|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Siwe w³osy u m³odego faceta
Pisze z zapytaniem co mam zrobiæ, mam ko³o 22-24 lata, nagle w ci±gu kilku miesiêcy polecia³y mi siwe w³osy do 30 % ogó³u.... Dermatolog twierdzi³, ¿e to genetyka.... Ale bêd±c m³odym facetem to jest mocno k³opotliwe. Dziewczyny co z tym robiæ? Ci±æ ³eb na 0, zaakceptowaæ a¿ bêdê mia³ ca³kowit± tzw platynê do 25-ki czy próbowaæ jaki¶ odsiwiaczy ? Oraz takie pytanko jak dziewczyny reaguj± jak m³ody facet dbaj±cy o siebie ma platynê na g³owie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
demoralizator
Wiadomo¶ci: 322
|
Dot.: Siwe w³osy u m³odego faceta
Cytat:
Odsiwiacz polecam. Albo czekaj na platynê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 364
|
Je¶li ci to przeszkadza to po prostu farbuj, zazwyczaj lepiej to wygl±da ni¿ ¶cinanie siê na ³yso. Aczkolwiek w mojej opinii u facetów siwizna a¿ tak nie razi. Sama mam sporo siwych w³osów, a jeszcze 30stki nie mam, farbujê je i mam spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 237
|
Ja tam w skuteczno¶æ wszelkich "odsiwiaczy" nie wierzê, je¶li siwe w³osy naprawdê s± dla Ciebie a¿ tak problematyczne to proponowa³abym raczej - po prostu - je pofarbowaæ. Ciêcie "na zero" nie ka¿demu pasuje, wiêc tu bym siê powa¿nie zastanowi³a na Twoim miejscu. W³osy niby odrosn±, ale przez ten miesi±c czy dwa bêdziesz musia³ siê przemêczyæ.
Je¶li chodzi o drugi aspekt w±tku - nie wiem jak reaguj± dziewczyny, ale mnie by to nie przeszkadza³o. Ca³kowita platyna wyda³aby mi siê nawet taka ciekawa, inna, niecodzienna. Z reszt±, teraz bia³e/siwe/srebrne w³osy s± w modzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Zrob farbe u dobrego fryzjera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Interleukina Druga
Wiadomo¶ci: 1 818
|
Mi to nie przeszkadza. Nie wiem jak innym kobietom. Mogê siê wypowiadaæ tylko za siebie.
A w czym Ty by¶ siê czu³ najlepiej? Mo¿esz siê ogoliæ i zobaczyæ jak siê bêdziesz czu³ w ³ysym wydaniu. Je¶li dobrze to zostaw, je¶li ¼le to w³osy szybko odrosn±. Jak bêdzie przeszkadzaæ ci siwizna to mo¿esz zafarbowaæ albo pocz±tkowo próbowaæ z szamponami koloryzuj±cymi. A je¶li ci nie przeszkadzaj± siwe w³osy to zostaw. Pewno¶æ siebie i dobre samopoczucie dodaj± zdecydowanie wiêcej atrakcyjno¶ci ni¿ siwe w³osy czy ich brak. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 893
|
Na³ó¿ farbê. Te¿ osiwia³am w du¿ej mierze przed 30.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 256
|
Moj ex robi³ tonowanie u fryzjera, wiêc mo¿e spróbuj.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 |
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Mia³am kilku kolegów, którzy zrobili siê szpakowaci tu¿ po 20. Taka uroda. Wg. mnie to nie mankament, mnie nigdy to nie przeszkadza³o, poniek±d dodawa³o uroku.
Je¶li bardzo Ci to przeszkadza, farbuj w³osy, choæ wg. mnie znacznie gorzej ni¿ siwy/szpakowaty facet wygl±da ufarbowany np. na kruczoczarny lub intensywny br±z, z siwymi odrostami.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 29 331
|
Dlatego powinien udac sie do profesjonalnego fryzjera, ktory wybierze odpowiedni kolor i nalozy farbe tak by to bylo niewidoczne. Wszystkie bledy sztuki sa niedopuszczalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Nie widzê ¿adnego problemu z siwymi w³osami, niewa¿ne u kogo. Je¶li nie podoba ci siê twój kolor w³osów, to go po prostu zmieñ, niezale¿nie od tego czy jest siwy czy jakikolwiek inny. Farb do w³osów s± setki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 592
|
Moj maz zaczal siwiec jak mial 21 lat. Po 25 latach nadal nie jest platynowy i ty tez nie musisz. Mozliwe ,ze posiwiejesz lekko przy skroniach. Nie kazdemu siwieje na bia³o ca³a g³owa.
A w ogole to jak facet ma fajn± ,opalon± ,ciep³± karnacje i ciemne wlosy to siwy wygl±da ca³kiem ciekawie Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 499
|
Mielismy w gimnazjum chlopaka ktory do trzeciej klasy mial ogromny siwy placek z ty³u g³owy ale w sumie nikomu to nie przeszkadzalo. Tez bym polecila po prostu farbowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Eternal rebel
Wiadomo¶ci: 1 054
|
A co to za problem siê po prostu farbowaæ?
![]() |
#15 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Mój t¿ jest przed 30tk±, a te¿ g³owê usian± ma siwymi w³osami i nic z tym nie robi, jak dla mnie dodaje to swego rodzaju uroku. Geny, stres, nerwy.. na to niestety nie ma siê wp³ywu. Ja bym na Twoim miejscu pogodzi³a siê z faktem siwienia i ola³a sprawê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja zaczelam siwiec okolo 18tki ,u mnie to genetyczne ,rodzice sa przed 60 i sa totalnie siwi, moj brat po 30tce i tez wiekszosc ma siwych ,ja jestem przed 40tka i mam wg mojego fryzjera 50% siwizny.
Takze to ze siwieje tak szybko to nie znaczy ze bedzie siwy zupelnie za kilka lat ,jestem tego przykladem, kazdy jest inny. Kobiecie jest latwiej ukryc taki mankament, u faceta trudniej, wiadomo . Co do farbowania nie jestem fanem bo nie ma nic gorszego jak siwe odrosty ,facet pasemek sobie nie zrobi ( u mnie sie to fajnie sprawdza tyle ze na dlugich wlosach) jedynie moze tonerem,mysle,ze dobry fryzjer cos doradzi. Jest jeszcze hna do wlosow i w moim przypadku dosc dobrze pokrywa siwki,ale nie tak idealnie jak permamenta farba. Babcia moja mowila,ze na siwe wlosy dobre sa plukanki ziolowe np z kasztana Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2020-07-15 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88001925]Nie jest. Na w³osy mê¿czyzn i kobiet dzia³aj± dok³adnie te same metody w ten sam sposób.[/QUOTE]
mam dlugie wlosy i wykonuje u fryzjerki refleksy ktore fajnie ukrywaja siwizne,ciezko mi sobie wyobrazic refleksy na krotkich meskich wlosach. Chodzilo mi o stylizacje nie o dzialanie produktow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usuniête
|
Refleksy to nie stylizacja, a u faceta da siê wykonaæ dok³adnie te same zabiegi, czy to stylizacyjne czy koloryzacyjne. Poza tym mêskie w³osy nie s± z za³o¿enia krótkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;88001967]Refleksy to nie stylizacja, a u faceta da siê wykonaæ dok³adnie te same zabiegi, czy to stylizacyjne czy koloryzacyjne. Poza tym mêskie w³osy nie s± z za³o¿enia krótkie.[/QUOTE]
a jakies konkretne rady dla autorki posta ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 238
|
mnie tam niesamowicie krêc± siwe/szpakowate w³osy u faceta
je¶li jeste¶ przystojny to siwizna pewnie doda Ci uroku a je¶li jeste¶ nieatrakcyjny i tak specjalnie bardziej nie zaszkodzi dodatkowo zawsze mo¿esz i¶æ do fryzjera zafarbowaæ na kolor zbli¿ony do naturalnego, pewnie nawet nie bêdzie to widocznie my¶lê, ¿e siwizna to naprawdê ¿aden problem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.