W co się ubrać na ślub i wesele, część 2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 13:06   #91
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq
Dot.: W co się ubrać na ślub i wesele, część 2

Cytat:
Napisane przez farfalla Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny potrzebuję pilnej pomocy mianowicie jutro mam wesele i na śmierć zapomniałam o rajstopach jakie założyć do takiej sukienki?
Myślałam najpierw o koronkowych bo strasznie mi się podobają takie,ale nie wiem czy nie byłoby to już za dużo? szczególnie że do tego takie sandałki zakładam (uwierzcie że ten kwiatek na żywo nie rzuca się tak w oczy i na stopie nie wygląda obciachowo !)
do sandałków rajstopy odpadają, a koronkowe to już zupełnie.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 13:15   #92
farfalla
Zakorzenienie

Niestety boję się że rajstopy będą musiały być tzn na początku w takim razie nie będę zakładała, ale boję się że jak na sali będzie gorąco to sobie w tańcu poobcieram pięty więc w razie czego chyba zwykłe bezszwowe kupię ale dzięki za odpowiedź
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 13:41   #93
indygo
Rozeznanie

myślę, że bezszwowe, jak najbardziej cieliste, ujdą [choć generalnie też jestem przeciw]; koronkowe na pewno nie
Stary 2008-08-29, 13:45   #94
kamcialala
Przyczajenie

witam,
mam niebieską sukienkę, można powiedzieć, że nawet jest turkusowa. Mam problem z dodatkami, myślałam by załozyć czarne, lakierowane baleriny na koturnie z odkrytymi noskami i do tego czarna lakierowana torebka. co o tym myślicie? a może całkowicie inne dodatki? jaki kolor?
kamcialala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 14:03   #95
301185
Rozeznanie

czy Waszym zdaniem ta sukienka jest odpowiednia na wesele?

Edytowane przez 301185
Czas edycji: 2008-08-30 o 11:02
301185 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 14:59   #96
indygo
Rozeznanie

30 - szczerze mówiąc, moim zdaniem, to zbyt frywolny ciuszek [mój mąż właśnie zerknął mi przez ramię i zapytał, czy to nocna koszulka ]

kamcia - trudno powiedzieć, ja w ogóle nie noszę tak intensywnych kolorów.. ale wydaje mi się, że czerń może być.. szczerze mówiąc, trudno mi sobie wyobrazić jakikolwiek inny kolor
Stary 2008-08-29, 15:06   #97
ViVian66
Zadomowienie

301185 -- ja bym takiej nie założyła na wesele

Cashmere- przychylam się chyba jednak do opini Elie, że czy koniecznie musi być coś na szyję ? Z dodatków etnicznych myślałam coś nad kolorem ciemnego turkusu w połączeniu ze srebrem. JA tez nie jestem zbytnio fanką złota, ale skoro juz mam takie buty to musze je jakoś wykorzystać Ewentulanie mam jeszcze ładne czarne sandałki ale nie wiem z czym wtedy to połączyc :/

Elie- tak przemyślałam kolor sukienki jako biały, myślę, że nie miało by to takiej siły rażenia, że ktos jeszcze ubrał się w ten kolor jak Panna Młoda (mam przynajmniej taką nadzieję). Właśnie mi chodzi o to żeby ta tuba była z takiego materiału elastycznego, żadna satyna etc. bo chce ta sukienkę wykorzystać jeszcze przy innych okazjach

Indygo- jedyne nad czym sie zastanawiam to nie jest problem wciągania brzucha, bo mam teraz płaski, ale czy mi sie w tańcu tuba z bustu nie zsunie... musiałabym zainwestować w dobry stanik Naprawde sądzisz że to strasznie rażący kolor na ślub ? To pierwsze wesele we Francji jest mojej starszej ciotki, więc chyba w tym przypadku nie byłoby problemu. To drugie to ślub młodych. Ale sama nie wiem - przecież nie ma jakiejś zasady że biały kolor na weselu jest zarezerwowany dla Panny Młodej -- może mieć np sukienke ecri
ViVian66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 15:49   #98
Elie
Rozeznanie

farfalla najlepiej by wcale nie było ubierać rajstop. Jak buty mają obetrzeć to i rajstopy przedrą, a jak Ci się noga przypoci w rajstopach, to nie wygodnie będzie Ci się tańczyć, noga będzie się ślizgać i mogą Ci się pęcherze porobić. Jeżeli jednak musisz, to koniecznie totalnie nie widoczne, o ile się da - sandały + rajstopy to serio kiepski pomysł. A co do koronkowych, to już pomijam sandały, ale by pobrzydziły sukienkę, bo za bardzo by przyciągały uwagę i sukienka by dziwnie wyglądała..

kamcialala
bez zdjęcia bardzo trudno właściwie ocenić

Vivian jak to nie ma takiej zasady?! Oczywiście, że jest! Jeżeli chodiz o zasady właściwego ubioru, to nawet jeżeli panna młoda ma suknię w innym kolorze, to mimo wszystko nie wypada ubrać białej, jak i sukienki w kolorze sukni panny młodej, o ile oczywiście wiemy jaki to kolor. Tylko od Ciebie zależy, czy uszanujesz ta zasadę czy nie, to już inna kwestia. Ta sukienka będzie Ci sie zapewne zsuwac z biustu jeszcze bardziej ze stanikiem... Musiałabyś gdzieś przymierzyć podobną sukienkę albo bluzkę.

301185
definitywnie nie jest odpowiednia.Jest zbyt kusa, chodiz mi o długość i wystający biustonosz, a co za tym idzie za mało elegancka, równiez ze względu na krój i materiał. Jakby była dłuższa, to można by było pokombinować z bolerkiem i innymi dodatkami, ale tak moim zdaniem nie przystoi.
Stary 2008-08-29, 15:54   #99
palema
Zadomowienie

farfalla skąd taka śliczna sukienka? podoba mi się, a tak sie składa, że też się szykuję na ślub

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 16:13   #100
farfalla
Zakorzenienie

Z Mango ogólnie w nowej kolekcji mają moim zdaniem dużo ładnych sukienek
/A.H/
Stary 2008-08-29, 16:15   #101
indygo
Rozeznanie

ja miałam sukienkę ecru, a mimo to, kiedy siostra wyskoczyła z pomysłem ubrania się na biało, wybiłam jej to z głowy. moja kuzynka wieczorem przebrała się w białą krótką sukienkę i, słowo daję, nie słyszałam, żeby ktoś uznał to za dobry pomysł [wcześniej miała świetną kiecę w grochy i mogła w niej zostać]
viv, gratuluję brzuszka [a raczej jego braku ], no, ale fakt; nawet nie pomyślałam, że jeszcze jest problem góry.. oj, naoglądało się zdjęć z wesel, gdzie niepostrzeżenie sutek wyskakiwał znad sukienki... [sorry za brutalną dosłowność] - myślę, że warto by starać się tego uniknąć

no, ALE! najważniejsza jest Twoja wygoda!
tylko z kolorem nadal bym "dyskutowała"

Edytowane przez indygo
Czas edycji: 2008-08-29 o 16:15 Powód: dokończenie :]
indygo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 16:23   #102
kamcialala
Przyczajenie

przesyłam fotki: sukienki i zbliżenie kamyczków, które są wszyste z pytaniem jaka biżuteria do tego pasuje?? jak pisłam wcześniej mam lakierowana czarną torebkę i czrne lakierowane buty na koturnie, myślicie, że pasują te buty? może jakieś szpilki byłyby lepsze? i jakiś inny kolor tych dodatków? znajoma mi mówiła, żebym kupiła sobie buty niebieskie z kokarda z tyłu, hmm.. ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (101,0 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dodatki.jpg (61,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torebka.jpg (57,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (49,6 KB, 46 załadowań)
Stary 2008-08-29, 17:39   #103
Elie
Rozeznanie

Myślę, że te dodatki mogą być, choć ja bym osobiście ją połączyła ze srebrnymi sandałkami na obcasie i jakąś pastelową kopertówką, żeby było "lżej", ale te dodatki też są ok - myślę, że dzięki tym kamieniom czarny raczej pasuje i powinnaś wyglądac elegancko z tymi dodatkami.
Stary 2008-08-29, 17:53   #104
ladylajla
Zakorzenienie

hej! idę za tydzień na wesele. kupiłam kiecebaję <w zał.> i mam w związku z tym pytanie: czy nie wyglądam w niej nieco "przyciężko"? dodam, że rzeczywiście trochę opina mi biust i mogę wymienic na większą o numer, ale nie wiem czy to konieczne, bo różne opinie słyszałam. mogę w niej oddychać, więc chyba jest nieźle.
inna kwestia: czy te buty pasują?? hehe, szpilki vintage, moja mama chodziła w nich 20 lat temu
czekam na opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0326.jpg (87,4 KB, 391 załadowań)
Stary 2008-08-29, 18:00   #105
Elie
Rozeznanie

Mogłaby byc trochę większa (troszkę Ci się bułeczki robią), ale chyba tragedii nie ma, przynajmniej jak tak stoisz jest w miarę ok. Buty fason ok, ale ten kolor trochę tutaj nie pasuje, ok zdecydowanie nie pasuje.
Stary 2008-08-29, 18:51   #106
indygo
Rozeznanie

lady, fajna sukienka, odpowiednia na wesele, ale kup sobie w razie czego większy rozmiar
to tylko BRZMI dołująco, tak naprawdę, zwykle okazuje się strzałem w dziesiątkę mnie samej serce pęka, kiedy nagle w sklepie nie umiem się wbić w odwieczne 34, ale potem po prostu zakładam 36 i nagle wszystko jest tam, gdzie trzeba i myślę, że większych rozmiarów też to dotyczy :P to naprawdę nic strasznego, tylko raczej mądre posunięcie; pomyśl [ja znowu o tym samym ], że na weselu zawsze się coś zje...

a co do butków - po 1., są prześliczne!!! po 2.. niestety, kompletnie nie pasują
Stary 2008-08-29, 19:31   #107
ViVian66
Zadomowienie

Elie, Indygo, dzieki za opinie... zastanowie się chociaz nie widze innej mozliwosci koloru dla siebie... ale dzieki jeszcze raz
ViVian66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 20:39   #108
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny potrzebuję pilnej pomocy mianowicie jutro mam wesele i na śmierć zapomniałam o rajstopach jakie założyć do takiej sukienki?
Myślałam najpierw o koronkowych bo strasznie mi się podobają takie,ale nie wiem czy nie byłoby to już za dużo? szczególnie że do tego takie sandałki zakładam (uwierzcie że ten kwiatek na żywo nie rzuca się tak w oczy i na stopie nie wygląda obciachowo !)
Przy takich butach koronkowe rajstopy na pewno odpadają. Najlepiej byś wyglądała bez. Jeśli już wybierz bezszwowe, cieniutkie np.15DEN
Swoja drogą mam ten sam problem, też się boję że poobcieram jutro nogi Ale biorę plasterki, będę sobie jakoś radzić...
DOBREJ ZABAWY JUTRO!

Cytat:
Napisane przez 301185 Pokaż wiadomość
czy Waszym zdaniem ta sukienka jest odpowiednia na wesele?
Wg.mnie jest zbyt mało elegancka na wesele.

Cytat:
Napisane przez kamcialala Pokaż wiadomość
przesyłam fotki: sukienki i zbliżenie kamyczków, które są wszyste z pytaniem jaka biżuteria do tego pasuje?? jak pisłam wcześniej mam lakierowana czarną torebkę i czrne lakierowane buty na koturnie, myślicie, że pasują te buty? może jakieś szpilki byłyby lepsze? i jakiś inny kolor tych dodatków? znajoma mi mówiła, żebym kupiła sobie buty niebieskie z kokarda z tyłu, hmm.. ??
Ładna sukienka Ja podobnie jak Elie postawiłabym na srebrne buty i taką torebkę. Chociaż te które prezentujesz też są do przyjęcia Ale jeśli już czarne dodatki, to myślę że lepiej byś wyglądała w szpilkach do tej sukienki.

Iindygo, Victim, Vivian dziękuję za rady

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 20:52   #109
kamcialala
Przyczajenie

ślicznie dziękuję za opinie a co założyć na szyję, jakiś drobny łńcuszek? drobne korale? a może nic? i bransoletkę czy nie? i w jakim kolorze?
Stary 2008-08-29, 20:52   #110
ladylajla
Zakorzenienie

Elie, indygo - dzięki za rady, może faktycznie pokombinuję z innymi butami, chociaż tych mi strasznie szkoda...
Stary 2008-08-29, 21:14   #111
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Przy takich butach koronkowe rajstopy na pewno odpadają. Najlepiej byś wyglądała bez. Jeśli już wybierz bezszwowe, cieniutkie np.15DEN
Swoja drogą mam ten sam problem, też się boję że poobcieram jutro nogi Ale biorę plasterki, będę sobie jakoś radzić...
DOBREJ ZABAWY JUTRO!

Wg.mnie jest zbyt mało elegancka na wesele.

Ładna sukienka Ja podobnie jak Elie postawiłabym na srebrne buty i taką torebkę. Chociaż te które prezentujesz też są do przyjęcia Ale jeśli już czarne dodatki, to myślę że lepiej byś wyglądała w szpilkach do tej sukienki.

Iindygo, Victim, Vivian dziękuję za rady
Dziękuję Tobie również choć pewnie jeszcze troszkę masz do wesela wymyśliłam jeszcze inną opcję ze zwykłymi czółenkami i czarne rajstopy w delikatny wzorek, na sam ślub a sandałki na potem bo są niższe.. ale pani mi w sklepie złe rajstopy dała więc muszę jutro iść reklamować :/
/A.H/
Stary 2008-08-29, 21:42   #112
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Tobie również choć pewnie jeszcze troszkę masz do wesela wymyśliłam jeszcze inną opcję ze zwykłymi czółenkami i czarne rajstopy w delikatny wzorek, na sam ślub a sandałki na potem bo są niższe.. ale pani mi w sklepie złe rajstopy dała więc muszę jutro iść reklamować :/
W tej opcji rajstopy są to przyjęcia
Ja w szpilkach idę na początek, po oczepinach mam zamiar zmienić na płaskie czarne sandałki które biorę. Efekt nie będzie ten sam, ale po spożyciu pewnie już i tak mało kto zauważy
PS. 'Moje' wesele jest również jutro

jestem mamą
Stary 2008-08-29, 21:45   #113
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
W tej opcji rajstopy są to przyjęcia
Ja w szpilkach idę na początek, po oczepinach mam zamiar zmienić na płaskie czarne sandałki które biorę. Efekt nie będzie ten sam, ale po spożyciu pewnie już i tak mało kto zauważy
PS. 'Moje' wesele jest również jutro
no to pomysł ten sam tylko ja nie mam płaskich sandałków Skoro mówisz że jutro to tym bardziej Zabawy do rana życzę może idziemy na to samo? hihihi ale bym się śmiała
/A.H/
Stary 2008-08-29, 21:59   #114
cashmere
Zakorzenienie

Jak patrzę na lokalizację to raczej mało prawdopodobne.... Chociaż już tyle razy się przekonałam że świat jest bardzo mały

jestem mamą
Stary 2008-08-30, 10:09   #115
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

hej dziewczyny!! wesele za 2 tyg, a wczoraj kupilam taką sukienkę.... zdjęcie dokladnie nie oddaje koloru i jest na mnie za duża, ale spodobała mi się na tyle, że zdecydowałam się ją wziąc i oddac w ręce krawcowej w celu zwężenia. Teraz moje pytanie.... jak myslicie jakiego koloru i fasonu pasowałby by buty i torebka, co na ramiona??? moje opcje to:
  • coś w kolorze stalowym buty, torebka i jakaś narzutka, myślałam o koronkowej ale nie wiem gdzie takie cos znajdę,
  • róż??
  • czarny?? chyba nie bardzo bo jestem świadkiem:/
  • srebrny??
  • biały?? chyba nieee, bo do tych butów co mam na sobie to nie pasuje...
ale z drugiej strony gdzie ja znajdę jeszcze buty w jasnym kolorez jak juz po wyprzedażach i wszedzie jesienne buty??
makijaż już mam, a dodatki typu bransoletka to myślałam nad jakąś z kamieniami, żeby nawiązywała do tego kamienia na sukience, ale co na szyję albo może kolczyki??? chyba same kolczyki z bransoletką bylyby lepsze...

echh pomóżcie

PS co tak w ogóle sądzicie o niej??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suk.JPG (104,3 KB, 194 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk1.JPG (69,7 KB, 169 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk2.JPG (78,6 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk3.JPG (81,1 KB, 303 załadowań)
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 11:00   #116
JOANNA16
Zakorzenienie

agula
katia84
dannonova
cashmere;

suknie piękne gdzie kupowalyscie i ile kosztowały
Stary 2008-08-30, 11:43   #117
PaLLitQa
żona

a ja tak wyglądałam na weselu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa.jpg (52,0 KB, 305 załadowań)
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 11:51   #118
blau
Rozeznanie

Question Dot.: W co się ubrać na ślub i wesele, część 2

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądałaś

Dziewczyny, idę w październiku na ślub. Kupiłam w H&M sukienkę (taka jak w załączniku Polyvore, tylko że góra jest koloru lakieru do paznokci, nie jest biała, z przodu ma mały, delikatny żabot, zapinana jest na złote guziczki). Do sukienki kupiłam złotą torebeczkę, baleriny, charms'a na rękę, kolczyki serduszka w Reserved. Jak sadzicie, fajny zestaw na wesele? Będę towarzyszyła narzeczonemu.

Pozdrawiam i proszę o opinie

Załacznik z ciuchami: http://www.polyvore.com/cgi/set?id=3320500

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 12:26   #119
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
pomimo, że żółto czarne sukienki mi się przejadły to zgadzam się, ślicznie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądałaś

Dziewczyny, idę w październiku na ślub. Kupiłam w H&M sukienkę (taka jak w załączniku Polyvore, tylko że góra jest koloru lakieru do paznokci, nie jest biała, z przodu ma mały, delikatny żabot, zapinana jest na złote guziczki). Do sukienki kupiłam złotą torebeczkę, baleriny, charms'a na rękę, kolczyki serduszka w Reserved. Jak sadzicie, fajny zestaw na wesele? Będę towarzyszyła narzeczonemu.

Pozdrawiam i proszę o opinie

Załacznik z ciuchami: http://www.polyvore.com/cgi/set?id=3320500
Mi się wydaje że jest ok w miarę prosta sukienka ale z klasą nie widzę przeszkód, możesz tak iść
/A.H/
Stary 2008-08-30, 13:13   #120
indygo
Rozeznanie

blau - mi się podoba, biało-czarna klasyka w nieco oryginalniejszym wydaniu + śliczne dodatki.. ja na tak

katia84 - ja troszkę nie rozumiem argumentu bycia świadkiem jako dyskwalifikującego czarne dodatki.. białe butki masz ładne, ale ja właśnie na czarne bym postawiła + czarną kopertówkę. choć wydaje mi się, że tu można i inne kolory dodatków wybrać
w każdym razie, na pewno, jak piszesz, kolczyki i bransoletka wystarczą - dzięki kokardzie, na szyję już nic nie musisz zakładać
a na marginesie - śliczna ta sukienka!!!

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości