|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Ja rano też piję herbatę kawę raz na jakiś czas na pepsi też czasem się skusze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Ja kawy nie pije w ogóle, po jednej słabej z mlekiem dostałam plamienia i wylądowałam na IP. Może to zbieg okoliczności, ale ja w głowie mam już swoje
Zieloną herbatę piłam wcześniej, teraz mi przeszło, a na pepsi z cytryną naszło mnie ostatnio na wakacjach i wypiłam dwie duże szklanki później przeczytałam, żeby raczej takich napojów unikać, ale myślę, że po tej ilości jednorazowo nic się nie stanie.
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze lubię wodę kokosową.
A co do ilości dzieci to nie chcemy jedynaka, dwójka by była idealna. Ale jak będzie to się okaże Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#514 | |
|
Zadomowienie
|
Ja wodę lubię tylko lekko gazowana lub gazowana, jak niegazowana to musi być z sokiem/cytryna/mięta lub czymkolwiek 🤪 kawę pije jedna lub dwie dziennie, ale latte z ekspresu albo u mamy rozpuszczalna. I uwielbiam herbate z cytryna i miodem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Gdybyśmy mieli domek to i o piątce byśmy pomyśleli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdzie nie będą polecać pepsi i tego typu napojów w ciazy, tak samo jak batoników, chipsów... itd. Nawet bez ciazy, to zwyczajnie niezdrowe. Ale jak się zgrzeszy co jakiś czas, to przecież nic się nie stanie Ja jem zupełnie normalnie, ograniczyłam tylko ilości słodyczy, bo tych pochłaniałam sporo ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taka duża rodzina jest super , ale ja bym chyba nie dała rady ogarnąć takiej ekipy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młodszy dzisiaj spał do 10.30 a starszy dalej śpi 🤪![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chcę tylko dwoje dzieci
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciała dwoje, ale zobaczymy, póki co trzeba to pierwsze urodzić
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Ja piję wodę i czasami lekka kawę rozpuszczalną. Ściągnęłam sobie aplikacje , gdzie kontroluje ile wypijam wody. Ciężko mi jest wypić 2l 🤷☠♀️
Od kilku dni znacznie powiększył mi się brzuch i zauważyłam , że często jest twardy. Czasami już rano kiedy idę do sklepu jest już twardy. Wieczorem to już w ogóle ciężko się zgiąć. Pytałam o to mojego lejarAa a on stwierdził, że to normalne. Że nawet przy małym zmęczeniu może robić się twardy. Nie daje mi to spokoju. Ufam mojemu lekarzowi , wybrałam najlepszego w moim mieście i do tej pory nie zrobił ani nie powiedział nic , żebym w niego zwątpiła. Jednak ten twardy brzuch nie daje mi spokoju Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Magnez bierzesz? |
|
|
|
|
#525 |
|
Rozeznanie
|
Ja piję kawę, raz na kilka dni(zależy czy chce mi się zrobić lub czy mam ogólnie na nią chęć) a tak ogólnie poje się woda niegazowana.
Mi się marzy łącznie dwójka, ale najważniejsze przetrwać bezproblemowo tą ciąże.
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze marzyłam o dwójce dzieci, ale po moich problemach z zajściem w ciążę, to cieszę się, że się udało. Będzie wymarzona córeczka
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio zasmakował mi sok jabłkowy. Kupuje taki w butelce z Lidla ( z lodówki ). Mieszam go pół na pół z wodą i wtedy jakoś te płyny wchodzą. Czasami nawet zatykam nos , zamykam oczy i normalnie na siłę wypijam szklankę wody 🤢. Polecam aplikacje , która pozwala kontrolować ilość wypitej wody , przypomina o tym i trochę dyscyplinuje. Jak zerknę sobie pod koniec dnia , że wypiłam tylko 1,8l wody to następnego dnia od rana spinam się , żeby pić więcej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe 2020 część II :)
Ja w ogóle się nie zastanawiam ile płynów wypiłam 🤷 Piję wszystko to co lubię, poza alko wiadomo
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zaczęłam się pilnować z piciem wody bo zauważyłam że lepiej się czuje
działa lepiej na jelita i głowa mnie tak często nie boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
Wody wypijam sporo więc z tym nie ma problemu. Ale za to o apetycie nie wspomnę. Nie mam na nic ochoty, jem bo muszę a nawet czasem muszę się zmusić. Poprostu porażka.
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Ja wody piję dużo, czasem soki i zioła (mięta, pokrzywa) kawa okazjonalnie
![]() Jak nie miałam dzieci to chciałam mieć 3, po drugim uznałam, że wystarczy, ale jak wiecie los dał mi 3 i na tym planuje zakończyć ![]() Ja dzisiaj na studiach do 17.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez planowalam gromadke, ale ciaza to nie stan dla mnie, a i wychowanie nie jest takie latwe jak mi sie wydawalo. W trudniejszych chwilach bylam pewna ze zostanie jedynakiem
|
|
|
#534 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Narazie to moje pierwsze dziecko będzie, chciałabym dwójkę ale możliwe ze będzie jedynak
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
My właśnie wrócilysmy że spaceru nogi włażą w .... Ale było warto
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Moje również pierwsze dziecko i to w późnym wieku dlatego bardzo możliwe , że będzie jedynak
|
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
Ja odkąd pamiętam chciałam dwójkę, chłopca i dziewczynkę. W pewnym momencie jednak dzieci zaczęły mnie tak drażnić, że w ogóle nie chciałam o nich słyszeć. Parę miesięcy po ślubie znowu mi się odmieniło i na spokojnie zaczęliśmy starania. Synek okazał się jednak tak żywym i charakternym dzieckiem, że gdy spał to chciałam drugie a jak się budził i zaczynał dokazywać to od razu zmieniałam zdanie
Nawet dwa dni przed zobaczeniem pozytywnego testu ciążowego śmiałam się do męża, że o drugim dziecku może zapomnieć Ale teraz gdy już jestem w ciąży i wiem, że będzie dziewczynka bardzo się cieszę |
|
|
|
#538 |
|
Raczkowanie
|
Kobieta zmienną jest
![]() Mnie dzisiaj wyjątkowo dokucza brzuch. Jest twardy , jakby napęczniały i pobolewa mnie w dole chyba wezmę nospe. Jeszcze nie brałam żadnych tabletek. Poćwiczyłam sobie trochę jogę , zobaczymy czy się trochę rozluźni. Miałam dziś od rana bardZk leniwy dzień i może to dlatego tak wszystko się zastało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
byłam dziś urlopowo na spontanicznej dodatkowej wizycie, mała waży 183g wszystko wygląda w porządku, więc trochę się uspokoiłam. niby jakoś bardzo się nie stresowałam ale kołatało mi się w głowie o tych wszystkich wadach letalnych które czasem wychodzą w połówkowych i wolałam się upewnić że na ten moment jest wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

później przeczytałam, żeby raczej takich napojów unikać, ale myślę, że po tej ilości jednorazowo nic się nie stanie.

ale to już ostatni raz, wytrzymam
a wy dziewczyny ile planujecie dzieci?
taka duża rodzina jest super , ale ja bym chyba nie dała rady ogarnąć takiej ekipy

️

chyba wezmę nospe. Jeszcze nie brałam żadnych tabletek. Poćwiczyłam sobie trochę jogę , zobaczymy czy się trochę rozluźni. Miałam dziś od rana bardZk leniwy dzień i może to dlatego tak wszystko się zastało