|
|
#4861 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Duphaston w krwi nie wychodzi z tego co kojarzę, więc jak bierzesz to faktycznie bez sensu badać, a masz duże plamienia? Ogólnie krwiaki mam wrażenie, że są coraz częstrze nie wiadomo skąd i dlaczego się biorą najważniejsze żeby się wchłonął, będzie dobrze
odpoczywaj dużo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
Tak, coraz częściej słyszy się o tych krwiakach.
Nie, krew poleciała tylko w czwartek koło południa, wczoraj trochę brudnego śluzu i na razie cisza A beta wzrosła o 63% - niby w normie.
|
|
|
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
Tulipanowysłonecznik trzymam kciuki.
Ja miałam krwiaka w ciąży po t w 7tygodniu. U mnie on miał ok 2,5*2cm i się ewakuował czyli poszła krew, już myślałam że to najgorsze. Brałam duphaston przez kilka dni odpoczywałam tzn. nie nosiłam nic przede wszystkim. I jakoś w 9tc po krwiaku na USG widoczny był tylko pusty ślad. Najważniejsze to myśl pozytywnie i odpoczywaj
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, takie pozytywne wasze sytuacje dodają mi otuchy
|
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, Bardzo powoli rozpoczynam przygotowania do starania się o dziecko.
Jestem dopiero po pierwszej miesiączce id T wiec mam jeszcze trochę czasu.. czy któraś z Was bierze Miovelie do stymulacji i czy wtedy dodatkowo bierze kwas foliowy? Jeden lekarz mówił ze już nie należy, drugi żeby brać i teraz sama nie wiem:/ czy nadmiar kwasu foliowego może zaszkodzić?
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Asvr ja biorę Proovulin, bo ma lepsze proporcje inozytolu niż Miovela
również jestem dopiero po pierwszej miesiączce i dodatkowo biorę foliany jakbyś chciała pogadać o tym to zapraszam na priv. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
asvr mi lekarze mowili ze przekroczenie kwasu foliowego przy staraniach nie ma negatywnego wplywu... mialam po porodzie dwa razy badanie kwasu i dwa razy byl przekroczony znacznie...mimo przyjmowania zmetylowanej formy...wiec napewno sie wchlanial ale bylo go za duzo.
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś mija równo 5 tydzień od zabiegu. Dalej nie mam okresu. W przyszłym tyg. idę do lekarza na kontrolę.
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Ja czekam na okres, powinnam dostać 19, zaczęliśmy starania i szybko przerwaliśmy, bo zorientowałam się, że mam grzybicę pochwy
jutro idę do lekarza, żeby szybko się tego pozbyć, zawsze po braniu antybiotyku się to do mnie przyczepia.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Iskierka, też zawsze to łapie po antybiotyku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4872 |
|
Rozeznanie
|
Jakby tego było mało, myślałam że wyleczyłam to Clotrimazolum, objawy ustapiły a jak się okazało, zaraziłam męża w noc poślubną.. biedny. Jednak maść nie wystarczy, ale następny cykl próbujemy dalej ☺
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Iskierka95 też niestety mi się zdarzały infekcje grzybicze i zawsze mi pomagał lek, który teraz jest dostępny bez recepty - gynoxin optima. Jest też jakaś maść przeznaczona dla facetów, ale chyba ta najskuteczniejsza jest na receptę i ma nazwę na T. Faceci też mogą zażywać tabletki
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Ze dwa lata temu tez mialam ciagle infekcje za infekcja, niczym nie moglam tego wyleczyc, dostawalam leki i po kilku dniach to samo. Az w koncu dowiedzialam sie ze popelniam pare błędów, wiec moze napisze moze tez ktoras z was tego nie wie. Ciagle uzywalam wkładek, cale dnie(no bo ciagle uplawy), spalam zawsze w majtkach i w pizamie (jakos nigdy nie pomyslalam, ze sie spi bez majtek). Odkad przestalam uzywac wkladek, zaczelam nosic tylkp bawelniane majtki no i w nocy spie z reguły w koszuli nocnej bez majtek, albo w luznych spodenkach tez bez majtek. No i wazne ze na okres kupuje tylko rzeczy z bawełny naturalnej bez zadnych dodatkow (ze strony kaya). Uzywam glownie podpasek, tampony okazjonalnie, wkładki tez okazjonalnie przed i po okresie. I od dwoch lat nie miałam zadnej infekcji. Tylko troche to trwalo zanim sie ustabilizowalo. No i nie jem prawie w ogole słodyczy i nabialu
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Też słyszałam o tym, że "wietrzenie" dolnych partii intymnych jest zdrowe. Podobno nie należy też zbyt głęboko się podmywać by nie zaburzać flory bakteryjnej. Ja dodatkowo po każdej miesiączce i przy każdej antybiotykoterapii stosuję globulki z probiotykiem, np lactovaginal. Tak mi kiedyś gin polecił robić bo też miałam infekcję za infekcją
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Tez uzywalam lactovaginalu w hurtowych ilosciach, ale dopiero wlansie wietrzenie mi pomoglo pozbyc sie problemu. Oczywiscie najlepiej zrobic najpierw posiew z pochwy, lekarz dobiera leki, stosujemy je, pozniej probiotyk i wietrzymy
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w interpretacji wynikow badania z krwi (lekarz za kilka dni dopiero)
Kwas foliowy: 37.7 Homocysteina: 6.68 Witamina B12: 582 Wedlug norm podawanych na wyniku wszystko jest OK (tylko kwas foliowy zbyt wysoko). Czy powinnam się martwić zbyt wysokim wynikiem kwasu foliowego, jeśli homocysteina pozostaje w normie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Ps. Oczywiście suplementuje kwas foliowy i witaminki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Platynowa91 normy zależą od laboratorium, ale posiłkując się wiedzą zdobytą na grupie na Fb to wg. Tego co Ci wyszło masz ładne wyniki. homocysteina idealna do starań 6-8
i B12 super A odstawiłaś suplementy przed badaniem? Trzeba przynajmniej dobę przerwy. Masz jakieś poprzednie wyniki zanim zaczęłaś suplementację? Wtedy sama zobaczysz jaka jest tendencja ![]() Nie wiem tylko jak z kwasem foliowym wg norm laboratorium? |
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Milla22 dziękuję z odpowiedź
a jaka to grupa na Facebooku? Właśnie brałam dzień wcześniej suplementy około godziny 16... Badanie krwi zrobiłam kolejnego dnia około 7 rano, wiec może faktycznie powinnam powtórzyć za jakiś czas? Jeśli chodzi o normy laboratoryjne to kwasu powinno być maksymalnie 20 (u mnie wyszło 37.6). Najpierw się tym nie przejęłam - naprawdę suplementuje kwas foliowy (foliany głównie) w końskiej dawce, a ponadto słyszałam, że nadmiar nie szkodzi, a przy staraniach trzeba mieć odpowiedni ,, zapas", bo to znacznie zmniejsza ryzyko wad płodu. Czytałam, że zbyt duży poziom kwasu powinien martwić tylko przy jednocześnie zbyt dużej homocisteinie. Jednak wydaje mi się, że może trochę zbyt duży jest ten mój zapas i powinnam zmniejszyć dawkę albo powtórzyć badanie po krótkiej przerwie od suplementów? Co myślicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4880 |
|
Raczkowanie
|
Platynowa91 grupa na FB to mthfr Polska naprawdę polecam dużo wiedzy porad i pozytywnie zakończonych historii
Napisz tam swoje wyniki. Może rzeczywiście ten kwas masz za wysoki ale potrzeba czasu żeby spadł i nie można brać zwykłego tylko metylowana formę. I wysoki poziom witaminy B12 może pomóc z w zniwelowaniu go. Najważniejsze jednak że masz super homocysteine, bo to jest największy problem. Mi genetyk mówiła że jeśli kwas i homo będzie wysoko a B12 nisko to może świadczyć o problemach z metylacja. |
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, moja przygoda z ponownymi staraniami zakończyła się w czwartek, na świat przyszedł cudowny Synek
️ jestem szczęśliwa i dumna z siebie, że dałam radę psychicznie przejść ta ciążę. Życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego, pokładów siły i pamiętajcie że po burzy zawsze wychodzi słońce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszcie się sobą! Dużo zdrówka i samych radosnych dni! Gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabi121, gratuluję, cudowna wiadomość
. Niech się Synek dobrze chowa duża radości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Gabi121 cudowne wieści
gratulacje ![]() ️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4885 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie gratulacje!!! Cieszę się bardzo! 😍
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
️ ️ ️ ️ jakbyście miały jakieś pytania, to piszcie na priv, zawsze chetmie Was wespreWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez gabi121 Czas edycji: 2020-08-15 o 21:12 |
|
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
Gabi121, gratuluję 🤩
i dzięki za słowa otuchy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Niecałe 6 tygodni po laparoskopii dostałam w końcu okres. A w środę mam iść do ginekologa... Muszę go odwołać czy mogę iść mimo okresu? Jak to jest?
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Pannajoanna71 to chyba zależy od ginekologa i od Twoich oczekiwań. Raczej podczas okresu nie zdobią Ci USG ani dokładniejszych badań. Ja osobiście przełożyłabym wizytę na ,,po okresie"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

odpoczywaj dużo

- niby w normie.

jutro idę do lekarza, żeby szybko się tego pozbyć, zawsze po braniu antybiotyku się to do mnie przyczepia..

️ jestem szczęśliwa i dumna z siebie, że dałam radę psychicznie przejść ta ciążę. Życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego, pokładów siły i pamiętajcie że po burzy zawsze wychodzi słońce 

cieszcie się sobą! Dużo zdrówka i samych radosnych dni! Gratulacje