|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
więc przynajmniej pokusy nie ma. Ograniczenia, że tylko osoby mieszkające razem mogą siedzieć obok siebie też oczywiście nikt nie przestrzegał.
|
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88065754]O dzisiaj lubelskie dalej szaleje. Wczoraj 39, dzisiaj 46. Pniemy się.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czytałam w kurierze, że to wesele w powiecie bialskim. |
|
|
|
|
#1323 |
|
BAN stały
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88066014]No dokładnie, Twoja mama ma szczęście, ze ja stać, ale niektórych nie stać żeby płacić co rusz 150 zł za wizyty plus leki rzecz jasna. A leki na prywatna receptę są oczywiście pełnopłatne. To jest bardzo ciekawe, ze prywatni lekarze działają (choć są kolejki), prywatne przychodnie działałają a państwowe placówki maja takie problemy. Chociaż według mojej pani doktor w POZach nie jest tak źle, prawdziwa lipa dzieje się właśnie w szpitalach. Sorry, ale jak lekarz z wieloletnia praktyka, kobieta, której ojciec był lekarzem, matka, mąż jest lekarzem, zna to środowisko i klimat pracy na wylot, wyraża współczucie dla wszystkich, którzy w tych czasach potrzebują lub będą potrzebowali konkretnego leczenia, to ja jestem przygnębiona razy milion. Ja na całe szczęście zostałam zaproszona na wizytę, obejrzała mi ucho, czuje się zaopiekowana. Co będzie jesienią? Przyznam, ze tego się obawiam najbardziej, jakiejś całkowitej niewydolności. I zobaczcie, ze u nas ochrona zdrowia nie upada przez ilość przypadków i brak respiratorów tylko przez ten chaos i wyższość procedur nad człowiekiem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Dla mnie to są jakieś jaja, że lekarze na nfz nie są dostępni w większości. Wszystko wskazuje na to, że wirus zostanie z nami jeszcze długo i zastanawiam się dokąd będą ciągnąć to zamknięcie. Też obawiam się niewydolności systemu spowodowanej tym, co napisałaś. Polaków nie rozłoży covid tylko marne zarządzanie. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88066025]Mimiko ja bym do kina w takich warunkach nie poszła, bez sensu. Lubie jeść popkorn podczas seansu i nie wyobrażam sobie siedzieć cały czas w maseczce. Wole netflix z zarełkiem. Albo nawet kupić sobie coś na dvd czy blueray, i tak taniej niż kino. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Właśnie też nie mam ochoty iść do kina skoro oglądanie ma tak właśnie wyglądać. W heliosie widziałam też, że jest opcja prywatnego seansu za ponad 200 zł dla maksymalnie 20 osób. To jest spoko pomysł, ale dla jednej czy dwóch osób się nie opłaca finansowo. Jestem ciekawa czy teatry ruszą jesienią. |
|
|
|
|
#1324 |
|
Konto usunięte
|
Info w moim mieście - ksiądz chory, szukają osób uczestniczących we mszy
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Noszę maskę wszędzie gdzie trzeba, ale raczej nie tak długo i zastanawiam się czy bym wytrzymała. Na co poszłaś?
|
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- [1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88065111]Ty łobuzie. Ja pamiętam, że Ty jeszcze masz jakąś opcję medyczną w zawodzie Ale jak Ty się nie dystansujesz to może i ja zainicjuję jakieś większe zbliżenie? Mam nadzieję, że tylko statystyki przeze mnie nie wzrosną, bo bywam tu i tam.[/QUOTE]![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88066025]Mimiko ja bym do kina w takich warunkach nie poszła, bez sensu. Lubie jeść popkorn podczas seansu i nie wyobrażam sobie siedzieć cały czas w maseczce. Wole netflix z zarełkiem. Albo nawet kupić sobie coś na dvd czy blueray, i tak taniej niż kino. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]U mnie w CC nie było żadnych obostrzen. Jadłam na sali Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwie specjalistyczne wizyty miałam bardzo n szybko wyznaczone. Jedną na dziś po miesiącu oczekiwania, jedną na listopad. Teleporady za to są po tygodniu i tu już trochę gorzej, że taki długi czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1328 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88065954]Naprawdę ogromnie się cieszę, że mnie koncerty nie kręcą (chyba trauma po pierwszym koncercie Hey w wieku 14 lat, gdzie mało mnie nie połamali na wejściu :/ ), a i za kinem nie przepadam, mam coś w stylu adhd
i wysiedzenie 2h w jednym miejscu to dla mnie katorga, muszę nie dość, że swobodnie wstać, wyjść, tu kawa, tu coś tam - to jeszcze oglądając film albo szydełko, albo papiery do pracy...Teraz też, wizać, w tle serial i otwarte dokumenty w trakcie pisania Ale jeśli ktoś lubi, to serdecznie współczuję No i fakt, muzycy i ludzie z nimi pracujący dostali po tyłku mocno. O ile sławny, dobry muzyk sobie poradzi, to ci wszyscy naokoło - już mają trudno. To powiem ci, że w szkolnictwie to jest od dawna , muszę mieć tyle dupochronów, że mi się odechciewa organizowania czegokolwiek. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Szumowski: ludzie nie zarażają się na ulicy, tylko na imprezach Na onet.pl To wyjaśnijcie mi w takim razie - dlaczego w czerwonych strefach maseczki muszą być na ulicach na twarzy? no nie ogarniam. I druga myśl złotoustego: Jedyny moment, gdy cała Polska zostałaby czerwoną strefą, to moment niewydolności służby zdrowia - powiedział dziś w TVN24 Łukasz Szumowski. Czyli mam wrażenie, że to kwestia tygodni?[/QUOTE]Niektóre zespoły robiły jakieś specjalne akcje czy merch specjalnie dla swoich załóg. Ja do kina pójdę na pewno wkrótce, bardzo mi już brakuje, przed wyjazdem nie miałam po prostu kiedy iść. Maseczka to dla mnie nie problem, nawet te 2h (wezmę taką jednorazową), w kinie nie jadam, chodzę do studyjnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1329 |
|
Konto usunięte
|
[1=9848198ceafc75373689018 f1c5708ad8ca8cef1_6087464 13ed8e;88066234]Czytałam w kurierze, że to wesele w powiecie bialskim.[/QUOTE]A to tak jak myślałam, że jakieś ognisko. Bo tak nagle z dnia na dzień wystrzeliło.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Przyczajenie
|
też już macie dość tej pandemii? nie wiem do kiedy ma ona potrwac ale zastanawiam się czy nie bedzie tak że już z nami zostanie na zawsze
|
|
|
|
|
#1332 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bylam jeszcze w kinie. Chcialam bo lubie kino i podejrzewam ze raczej nie zarazilabym sie bo malo osob tam teraz jest ale nic ciekawego za bardzo nie grali, troche tez brak czasu. Wiekszosc multipleksow chyba u nas otwarte i kina studyjne tez. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam szczerze że mnie taka sytuacja bardzo męczy, ponieważ mieszkam sama i brakuje mi bezpośredniego kontaktu z ludźmi przez te 8h - zwłaszcza że mam fajny, zgrany zespół. Niestety ale rozmowa przez kamerki nie zastępuje tej na żywo.
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Ja tydzień temu robiłam okulary w salonie. Nie sieciówce typu Vision Express, ale znany w mieście, w którym mieszkam.
Dezynfekcja na wejściu, okulary podawała pani (w maseczce i rękawiczkach), wszystkie pary które dotknęłam nie były odkładane na miejce, tylko do osobnego pudełka i potem do dezynfekcji. Mierzenie i dopasowywanie również w maseczce. Pozwolila mi zdjąć na trzy sekundy w oddalonym miejscu, żebym mogła zobaczyć, jak wyglądam naprawdę. Szczerze mówiąc, nie zdecydowałabym się na fryzjera, który nie nosi maseczki i każe ją zdejmować na fotelu... Maska na wejście to w takim razie cyrk, pic na wodę, żadne zabezpieczenie. A czy któraś z Was robi prawko i wie, jak to teraz wygląda pod względem reżimu sanitarnego? Przymierzam się i nie wiem. Jak mijam elki na ulicach, to nikt w nich maseczek nie nosi, ani kursant, ani instruktor, ale może tak trafiam. Envoyé de mon SM-A705FN en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za pierwszym razem siedziałam prawie cały czas w maseczce - widziałam, że fryzjerka jest trochę przejęta, więc nie chciałam zdejmować. W samym farbowaniu czy cięciu (włosy za ramiona) ona niespecjalnie przeszkadza. Za drugim po jakimś czasie zasugerowała, że mogę zdjąć, więc zdjęłam, tylko trzymałam pod ręką. Też myślę, że miałoby sens, gdybyś mogła zdjąć na początku w celu dobrania fryzury. Na fb fotki bez maseczki raczej nie wrzucą, więc jest na to szansa. |
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam elkę, gdzie instruktor miał maseczkę, ale nie zauważyłam , czy kursant też.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chciałabym się rozczarować, wsiadając do samochodu i mieć dyskomfort przez 120 min. Envoyé de mon SM-A705FN en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pandemii to sobie mogę mieć dość, ale to trochę śmieszne. Ale mam dość ludzi i ich komentarzy, wrogiego nastawienia innych, głupiego wczuwania się w nieprawdopodobne scenariusze itd. Zastanawiam się ciągle, jak ludzie sobie funkcjonują, jak dzieję się im coś naprawdę ciężkiego, jakieś realne zagrożenie ich życia w danym momencie. |
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Konto usunięte
|
Najlepsze jak dziś w w Polsat news usłyszałam jak dziennikarz coś tam bredził o koronawirusie i w pewnym momencie dodał „(...)zwłaszcza teraz, przed spodziewana na jesień 2 fala zachorowań na koronawirusa”. Co oni bredzą? Jaka druga fala?
![]() po prostu brak mi słów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1345 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;88065227]Mi takich bieżących rozrywek typu kino też w sumie nie brakuje
Najbardziej jest mi przykro z powodu koncertów, w tym roku miałam jechać na Rammstein i System of a Down Rammstein przełożyli na przyszły rok (choć na ten moment mam wątpliwości, czy to wszystko się w ciągu roku uspokoi totalnie), a z SoaD nic nie wiadomo, na razie tylko odwołany [/QUOTE]Współczuję, byłam w Chorzowie na Rammsteinie i ludzie już wtedy się umawiali, jak się uda na Warszawę (Choć mówi się że na Narodowym źle słychać?) Czekam niecierpliwie aż się to wszystko uspokoi, skoro najpierw będziecie wy z przełożenia, to nowe koncerty chyba dopiero w 2022...? Jak mijam elki, to kursant zawsze w maseczce. Fryzjerka u mnie to na żadne reżimy prawie nie zwracała uwagi, można siedzieć bez. Ja wybrałam maskę (jednorazową). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie. Jak myślicie, czy łatwo zarazić się koronawirusem przez przedmioty a nie przez bezpośredni kontakt z człowiekiem? Z tego co mi wiadomo to wirus może przetrwać na przedmiotach nawet do kilku dni, ale czy ta ilość jest wystarczająca do zakażenia? Czy jak np. wróci się do domu ze sklepu czy innego publicznego miejsca i tymi rękami dotknie klamek, kranu itp. to potem przez te klamki można się zarazić jak będzie się jadło tymi rękami lub dotknie twarzy? Wiem, że nikt nie jest w stanie tego przewidzieć ale chodzi mi tylko o waszą opinię na ten temat. Bo właśnie mam trochę bzika z tymi różnymi przedmiotami że np. na rękach ktoś do domu przyniesie koronawirusa. Niestety mieszkam z osobami, które nie myją dokładnie rąk tylko byle jak i szybko.
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Mój brat, który z nami mieszka miał koronawirusa- dotykaliśmy tych samych rzeczy, jedliśmy przy jednym stole, bla bla i my się nie zaraziliśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Zakupów też nie odkażam ani nie poddaję kwarantannie, ale jednak czasami się zastanawiam czy właśnie w taki sposób można byłoby się zarazić. W miejscu publicznym twarzy staram się nie dotykać, to nie problem, ale będąc w autobusie, sklepie czy gdzieś tam to korzysta się z telefonu, a później jak się go nie zdezynfekuje to można byłoby się tak zarazić? W ogóle to odkażacie swoje telefony czy nie?
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Odkażaczy do rąk też nie uzywam, po prostu myje ręce mydłem. W sklepach nie używam tych odkażaczy, bo nie wiem co w nich jest, śmierdzą niemiłosiernie a dodatkowo mnie obrzydza, że ten pojemnik dotykał nie wiadomo kto przede mną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

więc przynajmniej pokusy nie ma. Ograniczenia, że tylko osoby mieszkające razem mogą siedzieć obok siebie też oczywiście nikt nie przestrzegał.

i wysiedzenie 2h w jednym miejscu to dla mnie katorga, muszę nie dość, że swobodnie wstać, wyjść, tu kawa, tu coś tam - to jeszcze oglądając film albo szydełko, albo papiery do pracy...

. Za tydzień w sobotę polski fc R+ organizuje imprezę w stolicy, idę.

26.08.2023