|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półnagie zdjęcia koleżanek w pracy i "dziwne" rozmowy :/
Cytat:
Już Sokrates narzekał na rozpasane czasy. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Błagam, powiedz mi czego ja mam zazdrościć, bo za nic nie rozumiem. Tego, że ktoś wali konia do ich zdjęć? Mnie to obrzydza. Może lajków pod zdjęciami - nawet tego nie skomentuje... |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kto jakie zdjęcia wrzuca do Internetu jest dla mnie nieistotne, czy jest postępowy czy nie również, natomiast takie obrabianie komuś d... już jest dla mnie słabe i nie chciałabym mieć takiej znajomej.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To znaczy zostawiając te konkretne koleżanki, to można tu by napisać, że niech użytkownicy internetu robią co chcą, niech wstawiają zdjęcia jakie chcą, bo nikomu nie robią krzywdy. Natomiast to nie do końca prawda, bo to wszystko się przesącza do dzieci, które też mogą obserwować te profile. Z chwilą jak dzieci dostają smartfon mają dostęp do tego świata. Ciekawe jaki procent rodziców z nimi o tym rozmawia, czy instaluje jakieś blokady? |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Femme fatale
|
Cytat:
Może zazdrościsz im charakteru jak jedna użytkowniczka napisała? Może nikt Cię w biurze nie lubi? Może masz podły charakter? Ja bym mimo wszystko najpierw starała się spojrzeć na siebie, a dopiero potem ewentualnie krytykować innych. Prywatnie może Ci przeszkadzać, że jakaś tam lalunia o imieniu ''A'' dajmy na to wrzuca prawie nagie zdjęcia na instagrama, ale w pracy zawodowej powinno Ci to zwisać, ponieważ w pracy zawodowej skupiasz się na wykonywaniu dobrze swoich obowiązków, reprezentowaniu firmy i zarabianiu hajsu, a nie na ocenianiu czy krytykowaniu kogoś. I o tym powinnaś pamiętać. Tak samo, mam nadzieję podam prosty przykład - czy gdybym pracowała z Tobą i prywatnie dowiedziałabyś się, że jestem prostytutką, zaprzestałabyś wykonywania obowiązków jeśli wykonywałabyś je ze mną bo taki mus pracodawcy? Musiałabyś wykazać się mega merytorycznym argumentem, żeby powiedzieć pracodawcy dlaczego nie chcesz pracować z tą oto koleżanką. To nie są przepychanki jak w piaskownicy i argumenty z odwłoka ''bo nie'' , '' bo tamten zabrał mi to'' , ''a z tym to nie będę się bawić/pracować'' bo coś tam tylko to są dorośli ludzie. Zawsze możesz się zwolnić. Jestem pewna, że na Twoje miejsce jest sznurek ludzi z kompetencjami podobnymi (lub tożsamymi) do Twoich/co Twoje. Wielu facetów wali konia do zdjęć nie tylko na czatach, ale ogólnie czy to do zdjęć obcych twarzy czy też nie. Nie stwierdzę czy to normalne czy też nie. Wiele dziewczyn jakby coś takiego zobaczyło czy usłyszało o tym, że jakiś koleś wali konia do zdjęcia randomowej/obcej laski/koleżanki to by uznało, że zboczeniec, może psychol, obrzydliwy typ i mają prawo tak zareagować, spoko. Mnie osobiście to rybka lata, jeśli ja w czymś nie biorę udziału i tego nie doświadczam, a tylko sobie słucham o czyiś przygodach czy doświadczeniach. Jeśli chcę, to słucham, jeśli nie - odchodzę. Ludzie robią to na co, że tak mają ochotę, albo żeby rozładować napięcie seksualne (w przypadku onanizmu). No nie chce mi się tego opisywać, wiesz o co chodzi bądź się domyślasz i możesz sama dojść do pewnych wniosków. Każdy sądzi inaczej - ''że to niemoralne'', ''obrzydliwe'', ''takie i siakie''. Też każdy ma prawo zareagować wg własnego zdania, sumienia, moralności itd. Po prostu olej jak Ci nie pasi to, że kolesie trzepią do zdjęć koleżanek z którymi pracujesz, albo omijaj je szerokim łukiem. I olej też to, że koleżanki robią sobie takie, a nie inne zdjęcia na insta. Przecież widać, że nie chcesz mieć z nimi nic do czynienia. Jeśli chodzi pracę, możliwe, że musisz z nimi się porozumiewać bo tego wymagają obowiązki zawodowe, które wykonujesz, ale po za pracą nikt Ci nie każe. Ty sama o tym decydujesz. Jeśli widzisz, że w ich zachowaniu (mimo, że w pracy są rzeczowe, oddają się z zaangażowaniem kwestiom zawodowym w biurze, a prywatnie na przykład są miłe, sympatyczne, kulturalne etc.) mimo wszystko powielają coś co zauważyłaś w ich social mediach no to też nikt Ci nie każe z nimi gadać czy utrzymywać kontaktów. Ja po prostu myślę, że niektórzy ludzie to mają życie tak niskich lotów, albo tak nudne, że muszą stwarzać problemy z du#ka. Sorry, no ale ja wysiadam.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. Edytowane przez MsN Czas edycji: 2020-07-20 o 00:11 |
|
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co z tego? Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#42 |
|
BAN stały
|
Bo tak jest. Laski malują się, ubierają wyzywająco i robią sobie sesję myśląc,że to cool. A to płytkie bardzo. Te dziewczyny koleżanki z pracy nie są bystre. Tak zachowują się szmaty. Niestety co raz więcej takich dziewczyn przez co nawet na forach nie widzą w tym nic złego.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam Ciebie doskonale rozumiem. Jakbym miała przebywać w takim towarzystwie to wolałabym już być sama. W moich oczach takie zachowanie (wstawianie półnagich zdjęć na publiczne media i to po to żeby napaleni faceci mieli do czego sobie ulżyć) jest brakiem szacunku dla samej siebie, a jak ktoś nie ma szacunku do siebie to inni też nie będą go mieli. No ale jak widać po wątku w dzisiejszych czasach to norma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Założę się że te koleżanki mocno się malują i regularnie chodzą na siłownię i pstrykają zdjęcia na instagram. A żeby kogoś zechciały to musi być bardzo przystojny i kasiasty. Jednak za bardzo nie ma o czym z nimi porozmawiać. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
O dzieFczynka oburzyła się. A cóż to pewnie sama wstawiasz pół nagie zdjęcia na instagramie i to co napisalem boli?
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Twoje koleżanki nie są ani mądre ani wykształcone
Nikt na gruncie zawodowym nie będzie deprecjonował własnego ''profesjonalizmu'' przez tego rodzaju epatowanie golizną tylko po to by głównie kojarzyć się z seksem cyckami i tyłkiem. |
|
|
|
|
#48 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wrzucanie takich zdjęć też jest strasznie żenujące i nie bardzo wiem czemu ma to służyć. Nie ma problemu ze swoją nagością czy wyzywającym ubiorem, ale nie chciałabym żeby każdy miał do moich półnagich zdjęć. Mój szef, wykładowca, koledzy, sąsiedzi, rodzice. No, ale każdy robi to co lubi. Dla mnie nie dyskwalifikowałoby to kogoś do bycia moim znajomym w pracy. Praca to tylko praca, niekoniecznie znajduje się w niej przyjaźnie na całe życie. Przecież nie musisz robić tego co one, a jak gadają bzdury to tego nie komentować.
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale no tak, przecież jak pokażesz kawałek cycka to się nie szanujesz. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
janapalona, jesteś lewaczką. Twoim zdaniem świecenie nagością i jeszcze wstawianie takich zdjęć by kumple z pracy sobie walili, jest ok. A nienormalne są za to kobiety które twierdzą, ze to nie jest właściwe zachowanie.
|
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A raczej i tak cię potraktuje tylko albo będziesz miała możliwość pokazać mu że się myli albo nie. Wstawiając takie foty narażasz się przede wszystkim na takie skojarzenia a nie że masz coś w głowie i na czymś się znasz. O ile pracujesz w modelingu czy jesteś instagramerką która zarabia głównie na tym że jest ''słupem reklamowym'' bardziej ok. Nie wiem natomiast która początkująca albo już z pozycją zawodową prawniczka bankowiec inżynier menedżerka czy restauratorka chciałaby się kojarzyć ze striptizem i tym co lubi robić w łóżku zamiast z tym czy ma jakąś wiedzę.
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
Pinky i Hultaj ogromnie się cieszę że są jeszcze normalne dziewczyny
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obsmarowywanie dupy kolezankom w internecie, kiedy udajesz ich psiapsiolke in real life tez kolo moralnosci nie stalo, tak tylko mowie |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się z tym zgadzam. Nie wyobrażam sobie, że kto kto ma trochę oleju w głowie i jakieś stanowisko wrzuca do neta takie zdjęcia. Dziwnie bym się czuła gdyby ludzie którymi zarządzam mieli dostęp do moich nagich fotek. No ale teraz ludzie mają ogromną potrzebę dzielenia się wszystkim co się da.
|
|
|
#60 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Dobre chociaż te chrupki, co rzucasz? |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Kto jakie zdjęcia wrzuca do Internetu jest dla mnie nieistotne, czy jest postępowy czy nie również, natomiast takie obrabianie komuś d... już jest dla mnie słabe i nie chciałabym mieć takiej znajomej.