Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-08-14, 08:35   #1381
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.

Cytat:
Napisane przez uska89 Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy to lepsze.
Moim zdaniem oba to skrajności. I ta nadmierna dezynfekcja szybko może przekształcić się w nerwicę natręctw.
No i jestem już bardzo zmęczona aferami typu "jak możesz iść do pracy, chcesz mnie zabić", "jak możesz się z kimkolwiek spotykać, ja nie muszę i żyję", "skoro nie możesz już pracować zdalnie, to się zwolnij, to jest narażenie życia", "dotknęłaś tym ubraniem sciany", "zdrzynfekowałaś te pomidory? W jaki sposób otworzyłaś to opakowanie?" "nie zblizaj się do mnie, przyniosłaś ze sklepu opary innych ludzi", "ile m dystansu było między tobą a T.?". To naprawdę obciążające psychicznie drugą osobę, która przestrzega wszystkich zasad i nie mysli nawet o licznych spotkaniach, a próbuje jakoś żyć.

Envoyé de mon SM-A705FN en utilisant Tapatalk

Twoi rodzice tak się zachowują? Wyprowadź się, bo się wykończysz. Czy oni zaakceptowaliby podjęcie leczenia psychiatrycznego? Czy nie ma takiej opcji? Jeśli nie, to ja bym zrobiła wszystko żeby się wyprowadzić i nie uczestniczyć w tej masakrze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 09:27   #1382
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem oba to skrajności. I ta nadmierna dezynfekcja szybko może przekształcić się w nerwicę natręctw.
No i jestem już bardzo zmęczona aferami typu "jak możesz iść do pracy, chcesz mnie zabić", "jak możesz się z kimkolwiek spotykać, ja nie muszę i żyję", "skoro nie możesz już pracować zdalnie, to się zwolnij, to jest narażenie życia", "dotknęłaś tym ubraniem sciany", "zdrzynfekowałaś te pomidory? W jaki sposób otworzyłaś to opakowanie?" "nie zblizaj się do mnie, przyniosłaś ze sklepu opary innych ludzi", "ile m dystansu było między tobą a T.?". To naprawdę obciążające psychicznie drugą osobę, która przestrzega wszystkich zasad i nie mysli nawet o licznych spotkaniach, a próbuje jakoś żyć.

O.o to nie jest normalne i tutaj pomoc specjalisty jak najbardziej byłaby wskazana.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 09:42   #1383
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Cytat:

Moi bliscy też mają różne dziwne akcje, które zawsze kwituję humorystycznie, ale przy tym, co opisałaś, jestem pewna, że wykitowałabym w 3 dni, a jestem mega cierpliwa.
Zatroszcz się o siebie, bo taka schiza może wpłynąć bardzo mocno na całe Twoje życie. Nie prosiłaś o porady, ale ciężko to czytać
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 10:59   #1384
uska89
Raczkowanie

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88067787]Moi bliscy też mają różne dziwne akcje, które zawsze kwituję humorystycznie, ale przy tym, co opisałaś, jestem pewna, że wykitowałabym w 3 dni, a jestem mega cierpliwa.
Zatroszcz się o siebie, bo taka schiza może wpłynąć bardzo mocno na całe Twoje życie. Nie prosiłaś o porady, ale ciężko to czytać [/QUOTE]Nie prosiłam o porady, bo kiedy w innym miejscu o nie poprosiłam, napisano mi że nie mam w sobie empatii i odpowiedzialności, narażając rodziców, a oni mają prawo się bać.
Moja mama nigdy nie nosiła długich włosów, ale teraz nosi, bo przecież do fryzjera już nie pójdzie. Płacze, bo ma dolegliwości, ale nic z tym nie zrobi. Codziennie słyszę tylko, że coś ją dusi, nie może złapać powietrza i to na pewno to.
Ze znajomymi też od marca się nie spotkała, nawet na dworze.
Ja nie mogę w niczym pomóc, bo jestem głupia i nieodpowiedzialna, nie znam życia itd
Cóż, ja nie neguję wirusa, przez takie podejście u mnie w domu sama się boję i bardzo uważam. Natomiast uważam, że dezynfekcja telefonu i innych rzeczy codziennego użytku ma sens, ale nie wyłącznie z powodu koronawirusa.

Edytowane przez uska89
Czas edycji: 2020-08-14 o 11:03
uska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 12:04   #1385
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:

O boze masakra chore

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 12:07   #1386
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wytyczne MEN odnośnie wf i muzyki, ostatnie zdanie to wisienka na torcie:

"Podczas zajęć wychowania fizycznego i sportowych, w których nie można zachować dystansu, należy ograniczyć ćwiczenia i gry kontaktowe (np. sztuki walki, gimnastyka, koszykówka, piłka ręczna) i zastąpić je innymi (np. siatkówka, lekkoatletyka, trening przekrojowy, tenis stołowy i ziemny, badminton, biegi przełajowe). W miarę możliwości należy prowadzić zajęcia wychowania fizycznego na otwartej przestrzeni. Przedmioty i sprzęty znajdujące się w sali, których nie można skutecznie umyć, uprać lub dezynfekować, należy usunąć lub uniemożliwić do nich dostęp. Przybory do ćwiczeń (piłki, skakanki, obręcze) wykorzystywane podczas zajęć należy czyścić lub dezynfekować. W sali gimnastycznej sprzęt sportowy oraz podłoga powinny zostać umyte detergentem lub zdezynfekowane po każdym dniu zajęć, a w miarę możliwości po każdych zajęciach.
W trakcie nauki muzyki uczeń powinien korzystać z własnego instrumentu. Instrument wypożyczony jest przypisany do jednego ucznia przez cały rok szkolny. Należy zrezygnować ze śpiewu chóralnego."

za stroną samorzad.pap.pl
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 12:20   #1387
olka922
Raczkowanie

Cytat:

No to już jest przesada w drugą stronę, więc obie skrajności są złe.

Cytat:
Cóż, ja nie neguję wirusa, przez takie podejście u mnie w domu sama się boję i bardzo uważam. Natomiast uważam, że dezynfekcja telefonu i innych rzeczy codziennego użytku ma sens, ale nie wyłącznie z powodu koronawirusa.

Jak mojej babci czy nawet mamie powie się, że takie przedmioty często dotykane powinno się czasem zdezynfekować, to mnie wyśmiewają, mówią że przesadzam i że powinnam się leczyć. Więc w sumie tego raczej nie robię, bo i tak nie upilnuję co zostało dotknięte rękami z zewnątrz.

Babcia to nawet jak liczy sobie pieniądze w portfelu to potem nie myje rąk i idzie do kuchni robić jeść. No tych rzeczy można by wiele wymieniać, ale to by się nadawało może na inny wątek. I tak jak wcześniej pisałam, to jej "mycie rąk" trwa dosłownie parę sekund bo widzę ile przebywa w łazience jak skądś wraca. Nie mówiąc już o tym, że często po wyjściu z toalety to nawet nie opłucze tych rąk, bo np. słyszę jak spuszcza wodę i od razu wychodzi z łazienki. Mnie to po prostu brzydzi i tyle, a na razie nie mam możliwości wyprowadzki. Myślałam że może w czasie epidemii babcia trochę zmieni podejście, ale jak widać nic z tego. a ja się jednak czasem boję, że ktoś coś na rękach przywlecze do domu.
olka922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 13:18   #1388
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

To na szkolnym wfie sie teraz trenuje sztuki walki?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 13:40   #1389
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
To na szkolnym wfie sie teraz trenuje sztuki walki?
Nie, ale jest ogrom ćwiczeń, wykonywanych w parach.
I w ogóle przecież większość rzeczy na wf jest kontaktowa, każda gra zespołowa jest kontaktowa siatkówka też, ja nie wiem, oni chyba w życiu tej gry nie widzieli.
Badminton? świetnie, proszę zakupić rakietki i lotki (mamy może ze 4 komplety sprzed lat)...
Tenis stołowy, bieganie, lekkoatletyka? w 1 klasie podstawówki...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 13:43   #1390
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88068420]Nie, ale jest ogrom ćwiczeń, wykonywanych w parach.
I w ogóle przecież większość rzeczy na wf jest kontaktowa, każda gra zespołowa jest kontaktowa siatkówka też, ja nie wiem, oni chyba w życiu tej gry nie widzieli.
Badminton? świetnie, proszę zakupić rakietki i lotki (mamy może ze 4 komplety sprzed lat)...
Tenis stołowy, bieganie, lekkoatletyka? w 1 klasie podstawówki...[/QUOTE]

No tez sobie nie przypominam żebym na wfie grała w badmintona w gimnazjum na większości lekcji byla gra w zbijaka a w liceum koszykówka. O dziwo, stoły do ping-ponga faktycznie nawet były.
Stary 2020-08-14, 14:28   #1391
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
No tez sobie nie przypominam żebym na wfie grała w badmintona w gimnazjum na większości lekcji byla gra w zbijaka a w liceum koszykówka. O dziwo, stoły do ping-ponga faktycznie nawet były.
U mnie się grało na w-f w palanta jakąś sztachetą. Bardzo lubiłam tę grę.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 14:45   #1392
andra
Wtajemniczenie

E tam, u mnie się biegało dokoła zaniedbanego boiska a potem macie piłkę i dwa ognie (nienawidzę zespołowych). A jak było brzydko to bieganie po długim korytarzu na czas. Jak wspomnę to okropność jakaś i otumanienie, nic dziwnego żel
dzieciaki unikają wf. Co do sal to najczęściej były zajęte.
Ciekawe co by tu ministerstwo poradziło, całe korytarze sportowej części myć co godzinę

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 14:59   #1393
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
E tam, u mnie się biegało dokoła zaniedbanego boiska a potem macie piłkę i dwa ognie (nienawidzę zespołowych). A jak było brzydko to bieganie po długim korytarzu na czas. Jak wspomnę to okropność jakaś i otumanienie, nic dziwnego żel
Ciekawe co by tu ministerstwo poradziło, całe korytarze sportowej części myć co godzinę

Też się nie dziwię. Graliśmy w dwa ognie, ja się bałam bo jak raz piłka dostalam to tydzień w domu byłam i cudem piłka uderzyła tuż nad uchem a nie w samo ucho... w LO miałam zwolnienie, z którego cieszyłam się jak nie wiem co.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 15:06   #1394
Konto usunięte

Cytat:

A u mnie w pracy się bawi chustą animacyjną, tunelem, topkiem, korzysta się z hulahopów, robi się milion wyścigów i tak dalej. I jest jęk zawodu, jak wf nie ma
I tak, no nie bardzo widzę, jak ten wf w 1 klasie ma wyglądać
Stary 2020-08-14, 15:15   #1395
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Jezu u mnie to samo.
Najgorzej było latem i we wrześniu, bo kazali na czas biegać jak debil, a potem człowiek spocony i śmierdzący siedział na lekcjach.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 15:15   #1396
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Też się nie dziwię. Graliśmy w dwa ognie, ja się bałam bo jak raz piłka dostalam to tydzień w domu byłam i cudem piłka uderzyła tuż nad uchem a nie w samo ucho... w LO miałam zwolnienie, z którego cieszyłam się jak nie wiem co.

Ja sobie w III liceum tez w koncu "zalatwilam" zwolnienie, bo szkoda mi bylo przed matura tych 3 czy nawet 4 godzin tygodniowo na koszykowke i bieganie wokol boiska. A nie, z biegania juz wczesniej mialam zwolnienie

W sumie temat szkolnego wfu bardziej sie nadaje na zdziwieniowy. Tak sie tu tylko tymi sztukami walki zdziwilam, jakby to byl najwiekszy (czy w ogole jakikolwiek realny) problem w polskiej szkole i w ogole w kontekscie koronawirusa, czy zajecia ze sztuk walki sie odbeda czy nie
Stary 2020-08-14, 15:32   #1397
staska_stasia
Zakorzenienie

Mnie najbardziej rozwala, że wszystkie koleżanki, które miały w szkole zwolnienie z wf z powodów zdrowotnych (nie dlatego, że się spocą, tylko a to astma, a to coś innego), potem na studiach okupowały pierwsze rzędy na fitnessach, crossfitach itp. Cudowne ozdrowienie

Ale prawda jest taka, że:
- nie ma możliwości odświeżyć się po wfie (zresztą chyba kiedyś była tu o tym dyskusja, prysznice, jeśli były, to chlew, albo pozamykane, a nawet jak czynne, to przerwa 5 minut jest za krótka),
- wf nie jest dostosowany do możliwości ucznia- np. ktoś nie może biegać czy skakać, ale na gimnastykę czy rozciąganie spokojnie mógłby chodzić.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 15:38   #1398
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Ja na studiach tez nie mialam zadnego problemu z wfem - sama wybieralam interesujace mnie zajecia, na ktore chcialam chodzic, a oferta byla szeroka. Chodzilam na stretching, pilates i cos tam jeszcze. Ale w szkole to byl dramat, od podstawowki az do liceum, jeden wielki koszmar.
Stary 2020-08-14, 15:43   #1399
uska89
Raczkowanie

Dzwonilam właśnie do mojej szkoły jazdy, żeby wrócić na kurs. Miałam przed marcem wykupione godziny. Zapytałam, jak z maseczkami itd, dezynfekcją itd.
Dostałam odpowiedź, że instruktorzy nie jeżdżą w maseczkach ani przyłbicach, ale mnie nikt nie broni i że sytuacja jest u nich taka jak przed pandemią, w ogóle zdziwiona była, o co ja pytam. "Przecież wszystko wrócilo już do normy".
To szkoła z najlepszą zdawalnością w mieście. Sama już nie wiem co robić.

Edytowane przez uska89
Czas edycji: 2020-08-14 o 15:45
Stary 2020-08-14, 15:45   #1400
beatiska
Zakorzenienie

Mnie szkolny wf zahartował (chodzi mi o warunki itp) . Uważam, że każdy powinien na wf chodzić, nawet jeśli ma przeciwskazania, to powinno być to tak zorganizowane, żeby ta osoba wykonywała te ćwiczenia, które może.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 15:48   #1401
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej rozwala, że wszystkie koleżanki, które miały w szkole zwolnienie z wf z powodów zdrowotnych (nie dlatego, że się spocą, tylko a to astma, a to coś innego), potem na studiach okupowały pierwsze rzędy na fitnessach, crossfitach itp. Cudowne ozdrowienie

Ale prawda jest taka, że:
- nie ma możliwości odświeżyć się po wfie (zresztą chyba kiedyś była tu o tym dyskusja, prysznice, jeśli były, to chlew, albo pozamykane, a nawet jak czynne, to przerwa 5 minut jest za krótka),
- wf nie jest dostosowany do możliwości ucznia- np. ktoś nie może biegać czy skakać, ale na gimnastykę czy rozciąganie spokojnie mógłby chodzić.
Ja byłam jedna z takich dziewczyn po pierwsze jestem mega nieskoordynowana i tragiczna w grach zespołowych. A wf u nas to była ciągle siatkowka.
Po drugie stresowało mnie bycie oceniana za moje zdolności fizyczne. Z innych przedmiotów mogłam się nauczyć, z wf jak jesteś łamaga to jesteś łamaga.
Po trzecie kwestia prysznica.
Na studiach poszłam na fitness. Po studiach biegałam, chodziłam na siłownię. Nikt mnie nie oceniał, nic ode mnie nie zależało.

Stary 2020-08-14, 15:59   #1402
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja byłam jedna z takich dziewczyn po pierwsze jestem mega nieskoordynowana i tragiczna w grach zespołowych. A wf u nas to była ciągle siatkowka.
Po drugie stresowało mnie bycie oceniana za moje zdolności fizyczne. Z innych przedmiotów mogłam się nauczyć, z wf jak jesteś łamaga to jesteś łamaga.
Na studiach poszłam na fitness. Po studiach biegałam, chodziłam na siłownię. Nikt mnie nie oceniał, nic ode mnie nie zależało.
To jest powszechny fenomen: wf-u wiele dziewczyn unika, a potem kończy szkołę i biega na różne fitnessy i siłownie.

Ja na wf zawsze chodziłam, ale polubiłam dopiero na studiach, kiedy mogłam sobie wybrać zajęcia, a ocena była za obecność i do niczego się nie liczyła. Ze szkoły pamiętam głównie tą nieszczęsną siatkówkę, w którą nie umiem grać - wielka mi aktywność, postać sobie na boisku przez większość lekcji. Wolałam już te gry, gdzie chociaż coś się działo i można było pobiegać i poudawać.
A co d pogrubionego to dla mnie najgorsze, że pewnych rzeczy owszem, można się nauczyć albo przynajmniej poprawić wyniki, ale to wymaga jakiegoś planu działania i czasu, zależnie od osoby mniej lub więcej, a nie na jednej lekcji pokażemy, jak to robić, na drugiej poćwiczymy, na trzeciej na ocenę i koniec tematu.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 16:09   #1403
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A to u mnie constans, nie lubiłam wfu, po szkole nie ozdrowiałam, nie lubię ćwiczyć, nigdy nie byłam na siłowni ani crossficie.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 16:12   #1404
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Ja zawsze patrzyłam na to ze swojego punktu widzenia, a uwielbiałam gry zespołowe i taką rywalizację. Nudziła mnie natomiast wszelkiego rodzaju gimnastyka, fikołki i te sprawy, chociaż wykonywałam je poprawnie. Nienawidziłam biegania ale uwielbiałam skoki. Mimo, że od dziecka byłam pulpecikiem, to miałam raczej zawsze dobre osiągnięcia w skokach, zadziwiające jak na moją sylwetkę i wzrost

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88068691]To jest powszechny fenomen: wf-u wiele dziewczyn unika, a potem kończy szkołę i biega na różne fitnessy i siłownie.

Ja na wf zawsze chodziłam, ale polubiłam dopiero na studiach, kiedy mogłam sobie wybrać zajęcia, a ocena była za obecność i do niczego się nie liczyła. Ze szkoły pamiętam głównie tą nieszczęsną siatkówkę, w którą nie umiem grać - wielka mi aktywność, postać sobie na boisku przez większość lekcji. Wolałam już te gry, gdzie chociaż coś się działo i można było pobiegać i poudawać.
A co d pogrubionego to dla mnie najgorsze, że pewnych rzeczy owszem, można się nauczyć albo przynajmniej poprawić wyniki, ale to wymaga jakiegoś planu działania i czasu, zależnie od osoby mniej lub więcej, a nie na jednej lekcji pokażemy, jak to robić, na drugiej poćwiczymy, na trzeciej na ocenę i koniec tematu.[/QUOTE]
Z takich przedmiotów to ja nienawidziłam plastyki i techniki. Miałam zawsze dwie lewe ręce i odkąd pamiętam moje własne rysunki mi się nie podobały, były paskudne i niedbałe. Dopiero na studiach odkryłam, że plastyka to więcej niż pastele, kredki bambino czy malowanie plakatówkami, że jest decoupage, że są drobne koraliki. Być może teraz dzieciaki mają bardziej urozmaicone te zajęcia, ale jakby mi przyszło kiedyś dziecku pomagać w pracy z plastyki czy techniki, to zakładam, że byłoby tragicznie.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 16:13   #1405
Midziak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Mnie szkolny wf zahartował (chodzi mi o warunki itp) . Uważam, że każdy powinien na wf chodzić, nawet jeśli ma przeciwskazania, to powinno być to tak zorganizowane, żeby ta osoba wykonywała te ćwiczenia, które może.

Praktycznie cały WF w liceum spedzilam na uczeniu sie na klasówki albo odrabianiu prac domowych, niczego nie żałuje
Midziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 16:13   #1406
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88068691]To jest powszechny fenomen: wf-u wiele dziewczyn unika, a potem kończy szkołę i biega na różne fitnessy i siłownie.

A co d pogrubionego to dla mnie najgorsze, że pewnych rzeczy owszem, można się nauczyć albo przynajmniej poprawić wyniki, ale to wymaga jakiegoś planu działania i czasu, zależnie od osoby mniej lub więcej, a nie na jednej lekcji pokażemy, jak to robić, na drugiej poćwiczymy, na trzeciej na ocenę i koniec tematu.[/QUOTE]

Mnie ten "fenomen" w ogole nie dziwi, bo wf w szkole to jest dramat. U mnie byl zbijak, koszykowka i bieganie wokol boiska. Ja nie wiem, naprawde tak ciezko zorganizowac rozne zajecia, na ktore uczniowie z roznych klas mogliby sie zapisywac w zaleznosci od predyspozycji i zainteresowan? Przeciez jezyki obce tez sa w malych grupach skladajacych sie z uczniow z roznych klas, w zaleznosci od poziomu (przynajmniej u mnie w liceum tak bylo). Ja mialam w liceum to "szczescie", ze mialam w klasie same maniaczki koszykowki, ktore biegaly po sksach, no i deal with it, na kazdej lekcji gra w kosza, bo klasowe gwiazdy chcialy w kosza. A ze 3-4 osoby kosza nienawidzily, to juz niewazne Brr, zwolnienie to bylo dla mnie wybawienie.

Dodam, ze teraz chodze regularnie na silownie, plywam, cwicze joge i pilates... A przez wszystkie lata chodzenia na wf myslalam, ze nienawidze sportu i jestem jakas uposledzona ruchowo.
Stary 2020-08-14, 16:21   #1407
uska89
Raczkowanie

Kolejna szkoła, bo dzwonię teraz do wszystkich.

"Nasi instruktorzy nie noszą maseczek ani przylbic. Jest gorąco. Dam pani numer do X, może zgodziłby się jednorazowo".

Stary 2020-08-14, 16:34   #1408
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midziak Pokaż wiadomość
Praktycznie cały WF w liceum spedzilam na uczeniu sie na klasówki albo odrabianiu prac domowych, niczego nie żałuje
No wiadomix, że nie żałujesz, bo pewnie siedziałaś, bo nie lubiłaś

Dalej uważam, że bezwzględnie każdy (poza skrajnymi wyjątkami) powinien chodzić na wf, nawet jeśli wf był zle prowadzony. To dla mózgu zupełne wyluzowanie, odświeżenie umysłu, masa emocji, praca w zespole itd.

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 16:36   #1409
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość

Tylko kto to będzie określał co delikwent może lub nie?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-14, 16:36   #1410
andra
Wtajemniczenie

Dokładnie, ja też. Dopiero po maturze odkryłam że może cię coś bawić czy interesować (jestem z tych co najbardziej kozły, fikołki, stanie na rękach - prawie nieobecne w moich szkołach. Czyli rozciąganie/fitness a nie opisane wyżej wfowe standardy).
To nie jest fenomen a tragedia metody nauczania wf w szkołach. Po pierwsze zmuszanie do nieciekawych dla kogoś zajęć, co może skutkować niechęcią do innej późniejszej aktywności, po drugie ocenianie gdy ktoś nie ma ani pół predyspozycji do gry w kosza lub biegania.

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości