Mamy grudniowe 2020 część II :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-07-15, 12:53   #781
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)

Ja miałam dziś jakiś dziki sen 🤣 że pojechałam na polowkowe , a tam moja ginekolog mówi że chwilą przerwy bo musi się bzyknac z mężem A ja tak siedziałam i czekałam aż skończą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2020-07-15, 13:30   #782
_Aura_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś jakiś dziki sen 🤣 że pojechałam na polowkowe , a tam moja ginekolog mówi że chwilą przerwy bo musi się bzyknac z mężem A ja tak siedziałam i czekałam aż skończą

Ja też miewam teraz bardzo dziwne sny 🤦☠♀️

_Aura_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 13:39   #783
MartaM89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Już po badaniu. Zdrowa dziewczynka waży 375g i cały czas jest 5 dni większa. Puki co głowa do dołu a ja byłam pewna, że to nogami mnie tak po pęcherzu tłucze Widziałam na 3d jak trze oczka i ssie kciuk

Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka
Gratulację to musiał być piękny widok

MartaM89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 13:43   #784
Moonia91
Raczkowanie

Cytat:
Już po badaniu. Zdrowa dziewczynka waży 375g i cały czas jest 5 dni większa. Puki co głowa do dołu a ja byłam pewna, że to nogami mnie tak po pęcherzu tłucze Widziałam na 3d jak trze oczka i ssie kciuk

Super
Moonia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 13:58   #785
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:

Jeju mały wielki człowiek

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 15:18   #786
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Na usg połówkowym wszystko ok, na 100% dziewczynka, waży ok. 317g

Następna wizyta 18.08, proszę o dopisanie.

Cytat:
Napisane przez inanna83 Pokaż wiadomość
jestem po tescie sanco. na wynik czekalam bite 5dni, ale tak naprawde po wyniku pappy t:21 1:232 i dobrym usg, raczej wiedzialam ze pod tym katem dziecko bedzie zdrowe. zrobilam go chyba przez naciski partnera, rodzicow. lekarza. najwiekszym plusem bylo to, ze po "nieudanym" badniu prenatalnym dowiedzialam sie, ze bedzie chlopak. od poczatku mialam takie przeczucie, mimo iz chyba po ciuchu chcialabym miec dz..) jednak ze wzgl na moje dolegliwosci (miesniaki) nadal nie widomo jak to bedzie dalej, wiec kazda wizyta i dzien przed to dla mnie ogromny stres, a polowkowe dopiero 13.08 tak bardzo chcialabym wpasc w szal zakupowya tak naprawde to chyba bedzie on dopiero za kilka mscy:/
Cytat:

Gratulacje dla każdej z Was

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 15:22   #787
Katerina29
Raczkowanie

Gratulacje dziewczyny

U mnie dzisiaj znowu ciśnienie niziutkie, a puls 111, ale chyba znalazłam na to patent, bo zawsze ostatnio mi się poprawia po herbatce z aronii jakby któraś miała podobne przeboje, to polecam.

PS. Kojarzy któraś stronę wyprawkowo.com? widzę, że ciuszki ponoć z samej bawełny i może parę pajaców zamówię na próbę, bo cenowo też ok

Edytowane przez Katerina29
Czas edycji: 2020-07-15 o 17:04
Katerina29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 15:54   #788
goslawka
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt

goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 17:20   #789
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katerina29 Pokaż wiadomość
Fajny wózeczek jaki jest ciężki? też ostatnio przeglądam używane w nadziei na znalezienie jakiejś perełki.

Wróciliśmy z wizyty, gin wypisała mi skierowanie do kardiologa na wszelki wypadek w związku z moim szalejącym pulsem i jest to ponoć szef szefów medicover, także zaszczyt mnie kopnął

Podglądałyśmy też malucha, widziałam serducho, ale jest baaaardzo leniwy doktor mi pukała w brzuch dobrą minutę, a on nic, tylko raz ruszył rączką i wyrąbane. Łudzę się, że po porodzie będzie grzeczny...
Gratki Katernina Podobnie jak Ty mam nadzieję, że aktualna spokojność podczas usg, będzie miała przełożenie również po tej stronie brzucha

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Faiza Pokaż wiadomość
Melduję się po połówkowych wszystko pięknie pokazał ten mój synuś chyba będzie większy od siostry no ale to oczywiście wcześnie na takie wnioski dziś 19+2

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Super Faiza, bardzo się cieszę Jeśli synuś będzie większy od siostrzyczki to jak najbardziej na plus, tak powinno być Będzie w przyszłości służył silnym ramieniem mamie, siostrze, a później wybrance swojego serca
Zoe33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 17:23   #790
cikulada
Zadomowienie

Również gratuluję udanych wizyt

Co do pokręconych snów to też ostatnio je miewam. A później efekt jest taki, że budzę się strasznie zmęczona i przez cały dzień nie mogę dojść do siebie

Ostatnio miałam tyle na głowie, że na wizaż brakowało czasu a teraz ciężko was nadrobić Na szczęście dzisiaj w końcu luźniejszy dzień to mogę zobaczyć o czym tyle pisałyście

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 18:41   #791
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:

Gratulacje! Duża dziewczynka Myślę, że to całkiem możliwe, że nóżkami kopie Cię w pęcherz. Ma przecież jeszcze sporo miejsca i zmienia pozycje

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez inanna83 Pokaż wiadomość
jestem po tescie sanco. na wynik czekalam bite 5dni, ale tak naprawde po wyniku pappy t:21 1:232 i dobrym usg, raczej wiedzialam ze pod tym katem dziecko bedzie zdrowe. zrobilam go chyba przez naciski partnera, rodzicow. lekarza. najwiekszym plusem bylo to, ze po "nieudanym" badniu prenatalnym dowiedzialam sie, ze bedzie chlopak. od poczatku mialam takie przeczucie, mimo iz chyba po ciuchu chcialabym miec dz..) jednak ze wzgl na moje dolegliwosci (miesniaki) nadal nie widomo jak to bedzie dalej, wiec kazda wizyta i dzien przed to dla mnie ogromny stres, a polowkowe dopiero 13.08 tak bardzo chcialabym wpasc w szal zakupowya tak naprawde to chyba bedzie on dopiero za kilka mscy:/
Gratuluję dobrych wyników badań genetycznych My wykonywaliśmy Nifty. Mieliśmy ciężkie początki i doskonale rozumiem Twój stres, dlatego trzymam mocno kciuki, żebyście szczęśliwie dotarli do radosnego rozwiązania

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Na usg połówkowym wszystko ok, na 100% dziewczynka, waży ok. 317g

Następna wizyta 18.08, proszę o dopisanie.

Wielkie gratki Szybkiego powrotu do zdrowia dla starszej córci!

Ja również miałam widzenie z kierowniczką brzusia - waży już ok. 225g i ma 25 milimetrowe stópki Tak jak podczas poprzedniego badania grzecznie współpracowała z dr Bezwstydnie wszystko dokładnie pokazywała, łącznie z ziarenkiem kawy między nóżkami popijała zachłannie wody płodowe leżąc ze skrzyżowanymi nóżkami jak na wakacjach...krótko mówiąc bawi się gwiazda w najlepsze
A mnie nie pozostaje nic innego jak uwierzyć w końcu, że rzeczywiście będziemy mieli tą naszą wymarzoną córeczkę

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:

Mam nadzieję, że nie było to jakieś znacznie odbiegające przytulanie od przeciętnej europejskiej długości stosunku i nie musiałaś czekać zbyt długo

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Gratulacje dziewczyny

U mnie dzisiaj znowu ciśnienie niziutkie, a puls 111, ale chyba znalazłam na to patent, bo zawsze ostatnio mi się poprawia po herbatce z aronii jakby któraś miała podobne przeboje, to polecam.

PS. Kojarzy któraś stronę wyprawkowo.com? widzę, że ciuszki ponoć z samej bawełny i może parę pajaców zamówię na próbę, bo cenowo też ok
Ja też jestem niskociśnieniowcem, a teraz to już w ogóle Jak ciśnienie atmo niskie albo skacze to słaba jestem nieziemsko, aktywności mało i karuzela się nakręca Spróbuję tej aronii, może we mnie też wtłoczy trochę życia

Wyprawkowa nie kojarzę niestety. Mówisz, że jakość i ceny spoko?

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez LittleAna Pokaż wiadomość
Zgłaszam się pierwszy raz w wątku dla przyszłych mamuś

TP 18 grudnia, jeszcze nie wiem kto we mnie zamieszkał, ale intuicja podpowiada, że chłopiec
Witaj wśród nas
Mamy podobny termin Ja z OM na 20.12. a z usg właśnie na 18.12., ale przeczuwam że rozpakuję się raczej później niż wcześniej

Edytowane przez Zoe33
Czas edycji: 2020-07-15 o 17:57
Stary 2020-07-15, 19:22   #792
Anastazja3208
Zadomowienie

Ja dziś grill na kolację

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Anastazja3208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 19:38   #793
Misiozaur2702
Zadomowienie

Ja mam ochotę na jakis KFC 🤣 ale u mnie w mieście nie ma więc zjadłam zdrowa kolację

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Poczułam właśnie pierwszy skurcz z córką nie miałam przepowiadaczy tak szybko

Misiozaur2702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 19:45   #794
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Aura_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam nową koleżankę.

Dziś od rana postaram się aktywnie bo wczoraj było leniwie i bolał mnie brzuch.
Najpierw pójdę na wybory 🤦☠♀️ wiem , że powinnam a z drugiej strony nie mam na kogo zagłosować 🤷☠♀️ ale pójdę to wiem

A po powrocie planuje krótką sesje jogi. Ćwiczycie coś w ciąży ? Macie jakieś ulubione filmiki np z YouTube?

Staram się ostatnio mobilizować i ćwiczyć. Praktykuję jogę już od kilkunastu lat. Przećwiczyłam caluteńką poprzednią ciążę, nie przerywając nawet w I trymestrze, kiedy zaleca się zrobić sobie przerwę, aby ciąża dobrze się "zawiązała".
Moja joginka zgodziła się wyjątkowo na to, bo już od dłuższego czasu regularnie ćwiczyłam. Byłam na zajęciach nawet w dniu poprzedzającym poród, już kilka dni po terminie Polecam każdej z Was
Gdy okazało się, że jestem w obecnej zagrożonej ciąży, nie mogłam ćwiczyć ani nie miałam nawet sił
Teraz, gdy zagrożenie minęło, cały czas powtarzam sobie, że najwyższa pora zebrać się w sobie i zacząć ćwiczyć, żeby mieć siłę wydać dziecko na świat, bo ani się obejrzę a trzeba będzie jechać na porodówkę
...gdybym tylko nie była taka senna i wciąż zmęczona
Aura najlepiej odpalać sobie filmiki z jogą stricte dla ciężarnych, bo część asan nie jest wskazana w trakcie ciąży, nie mówiąc o tym, że niektóre z powiększającym się brzuszkiem niełatwo wykonać lub jest to wręcz niemożliwe

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Anastazja3208 Pokaż wiadomość
Ja dziś grill na kolację

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Smacznego!
Stary 2020-07-15, 19:45   #795
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Gratuluję udanych wizyt

A moja córcia nadal chora, ciężki dzień dzisiaj był

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 19:52   #796
myszka_11
Zadomowienie

Gratuluję wizyt

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 19:54   #797
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiozaur2702 Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę na jakis KFC 🤣 ale u mnie w mieście nie ma więc zjadłam zdrowa kolację

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Co Ty mówisz? skurcz??? ból? silne spięcie brzucha? jak to czułaś?
Stary 2020-07-15, 20:02   #798
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zoe33 Pokaż wiadomość
Co Ty mówisz? skurcz??? ból? silne spięcie brzucha? jak to czułaś?
Tak jakby przeszedł skurcz (prąd) od góry brzucha do dołu i minęło lekko zabolało lekko się zleklam bo. Córka nie miałam

Stary 2020-07-15, 20:04   #799
_Aura_
Raczkowanie

Cytat:
Staram się ostatnio mobilizować i ćwiczyć. Praktykuję jogę już od kilkunastu lat. Przećwiczyłam caluteńką poprzednią ciążę, nie przerywając nawet w I trymestrze, kiedy zaleca się zrobić sobie przerwę, aby ciąża dobrze się "zawiązała".
Moja joginka zgodziła się wyjątkowo na to, bo już od dłuższego czasu regularnie ćwiczyłam. Byłam na zajęciach nawet w dniu poprzedzającym poród, już kilka dni po terminie Polecam każdej z Was
Gdy okazało się, że jestem w obecnej zagrożonej ciąży, nie mogłam ćwiczyć ani nie miałam nawet sił
Teraz, gdy zagrożenie minęło, cały czas powtarzam sobie, że najwyższa pora zebrać się w sobie i zacząć ćwiczyć, żeby mieć siłę wydać dziecko na świat, bo ani się obejrzę a trzeba będzie jechać na porodówkę
...gdybym tylko nie była taka senna i wciąż zmęczona
Aura najlepiej odpalać sobie filmiki z jogą stricte dla ciężarnych, bo część asan nie jest wskazana w trakcie ciąży, nie mówiąc o tym, że niektóre z powiększającym się brzuszkiem niełatwo wykonać lub jest to wręcz niemożliwe

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Smacznego!
Tak wiem, teraz ćwiczę z Gosią Mostowską to , co skierowane dla kobiet w ciąży.

Stary 2020-07-15, 20:04   #800
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt

A moja córcia nadal chora, ciężki dzień dzisiaj był

Dzięki Gilmoregirl
Przykro mi, że malutka nadal źle się czuje Dużo zdrówka i sił dla Was obu
Stary 2020-07-15, 20:09   #801
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Tak wiem, teraz ćwiczę z Gosią Mostowską to , co skierowane dla kobiet w ciąży.

Super ja też ją lubię
No to miłego praktykowania może będziemy się wzajemnie mobilizować
Stary 2020-07-15, 20:21   #802
Katerina29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misiozaur2702 Pokaż wiadomość

:O wydaje się wcześnie na takie skurcze, ale w internetach piszą, że występują od połowy ciąży.

@Zoe33 no np. wyprawka 4 elementowa 50zl, półśpiochy po 12, a bodziaki po 15 - jeśli nie ściemniają odnośnie składu to chyba spoko cenowo i jakościowo się okaże, po połówkowych złożę tam zamówienie.
Katerina29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 20:46   #803
Misiozaur2702
Zadomowienie

Chyba jednak się wystraszyłam pojawiły się kilka razy i to nie było przyjemne za dużo ostatnio się nachodziła zamiast odpocząć

Stary 2020-07-15, 21:16   #804
_Aura_
Raczkowanie

Cytat:
Super ja też ją lubię
No to miłego praktykowania może będziemy się wzajemnie mobilizować
Pewni, super. Mam jakieś ulubione filmiki i określone pory ? Mi najlepiej się ćwiczy wieczorem i zmuszam się do porannej praktyki. Moje ulubione to poranna joga dla kobiet w ciąży i sesja rozciągająco - rozluźniająca ( sprzed 2 lat ). Właśnie widziałam , że dwa tygodnie temu dodała coś z porannej praktyki.

Dziewczyny potrzebuję kupić pasy dla ciężarnych. Możecie coś polecić , proszę

Stary 2020-07-15, 21:23   #805
czekooczekolada
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam, że możecie w ciąży jeść wszystko co Wam się zamarzy

Ja niestety zarówno w pierwszej, jak i drugiej musiałam i muszę trzymać dietę. Nie mogę zjeść tego na co mam ochotę.

W pierwszej jeszcze było spoko, bo dopiero od 26tc, a teraz praktycznie od samego początku, bo od 10tc. No ale czego się nie robi dla dzieciaka.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2020-07-15, 21:32   #806
manuilla
Zadomowienie

Cytat:
:O wydaje się wcześnie na takie skurcze, ale w internetach piszą, że występują od połowy ciąży.

@Zoe33 no np. wyprawka 4 elementowa 50zl, półśpiochy po 12, a bodziaki po 15 - jeśli nie ściemniają odnośnie składu to chyba spoko cenowo i jakościowo się okaże, po połówkowych złożę tam zamówienie.

Znalazłam informacje, że skurcze występować mogą od 20 tygodnia plus minus 2 tygodnie, wiec teoretycznie od 18 może się coś pojawić...
tak czy inaczej konsultowalabym to z lekarzem, sama mam od tygodnia twardnienia i nie wiem, czy to czasem nie to (wypadałoby na od 18 tygodnia) i nie podoba mi się to Za tydzień się dowiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
manuilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 21:38   #807
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę Wam, że możecie w ciąży jeść wszystko co Wam się zamarzy

Ja niestety zarówno w pierwszej, jak i drugiej musiałam i muszę trzymać dietę. Nie mogę zjeść tego na co mam ochotę.

W pierwszej jeszcze było spoko, bo dopiero od 26tc, a teraz praktycznie od samego początku, bo od 10tc. No ale czego się nie robi dla dzieciaka.
Łączę się w bólu. Po porodzie pierwsze co zjem to pączek
Jedyny plus tej diety to marne szanse na przytycie

Stary 2020-07-15, 22:09   #808
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

To prawda.
W pierwszej ciąży przytylam w sumie 6kg.
Teraz oby tak samo ;P nalezy sie z tych wyrzeczeń:P

Ja to chyba mężowi zapowiem że ma na porodowe przyjechać z kurczakburgerem z maca 3 knoppersy mam już skitrane, gdy wrócimy po porodzie do domu będą na mnie czekac

🤍

Stary 2020-07-15, 22:56   #809
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:

A ja naleśniki z nutellą, już mi ślinka cieknie🤣 no ciekawe czy ta dieta się przełoży na przyrost wagi

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
To prawda.
W pierwszej ciąży przytylam w sumie 6kg.
Teraz oby tak samo ;P nalezy sie z tych wyrzeczeń:P

Ja to chyba mężowi zapowiem że ma na porodowe przyjechać z kurczakburgerem z maca 3 knoppersy mam już skitrane, gdy wrócimy po porodzie do domu będą na mnie czekac

To bardzo malutko 6 kg, jeszcze nie słyszałam o takim niewielkim przyroście wagi w ciąży. Teraz można chomikować smakołyki na później

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-15, 23:16   #810
LittleAna
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny potrzebuję kupić pasy dla ciężarnych. Możecie coś polecić , proszę

Ja już mam Besafe, najprostszy model zapinany pasem wokół siedzenia - są też takie na isofix Kupione na allegro ale w sklepach z fotelikami dla dzieci też są.
W sumie nawet nie w ciąży powinno się takie coś u kobiet używać, szczególnie jak jest się szczuplejszą i niższą. Ja miałam wypadek i niestety wysunęłam się z pasów - złamany kręgosłup. Ten adapter by przytrzymał jak należy.

Trochę zabawy z zapinaniem i sukienki się gniotą, ale jest wygodnie i bezpiecznie

Ale w sumie nie wiem czy o takie pasy chodziło

Edytowane przez LittleAna
Czas edycji: 2020-07-15 o 23:21
LittleAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości