![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. III
Cytat:
![]() Bardzo Ci zazdroszczę, pozytywnie oczywiście, Twojej imprezy. Gratulacje. ![]() My zapraszaliśmy około 220 osób. Na chwilę mamy zadeklarowanych 120-130 (czekamy jeszcze na kilka odpowiedzi) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie wróciłam z polowania na bieliznę. Trochę wydałam, ale jestem zadowolona, jednak dobrze dobrana bielizna zdecydowanie poprawia wygląd sylwetki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Aaaa! U mnie już miesiąc po ślubie. Dziewczyny które sa przed - totalnie nie ma sie czym stresować!
U mnie to był najpiękniejszy dzień, ja czułam sie jak milion dolarów, wszystko sie super udało ![]() Jedzenie goście bardzo chwalili, dj się sprawdził - na parkiecie zawsze ktoś tańczył, tort pyszny, pierwszy taniec wyszedł nam idealnie, przysięga też super. Bałam sie ze sie popłacze, ale wyszła elegancko, głośno i wyraźnie. Mówiliśmy bez mikrofonu, a goście mówili ze wszystko bylo słychać. No i do 7 rano przetrwałam w butach na obcasach - nie wiem czy to magia butów czy endorfin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma się czym stresować, gdy wszystko dograne i zaklepane (dj, makijaż, fryzura itd.). Jak tego nie ma, to stres bywa uzasadniony ![]() Wczoraj miałam bardzo nostalgiczny dzień, bo pobeczałam się podczas pisania artykuliku do gazetki ślubnej na temat udanych związków z rodziny. Pisałam o rodzicach i łzy płynęły jak głupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze do ślubu wiele razy się popłaczesz. Emocje są ogromne. Nie można tego do niczego innego porównać. Ja to właściwie jeszcze żyję weselem a to bylo 10 dni temu ![]() Jednak trzeba powoli wracac do rzeczywistości.
![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was była w takiej sytuacji, że musiała zrezygnować z usługodawcy przed samym weselem ? U nas przy mniejszej liczbie osób nie ma sensu brać kamerzysty i fotografa bo to za duże koszta.. i mam dylemat czy lepiej to zrobić 1,5 miesiąca przed ślubem czy czekać do ostatniej chwili...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może warto spytać o okrojony pakiet albo poszukać kogoś z niższej półki cenowej? Fotografa na przygotowania, ceremonię i chwilę na sali można znaleźć i za 1000zł (jeśli to dla Was akceptowalne). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli podejmiecie tę decyzję, to odwołałabym od razu. Może ktoś im wskoczy na Wasze miejsce. Nie odbierajcie ludziom zarobku w tak krótkim czasie przed. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No trochę Cię poniosło oni biorą za jedną imprezę więcej niż ja zarabiam przez caly miesiąc nie lekkiej pracy...więc nie ma co robić z branż weselnej ofiar tej sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Ale jeśli więcej osób czeka do ostatniej chwili z rezygnacją z usługi, to zostają praktycznie z niczym, bo często nie mają żadnego dochodu "gwarantowanego", tylko wszystko ze zleceń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dywagujac od tego z fotografa hym nie rezygnowala jedynie pogadała jeśli bez wesela to zmienić umowę na same przygotowania i ślub. Bo z weselem czy bez zdjęcia ze ślubu chciałbym mieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#315 |
Rozeznanie
|
Tak czy inaczej zaliczkę mają, a jak się odwoła to nie wykonując żadnej usługi mają pieniądze... nie podleliśmy jeszcze ostatecznej decyzji czy rezygnujemy czy nie bo dla nas też nie jest to łatwe
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Od wolałabym już teraz
![]() Ja miałam nie mieć fotografa (bo to tylko 40 osób), a już wiem, że bym żałowała Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem pracownicy z branży weselnej są tak samo ofiarami tej sytuacji, jak i Państwo Młodzi. Ja na Twoim miejscu umówiłabym się z nimi na rozmowę, na pewno coś zaproponują, bo czekanie na ostatnią chwilę jest niepoważne. Ale z fotografa bym nie rezygnowała, jednak to pamiątka na całe życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że wszyscy jesteśmy ofiarami tej sytuacji. Niezależnie od tego, kto ile finansów stracił. Zgadzam się z Tobą w 100%. Zawsze można zapytać, czy ktoś zgodzi się robić zdjęcia np. do pierwszego tańca za obniżoną cenę. Więc nie utrudniajmy sobie wzajemnie. Może ktoś jednak zajmie ten termin fotografowi i kamerzyście, a rezygnując tuż przed, zwłaszcza wiedząc wcześniej o rezygnacji, pozbawiamy ich tej możliwości zarobku. Ja na przykład rezerwowałam kamerę z tygodniowym wyprzedzeniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej jestem za opcją rezygnacji z kamerzysty, chyba fotograf wystarczy, a jakaś pamiątka musi być |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jakie macie piosenki na tort i podziękowanie dla rodziców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
Zespół Jack-Dziękuję rodzicom
![]()
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Podziękowań dla rodziców nie mieliśmy. Zdecydowaliśmy się to zrobić prywatnie.
A co było grane na torcie, to nawet nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
Ja do tortu nie będę nic wybierała. Nie zależy mi na tym. Co będzie to będzie. A co do podziękowań to zastanawiam się. U nas jest w ogóle inna formuła podziękowań, bo dziękuję się rodzicom, dziadkom, chrzestnym i świadkom
![]() A co do podejścia do branży ślubnej. Wszyscy wiemy, że te usługi kosztują, ale uważam, że usługodawcy w branży ślubnej wcale nie mają kolorowo. Weekendy wyjęte z życiorysu, praca po nocach. Na dłuższą metę uważam, że się to odbija. Druga sprawa zrobić dobre zdjęcia czy film to nie jest prosta sprawa. Sprzęty kosztują, a naprawdę co jakiś czas trzeba je wymieniać... I jednak ich praca to nie tylko wesela, ale też potem obróbka. Ja to szanuje i chociaż wiem, że to kosztuje to mam świadomość, że place za coś. A przecież każda z nas mogłaby przejść do pracy w branży ślubnej i zarabiać te kokosy, bo i czemu nie? ![]() ![]() ![]() Kolorowa, ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z usług, bo jest to wspaniała pamiątka. Pomyślałabym ewentualnis nad skróceniem pakietów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
Pinkelephants, masz rację. Jakby te "kokosy" (w tym roku i tak ich nie ma) były takie łatwe do zarobienia, to każdy by się pchał w te bardziej dochodowe branże
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Konto usunięte
|
Hej!
I ja wracam już jako mężatka i to za chwilkę stuknie dwa miesiące (27.06) Podziwiam wszystkie już mężatki, które ogarniały forum przed ślubem i jeszcze ogarnęły tak piękne relacje po ślubie ![]() Co ja mogę napisać - to był najpiękniejszy dzień w życiu, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Dałabym wiele, żeby móc jeszcze raz to przeżyć i zatrzymać te emocje. A pozostaje mi tylko oglądać teledysk (teraz już mi przeszło, ale jak dostaliśmy go to oglądałam kilka razy dziennie ![]() Po ślubie wyjechaliśmy do Porto i stamtąd piechotą poszliśmy do Santiago de Compostela. Nową drogę życia rozpoczęliśmy drogą, nasze camino było piękne ![]() ![]() A sesja w Tatrach bo nie mogło być inaczej ![]() A dziewczynom czekającym bardzo kibicuję no i... trochę zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
[1=2ed7c3fe63037fd23f9d375 7231c9db08aad636a_687197b 175fdf;88076948]Hej!
I ja wracam już jako mężatka i to za chwilkę stuknie dwa miesiące (27.06) Podziwiam wszystkie już mężatki, które ogarniały forum przed ślubem i jeszcze ogarnęły tak piękne relacje po ślubie ![]() Co ja mogę napisać - to był najpiękniejszy dzień w życiu, który przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Dałabym wiele, żeby móc jeszcze raz to przeżyć i zatrzymać te emocje. A pozostaje mi tylko oglądać teledysk (teraz już mi przeszło, ale jak dostaliśmy go to oglądałam kilka razy dziennie ![]() Po ślubie wyjechaliśmy do Porto i stamtąd piechotą poszliśmy do Santiago de Compostela. Nową drogę życia rozpoczęliśmy drogą, nasze camino było piękne ![]() ![]() A sesja w Tatrach bo nie mogło być inaczej ![]() A dziewczynom czekającym bardzo kibicuję no i... trochę zazdroszczę ![]() Tatry uwielbiam i naprawdę zazdroszczę zdjęć! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Ja w ogóle nie wiem, co z tymi podziękowaniami. Chciałabym zrobić, moi rodzice dużo nam pomagają, ale tż tak średnio do tego podchodzi, uważa, że to niepotrzebne, bo jego rodzice są po rozwodzie i nie angażują się za bardzo. Martwię się, że moim będzie przykro, ale na razie temat nie jest jeszcze u nas ruszony.
Co myślicie, jak to zorganizować? Może macie jakieś pomysły na upominek, ale nie dla pary, raczej dla każdego rodzica osobno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prezenty jeszcze niewręczone ![]() Myślę, że jak wytłumaczysz swoim rodzicom i wręczysz im prezent po weselu, to zrozumieją. Jeśli chcecie obdarować też rodziców TŻ to dla mamy może jakiś zabieg spa? Dla taty to nie wiem, zawsze mam problemy z prezentami dla facetów. Przyszła mi do głowy jeszcze przejażdżka samochodem wyścigowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.