Mamusie październik 2020 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-08-18, 13:27   #4771
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październik 2020

Hej! Ja nie mam za dużo tych ciuszków, będę układać w pojemnikach plastikowych przezroczystych w szafie, albo warstwami złożone tylko na pół żeby było widać co się wyciąga albo ruloniki. Bo wątpię ze potem jakoś będzie mi się chciało utrzymywać jakiś super porządek wymyślony ogólnie wyjdą mi z 4 małe pojemniki posegregowane rodzajem i rozmiarem i pewnie jeden na małe pierdołki typu czapki czy skarpeteczki. Czyli bez jakiejś filozofii bo potem będzie jak na tym memie wyżej, szczególnie jak mąż tam będzie gmerał

Też się nie mogę zebrać, ja mam w kolejce naklejki na ścianę i nie mogę się zabrać a dopiero potem pranie, raczej w tym tygodniu nie zacznę jednak prania Ale trudno, jest jeszcze trochę czasu, nie przejmuję się. Szczególnie ze wczoraj i jutro mamy szkoły rodzenia wieczorami wiec dużo czasu to zajmuje.

A szkoła rodzenia super szczególnie jak było w planie dla mojego męża który w ogóle zielony w temacie dzieci

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 13:55   #4772
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Ja mam ostatnio słabe dni Nie mogę spać w nocy, budzę się na siku 2-3 razy, ciężko mi wstać z łóżka :/ Ogólnie czuje się jak słoń Nie mogę się zabrać za ogarnianie ubranek. Nic mi się nie chce.
To sobie pomarudzilam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
wiem co czujesz, mam tak samo, tylko wstaje z 6 razy...

kanarkowaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 14:19   #4773
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Ja mam ostatnio słabe dni Nie mogę spać w nocy, budzę się na siku 2-3 razy, ciężko mi wstać z łóżka :/ Ogólnie czuje się jak słoń Nie mogę się zabrać za ogarnianie ubranek. Nic mi się nie chce.
To sobie pomarudzilam

Ja też mam problem ze spaniem
Cytat:
Napisane przez agra123 Pokaż wiadomość
Ja myślę że nie ma co się wczuwac bardzo w to układanie. Kiedyś takie zdjęcie w necie krążyło jak wygląda komoda z ciuszkami przed porodem, a jak po pierwszej zmianie pieluchy jak znajdę to wrzucę

U nas to jest tak, że ja nawet nie zamierzam się jakoś wczuwać tylko generalnie nie mam pomysłu jak ogarnąć rzeczy w szafie bo wszedzie wszyscy mają komody czy układać w szafie na półkach czy w pojemnikach czy po rodzaju ciuszkow czy może po rozmiarze

Chyba w komodzie byłoby łatwiej, ale tak cisnęłam męża na to że szafa jest niezbędna że w życiu nie przyznam przed nim, że na razie nie jest niezbędna

Stary 2020-08-18, 14:40   #4774
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FALLinLOVE Pokaż wiadomość
Ja też mam problem ze spaniem U nas to jest tak, że ja nawet nie zamierzam się jakoś wczuwać tylko generalnie nie mam pomysłu jak ogarnąć rzeczy w szafie bo wszedzie wszyscy mają komody czy układać w szafie na półkach czy w pojemnikach czy po rodzaju ciuszkow czy może po rozmiarze

Chyba w komodzie byłoby łatwiej, ale tak cisnęłam męża na to że szafa jest niezbędna że w życiu nie przyznam przed nim, że na razie nie jest niezbędna

haha 🤣
przyjaciółka ma w szafie i sobie chwali jak coś 🤭

Stary 2020-08-18, 14:51   #4775
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
haha 🤣
przyjaciółka ma w szafie i sobie chwali jak coś 🤭

Ooo dobrze wiedzieć jakoś to ogarnę ostatecznie

Dziewczyny pisałam na fb ale może tu będzie szybciej - jak mam wyprac rozek i kokon? Mogę je wrzucić normalnie razem do pralki? Na jaką temp?

Stary 2020-08-18, 15:08   #4776
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo dobrze wiedzieć jakoś to ogarnę ostatecznie

Dziewczyny pisałam na fb ale może tu będzie szybciej - jak mam wyprac rozek i kokon? Mogę je wrzucić normalnie razem do pralki? Na jaką temp?

ja kołderke minky wypralam w 40 stopniach normalnie i przeżyła, rożek też tak planuje, kokonu nie mam

Stary 2020-08-18, 15:12   #4777
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez kanarkowaaa Pokaż wiadomość
ja kołderke minky wypralam w 40 stopniach normalnie i przeżyła, rożek też tak planuje, kokonu nie mam

Chyba spróbuję to wrzucić wszystko na delikatny program/pranie reczne, tam mam temp 30 czy 40 stopni, bez wirowania. Powinno być ok

Stary 2020-08-18, 15:48   #4778
agra123
Raczkowanie

Cytat:
Chyba spróbuję to wrzucić wszystko na delikatny program/pranie reczne, tam mam temp 30 czy 40 stopni, bez wirowania. Powinno być ok

Tak będzie chyba najlepiej. Ja później już prałam z wirowaniem, bo często różek był w kupie.

agra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 16:23   #4779
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

właśnie mi się przypomniało, ze wyrzuciłam starą deske do prasowania i miałam kupić nową. dobrze, że nie zaczęłam prać tych ubranek 🤣

Stary 2020-08-18, 16:47   #4780
juka_juka
Wtajemniczenie

Ooo tak. Te fotki idealnie obrazują moje podejście 🤣Totalnie się nie przejmuje co i jak. W jednej szufladzie ubranka, w drugiej pieluchy, w trzeciej prześcieradła, śpiworki itd. Szczerze mówiąc nawet nie prasuje. Córce wyprasowałam może że dwa razy 🤷☠♀️Zawsze starałam się tak rozłożyć po praniu żeby były jak najmniej wygniecione.Zreszta,ona tak ulewała, przebierałam ją kilka razy dziennie. Chyba musiałabym codziennie stać i prasować 😁Teraz przy drugim dziecku totalny luz. Obym dała radę jako tako mieszkanie ogarnąć i ugotować co przy dwójce i tak będzie wyczynem. Spakowałam w końcu torbę. Niby wielka a ledwo się zmieściłam. Niestety szpital nie zapewnia nic i muszę wziąć wszystko.

Annie witamy w słodkim gronie 😉dasz radę choć nie jest lekko. Na szczęście nieduzo nam zostało.

Kanarkowa to ja ostatnio wstawalam 7! razy. Normalnie rekord pobilam.. A tak to 4 razy to u mnie norma. Ja mam problem z zaśnięciem,jak już zasnę to śpię twardo. Ogólnie czuje się gorzej niż wcześniej ale nie narzekam bo wiem co jeszcze mnie czeka 🤣
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 17:18   #4781
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ooo tak. Te fotki idealnie obrazują moje podejście 🤣Totalnie się nie przejmuje co i jak. W jednej szufladzie ubranka, w drugiej pieluchy, w trzeciej prześcieradła, śpiworki itd. Szczerze mówiąc nawet nie prasuje. Córce wyprasowałam może że dwa razy 🤷♀️Zawsze starałam się tak rozłożyć po praniu żeby były jak najmniej wygniecione.Zreszta,ona tak ulewała, przebierałam ją kilka razy dziennie. Chyba musiałabym codziennie stać i prasować Teraz przy drugim dziecku totalny luz. Obym dała radę jako tako mieszkanie ogarnąć i ugotować co przy dwójce i tak będzie wyczynem. Spakowałam w końcu torbę. Niby wielka a ledwo się zmieściłam. Niestety szpital nie zapewnia nic i muszę wziąć wszystko.

Annie witamy w słodkim gronie dasz radę choć nie jest lekko. Na szczęście nieduzo nam zostało.

Kanarkowa to ja ostatnio wstawalam 7! razy. Normalnie rekord pobilam.. A tak to 4 razy to u mnie norma. Ja mam problem z zaśnięciem,jak już zasnę to śpię twardo. Ogólnie czuje się gorzej niż wcześniej ale nie narzekam bo wiem co jeszcze mnie czeka 🤣
ja już czasami zamrożę jakiś obiad, żeby było "W razie co" ja się też obawiam tej organizacji ale mi ma szczęście też już syn dużo pomoże gorzej tylko, bo jakoś nie widzę tego cyrku przy odbieraniu go ze szkoły 🤪

Stary 2020-08-18, 18:10   #4782
FALLinLOVE
Realistka

Rozłożyłam wiekszosc ciuszkow (fotki na fb), żeby sprawdzić ile tego mam. Nie zmieściły się w pokoju na podłodze 🤦☠♀️🤦☠♀️ dużych rozmiarów już nie wyciągałam bo nie było gdzie.

Chyba starczy ☠♀️

Stary 2020-08-18, 18:31   #4783
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozłożyłam wiekszosc ciuszkow (fotki na fb), żeby sprawdzić ile tego mam. Nie zmieściły się w pokoju na podłodze 🤦♀️🤦♀️ dużych rozmiarów już nie wyciągałam bo nie było gdzie.

Chyba starczy ♀️

widziałam, cieszę się, że nie tylko ja mam ciuszkow jak dla 3 noworodków 🤣

Stary 2020-08-18, 18:36   #4784
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej mialam dziś wizytw i jednak synek rośnie super, jest rowno na 50 centylu i wazy 2 kg (dzis 34+1). Do tego w koncu jest ulozony glowkowo więc oby juz tak zostało następna wozyta za 3 tygodnie w 37 tygodniu i wtedy pobranie gbs i zobaczymy co dalej

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 18:56   #4785
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Hej mialam dziś wizytw i jednak synek rośnie super, jest rowno na 50 centylu i wazy 2 kg (dzis 34+1). Do tego w koncu jest ulozony glowkowo więc oby juz tak zostało następna wozyta za 3 tygodnie w 37 tygodniu i wtedy pobranie gbs i zobaczymy co dalej

Super
Też mam masę ciuszkow ale jedynie póki co posortowalam je kolorami do prania. Dzisiaj poszły dwie pralki różowych jak juz wszystko popiorę i poprasuję bede sortować rozmiarami bo z tego co widzialam to metki nie zawsze sie pokrywają z rozmiarem rzeczywistym.

Stary 2020-08-18, 19:20   #4786
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Super
Też mam masę ciuszkow ale jedynie póki co posortowalam je kolorami do prania. Dzisiaj poszły dwie pralki różowych jak juz wszystko popiorę i poprasuję bede sortować rozmiarami bo z tego co widzialam to metki nie zawsze sie pokrywają z rozmiarem rzeczywistym.

No ja mam z tym właśnie największy problem, zwłaszcza że niektóre rozmiary się nie pokrywają, a na niektórych rozmiarów w ogóle nie mam, ale bo opisane w kg więc nie wiem jak to traktować

Jak sortujecie do prania to np. Pranie białe to naprawdę czysto białe rzeczy czy jasne, albo w białe we wzorki też? Bo dla siebie to zawsze robię białe w znaczeniu jasne, również jasnożółte, jasnoszare czy coś. Dla dziecka trzeba to jakoś bardziej rygorystycznie dzielić?

I drugie pytanie, czy jak wrzucam białe bawełniane body to mogę do tego dorzucić pajacyki które są białe ale z tego bardziej miękkiego materiału?

Stary 2020-08-18, 19:25   #4787
arenika
Zadomowienie

Moje białe pra ie to białe z dodatkiem moloru tez jakies wzorki albo coś. Ale dodatkowo i tak używam husteczek wyłapujacych kolor. Welurowe ubranka prałam z bawełnianymi ic sie nie stało. Osobno planuję prać sweterki i takie grubsze misiowe.

Stary 2020-08-18, 19:38   #4788
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Moje białe pra ie to białe z dodatkiem moloru tez jakies wzorki albo coś. Ale dodatkowo i tak używam husteczek wyłapujacych kolor. Welurowe ubranka prałam z bawełnianymi ic sie nie stało. Osobno planuję prać sweterki i takie grubsze misiowe.

Dzięki! Też tak zrobię mam nadzieję, że będzie ok misiowe muszę jeszcze dokupić że 2 sztuki więc akurat wypiorę na końcu zacznę chyba od białych.

Stary 2020-08-18, 20:18   #4789
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

super ja mam kolejną podobnie, za dwa tygodnie i 5 dni i też już gbs

Stary 2020-08-18, 20:46   #4790
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
No ja mam z tym właśnie największy problem, zwłaszcza że niektóre rozmiary się nie pokrywają, a na niektórych rozmiarów w ogóle nie mam, ale bo opisane w kg więc nie wiem jak to traktować

Jak sortujecie do prania to np. Pranie białe to naprawdę czysto białe rzeczy czy jasne, albo w białe we wzorki też? Bo dla siebie to zawsze robię białe w znaczeniu jasne, również jasnożółte, jasnoszare czy coś. Dla dziecka trzeba to jakoś bardziej rygorystycznie dzielić?

I drugie pytanie, czy jak wrzucam białe bawełniane body to mogę do tego dorzucić pajacyki które są białe ale z tego bardziej miękkiego materiału?

Ja mam akurat dużo czysto białych ubranek i pieluch więc one mi jedną pralkę zajmą. Oddzielnie piore jasne (czyli białe ze wzorkami, szare, błękitne, itp) i oddzielnie ciemne (tylko noe wiem czy nie posegregowac jeszcze oddzielnie np żółtych, musztardowych i ciemnych typu czarny, ciemny szary i granat)

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 21:06   #4791
margitta
Zakorzenienie

Witam się w ósmym miesiącu widzę, że u Was wielkie prania, ja wciąż nie czuję potrzeby Wszystko raz wyprane po zakupie, a drugi raz to sobie na spokojnie we wrześniu wypiorę pewnie.

Ale skatalogowane i spisane mam wszystko, w tym 17 małych czapeczek i 29 par małych skarpetek

Ja mam póki co tak: osobny kosz na skarpetki, osobny na czapeczki i niedrapki, a ubranka ułożone stosikami według rodzajów (body krótki rękaw, body długi, pajace do spania itd.) i to rozmiarami - na wierzchu 56, pod spodem 62. Większe są pochowane w kartony i wyniesione. Ale to tylko moja koncepcja osoby bez żadnego doświadczenia

Stary 2020-08-18, 21:17   #4792
agra123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Ooo tak. Te fotki idealnie obrazują moje podejście 🤣Totalnie się nie przejmuje co i jak. W jednej szufladzie ubranka, w drugiej pieluchy, w trzeciej prześcieradła, śpiworki itd. Szczerze mówiąc nawet nie prasuje. Córce wyprasowałam może że dwa razy 🤷♀️Zawsze starałam się tak rozłożyć po praniu żeby były jak najmniej wygniecione.Zreszta,ona tak ulewała, przebierałam ją kilka razy dziennie. Chyba musiałabym codziennie stać i prasować Teraz przy drugim dziecku totalny luz. Obym dała radę jako tako mieszkanie ogarnąć i ugotować co przy dwójce i tak będzie wyczynem. Spakowałam w końcu torbę. Niby wielka a ledwo się zmieściłam. Niestety szpital nie zapewnia nic i muszę wziąć wszystko.

Annie witamy w słodkim gronie dasz radę choć nie jest lekko. Na szczęście nieduzo nam zostało.

To ja tak samo, później olałam to prasowanie, zwyczajnie nie miałam czasu i siły. Tak samo pranie, na początku specjalne środki do prania dla dzieci itp a potem wrzucałam wszystko już do naszego proszku. Sprawdziłam tylko po pierwszym praniu czy nie ma jakiegoś uczulenia i już prałam wszystko we wspólnym proszku Teraz też kupiłam dzieciecy proszek ale później chce spróbować wyprac w normalnym.

agra123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-18, 21:37   #4793
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

ja też wątpię, że będę mieć siły i czas na prasowanie

Stary 2020-08-19, 08:16   #4794
arenika
Zadomowienie

Hej ja prasuje wszystko teraz na poczatku póki mam czas potem to zobaczę jak wyjdzie. Pierwszy tydzien bede miała pania do pomocy to moze mi poprasuje też jeszcze coś i popierze jak się uzbiera .
Nie wyspałam sie dzisiaj bo córeczka uznała że 23 to idealna pora zeby zacząć imprezę w brzuszku i naciskanie pęcherza mamy. I mielisny z rana jechać z mężem nad morze porobic fotki brzuszkowe ale jakos nam sie nie chciało zrywac chyba odwleczemy to na weekend. Chociaż nie wiem ten mój brzuch czy juz sie nadaje na sesje jakos specjalnie duzy wg mnie nie jest ale moze to tylko moje odczucie

Edytowane przez arenika
Czas edycji: 2020-08-19 o 09:16
arenika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-19, 09:57   #4795
oblakanyobloczek
Rozeznanie

Hej, to ja chyba będę najbardziej z was chu.....ą panią domu/ mamą bo moje ciuszki wszystkie to zajmą jedną, no moooooże maksymalnie dwie pralki, nie mam tego aż tyle (oczywiście nie liczę kocyków, rożka, prześcieradeł, itp)...

Nadal nie biorę się za pranie ani nawet za naklejki Może dziś się uda ruszyć do przodu i chociaż naklejki rozplanować haha. Ciuszki nie prane nigdy po zakupie jeszcze czekają a aż naklejki będą nalepione i gotowe

Do tego wszystkiego zamierzam ciuszki uprać, i w ramach wielkiej ambicji własnej jeden jedyny raz wyprasować. Wątpię że potem to kiedykolwiek powtórzę Lubię mieć czysto w domu, porządek, ale nie uznaję konieczności prasowania rzeczy które nie są wygniecione (dla mnie strata czasu), a po suszeniu w suszarce bębnowej większość jest gładziutka i ciuchy są porządnie wygrzane. To nie czasy kiedy nasze mamy prały we Frani a potem wszystko się kisiło godzinami, słabo odwirowane, gdzieś na strychach czy w innych wilgotnych miejscach. Chyba że się pojawią problemy skórne jakieś to wiadomo że będziemy dostosowywać poziom sterylności ubranek do potrzeb. Wyjściowo zakupiona mała paczka Loveli a jak się skończy spróbuję prać w tym co wszystko inne jeśli będzie ok.

Z drugiej strony w sumie trochę wam zazdroszczę ze macie chęci i siły na to wszystko, ale uważam ze każdy powinien robić jak on uważa za słuszne i to jest super że ile mam tyle zdań i każda wybiera co dla niej najlepsze

oblakanyobloczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-19, 10:09   #4796
margitta
Zakorzenienie

To ja też jestem ch... panią domu, bo ja generalnie nic nie prasuję w domu... jedynie sobie czasem sukienkę jak bardzo wymięta Dziecku też nie zamierzam raczej prasować, no może body i pajace cienkie wyprasuję raz jak taka presja Obiadów to już w ogóle nawet nie myślę o żadnym mrożeniu, bo po pierwsze mąż gotuje tak samo jak i ja, a po drugie nie jemy codziennie obiadu, prędzej coś zamawiamy albo każdy je coś tam swojego.

I nie mam żadnych naklejek i nie będę mieć

Ale w domu mam raczej porządek, więc chyba nie ma tragedii

Stary 2020-08-19, 10:19   #4797
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

u mnie żelazko to też tylko od święta 🤣
wyspałam się wstawalam w nocy tylko 5 razy 🤣 Ale obudziłam się ostatecznie przed chwilą 🤪
u nas całą noc lało coś pięknego

i nawet chyba coś mnie chęci ruszyły i być może pójdzie jakaś pralka z rzeczami dla małej 🤭

Stary 2020-08-19, 10:34   #4798
nancy822
Zadomowienie

Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i 3 razy usłyszałam, że to chyba już końcówka, nie? Ja, że nieee, jeszcze 2 miesiące Ma się ten brzuchol
A jutro w końcu idziemy na prenatalne.
Co do prasowania to starszemu tylko raz czy dwa razy na samym początku prasowałam. Później już nie. I teraz mu prasuje bo to już takie wielkie te ciuchy ma, nie lubię jak są pomięte Sobie prasuje tylko jak widzę, że bardzo mam pomięte

nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-08-19, 10:36   #4799
FALLinLOVE
Realistka

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Hej, to ja chyba będę najbardziej z was chu.....ą panią domu/ mamą bo moje ciuszki wszystkie to zajmą jedną, no moooooże maksymalnie dwie pralki, nie mam tego aż tyle (oczywiście nie liczę kocyków, rożka, prześcieradeł, itp)...

Nadal nie biorę się za pranie ani nawet za naklejki Może dziś się uda ruszyć do przodu i chociaż naklejki rozplanować haha. Ciuszki nie prane nigdy po zakupie jeszcze czekają a aż naklejki będą nalepione i gotowe

Do tego wszystkiego zamierzam ciuszki uprać, i w ramach wielkiej ambicji własnej jeden jedyny raz wyprasować. Wątpię że potem to kiedykolwiek powtórzę Lubię mieć czysto w domu, porządek, ale nie uznaję konieczności prasowania rzeczy które nie są wygniecione (dla mnie strata czasu), a po suszeniu w suszarce bębnowej większość jest gładziutka i ciuchy są porządnie wygrzane. To nie czasy kiedy nasze mamy prały we Frani a potem wszystko się kisiło godzinami, słabo odwirowane, gdzieś na strychach czy w innych wilgotnych miejscach. Chyba że się pojawią problemy skórne jakieś to wiadomo że będziemy dostosowywać poziom sterylności ubranek do potrzeb. Wyjściowo zakupiona mała paczka Loveli a jak się skończy spróbuję prać w tym co wszystko inne jeśli będzie ok.

Z drugiej strony w sumie trochę wam zazdroszczę ze macie chęci i siły na to wszystko, ale uważam ze każdy powinien robić jak on uważa za słuszne i to jest super że ile mam tyle zdań i każda wybiera co dla niej najlepsze

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
To ja też jestem ch... panią domu, bo ja generalnie nic nie prasuję w domu... jedynie sobie czasem sukienkę jak bardzo wymięta Dziecku też nie zamierzam raczej prasować, no może body i pajace cienkie wyprasuję raz jak taka presja Obiadów to już w ogóle nawet nie myślę o żadnym mrożeniu, bo po pierwsze mąż gotuje tak samo jak i ja, a po drugie nie jemy codziennie obiadu, prędzej coś zamawiamy albo każdy je coś tam swojego.

I nie mam żadnych naklejek i nie będę mieć

Ale w domu mam raczej porządek, więc chyba nie ma tragedii

Nie martwcie się dziewczyny, u mnie stawiam że to będzie pierwsze i jedyne prasowanie rzeczy dla dziecka jednak mam większość używanych więc chce je porządnie żelazkiem wygrzać

Ze swoich rzeczy prasuję tylko to co konieczne np. Koszule, albo jakieś sukienki, raczej rzadko, bo nienawidzę prasować ogólnie, jak było widać we wcześniejszych moich postach z pytaniami, ja jestem straaaasznie słaba w ogarnianiu takich domowych rzeczy, nawet posortowanie tego prania dla dziecka to duże wyzwanie.

Ale bardzo lubię sprzątać i pod tym względem jestem lekka pedantką (w wygniecionych ciuchach) ☠♀️🤦☠♀️

Stary 2020-08-19, 10:56   #4800
kanarkowaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i 3 razy usłyszałam, że to chyba już końcówka, nie? Ja, że nieee, jeszcze 2 miesiące Ma się ten brzuchol
A jutro w końcu idziemy na prenatalne.
Co do prasowania to starszemu tylko raz czy dwa razy na samym początku prasowałam. Później już nie. I teraz mu prasuje bo to już takie wielkie te ciuchy ma, nie lubię jak są pomięte Sobie prasuje tylko jak widzę, że bardzo mam pomięte

mnie bardziej dobija jak teraz ktoś się mnie pyta , na kiedy termin, mówię, że początek października a odpowiedź "aaaa to jeszcze dużo czasu " a ja odliczam dni na ostatnich nogach 🤣

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości