|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Atw. coś poważnego ci się stało w tą noge? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2643 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() kolejny dzień i nowe możliwości. A dodam, że nie ma sensu odchudzać sie przed maturą bo czeka Was w tym czasie dużo stresu i musicie miec sile na nauke, co moge jeszcze doradzic to, że matura nie jest taka straszna i naprawde trzeba troche luzu Ale każdy musi swoje przejśc. ja jak słyszalam od kazdego takie słowa to strasznie sie denerwowalam a teraz sama tak mówie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Wtajemniczenie
|
Maggie trzymam kciuki zeby Ci sie udalo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Star fajnie,ze dobrze Ci sie uklada ![]() ![]() ![]() Filifionka ![]() hej hej ![]() ![]() chcialabym schudnac ze 3 kg,ale na dzien dzisiejszy uznalam,ze moze na razie bede bardziej na U, niz na R,bo z jedzeniem to roznie u mnie bywa,a organizm jest zmeczony ciaglymi probami odchudzania i objadaniem na zmiane...wiec na razie staram sie troche to unormowac i zapobiegac napadom,choc przez ostatnie 3 dni jadlam po 3000 kcal...ale chyba jakos zgubnie to nie wplynelo na moja figure ![]() ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flamingo wpadnij do nasz na społeczności ---> akcja odmóżdżanie
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
czy ja wiem. przez te wczorajsze nerwy, dostałam takiego ataku ze dzisiaj chyba okres znowu mam;/ a miałam nie dalej jak 1,5 tygodnia temu. no ale dzisiaj ide do psychologa i zobacze co mi powie a czuje sie byle jak, jakby mnie ktos zdeptal
![]() |
#2649 |
Wtajemniczenie
|
Prosze, opowiedz psychologowi dokladnie o tym wszystkim, co dzialo sie wczoraj, co czulas, o tych myslach, wiesz jakich. O emocjach, o podejsciu do zycia.
#2650 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny. Miałam wrócić do tego wątku,jak będzie lepiej,jak sobie wszystko poukładam. Ale... nie wytrzymałam,musiałam tu napisać. Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze,nienawidzę swojego ciała. Dlaczego? To co dzisiaj zobaczyłam na wadze,przeraziło mnie. Poza tym... nie weszłam w swoje 2 pary spodni,które wzięłam do przymierzenia do łazienki,aby siostra nie widziała... Przytyłam... najgorsze jest to,że wszystko poszło w brzuch i tyłek... i najdziwniejsze jest to,że wszyscy mówią,że nic nie widać,abym przytyła,ale waga i spodnie chyba są dowodem... nawet nie mam się teraz w co ubrać,bo choć bym weszła w swoje spodnie,to wszystko będzie opięte i tłuszcz będzie się wylewał bokami... piszę to i ryczę,bo nie wiem co robić... nie rozumiem dlaczego przytyłam,chciałam tylko jeść jak normalny człowiek,pozwalając sobie na coś słodkiego,albo to,czego nie jadłam,gdy się odchudzałam... chyba nie jest mi to pisane... to co chcę zrobić jest głupie i w ogóle,ale nie widzę innego sposobu... muszę schudnąć... mam gdzieś wagę,ale to,że nie mogę swobodnie wejść w większość swoich spodni mnie przeraża.... choć nie wiem czy uda mi się to co zaplanowałam... od dwóch dni miałam jeść mało i oczywiście jednego dnia z 1800,a wczoraj dobiłam węglami wieczorem i wyszło z 2000... nie potrafiłabym zaakceptować tego,że nie mogę wejść w swoje spodnie... dlatego muszę coś z tym zrobić...
Wybaczcie,że żadnej nie odpiszę... teraz moje słowa i tak nie mają sensu,bo nic odpowiedniego i mądrego zapewne bym aktualnie nie powiedziała... Wybaczcie za ten wywód...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz mój problem polega na tym, że nie potrafię określić kiedy jestem glodna a kiedy najedzona, mogłabym jeśc bez przerwy, nie raz zdarzyło się, że płakałam z bólu i nie mogłam wstać z fotela- z przejedzenia, a mimo wszystko dalej jadłam. Parę razy użyłam przeczyszczaczy. Staram się jak mogę w tej chwili jeść na luzie bez słodyczy i słodkich napojów, bo niestety- jeśli skuszę się na jedną czekoladkę, to do końca dnia jest napad. To jak na zasadzie: wszystko albo nic. I z tym nie potrafię sobie poradzić. Co do znajomych- oni właśnie nie są zbyt imprezowi, co mnie strasznie boli, sama nie potrafię nic zorganizować, ale dzisiaj pożegnanie wakacji więc idę z kumpelą i jeszcze jedną jej koleżanką do klubu i nie zameirzam odmawiać sobie piwa ![]() Bardzo dziękuję za wsparcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko właśnie coraz częściej spotykam się z opiniami, że na farmacji na UJ z atmosferą nieciekawie... Pożyjemy-zobaczymy ![]() I kochana- kiedyś przemknęły mi przed oczami Twoje fotki, nie odchudzaj się, jesteś bardzo szczuplutką osobą, a na studiach nie ma czasu na jedzenie, pojęcie :utyć na studiach to ponoć abstrakcja ![]() Jeśli mogę zapytać:jakie tabsy bierzesz? Cytat:
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz Maggie - u mnie to samo - wszystko albo nic. Nie umiem zjeść kilku kostek czekolady, jednego ciasteczka, kilku orzeszków...albo wszystko albo nic, dzielenie porcji na mnie nie działa ![]() Kolega z liceum jest na farmacji na UJ i właśnie mieszka na Prokocimiu i z tego co widziałam, nawet sztywni farmaceuci na takim zad.... umieją sobie zabawę sprawić - choćby kogo urodziny ![]() Ja naprzykład okupuję z ludźmi z mojej grupy jeden cały pokój studyjny - wywaliliśmy inne kierunki, bo oni i tak tam chlać chodzili i przed egzaminami tam jest takie pranie mózgów że aż szok - nie rozumiesz tekstu to od razu masz odpowiedź, możesz pogadać o problemie z kolegą obok ![]() Ehh, szkoda, że początki już dawno za mną ![]()
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do posiłków to jak je bedziesz jadła to jedz powoli. To ważne! bo móżg póżniej odbiera bodźce z żołądka. nie jedz za wolno ale i nie za szyblo! spróbuj bo warto. nie ma co się dołować trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
Cześć. Postanowiłam tu napisać, pod zachętą Werki. Wiem, że nie będzie mi łatwo, ale napiszę. Wakacje, leciały jako tako. Przez lipiec trzymałam się nawet, było ok. Później zaczęło się chrzciny, wesele. Przytyło mi się z dwa kilogramy. Odstawiłam słodycze itp. i wróciłam do mojej wagi mniej więcej. Ostatnio pojechałam na obóz. Tam zaczęło się szaleństwo. Śniadanie, jedzenie, trening, obiad, jedzenie, trening, jedzenie, kolacja, jedzenie, miasto, jedzenie, sen. I tak w kółko, wpadłam w ten wir, działało to prawie na zasadzie kompulsów. Skończył się obóz i jestem w domu. Każdego ranka jak wstaję nie mogę na siebie patrzeć. Przez to jak wyglądam, nienawidzę się za to kim jestem. Każdego ranka wstając, chce mi się płakać patrząc w lustro. Nie mam już dłużej siły na to wszystko. Nienawidzę każdego kawałka mojego ciała. Najchętniej zakryłabym się sukienką od szyi do kostek, żeby nie było niczego widać. Nie mogę dać rady sobie z samą sobą. Nie jestem już nawet w stanie czekać, aż schudnę, bo nie mogę patrzeć na siebie przez ten czas jak chudnę. O ile w ogóle chudnę. W domu mam ciężką sytuację z rodzicami, po prostu z matką się nie dogaduje, wiem że to może być dla was dziwne, ale czuje że nic nas nie łączy poza tym, że ona mnie urodziła. Każdego ranka jak wstaje i każdego wieczoru gdy kładę się spać chce mi się płakać. Nie chce mi się żyć, rozmawiać, spotykać się z ludźmi. Patrzeć w lustro. Mogłabym tylko ćwiczyć. I chudnąć, więcej i więcej. Nie wytrzymam przez tak długi czas.
Nie mam juz na to siły.
#2658 |
Zadomowienie
|
Bry.
Znowu przyszłam się wyżalić... Kompletnie nie wiem co się dzieje z mym organizmem, wczoraj wchodze na wagę (na czczo ,po @ itd) wskazuje 48,dziś identycznie. Wymiary ud/łydek znów wzrosły o_O I schizuję. Niby nic,ale tydzień temu jakoś wszystko było mniej,a jem jak zwykle 1800kcal. Dobija mnie wizja sprapranego 'metabolizmu ''z powietrza" :/ Do tego zauważyłam dziwne symptomy typu: okresowe bóle mięśni ramion/nóg ,przypominające takie rwanie, ataki histerii ,uczucie gorąca zwłaszcza w nocy (zawsze byłam zmarzluchem), budzę się nad ranem ,za grosz nie mogąc potem zasnąć,podobnie jak przed okresem,który był 10dni temu,nad wyraz skąpy i trwający 2 dni (wiatropylna nie jestem ![]() Jedzenia póki co nie ograniczam,słodyczy sobie nie odmawiam,ale jak dłużej ten stan tycia potrwa to... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Gość
|
Schism_ - piękna z ciebie babka, nie przejmuj się
![]() Moniu - dlaczego sobie taki rygor wprowadzasz, jesteś śliczna (zdjęcia widziałam), będzie dobrze, ![]() p.s. teraz ja jestem główny pocieszacz - zamiast euphoriall. ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Rozeznanie
|
Werka, bo to jest nie zależne ode mnie. Ja tak dłużej nie dam rady.
#2661 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Oglądałam ten odcinek i wydaje mi sie, ze z ta męska porcją chodizło o własnie kanapki na kolacje i do tego jakis talerz ziemniaków z koltetem czy czyms tam. Ale i tak, te jej sałatki, chrupkie pieczywo..nie wierze, ze sama tak je no bo az taka wychudzona nie jest, a tak własnie jedząc to innym byc nie można. No i moimz dnaiem te kobiety, które sie do niej zgłaszaja, tez sa takie średnio błyskotliwe. A tej jej porady dotyczące stroju ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sory werka ale mojej fuchy Ci nie oddam ![]() no więc witam Cię tutaj ![]() (wpadłaś w moje ręce więc masz przerąbane bo mnie trza wysłuchać a na dodatek odpowiedzieć;p) po pierwsze psycholog najważniejsza rzecz. jezeli nie masz pieniedzy (nie wiem ile masz lat) to pedagog szkolny też Ci pomoże. po 2 nie załamuj się my Ci krzywdy zrobić nie damy i obronimy Cię nawet przed samą sobą. Pamiętaj lustro i waga to nasz wróg i zawsze kłamią! Z mamą postaraj się porozmawiać na spokojnie. spróbuj! przedstaw jej sytuację musisz spróbować. musi wiedzieć, że dzieje się z Tobą coś niedobrego! Jeżeli jest Ci źle chce Ci się płakać koniecznie zrób to Tutaj! zawsze ktoś tu jest i Cię wysłucha. Od ćwiczeń na chwilę odpoczniej bo nam się zajedziesz. I pamiętaj Lustro kłamie! powie Ci to każda dziewczyna która tutaj jest. powolutku, spokojnie pomożemy Ci tylko musisz nam na to pozwolić. buźka dla Ciebie i nie daj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Wtajemniczenie
|
Maggie biore Venlectine
![]() Agness ![]() Schism na pewno z czasem to sie unormuje ![]() Moniczka wiem,ze najgorsze jest czekanie bedac na diecie...oby wszystko sie jakos ulozylo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miło to słyszeć, o studiach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W szkole powinno być zdecydowanie łatwiej, biorę marchewkę i chrupię jak jestem głodna, w skjlepiku nie ma nic do kupienia, więc bezproblemowo. Po szkole mam mnóstwo nauki, a w ramach przerwy na film moge porobić trochę brzuszków, powinno być ok, mam taką nadzieję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie objawy jak mowisz moze miec zwiazek z depresją chorujesz na nią? chodzisz do psychologa?
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Konto usunięte
|
Było już coraz lepiej- jest coraz gorzej. Chociaz jem więcej o całe tysiac kalorii niz jeszcze niedawno- to jestem głodna. A gdy juz cos jem, to pochłaniam to w minutę. Próbowałam jesc wolniej, ale nie umiem. Ciąlg eosibe to wpowtarzam. Juz było lepiej, juz delektowałam sie jedzeniem, byłam radons,a a teraz znowu wszstko zaczyna sie pieprzyc. Jeszcze najgorsze jest to, ze za dwa dni już szkoła, a ja mam w takim stanie tam isc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Raczkowanie
|
matko dziewczyny czytam i nie wierze... te diety, odchudzanie... co to wszystko z nami wyrabia?
Ja tez mam okres w zyciu w ktorym nie wiem jak chce wygladac. Jednego dnia jestem zadowolona z siebie innego czuje ze jestem za chuda a kiedy indziej widze w lustrze potwora ktory ciagle je. Zatrzymala mi sie miesiaczka i zaczynam swirowac. czasami mam ochote przytyc ale jak pozniej pomysle jak moje ostatnie tycie sie zakonczylo to az mnie sciska i wole poczekac i unormowac swoje myslenie. dziewczyny musimy byc silne dieta i nasze ciala nie moga nam przyslonic calego zycia. Wiecie ze sa kobiety ktore nosza rozmiar 42 i sa zadowolone ze swojego wygladu? Wiecie jak dziwimnie mama kiedy stoi przed lustrem i mowi tak "chyba przytylam, ale popatrz jaka ze mnie laska"... tez bym tak chciala... z reszta chyba nie tylko ja. powiem Wam ze forum i Wy strasznie pomagacie. gdybym tu nie trafila to bym sie jeszcze ochudzala...
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym jedzeniem powoli to bardzo dobrze robisz, musisz próbować dalej na poczatku jest ciężko ale dasz rade słońce! Bo kto ma sobie dać rade jak nie TY!! wydaje mi się, że poprostu berdzo denerwujesz się nowym rokiem szkolnym, ale jak wpadniesz w ten wir to bedzie git ![]() i tak jak każdemu tak mówię i Tobie: niekontrolowany i nadprogramowy głód trzeba zagłuszyć - czymś się zająć i dużo pić obojętnie woda herbata czy coś (nie proponuje kawy bo Ci pikawka siądzie). No uszka do góry bo tyś nasz Tofuś jest a nasz Tofuś nie smuci się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Euphoriall-Stany depresyjne swego czasu miewałam na skutek niedawnej 'przygody' z nowotworem , kłótni z matką ,ogólnie nasilały się gdy wariowała mi niedoczynna tarczyca. Teraz przyjmuję tyroksynę więc hormony powinny być ustabilizowane,o ile nie w stanie nadczynności,choć skąd wtedy brałoby się to tycie
![]() ![]() U psycholog/psychiatry miałam konsultację w czerwcu w warszawskim instytucie onkologii,stwierdzili zaczątki anoreksji (mimo,że się kamuflowałam ![]() Poza tym wróciłam wczoraj do łykania Asentry (anty-depresant o przeciw lękowym działaniu)zapisanej przez rodzinnego miesiąc przed mą operację i ciut lepszy humor wrócił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.