Mamy grudniowe 2020 część II :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-07-08, 08:00   #331
k_opiko
Zadomowienie

Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)

Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Ja na szczęście zawsze spałam na lewej stronie więc jeden problem do rozmyślania mniej

Jak to jest z tym dentystą w ciąży. Mnie gin na pierwszej wizycie wysłała na kontrole. Jednak w lux medzie działa to tak, że przed wizytą stacjonarną jest tele porada (nie wiem czy nadal tak to działa, muszę sprawdzic). Dentystka na tele poradzie powiedziała, że nie ma potrzeby kontroli skoro ostatnio byłam na początku roku. A wy byłyście u dentysty?
Bo tak dumam czy czasem się teraz ponownie nie zapisać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mnie też odmówili wizyty, mam się zgłosić jeśli coś będzie nie tak. Zła jestem bo wszędzie jest mowa o tym że w ciąży trzeba kontrolować, a co da taka teleporada? Szczególnie że mam takie zęby, że nie czuję jak się psują, nigdy mnie ząb nie bolał a plomb trochę mam...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
k_opiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 08:02   #332
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Zaczynamy 20tc jeszcze tylko tydzień do połówkowych, nie wiem kiedy to zleciało
Jeszcze od 2tyg mam super cukry, rano po wczorajszym torcie o 17 tylko 82. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić

Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-07-08, 08:05   #333
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Aura_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja z dziąsłami również nie pomoge. Jednak cały czas mam to na uwadze , że może mnie to dotknąć. Noszę aparat ortodontyczny i kontroluje wszystko raz w miesiącu.

Dziś pierwsza noc przespałam na lewej stronie. Nie ukrywam , że była to męcząca noc 🤦♀️ mój gin tak mi zasugerował i chciałam spróbować. Kilka razy przewróciłam się na plecy i na prawą stronę , żeby odciążyć na chwilę kręgosłup. Jak żyć 🤷♀️ a wy? Zwracacie uwagę na której śpicie stronie. Mama ginekolog fajnie o tym pisała ale sama nie wiem co o tym myśleć

Śpię jak mi wygodnie

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 08:06   #334
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na szczęście zawsze spałam na lewej stronie więc jeden problem do rozmyślania mniej

Jak to jest z tym dentystą w ciąży. Mnie gin na pierwszej wizycie wysłała na kontrole. Jednak w lux medzie działa to tak, że przed wizytą stacjonarną jest tele porada (nie wiem czy nadal tak to działa, muszę sprawdzic). Dentystka na tele poradzie powiedziała, że nie ma potrzeby kontroli skoro ostatnio byłam na początku roku. A wy byłyście u dentysty?

Moja się tylko pytała kiedy byłam na kontroli. U mnie to akurat był luty i wszystko było w porządku. Przełożyli mi jedna wizytę ze względu na wirusa ale z powrotem umawiają i mają dzwonić do tych zaległych. Tylko, że ja chodzę prywatnie i żadnych telewizyt na pewno nie ma.

Stary 2020-07-08, 08:11   #335
Misiozaur2702
Zadomowienie

My idziemy 14 lipca z córką wizyta adaptacyjna normalnie

Misiozaur2702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 08:37   #336
RulaBee
Raczkowanie

Przed ciążą praktycznie całe noce spałam brzuchu. Odkąd zauważyłam, że organizm mówi nie do tej pozycji, śpię przez większą część nocy na lewym boku i troszkę na plecach.
Nie przypominajcie mi o dentyście... Jak wspomnę, że pół miasta zjeździłam, żeby znaleźć otwarty gabinet to nerwy mnie niosą. Przychodnia, do której już od kilku lat chodzę gabinet stomatologiczny jest zamknięty do końca epidemii, kiedy się skończy epidemia nie wiadomo. W końcu znalazłam otwarty gabinet i za tydzień w końcu mój ułamany ząb zyska drugie życie. Dziąsła mi krwawią często, ale to też kwestia, że zakupiłam szczoteczkę elektryczną i muszą się przyzwyczaić.
Jutro wizyta, już siedzę jak na szpilkach

RulaBee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 08:44   #337
_Aura_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RulaBee Pokaż wiadomość
Przed ciążą praktycznie całe noce spałam brzuchu. Odkąd zauważyłam, że organizm mówi nie do tej pozycji, śpię przez większą część nocy na lewym boku i troszkę na plecach.
Nie przypominajcie mi o dentyście... Jak wspomnę, że pół miasta zjeździłam, żeby znaleźć otwarty gabinet to nerwy mnie niosą. Przychodnia, do której już od kilku lat chodzę gabinet stomatologiczny jest zamknięty do końca epidemii, kiedy się skończy epidemia nie wiadomo. W końcu znalazłam otwarty gabinet i za tydzień w końcu mój ułamany ząb zyska drugie życie. Dziąsła mi krwawią często, ale to też kwestia, że zakupiłam szczoteczkę elektryczną i muszą się przyzwyczaić.
Jutro wizyta, już siedzę jak na szpilkach

Dla mnie najlepsza pozycja to na plecach . Zresztą ja taka jestem kręcąca się w nocy , że zmieniam co chwilę pozycję a będę sobie spala póki jak mi wygodnie oczywiście mając na uwadze przewagę lewej strony

_Aura_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-07-08, 08:48   #338
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ja mam mega problem z tym spaniem bo cały czas i tak śpię trochę na brzuchu. W zasadzie tak pół bok/ pół brzuch nie wiem czy rozumiecie na plecach mi duszno po jakimś czasie a typowo na boku bolą mnie biodra. Normalnie kaleka. Muszę męża zmobilizować, żeby mi ta poduszkę ciążowa zdjął z szafy bo potrafię się 5 razy w nocy budzić z tej niewygody

Stary 2020-07-08, 08:51   #339
Moonia91
Raczkowanie

Ja śpię tak jak mi wygodnie, nie zastanawiam się nad tym
Moonia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 08:52   #340
fruczakk
Rozeznanie

Co do dziąseł, polecam szczoteczkę soniczną. Zwykle bardzo mnie podrażniają, zwłaszcza w ciąży, soniczna jest najdelikatniejsza.

fruczakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 09:02   #341
_Aura_
Raczkowanie

Wiem co to oznacza spanie na pół boku / na pół brzuchu sama to praktykuje.
Dziś ma przyjść moja poduszka ciążowa, ciekawe jak się sprawdzi.
Cytat:
Napisane przez Moonia91 Pokaż wiadomość
Ja śpię tak jak mi wygodnie, nie zastanawiam się nad tym
O! Głos rozsądku i tego najlepiej się trzymać. Myślę , że w późniejszej ciąży mogą pojawić się niedogodności w spaniu np na plecach i wtedy będzie Sid zmieniać pozycję

_Aura_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-08, 09:20   #342
manuilla
Zadomowienie

Ja spie jak mi wygodnie, nie zamierzam zmuszać się tylko do lewego boku (Jakiś czas temu czytałam, że sam lewy bok tez jest niezdrowy, więc sama mam mieszane uczucia).
Natomiast od kilku nocy staram się nie spać na plecach, bo mam wrażenie, że wtedy mam jakby twardszy brzuch (dzisiaj znowu, aż się obudziłam...) - co mija, jak przewroce sie na bok.... (nie wiem w końcu, co jest, bo jak byłam na tej wizycie, to bylo wszystko ok i lekarz nic niepokojącego nie stwierdził, wiec może odrobina kapusty z wczoraj znowu mnie wzdęla... ), z kolei na obu bokach po jakimś czasie zaczynaja bolec mnie biodra! Już sama nie wiem, jak spać żeby nie cierpieć. Masakra!
Kupiłam tez porządny magnez

manuilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 09:21   #343
Misiozaur2702
Zadomowienie

Ja również śpię jak mi wygodnie

Misiozaur2702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 09:26   #344
Anastazja3208
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Może jakaś pasta specjalistyczna dla wrażliwych dziąseł?

Dentysta polecił mi mięska szczoteczkę którą posiadam . Krwawienie przeboje najgorsze są te narośla ;(

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 09:27   #345
Anastazja3208
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Ja z dziąsłami również nie pomoge. Jednak cały czas mam to na uwadze , że może mnie to dotknąć. Noszę aparat ortodontyczny i kontroluje wszystko raz w miesiącu.

Dziś pierwsza noc przespałam na lewej stronie. Nie ukrywam , że była to męcząca noc mój gin tak mi zasugerował i chciałam spróbować. Kilka razy przewróciłam się na plecy i na prawą stronę , żeby odciążyć na chwilę kręgosłup. Jak żyć a wy? Zwracacie uwagę na której śpicie stronie. Mama ginekolog fajnie o tym pisała ale sama nie wiem co o tym myśleć

Ja odkąd pamiętam śpię na lewej stronie

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-07-08, 09:28   #346
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Ja śpię chętniej na plecach. Jakoś lepiej mi się oddycha.
Dałam zaświadczenie w pracy o ciąży, bo tak jakby mi nie dowierzali🤪

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 09:57   #347
cikulada
Zadomowienie

Ja najczęściej zasypiam na lewym boku choć czasem zdarza się też na prawym, na plecach nie zasnę ale lubię sobie czasem tak poleżeć. Kładę się tak jak mi w danej chwili jest wygodnie a i lekarz nigdy nic nie mówił na ten temat.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 10:00   #348
sadaruka
Raczkowanie

Ja też śpię jak mi wygodnie chociaż ze spania na brzuchu zrezygnowałam więc albo lewy albo prawy bok albo plecy mi zostały

sadaruka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 10:04   #349
vivian58
Zadomowienie

ja też śpię jak mi wygodnie i też na brzuchoboku a co ciekawe zawsze spałam normalnie na boku a teraz mi tak wygodniej.

vivian58 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-08, 10:04   #350
Moonia91
Raczkowanie

A ta poduszka C to niestety dla mnie tragedia, dla mnie ona jest za twarda i mam głowę za wysoko, później cały dzień kark mnie boli. Ale ja lubię mieć głowę prawie na płasko
Moonia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 10:39   #351
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

ja też spię jak mi wygodnie i w ogóle o tym nie myśle jeszcze. Dziecko ma dużo miejsca i na pewno go jeszcze nie gniote.. pewnie w wyższej ciązy ma to znaczenie, teraz dla mnie żadnego. Najczęściej spie na brzuchu lub własnie brzuchoboku
Stary 2020-07-08, 10:58   #352
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Dziś pierwsza noc przespałam na lewej stronie. Nie ukrywam , że była to męcząca noc 🤦♀️ mój gin tak mi zasugerował i chciałam spróbować. Kilka razy przewróciłam się na plecy i na prawą stronę , żeby odciążyć na chwilę kręgosłup. Jak żyć 🤷♀️ a wy? Zwracacie uwagę na której śpicie stronie. Mama ginekolog fajnie o tym pisała ale sama nie wiem co o tym myśleć

Ja śpię na brzuchu przeważnie korzystam póki się da i tylko zmianiam boki w zależności jak mi wygodnie

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:

Ja byłam u dentysty jakoś w lutym, też mam się zgłosić na kontrolę ale pójdę w okolicach pazdziernika/listopada

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja mam mega problem z tym spaniem bo cały czas i tak śpię trochę na brzuchu. W zasadzie tak pół bok/ pół brzuch nie wiem czy rozumiecie na plecach mi duszno po jakimś czasie a typowo na boku bolą mnie biodra. Normalnie kaleka. Muszę męża zmobilizować, żeby mi ta poduszkę ciążowa zdjął z szafy bo potrafię się 5 razy w nocy budzić z tej niewygody

Rozumiem bo śpię dokładnie tak samo

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 13:16   #353
sadaruka
Raczkowanie

Troszkę nie w temacie. Do dziewczyn które były nad Morzem. Macie jakieś sprawdzone miejsca noclegowe? Bo my mieliśmy. Ale jest strasznie drogo tam teraz. Może któraś podpowie

Stary 2020-07-08, 13:18   #354
k_opiko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadaruka Pokaż wiadomość
Troszkę nie w temacie. Do dziewczyn które były nad Morzem. Macie jakieś sprawdzone miejsca noclegowe? Bo my mieliśmy. Ale jest strasznie drogo tam teraz. Może któraś podpowie

Ja byłam ale ja mam teściów nad morzem

k_opiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 13:19   #355
sadaruka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k_opiko Pokaż wiadomość
Ja byłam ale ja mam teściów nad morzem

Zazdro hehe 🤭

Stary 2020-07-08, 13:34   #356
Naomi21
Zakorzenienie

Co do dentysty, to ja idę niedługo, na pewno mam jeden ząb do roboty Wcześniej czekałam do 2 trymestru, a teraz już dostałam pozwolenie. Tylko poczekam aż skończę antybiotyk brać, czyli pewnie w przyszłym tygodniu się zapiszę.

Dostałam też skierowanie na połówkowe, za jakieś 3 tygodnie pójdę. Nie mogę uwierzyć, że niedługo 5 miesiąc

Śpię tak, jak mi wygodnie, najczęściej na prawym boku. Tak, jak ktoś napisał - nie dajmy się zwariować Na razie mam na tyle mały brzuch, że mi w ogóle nie przeszkadza.
Stary 2020-07-08, 13:50   #357
Zoe33
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Jeżeli chodzi o rozmiary ubranek, to też mam z tym nieco problem, bo choć sama jestem niewysoka, mąż też też nie jest b. wysoki jak na faceta, to nasi chłopcy rodzili się z wagą 3600 i 56/57 cm. Ubranka r. 56 były na styk, niektóre zdążyliśmy ubrać tylko raz czy dwa i aż żal było, że już wyrośli:-( dlatego teraz bardziej skłaniam się ku r. 62, ale oczywiście rozkminę mam, bo bo teraz dziewczynka, wiec może będzie mniejsza od braci... Generalnie myślę, że najwazniejsze żeby w ubrankach było dzieciom jednak trochę luźno i wygodnie;-) Tak jak Misiozaur mówi, zawsze można podwinać rękawki, a malutki użytkownik tak szybko dorośnie, ze nawet się nie obejrzymy;-) Gorzej w drugą stronę, bo ubranka naciągać się nie chcą:-P

Myszka, Moonia coeszę się bardzo, że na Waszych wizytach wszystko w porządku i dzieciątka mają się dobrze:-D

Naomi kciukasy za Twoją wizytę &&&

Też bym chciała...miałam mieć wczoraj, ale muszę jeszcze poczekać do wtorku...

Anastazja współczuję Ci tych problemów z dziąsłami:-( Niestety nie moge udzielić Ci żadnych sprawdzonych rad, bo nigdy nie miałam takich problemów. A może jakaś płukanka ziołowa? Trzeba by może podłubać w sieci, jakies info mi gdzieś mignęło o tym problemie, bo to podobno częsta przypadłość w naszym stanie.

Fruczakk przykro mi, że tak ciężko reagujesz na luteinę:-( Jaką dawkę dzienną przyjmujesz? Dużego masz krwiaka? Ja przyjmowałam końskie dawki: 3x2 Duphastonu + jeszcze 3x1 dopochwowo Proggesteron Besins 200mg i dr uprzedzał mnie, ze prawdopodobnie będzie mnie to ścinało z nóg, ale na szczęście czułam się nadspodziewanie dobrze. Trzymam kciuki, żeby Twój organizm przestał się buntować. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości, bo na pewno leki pomogą - mój krwiak gigant po miesiącu faszerowania wchłonął się całkowicie.

Aura ja przez całe życie śpię prawie tylko i wyłącznie na brzuchu, wiec na początku I ciąży byłam przerażona, ale jakoś tak naturalnie z rozwojem ciąży przechodzę na inne opcje;-) Ja tak jak Wy dziewczyny znam doskonale pozycję brzucho-boczną;-) i często stosuję, ale ostatnio zaczęłam wybudzać się w niej z dyskomfortem w brzuchu, więc już podświadomie unikam. Teraz śpię jak zabita, na obu bokach i nawet zasypiam na plecach, co normalnie u mnie jest nie do pomyślenia.

Tanizaki ja byłam na kontroli u stomatologa tuż przed ciążą. Nie mam żadnych dolegliwości ani nie dostrzegam nic niepokojącego, wiec na razie się nie wybieram.

Podobnie jak Fruczakk używam szczoteczki sonicznej i wszystkim polecam

RulaBee odpalam kciuki za jutrzejszą wizytę, jeszcze troszkę i zobaczysz swoje Maleństwo:-D Niech Ci szybko minie czas do wizyty;-)
Zoe33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 13:59   #358
Naomi21
Zakorzenienie

Ja Luteinę znosiłam dość dobrze, pomijając to, że po paru tygodniach spowodowała u mnie infekcję Dużo gorzej jest na Duphastonie... chwilowo do niego wróciłam i już omdlenia, mdłości, bóle mięśni. Na szczęście za tydzień wracam do Luteiny, już z dwojga złego wolę ten lek
Stary 2020-07-08, 14:08   #359
Zoe33
Raczkowanie

K_opiko chętnie pożyczyłabym teściów;-) Kocham morze a mieszkam niestety na drugim końcu PL:-/

Mój mąż właśnie dzisiaj zarzucił temat, ze może jednak zdecydowalibyśmy się chociaż na tydzień w Grecji...tak samo jak on bardzo bym chciała, ale odpuściliśmy w tym roku zagraniczne podróże i wątpię, żebym się odważyła:-( Nie chcę sobie później w razie czego wyrzucać, ze mogliśmy sobie odpuścić...
Zoe33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 14:17   #360
harmonijca89
Raczkowanie

Dziewczyny zamawialyscie cos moze z sinsay'a z sekcji dzieciecej? Niezbyt lubie ten sklep, bo jakościowo stoja srednio, ale wyświetlily mi sie ich ubranka dzieciece i cenowo wygladaja fajnie. Macie jakies doswiadczenia?

harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości