Co robicie na obiad? - część XIX. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-08-15, 11:56   #3811
lulka19
Zakorzenienie

Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Plan na dziś. Młode ziemniaki z koperkiem , mizeria z dodatkiem pomidorów naszych, kotlety panierowane z piersi kurczaka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-15, 11:59   #3812
Ervisha
Zakorzenienie

u mie dla rodziców ziemniaki, mizeria i pieczona karkówa

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-15, 12:40   #3813
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Kuchnia dziś serwuje ziemniaczki, poledwiczke z cebulka, fasolkę żółta z bułka tarta i surówkę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-15, 15:14   #3814
karszniszowa
BAN stały

U mnie ryba była kilka dni temu, ale cos z nia chyba było nie tak :/ Nie wiem czy przez to ciepło, alby była dwa razy mrożona bleehhh. Już więcej nie kupię w pewnym sklepie ryby i już. Ja dzisiaj miałam kaszę orkiszową z suszonymi pomidorami i makaronem vermicelli, kurczak z piekarnika i salatka z pomidorow i cebulką. Za godzinkę zrobię sobie kawę. Swoja drogą to wgl szukam jakiegoś fajnego ekspresu. Mam na to budżet 3-4 tysiące. I nie wiem co wybrać. ma ktoś może ? Delonghi ? ciśnieniowy czy np Sage kolbowy ? W tym drugim podobno przygotowuje sie kawę zgodnie ze sztuką czy jakoś tak... czy jeszcze coś innego polecicie ?
karszniszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-15, 16:26   #3815
kaledonia
zielony stworek

Gotuję właśnie berneńską zupę rybną na pstrągu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-15, 16:54   #3816
Minayo
Raczkowanie

U mnie makaron w sosie ze szpinaku i sera pleśniowego

Minayo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-16, 12:31   #3817
Imperfecta
Zakorzenienie

My wczoraj byliśmy na wycieczce we Wrocławiu, więc nie gotowaliśmy, bo jedliśmy na mieście
Piękne miasto nawiasem mówiąc

Dzisiaj w ramach obiadu grillujemy.

IMG_20200816_115725-01_copy_1200x1600.jpeg
A na śniadanie było udawane English Breakfast
Porcja oczywiście TŻta, moja była za mała, żeby pokazywać
Przypaliłam trochę boczek i grzanki, ale i tak było spoko.
Pierwszy raz jadłam
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-16, 14:26   #3818
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Czytam Was z doskoku i same pyszności u Was
U nas dziś filet z kurczaka zapiekany z porem duszonym w śmietance, ziemniaki z koperkiem i mizeria.
O, to świetny pomysł - mam kurczaka i nadmiar pora. I pieczarki dodam. Niedługo zrobię

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Sama nie robisz pieczonych?
Ale że frytek? Czasami robię pieczone ziemniaki, jak bardziej w słupki pokroję to niech będzie, że to frytki

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Plan na dziś. Młode ziemniaki z koperkiem , mizeria z dodatkiem pomidorów naszych, kotlety panierowane z piersi kurczaka
Mniam

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Kuchnia dziś serwuje ziemniaczki, poledwiczke z cebulka, fasolkę żółta z bułka tarta i surówkę
Też dziś robię polędwiczkę, zaraz idę się nią zająć

Cytat:
Napisane przez karszniszowa Pokaż wiadomość
U mnie ryba była kilka dni temu, ale cos z nia chyba było nie tak :/ Nie wiem czy przez to ciepło, alby była dwa razy mrożona bleehhh. Już więcej nie kupię w pewnym sklepie ryby i już. Ja dzisiaj miałam kaszę orkiszową z suszonymi pomidorami i makaronem vermicelli, kurczak z piekarnika i salatka z pomidorow i cebulką. Za godzinkę zrobię sobie kawę. Swoja drogą to wgl szukam jakiegoś fajnego ekspresu. Mam na to budżet 3-4 tysiące. I nie wiem co wybrać. ma ktoś może ? Delonghi ? ciśnieniowy czy np Sage kolbowy ? W tym drugim podobno przygotowuje sie kawę zgodnie ze sztuką czy jakoś tak... czy jeszcze coś innego polecicie ?
Fajny obiad.
Ja ekspresu w domu nie mam, ale w pracy przerabiam w tej chwili chyba trzecią Nivonę Caferomatica i jeśli kiedyś kupię ekspres to tylko taki. Jest kilka modeli w różnym przedziale cenowym.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A na śniadanie było udawane English Breakfast
Porcja oczywiście TŻta, moja była za mała, żeby pokazywać
Przypaliłam trochę boczek i grzanki, ale i tak było spoko.
Pierwszy raz jadłam
Uwielbiam takie przypieczone grzanki

U nas wczoraj sadzone jajka, puree z boczkiem i zieleniną, warzywka w białym sosie. Fotka w biegu więc taka sobie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20200815_193003.jpg (111,8 KB, 47 załadowań)
Pelagia_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-16, 16:48   #3819
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Dziś była łopatka z dzika z piekarnika, ziemniaki i wczorajsza fasolka

Stary 2020-08-16, 19:20   #3820
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
O, to świetny pomysł - mam kurczaka i nadmiar pora. I pieczarki dodam. Niedługo zrobię

Ale że frytek? Czasami robię pieczone ziemniaki, jak bardziej w słupki pokroję to niech będzie, że to frytki

Mniam

Też dziś robię polędwiczkę, zaraz idę się nią zająć

Fajny obiad.
Ja ekspresu w domu nie mam, ale w pracy przerabiam w tej chwili chyba trzecią Nivonę Caferomatica i jeśli kiedyś kupię ekspres to tylko taki. Jest kilka modeli w różnym przedziale cenowym.

Uwielbiam takie przypieczone grzanki

U nas wczoraj sadzone jajka, puree z boczkiem i zieleniną, warzywka w białym sosie. Fotka w biegu więc taka sobie.
Świetne te puree musi być

U mnie dziś wpadł obiad u rodziców. Ziemniaki , karkowka w sosie , i mizeria. My do ogórkow dodajemy odrobinę pomidora ( wiem , ze nie powinno się ich łączyć )

Stary 2020-08-16, 20:54   #3821
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Dziś była polędwiczka z kurkami (z niewielkim oszustwem w postaci kilku pieczarek, bo kurek miałam mało ), kasza gryczana, buraczki od taty i sałatka na winie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20200816_154526.jpg (189,4 KB, 45 załadowań)
Stary 2020-08-16, 21:19   #3822
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś była polędwiczka z kurkami (z niewielkim oszustwem w postaci kilku pieczarek, bo kurek miałam mało ), kasza gryczana, buraczki od taty i sałatka na winie.
ale pysznie

U mnie bardzo smaczny weekend, w piątek domowe burgery z Hallumi i surówką z czerwonej kapusty, wczoraj kakaowe naleśniki z bitą śmietanką, borówkami i czekoladą, a dziś wypad nad morze, był devolay z łososia, i przepyszne kawałki dorsza w piwnym cieście, do tego fryty belgijskie, i surówka, a jutro kierunek Mazury!
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-16, 22:21   #3823
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Rewelacja

Świetnie, ale co było na ten obiad?

Super pysznie! Próbowałam tak podanego żurku na wakacjach i był obłędny

Ja wczoraj w restauracji jadłam penne wegetariańskie. Smaczne, ale skład warzyw budzi bolesne skojarzenia z popularną mrożonką w szczycie warzywnego sezonu
Na deser lody, ale wszystkie 4 dostałyśmy kompletnie roztopioną zawartość pucharków... i znowu, dodatek owoców, ale oprócz arbuza i melona prym wiódł banan. A gdzie maliny, borówki, porzeczki ech, na szczęście nie jedzenie było wczoraj najważniejsze
Dzisiaj rzucam wszystko i jadę do przyjaciółki do Leszna. W planach zakupy, wymiana ciuchów i dużo wina
Rzeczywiście warzywa z makaronu wyglądają jak z popularnej mrożonki.
Cytat:
Wow, super szczerze podziwiam bo zrobić coś i nie próbować i żeby to jeszcze dobrze wyszło to naprawdę sztuka

Order dla tej pani

Brzmi super pysznie

Zazdroszczę i widoków i żarełka

A u mnie tak: na pierwszej fotce obiado-kolacja z piątku. 100% wegańskie potrawy. Pizza zamawiana, sałatka makaronowa z pomidorkami a'la Jamie, hummus roboty mojej przyjaciółki, ser bez deka mleka i sojowa wędlina.
Wczoraj byłyśmy na śniadaniu w knajpce działającej również jako piekarnia i jadłam zapiekaną bułkę kukurydzianą z gruszką i rokpolem. Potem był nasz wspólny flagowy napój na upały czyli espresso tonic. Obiad był już w Poznaniu, w (podobno) najlepszej wegańskiej knajpie. Wybrałam talerz arabski. Zdjęcie takie sobie, więc wrzucam fragment menu żeby było wiadomo co tam jest super smaczne, ale niestety obficie posypane moim znienawidzonym produktem nr 1 czyli świeżą pietruszką
Dzisiaj jadłam obiad u taty - duszone udka z kurczaka, pyrki z koperkiem, fasolka szparagowa i 2 kapusty: młoda gotowana i kiszona zasmażana
Ta wegańska knajpa to Falla czy coś innego?
To espresso tonic to po prostu tonic z espresso?

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-16, 22:42   #3824
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy philipsa latte go i jesteśmy bardzo zadwoleni.

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Gotuję właśnie berneńską zupę rybną na pstrągu
Brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy na wycieczce we Wrocławiu, więc nie gotowaliśmy, bo jedliśmy na mieście
Piękne miasto nawiasem mówiąc
Z ciekawości, gdzie jedliście?

Cytat:

Polecam i za smak i za szybkość robienia

Cytat:
Świetne te puree musi być

U mnie dziś wpadł obiad u rodziców. Ziemniaki , karkowka w sosie , i mizeria. My do ogórkow dodajemy odrobinę pomidora ( wiem , ze nie powinno się ich łączyć )
Też mi się zdarza łączyć, bo wyjątkowo lubię
U nas dziś była restauracja, tato zapraszał i było bardzo smacznie.
A wczoraj była zapiekana miruna z koperkiem i masłem, pieczone ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, pomidora, koperku i jogurtu.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-17, 08:47   #3825
KarolinaK
Zakorzenienie

Udało mi sie Was nadrobić niestety nie skomentuje wszystkiego ale pyszności były oczywiscie klask i:!

Ja nie mam sie czym chwalic. Jadłam i piłam za trzech . Kupiliśmy jedzenia na miesiąc calutkie auto zapakowane po dach i chyba oszalałam bo przywiozłam 11 bagietek . Zamroze je a po odmrożeniu sa mega chrupiące jak prosto z piekarni.
Z gorszych wiadomości to ze od soboty weszła obowiązkowa kwarantanna dla wracających z urlopu z Francji i spóźniliśmy sie jeden dzien bo wracaliśmy wczoraj. Dlatego tez teraz bedziemy siedzieć i sie kisić w domu 14 dni z dzieckiem, dwoma psami i dwulatkiem... wprowadzili ja bez zadnych ostrzeżeń z dnia na dzien. Jestem pewna ze ma to podtekst polityczny i niewiele ma wspólnego z COVID-19. Nie wiem jak wytrzymam bez biegania bo juz mi sie bardzo tęskni. Ale moze wyjde gdzies w nocy lub bardzo wcześnie rano.
Wracam do Was i bede gotować duzo!

Lulka ciesze sie ze sos z mascarpone Ci posmakował .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-17, 08:54   #3826
KarolinaK
Zakorzenienie

Fotek kilka
Moje bagietki
Krab ktorego złowił teść jednak niestety nie miał nic miesa bo to nie sezon...
I moj wczorajszy szybki obiad. Wege klopsy były kupne chciałam namówić syna zeby posmakował ale nie dał sie ...
A sos to cebula sos pomidorowy i Troszke kremówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8A7AFBAA-F0A8-47A1-9FC8-894041A86FE0.jpg (138,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 72A21381-9502-4153-9296-0761DA9D5F27.jpg (163,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 40ABD26A-BF53-4393-BF47-595FCAB2C9EB.jpg (107,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 875F33A1-654E-4B2A-87AE-FD3EA79F20CB.jpg (132,1 KB, 47 załadowań)
Stary 2020-08-17, 08:54   #3827
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Moja odpowiedź Cię nie usatysfakcjonuje, bo jedliśmy kebaba gdzieś niedaleko rynku
Mieliśmy iść na coś innego, ale ochota na kebaba wygrala
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-17, 10:34   #3828
kasztanka3
Pani Mizantrop

Wlasnie robie meksykanski gulasz wolowy, do tego bedzie jakas surowka.
Stary 2020-08-17, 10:45   #3829
Ervisha
Zakorzenienie

U mnie chili sin carne

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-17, 11:21   #3830
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Udało mi sie Was nadrobić niestety nie skomentuje wszystkiego ale pyszności były oczywiscie klask i:!

Ja nie mam sie czym chwalic. Jadłam i piłam za trzech . Kupiliśmy jedzenia na miesiąc calutkie auto zapakowane po dach i chyba oszalałam bo przywiozłam 11 bagietek . Zamroze je a po odmrożeniu sa mega chrupiące jak prosto z piekarni.
Z gorszych wiadomości to ze od soboty weszła obowiązkowa kwarantanna dla wracających z urlopu z Francji i spóźniliśmy sie jeden dzien bo wracaliśmy wczoraj. Dlatego tez teraz bedziemy siedzieć i sie kisić w domu 14 dni z dzieckiem, dwoma psami i dwulatkiem... wprowadzili ja bez zadnych ostrzeżeń z dnia na dzien. Jestem pewna ze ma to podtekst polityczny i niewiele ma wspólnego z COVID-19. Nie wiem jak wytrzymam bez biegania bo juz mi sie bardzo tęskni. Ale moze wyjde gdzies w nocy lub bardzo wcześnie rano.
Wracam do Was i bede gotować duzo!

Lulka ciesze sie ze sos z mascarpone Ci posmakował .
Współczuję tych dwóch tygodni, niech syzbko mija czas!

Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Stary 2020-08-17, 11:34   #3831
zuzu_el34
Przyczajenie

Cytat:
Swoja drogą to wgl szukam jakiegoś fajnego ekspresu. Mam na to budżet 3-4 tysiące. I nie wiem co wybrać. ma ktoś może ? Delonghi ? ciśnieniowy czy np Sage kolbowy ? W tym drugim podobno przygotowuje sie kawę zgodnie ze sztuką czy jakoś tak... czy jeszcze coś innego polecicie ?
Zależy ile tej kawy pijesz, bo to prawda, że kolbowy jest najlepszy, ale bardzo dużo z tym zachodu, ja mogę polecić Nivona ciśnieniowy, ma wewnętrzny młynek, świeomielona kawka do każdej filiżanki. Wystarczy my c raz na 2-3 tygodnie, codziennie opróżniać zbiorniczek na zlewki z przepłukiwania samoistnego, wygodna bestia

A na obiad krokiety z serem żółtym i pieczarkami - mało letni obiad, ale za to wykorzystanie do cna jedzenia z imprezy w weekend
zuzu_el34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-17, 14:02   #3832
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
My mamy philipsa latte go i jesteśmy bardzo zadwoleni.

Brzmi pysznie

Polecam i za smak i za szybkość robienia

Też mi się zdarza łączyć, bo wyjątkowo lubię
U nas dziś była restauracja, tato zapraszał i było bardzo smacznie.
A wczoraj była zapiekana miruna z koperkiem i masłem, pieczone ziemniaki, surówka z ogórka, rzodkiewki, pomidora, koperku i jogurtu.

Co do ogórka i pomidora to jak mnie pamięć nie myli to mój dziadek tak się zajadał taka właśnie „mizeria” z ogórka, pomidora, soli, pieprzu i octu albo oleju ( kurcze nie pamietam który to składnik ale chyba bardziej ocet) i bez śmietany

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Wlasnie robie meksykanski gulasz wolowy, do tego bedzie jakas surowka.

Zdradzisz coś więcej ?

U mnie dziś tez gulasz ale jakby węgierski

Stary 2020-08-17, 14:44   #3833
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez Kamilaa21 Pokaż wiadomość
Co do ogórka i pomidora to jak mnie pamięć nie myli to mój dziadek tak się zajadał taka właśnie „mizeria” z ogórka, pomidora, soli, pieprzu i octu albo oleju ( kurcze nie pamietam który to składnik ale chyba bardziej ocet) i bez śmietany

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Zdradzisz coś więcej ?

U mnie dziś tez gulasz ale jakby węgierski

Wolowina pokrojona w kostke, kukurydza, fasolka, przyprawy do taco, kolendra, chilli.
Takie chilli con carne, ale z kawalkami miesa zamiast miesa mielonego
Stary 2020-08-17, 15:14   #3834
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Wolowina pokrojona w kostke, kukurydza, fasolka, przyprawy do taco, kolendra, chilli.
Takie chilli con carne, ale z kawalkami miesa zamiast miesa mielonego

Ooooo dobre zapisze sobie

Stary 2020-08-17, 16:31   #3835
lulka19
Zakorzenienie

O jejku Karolina współczuję. Oby szybko wam zlecialo. A tych zapasów bardzo zazdroszcze!

U mnie dziś leczo. Ja nie przepadam , wiec zjadłam pierogi moje z zamrażarki

Stary 2020-08-17, 20:12   #3836
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
O jejku Karolina współczuję. Oby szybko wam zlecialo. A tych zapasów bardzo zazdroszcze!

U mnie dziś leczo. Ja nie przepadam , wiec zjadłam pierogi moje z zamrażarki

Pierwszy dzien z glowy 13 to go ....

Jakis czas temu zamrozilam domowe sushi... byłam pewna ze nie bedzie dobre. Ake jak sie okazało trzyma sie całkiem niezle . Zjedliśmy dzis polowe druga jutro na lunch także mozna sushi mrozic .
I sałatka z prawdziwych pomidorow francuskich nie angielskich. Bardzo smaczna!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E858128F-F00C-4100-BB80-40C66199163B.jpg (150,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AE193355-5073-4F9B-9A9F-3815F422191C.jpg (181,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 252C27DE-3A35-47E4-BB69-C5469C030526.jpg (132,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2020-08-17, 20:48   #3837
Personal_Jesus
Zakorzenienie

U mnie zupa koperkowa i pierogi ruskie. Smaczne!

Mój kulinarny kącik
Stary 2020-08-18, 05:43   #3838
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:

Jakis czas temu zamrozilam domowe sushi... byłam pewna ze nie bedzie dobre. Ake jak sie okazało trzyma sie całkiem niezle . Zjedliśmy dzis polowe druga jutro na lunch także mozna sushi mrozic .
Sushi
Stary 2020-08-18, 09:15   #3839
Pelagia_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
U mnie bardzo smaczny weekend, w piątek domowe burgery z Hallumi i surówką z czerwonej kapusty, wczoraj kakaowe naleśniki z bitą śmietanką, borówkami i czekoladą, a dziś wypad nad morze, był devolay z łososia, i przepyszne kawałki dorsza w piwnym cieście, do tego fryty belgijskie, i surówka, a jutro kierunek Mazury!
Kradnę pomysł na burgery! Tak mnie skusiłaś, że muszę zrobić naleśniki i rybki też wyglądają obłędnie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Ta wegańska knajpa to Falla czy coś innego?
To espresso tonic to po prostu tonic z espresso?
Wypas. A na Fallę się czaję
Espresso tonic to właśnie dokładnie to + kostki lodu i cytryna. Myślałam, że to nie może być dobre, a okazało się przepyszne

Cytat:

Współczuję kwarantanny, ale mam nadzieję, że te bagietki trochę to osłodzą

A ja wczoraj zrobiłam taką powiedzmy sałatkę makaronową trochę na ciepło
Na dziś i jutro mam cukinię faszerowaną mięsem i paprykę z tego przepisu https://kuchnialidla.pl/faszerowana-...serem-halloumi ale trochę nagrzebałam w przepisie. Halloumi dałam mniej bo zostawiłam trochę do burgera Personal , kaszy jęczmiennej okazało się, że nie mam to ugotowałam gryczaną, no i zamiast pistacji był słonecznik. Zobaczymy co z tego wyszło, musi mnie powalić ten przepis żebym go powtórzyła bo sporo z nim roboty
TŻ-towi usmażyłam klasyczne mielone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20200817_200033.jpg (243,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20200817_200107.jpg (199,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20200817_202550.jpg (196,3 KB, 40 załadowań)
Stary 2020-08-18, 11:01   #3840
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Kradnę pomysł na burgery! Tak mnie skusiłaś, że muszę zrobić naleśniki i rybki też wyglądają obłędnie

Wypas. A na Fallę się czaję
Espresso tonic to właśnie dokładnie to + kostki lodu i cytryna. Myślałam, że to nie może być dobre, a okazało się przepyszne

Współczuję kwarantanny, ale mam nadzieję, że te bagietki trochę to osłodzą

A ja wczoraj zrobiłam taką powiedzmy sałatkę makaronową trochę na ciepło
Na dziś i jutro mam cukinię faszerowaną mięsem i paprykę z tego przepisu https://kuchnialidla.pl/faszerowana-...serem-halloumi ale trochę nagrzebałam w przepisie. Halloumi dałam mniej bo zostawiłam trochę do burgera Personal , kaszy jęczmiennej okazało się, że nie mam to ugotowałam gryczaną, no i zamiast pistacji był słonecznik. Zobaczymy co z tego wyszło, musi mnie powalić ten przepis żebym go powtórzyła bo sporo z nim roboty
TŻ-towi usmażyłam klasyczne mielone
Oj juz mi sie podoba ten przepis . Daj znać Pelagia jak sie udało! Nie mam bakłażana akurat niestety ale moze zamówię na przyszły tydzien.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości