|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Starania o dziecko od 2020 roku - cz. 2
Cytat:
ale ten 16dc to chyba też niepoprawny, powinno się brać po owulacji, a nie od 16dc jak leci u każdej dziewczyny, bo to trochę loteria, czy była ta owulacja, czy nie.. podsumowując: ja też zgłupiałam
|
|
|
|
|
#4562 |
|
...
|
Ja dzisiaj zrobiłam test, tak wiecie, gdyby objawy miały ustąpić po negatywie to po co się męczyć z nudnościami
Oczywiście był negatyw (bo za wcześnie), piersi nadal bolą, przed pracą miałam nudności, potem przeszło, a teraz znów. Chyba plan przechytrzenia własnej głowy się nie udał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
Starania o dziecko od 2020 roku - cz. 2
Fufka, ale wtedy każda wizyta w toalecie to będzie stres czy nie zobaczę krwi... Mam traumę
Frezjan, tylko ja się w ogóle nie czuję chora ani żeby coś mnie brało. W czwartek się czułam bardzo źle i mną trzęsło, mdliło, w piątek jeszcze kiepsko a cały weekend i teraz super ![]() Aliczee, no właśnie chyba użyję w razie czego szklanej kuli żeby sprawdzić czy była owulacja |
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Ja to się jednak cieszę że u mnie1 dc
spokój, emocje minęły, zero objawów, zero mdłości. Tylko brzuch boli okropnie. Dla mnie najlepsze są te dni przed owulacją. Potem już jest doszukiwanie się objawów itd.Mamy w planach w tym miesiącu zacząć sexy od momentu kiedy skończy się krwawienie do 20 dc🤣🤣CODZIENNIE I kupilam inofem i będę pić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sherlook Czas edycji: 2020-08-10 o 19:15 |
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
Sherlook
Właśnie akurat tak idę pod prysznic i rozmyślam ze dobrze ze w owu w Week i mam urlop bo nie będę tak o tym myśleć . Bo jak mowisz do owu Ok a potem mimo ze mowisz ze nie .... to psycha , z tylu głowy już jest ziarenko zasiane i szepcze głupoty ;P i nakręcanie się ehhhh ale nie ma ! Nie dam się w tym mc mam wywalone i sobie zrobię teścik jak mi się jeden dzień @ spóźni |
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
sherlook, brzmi jak dobry plan
Ja też chyba go zastosuję jak teraz nie pyknie. O ile znowu coś niespodziewanego nie wyskoczy Chociaż dzisiaj Karo991 dała nadzieję, że nie ilość a jakość bzykoserc się liczy Masz rację, do owu jest fajnie, miło i na luzie a później 2 tygodnie wkrętki eh
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze jest czytac ze nie jest się samo w tych Myśleniach , nakręcaniu po owu samej :P
|
|
|
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
Hej, jestem już po dentyście, było nawet spoko, mega miła ta babka
zrobiła mi nowego zabka, ale tak tymczasowo, po ciąży będę musiała zrobić coś lepszego i jak powiedziałam o pozytywnym teście to zrezygnowała z RTG...Powiedziałam już mężowi o pozytywnych testach, nie wiem czy bardziej się ucieszył czy zdziwił. Chociaż on nie jest typem faceta, który mega okazuje radość czy inne emocje Co do temperatury to Dziewczyny nie chciałabym Was nakręcać, ale ja też czuję od ponad tygodnia że mam wyższą, mierzyłam i miałam w granicach 37.1-37.5 a dzisiaj u dentysty 36.9 (wszystkie te temperatury mierzone na zewnątrz ciała). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się akurat idealnie okres powinien zacząć w dzień kiedy wracam do pracy z urlopu (dziś 21 dc), więc nawet jeśli się @ nie zjawi o czasie to nie będę miała chwili na rozkminy a aktualnie nie rozkminiam czy jakieś objawy mam czy nie ☺ zamiast tego chilluje ![]() 🥂![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() . Ale od razu lekka panika że coś mnie rozkłada a nie mogę być chora, dlatego już wjechały zapobiegawcze mikstury ![]() Karo, nawet nie gadaj, obiecałam sobie nic nie wkręcać i nie wsłuchiwać się wielce w organizm tylko skupić na życiu haha ![]() Jeszcze 10dni do terminu @, także tam na pewno nic się jeszcze nie dzieje ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak serio to był pierwszy cykl, w którym pomyślałam, że koniec z myśleniem i analizowaniem bo wcześniej każdy objaw nasłuchiwałam i analizowałam.. a w maju, po 1cs już w ogóle byłam pewna że jestem w ciąży a nawet "miałam" więcej "objawów" niż teraz ![]() Tak czy owak, trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- W ogóle się zastanawiam czy tylko mój chłop jest takim nieogarem.. pokazałam mi te dwa testy ale musiałam najpierw wyjaśnić, jak się je "czyta" a potem stwierdził że jakaś jasna ta druga kreska. A jak powiedziałam że byłam w laboratorium żeby zbadać betę i dodałam że długo trzeba czekać, bo wyniki będą dopiero w czwartek to się zdziwił że to długo i myślał, że z miesiąc się czeka. No trzymajcie mnie, z kim ja żyję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A później myślał że jak jakiś będzie pozytywny to na drugi dzień do lekarza i już siup wszystko jasne, wszystko potwierdzone. I po samym teście już by najlepiej całej rodzinie ogłosił nowiny... Aż się cieszę że wtedy nie zaszliśmy w ta ciążę to chociaż miałam czas mu przemówić do rozumu ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Moszka
Oo tak chill i relax 🥂🥂 wypij póki możesz , trzymam kciuki zobaczysz @ nie prYjdzie 😘trzymam kciuki 🤗 |
|
|
|
#4575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chilluje ile wlezie ale mimo wszystko nie nastawiam się, bo jakoś naprawdę żadnych objawów nie zanotowalam No ale nic, maj też pięknym miesiącem na rodzenie ☺. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4577 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a mi się właśnie przypomniało - jak się udała basenowa impreza?
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś z Was zna się może na prawie pracy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Moszka
Tez tak uważam poproszę również nawet Maj 🥰 |
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam trochę nietypową sytuację, gdyż: obecna umowa o pracę kończy mi się z końcem sierpnia. Kolejna umowa, która ma obowiązywać od września (na niecałe dwa lata) została podpisana przez pracodawcę już w maju. Czy w takiej sytuacji pracodawca może zerwać ze mną tą nową umowę np we wrześniu, gdy dowie się o ciąży? Chodzi o to, że obecna umowa o pracę kończy się wcześniej niż 3 miesiąc ciąży, a wówczas pracodawca nie ma obowiązku przedłużania umowy. Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałam sytuację, ale jak coś jest niejasne to proszę dopytaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja pytanie jest powyżej, z góry dziękuję za pomoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88059547]I bardzo dobrze
a mi się właśnie przypomniało - jak się udała basenowa impreza? [/QUOTE]Dziekuje, że pytasz impreza sztosik 🥳![]() przy tych afrykańskich upałach taki basen (murowany) to marzenie impreza do rana i nawet komary nie przeszkadzały, tylko głowa okrutnie bolała w niedzielę ![]() błogosławiony rosol maminy 🤪![]() Shadow, i tak będzie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest negatywne nastawienie. To jest strach przed ponowną utratą dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Miłego , spokojnego wtorku <3
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

ale ten 16dc to chyba też niepoprawny, powinno się brać po owulacji, a nie od 16dc jak leci u każdej dziewczyny, bo to trochę loteria, czy była ta owulacja, czy nie.. podsumowując: ja też zgłupiałam

Oczywiście był negatyw (bo za wcześnie), piersi nadal bolą, przed pracą miałam nudności, potem przeszło, a teraz znów. Chyba plan przechytrzenia własnej głowy się nie udał

spokój, emocje minęły, zero objawów, zero mdłości. Tylko brzuch boli okropnie. Dla mnie najlepsze są te dni przed owulacją. Potem już jest doszukiwanie się objawów itd.
Chociaż dzisiaj Karo991 dała nadzieję, że nie ilość a jakość bzykoserc się liczy 

i jak powiedziałam o pozytywnym teście to zrezygnowała z RTG...
🥂

A później myślał że jak jakiś będzie pozytywny to na drugi dzień do lekarza i już siup wszystko jasne, wszystko potwierdzone. I po samym teście już by najlepiej całej rodzinie ogłosił nowiny... Aż się cieszę że wtedy nie zaszliśmy w ta ciążę to chociaż miałam czas mu przemówić do rozumu
trzymam kciuki 
chilluje ile wlezie ale mimo wszystko nie nastawiam się, bo jakoś naprawdę żadnych objawów nie zanotowalam
Dawaj.
ja mam trochę nietypową sytuację, gdyż: obecna umowa o pracę kończy mi się z końcem sierpnia. Kolejna umowa, która ma obowiązywać od września (na niecałe dwa lata) została podpisana przez pracodawcę już w maju. Czy w takiej sytuacji pracodawca może zerwać ze mną tą nową umowę np we wrześniu, gdy dowie się o ciąży? Chodzi o to, że obecna umowa o pracę kończy się wcześniej niż 3 miesiąc ciąży, a wówczas pracodawca nie ma obowiązku przedłużania umowy. Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałam sytuację, ale jak coś jest niejasne to proszę dopytaj