|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: pierwsza wizyta u ginekologa
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa - zbiorczy!
wlasnie wrocilam do domu. poszlam tam z matka czekalam z 10 minut a to trwalo jak wiecznosc. po chwili pielegniarka mnie wolaze juz moge wejsc i mama za mna wchodzi a lekarz sie pyta mnie o wiek i mowi do mojej matki ze nie wskazane ogolnie zeby pani tez byla przy rozmowie i badaniu wiec ona wyszla. weszlam do pani doktor i zaczelysmy rozmawiac ogolnie chyba byla normalna przeprowszaila wywiad powiedzialam jej o wszystkim i zapytala czy przeprowadzimy badanie to sie zgodzilam niechcetnie;/ kazala mi sie rozebrac do naga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
zdjac spodnie majtki biustonosz wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Przyczajenie
|
Dot.: pierwsza wizyta
mam 16 lat i mam problem....mam zamiar zapisac sie do ginekologa,ale waham się poniewaz kolezanka powiedziala mi ze jest takie prawo -by lekaz mnie zbadał potrzebna jest obecność mamy...;( moja mama wyjechała do senatorium i tak szybko nie wróci,a po drugie nie chce by wiedziała o tej wizycie.czy jesli juz zapisze sie do lekarza i pójde na wizyte i on nie bedzie chciał mnie zbadać to będzie mógł mi zapisać tabletki antykoncepcyjne<nie jestem juz dziewicą>?????jak mam sie przygotowac do takiej wizyty??proszę o szybka odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
ciezko mi w to uwierzyc ale okej
![]() ![]()
![]() |
#1116 |
Przyczajenie
|
no bylam w szpitalu wogole z policja matka okazalo sie na szczescie ze nie przebila blony tylko ja naruszyla ale to i tak tragedia dla mnie samej napewno<placzE> policja spisala wszystko i bdzie sprawa raczej moja mama powiedziala ze tego tak nie popusci latwo dopiero przestalysmy plakac;/ nigdy juz nie pojde do ginekologa jedynie jak bede w ciazy i jak mam teraz powiedziec o tym chlopakowi??? jak ja sama nie umiem sobie tego powiedziec Boze Swiety..................j uz dzwonil i zly na mnie bo mielismy sie dzisiaj spotkac ale ja nie mam sily psychicznie nie umiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Słuchaj, ja rozumiem, że sytuacja była bardzo nieprzyjemna, a lekarka wyjątkowo niekompetentna i gdzieś wcięło jej ludzkie odruchy, także rozumiem, że czujesz się okropnie po tej sytuacji. Jednak myślę, że rezygnowanie z tego powodu z wizyt u ginekologa byłoby bez sensu. A naruszenie błony dziewiczej to nie koniec świata, czasem może się ona całkiem zerwać podczas np. intensywnych ćwiczeń. Nie przejmuj się tym zajściem za bardzo w przyszłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie jedno... co tu może policja zrobić? z jakiego powodu ma być sprawa w sądzie?
![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak swoją drogą, to dobrze że dziewczyny chodzą po tabletki, bo najgorsze myślenie jest takie, gdy ryzykujemy licząc na to, że nie zajdziemy, albo stosunki przerywane |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Dobry ginekolog ... " wejdź tam, użyj opcji przeszukaj ten wątek wpisując swoje miasto i na pewno znajdziesz jakiegos polecanego lekarza ![]()
![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
sprawdzałam, ale nie ma żadnych opinii o ginekologach z mojego miasta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
BAN stały
|
Nie wiem po co na policję. Policja nic nie zdziała, babka mogła uszkodzić niechcący[zawsze mówią,że babki są gorsze,mniej ostrożne] Gorzej jakby to był facet i by coś nie teges zrobił..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewentualnie w googlach może coś znajdziesz ![]()
![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
hmmm licze się z krytyką Wasza po tym poście...hmmm jak dl amnie to to jest grubo przesadzone...za szybko sie to wszystko dzialo,kto od 7-ej przyjmuje w przychodni????????jaki normlany lekarz poprosi zeby kobieta rozebrała sie do naga nie badając jej nawet piersi,co ma do tego policja??nie wierze,że lekarz powiedzial do pacjentki,że od utraty dziewictwa się nie umiera.....sorki,ale mi osobiście tu coś smierdzi....wiem,ze są dziwni lekarze,i konowaly,ale wątpie,ze ta cała sytuacja miała miejsce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanki jeszcze nie były ale masz rację, poszukam w googlach, może coś znajdę, dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeciez powinna chodzić na kontrolę raz w roku...
![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poszłam bo uznałam, że 10 miesięcy przerwy między jednym okresem a drugim to chyba trochę za dużo (przez te 10 miesięcy nie poszłam bo to było w ciągu pierwszych dwóch lat po pierwszej miesiączce i wtedy nie wiedziałam jeszcze, że to, że okres przez pierwsze dwa lata może być nieregularny, nie oznacza aż takich odstępstw od normy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 |
Rozeznanie
|
landryna - nie wiem, skąd Twoja koleżanka ma takie informacje.. ja u ginekologa pierwszy raz byłam w wieku ok. 13 lat [z powodu problemów zdrowotnych] i mimo tak młodego wieku, siedziałam w środku sama
jeśli chcesz, żeby ta wizyta miała sens, szczerze odpowiadaj na wszystkie pytania. a jeśli boisz się powiedzieć, że już nie jesteś dziewicą.. hmm, skoro podjęłaś współżycie, to widocznie jednak uważałaś, że to nic złego, prawda?.. to czego tu się bać?.. dolores, solange, lady - dzięki za Wasze odpowiedzi. chciałabym przeczytać kolejne ![]() dominika, proszę, odpowiedz nam, co właściwie zgłosiła policji Twoja mama? i co potem policja robiła w szpitalu? wybacz, ale mnie też trudno uwierzyć w tę historię..
![]() |
#1129 |
Raczkowanie
|
idygo ja zaliczam sie do tych które poszły z problemami zdrowotnymi a nie po tabletki anty...
a i dominika napisz nam tez jaka byla reakcja doktórki na to wszystko i czy to była prywatna wizyta czy nie,i dlaczego doktórka kazała ci sie do naga rozebrac,udzieliła odp dlaczego?? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Wtajemniczenie
|
za duzo dziwnych rzeczyz eby uwierzyc w takie historie
![]()
![]() |
#1131 |
BAN stały
|
Już widze tą sprawę.
Oskarżona... o przebicie błony ów .... haha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1132 |
Raczkowanie
|
ha a myslałam,że tylko mi tu śmierdzi coś..a nie jestem sama...no tak a policja pewnie jak by usłyszała takie wezwanie,to wybuchnęłaby smiechem,jak ja jak to czytałam..
![]() ![]() a i ten tekst doktórki "musiała przebić błone,bo inaczej sie badania nie da przeprowadzić" śmiech na sali....nie wierze w żadną wizyte u lekarza,wyobraźnia drogiej Dominiki nieźle pracuje..a fakt wakacje się jeszcze nie skończyły i nie ma co robic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 |
Przyczajenie
|
no jednak tak bo lekarz nie mial prawa tego zrobic to mialo byc badanie a nie na ruszanie mojej godnosci itp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! policja wezwanie przyjela i tamta pania wylegitymowali i zbadali alkomatem i zabrali wyniki badan ze szpitala jak mnie zbadala inna pani doktor i znowu strach krew mi sie lala caly czas prawie. Jestem ciekawa co wy bysci na mojej sytuacji zrobily o przerwal blone nic sie nie stalo ?????????? takie latwe jak sie mowi a tak a pro po u mnie w miescie lekarz przyjmuje od 7 do 15 wiec nie wiem o co wam chodzi ta szmata mnie skrzywdzila ......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
no niestety, ale mi sie w to wszystko nie za bardzo chce wierzyc...
nie wiem też jakim sposobem po badaniu ginekologicznym miałaby sie z Ciebie lać krew prawie cały czas...
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lało sie z Ciebie i dalej leje a siedzisz ciagle na kompie i odpisujesz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
Big Grin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Przyczajenie
|
po pierwsze ze naruszyla mi blone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! czy to takie trudne do zrrozumienia??
no dobrze trudno widac ze was lekarz rozdziewiczal !!!!!!!!!!!!! Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-30 o 13:25 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której prosze korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Rozeznanie
|
domi, spokojnie, to, że Ci nie wierzymy, jeszcze nie oznacza, że wolno Ci nas obrażać.. mała, ja rozumiem, że się boisz pierwszej wizyty, ale troszkę przegięłaś z tymi fantazjami; może gdybyś tu nie wplotła policji i tych rzekomych hektolitrów krwi, jeszcze byśmy się na to nabrały..
easy, dziewczyno, czasem lepiej po angielsku zniknąć z imprezy..
![]() |
#1140 |
Przyczajenie
|
no po angielsku to do mnie nie mow bo nie dawno wrocilam z zgaranicy i bylam tam 3 lata a ze umiesz napisac easy to jestes super tak a jak Tobie lekarz blone przebil to co lecialo ropa??
akuat juz mnie lekarka zbadala i sa wyniki badan o bezprawnym naruszeniu blony wiec nie wiem czemu dalej polemizujesz !!!!!! a to takie fajne wedlug ciebie jak lekarz palcem cie rozdziewiczy bo jest takim zawzietym katolikiem!?? Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-30 o 13:27 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której prosze korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.