|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Cykado ja tak myślę, że od poniedziałku, bo wtedy będę w szkole, łatwiej mi dietę trzymać. Na nic nie mam czasu. Wstaję o 7, jem śniadanie zdrowe oczywiście
póżniej lecę do szkoły, w szkole zazwyczaj nic nie jem, bo nie mam czasu, po szkole jestem w domu ok 15-16, jem mały obiad, bo ze zmęczenia nie mam apetytu, następnie uczę się do 20 więc zapominam o jedzeniu, kolacja i koniec. Szkoła mnie wykańcza. ![]() A co do depresji gangstera i wkręcaniu mamy w SB, fajnie macie Ja też bym chciała, żeby ktoś u mnie w domu był na diecie. Ale nie ma takiej opcji. Np. moja mama jest szczuplutka, ma bodajże 165cm , a waży z 50-53 kg więc jak tu nie popaść w kompleksy..
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Plażowiczki kochane jadę dzisiaj do rodziców, trzymajcie za mnie kciuki żeby za bardzo nie nagrzeszyła, bo to że zgrzesze choć raz to jest pewne bo oni mają takie grzeszne (i pyszne) jedzonko w lodówce zawsze że nie da rady inaczej!
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie co zauważyłam? Że jak wypiję raz dziennie , no dwa herbatę z cukrem to mnie nie ciągnie do słodkiego.
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko - a co jest u Ciebie podstawą omletu - same jajka? Czy dodajesz np. mleko? Ja na II fazie dodaję ok. łyżki mąki i trochę mleka, a na I fazie - tylko jajka
Cytat:
![]() Dodaj do tego sera 2-3 krople aromatu np. pomrańczowego lub śmietankowego, a gotowy polej sosem jogurtowym (jogurt + słodzik + ewent. cynamon lub kakao) [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8803750]Siemię lniane można od I fazy Omlety są super i na słodko i na słono, z serem, jogurtem, warzywami, owocami, przyprawami, tysiąc opcji Dlatego kocham SB . Tutaj nie da sie jesc monotonnie, no chyba ze ogarnie nas lenistwo ![]() Czyli musze rozgrzac piekarnik, chociaż w sumie przecież taki sernik mozna zjesc w 2 dni ![]() Marzeniatko kiedy na tą I faze wskakujesz? Ja przewiduje ze po weselu wróce do restrykcyjnej II albo zrobie sobie tydzień I fazowy jak Majka - tak wiem odgapiara . Cos mi te moje zachcianki i depresje gangstera zaczely osiadać w udach i na pysiu. Tego nie lubimy, o nie I mame musze przekonać do SB, dopóki z nią mieszkałam ładnie brzuszek zrzucała, siłą rzeczy w domu było więcej zdrowszego jedzenia, a teraz widze ze cos gorzej ostatnio z tym u niej i zaczyna się źle czuc. Zadbamy i o mame ![]() Off topic: Świeży szpinak w sałatce jest pyszny ![]() Edit: Szerry dodaj do omletu łyżeczkę siemienia lub proszek do pieczenia, u mnie na blogu jest pare. Zawsze najpierw ubijam białko potem sole i daje siemie ciagle ubijajac, zółtka i proszek do pieczenia. Ewentualnie jakis serek jezeli chce go w ciescie. Robiłam tez z maka razowa ale wole siemieniowe [/quote]Piekarnik warto rozgrzać i zrobić podwójną porcję tego serniczka Muszę kupić świeży szpinak w takim razie, skoro jest taaaki pyszny Wystarczy go umyć, pokroić i już można dodać do sałatki? Tobie potrzebna jest I faza? Ty grzecznie dietkujesz na II
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Maju na IF i przez długi czas na II podstawą omletu były tylko jajka, ale teraz właśnie kombinuję z mlekiem, płatkami owsianymi itp. ale mąki nie dodaję, bo razowej nigdzie kupić nie mogę.
|
|
|
|
#4446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A macie tam Auchan? Ja tam kupiłam, albo w większym sklepie na dziale - zdrowa żywność.
|
|
#4447 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A moja mama duzo schudła w tamtym roku gdy zaczynałam SB, miała operacje na woreczek żółciowy i siłą rzeczy mało jadła. Teraz się rozpuściła bestia i zaczyna jej to nie pasowac Siostre do zdrowego odzywiania już dawno wciągłam tyle ze ona siatkatka i ma na duze zapotrzebowanie okołotreningowe na wegle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I faza mi rzeczywiscie niepotrzebna chyba ale chce przypilnować II tak żeby zniwelować to, że ostatnio pogrzeszyłam w zbyt duzych ilosciach orzechami, czekolada, batonikami, masłem orzechowym i kupną pizza. Co do pizzy, caly czas obiecuje sobie ze upieke wlasna zdrowa, II fazowa zgodna z SB. Nawet TZ powiedział ze zje ![]() Zyjąc w nieswiadomosci jada juz kotlety ktore w panierce zamiast zwykłej maki maja razowa
|
|||
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie ostatnio wogóle nie plażowo jest
. Co prawda nie jem ziemniaków i pieczywo (razowe, żytnie, graham itp) tylko na śniadanie, ale poza tym- masakra. Przede wszystkim mnóstwo słodyczy- niemalże wszystko co mam pod ręką . Nie wiem- może w ciągu dnia za mało węgli jem i stąd te napady obżarstwa słodyczowego? No albo z nudów- jak nie mam co robić to sobie podjadam. wrrrr należy mi się porządny kopniak w d@#$ |
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny mozecie mi podpowiedziec co mozna by jesc w szkole zgodnego z 1 faza bo nic mi do glowy nie przychodzi
norma lnie to bralam jablko ewentualnie chleb[razowy oczywiscie ]ale na 1 to zabronione hmmm a jogurt to tak jakos dziwnie bedzie hihieh czemu u mnie nie ma takis Auchanow albo jakiegos sklepu ze zdrowa zywnoscia?zadupie moje kochane heh musze albo lepiej poszukac a jak nie to bede prosila tate zeby gdzies w koninie dla mnie poszukal hehe moze tam cos znajdzie
|
#4450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu jogurt dziwnie? Ja tak jadłam swego czasu. Mogą być też wieśniaki np, sałatki zrobione w domu, zawijasy najróżniejsze, jajka gotowane + warzywa sucharów nie można na IF, więc nie szukaj nawet w sklepach
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane plażowiczki
![]() A ja znowu mam super humorek tralala Spodnie mają luzy, t-shirty coraz mniej opięte ![]() chudnę tralala ![]() A na obiad makaron z pszenicy durum i sos słodko-kwaśny, bo nic innego nie ma
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakos nie mam ochoty na jajka hehe
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc laski!
Ale sie rozpisalyscie! U mnie narazie wszystko ok, cm chyba spadaja. Ale wciaz pozostaje twarda, jesli chodzi o wazenie. ![]() Po 3 dniach zakwasow, ruszylam dzisiaj na czczo z cwiczeniami. Oczywiscie zrobilam ich malutko, bo myslalam, ze mi uda wykorkuja. Ale moze w koncu nie bede miala zakwasow i bede mogla cwiczyc regularnie bez bolu. ![]() A teraz sobie siedze i maluje paznokietki a wieczorem znowu na pokera. Wiec obiad znowu bedzie wieczorem i pewnie na jakies piwko tez sie skusze.
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mam jak iść na zakupy bo mieszkam na osiedlu gdzie są dwa małe sklepiki ;/ a do marketu jakies 40min drogi i ten deszcz : < a w domu tylko: wiejskie, jogurt, jajka, mleko, pomidory, salata lodowa, groszek ; o i chyba pozostaje mi sałatka : <
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz zrobić zupę z zielonego groszku jeśli masz oprócz tego cebulkę i serek topiony bez dodatków Podsmażasz cebulę na oliwie, dodajesz do 0,75l wody z kostką bulionowa jakąś, do tego puszka groszku i przyprawy - polecam zioła prowansalskie i bazylię Pokrój serek i też dodaj. Jak się rozpuści to na talerzu zabiel łyżką naturalnego jogurtu Wychodzi pyyycha zupka - przepis ze stronki SB, faza I
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale znalazłam pierś z kurczaka ! już się rozmraża. a powiedzcie mi czy dozwolony jest `Olej Wyborowy Rzepakowy` ?
|
|
#4457 | |
|
Raczkowanie
|
To i ja się przyłącze do plażowania jeśli można
(już kiedyś próbowałam i nawet troche schudłam na I fazie ale nie udało mi się do końca wytrwać )Poza tym widzę że się tu sporo osób przenosi z innych wątków i tam teraz cisza ![]() Więc witam wszystkie plażowiczki do których grona chcę dołączyć Cytat:
|
|
#4458 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() u mnie w koncu lepiej z brzuchem i odkrylam, ze to albo przeziebiony pecherz bo mi nogi ostatnio zmarzly albo chlebek. Niestety mi chleb nigdy nie sluzyl a to jedyna zmiana w jadlospisie jaka ostatnio wprowadzilismy. Takze pozegnalam sie z pumperniklem i dzis w nocy mialam spokoj Wlasnie sacze zielona herbatke i zastanawiam sie nad sniadaniem. Pewnie znowu bedzie feta. Postanowilam zmniejszyc troche porcje bo nie prowadze aktywnego trybu zycia wiec nie moge sie przejadac. Zobaczymy czy bede sie lepiej czula ![]() Wczorajszy jadlospis: salata, ogorek, feta, cebulka, dressing jablko Kurczak z grilla Zupa z soczewica jablko kilka orzeszkow, dwa ciasteczka bez cukru Milego popoludnia
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja używam Kujawskiego. A do piersi z kurczaka możesz zrobić sosik z curry i łyżką majonezu i jogurtem (chyba, musiałabym sprawdzić).
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wolę się nie nastawiać, że coś z tego będzie. Rozczarowania są najgorsze. Fajnie, że do nas dołączyłaś
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście lepiej się nie nastawiać od razu na 'tak' bo jak nic z tego nie wyjdzie to potem możesz w wyniku rozczarowania zacząć zajadać smutki.
No, dlatego nie odchudzamy się dla facetów tylko dla siebie ![]() A jeśli dzięki któremuś a właściwie uczuciu do niego- uda nam się tu i ówdzie spaść kilka cm to bardzoo dobrze A ja własnie zjadłam swój obiad - paprykę faszerowaną brązowym ryżem i pieczarkami - bez sosów i tłuszczu oczywiście - mniam
|
#4462 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdrosze tego samozaparcia z wazeniem, jakos nie umiem, co prawda skoki wagi nie wywoluja u mnie juz takiej zlosci ale nie moge sie powstrzymać zeby na niej nie stanąc ![]() Cytat:
Cytat:
Ciesze sie ze brzuch lepiej |
|||
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
właśnie zjadłam obiadek ^^'
grilowana pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich i porze + gotowany zielony groszek [lovam ]nic specjalnego, ale nie mialam dzisiaj za dużo do wyboru ^^' trzeba się udać na zakupy ^^
|
#4465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[/quote]DZIĘKUJĘ za kciuki Majka232 kupiłam ale nie mam czasu pooglądać bo w pracy mi papierów naznosili :/ Cytat:
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Witam Wszystkich
![]() Marzenko zaskakuje mnie Twój "szkolny" apetyt :O u mnie to w tym roku wyglądało mniej więcej tak, że rano jadłam śniadanie, czasami robiłam sobie kanapkę do szkoły, a czasami kupowałam jabłko i jogurt w drodze do szkoły, jadłam to, i tak wracałam głodna jak wilk ]:-> nie wspominając o tym co to było, gdy w ogóle zapominałam śniadania :O A gdy się uczę to mam tak, że co 15 minut patrzę za ile mam kolejny posiłek, po prostu nauka wzmaga mój apetyt w tym roku planuje nie jeśc przed wyjściem do szkoły, ponieważ tak wcześnie rano nie czuje głodu, ale brać większe śniadanie do szkoły, siedzę w niej średnio od 14:30-16.Ła, aż mnie ciarki przechodzą jak o tym myśle ;p Ps. Również witam nowe Plażowiczki i życzę samych sukcesów
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z kolei zawsze jadlam ogromne ilosci w szkole, a teraz na uczelni. Non stop jestem glodna a jak nie to sobie wmawiam, ze zaraz bedzie mi w brzuchu burczec, wiec wcinam ile sie da.
![]() No ale zobaczymy jak zaczna sie wyklady jak to bedzie z SB. Mam nadzieje, ze duzo lepiej. Ale zreszta na ile wykladow ja chodze. Moze 3 w tygodniu po 1,5 h. Wiec napewno dam jakos rade. A propos uczenia sie. Przez ten miesiac nie pisalam zadnej pracy, jak zwykle. ![]() Wiec zostalo mi jakies 5 tygodni na napisanie dwoch prac. Grrrrr ale ja len jestem i pewnie na ostatnia chwile napisze a pozniej wielka nieznana czy zdalam czy nie. Och jak ja tego niecierpie! Dobra, musze sie zajac czyms przyjemniejszym niz mysleniem o uniwerku. :P Ide jesc II sniadanie. A wymyslilam, ze przed pokerem zrobie zapiekanke z makaronu pelnoziarnistego plus mieso mielone i warzywa i duzo sera na to. Wiec nie powinnam byc glodna.
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mi sie wydaje, ze zielony groszek ma wysoki IG. Chyba, ze byla mowa o fasolce szparagowej? Fasolka jak najbardziej
![]() U mnie juz po sniadanku: feta i liscie z oliwa. Sacze kawke i sie nudze bo nic nie piszecie. Jak tak dalej pojdzie to z nudow chetnie pocwicze
|
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
nie? a ja czytałam, że wszystkie roślinki strączkowe można, i niejednokrotnie zalazłam przepis na zupkę z serka topionego i groszku ;>
Marzeniatko nie załamuj mnie ! : < ; p
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

póżniej lecę do szkoły, w szkole zazwyczaj nic nie jem, bo nie mam czasu, po szkole jestem w domu ok 15-16, jem mały obiad, bo ze zmęczenia nie mam apetytu, następnie uczę się do 20 więc zapominam o jedzeniu, kolacja i koniec.
Szkoła mnie wykańcza.
Ja też bym chciała, żeby ktoś u mnie w domu był na diecie. Ale nie ma takiej opcji. Np. moja mama jest szczuplutka, ma bodajże 165cm , a waży z 50-53 kg więc jak tu nie popaść w kompleksy..
wystarczy Marzena 

dzisiaj jade do rodziców to sobie zrobię ale wg zasad IF.

. Co prawda nie jem ziemniaków i pieczywo (razowe, żytnie, graham itp) tylko na śniadanie, ale poza tym- masakra. Przede wszystkim mnóstwo słodyczy- niemalże wszystko co mam pod ręką
norma lnie to bralam jablko ewentualnie chleb[razowy oczywiscie

a jakos nie mam ochoty na jajka hehe

(już kiedyś próbowałam i nawet troche schudłam na I fazie ale nie udało mi się do końca wytrwać