa lata i dopiero teraz zaczynamy przyzwyczajać ją do kołdry.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A więc trochę o nas... Jesteśmy obecnie w 17 tygodniu (16 + 3), to moja trzecia ciąża. Początki były bardzo trudne i stresujące. Na usg w 5 tyg. został uwidoczniony ogromny krwiak na macicy i obok maleńkie puste jeszcze wtedy jajo płodowe, a w jajniku torbiel krwotoczna, która powstała z ciałka żółtego w momencie uwalniania komórki jajowej. Istniało duże prawdopodobieństwo, że organizm przygotowuje się do samooczyszczenia, ze względu np. na wadę płodu. Przyczyną mógł być jednak też duży stres (Corona i w konsekwencji moje wypowiedzenie z pracy), dlatego dr postanowił zawalczyć... przyjmowałam końskie dawki leków i czekaliśmy gotowi na wszystko Po dwóch tygodniach krwiak nieco się zmniejszył, torbiel nadal była i w 60% upośledzała pracę jajnika, w dodatku ciałko żółte okazało się być zbyt duże, a pęcherzyk ciążowy spłaszczony i poszarpany, co też może sugerować, że dziecko jest obciążone... Jedyną dobrą informacją na tamten moment było to, że usłyszeliśmy bicie serduszka w prawidłowym rytmie i odpowiednia wielkość zarodkaW 11 tyg. wykonywaliśmy Nifty Pro, który co najważniejsze nie wykrył żadnego z 94 schorzeń I stało się jasne, dlaczego ta ciąża jest zupełnie inna niż poprzednie z chłopcami Od samego początku kompletnie inna bajka Podczas usg prenatalnego w 13 tyg. malutka, ku zadowoleniu pani dr, podobno super współpracowała i pozwoliła bardzo szczegółowo wszystko po kolei posprawdzać co dało nam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze i możemy zacząć czerpać radość z tej ciążyTermin z OM mamy na 20 grudnia. Jednak obydwie poprzednie ciąże przenosiłam 4-5 dni, więc prawdopodobnie tak właśnie mam zaprogramowany organizm i przeczuwam, że Wigilia lub Boże Narodzenie może być nasze Jestem drobnej budowy ciała, to już mój 3 raz Mam nadzieję, że wszystko dobrze... Miałam mieć wizytę jutro, ale ze względu na urlop pani dr została przesunięta o tydzień, więc przed nami jeszcze 7 dni oczekiwania |
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
To ja w takim razie kupię kocyk i ewentualnie pieluszki
czytalam o tym , żeby nie wkładać zbędnych rzeczy do łóżeczka , żadnych poduszek i kolderek, ochraniaczy itp. zastanawiam się tylko nad rożkiem do spania i kokonem. Tylko , że te kokony też mogą być niebezpieczne jeśli np dzieckk się przekreci to od razu będzie wtulone w boki kokona...jak myślicie ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#218 | ||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Niezle musieliście sie nastresowac ale córcia na pewno wam wynagrodzi wszystko ![]() Cytat:
Ja kokon odpuszczam, wydaje mi sie ze to na krótko służy a swoje kosztuje i wlasnie tez mam wątpliwości jeśli chodzi o oddychanie dziecka. Ja kupuje tylko kocyk i na pewno będę próbowała śpiworki No i rożek kupie też na początek bo czaje sie na ten zestaw dla noworodka od MG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Zoe- macie waleczną córeczkę
oby tak już zostało i bez żadnych przykrych przygód.Ja jestem manualna, więc kocyk minky i poduchę do karmienia uszyję sama. Dziś już zamówiłam włóczkę, bo jest plan na kocyk szydełkowy. To będzie twórcza jesień i praca na długie wieczory kokon zadeklarowała się kupić siostra, przydaje się do spania we trójkęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uff, kamień z serca![]() |
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe 2020 część II :)
Jeszcze w temacie bardzo polecam kosz Mojżesza, to mój „hit” wyprawkowy z pierwszej ciąży. Siostra mojego męża była nim taka zachwycona, że jak tylko zaszła w drugą ciążę to pytała czy może go pożyczyć
Jeździł z nami wszędzie, po całym domu i do rodziców na weekendy, mała spała w nim przez pierwsze cztery miesiące. Ja miałam taki na stelażu z kółkami, świetna sprawa.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wątku przeważają chyba dziewczynki? już widzę wzrost sprzedaży sukieneczek z bozonarodzeniowym motywem![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bardzo się cieszę chociaż grzeczna nie do końca, ciagle chowa i się wygina dzisiaj miała jakaś pozycje na tzw. świece ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Tak, zapowiada się przewaga dziewuch ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#225 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Również mam nadzieję, że rozdział stresujących przygód mamy już zamkniętyFantastycznie Podobnie jak Ty, jestem typem manualnym Zawsze mnie ręce świerzbią, żeby coś udłubać Nareszcie mam więcej czasu, więc gdy tylko okazało się, że będzie dziewczynka zakupiłam włóczkę i już sobie dziergam kocyk na szydełku Planuję też uszyć otulacz/kokon, poduszkę do karmienia i kilka drobiazgów, ale ja raczej niemaszynowa jestem, wszystko ręcznie, więc zobaczymy co mi z tych planów wyjdzie![]() Jeśli chodzi o resztę, muszę poprzeglądać rzeczy po chłopcach, bo o dziwo trochę tego jeszcze mam i część się nada. Koleżanka już mnie uprzedziła, że po swojej córeczce kompletuje ciuszki Na pewno część rzeczy będziemy musieli dokupić, zwłaszcza tych wielkogabarytowych typu łóżeczko, wózek, leżaczek, ale wiem z doświadczenia, że z ubrankami czy akcesoriami nie ma co szaleć, bo wiele rzeczy okazuje się zbędnych. Najtrudniej tylko powstrzymać się i nie ulec pokusie kupowania tych cudnych maleńkich ubranekTurkusowapoziomka ja też myślę, że ta Gwiazdeczka będzie naszą wielką pociechą bo już od bardzo dawna rodzina powiększała się tylko i wyłącznie o chłopców ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- [QUOTE=manuilla;87981401]Tez bardzo się cieszę chociaż grzeczna nie do końca, ciagle chowa i się wygina dzisiaj miała jakaś pozycje na tzw. świece ![]() I bardzo dobrze Może będzie mistrzynią gimnastyki akrobacyjnej![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kocyki wszystkie będę szyć sama. Chciałam uszyć poduchę do spania ale zwyczajnie mi się nie opłaca, zamówiłam sobie taką za 45 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Już szylam dla koleżanek takie kocyki minky-bawełna i się sprawdziły. Na zimę można zrobić grubszy do wózka z wypełnieniem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
A co sie wydaje lepsze- kosz mojzesza czy jakis bujaczek?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#235 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
synek starszy ma 2,5 roku a dalej śpi na pustym materacu, na którym jest tylko prześcieradełko, od dłuższego czasu bidonik do picia, ulubiony kotek i nic więcejWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
obaj synkowie śpią w spiworkach i będą spać dopóki nie stwierdza że już nie chcą czyli długo. Teraz szukam właśnie większych dla starszego synka. Wolę to niż w nocy nakrywać kołderką, a tam wiem że ma wygodnie i ciepło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Moja wizyta już jutro ️ nawet nie wiem kiedy to zleciało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszka_11 Czas edycji: 2020-07-06 o 20:26 |
||||||
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam ze spaceru 3 h nogi mi w tyłek włażą ale było bardzo miło
![]() Co do wyprawki też mieliśmy Bujaczek 5w1 i długo był w użyciu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam później bujaczek a na początku kładłam w wózku i stał tam gdzie akurat mi było wygodnie. Gdybyśmy mieszkali w domku to pewnie kupiłabym kosz albo leżaczek/bujaczek coś jak z Tiny love a tak to w mieszkaniu nie ma sensu
![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Jej ale aktywnie się tu zrobiło. Ja kompletnie nie wiem, jak się zabrać do tego planowania i kupowania... mama już nawet zaczela mnie popędzać, że nic nie robię, bo się pewnie obudzę, jak już będę gruba i wszystko na ostatni moment
Muszę zacząć planować, zacznę od listy... i projektu pokoiku to będzie dla mnie największa frajda, bo jestem bardzo „wnetrzarska”. Nic dziecku nie uszyje... ale meble złożę czy przerobię, to bez problemu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje maluchy też dlugo spały w spiworkach.
Co do bujaczkow, to miałam baby bjorn, żadne nie chcialo w nim spędzać czasu, więc sprzedalam. Kosz jest w wyprawce warszawiaka, wcześniej nie miałam, ale zobaczymy może się spodoba. Tylko to sam kosz, bez stelaża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#240 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I gratuluję chłopca Cytat:
![]() U nas przez jakiś czas sprawdzał się rożek a później przerzuciliśmy się na kocyk. Śpiworek kompletnie się nie sprawdził, synek w ogóle nie chciał w nim spać. Dzisiaj poczyniłam pierwsze zakupy dla maleństwa |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

pieluszek i jeszcze jakiś innych rzeczy 

Po dwóch tygodniach krwiak nieco się zmniejszył, torbiel nadal była i w 60% upośledzała pracę jajnika, w dodatku ciałko żółte okazało się być zbyt duże, a pęcherzyk ciążowy spłaszczony i poszarpany, co też może sugerować, że dziecko jest obciążone... Jedyną dobrą informacją na tamten moment było to, że usłyszeliśmy bicie serduszka w prawidłowym rytmie i odpowiednia wielkość zarodka
Od samego początku kompletnie inna bajka
co dało nam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze i możemy zacząć czerpać radość z tej ciąży
Miałam mieć wizytę jutro, ale ze względu na urlop pani dr została przesunięta o tydzień, więc przed nami jeszcze 7 dni oczekiwania
czytalam o tym , żeby nie wkładać zbędnych rzeczy do łóżeczka , żadnych poduszek i kolderek, ochraniaczy itp. zastanawiam się tylko nad rożkiem do spania i kokonem. Tylko , że te kokony też mogą być niebezpieczne jeśli np dzieckk się przekreci to od razu będzie wtulone w boki kokona...jak myślicie ?

oby tak już zostało i bez żadnych przykrych przygód.

Jeździł z nami wszędzie, po całym domu i do rodziców na weekendy, mała spała w nim przez pierwsze cztery miesiące. Ja miałam taki na stelażu z kółkami, świetna sprawa.
chociaż grzeczna nie do końca, ciagle chowa i się wygina
dzisiaj miała jakaś pozycje na tzw. świece

I gratuluję chłopca