|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
A powiedz mi, zastanawiałaś się nad jakąs dekorocją Kościoła?? |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
15 to chyba za wczesnie.W sumie myślę o dekoracji, ale jeszcze dokładnie sie nad tym nie zastanawiałam. Na pewno bede chciala jakąś, pewnie jakieś kwiaty, szarfy. Ja nie lubię przepychu, więc zapewne coś z umiarem
|
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o dekorację pytałam bo jestem absolutną przeciwniczką takowych i uważam, ze nasz kościół jest elegancki sam w sobie dlatego nie chcę zadnej ![]() kurcze, jak byśmy miały śluby po sobie to nawet życzenia byśmy sobie poskładały. wiem wiem, jeszcze tyle czasu ale fajnie pomarzyć
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama własnie sie uparła, że ślub ma być o 15, bo jak o 17 to ona musi gościom przyjezdnym obiad przed ślubem zapewnic..a przyjezdnych to u mnie bedzie 70%. ale na to to jeszcze jest czas. Ogólnie kościoł nasz to mi się podoba, tylko ten dywan, który rozkładają młodym nie jest za piękny i krzesła można by ozdobić. Mój Tż nie chce słyszeć o dekoracji kościoła, ale to moja parafia i ja rządze ![]() Narazie wygląda na to, że sobie złożymy życzenia..oo maj gad..dlaczego to jeszcze 2 lata..ja chce pojutrze
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) 2 lata możemy dłużej cieszyć się tym wszystkim ![]() a co do godziny 15 to wcale nie uwazam zeby to było jakoś strasznie za wczesnie. Pomysl slub trwa okolo godziny, potem zyczenia, dojazd do sali i okolo 17 za staoły, czyli nie tak tragicznie. a co do dywanu i krzeseł.......no coż...powiem tyle.....mają 2 lata żeby się poprawić
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że sąsiadki z Czubów spać nie mogą i sobie tu żywo dyskutują
Zostało co prawda parę spraw do załatwienia, ale to już drobiazgi. Za to dziś zrobiliśmy sobie maraton i prawie cały dzień spędzilismy po za domem. Jutro chcemy pójść do spowiedzi. Najczęściej chodzę do Katedry - tam prawie na okrąglo księża spowiadają w dzień. Ale teraz w czasie wakacji jest z tym trudniej... A może orientujecie sie jak to jest u nas w kaplicy - tam też chyba codziennie jest spowiedź, tylko w jakich godzinach...
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, chwilę tu nie zaglądałam a tu tyle do przeczytania, że już nawet nie wiem co mam cytować.
miss.hot- PIęKNIE!!! czekamy na więcej fotek ![]() Cannabis84- tak miło usłyszeć, że jesteś szczęśliwa. Prosimy o fotki. Gwiazdeczko- nie wiem co Ci poradzić, musisz w tym wszystkim pozostać sobą i nie rezygnować tak łatwo z własnego szczęścia i marzeń. Trzymam kciuki żeby wszystko poukładało sie po Twojej myśli! Co do podbierania sali innej parze to jest nie do pomyślenia !!! Ja mimo, iż wzięłam się za poszukiwania lokalu na 1,5 roku przed ślubem nie mogłam już liczyć na wesele w domu weselnym mojego chrzestnego, ponieważ miał już zarezerwowany termin, na którym bardzo mi zależało. Nawet nie było mowy, żeby odmówił tamtej parze. To było dla nas a także dla niego oczywiste. Ale koleżanka najwyraźniej wychodzi z założenia, że za duże pieniądze można kupić wszystko no i niestety ta sytuacja utwierdziła ją w takim smutnym przekonaniu.to już chyba wszystko! ...a, jeszcze za kamerzystę i fotografa- pelny serwis- płacimy 2300zł. |
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co d naszej kaplicy to myślę, że teraz może być problem bo to jeszcze wakacje. Podobno spowiedz jest tam od 16 czy 16.30 ale już chyba ze 2 czy 3 razy chciałam sie wyspowiadać i nie było księdza. Ale może spróbuj przed wieczorną Mszą Św. na 18, wtedy powinna być spowiedz. |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
O widzę, że wszystkie Lubelskie wizażanki śpią w najlepsze Pytanko czy myślicie, że 220 zł za przewóz osób w obrębie Lublina to dużo czy mało??
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na trasie kosciol - sala weselna, czy jeszcze gdzies dalej? busik czy autobus? ceny są uzależnione od tego. Ja na razie jestem na etapie rozgladania się za transportem dla gości. |
|
|
|
|
#3551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które rozpoczęły lub są już po naukach - czy płacicie za nie? Jakoś do tej pory byłam przeświadczona, że nauki są bezpłatne, a może jestem w błędzie. |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My zamierzamy jakoś pod koniec tego bądź na początku następnego roku zacząć ![]() Właśnie, mam pytanie do dziewczyn które organizowały transport w drugą stronę, czyli odwożenie gości po weselu...nasz lokal jest poza Lublinem, niby to tylko parę km ale myślę że byłoby dobrze zorganizować też coś w odwrotną stronę, a nie tylko kościół-sala... ale nurtuje mnie jedna myśl, czy taki autobus podstawia się na konkretną jedną godzinę, czy on powinien kursować np. co godzinę? Bo w sumie jakbym miała organizować coś takiego to zrobiłabym to na koniec wesela, na jakąś godzine 4-5 rano, a wiadomo że nie wszyscy wytrzymają do tej pory, więc zatsanawiam czy to ma sens?? Dziewczyny, robicie bądź robiłyście takie odwożenie gości po?
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie jest busik tylko autobus taki niskopodłogowy. No ale podzwonię jeszcze może i się zorientuję jak przedstawiają się ceny.
|
|
|
#3555 |
|
Raczkowanie
|
*kaalinaa* Podzwoń lepiej, przynajmniej zorientujesz się czy to normalna cena.
Polecam Contbus 607669080. Oni jeżdża busami na trasie Lublin- Warszawa (sama jezdze), ale wiem ze tez mozna wynajac ich busy. A kierowcy są mili Tylko starsznie cieżko sie do nich doddzwonic (mi sie udaje po 15-20 ciaglego dzwonienia non stop)
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę drogo - ja za przewóz autokarem na trasie 130 km w 1 stronę (czyli łącznie 260) dałam 1000 zł.
Nauki są bezpłatne, chyba że mowa o tzw. weekendowych - za te trzeba płacić. Niekiedy również trzeba płacić za poradnię, jeśli nie jest się z parafii, w której chodzi się na zajęcia.
|
|
#3557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3559 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za szybkie odpowiedzi w kwestii nauk
Weekendowe może bym i chciała, ale proboszcz ze św. Józefa zapowiedział, że nie uznaje takich nauk ![]() W kwestii rozwożenia gości muszę się zastanowić. Na pewno wynajmę autokar, który przewiezie gości spod kościoła do Zemborzyc, to ok 10km. Z powrotem do granic miasta jest niedaleko a gościom, którzy przyjadą z daleka zapewniam noclegi więc nie wiem czy jeszcze zamawiać autokar. Nie wszyscy wyjdą o tej samej porze więc ie wiem czy to ma sens. |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Amira_2007 jesteś z Zemborzyc? Mój mąż także
.
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny już jutro nasz wielki dzień, stres ogromny madzia dziękuje ci na namiary tej kwiaciarni, uratowałaś mnie mam, zamówione piękne wiązanki i kwiaty dla rodziców, buźka dla ciebie
ostatni dzień a ja nie wiem w co mam ręce wsadzić
|
#3563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Życzę Ci duużo szczęścia i miłości oby ten Wasz wielki dzień trwał na co dzień.
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ja sobie dotworzyłam, że "przewiezie spod kościoła z Zemborzyc
".
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Ha podzwoniłam i okazało się, że to wcale nie jest drogo z tym transportem bo chcą więcej. Ale znaleźliśmy trochę tańszy autobus. Niewiele ale zawsze coś. Kosztuje 200 zł i go zaklepaliśmy
|
|
#3567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
aniago25 najserdeczniejsze życzenia miłości przede wszystkim, bo gdy ona jest, to wszystko łatwiej przychodzi i wszystko łatwiej przezwyciężyć.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

)) I to na dodatek również 14.08.2010...fajosko

!!! Ja mimo, iż wzięłam się za poszukiwania lokalu na 1,5 roku przed ślubem nie mogłam już liczyć na wesele w domu weselnym mojego chrzestnego, ponieważ miał już zarezerwowany termin, na którym bardzo mi zależało. Nawet nie było mowy, żeby odmówił tamtej parze. To było dla nas a także dla niego oczywiste. Ale koleżanka najwyraźniej wychodzi z założenia, że za duże pieniądze można kupić wszystko no i niestety ta sytuacja utwierdziła ją w takim smutnym przekonaniu.

....