|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Ja miałam dziś jakiś dziki sen 🤣 że pojechałam na polowkowe , a tam moja ginekolog mówi że chwilą przerwy bo musi się bzyknac z mężem
A ja tak siedziałam i czekałam aż skończą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też miewam teraz bardzo dziwne sny 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to musiał być piękny widok![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#786 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dziewczyny
U mnie dzisiaj znowu ciśnienie niziutkie, a puls 111, ale chyba znalazłam na to patent, bo zawsze ostatnio mi się poprawia po herbatce z aronii jakby któraś miała podobne przeboje, to polecam.PS. Kojarzy któraś stronę wyprawkowo.com? widzę, że ciuszki ponoć z samej bawełny i może parę pajaców zamówię na próbę, bo cenowo też ok Edytowane przez Katerina29 Czas edycji: 2020-07-15 o 17:04 |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
|
|
|
#789 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnie jak Ty mam nadzieję, że aktualna spokojność podczas usg, będzie miała przełożenie również po tej stronie brzucha![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Będzie w przyszłości służył silnym ramieniem mamie, siostrze, a później wybrance swojego serca
|
||
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Również gratuluję udanych wizyt
![]() Co do pokręconych snów to też ostatnio je miewam. A później efekt jest taki, że budzę się strasznie zmęczona i przez cały dzień nie mogę dojść do siebie ![]() Ostatnio miałam tyle na głowie, że na wizaż brakowało czasu a teraz ciężko was nadrobić
|
|
|
|
#791 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to całkiem możliwe, że nóżkami kopie Cię w pęcherz. Ma przecież jeszcze sporo miejsca i zmienia pozycje---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia dla starszej córci!Ja również miałam widzenie z kierowniczką brzusia - waży już ok. 225g i ma 25 milimetrowe stópki popijała zachłannie wody płodowe leżąc ze skrzyżowanymi nóżkami jak na wakacjach...krótko mówiąc bawi się gwiazda w najlepsze A mnie nie pozostaje nic innego jak uwierzyć w końcu, że rzeczywiście będziemy mieli tą naszą wymarzoną córeczkę ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że nie było to jakieś znacznie odbiegające przytulanie od przeciętnej europejskiej długości stosunku i nie musiałaś czekać zbyt długo ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Jak ciśnienie atmo niskie albo skacze to słaba jestem nieziemsko, aktywności mało i karuzela się nakręca ![]() Wyprawkowa nie kojarzę niestety. Mówisz, że jakość i ceny spoko? ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Mamy podobny termin Ja z OM na 20.12. a z usg właśnie na 18.12., ale przeczuwam że rozpakuję się raczej później niż wcześniej
Edytowane przez Zoe33 Czas edycji: 2020-07-15 o 17:57 |
||||||
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś grill na kolację
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ochotę na jakis KFC 🤣 ale u mnie w mieście nie ma
więc zjadłam zdrowa kolację ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Poczułam właśnie pierwszy skurcz z córką nie miałam przepowiadaczy tak szybko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#794 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja joginka zgodziła się wyjątkowo na to, bo już od dłuższego czasu regularnie ćwiczyłam. Byłam na zajęciach nawet w dniu poprzedzającym poród, już kilka dni po terminie Polecam każdej z Was Gdy okazało się, że jestem w obecnej zagrożonej ciąży, nie mogłam ćwiczyć ani nie miałam nawet sił ![]() Teraz, gdy zagrożenie minęło, cały czas powtarzam sobie, że najwyższa pora zebrać się w sobie i zacząć ćwiczyć, żeby mieć siłę wydać dziecko na świat, bo ani się obejrzę a trzeba będzie jechać na porodówkę ![]() ...gdybym tylko nie była taka senna i wciąż zmęczona ![]() Aura najlepiej odpalać sobie filmiki z jogą stricte dla ciężarnych, bo część asan nie jest wskazana w trakcie ciąży, nie mówiąc o tym, że niektóre z powiększającym się brzuszkiem niełatwo wykonać lub jest to wręcz niemożliwe ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() A moja córcia nadal chora, ciężki dzień dzisiaj był ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ból? silne spięcie brzucha? jak to czułaś?
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Tak jakby przeszedł skurcz (prąd) od góry brzucha do dołu i minęło
lekko zabolało lekko się zleklam bo. Córka nie miałamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przykro mi, że malutka nadal źle się czuje Dużo zdrówka i sił dla Was obu |
|
|
|
|
#801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też ją lubięNo to miłego praktykowania może będziemy się wzajemnie mobilizować
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
@Zoe33 no np. wyprawka 4 elementowa 50zl, półśpiochy po 12, a bodziaki po 15 - jeśli nie ściemniają odnośnie składu to chyba spoko cenowo i jakościowo się okaże, po połówkowych złożę tam zamówienie.
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jednak się wystraszyłam pojawiły się kilka razy i to nie było przyjemne za dużo ostatnio się nachodziła zamiast odpocząć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny potrzebuję kupić pasy dla ciężarnych. Możecie coś polecić , proszę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam, że możecie w ciąży jeść wszystko co Wam się zamarzy
Ja niestety zarówno w pierwszej, jak i drugiej musiałam i muszę trzymać dietę. Nie mogę zjeść tego na co mam ochotę. W pierwszej jeszcze było spoko, bo dopiero od 26tc, a teraz praktycznie od samego początku, bo od 10tc. No ale czego się nie robi dla dzieciaka.
|
|
#806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam informacje, że skurcze występować mogą od 20 tygodnia plus minus 2 tygodnie, wiec teoretycznie od 18 może się coś pojawić... tak czy inaczej konsultowalabym to z lekarzem, sama mam od tygodnia twardnienia i nie wiem, czy to czasem nie to (wypadałoby na od 18 tygodnia) i nie podoba mi się to Za tydzień się dowiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedyny plus tej diety to marne szanse na przytycie ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży przytylam w sumie 6kg. Teraz oby tak samo ;P nalezy sie z tych wyrzeczeń:P Ja to chyba mężowi zapowiem że ma na porodowe przyjechać z kurczakburgerem z maca 3 knoppersy mam już skitrane, gdy wrócimy po porodzie do domu będą na mnie czekac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupione na allegro ale w sklepach z fotelikami dla dzieci też są. W sumie nawet nie w ciąży powinno się takie coś u kobiet używać, szczególnie jak jest się szczuplejszą i niższą. Ja miałam wypadek i niestety wysunęłam się z pasów - złamany kręgosłup. Ten adapter by przytrzymał jak należy. Trochę zabawy z zapinaniem i sukienki się gniotą, ale jest wygodnie i bezpiecznie ![]() Ale w sumie nie wiem czy o takie pasy chodziło
Edytowane przez LittleAna Czas edycji: 2020-07-15 o 23:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

A ja tak siedziałam i czekałam aż skończą 

waży 375g i cały czas jest 5 dni większa. Puki co głowa do dołu a ja byłam pewna, że to nogami mnie tak po pęcherzu tłucze
to musiał być piękny widok

doktor mi pukała w brzuch dobrą minutę, a on nic, tylko raz ruszył rączką i wyrąbane. Łudzę się, że po porodzie będzie grzeczny... 
wszystko pięknie pokazał ten mój synuś
chyba będzie większy od siostry no ale to oczywiście wcześnie na takie wnioski 

Myślę, że to całkiem możliwe, że nóżkami kopie Cię w pęcherz. Ma przecież jeszcze sporo miejsca i zmienia pozycje
popijała zachłannie wody płodowe
leżąc ze skrzyżowanymi nóżkami jak na wakacjach...krótko mówiąc bawi się gwiazda w najlepsze
więc zjadłam zdrowa kolację 

️
ból? silne spięcie brzucha? jak to czułaś?
Dużo zdrówka i sił dla Was obu
Za tydzień się dowiem