|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki
OMG
Ten płaszczyk wygląda nieciekawie ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1219927213 Niech mnie ręka boska broni zamawiać płaszczyk w ciemno
|
|
|
|
#3155 | |
|
Organizatorka :)
|
Cytat:
a no śmiesznie wygląda xD
|
|
|
|
|
#3156 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale reszta ciuszków spoko, nie odbiegaja od tych katalogowych. Płaszczyk dziewuszka wyprasuje i też będzie OK.
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie wiadomo jak wysoka jest ta dziewczyna. I podejrzewam, ze pod płaszczem ma tylko bluzkę, a normalnie ktoś by miał jeszcze bluzę/sweter, a to też dużo daje
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
a, może nie miała nic z tej radości, że stała się kolejna posiadaczką płaszczyka w JAPAN STYLE
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy swetr by dużo zmienił. Jakoś za duży w ramionach jest. Te bufki tak opadają, a na Japonce fajnie stoją
No chyba, że to kwestia ułożenia...
|
|
|
|
#3162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sądzę, że to są właśnie polskie podróby ![]() Tak jak te bluzeczki nak classic za 19 zł Co za hamstwo
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krevetka no i jak Ci się podoba ?
|
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale hopsztosy mieszka w Tajlandii, a nie w Polsce i tam pewnie te ciuchy są jeszcze tańsze niż na cct
|
|
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam z góry, jeśli źle zabrzmi moja wypowiedź (a raczej jej ton) ale czy gdybym napisała na aukcji, że jestem z tajlandii czy też hong kongu, to też to by mnie tłumaczyło sprzedając za przeproszeniem gówno zamiast ładnych bluzek ?Rozumiem, że dla niektórych ceny allegro są wysokie, i nie mam nic przeciwko wyrażania takiej opinii, ale szukałam u zagranicznych klientów rzeczy firmu "nak" i najtańsza kosztuje w przeliczeniu ok. 10 zł. Czy myślisz, że udałoby im się sprowadzić za marne grosze ponad tonę rzeczy (bo non stop sprzedają po 100 sztuk, 200)? No ale nic.. Widać po komentarzach tych sprzedawców, jaka jest jakość ich "japońskich" produktów. I broń boże nie chcę im robić tutaj złej opinii ale takie jest moje zdanie: to komentarze świadczą o Sprzedawcy, jak i również realia cenowe ![]() Pozdrawiam serdecznie, hikaru ( i jeszcze raz sorcia :P) |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama czekam na kilka rzeczy od niego, jak przyjdą podzielę się opinią. To że dana sukienka na cct kosztuje 20zł nie znaczy, że na rynku chińskim nie kosztuje mniej... pewnie nie wiele wiecej niz 5zł, skoro sprzedawca sprzedaje je 12zł Edit: Prosze zobaczyc http://allegro.pl/item423313711_ds_0..._sukienka.html 23 zł 200 sprzedanych sukienek Teraz te same sukienki sprzedaje juz za 37 zł Jest popyt, wzrasta cena... Edytowane przez Gwiazdka20 Czas edycji: 2008-08-28 o 19:22 |
|
|
|
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ja też dużo razy zamawiałam u niego i przesyłki przychodzą z Tajlandii. Nie licze na to, że te sukienki beda bog wie jakiej jakosci. Chcę ją na raz (wesele kumpeli), a fajnie wygląda
Niektore ciuszki faktycznie kiepski material, ale mam 2 spodnice od niego i sa naprawde super, jakosciowo tez bo mam je juz ponad rok
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
No jeśli jest pieczątka z Tajlandii, to po części zwracam honor
Ale przyznajcie, wiele z tych rzeczy to podróbki, z resztą komentarze potwierdzają tę tezę ![]() No ale już się nie będę czepiać. Na szczęście nie muszę od nich zamawiać, bo robię to od zaufanej osoby: od siebie ![]() (żart )Pozdrawiam |
|
|
|
#3172 |
|
BAN stały
|
Biała śliczna, tylko jest tak wąska w rękawach, że od razu musiałam ją zanieść do krawcowej żeby je poszerzyła ;/ pozatym jest idealna. Z czarnej jestem średnio zadowolona, jest krótka - mimo tego że jestem niska i ten ściągacz jest straaasznie wąski. Trzeciej bluzki jeszcze nie dostałam. Sumując nie wiem, czy jeszcze na coś się skuszę - chyba, że coś naprawdę niesamowicie mi się spodoba. Trzeba liczyć się z tym, że rozmiarówka jest naprawdę mała. |
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy... A zresztą - mi tu nie płacą za wyjaśnianie co i jak - więc sobie daruję... Ciuchy są firm japońskich i szyte są w Chinach. Mówię o oryginalnych rzeczach, które są na foto a nie, które wy otrzymujecie. Nie mogą być szyte w Tajlandii - tak na zdrowy rozum... Aha - cct też ma podróbki
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
mogłabys pokazac swoje zdjecie w tej sukience, bo jest super i zastanawiam sie nad jej kupnem na wesele w grudniu....
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=~Veronique;8805051]hm.. w takim razie gdzie dorwać oryginały?
Myślę, że w JAPONII, ale cena była by wysoka. |
|
|
|
#3177 |
|
Przyczajenie
|
Na zdjęciach. Oczywistym faktem jest, że każdy ze sprzedawców na Allegro i każdy sklep internetowy z Hong Kongu oferuje jeynie repliki zdjęć.
Poza tym w tytule dyskusji jest pewna niezgodność. Większość zdjęć pochodzi z Koreańskich magazynów mody,a zatem na zdjęciach są Koreanki. Są to skany wykonane przez jedną z wielu Tajskich lub Chińskich fabryk, która nigdy nie dotknęła faktycznego produktu. |
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
O moja bluzka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1219910577
Wygląda OK ciekawe jaka przyjdzie. |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy sprzedawca na ebayu i na allegro sprzedaje repliki - naprawdę - wierzcie mi, ze są tacy co sprzedają ciuchy TYCH właśnie firm Ja znam przynajmniej kilku. I mysle, ze nie tylko ja ![]() Te dziewczyny, którym udało się kupić oryginały też Wam nie powiedzą, bo za duża konkurencja do zakupów i cena produktu rośnie a tak można mieć produkt w cenie niewysokiej a jakościowo bardzo dobrej Pozdrawiam
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Ten płaszczyk wygląda nieciekawie 

.