![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Zaczynamy 20tc
![]() ![]() Jeszcze od 2tyg mam super cukry, rano po wczorajszym torcie o 17 tylko 82. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śpię jak mi wygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
My idziemy 14 lipca z córką wizyta adaptacyjna normalnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Przed ciążą praktycznie całe noce spałam brzuchu. Odkąd zauważyłam, że organizm mówi nie do tej pozycji, śpię przez większą część nocy na lewym boku i troszkę na plecach.
Nie przypominajcie mi o dentyście... Jak wspomnę, że pół miasta zjeździłam, żeby znaleźć otwarty gabinet to nerwy mnie niosą. Przychodnia, do której już od kilku lat chodzę gabinet stomatologiczny jest zamknięty do końca epidemii, kiedy się skończy epidemia nie wiadomo. W końcu znalazłam otwarty gabinet i za tydzień w końcu mój ułamany ząb zyska drugie życie. Dziąsła mi krwawią często, ale to też kwestia, że zakupiłam szczoteczkę elektryczną i muszą się przyzwyczaić. Jutro wizyta, już siedzę jak na szpilkach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam mega problem z tym spaniem bo cały czas i tak śpię trochę na brzuchu. W zasadzie tak pół bok/ pół brzuch nie wiem czy rozumiecie
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Ja śpię tak jak mi wygodnie, nie zastanawiam się nad tym
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Co do dziąseł, polecam szczoteczkę soniczną. Zwykle bardzo mnie podrażniają, zwłaszcza w ciąży, soniczna jest najdelikatniejsza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Raczkowanie
|
Wiem co to oznacza spanie na pół boku / na pół brzuchu
![]() Dziś ma przyjść moja poduszka ciążowa, ciekawe jak się sprawdzi.O! Głos rozsądku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zadomowienie
|
Ja spie jak mi wygodnie, nie zamierzam zmuszać się tylko do lewego boku (Jakiś czas temu czytałam, że sam lewy bok tez jest niezdrowy, więc sama mam mieszane uczucia).
Natomiast od kilku nocy staram się nie spać na plecach, bo mam wrażenie, że wtedy mam jakby twardszy brzuch (dzisiaj znowu, aż się obudziłam...) - co mija, jak przewroce sie na bok.... (nie wiem w końcu, co jest, bo jak byłam na tej wizycie, to bylo wszystko ok i lekarz nic niepokojącego nie stwierdził, wiec może odrobina kapusty z wczoraj znowu mnie wzdęla... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam tez porządny magnez ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
Ja również śpię jak mi wygodnie
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Zakorzenienie
|
Ja śpię chętniej na plecach. Jakoś lepiej mi się oddycha.
Dałam zaświadczenie w pracy o ciąży, bo tak jakby mi nie dowierzali🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Ja najczęściej zasypiam na lewym boku choć czasem zdarza się też na prawym, na plecach nie zasnę ale lubię sobie czasem tak poleżeć. Kładę się tak jak mi w danej chwili jest wygodnie a i lekarz nigdy nic nie mówił na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Ja też śpię jak mi wygodnie chociaż ze spania na brzuchu zrezygnowałam więc albo lewy albo prawy bok albo plecy mi zostały
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zadomowienie
|
ja też śpię jak mi wygodnie i też na brzuchoboku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
A ta poduszka C to niestety dla mnie tragedia, dla mnie ona jest za twarda i mam głowę za wysoko, później cały dzień kark mnie boli. Ale ja lubię mieć głowę prawie na płasko
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
ż o n a i d e a l n a
|
ja też spię jak mi wygodnie i w ogóle o tym nie myśle jeszcze. Dziecko ma dużo miejsca i na pewno go jeszcze nie gniote.. pewnie w wyższej ciązy ma to znaczenie, teraz dla mnie żadnego. Najczęściej spie na brzuchu lub własnie brzuchoboku
![]()
![]() |
#352 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
Troszkę nie w temacie. Do dziewczyn które były nad Morzem. Macie jakieś sprawdzone miejsca noclegowe? Bo my mieliśmy. Ale jest strasznie drogo tam teraz. Może któraś podpowie
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Co do dentysty, to ja idę niedługo, na pewno mam jeden ząb do roboty
![]() Dostałam też skierowanie na połówkowe, za jakieś 3 tygodnie pójdę. Nie mogę uwierzyć, że niedługo 5 miesiąc ![]() Śpię tak, jak mi wygodnie, najczęściej na prawym boku. Tak, jak ktoś napisał - nie dajmy się zwariować ![]()
#357 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Jeżeli chodzi o rozmiary ubranek, to też mam z tym nieco problem, bo choć sama jestem niewysoka, mąż też też nie jest b. wysoki jak na faceta, to nasi chłopcy rodzili się z wagą 3600 i 56/57 cm. Ubranka r. 56 były na styk, niektóre zdążyliśmy ubrać tylko raz czy dwa i aż żal było, że już wyrośli:-( dlatego teraz bardziej skłaniam się ku r. 62, ale oczywiście rozkminę mam, bo bo teraz dziewczynka, wiec może będzie mniejsza od braci... Generalnie myślę, że najwazniejsze żeby w ubrankach było dzieciom jednak trochę luźno i wygodnie;-) Tak jak Misiozaur mówi, zawsze można podwinać rękawki, a malutki użytkownik tak szybko dorośnie, ze nawet się nie obejrzymy;-) Gorzej w drugą stronę, bo ubranka naciągać się nie chcą:-P Myszka, Moonia coeszę się bardzo, że na Waszych wizytach wszystko w porządku i dzieciątka mają się dobrze:-D Naomi kciukasy za Twoją wizytę &&& Też bym chciała...miałam mieć wczoraj, ale muszę jeszcze poczekać do wtorku... Anastazja współczuję Ci tych problemów z dziąsłami:-( Niestety nie moge udzielić Ci żadnych sprawdzonych rad, bo nigdy nie miałam takich problemów. A może jakaś płukanka ziołowa? Trzeba by może podłubać w sieci, jakies info mi gdzieś mignęło o tym problemie, bo to podobno częsta przypadłość w naszym stanie. Fruczakk przykro mi, że tak ciężko reagujesz na luteinę:-( Jaką dawkę dzienną przyjmujesz? Dużego masz krwiaka? Ja przyjmowałam końskie dawki: 3x2 Duphastonu + jeszcze 3x1 dopochwowo Proggesteron Besins 200mg i dr uprzedzał mnie, ze prawdopodobnie będzie mnie to ścinało z nóg, ale na szczęście czułam się nadspodziewanie dobrze. Trzymam kciuki, żeby Twój organizm przestał się buntować. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości, bo na pewno leki pomogą - mój krwiak gigant po miesiącu faszerowania wchłonął się całkowicie. Aura ja przez całe życie śpię prawie tylko i wyłącznie na brzuchu, wiec na początku I ciąży byłam przerażona, ale jakoś tak naturalnie z rozwojem ciąży przechodzę na inne opcje;-) Ja tak jak Wy dziewczyny znam doskonale pozycję brzucho-boczną;-) i często stosuję, ale ostatnio zaczęłam wybudzać się w niej z dyskomfortem w brzuchu, więc już podświadomie unikam. Teraz śpię jak zabita, na obu bokach i nawet zasypiam na plecach, co normalnie u mnie jest nie do pomyślenia. Tanizaki ja byłam na kontroli u stomatologa tuż przed ciążą. Nie mam żadnych dolegliwości ani nie dostrzegam nic niepokojącego, wiec na razie się nie wybieram. Podobnie jak Fruczakk używam szczoteczki sonicznej i wszystkim polecam ![]() RulaBee odpalam kciuki za jutrzejszą wizytę, jeszcze troszkę i zobaczysz swoje Maleństwo:-D Niech Ci szybko minie czas do wizyty;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Ja Luteinę znosiłam dość dobrze, pomijając to, że po paru tygodniach spowodowała u mnie infekcję
![]() ![]()
#359 |
Raczkowanie
|
K_opiko chętnie pożyczyłabym teściów;-) Kocham morze a mieszkam niestety na drugim końcu PL:-/
Mój mąż właśnie dzisiaj zarzucił temat, ze może jednak zdecydowalibyśmy się chociaż na tydzień w Grecji...tak samo jak on bardzo bym chciała, ale odpuściliśmy w tym roku zagraniczne podróże i wątpię, żebym się odważyła:-( Nie chcę sobie później w razie czego wyrzucać, ze mogliśmy sobie odpuścić... |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zamawialyscie cos moze z sinsay'a z sekcji dzieciecej? Niezbyt lubie ten sklep, bo jakościowo stoja srednio, ale wyświetlily mi sie ich ubranka dzieciece i cenowo wygladaja fajnie. Macie jakies doswiadczenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.