Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 22:24   #3541
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
To ja jestem trzecia ze Sw. Rodziny)) I to na dodatek również 14.08.2010...fajosko) to o której planujesz ślub hehe? Byłas w ogole w kosciele cos załatwiać? Ile wcześniej trzeba oświadczyć księdzu, że się chce zmienić stan cywilny?
o kurcze, ale fajnie ja byłam już w kościele bo mi bardzo zależy na godzinie 16 i taką wstępnie zamówiłam u Ks Mirka. A wpis do ksiąg będzie mógł zrobić dopiero około marca przyszłego roku bo wtedy będą księgi.

A powiedz mi, zastanawiałaś się nad jakąs dekorocją Kościoła??

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:29   #3542
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
o kurcze, ale fajnie ja byłam już w kościele bo mi bardzo zależy na godzinie 16 i taką wstępnie zamówiłam u Ks Mirka. A wpis do ksiąg będzie mógł zrobić dopiero około marca przyszłego roku bo wtedy będą księgi.

A powiedz mi, zastanawiałaś się nad jakąs dekorocją Kościoła??
To i ja skoczę na dniach do kancelarii, ja też chciałam na 16, ale kto pierwszy ten lepszy, godz. 17 tez nie pogardze 15 to chyba za wczesnie.
W sumie myślę o dekoracji, ale jeszcze dokładnie sie nad tym nie zastanawiałam. Na pewno bede chciala jakąś, pewnie jakieś kwiaty, szarfy. Ja nie lubię przepychu, więc zapewne coś z umiarem
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:35   #3543
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja skoczę na dniach do kancelarii, ja też chciałam na 16, ale kto pierwszy ten lepszy, godz. 17 tez nie pogardze 15 to chyba za wczesnie.
W sumie myślę o dekoracji, ale jeszcze dokładnie sie nad tym nie zastanawiałam. Na pewno bede chciala jakąś, pewnie jakieś kwiaty, szarfy. Ja nie lubię przepychu, więc zapewne coś z umiarem
pewnie powiedzą Ci, że zapraszają w przyszłym roku dopiero o tej porze dlatego napisałam Ci,żebyś poszła koło marca czy kwietnia (wtedy będziesz miała pewność co do 17 a nie np 18), no ale wiadomo pójsc nie zaszkodzi

a o dekorację pytałam bo jestem absolutną przeciwniczką takowych i uważam, ze nasz kościół jest elegancki sam w sobie dlatego nie chcę zadnej

kurcze, jak byśmy miały śluby po sobie to nawet życzenia byśmy sobie poskładały.
wiem wiem, jeszcze tyle czasu ale fajnie pomarzyć

14.08.2010
baby
Stary 2008-08-28, 22:42   #3544
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
pewnie powiedzą Ci, że zapraszają w przyszłym roku dopiero o tej porze dlatego napisałam Ci,żebyś poszła koło marca czy kwietnia (wtedy będziesz miała pewność co do 17 a nie np 18), no ale wiadomo pójsc nie zaszkodzi

a o dekorację pytałam bo jestem absolutną przeciwniczką takowych i uważam, ze nasz kościół jest elegancki sam w sobie dlatego nie chcę zadnej

kurcze, jak byśmy miały śluby po sobie to nawet życzenia byśmy sobie poskładały.
wiem wiem, jeszcze tyle czasu ale fajnie pomarzyć

Moja mama własnie sie uparła, że ślub ma być o 15, bo jak o 17 to ona musi gościom przyjezdnym obiad przed ślubem zapewnic..a przyjezdnych to u mnie bedzie 70%. ale na to to jeszcze jest czas.

Ogólnie kościoł nasz to mi się podoba, tylko ten dywan, który rozkładają młodym nie jest za piękny i krzesła można by ozdobić. Mój Tż nie chce słyszeć o dekoracji kościoła, ale to moja parafia i ja rządze
Narazie wygląda na to, że sobie złożymy życzenia..oo maj gad..dlaczego to jeszcze 2 lata..ja chce pojutrze
ana_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:49   #3545
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama własnie sie uparła, że ślub ma być o 15, bo jak o 17 to ona musi gościom przyjezdnym obiad przed ślubem zapewnic..a przyjezdnych to u mnie bedzie 70%. ale na to to jeszcze jest czas.

Ogólnie kościoł nasz to mi się podoba, tylko ten dywan, który rozkładają młodym nie jest za piękny i krzesła można by ozdobić. Mój Tż nie chce słyszeć o dekoracji kościoła, ale to moja parafia i ja rządze
Narazie wygląda na to, że sobie złożymy życzenia..oo maj gad..dlaczego to jeszcze 2 lata..ja chce pojutrze
a ja bym nie chciała żeby to było juz w sobotę. Te przygotowania, planowanie coraz bardziej mi się podoba, a dzięki temu, że mamy (już nie całe ) 2 lata możemy dłużej cieszyć się tym wszystkim

a co do godziny 15 to wcale nie uwazam zeby to było jakoś strasznie za wczesnie. Pomysl slub trwa okolo godziny, potem zyczenia, dojazd do sali i okolo 17 za staoły, czyli nie tak tragicznie.

a co do dywanu i krzeseł.......no coż...powiem tyle.....mają 2 lata żeby się poprawić

14.08.2010
baby
Stary 2008-08-28, 23:17   #3546
skrzatek24
Rozeznanie

Widzę, że sąsiadki z Czubów spać nie mogą i sobie tu żywo dyskutują Ja też nie mam klimatu na sen... ale nie ze stresu, jestem całkiem spokojna, ale szczęśliwa, że po prawie 1,5 rocznym oczekiwaniu coraz bliżej tego dnia.

Zostało co prawda parę spraw do załatwienia, ale to już drobiazgi. Za to dziś zrobiliśmy sobie maraton i prawie cały dzień spędzilismy po za domem.

Jutro chcemy pójść do spowiedzi. Najczęściej chodzę do Katedry - tam prawie na okrąglo księża spowiadają w dzień. Ale teraz w czasie wakacji jest z tym trudniej... A może orientujecie sie jak to jest u nas w kaplicy - tam też chyba codziennie jest spowiedź, tylko w jakich godzinach...
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 23:19   #3547
madzia66
Raczkowanie

Kurczę, chwilę tu nie zaglądałam a tu tyle do przeczytania, że już nawet nie wiem co mam cytować.

miss.hot- PIęKNIE!!! czekamy na więcej fotek
Cannabis84- tak miło usłyszeć, że jesteś szczęśliwa. Prosimy o fotki.
Gwiazdeczko- nie wiem co Ci poradzić, musisz w tym wszystkim pozostać sobą i nie rezygnować tak łatwo z własnego szczęścia i marzeń. Trzymam kciuki żeby wszystko poukładało sie po Twojej myśli!

Co do podbierania sali innej parze to jest nie do pomyślenia!!! Ja mimo, iż wzięłam się za poszukiwania lokalu na 1,5 roku przed ślubem nie mogłam już liczyć na wesele w domu weselnym mojego chrzestnego, ponieważ miał już zarezerwowany termin, na którym bardzo mi zależało. Nawet nie było mowy, żeby odmówił tamtej parze. To było dla nas a także dla niego oczywiste. Ale koleżanka najwyraźniej wychodzi z założenia, że za duże pieniądze można kupić wszystko no i niestety ta sytuacja utwierdziła ją w takim smutnym przekonaniu.

to już chyba wszystko!

...a, jeszcze za kamerzystę i fotografa- pelny serwis- płacimy 2300zł.
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 23:30   #3548
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Widzę, że sąsiadki z Czubów spać nie mogą i sobie tu żywo dyskutują Ja też nie mam klimatu na sen... ale nie ze stresu, jestem całkiem spokojna, ale szczęśliwa, że po prawie 1,5 rocznym oczekiwaniu coraz bliżej tego dnia.

Zostało co prawda parę spraw do załatwienia, ale to już drobiazgi. Za to dziś zrobiliśmy sobie maraton i prawie cały dzień spędzilismy po za domem.

Jutro chcemy pójść do spowiedzi. Najczęściej chodzę do Katedry - tam prawie na okrąglo księża spowiadają w dzień. Ale teraz w czasie wakacji jest z tym trudniej... A może orientujecie sie jak to jest u nas w kaplicy - tam też chyba codziennie jest spowiedź, tylko w jakich godzinach...
u mnie teraz jest godzina wcześniej niz w PL więc nie jest jeszcze późno

a co d naszej kaplicy to myślę, że teraz może być problem bo to jeszcze wakacje. Podobno spowiedz jest tam od 16 czy 16.30 ale już chyba ze 2 czy 3 razy chciałam sie wyspowiadać i nie było księdza. Ale może spróbuj przed wieczorną Mszą Św. na 18, wtedy powinna być spowiedz.

14.08.2010
baby
Stary 2008-08-29, 08:46   #3549
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzień dobry O widzę, że wszystkie Lubelskie wizażanki śpią w najlepsze Wstawać śpiochy .

Pytanko czy myślicie, że 220 zł za przewóz osób w obrębie Lublina to dużo czy mało??

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:24   #3550
Gosiczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry O widzę, że wszystkie Lubelskie wizażanki śpią w najlepsze Wstawać śpiochy .

Pytanko czy myślicie, że 220 zł za przewóz osób w obrębie Lublina to dużo czy mało??
Ja nie śpię
Na trasie kosciol - sala weselna, czy jeszcze gdzies dalej? busik czy autobus? ceny są uzależnione od tego. Ja na razie jestem na etapie rozgladania się za transportem dla gości.
Gosiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:26   #3551
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość

Z tego co pamietam to jest jakas przerwa chyba od 15-18 ale nie jestem pewna na 100% i chyba jest jakas przerwa kolo 12. najlepiej pojdzcie chwilke po 18
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:28   #3552
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość

Jeśli w 2 strony to b. mało, zależy jeszcze czy wszyscy sie zmieszczą czy to mały busik na 10osób.
Mam pytanie do dziewczyn, które rozpoczęły lub są już po naukach - czy płacicie za nie? Jakoś do tej pory byłam przeświadczona, że nauki są bezpłatne, a może jestem w błędzie.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:51   #3553
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Jeśli w 2 strony to b. mało, zależy jeszcze czy wszyscy sie zmieszczą czy to mały busik na 10osób.
Mam pytanie do dziewczyn, które rozpoczęły lub są już po naukach - czy płacicie za nie? Jakoś do tej pory byłam przeświadczona, że nauki są bezpłatne, a może jestem w błędzie.
Wydaje mi się że bezpłatne, dziewczyny chyba nic nigdy nie wspominały o opłatach....
My zamierzamy jakoś pod koniec tego bądź na początku następnego roku zacząć
Właśnie, mam pytanie do dziewczyn które organizowały transport w drugą stronę, czyli odwożenie gości po weselu...nasz lokal jest poza Lublinem, niby to tylko parę km ale myślę że byłoby dobrze zorganizować też coś w odwrotną stronę, a nie tylko kościół-sala... ale nurtuje mnie jedna myśl, czy taki autobus podstawia się na konkretną jedną godzinę, czy on powinien kursować np. co godzinę? Bo w sumie jakbym miała organizować coś takiego to zrobiłabym to na koniec wesela, na jakąś godzine 4-5 rano, a wiadomo że nie wszyscy wytrzymają do tej pory, więc zatsanawiam czy to ma sens?? Dziewczyny, robicie bądź robiłyście takie odwożenie gości po?
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:59   #3554
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
Ja nie śpię
Na trasie kosciol - sala weselna, czy jeszcze gdzies dalej? busik czy autobus? ceny są uzależnione od tego. Ja na razie jestem na etapie rozgladania się za transportem dla gości.
Na trasie kościół - sala. Salę mam prawie w centrum kościół tez jest bardzo blisko no ale wolę przewieść gości niż mają mi samochodami przyjechać, chcę żeby się dobrze wybawili. Mi się wydawało, że za 2 km to bardzo dużo ale gość powiedział, że taka jest ich stawka w obrębie Lublina.
To nie jest busik tylko autobus taki niskopodłogowy.

No ale podzwonię jeszcze może i się zorientuję jak przedstawiają się ceny.

Stary 2008-08-29, 10:15   #3555
Gosiczek
Raczkowanie

*kaalinaa* Podzwoń lepiej, przynajmniej zorientujesz się czy to normalna cena.
Polecam Contbus 607669080. Oni jeżdża busami na trasie Lublin- Warszawa (sama jezdze), ale wiem ze tez mozna wynajac ich busy. A kierowcy są mili Tylko starsznie cieżko sie do nich doddzwonic (mi sie udaje po 15-20 ciaglego dzwonienia non stop)
Gosiczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 10:19   #3556
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Trochę drogo - ja za przewóz autokarem na trasie 130 km w 1 stronę (czyli łącznie 260) dałam 1000 zł.
Nauki są bezpłatne, chyba że mowa o tzw. weekendowych - za te trzeba płacić. Niekiedy również trzeba płacić za poradnię, jeśli nie jest się z parafii, w której chodzi się na zajęcia.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 10:22   #3557
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
*kaalinaa* Podzwoń lepiej, przynajmniej zorientujesz się czy to normalna cena.
Polecam Contbus 607669080. Oni jeżdża busami na trasie Lublin- Warszawa (sama jezdze), ale wiem ze tez mozna wynajac ich busy. A kierowcy są mili Tylko starsznie cieżko sie do nich doddzwonic (mi sie udaje po 15-20 ciaglego dzwonienia non stop)
Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Trochę drogo - ja za przewóz autokarem na trasie 130 km w 1 stronę (czyli łącznie 260) dałam 1000 zł.
Nauki są bezpłatne, chyba że mowa o tzw. weekendowych - za te trzeba płacić. Niekiedy również trzeba płacić za poradnię, jeśli nie jest się z parafii, w której chodzi się na zajęcia.
Dzięki Dziewczyny podzwonię jeszcze. Ale busiki to u mnie chyba odpadają bo mam 150 osób do przewiezienie, licząc, że wszyscy przyjdą do kościółka

Stary 2008-08-29, 10:24   #3558
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Nauki są bezpłatne, chyba, że interesują cię weekendowe, te są płatne.
Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że bezpłatne, dziewczyny chyba nic nigdy nie wspominały o opłatach....
My zamierzamy jakoś pod koniec tego bądź na początku następnego roku zacząć
Właśnie, mam pytanie do dziewczyn które organizowały transport w drugą stronę, czyli odwożenie gości po weselu...nasz lokal jest poza Lublinem, niby to tylko parę km ale myślę że byłoby dobrze zorganizować też coś w odwrotną stronę, a nie tylko kościół-sala... ale nurtuje mnie jedna myśl, czy taki autobus podstawia się na konkretną jedną godzinę, czy on powinien kursować np. co godzinę? Bo w sumie jakbym miała organizować coś takiego to zrobiłabym to na koniec wesela, na jakąś godzine 4-5 rano, a wiadomo że nie wszyscy wytrzymają do tej pory, więc zatsanawiam czy to ma sens?? Dziewczyny, robicie bądź robiłyście takie odwożenie gości po?
My mamy autokar który przewiezie gości spod kościoła na salę weselną i z powrotem będzie jeden kurs chyba gdzieś tak ok. 4-5. Poza tym mamy kierowcę, który będzie rozwoził gości w miarę potrzeby samochodem. Myślę, że to jest najlepsze wyjście, salę mamy poza Lublinem i taksówka kosztowałaby majątek a nie chcemy narażać naszych gości na takie wydatki.

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 10:42   #3559
Amira_2007
Rozeznanie

Dzieki za szybkie odpowiedzi w kwestii nauk Weekendowe może bym i chciała, ale proboszcz ze św. Józefa zapowiedział, że nie uznaje takich nauk
W kwestii rozwożenia gości muszę się zastanowić. Na pewno wynajmę autokar, który przewiezie gości spod kościoła do Zemborzyc, to ok 10km. Z powrotem do granic miasta jest niedaleko a gościom, którzy przyjadą z daleka zapewniam noclegi więc nie wiem czy jeszcze zamawiać autokar. Nie wszyscy wyjdą o tej samej porze więc ie wiem czy to ma sens.
Stary 2008-08-29, 10:44   #3560
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Amira_2007 jesteś z Zemborzyc? Mój mąż także .

Stary 2008-08-29, 10:50   #3561
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Amira_2007 jesteś z Zemborzyc? Mój mąż także .
Nie, jestem z LSMu, ale wesele robimy w Kmicicu w Zemborzycach
Stary 2008-08-29, 11:32   #3562
aniago25
Zadomowienie

Hej dziewczyny już jutro nasz wielki dzień, stres ogromny madzia dziękuje ci na namiary tej kwiaciarni, uratowałaś mnie mam, zamówione piękne wiązanki i kwiaty dla rodziców, buźka dla ciebie ostatni dzień a ja nie wiem w co mam ręce wsadzić tyle zostało do zrobienia, to już małe szczegóły no ale musze dopiąć wszystko, modle się o ładną pogode i żeby mnie stres nie zjadł w kościele
Stary 2008-08-29, 11:37   #3563
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki za szybkie odpowiedzi w kwestii nauk Weekendowe może bym i chciała, ale proboszcz ze św. Józefa zapowiedział, że nie uznaje takich nauk
W kwestii rozwożenia gości muszę się zastanowić. Na pewno wynajmę autokar, który przewiezie gości spod kościoła do Zemborzyc, to ok 10km. Z powrotem do granic miasta jest niedaleko a gościom, którzy przyjadą z daleka zapewniam noclegi więc nie wiem czy jeszcze zamawiać autokar. Nie wszyscy wyjdą o tej samej porze więc ie wiem czy to ma sens.
My mieliśmy w zajeździe pod Gwiadami , to boczna Jaowskiej jak sie jedzie nad Zalew i na powrót nie bralismy zadnego transportu. Taksówki jeździły. Doszliśmy do wniosku, że nie będziemy nikomu narzucac. Raz bylam na takim weselu, większość gości chciała jechać kolo 4, a została garstka osób co sie spiła i oni nie mieli zamiaru sie ruszyc i czekalismy do 5.30 w autokarze, bo juz nie mielismy na nic sily. Do tego jeszcze kazdy chcialo jechac w inna strone po dojechaniu do Lublina i kierowca nie wiedzial co robic. Takze sadze ze na powrot albo taxi, albo osoba, ktora wozi albo busiki ze 2 czy 3 o roznych porach.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:54   #3564
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny już jutro nasz wielki dzień, stres ogromny madzia dziękuje ci na namiary tej kwiaciarni, uratowałaś mnie mam, zamówione piękne wiązanki i kwiaty dla rodziców, buźka dla ciebie ostatni dzień a ja nie wiem w co mam ręce wsadzić tyle zostało do zrobienia, to już małe szczegóły no ale musze dopiąć wszystko, modle się o ładną pogode i żeby mnie stres nie zjadł w kościele
Nie denerwuj się, wszystko na pewno będzie świetnie. A ja sprawdzałam pogodę na jutro i ma być 18 stopni i nie padać więc fajnie bo nie za gorąco

Życzę Ci duużo szczęścia i miłości oby ten Wasz wielki dzień trwał na co dzień.

Stary 2008-08-29, 12:01   #3565
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, jestem z LSMu, ale wesele robimy w Kmicicu w Zemborzycach
No tak, ja sobie dotworzyłam, że "przewiezie spod kościoła z Zemborzyc ".

Stary 2008-08-29, 12:21   #3566
*kaalinaa*
Zadomowienie

Ha podzwoniłam i okazało się, że to wcale nie jest drogo z tym transportem bo chcą więcej. Ale znaleźliśmy trochę tańszy autobus. Niewiele ale zawsze coś. Kosztuje 200 zł i go zaklepaliśmy

Stary 2008-08-29, 13:26   #3567
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Aniago samych wspaniałości na nowej drodze życia i cudownego ślubu oraz świetnej zabawy na weselu!!
Stary 2008-08-29, 13:35   #3568
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
ale ci zazdroszcze... że to już jutro
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 14:14   #3569
Itenka
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny już jutro nasz wielki dzień, stres ogromny , modle się o ładną pogode i żeby mnie stres nie zjadł w kościele
Aniago nie martw się na pewno bedzie dobrze życzę Wam nieustannej radości, wszytskiego po Waszej myśli no i słonka od rana

http://www.suwaczek.pl/cache/05af71c6a2.png[/img][/url]
Itenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 14:30   #3570
MAGiALENA
Zakorzenienie

aniago25 najserdeczniejsze życzenia miłości przede wszystkim, bo gdy ona jest, to wszystko łatwiej przychodzi i wszystko łatwiej przezwyciężyć.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości