Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-27, 23:35   #1111
doloresd
Wtajemniczenie

Dot.: Re: pierwsza wizyta u ginekologa

Cytat:
Napisane przez indygo Pokaż wiadomość
pamiętajcie, że dziewictwo jest w naszej PSYCHICE - błona dziewicza to rzecz fizyczna, coś, co może ulec uszkodzeniu nawet podczas jazdy na rowerze. w Waszej głowie jest tak naprawdę dziewictwo...

swoją drogą, trzeba by się zastanowić, czy dziewczyna, której facet głęboko penetruje ją palcami, jest faktycznie jeszcze dziewicą - no, ale to temat na osobną dyskusję

chłopak, który jest zazdrosny o ginekologa, jest wyraźnie jeszcze odrobinę niedojrzały. świetnie, że o tym rozmawiacie, to bardzo, bardzo dobrze o nim świadczy. ale wydaje mi się, że powinien jeszcze trochę poczytać może.. i uświadomić sobie, że to jest BADANIE, a nie.. macanie

dziewczyny, powiedzcie mi, bo jestem ciekawa... czy w dzisiejszych czasach zdarzają się jeszcze nastolatki, które chcą iść do ginekologa po prostu dlatego, żeby sprawdzić swój stan zdrowia, dowiedzieć się czegoś o swoim ciele itd., czy już chodzi się ten pierwszy raz tylko po to, żeby dostać [jeśli nie od razu, to w najbliższej przyszłości] receptę na tabletki?

odpowiecie mi? z góry pięknie dziękuję
Szczerze powiedziawszy to ja poszłam na pierwszą wizytę z ciekawości, ot zobaczyć jak to jest, czy jestem zdrowa, miałam 18 lat i strasznie się bałam. Pani ginekolog zapytała czemu tak późno .. właściwie nie wiedziałam co jej odpowiedzieć, a prawda jest taka, że pochodzę z konserwatywnej rodziny i o ciąży, ginekologu, seksualności się w niej nie rozmawia...Chciałam poczekać do tej 18 nastki by móc pójść sama i zapytać się o wszystkie rzeczy które mnie intrygowały .. Pani ginekolog była bardzo miła i nie rozczarowałam się wizytą, jedyne co mnie zraziło to ból (jak się jest dziewicą to normalne) i to, że okazało się, iż mam bardzo rozległą i mocną błonę, ginekolog zapytała czy ma ją przeciąć, by pierwszy raz (jeśli nastąpił by choć nie planowałam tego ) był łagodniejszy i mniej bolesny... Ale się nie zgodziłam - z perspektywy patrząc żałuję, bo dwa lata później miała a raczej mieliśmy (ja i mój TZ niezły problem z przebiciem Tak ogólnie do tematu czy dziewczyny pierwszy raz chodzą do gina z powodu chęci podjęcia współżycia i czy to jest większość dziewczyn - nie wiem i nie chcę uogólniać W moim przypadku to była ciekawość
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 07:45   #1112
dominika1991
Przyczajenie

Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa - zbiorczy!

wlasnie wrocilam do domu. poszlam tam z matka czekalam z 10 minut a to trwalo jak wiecznosc. po chwili pielegniarka mnie wolaze juz moge wejsc i mama za mna wchodzi a lekarz sie pyta mnie o wiek i mowi do mojej matki ze nie wskazane ogolnie zeby pani tez byla przy rozmowie i badaniu wiec ona wyszla. weszlam do pani doktor i zaczelysmy rozmawiac ogolnie chyba byla normalna przeprowszaila wywiad powiedzialam jej o wszystkim i zapytala czy przeprowadzimy badanie to sie zgodzilam niechcetnie;/ kazala mi sie rozebrac do naga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
zdjac spodnie majtki biustonosz wszystko nie bylo zadnego parawnu nic krzeselko stalo kolo fotela zeby na nie klasc rzeczy;/ rozebralam sie powiedzialam ze jestem dziewica z to moja pierwsza wizyta a ona na to : ale to nie ma nic do znaczenia zbadamy normalnie utrata blony to nie utrata zycia i wtedy sie juz mega przestraszylam. podeszlam do fotela jak mi kazala usadowila mnie i czulam sie jak prostytutka. Rozpoczela badanie najpierw zbadala mnie po wargach dotykajac wszystkiego lacznei z lechtaczka itp pozniej nawet nie powiedziala wlozyla palce tak gleboko ze mni tak zakulo i zabolalo i po chwili co zobaczylam to krew na jej rekawiczkach wpadlam w placz i zaczelam sie drzec mamo i moja mama weszla do pokoju i lekarka mowi zebym sien nie przejmowala to nic musiala przebic blone bo inaczej badania sie nie da przeprowadzic a ja jej powiedziala ze przez odbyt na poczatku to odp ze przez odbyt to badaja panowie lekarze. moja mama pyta sie co pani zrobila itp krew mi do teraz leci choc nie mam okresu mam podpasek i zmieniam co chwile zaraz jade do szpitala moja mama juz zglosila to na policje czyli stracilam dziewicto przez badanie <placzE> nigdy juz do zadnego lekarza nie pojde czemu sie tak stalo
dominika1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 09:23   #1113
landryna1616
Przyczajenie

Dot.: pierwsza wizyta

mam 16 lat i mam problem....mam zamiar zapisac sie do ginekologa,ale waham się poniewaz kolezanka powiedziala mi ze jest takie prawo -by lekaz mnie zbadał potrzebna jest obecność mamy...;( moja mama wyjechała do senatorium i tak szybko nie wróci,a po drugie nie chce by wiedziała o tej wizycie.czy jesli juz zapisze sie do lekarza i pójde na wizyte i on nie bedzie chciał mnie zbadać to będzie mógł mi zapisać tabletki antykoncepcyjne<nie jestem juz dziewicą>?????jak mam sie przygotowac do takiej wizyty??proszę o szybka odp
landryna1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 10:31   #1114
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominika1991 Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam do domu. poszlam tam z matka czekalam z 10 minut a to trwalo jak wiecznosc. po chwili pielegniarka mnie wolaze juz moge wejsc i mama za mna wchodzi a lekarz sie pyta mnie o wiek i mowi do mojej matki ze nie wskazane ogolnie zeby pani tez byla przy rozmowie i badaniu wiec ona wyszla. weszlam do pani doktor i zaczelysmy rozmawiac ogolnie chyba byla normalna przeprowszaila wywiad powiedzialam jej o wszystkim i zapytala czy przeprowadzimy badanie to sie zgodzilam niechcetnie;/ kazala mi sie rozebrac do naga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
zdjac spodnie majtki biustonosz wszystko nie bylo zadnego parawnu nic krzeselko stalo kolo fotela zeby na nie klasc rzeczy;/ rozebralam sie powiedzialam ze jestem dziewica z to moja pierwsza wizyta a ona na to : ale to nie ma nic do znaczenia zbadamy normalnie utrata blony to nie utrata zycia i wtedy sie juz mega przestraszylam. podeszlam do fotela jak mi kazala usadowila mnie i czulam sie jak prostytutka. Rozpoczela badanie najpierw zbadala mnie po wargach dotykajac wszystkiego lacznei z lechtaczka itp pozniej nawet nie powiedziala wlozyla palce tak gleboko ze mni tak zakulo i zabolalo i po chwili co zobaczylam to krew na jej rekawiczkach wpadlam w placz i zaczelam sie drzec mamo i moja mama weszla do pokoju i lekarka mowi zebym sien nie przejmowala to nic musiala przebic blone bo inaczej badania sie nie da przeprowadzic a ja jej powiedziala ze przez odbyt na poczatku to odp ze przez odbyt to badaja panowie lekarze. moja mama pyta sie co pani zrobila itp krew mi do teraz leci choc nie mam okresu mam podpasek i zmieniam co chwile zaraz jade do szpitala moja mama juz zglosila to na policje czyli stracilam dziewicto przez badanie <placzE> nigdy juz do zadnego lekarza nie pojde czemu sie tak stalo
Jednym słowem tragedia???? Jak tak można ! ta pani na pewno minęła się z powołaniem Dobrze, że twoja mama interweniowała...Musisz się uspokoić choć wiem, że może być ci ciężko Po prostu lekarze to też ludzie i też zdarzają się wśród nich nienormalne jednostki i po prostu nie można tego przemilczeć i trzeba doprowadzić do tego żeby ta pani nigdy nie wykonywała już tego zawodu... Co do ginekologów to naprawdę nie wszyscy są tacy ! Istnieją na tym świecie mądrzy i mili lekarze- trzeba tylko ich poszukać... Ja w swoim życiu najprzykrzejsze (prócz 1 wizyty) wspomnienia mam z paniami - ginekologami - jak dla mnie zawsze były mniej delikatne niż mężczyźni i bardziej bagatelizowały moje różne infekcje : bo to kobiece, bo kobieta musi trochę pocierpieć (takie teksty słyszałam). To co ci się przydarzyło to karygodne i nic nie tłumaczy zachowania tej pani ...Trzymaj się
Stary 2008-08-28, 10:58   #1115
wpaula
Wtajemniczenie

ciezko mi w to uwierzyc ale okej jesli naprawde taka sytuacja miala meijsce to wspollczuje
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 15:27   #1116
dominika1991
Przyczajenie

no bylam w szpitalu wogole z policja matka okazalo sie na szczescie ze nie przebila blony tylko ja naruszyla ale to i tak tragedia dla mnie samej napewno<placzE> policja spisala wszystko i bdzie sprawa raczej moja mama powiedziala ze tego tak nie popusci latwo dopiero przestalysmy plakac;/ nigdy juz nie pojde do ginekologa jedynie jak bede w ciazy i jak mam teraz powiedziec o tym chlopakowi??? jak ja sama nie umiem sobie tego powiedziec Boze Swiety..................j uz dzwonil i zly na mnie bo mielismy sie dzisiaj spotkac ale ja nie mam sily psychicznie nie umiem
Stary 2008-08-28, 15:40   #1117
lady karen
Zadomowienie

Słuchaj, ja rozumiem, że sytuacja była bardzo nieprzyjemna, a lekarka wyjątkowo niekompetentna i gdzieś wcięło jej ludzkie odruchy, także rozumiem, że czujesz się okropnie po tej sytuacji. Jednak myślę, że rezygnowanie z tego powodu z wizyt u ginekologa byłoby bez sensu. A naruszenie błony dziewiczej to nie koniec świata, czasem może się ona całkiem zerwać podczas np. intensywnych ćwiczeń. Nie przejmuj się tym zajściem za bardzo w przyszłości
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 15:42   #1118
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez lady karen Pokaż wiadomość
Słuchaj, ja rozumiem, że sytuacja była bardzo nieprzyjemna, a lekarka wyjątkowo niekompetentna i gdzieś wcięło jej ludzkie odruchy, także rozumiem, że czujesz się okropnie po tej sytuacji. Jednak myślę, że rezygnowanie z tego powodu z wizyt u ginekologa byłoby bez sensu. A naruszenie błony dziewiczej to nie koniec świata, czasem może się ona całkiem zerwać podczas np. intensywnych ćwiczeń. Nie przejmuj się tym zajściem za bardzo w przyszłości
zgadzam sie
zastanawia mnie jedno...
co tu może policja zrobić?
z jakiego powodu ma być sprawa w sądzie?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 15:49   #1119
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
pamiętajcie, że dziewictwo jest w naszej PSYCHICE - błona dziewicza to rzecz fizyczna, coś, co może ulec uszkodzeniu nawet podczas jazdy na rowerze. w Waszej głowie jest tak naprawdę dziewictwo...

swoją drogą, trzeba by się zastanowić, czy dziewczyna, której facet głęboko penetruje ją palcami, jest faktycznie jeszcze dziewicą - no, ale to temat na osobną dyskusję

chłopak, który jest zazdrosny o ginekologa, jest wyraźnie jeszcze odrobinę niedojrzały. świetnie, że o tym rozmawiacie, to bardzo, bardzo dobrze o nim świadczy. ale wydaje mi się, że powinien jeszcze trochę poczytać może.. i uświadomić sobie, że to jest BADANIE, a nie.. macanie

dziewczyny, powiedzcie mi, bo jestem ciekawa... czy w dzisiejszych czasach zdarzają się jeszcze nastolatki, które chcą iść do ginekologa po prostu dlatego, żeby sprawdzić swój stan zdrowia, dowiedzieć się czegoś o swoim ciele itd., czy już chodzi się ten pierwszy raz tylko po to, żeby dostać [jeśli nie od razu, to w najbliższej przyszłości] receptę na tabletki?

owszem, jestem najlepszym przykładem. Mam 16lat, idę do ginekologa, dlatego że powinnam, nie mam żadnego lęku przed wizytą, tylko nie bardzo mam się kogo poradzić gdzie pójść.

A tak swoją drogą, to dobrze że dziewczyny chodzą po tabletki, bo najgorsze myślenie jest takie, gdy ryzykujemy licząc na to, że nie zajdziemy, albo stosunki przerywane
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 15:53   #1120
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
owszem, jestem najlepszym przykładem. Mam 16lat, idę do ginekologa, dlatego że powinnam, nie mam żadnego lęku przed wizytą, tylko nie bardzo mam się kogo poradzić gdzie pójść.
na górze masz wątek:

"Dobry ginekolog ... "
wejdź tam, użyj opcji przeszukaj ten wątek wpisując swoje miasto i na pewno znajdziesz jakiegos polecanego lekarza

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-08-28, 16:04   #1121
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
na górze masz wątek:

"Dobry ginekolog ... "
wejdź tam, użyj opcji przeszukaj ten wątek wpisując swoje miasto i na pewno znajdziesz jakiegos polecanego lekarza
sprawdzałam, ale nie ma żadnych opinii o ginekologach z mojego miasta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 16:08   #1122
SeaOfLove
BAN stały

Nie wiem po co na policję. Policja nic nie zdziała, babka mogła uszkodzić niechcący[zawsze mówią,że babki są gorsze,mniej ostrożne] Gorzej jakby to był facet i by coś nie teges zrobił..
SeaOfLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:09   #1123
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
sprawdzałam, ale nie ma żadnych opinii o ginekologach z mojego miasta
hmm... no to nie wiem, popytaj mamę czy jakąś znajomą, koleżankę gdzie chodzi
ewentualnie w googlach może coś znajdziesz

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-08-28, 16:23   #1124
postrzelona20
Raczkowanie

hmmm licze się z krytyką Wasza po tym poście...hmmm jak dl amnie to to jest grubo przesadzone...za szybko sie to wszystko dzialo,kto od 7-ej przyjmuje w przychodni????????jaki normlany lekarz poprosi zeby kobieta rozebrała sie do naga nie badając jej nawet piersi,co ma do tego policja??nie wierze,że lekarz powiedzial do pacjentki,że od utraty dziewictwa się nie umiera.....sorki,ale mi osobiście tu coś smierdzi....wiem,ze są dziwni lekarze,i konowaly,ale wątpie,ze ta cała sytuacja miała miejsce...
postrzelona20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:24   #1125
solange421
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
hmm... no to nie wiem, popytaj mamę czy jakąś znajomą, koleżankę gdzie chodzi
ewentualnie w googlach może coś znajdziesz
mama nie chodzi.. eh.. wiem, niedługo ją sama wygonię do gina, bo chyba ostatnio była 12 lat temu.
koleżanki jeszcze nie były
ale masz rację, poszukam w googlach, może coś znajdę, dzięki
Stary 2008-08-28, 16:27   #1126
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
mama nie chodzi.. eh.. wiem, niedługo ją sama wygonię do gina, bo chyba ostatnio była 12 lat temu.
koleżanki jeszcze nie były
ale masz rację, poszukam w googlach, może coś znajdę, dzięki
zdecydowanie powinnaś mame wygonic
przeciez powinna chodzić na kontrolę raz w roku...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-08-28, 16:35   #1127
lady karen
Zadomowienie

Cytat:

Ja poszłam bo uznałam, że 10 miesięcy przerwy między jednym okresem a drugim to chyba trochę za dużo (przez te 10 miesięcy nie poszłam bo to było w ciągu pierwszych dwóch lat po pierwszej miesiączce i wtedy nie wiedziałam jeszcze, że to, że okres przez pierwsze dwa lata może być nieregularny, nie oznacza aż takich odstępstw od normy więc poszłam, jak tylko się dowiedziałam, że to jednak nie jest normalne), a poza tym miałam 16 lat i uznałam, że chyba pora by było się wybrać, zwłaszcza że nie byłam już dziewicą od kilku miesięcy, a wiedziałam, że jeśli rozpocznie się już współżycie to zdecydowanie trzeba się udać Tak więc sama nie wiem, do której grupy się zaliczam
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 16:48   #1128
indygo
Rozeznanie

landryna - nie wiem, skąd Twoja koleżanka ma takie informacje.. ja u ginekologa pierwszy raz byłam w wieku ok. 13 lat [z powodu problemów zdrowotnych] i mimo tak młodego wieku, siedziałam w środku sama
jeśli chcesz, żeby ta wizyta miała sens, szczerze odpowiadaj na wszystkie pytania. a jeśli boisz się powiedzieć, że już nie jesteś dziewicą.. hmm, skoro podjęłaś współżycie, to widocznie jednak uważałaś, że to nic złego, prawda?.. to czego tu się bać?..

dolores, solange, lady - dzięki za Wasze odpowiedzi. chciałabym przeczytać kolejne

dominika, proszę, odpowiedz nam, co właściwie zgłosiła policji Twoja mama? i co potem policja robiła w szpitalu?
wybacz, ale mnie też trudno uwierzyć w tę historię..
Stary 2008-08-28, 16:59   #1129
postrzelona20
Raczkowanie

idygo ja zaliczam sie do tych które poszły z problemami zdrowotnymi a nie po tabletki anty...
a i dominika napisz nam tez jaka byla reakcja doktórki na to wszystko i czy to była prywatna wizyta czy nie,i dlaczego doktórka kazała ci sie do naga rozebrac,udzieliła odp dlaczego??
Stary 2008-08-28, 17:31   #1130
wpaula
Wtajemniczenie

za duzo dziwnych rzeczyz eby uwierzyc w takie historie chlopak jakis neinormalny jaki chlopak przejmowalby sie tak dziewictwem dziewczyny normalny chlopak zajalaby sie nim owsze ale w sensie zeby je stracila :d mama tez niezbyt rozgarnieta , obie placzecie niby czemu stalo sie trudno co tu do placzu , na policje z taka sprawa :O ?? do sadu o przerwanie blony :P??
Stary 2008-08-28, 17:36   #1131
SeaOfLove
BAN stały

Już widze tą sprawę.
Oskarżona... o przebicie błony ów .... haha
SeaOfLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 17:52   #1132
postrzelona20
Raczkowanie

ha a myslałam,że tylko mi tu śmierdzi coś..a nie jestem sama...no tak a policja pewnie jak by usłyszała takie wezwanie,to wybuchnęłaby smiechem,jak ja jak to czytałam..
a i ten tekst doktórki "musiała przebić błone,bo inaczej sie badania nie da przeprowadzić" śmiech na sali....nie wierze w żadną wizyte u lekarza,wyobraźnia drogiej Dominiki nieźle pracuje..a fakt wakacje się jeszcze nie skończyły i nie ma co robic...
Stary 2008-08-28, 18:17   #1133
dominika1991
Przyczajenie

no jednak tak bo lekarz nie mial prawa tego zrobic to mialo byc badanie a nie na ruszanie mojej godnosci itp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! policja wezwanie przyjela i tamta pania wylegitymowali i zbadali alkomatem i zabrali wyniki badan ze szpitala jak mnie zbadala inna pani doktor i znowu strach krew mi sie lala caly czas prawie. Jestem ciekawa co wy bysci na mojej sytuacji zrobily o przerwal blone nic sie nie stalo ?????????? takie latwe jak sie mowi a tak a pro po u mnie w miescie lekarz przyjmuje od 7 do 15 wiec nie wiem o co wam chodzi ta szmata mnie skrzywdzila ......
Stary 2008-08-28, 18:20   #1134
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

no niestety, ale mi sie w to wszystko nie za bardzo chce wierzyc...
nie wiem też jakim sposobem po badaniu ginekologicznym miałaby sie z Ciebie lać krew prawie cały czas...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-08-29, 00:33   #1135
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominika1991 Pokaż wiadomość
no jednak tak bo lekarz nie mial prawa tego zrobic to mialo byc badanie a nie na ruszanie mojej godnosci itp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! policja wezwanie przyjela i tamta pania wylegitymowali i zbadali alkomatem i zabrali wyniki badan ze szpitala jak mnie zbadala inna pani doktor i znowu strach krew mi sie lala caly czas prawie. Jestem ciekawa co wy bysci na mojej sytuacji zrobily o przerwal blone nic sie nie stalo ?????????? takie latwe jak sie mowi a tak a pro po u mnie w miescie lekarz przyjmuje od 7 do 15 wiec nie wiem o co wam chodzi ta szmata mnie skrzywdzila ......

lało sie z Ciebie i dalej leje a siedzisz ciagle na kompie i odpisujesz zdazylas nawet byc u innej lekarkiehhh jesli sprawa dotyczy dziewictwa to wiesz ze w sadzie pzred wsyztkimi bedziesz musiala to zaprezentowac ??? ;PPPPP
Stary 2008-08-29, 08:49   #1136
ana2239
Raczkowanie

Big Grin
ana2239 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 14:31   #1137
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
lało sie z Ciebie i dalej leje a siedzisz ciagle na kompie i odpisujesz zdazylas nawet byc u innej lekarkiehhh jesli sprawa dotyczy dziewictwa to wiesz ze w sadzie pzred wsyztkimi bedziesz musiala to zaprezentowac ??? ;PPPPP
Współczułam jej, ale dzięki twojemu postowi i innych dziewczyn dochodzę do wniosku, że to tania prowokacja chyba niektórzy lubią zwracać na siebie uwagę ....
Stary 2008-08-29, 16:52   #1138
dominika1991
Przyczajenie

po pierwsze ze naruszyla mi blone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! czy to takie trudne do zrrozumienia??

no dobrze trudno widac ze was lekarz rozdziewiczal !!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-30 o 13:25 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której prosze korzystać!
Stary 2008-08-29, 17:53   #1139
indygo
Rozeznanie

domi, spokojnie, to, że Ci nie wierzymy, jeszcze nie oznacza, że wolno Ci nas obrażać.. mała, ja rozumiem, że się boisz pierwszej wizyty, ale troszkę przegięłaś z tymi fantazjami; może gdybyś tu nie wplotła policji i tych rzekomych hektolitrów krwi, jeszcze byśmy się na to nabrały..
easy, dziewczyno, czasem lepiej po angielsku zniknąć z imprezy..
Stary 2008-08-29, 21:16   #1140
dominika1991
Przyczajenie

no po angielsku to do mnie nie mow bo nie dawno wrocilam z zgaranicy i bylam tam 3 lata a ze umiesz napisac easy to jestes super tak a jak Tobie lekarz blone przebil to co lecialo ropa??

akuat juz mnie lekarka zbadala i sa wyniki badan o bezprawnym naruszeniu blony wiec nie wiem czemu dalej polemizujesz !!!!!! a to takie fajne wedlug ciebie jak lekarz palcem cie rozdziewiczy bo jest takim zawzietym katolikiem!??

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-30 o 13:27 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytowania, z której prosze korzystać!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości