Przyszła teściowa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-07-09, 10:26   #1
Dua25
Raczkowanie

Przyszła teściowa

Wczoraj moja przyszła teściowa mnie zszokowała.. Nasze relacje są poprawne, ale zaczęłam się zastanawiać czy wszystko z nią w porządku. Z narzeczonym bierzemy ślub za niespełna rok. Nie mieszkamy razem oficjalnie, ale w praktyce nocuje u mnie kilka razy w tygodniu także mniej więcej wiemy jak wygląda nasze wspólne życie. Jesteśmy parą od kilku dobrych lat i nigdy nie było między nami żadnych problemów. Nawet obcy ludzie widzą, że się kochamy i dobrze dogadujemy. Wiadomo, że są kłótnie, ale raczej o nic istotnego. Wczoraj jego mama wyskoczyła z tekstem, żebyśmy siebie szanowali, że jak coś narozrabiam to żebym przeprosiła, po czym zwróciła się do mojego narzeczonego że on raczej nie narozrabia bo jest grzeczny i dobry. Obrocilam to w żart, mówiąc, że musi tylko dbać o porządek w szafach, który zrobiłam bo on nie zrobił go od roku. A ona, że od czego jest kobieta... Zszokowała mnie. Nie jestem feministką, ale bez przesady... Na całe szczęście mój narzeczony w ogóle nie zachowuje się tak jak mówi to jego mamusia. Czuję, że takimi tekstami mówionymi całkiem na poważnie okazała mi kompletny brak szacunku jako kobiecie, przyszłej żonie jej syna... Zawsze starałam się, żeby nie odciągać narzeczonego od jego rodziny, mimo, że woli spędzać czas z moją rodziną, ale chyba teraz nie będę już miała skrupułów. Ostatnio powiedziała mi też, że nie przeszłam jej testu.. wiecie na czym polegał? Podała mi okropnie niesmaczny obiad, po prostu jej nie wyszedł, o czym doskonale wiedziała, a ja nie zdałam testu bo nie skrytykowałam posiłku. A druga przyszła synowa powiedziała, że jej nie smakuje i ona uchodzi za prawdomówną, szczerą dziewczynę. Co to za logika...
Dua25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 11:54   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Przyszła teściowa

Cytat:
Napisane przez Dua25 Pokaż wiadomość
Wczoraj moja przyszła teściowa mnie zszokowała.. Nasze relacje są poprawne, ale zaczęłam się zastanawiać czy wszystko z nią w porządku. Z narzeczonym bierzemy ślub za niespełna rok. Nie mieszkamy razem oficjalnie, ale w praktyce nocuje u mnie kilka razy w tygodniu także mniej więcej wiemy jak wygląda nasze wspólne życie. Jesteśmy parą od kilku dobrych lat i nigdy nie było między nami żadnych problemów. Nawet obcy ludzie widzą, że się kochamy i dobrze dogadujemy. Wiadomo, że są kłótnie, ale raczej o nic istotnego. Wczoraj jego mama wyskoczyła z tekstem, żebyśmy siebie szanowali, że jak coś narozrabiam to żebym przeprosiła, po czym zwróciła się do mojego narzeczonego że on raczej nie narozrabia bo jest grzeczny i dobry. Obrocilam to w żart, mówiąc, że musi tylko dbać o porządek w szafach, który zrobiłam bo on nie zrobił go od roku. A ona, że od czego jest kobieta... Zszokowała mnie. Nie jestem feministką, ale bez przesady... Na całe szczęście mój narzeczony w ogóle nie zachowuje się tak jak mówi to jego mamusia. Czuję, że takimi tekstami mówionymi całkiem na poważnie okazała mi kompletny brak szacunku jako kobiecie, przyszłej żonie jej syna... Zawsze starałam się, żeby nie odciągać narzeczonego od jego rodziny, mimo, że woli spędzać czas z moją rodziną, ale chyba teraz nie będę już miała skrupułów. Ostatnio powiedziała mi też, że nie przeszłam jej testu.. wiecie na czym polegał? Podała mi okropnie niesmaczny obiad, po prostu jej nie wyszedł, o czym doskonale wiedziała, a ja nie zdałam testu bo nie skrytykowałam posiłku. A druga przyszła synowa powiedziała, że jej nie smakuje i ona uchodzi za prawdomówną, szczerą dziewczynę. Co to za logika...
powiem ci sekret: tylko ciiiiiiiii

......

nie musisz sie przejmowac piep. m tesciowej.

no chyba ze serio nie jestes feministka to powinnas grzecznie wyprac gacie i obiad tesciowej zrobic
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 12:07   #3
evonla
Zadomowienie

No i na czym polega Twój problem, bo nie bardzo rozumiem? Żyć z nią nie będziesz, tylko z narzeczonym. Nikt nie każe Ci spotykać się z teściową, a jak już dochodzi do takich spotkań i padają teksty tego typu to chyba masz język by jej odpowiedzieć?
evonla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 12:27   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Nie jestem feministką, ale bez przesady...
Czym jest w takim razie feminizm wg ciebie?
Cytat:
Zawsze starałam się, żeby nie odciągać narzeczonego od jego rodziny, mimo, że woli spędzać czas z moją rodziną, ale chyba teraz nie będę już miała skrupułów.
Co tutaj jest do starania? Przecież facet może mieć kontakty z rodziną bez twojego najmniejszego udziału. To od niego zależy czy i jak intensywne one będą. Ty możesz po prostu się tym nie interesować, co polecam, bo teściowa ewidentnie ma tendencję do intryg i jest paskudną seksistką.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 12:47   #5
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Obrocilam to w żart, mówiąc, że musi tylko dbać o porządek w szafach, który zrobiłam bo on nie zrobił go od roku. A ona, że od czego jest kobieta... Zszokowała mnie. Nie jestem feministką, ale bez przesady... Na całe szczęście mój narzeczony w ogóle nie zachowuje się tak jak mówi to jego mamusia.
No wlasnie sie facet tak zachowuje, caly rok nie sprzata i chyba faktycznie czeka az Ty to zrobisz.

Przeciez to jasno widac, ze jest nauczony, ze ktos za niego zrobi.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 12:49   #6
Vanir410
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze starałam się, żeby nie odciągać narzeczonego od jego rodziny, mimo, że woli spędzać czas z moją rodziną, ale chyba teraz nie będę już miała skrupułów.

Yyyy... że co?
Poważnie, będziesz próbować manipulować facetem, aby odciągnąć go od rodziny, bo masz problem z jego matką? Po pierwszej próbie wysłałabym cię na księżyc na miejscu faceta.

I chyba nie masz jakiś większych problemów. Teściowa jak to kobieta starej daty " synusiowi i chłopcu trzeba usłużyć". Olać i po sprawie.
Nie żyjesz z nią.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 12:53   #7
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Ale co w tym szokującego, to nic niespotykanego, że ludzie 50+ często mają takie poglądy, tak zostali wykonani i nie ma sensu próbować wypleniać z nich seksizmu czy jakichś innych paskudztw.

Tak naprawdę jej poglądy nie będą ci przeszkadzać, bo nie będziesz z nią żyła, a poza tym nie musisz się z nią spotykać i rozmawiać na tematy co kobieta "powinna" a co nie.

I ja też zwróciłam uwagę, że twój facet chyba pogląd "od czego jest kobieta" dostał od matki skoro w ogóle nie sprząta

Ale to typowe, że teściowie poglądy mają jakie mają, macie szczęście, że nie musicie z nimi mieszkać i że facet potrafi krytycznie spojrzeć na postawę matki. Przejdź nad tym do porządku dziennego
Cukier_Puder_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-07-09, 12:56   #8
Konto usunięte

Skąd się wzięła rewelacja, że facet w ogóle nie sprząta? Autorka napisała, że nie posprzątał w jakiejś szafie, a bez kontekstu to i tak nic nie znaczy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 13:07   #9
Dua25
Raczkowanie

Mój narzeczony faktycznie nie był nauczony porządku, po prostu nie widział problemu w tym, że ciuchy są porozrzucane, naczynia nieumyte. Ale to już mamy przerobione, dzielimy się obowiązkami i on też nauczył się dbać o dom. I żyje nam się super, mam nadzieję, że tak będzie dalej. Po prostu myślałam, że jego matka będzie nas wspierać tak jak robią to np. moi rodzice a ona wychodzi z założenia, że jest syn jest super a ja jestem taka siaka i owaka i powinnam codziennie Bogu dziękować, że ze mną jest. To jest chore. Ale przynajmniej mam nauczkę, żeby nie wtajemniczać jej w moje sprawy, nie wpuszczać na budowę itd.
Stary 2020-07-09, 13:11   #10
Cukier_Puder_
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87988231]Skąd się wzięła rewelacja, że facet w ogóle nie sprząta? Autorka napisała, że nie posprzątał w jakiejś szafie, a bez kontekstu to i tak nic nie znaczy.[/QUOTE]

Autorka tak strasznie boi się być kojarzona ze słowem 'feminizm', że uznałam, że nie może sobie wyobrazić, że w związku można podzielić się sprzątaniem. Poza tym pisała, że od roku nie potrafił posprzątać w swojej szafce i nic dziwnego w tym nie widziała, że zrobiła to za niego.

A poza tym wydaje mi się normalne, że jak matka wychowuje syna na zasadzie 'od czego jest kobieta jak nie od usługiwania synkowi' to synek przynajmniej do 19 roku życia nie złapał takich doświadczeń jak korzystanie ze zmywarki, z pralki, z mopa czy ze ścierki i jest tak wychowany, że jego żona zastąpi mu pod tym względem matkę. Zresztą, niestety, mam z tym akurat doświadczeń o wiele więcej niż bym chciała.

Byłabym wielce zaskoczona jakby się okazało, że facet nie potrafi posprzątać w swojej szafce przez rok, ale w domu normalnie się dzielą obowiązkami i jego powinności to coś więcej niż wyniesienie śmieci
Stary 2020-07-09, 13:24   #11
evonla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cukier_Puder_ Pokaż wiadomość
A poza tym wydaje mi się normalne, że jak matka wychowuje syna na zasadzie 'od czego jest kobieta jak nie od usługiwania synkowi' to synek przynajmniej do 19 roku życia nie złapał takich doświadczeń jak korzystanie ze zmywarki, z pralki, z mopa czy ze ścierki i jest tak wychowany, że jego żona zastąpi mu pod tym względem matkę. Zresztą, niestety, mam z tym akurat doświadczeń o wiele więcej niż bym chciała.
To, co Tobie wydaje się normalne, niekoniecznie musi sprawdzać się we wszystkich przypadkach. Co ma piernik do wiatraka? Matka to matka, a partnerka to partnerka, dwie zupełnie różne relacje. Jeśli razem z kobietą ustalają równy podział obowiązków to obie strony powinny się do tych ustaleń dostosować. Matka jak widać nie wymagała niczego od synka, co nie oznacza, że jego kobieta również przyjmie taką samą postawę.
Stary 2020-07-09, 13:25   #12
Dua25
Raczkowanie

O matko, tutaj nie jest problem z moim facetem, który faktycznie od roku nie mógł ogarnąć w szafce, bo pracuje na dwa etaty. Normalnie wstawia pranie, robi zakupy, myje naczynia, włącza odkurzacz no łóżka nie ścieli perfekcyjnie.
Stary 2020-07-09, 13:30   #13
Konto usunięte

Cytat:
Autorka tak strasznie boi się być kojarzona ze słowem 'feminizm', że uznałam, że nie może sobie wyobrazić, że w związku można podzielić się sprzątaniem. Poza tym pisała, że od roku nie potrafił posprzątać w swojej szafce i nic dziwnego w tym nie widziała, że zrobiła to za niego.
Nie w swojej szafce, tylko "w szafach". Nie wiemy w jakich, nie wiemy czy jej obiecywał jakiekolwiek sprzątanie, ani w ogóle nic nie wiemy. Pewne jest tylko, że ona nic nie musiała, a każdy może mieć standardy porządku ustawione pod siebie i nie dostosowywać się do niczego, bo żadne nie są lepsze.
Cytat:
Byłabym wielce zaskoczona jakby się okazało, że facet nie potrafi posprzątać w swojej szafce przez rok, ale w domu normalnie się dzielą obowiązkami i jego powinności to coś więcej niż wyniesienie śmieci
A ja bym była zaskoczona, chyba że facet jest upośledzony umysłowo. Umiejętność sprzątania to nie fizyka kwantowa, żeby czegoś tutaj nie potrafić.
Natomiast jeśli chodzi naprawdę o JEGO szafkę, to sorry, ale sprzątanie mu tam jest szczególnie zabawne.
Stary 2020-07-09, 13:31   #14
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evonla Pokaż wiadomość
To, co Tobie wydaje się normalne, niekoniecznie musi sprawdzać się we wszystkich przypadkach. Co ma piernik do wiatraka? Matka to matka, a partnerka to partnerka, dwie zupełnie różne relacje. Jeśli razem z kobietą ustalają równy podział obowiązków to obie strony powinny się do tych ustaleń dostosować. Matka jak widać nie wymagała niczego od synka, co nie oznacza, że jego kobieta również przyjmie taką samą postawę.
Autorka też raczej prezentowała pogląd 'bron Boże, nie jestem feministką' i pisała, że po nim sprzątała, więc na początku też nie było takie jasne, że się tymi obowiązkami dzielą

Cytat:
O matko, tutaj nie jest problem z moim facetem, który faktycznie od roku nie mógł ogarnąć w szafce, bo pracuje na dwa etaty. Normalnie wstawia pranie, robi zakupy, myje naczynia, włącza odkurzacz no łóżka nie ścieli perfekcyjnie.
Nie wiedziałam, że mój komentarz pod całym sensem postu wzbudzi tak wielkie emocje.

Nie pisałam, że to jest główny problem wątku, po prostu dziwnie sę to zestawiło z tym co pisałaś wcześniej.

Sama pisałaś, że na początku syf, brudne naczynia mu nie przeszkadzały, dopiero później się ogarnął. Ale jak już jest ok, no to spoko, fajnie że facet wychowany w takiej rodzinie jak widać może się ogarnąć, ja niestety tego nigdy nie doświadczyłam.

Btw to skoro na początku był już takim syfiarzem, to dziwi mnie że ciebie tak zszokowało, że wyniósł to z domu i że matka go tak traktowała, u mnie byłby to pierwszy wniosek
Stary 2020-07-09, 13:40   #15
evonla
Zadomowienie

Cytat:
Autorka też raczej prezentowała pogląd 'bron Boże, nie jestem feministką' i pisała, że po nim sprzątała, więc na początku też nie było takie jasne, że się tymi obowiązkami dzielą
To, że sprzątnęła mu w szafie/szafce/szafach/szafkach (niepotrzebne skreślić) dalej nie przeczy jej poglądom (chociaż w sumie co ma sam feminizm do tego to nie wiem). Zrobiła to, z dobroci serca, bo jej partner ciężko pracuje i zwyczajnie nie miał kiedy tego ogarnąć, a z kolei sprzątnięcie tego też nie było czymś super ważnym.

Normalnie wstawia pranie, robi zakupy, myje naczynia, włącza odkurzacz no łóżka nie ścieli perfekcyjnie.

To już teraz wiesz, że mają podział obowiązków.
Stary 2020-07-09, 13:41   #16
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

dla mnie twoje postanowienie o odciaganiu go od rodziny bo nie dogadujesz sie z jego matka jest zalosne
ty nie musisz z nia utrzymywac kontaktow a on niech robi co mu sie podoba takie zagrywki sa poprostu glupie i nikt na nich jeszcze dobrze nie wyszedl
spanie kilka razy w tygodniu to nie mieszkanie razem wiec jeszcze mozesz sie grubo przejechac
ps.dlaczego nie mieszkacie razem?i klotnie o malo istotne sprawy niestety nie wroza dobrze
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 13:55   #17
Dua25
Raczkowanie

Stoooop. To nie wątek o moich domniemanych problemach w związku tylko o wrednej (jak się okazało) przyszłej teściowej..
Stary 2020-07-09, 14:07   #18
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Stoooop. To nie wątek o moich domniemanych problemach w związku tylko o wrednej (jak się okazało) przyszłej teściowej..
No i super, potrafisz być asertywna. Teraz bądź taka w stosunku do teściowej. Jak będziesz olewać jej shit testy i chamskie komentarze, to będzie sobie pozwalać na więcej. Nie to, żeby sobie psuć krew i wchodzić na ścieżkę wojenną, tylko właśnie w asertywny sposób spróbować babsku postawić granicę.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 14:10   #19
Konto usunięte

Cytat:
Jakoś się nie dziwię, że wątek dryfuje w stronę faceta, bo praktycznie wszystkie wątki "o teściowej" prowadzą do wysypania trupów z szafy i odkrycia, że problem jednak leży w facecie, a autorka samą siebie oszukuje byle tylko nie przyznać, że jest w beznadziejnym związku
Nie mówię, że to twój przypadek, ale taki jest schemat na forum.

A taki problem z teściową to żaden problem tak naprawdę. Powinnaś jej najwyżej odpyskować, że nie jesteś służącą swojego faceta i nie jesteś od tego co ona uważa. W przypadku niedobrego obiadu mogłaś powiedzieć, że nie zapisywałaś się na żadne testy oceny jej gotowania. I tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-09, 14:12   #20
Cukier_Puder_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evonla Pokaż wiadomość
Zrobiła to, z dobroci serca, bo jej partner ciężko pracuje i zwyczajnie nie miał kiedy tego ogarnąć, a z kolei sprzątnięcie tego też nie było czymś super ważnym.

Normalnie wstawia pranie, robi zakupy, myje naczynia, włącza odkurzacz no łóżka nie ścieli perfekcyjnie.
Ale na początku wątku tego nie wiedzieliśmy, więc mój komentarz był uzasadniony
Stary 2020-07-09, 14:15   #21
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Ja nie widzę tutaj braku szacunku. Ma inne poglądy i tyle.

Ps. Natomiast takiej teściowej bym w ogóle nie miała ochoty odwiedzać, bo niby co to ma być? Jakieś test wg tylko jej znanych kryteriów? Śmiechu warte.

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2020-07-09 o 14:16
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 14:16   #22
evonla
Zadomowienie

Cytat:
Ale na początku wątku tego nie wiedzieliśmy, więc mój komentarz był uzasadniony
Zacznijmy od tego, że wątek nie tyczy się problemów w związku Autorki, a samej teściowej, więc sama zaczęłaś odpowiadać nie na temat i snuć jakieś domysły.
Stary 2020-07-09, 14:19   #23
Hultaj
BAN stały

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87988318]dla mnie twoje postanowienie o odciaganiu go od rodziny bo nie dogadujesz sie z jego matka jest zalosne
ty nie musisz z nia utrzymywac kontaktow a on niech robi co mu sie podoba takie zagrywki sa poprostu glupie i nikt na nich jeszcze dobrze nie wyszedl
spanie kilka razy w tygodniu to nie mieszkanie razem wiec jeszcze mozesz sie grubo przejechac
ps.dlaczego nie mieszkacie razem?i klotnie o malo istotne sprawy niestety nie wroza dobrze[/QUOTE]
Dokładnie, żenada
jak dla mnie wyluzuj po pierwsze i po ostatnie. Nie musisz z nią się przyjaźnić i jej wtajemniczać ale też nie musisz zachowywać się jak wróg. I co do takiego manipulowania cóż niejedno małżeństwo rozpadło się przez mamusię ale to działa w obie strony jesli facet uzna że przeginasz swoją zaborczością i ustawianiem go to ci bardzo szybko może pokazać że za dużo sobie pozwalasz. Budowa jest wasza wspólna i gdyby moja matka zadzwoniła do mnie że mój facet nie wpuszcza jej tam to bym ci bardzo szybko zrobiła jazdę o to że co sobie myślisz, dyrygować sobie możesz wyłącznie swoją własną mamusią i jeszcze jedna taka akcja i zapomnij o ślubie, a jak po ślubie to może pora przemyśleć rozwód. Jak dla mnie to nie teściowa generuje problemy bo ją możesz serdecznie olac i robić co uważasz za stosowne tylko Ty.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87988383]
A taki problem z teściową to żaden problem tak naprawdę. Powinnaś jej najwyżej odpyskować, że nie jesteś służącą swojego faceta i nie jesteś od tego co ona uważa. W przypadku niedobrego obiadu mogłaś powiedzieć, że nie zapisywałaś się na żadne testy oceny jej gotowania. I tyle.[/QUOTE]
Dokładnie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2020-07-09 o 14:17
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 14:25   #24
Konto usunięte

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;87988398]Ja nie widzę tutaj braku szacunku. Ma inne poglądy i tyle.[/QUOTE]Tak, ma inne poglądy, ale z tych poglądów wynika brak szacunku do autorki i prawdopodobnie do kobiet w ogóle.
Stary 2020-07-09, 14:42   #25
Hultaj
BAN stały

Nie wiem czy to jest od razu ''brak szacunku do kobiet'' baba całe życie obsługiwała własnego męża i rodzinę może jej to pasowało. Może to była dla niej znakomita wymówka zajmowanie się domem by nie musieć pracować.

Autorka gdyby była bardziej powazna wystarczyłoby żeby powiedziała że fajnie ale ona preferuje podział obowiązków bo nie będzie wokół nikogo zasuwać jak gejsza oraz mogła powiedzieć że na temat obiadu się nie wypowiada bo ma inne upodobania kulinarne, po prostu, co nie znaczy że inne dania są złe.
Stary 2020-07-09, 14:56   #26
patusiaa23
BAN stały

No jeśli nie jesteś feministką, to w czym masz problem? Właśnie od tego są kobiety według ludzi takiego pokroju.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 15:16   #27
myweakness118
Raczkowanie

Postaw się jej, grzecznie acz stanowczo. Rodzice często próbują wtykać nochala w związek ich dziecka, ale ty jesteś dorosła i twój facet też więc jej powiedz że takie teksty niech zachowa dla siebie.
Można to tłumaczyć tym, że "kiedyś to były inne czasy" - no ale właśnie, KIEDYŚ. Mamy 2020 rok i teraz to kto czyje gacie pierze jest kwestią dogadania się a nie tego co masz między nogami. Powiedz grzecznie teściowej że ty nie jesteś "od czegoś" i że facet też ma jakieś obowiązki domowe ALE zamierzasz go szanować i wspierać o ile on będzie tak samo postępował wobec ciebie. Albo nie mów nic i olej Mój przyszły teściu też sypnie czasem takim tekstem ale zwykle go trolluję jakąś głupią odpowiedzią i nie ma tematu, nikt się nie obraża, wszyscy się dogadują.
Teściowa ci życia nie ułoży. O ile jesteś pewna swojego faceta i tego że kiedyś nie zacznie cię traktować jak swoją służącą to ja bym się nie przejmowała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
myweakness118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-07-09, 17:20   #28
renata_b_1993
Raczkowanie

Dziwie się niektórym wizażystkom, nie chce już wymieniać nickami, po prostu skupcie się wątku i czytać ze zrozumieniem posty. Bo niektóre posty na prawdę są żałosne. Co do meritum sprawy. W mojej ocenie to także jak kilka tutaj dziewczyn wspomniało wcześniej żaden problem. Masz taką teściową jaką masz tego nie zmienisz. Możesz natomiast po prostu z nią nie utrzymywać kontaktu lub ograniczyć go do minimum. W żadnym przypadku nie przejmuj się tym co ona mówi
renata_b_1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-09, 18:41   #29
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez renata_b_1993 Pokaż wiadomość
Dziwie się niektórym wizażystkom, nie chce już wymieniać nickami, po prostu skupcie się wątku i czytać ze zrozumieniem posty. Bo niektóre posty na prawdę są żałosne. Co do meritum sprawy. W mojej ocenie to także jak kilka tutaj dziewczyn wspomniało wcześniej żaden problem. Masz taką teściową jaką masz tego nie zmienisz. Możesz natomiast po prostu z nią nie utrzymywać kontaktu lub ograniczyć go do minimum. W żadnym przypadku nie przejmuj się tym co ona mówi
Reakcja jest totalnie niewspółmierna teściowa zachowała się trochę jak idiotka z tym teścikiem ale to można po prostu olać a tak poza tym
- bądź dla niego dobrą żoną
- sprzątaj w domku
- przegrałaś teścik bo nie skrytykowałaś obiadku.
Serio to nie są od razu powody by zalewać się żółcią, tylko pokręcić kółeczko na czole i żyć po swojemu. A nie odciągać go od rodziny bez skrupułów i inne mecyje. A Frida napisała prawdę wojenki na linii teściowa synowa nikomu na dobre nie wychodzą więc niestety ale swoją zapiekłością autorka może sobie zgotować niezłą robotę z tą nienawiścią do mamusi faceta. I trochę ma rację matka chłopaka że tamta druga potrafi po ludzku powiedzieć ''nie'' a nie siedzi jak trusia ale sieje ferment za plecami.
Jeśli facet jest inteligentny i nie jest za przeproszeniem miękką fają nie da sobie wejść na głowę ani żonie ani mamusi, dla mnie jak wyczai że między nimi jest ostry skis z powodów jak wyżej powinien powiedzieć ''wspaniale miejcie sobie tą swoją gównoburzę ale mnie to w nie mieszajcie''.
Autorce brakuje jednak dojrzałości a skoro teściowa jest jaka jest to nie ma co się wdawać w żarty z gatunku to niech on sprząta lepiej. Jakby to w ogóle był czyjkolwiek obowiązek.
I po ostatnie autorce również to się nie podoba ale czas działa zarówno na jej korzyść jak niekorzyść. Nie mieszkają jeszcze razem i facet na wiele ustępstw pójdzie bo woli spokój i chce się przyszłej żonie też przypodobać. Ale z biegiem czasu przyzwyczai się rownież do żony, do jej odpałów (każdy ma jakieś swoje widzimisię ) nie będzie tak wszystkiego przezywał i nie będzie siedział pod kapciem dekady bo po prostu nie. I może przyjść taka chwila że uzna że żona jest jędzą, matka go wychowała i to w koncu matka i wcale tak za żoną murem stał nie będzie. I będą mieć super toksyk a nie związek.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2020-07-09 o 18:46
Stary 2020-07-09, 21:10   #30
cukierek_z_cykuty
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
No jeśli nie jesteś feministką, to w czym masz problem? Właśnie od tego są kobiety według ludzi takiego pokroju.
+1

Nooo autorko, jak taki z ciebie speszyl snołflejk i niefeministka to buzia w ciup i zaiwaniasz na szmacie, a teściowej się grzecznie kłaniasz bo ona już sobie na szacunek zasłużyła wydaniem na świat nowego pana na włościach. Bądź konsekwentna.
cukierek_z_cykuty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości