![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Cytat:
I co z kolorystyką? Mojej mamie podoba sie właśnie taki biały. Nie wiem, jakby wygladał ten sam, tylko z niektórymi kwiatami w odcieniach różu (większość biała). Co Ty na to? Sukienka i moja buzia ![]() Bukiet, który mi się podoba: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Przyczajenie
|
http://www.reginadiamante.pl/suknie-...-slubne_11.xml
Witam, proszę o pomoc w wyborze bukietu do sukienki Agnes 1714. Do ślubu pozostało mi dwa tyg a ja nie mam pomysłu na bukiet. Będę bardzo wdzięczna jak dostałabym kilka propozycji na bukiet dla świadkowej sukienkę ma w kolorze fioletowo-zielonym. Z góry dziękuje
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zadomowienie
|
W śród tych znajdziesz co ci potrzeba. Nazwa róży jest nazwą zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
znalazłam na allegro, ciekawy choć bardzo w pastelowych kolorach.
Może kogoś zainspiruje ![]() znalazłam tez nieco żywszy, równiez ładny ![]() agapio pytanie czy będziesz miała tego kwiata zwisającego od sukni? tutaj Panna Młoda nie miała. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=422999141 Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-08-28 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie dziękuję. Czy brzegi tych trzech pierwszych róż nie wyjdą żółtawo na tle białej sukienki? (wiem, że wiercę dziurę w brzuchu, proszę mi wybaczyć
![]() Czy generalnie do mojej sukni lepszy będzie bukiet z takich róż, które wkleiłaś (swoją drogą - piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki kochane moje jestem ździebko podłamana! ![]() Byłam wczoraj molestować kwiaciarkę i jak dowiedziałam się ile będzie kosztował mój wachlarzyk to zemdlałam prawie. Pani mi powiedziała, że jest przy tym mnóstwo pracy i będzie kosztował 250-300 zł. ![]() Ja rozumiem jeszcze dać za bukiet tak do 200 zł, ale to dla mnie za dużo! Mój Pan młody niestety nie zgadza się na taką sumkę, więc muszę wybrać co innego.. ![]() I nadal wracam do punktu wyjścia! Załamka totalna ![]() Help błagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co począć? Co wybrać? Kolor czerwony raczej zostanie, bo do mnie najbardziej pasuje, ale nadal nie wiem jaki kształt bukietu i z jakich kwiatów będzie pasował do mojej figury i sukni! Jesteście moją ostatnią deską ratunku... ![]() ![]() ![]() Buźki żabeczki ![]()
![]() |
#1602 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładna kolorystyka tego pierwszego bukietu, który załączyłaś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
lupita14d ja Cię namocniej przepraszam ale to nie do Ciebie było z tym zwisającym kwiatem od sukni. Myślałam o sukni agapio ojejejej co się ze mną dzieje
![]() już zmieniam w tamtym poście ![]() lupita a do Twojej sukni też by pasował deliaktny bukiet z kilku kali wg mnie, ale to ewalena jest specjalistką ![]() ps. bardzo ładna suknia, można wiedzieć skąd ? jaki model? ![]() ps.ps. powinnysmy otworzyć wątekpt.: Nieudane buekity ślubne. oto co znalazłam przypadkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() link do tego portalu: http://www.edenbridals.com/2195-p-731.html Uśmiałam się z tego bukietu-potworka! ![]() A osobiście skłaniam się bardziej ku tego typu bukietom: |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
bardzo łądny ten 1
![]() ![]() a dla innych wizażanej znalazłam jeszcze ejdną inspirację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biały też nie będzie idealnie biały. Decyzja należy do Ciebie. (zrób losowanie niech ślepy traf dokona wyboru za Ciebie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
Ewalenko, Jolu ratujcie mnie słonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]()
#1609 |
Zadomowienie
|
dziewczynki
ja nie planowałam bukietu. teraz myślę że może coś jednak by się przydało. moja suknia - róż. złoty brudny róż i ecri. do tego opalizuje. na spódnicy ma róże i złote listki. we włosach palnuje złotego kiwatka przypoinajacego kwiaty na sukni. moja prośba - doradzcie jaki kolor kwiatów byłby dobry żeby do tego wszystkiego pasowało. ps- ja bukiet robie sama więc raczej chciałabym kolor pozanć ale jakbyście miały jakieś przykładowe bukiety na których mogłabym sie wzorować to bardzo prosze
#1610 |
Raczkowanie
|
Kasienka moj bukiet bedzie kosztował 250 zł -masakra ale tak to juz jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
Widzę że strasznie porażają was ceny, ale trzeba brać pod uwagę fakt że kwiaty do bukietu ślubnego muszą być pierwszej jakości że kwiaty kupuje się na paczki, że trzeba pojechac na giełdę i trzeba wykonać bukiet.
Przykładowa kalkulacja na najprostszy bukiet typu bidermeir mikrofon 7zł kryza pod mikrofon 7 zł wstążka do owinięcia rączki 3zł perełki lu inne świecidełka min.10zł zielenina 10zł 20 róż (min.)x4 zł = 80zł Koszt materiału to 117 czyli robocizna, dojazd(benzyna),opłaty ZUsowskie , podatek, eksploatacja lokalu to 33zł. Godzina pracy florysty powinna kosztować min. 50zł tj. samo wykonanie Taka wiązanka o jakiej piszę wykonywana jest ok 1godz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Ewalenko- kochana moja w zupełności Cię zrozumiem i masz całkowitą rację
![]() Z pewnością stworzenie jakiegokolwiek bukietu niesie za sobą dużo pracy! Ja tego nie neguję i rozumiem, że niektóre rzeczy po prostu "muszą" kosztować! Mówię jednak, że mnie chyba nie do końca stać na tak duży wydatek. I wolałabym jednak coś mniej kosztownego aczkolwiek równie ładnego i pasującego do mojej sukni, figury i charakteru. Czy jesteś w stanie mi coś polecić słonko?? Bardzo ładnie proszę ![]() I nawet buziaczka daję , żeby Cię troszkę przekupić! ![]()
#1614 |
Zakorzenienie
|
Ewaleno, ja również to rozumiem, tylko że sumując wszystkie wydatki ślub to i tak spory koszt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
To się zgadzamy - ja myślę że koszt samego ślubu jest jak na polskie zarobki ogromny.
Trzeba przy robieniu kalkulacji wesela założyć że bukiet będzie kosztował w granicach 10% wartości sukni. I jeśli to możliwe to targować się (można dzisiaj w każdym sklepie) obniżyć cenę sukni o wartośc bukietu. Nie zawsze się to udaje ale... |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może spróbujesz go wykonać sama. Napiszę ci krok po kroku jak to zrobić. Myślę że powinnaś sie zamknąc kwotą 120-150zł przy zastosowaniu ozdobnego mikrofonu, takiego aby nie trzeba było przygotowywać rączki . Niestety mikrofon kosztuje 40zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie.Czy bukiet z kalii pasowalby do tej sukienki?Jest w kolorze jasnego ecri.A jakie jeszcze kwiaty pasowałyby do niej?Dziękuję za pomoc!
![]() |
#1619 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie Wizażanki
![]() Ja już jestem po swojej pięknej ceremonii ![]() ![]() Pozdrawiam PS. Dwa pierwsze zdjecia to mój bukiet, a dwa kolejne to bukiet świadkowej rzecz jasna.) |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.