|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
https://dobrakaloria.pl/produkt/burger-roslinny/ Dzisiaj znowu żurek. Połowę stanowi to, co zrobiła koleżanka, ale wyszedł jej mało kwaśny, więc go dorobiłam i jest teraz idealny.
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ervisha to inspiracja Pelagii wczesniej wstawiła filmik Lidla. Z serem halloumi. Nie moge sie doczekac kiedy dostanę ta oberżyne. |
|
|
|
|
#3873 |
|
Pani Mizantrop
|
Chyba beda golabki.
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Pelagia my takie sałatki zjadamy na kolację z pieczywem czosnkowym
Faktycznie można tam wrzucić wszystko .U mnie dziś barszcz czerwony z ziemniakami i cebulka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3875 |
|
Konto usunięte
|
Miala byc pomidorowka, ale jest za cieplo na gotowanie.
Mialo byc sushi, ale nie mam wszystkich produktow. Wiec bedzie obiad- nie obiad: bagietka, serrano, fuet, chorizo, aioli, kilka rodzajow serow, winogrona i jeszcze kilka innych dodatkow. |
|
|
|
#3876 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88081019]Wiec bedzie obiad- nie obiad: bagietka, serrano, fuet, chorizo, aioli, kilka rodzajow serow, winogrona i jeszcze kilka innych dodatkow.[/QUOTE]
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- A to nie wiem co to za filmik
|
|
#3878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Pani Mizantrop
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88081223]Tak myslalam, ze to twoje klimaty
[/QUOTE]Oj i to jeszcze jak bardzo moje klimaty A dalabym sie pokroic za codzienna dostawe jeszcze cieplych chrupiacych bulek i bagietek, uwielbiam
|
#3880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pokazuję dzisiejszego kuraka z pieczarkami i porem. Do tego ryż i surówka z kapusty (moja). Jutro powtórka (i nad jezioro jedziemy bo zapowiadają 33 stopnie ).
|
||
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3882 | |||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Obiad dziś zgodnie z planem - mielone, kotlety, surówka wg Lulki, sałata z jogurtem, ziemniaki z koperkiem ...i niewyraźna fotka do tego :P
Edytowane przez Knife_Girl Czas edycji: 2020-08-20 o 21:15 |
|||||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnijcie przepis a surówe
|
#3884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj na obiad zrobiłam szybki makaron z chińśkimi warzywami na pateknie i iecierzycą ze słoika. Dziś przyjeżdża chłopak, więc zacznie wjeżdżać mięso, bo mu bez tego burczy w brzuchu po pół godzinie Dziś na kolacje zupa musztardowa z boczkiem i kiełbasą (jedliśmy na wakacjach i było to pyszne), jutro na obiad zapiekanka farmerska.
|
|
|
|
|
#3885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Pamietam zmorę mojego dzieciństwa piątkowy obiad jajka na twardo w sosie musztardowym . Ochyda to była. Moja mama za nic nie umiała zrobic dobrego sosu muszTardowego. Musze sie Wam pożalić. Glodze moje dziecko . Dwulatek ktory zje jedynie frytki, nuggetsy i paluszki rybne... wstawię Wam trzy posiłki ktore mu podałam z ktorych zjadł jedynie jeden kęs 1. Wczoraj makaron z białym sosem dodałam tam ser comte i kawałek pizzy ktora zrobiłam na obiad. Zjadł jeden kęs pizzy. Makaronu nawet nie tknął. Ani spaghetti ani dinozaury. 2. Śniadanie jajecznica, szynka gofr z suszonymi pomidorami i mozzarella i kawałek sera w kształcie takiego samego pieska. Zjadł tylko tego gofra malutkiego. 3. lunch naleśniki na słono i tost z zemem żurawinowym i serem. Zjadł pol tego kawałka tosta Odechciewa mi sie gotować dla niego i wymyślać . W szkole (obecnie COVID dlatego stołówka u nas nieczynna) narzekają ze on nic nie je i mam mu przygotowywać cos co bedzie jadł . Ja wlasnie nie wiem co on by zjadł. Przerasta mnie karmienie dziecka
|
|||
|
|
|
#3886 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Wow zupa musztardowa? Pierwsze słysze o takiej zupie... zdradzisz coś więcej ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Ale apetyczne posiłki... sama bym takie zjadła To faktycznie ciężko jak nic nie trafia w jego smaki A dobrze pamietam, ze jak był w szpitalu to tam jadł? Bo jak tak to może przygotuj to co jadł tam? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- A u mnie dziś makaron i kurczak z brokułem w sosie śmietanowo-ziołowym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3888 |
|
BAN stały
|
Ja dzis robilam pyszna wietnamska salatke Bun bo nam bo, w wersji z burakiem zamiast miesa. Makaron ryzowy, burak, papryka, ogorek, orzeszki ziemne, mieta i kolendra wietnamska plus sos z wody, octu ryzowego, sosu sojowego i rybnego i brazowego cukru. Plus sok z limonki.
|
|
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiam czy ja cos zle robie... czy zle podaje... okropnie deprymujące to przygotowanie posiłków tym bardziej ze ja przeciez kocham gotować i gdyby tylko było cos co mu smakuje to bym mu trzy razy w tygodniu dawała. Ale oprócz frytek (i to jeszcze nie każdych frytek tylko musza byc literki z tłuczonych ziemniaków i nuggetsow (nuggetsy z francuskiego kurczaka Tylko Cytat:
![]() U mnie dzis choucroutte dâAlsace. Czyli danie francuskie ktore uwielbiam. Dostałam Wszytskie składniki we Fr jedynie kapustę kiszona mam Polska. Aha u mnie podane z bagietka bez ziemniaków. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2020-08-21 o 14:33 |
||
|
|
|
#3890 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
O kurcze to przepraszam za pomyłkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3891 |
|
zielony stworek
|
Kotlety rybne z czosnkiem i chilli, kasza gryczana i gotowany zielony groszek
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj były smażone placki z kabaczka i fety - ki diabeł mnie pokusił. Nie dość że to czasochłonne i mało syte, to jeszcze mi się rozwalały przy obracaniu. W ogóle placki a la ziemniaczane z cukinii lub podobnych warzyw to bodaj jedyna potrawa na świecie, której nie umiem zrobić... W tym sezonie już nie będę próbować, ale w przyszłym roku pewnie znów ambitnie podejdę do tematu.
Dziś na wszelki wypadek sprawdzony zestaw: - pieczone warzywa (ziemniaki, buraki, marchew, cukinia, kalarepa) - tzatziki z koperkiem Tylko ta kalarepa pieczona nam nie podeszła, ale może trzeba młodą sztukę użyć lub inaczej przyprawić ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Sałatka musiała być super. |
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Takie ziółka dziś mi przyszły (m.in. rozmaryny zimujące, szałwia kulinarna, tymianek limonkowy i kminkowy, melisa o aromacie mandarynkowym, werbena cytrynowa):
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina bardzo Ci współczuję. Nie pociesze mówiąc , ze nie znam tego problemu , bo mój je wszystko.
A może iść tropem tych literek , i dawać mu tego typu rzeczy wymyślne ? Więcej roboty , ale czego się nie robi dla maluszków U mnie dziś TZ miał bigos z ekologicznej , swojskiej kapusty. Ja z synem zajadalismy sie ryzem z jabłkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3897 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy-zupy/prz...83,dagita.html Bardzo smaczna wyszła, trochę zmodyfikowałam (inna śmietana, kiełbasa i cebula zamiast pora, bo akurat miałam w domu). Inna jest niż ta z restauracji, tamta była bardziej "żurowa" (chyba na zakwasie ją robili), ale takiego przepisu nie znalazłam. |
||
|
|
|
#3898 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
A możesz podać nazwę stronki bez linku ? bo widać same czaszki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88081019]Miala byc pomidorowka, ale jest za cieplo na gotowanie.
Mialo byc sushi, ale nie mam wszystkich produktow. Wiec bedzie obiad- nie obiad: bagietka, serrano, fuet, chorizo, aioli, kilka rodzajow serow, winogrona i jeszcze kilka innych dodatkow.[/QUOTE] Wczoraj zrobiłam wegańską z ryżem ale mój tata zajadał
|
#3900 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Kurczaka w kostkę podsmażam na oliwie. Osobno na klarowanym maśle smażę pieczarki i pora (dużo, teraz na 400g kurczaka użyłam jednego wielkiego i jednego mniejszego), podlewam winem, potem dodaję kurczaka, doprawiam solą, pieprzem, suszoną pietruszką i wlewam słodką śmietankę. I już
ale Marza też robi takiego kurczaka, więc niech też się wypowie Podać można ze wszystkim, my dziś jedliśmy ze świeżą bagietką z Auchan bo pozazdrościłam Karolinie. Nie spodziewam się, że nawet zbliżyłam się do smaku oryginału, ale bagietka nazywała się paryska i z francuskiego marketu to jakiś substytut jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zupełnie na dzieciach się nie znam, ale kojarzę, że okoliczne niejadki z rodziny zawsze chętnie zjadały zupę pomidorową Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

A dalabym sie pokroic za codzienna dostawe jeszcze cieplych chrupiacych bulek i bagietek, uwielbiam 

zupa musztardowa? Pierwsze słysze o takiej zupie... zdradzisz coś więcej ?
A dobrze pamietam, ze jak był w szpitalu to tam jadł? Bo jak tak to może przygotuj to co jadł tam? 

?