Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-08-12, 10:22   #1201
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871
Konto usunięte

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Dla mnie Dzieciątkowski jest trochę... dyskusyjny. Dzisiaj rano czytałam, że szpital jednoimienny w Krakowie pęka w szwach i sugerują otwieranie w innych szpitalach oddziałów covidowych, żeby nie wozić pacjenta z końca województwa i nie musieć do niego na ten koniec województwa jeździć. Na co Dzieciątkowski, że jednoimienne to super rozwiązanie i on nie widzi potrzeby zmian.

Teraz znowu o tym myciu rąk, które zbawia świat. Nie, to nie jest tak, że ludzie nie chorują, bo zaczęli myć ręce. Tzn. częściowo tak, ale jednocześnie pozamykane były przedszkola, szkoły, długo nie działały restauracje, ludzie na HO. To gdzie niby mieli złapać taką żółtaczkę?
Obyś miała rację. Szczerze mówiąc dobrego zdania o higienie polaków do tej pory i tak nie miałam. I chyba wolę, żeby mi się to zdanie jeszcze nie pogorszyło, bo nie chcę po pozbyciu się (za jakieś 3 lata pewnie) koronawirusa nadal w maseczce i rękawiczkach do sklepu chodzić.
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 10:30   #1202
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
Teraz znowu o tym myciu rąk, które zbawia świat. Nie, to nie jest tak, że ludzie nie chorują, bo zaczęli myć ręce. Tzn. częściowo tak, ale jednocześnie pozamykane były przedszkola, szkoły, długo nie działały restauracje, ludzie na HO. To gdzie niby mieli złapać taką żółtaczkę?
Dokładnie, denerwują mnie takie mądrości.
Jak się siedzi w domu i unika kontaktów z ludźmi, to trudno się od nich czymś zarazić, wielka filozofia.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 11:05   #1203
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kogo tam w Małopolsce badają, że tyle przypadków?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 11:13   #1204
konsternacja
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88062163]Kumpela z Niemiec mi właśnie pisze, jutro córka wraca do szkoły, dzieci bezwzględnie mają mieć po 3 maseczki, idealnie dopasowane, inaczej nie będą wpuszczane do szkoły. Lekcje na zmiany, wf na dworze, odwołany basen i zajęcia sportowe na lodowisku. Przed wakacjami były klasy na 2 grupy dzielone, 8-11, 11-14.[/QUOTE]

Też bym chciała aby takie praktyki były u nas.

Byłam dziś na gastroskopii... jedno z najgorszych doświadczeń w moim życiu....przychodnia prywatna, spory ruch. Niczego nie kazali- dezynfekować rąk- płyn stał na blacie recepcji do użycia wedle zyczenia pacjenta, niektórzy pacjenci z maskami na nosie, recepcjonistka z maską zawieszoną na uchu. jeden lekarz w ogóle nie miał. Służba zdrowia to się chyba jednak tego wirusa nie boi. Ale ankietę epidemiologiczną z godzinami wejścia i wyjścia z przychodni musiałam wypisać.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 11:24   #1205
zuzka0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88063057]Kogo tam w Małopolsce badają, że tyle przypadków?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Wszystkie większe zakłady pracy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2020-08-12, 11:51   #1206
Mimiko
BAN stały

Dzisiaj dostałam wiadomość z pracy, że nie wracamy do normalnego trybu co najmniej do końca roku. Będę pracować online. Nie jestem z tego zadowolona, bo raz, że moja praca i tak polega na tym, że połowę czasu spędzam przy kompie w domu, a drugą połowę wychodziłam "do ludzi". I brakuje mi tego wychodzenia, ubrania się elegancko, umalowania, takiego "zawodowego" rytmu dnia. I wiem, że oczywiście są plusy tego rozwiązania, bo mniejsze narażenie na wirusa (ale przyznam, że przestałam się zupełnie bać zakażenia), oszczędność na dojazdach i możliwość gotowania wszystkich posiłków w domu, co w mojej diecie jest ważne, ale mimo wszystko jakoś mi smutno. Czy któraś z was też nie wróciła do normalnego rozkładu pracy? Bo ja bujam się na HO od marca.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 11:54   #1207
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam wiadomość z pracy, że nie wracamy do normalnego trybu co najmniej do końca roku. Będę pracować online. Nie jestem z tego zadowolona, bo raz, że moja praca i tak polega na tym, że połowę czasu spędzam przy kompie w domu, a drugą połowę wychodziłam "do ludzi". I brakuje mi tego wychodzenia, ubrania się elegancko, umalowania, takiego "zawodowego" rytmu dnia. I wiem, że oczywiście są plusy tego rozwiązania, bo mniejsze narażenie na wirusa (ale przyznam, że przestałam się zupełnie bać zakażenia), oszczędność na dojazdach i możliwość gotowania wszystkich posiłków w domu, co w mojej diecie jest ważne, ale mimo wszystko jakoś mi smutno. Czy któraś z was też nie wróciła do normalnego rozkładu pracy? Bo ja bujam się na HO od marca.
Mój TŻ też ciągle na HO, wstępnie gdzieś tam do połowy września, ale ja nie wierzę, że wróci w tym roku.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 12:04   #1208
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Na pewno jest to ciezkie dla Ciebie. Sama tez ogolnie lubie miec staly rytm dnia. Tak myslalam ze tak zrobia z praca zdalna skoro maja mozliwosc a teraz boja sie drugiej fali, na jesieni ogolnie bedzie wiecej zachorowan i tam gdzie nie trzeba nie chca dokladac kolejnych. W biurach i tak pewnie mniej by sie zarazali niz w sklepach czy autobusach jezeli juz bo sadze ze w wiekszosci biur jednak odstepy da sie zrobic no ale obawa zawsze jest a skoro da sie prace wykonywac z domu to to kontynuuja. Osoby z pracy zdalnej i tak wychodza i pewnie gdzies indziej moga sie zarazic ale pewnie nie chca dokladac ryzyka i zeby tez autobusy i pociagi nie byly przepelnione bo nie kazdy ma samochod i lepiej i tu to ograniczyc tyle ile sie da.

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2020-08-12 o 12:06
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 12:09   #1209
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Rozumiem. Na pewno jest to ciezkie dla Ciebie. Sama tez ogolnie lubie miec staly rytm dnia. Tak myslalam ze tak zrobia z praca zdalna skoro maja mozliwosc a teraz boja sie drugiej fali, na jesieni ogolnie bedzie wiecej zachorowan i tam gdzie nie trzeba nie chca dokladac kolejnych. W biurach i tak pewnie mniej by sie zarazali niz w sklepach czy autobusach jezeli juz bo sadze ze w wiekszosci biur jednak odstepy da sie zrobic no ale obawa zawsze jest a skoro da sie prace wykonywac z domu to to kontynuuja.

No nie wiem.
Owszem, odstępy może i są, nawet na takim open space. Ale jest też ewentualna dłuższa ekspozycja na kontakt z potencjalnie zarażonym. Dotykasz tych samych sprzętów (np. ekspresu, lodówki, klamek, ksera ogólnego itd.). Po każdym dotknięciu idziesz myć ręce?
Moim zdaniem szanse na zarażenie się w sklepie (robiąc zakupy spożywcze), gdzie mijasz ludzi i kontakt trwa dosłownie chwilkę, są znacznie mniejsze, a poza tym większość ludzi tę maseczkę ma (przynajmniej u mnie).
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 12:17   #1210
cava
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem.
Owszem, odstępy może i są, nawet na takim open space. Ale jest też ewentualna dłuższa ekspozycja na kontakt z potencjalnie zarażonym. Dotykasz tych samych sprzętów (np. ekspresu, lodówki, klamek, ksera ogólnego itd.). Po każdym dotknięciu idziesz myć ręce?
Moim zdaniem szanse na zarażenie się w sklepie (robiąc zakupy spożywcze), gdzie mijasz ludzi i kontakt trwa dosłownie chwilkę, są znacznie mniejsze, a poza tym większość ludzi tę maseczkę ma (przynajmniej u mnie).

Kolejna ustawa anykovidowa:

Zabrać "biurwom" ekspresy do kawy w ramach ich dobra i przeciwdziałania Covid 19.
Efekt po roku:

minus 3 przypadki zachorowań na Covid w skali roku na terenie całej Polski- wyliczone ze statystyk = WIELKI sukces rządu.

+ pierdyliard poważnych załamań nerwowych już z samego rana i masowe skoki z okien biurowców. Nieważne, kto by się tym przejmował i to liczył, to nie Covid, liczy się sukces rządu w walce z Covid.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 12:18   #1211
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Kurczę, a mi się praca zdalna mega marzy, wspominam te 2 miesiące bardzo pozytywnie

Mogłam wstać 7:45, zjeść śniadanie i już być w pracy. W międzyczasie obiad pyrkał na kuchence, jakieś pranie się robiło, zmywanie. W międzyczasie można było się wyrwać na drobne zakupy do spożywczaka, byle praca była ogarnięta. 16:30 obiad gotowy i cały wieczór dla siebie. Dużo więcej snu, dużo więcej czasu dla siebie, zaoszczędzone pieniądze na paliwie i święty spokój od klientów .

Teraz o 6 pobudka, wracam przed 17, zanim zrobię i zjem obiad jest 18, ogarnę jakieś inne obowiązki czy zakupy to nierzadko dochodzi 19. Raptem trzy godziny życia i znowu do spania i do pracy użerać się z ludźmi
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 12:20   #1212
februar
jestem kotem

Cytat:
No nie wiem.
U mnie też się zapowiada home office co najmniej do końca roku. Można już wracać do biura kto chetny, chyba z 20% miejsc jest na razie udostepnionych, ale chętnych mało. Zalecenia w biurze są takie, zeby nie rozmawiać twarzą w twarz, nie wchodzić do kuchni kiedy ktoś tam przebywa, ograniczać ilość osób w toaletach, nie wychodzić na korytarz kiedy ktoś inny nim przechodzi. Jeśli ktoś nie ma skrajnie ciężkiej sytuacji w domu, to raczej zostaje na pracy zdalnej.
Stary 2020-08-12, 12:29   #1213
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Kolejna ustawa anykovidowa:

Zabrać "biurwom" ekspresy do kawy w ramach ich dobra i przeciwdziałania Covid 19.
Efekt po roku:

minus 3 przypadki zachorowań na Covid w skali roku na terenie całej Polski- wyliczone ze statystyk = WIELKI sukces rządu.

+ pierdyliard poważnych załamań nerwowych już z samego rana i masowe skoki z okien biurowców. Nieważne, kto by się tym przejmował i to liczył, to nie Covid, liczy się sukces rządu w walce z Covid.
Ej, no tak mi się napisało z tymi ekspresami. Ale faktem jest, że w pracy przebywa się z ewentualnym zakażonym dłużej jednak niż w sklepie.

Edit.
A tak w ogóle patrzę na statystki w moim województwie. Dzisiaj 39 przypadków, z czego 22 osoby w przedziale albo 0-20, albo 21-40.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2020-08-12 o 12:47
Stary 2020-08-12, 12:59   #1214
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem.
No niby tak ale ten odstep cos tam pewnie daje. No ale jak mowie skoro jest mozliwosc pracy zdalnej to robia i ja nic do tego nie mam W sklepie chodzi mi ze pracujac w sklepie jak ja pewnie masz wieksze szanse zarazenia sie niz w biurze tak samo w duzych zakladach bo to sa skupiska ludzi ale tutaj nie wprowadzisz pracy zdalnej. Tutaj jest mozliwosc to wprowadzaja i ja to rozumiem. Takze z punktu widzenia pandemii rozumiem ze jest to dobre rozwiazanie by ograniczyc ruch ludzi gdzie sie da. Z pu ktu widzenia czlowieka wiadomo szkoda mi osob jak Mimiko ktore po prostu chcialyby czasem pojechac do biura i spotkac sie z ludzmi. Nie ma tu idealnych rozwiazan i kazdy medal ma dwie strony.

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2020-08-12 o 13:02
Stary 2020-08-12, 13:03   #1215
Monia284
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88063266]Kurczę, a mi się praca zdalna mega marzy, wspominam te 2 miesiące bardzo pozytywnie

Mogłam wstać 7:45, zjeść śniadanie i już być w pracy. W międzyczasie obiad pyrkał na kuchence, jakieś pranie się robiło, zmywanie. W międzyczasie można było się wyrwać na drobne zakupy do spożywczaka, byle praca była ogarnięta. 16:30 obiad gotowy i cały wieczór dla siebie. Dużo więcej snu, dużo więcej czasu dla siebie, zaoszczędzone pieniądze na paliwie i święty spokój od klientów .

Teraz o 6 pobudka, wracam przed 17, zanim zrobię i zjem obiad jest 18, ogarnę jakieś inne obowiązki czy zakupy to nierzadko dochodzi 19. Raptem trzy godziny życia i znowu do spania i do pracy użerać się z ludźmi [/QUOTE]Wy wrociliscie do pracy w biurach tak? Odstep zachowany? ;-)

Stary 2020-08-12, 13:10   #1216
Mimiko
BAN stały

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88063200]Mój TŻ też ciągle na HO, wstępnie gdzieś tam do połowy września, ale ja nie wierzę, że wróci w tym roku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

I jak on to znosi?

Cytat:
Rozumiem. Na pewno jest to ciezkie dla Ciebie. Sama tez ogolnie lubie miec staly rytm dnia. Tak myslalam ze tak zrobia z praca zdalna skoro maja mozliwosc a teraz boja sie drugiej fali, na jesieni ogolnie bedzie wiecej zachorowan i tam gdzie nie trzeba nie chca dokladac kolejnych. W biurach i tak pewnie mniej by sie zarazali niz w sklepach czy autobusach jezeli juz bo sadze ze w wiekszosci biur jednak odstepy da sie zrobic no ale obawa zawsze jest a skoro da sie prace wykonywac z domu to to kontynuuja. Osoby z pracy zdalnej i tak wychodza i pewnie gdzies indziej moga sie zarazic ale pewnie nie chca dokladac ryzyka i zeby tez autobusy i pociagi nie byly przepelnione bo nie kazdy ma samochod i lepiej i tu to ograniczyc tyle ile sie da.

Myślę, że u nas to sprawa czysto finansowa, tzn. pracuję w wielkim budynku i ludzie non stop się po nim przemieszczają w normalnej sytuacji. Nie ma open space tylko pokoje po kilka osób, ale w praktyce non stop ktoś gdzieś chodził. A to do innego działu, a to po kawę, a to do konferencyjnej, a to do łazienki, a to do ksero itd. I słyszałam taką hipotezę, że jakby ktoś był zarażony to cały budynek musiałby zostać zamknięty, zdezynfekowany a pracownicy wysłani na kwarantanne. Od marca tylko garstka osób może wchodzić do środka, a większość nie przejdzie nawet przez portiernie i w takim trybie zostajemy

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88063266]Kurczę, a mi się praca zdalna mega marzy, wspominam te 2 miesiące bardzo pozytywnie

Teraz o 6 pobudka, wracam przed 17, zanim zrobię i zjem obiad jest 18, ogarnę jakieś inne obowiązki czy zakupy to nierzadko dochodzi 19. Raptem trzy godziny życia i znowu do spania i do pracy użerać się z ludźmi [/QUOTE]

Możliwe, że myślałabym tak samo, gdybym miała sztywne godziny pracy. A ja i tak wychodziłam z domu 3 razy w tygodniu i to nie na 8 godzin, więc brak czasu mi nie doskwierał aż tak bardzo. W inne dni mogłam nadgonić robotę i jednocześnie robić obowiązki domowe. Cieszę się tylko, że przeprowadziłam się na wieś i nie muszę już płacić za wynajem mieszkania skoro i tak byłabym w nim uziemiona.
Stary 2020-08-12, 13:10   #1217
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Wy wrociliscie do pracy w biurach tak? Odstep zachowany? ;-)

Ależ skąd, we 3 osoby się ciśniemy w malutkim pokoiku, który ciężko nawet nazwać biurem. Łazienka wspólna dla całego budynku (kilkadziesiąt osób) z poziomem czystości poniżej jakiejkolwiek krytyki nawet przed pandemią.

No ale nie mam nic do gadania Tak czy inaczej, pracę zdalną wspominam fantastycznie Jedynie raz na jakiś czas musiałam przyjechać, żeby podrukować i poskanować różne rzeczy hurtem.
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 13:18   #1218
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Może ktoś mi wytłumaczyć, co da odstęp pracy i być może siedzenie w szmacie (tak, w szmacie, dla was mogą to być super hiper maseczki xD), skoro i tak łazimy do wspólnych łazienek, kuchni, ksera, to tak w pracy?

Edycja: btw, dalej robicie odstępy w domach? Ja utrzymuję z domownikami, nie zbliżam się do nikogo. Udaje mi się to utrzymać od 5 miesięcy.

Edytowane przez bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Czas edycji: 2020-08-12 o 13:21
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 13:28   #1219
Mimiko
BAN stały

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88063520]Może ktoś mi wytłumaczyć, co da odstęp pracy i być może siedzenie w szmacie (tak, w szmacie, dla was mogą to być super hiper maseczki xD), skoro i tak łazimy do wspólnych łazienek, kuchni, ksera, to tak w pracy?

Edycja: btw, dalej robicie odstępy w domach? Ja utrzymuję z domownikami, nie zbliżam się do nikogo. Udaje mi się to utrzymać od 5 miesięcy. [/QUOTE]

Nie, nie trzymam dystansu z domownikami. Nie wyobrażam sobie tego w sytuacji kiedy korzystamy z jednej kuchni i jednej łazienki. Dla mnie to zresztą paranoja. Nie będę odskakiwać od męża jak oparzona albo wysyłać go na kanapę do spania, bez jaj.
Stary 2020-08-12, 13:36   #1220
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie trzymam dystansu z domownikami. Nie wyobrażam sobie tego w sytuacji kiedy korzystamy z jednej kuchni i jednej łazienki. Dla mnie to zresztą paranoja. Nie będę odskakiwać od męża jak oparzona albo wysyłać go na kanapę do spania, bez jaj.

Ale po co miałabyś to robić?Zakładam, ze wspolzyjecie wiec tak jakby to najgłupszy, najbardziej paranoiczny pomysł ever. Jeśli ktoś na to wpadł i dodatkowo tez przestał współżyć z własnym partnerem przez koronawirusa, to to już jest skrajny przypadek wymagający pilnej interwencji psychiatry, być może nawet hospitalizacji, bo nie wiem jak taka osoba miałaby żyć.
U nas nie ma żadnych odstępów. I tak się każdy z każdym trzyma blisko, rozmawiamy, mamy spotkania. Jestem co jakiś czas zawodowo u prawnika, kancelaria pracuje normalnie i spotkania są w maseczkach tylko na życzenie klienta. Jeszcze nie widziałam tam nikogo w masce.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88063520]Może ktoś mi wytłumaczyć, co da odstęp pracy i być może siedzenie w szmacie (tak, w szmacie, dla was mogą to być super hiper maseczki xD), skoro i tak łazimy do wspólnych łazienek, kuchni, ksera, to tak w pracy?

Edycja: btw, dalej robicie odstępy w domach? Ja utrzymuję z domownikami, nie zbliżam się do nikogo. Udaje mi się to utrzymać od 5 miesięcy. [/QUOTE]

No właśnie nic. Sztuka dla sztuki i według mnie głupota.

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 13:54   #1221
Monia284
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88063473]Ależ skąd, we 3 osoby się ciśniemy w malutkim pokoiku, który ciężko nawet nazwać biurem. Łazienka wspólna dla całego budynku (kilkadziesiąt osób) z poziomem czystości poniżej jakiejkolwiek krytyki nawet przed pandemią.

No ale nie mam nic do gadania Tak czy inaczej, pracę zdalną wspominam fantastycznie Jedynie raz na jakiś czas musiałam przyjechać, żeby podrukować i poskanować różne rzeczy hurtem.[/QUOTE]Rozumiem. No kazdy jest inny. Niemtorym praca zdalna pasuje. No a za to Ty musialas wrocic do biura.

Mimiko wspolczuje moze w przypadku tego biura faktycznie by tak bylo i sie boja. To dobrze ze mieszkasz w domu wiec pewnie chociaz w ladnym otoczeniu

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Edycja: btw, dalej robicie odstępy w domach? Ja utrzymuję z domownikami, nie zbliżam się do nikogo. Udaje mi się to utrzymać od 5 miesięcy. [/QUOTE]Nie wiem ale cos tam daje bo jednak zarazasz sie zazwyczaj przez bliski kontakt. Z daleka jestes troche bardziej chroniona. W toalecie tez mozna sie zarazic ale nie znam statystyk i podejrzewam ze jednak ryzyko troche mniejsze.
W domu nie trzymam dystansu bo tu juz faktycznie byloby czasem ciezko. W pracy tez przyznaje ze czasem jestem blizej bo jednak sa sytuacje ze trzeba byc - cos pomoc kolezance, sprawdzic lub tak ogolnie. Dlatego troche zartem zapytalam. Tam gdzie mozna staram sie zachowywac, ale tez nie wpadam w panike i nie zawsze pewnie ten odstep byl jezeli sie nie dalo. No ale biurka w pracy jezeli mozna postawic w odleglosci to czemu nie. Lepiej robic cos niz nic.

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2020-08-12 o 13:55
Stary 2020-08-12, 13:56   #1222
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 14:02   #1223
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

O widzę lubelskie ruszyło się z dołu listy na górę zwykle to jakieś 4-12 osób a dzisiaj 39

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 14:02   #1224
Monia284
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88063744]O widzę lubelskie ruszyło się z dołu listy na górę zwykle to jakieś 4-12 osób a dzisiaj 39

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No spory wzrost.

O powrocie do szkol

https://fakty.interia.pl/raporty/rap...45#comments4-1

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2020-08-12 o 14:06
Stary 2020-08-12, 14:04   #1225
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
No spory wzrost.

Nie śledzę wiadomości, pewnie jakieś ognisko.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 14:06   #1226
Monia284
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88063753]Nie śledzę wiadomości, pewnie jakieś ognisko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Calkiem mozliwe.

Stary 2020-08-12, 14:08   #1227
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, Monia, na pewno w pracy w której jesteś 8h i przebywasz z ludźmi tyle czasu w jednym pomieszczeniu jest mniejsza szansa zarażenia niż w sklepie gdzie finalnie jestes z godzine, a koło konkretnego ludka jesteś mniej niż minute, ehe, a smok w tej bajce też jest?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-12, 14:11   #1228
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Tak, Monia, na pewno w pracy w której jesteś 8h i przebywasz z ludźmi tyle czasu w jednym pomieszczeniu jest mniejsza szansa zarażenia niż w sklepie gdzie finalnie jestes z godzine, a koło konkretnego ludka jesteś mniej niż minute, ehe, a smok w tej bajce też jest?

Zle sie wyrazilam. Chodzilo mi o to ze ja pracujac w sklepie pewnie mam wieksze ryzyko zarazenia niz pracownica biura (choc i to pewnie nie zawsze) ale pracownicy sklepu nie wysle sie na prace zdalna bo sie nie da a w biurze tak to robia.
No z pojsciem do sklepu to przesadzilam taka pracownica pracy zdalnej raczej sie tam nie zarazi. Predzej w jakims innym skupisku ludzi w ktorym bedzie dluzej np impreza.

Stary 2020-08-12, 14:11   #1229
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że Monia patrzy na to ze swojej perspektywy, czyli osoby, obok której dziennie przetacza się sporo anonimowych dla niej osób. Ale to wciąż znacznie krótszy kontakt takiego sprzedawcy, niż wspomniane 8 godzin pracy w biurze.
Stary 2020-08-12, 14:15   #1230
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak ale ten odstep cos tam pewnie daje. No ale jak mowie skoro jest mozliwosc pracy zdalnej to robia i ja nic do tego nie mam W sklepie chodzi mi ze pracujac w sklepie jak ja pewnie masz wieksze szanse zarazenia sie niz w biurze tak samo w duzych zakladach bo to sa skupiska ludzi ale tutaj nie wprowadzisz pracy zdalnej. Tutaj jest mozliwosc to wprowadzaja i ja to rozumiem. Takze z punktu widzenia pandemii rozumiem ze jest to dobre rozwiazanie by ograniczyc ruch ludzi gdzie sie da. Z pu ktu widzenia czlowieka wiadomo szkoda mi osob jak Mimiko ktore po prostu chcialyby czasem pojechac do biura i spotkac sie z ludzmi. Nie ma tu idealnych rozwiazan i kazdy medal ma dwie strony.

Ehm a teraz podaj statystyki albo chociaz jakies artykuly, notki prasowe ile tych biednych sprzedawcow sie zaraziło. Póki co słyszy się właśnie wiecej o pracownikach biurowców niż pracowników handlu.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że Monia patrzy na to ze swojej perspektywy, czyli osoby, obok której dziennie przetacza się sporo anonimowych dla niej osób. Ale to wciąż znacznie krótszy kontakt takiego sprzedawcy, niż wspomniane 8 godzin pracy w biurze.
Mam taką samą perspektywę jak Monia, bo sama pracuję w handlu. Jednak ten kontakt jest krótszy. Ponadto, mój "wspaniały" pracodawca w żadne pleksy nas nie zaopatrzył więc jak było leżenie na ladzie tak dalej jest.

Edytowane przez kasiunia788742
Czas edycji: 2020-08-12 o 14:18
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości