|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Kwiecień 2021
Nic tylko się cieszyć
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a ja rodzicom i rodzeństwu już powiedziałam, tzn po wizycie u lekarza
chociaż ten tylko pęcherzyk było widać.Nie chcę marudzić, ale nie daję rady w pracy. Ten mobbing przechodzi już wszystko. Popłakałam się dzisiaj w pracy przez moją przełożoną. Wystarczyła tylko z nią półgodzinna rozmowa przez telefon żebym była w takim stanie. W dodatku musiałam dzisiaj iść w sukience na chłodnie i mroźnie, gdzie jest minus 24 stopnie. Ooo, mimo że jestem już po pracy, to znowu dzwoni z dzikim pretensjami. Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem czy z moją ciąża będzie dobrze. 🥺 Nie lubię też wykorzystywac sytuacji i chodzić na zwolnienia, ale już tak bym chciała pójść na L4, chociaż to dopiero 5 tydzień. Bo się boję że jeśli ciąża się nie utrzyma, to wina będzie głównie przez to co robi ze mną praca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nikomu jeszcze nie mówiłam.. jestem na wakacjach większa grupa z rodzicami i siostra w trzy rodziny i ciekawa jestem czy się domyślają
![]() ![]() Pewnie głupio im zapytać bo jestem po jednej stracie.. póki co siedzę cicho. Czekam na serduszko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę Karo, a gdzie pracujesz? Od początku są tak... nienormalni czy dopiero jak powiedziałaś o ciąży?
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w pracy jeszcze nikomu nie powiedziałam o ciąży, a moja przełożona jest zaburzona (bo chyba trzeba zacząć nazywać rzeczy po imieniu) od początku w zasadzie. I to nie jest tak, że tylko mnie źle traktuje. Ona okropnie traktuje wszystkich, ludzie z innych działów też jej nie lubią. Dyrektor główny próbował ją nawet zwolnić, ale nasz dyrektor zawsze jakoś ją obronił Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Ok to chodź na priv
![]() Tez miałam słabe przeżycia z robotą. Najgorsze ze byłam tam lata przez zwykle zasiedzenie |
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
A ja juz na walizkach
dostałam duphaston od gina.Trzymajcie kciuki za spokojny lot Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnej podróży i udanego wypoczynku ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
to ja też dołączam do Was![]() 28lat, pierwsza ciąża, 6 tydzień (5+6), wizytę u gina mam w środę 26.08 Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja was pododaję do 1posta ale po weekendzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa i poczułam się wreszcie na tyle spokojnie, żeby do Was dołączyć Mam 31 lat i to moja pierwsza ciąża po ponad 4 latach starań. W aplikacji wyliczyło mi termin na 17 kwietnia i dzisiaj wg OM 6+0, a wg usg 6+3! Dzisiaj zobaczyłam serduszko i zarodek wielkości 6 mm Planuje w najbliższym czasie umówić się do dwóch polecanych lekarzy i wybrać jednego, który mi się bardziej spodoba do prowadzenia ciąży dzisiaj byłam u tego, u którego leczyliśmy się podczas starań, ale docelowo chcemy kogoś bliżej naszego domu.
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę dużo zdrowia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Hej
witam wszystkie nowe Dziewczyny Ja się mało odzywam, bo od kilku dni jest mi niedobrze przez całą dobę... Poza tym to korzystam z tego, ze mąż w domu i staram się choć trochę odpocząć , bo w tygodniu z dwójką dzieci z tym słabo. Na dodatek mąż kończy projekt na drugim końcu Polski, więc w tygodniu wszystko jest na mojej głowie i tak jeszcze przez miesiąc... Mam nadzieję, że jakoś dam radę. W sumie to nie mam wyjścia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale super wieści życzę zdrówka 🧡Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, super, że się udało, gratulacje
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, mogę dołączyć? Mam nadzieję, że Tym razem się udało. W styczniu mialam ciaze pozamaciczna. Wczoraj zrobiłam test I są dwie kreski. Jak tym razem się nie udało to się załamie.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ️ jaki byl plan działania w tym szczęśliwym cyklu?Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej! Witaj. Będzie dobrze i tego się trzymaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja w goracej Turcji. Mamy 45 stopni
W hotelu pustki, jest super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż upału nie zazdroszczę, cieszę się, że u nas dziś w końcu można oddychać ![]() U mnie dziś fatalne samopoczucie. W nocy okrutnie bolała mnie głowa i wymiotowałam, nie wytrzymałam w końcu i wzięłam Apap. Wstałam o 9 i przeniosłam się tylko na kanapę w salonie z sypialni i wegetuje sobie Jest mi niedobrze, cały czas ćmi mnie głowa, nic nie jestem w stanie zjeść. Od 9 zaliczyłam już dwie drzemki 🤦Niech już szybko przychodzi jutro żebym mogła zobaczyć sprawcę tego zamieszania Przynajmniej będę miała poczucie, że warto się przemęczyć dla tej małej istotki ️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez awulaz Czas edycji: 2020-08-23 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Też jutro mam wizytę. Ciągle się martwię,że wstanę rano i będę wymiotować i nie dojadę do pracy. Ale stwierdziłam,że to już mało ważne. Praca nie ucieknie,a na dziecko może być potem za późno.W weekend przeleżałam i w sumie było ok.
Mi mama powiedziała,że gdybym miała mieć mdłości i wymioty to już bym miała. Ale niby czytam,że często jest to koło 8-9 tyg. Wolałabym nie. Jutro biorę zwolnienie, tylko nie wiem,jak to w pracy powiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na jutrzejszych wizytach
️Mnie dopadło przeziębienie niestety, więc zmierzam już do łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pracy kontakt z wieloma ludźmi,więc ryzyko wirusa spore,a nie chce narażać siebie i dziecka. No i teraz zacznie się dużo noszenia,biegania, wchodzenia na drabinę. Chciałabym tę ciążę przetrwać w spokoju,a nie w nerwach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym lubiła moją pracę, to może było by inaczej. Ja się niestety męczę, ogólnie miałam szukać czegoś innego, już w sumie miałam od stycznia zaczynać nową pracę,ale wyszło jak wyszło ![]() Więc szkoda się męczyć, skoro po porodzie i tak mi nie przedłużą umowy. |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w pracy ogólnie nie jest źle, tylko trochę stresów, terminy gonią etc. Nie bez powodu po pół roku udało się akurat po trzytygodniowym urlopie
![]() Wiecie może od którego tygodnia USG jest wykonywane przez powłoki brzuszne? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

, a póki co czuję się świetnie, więc nie widać po mnie. Już nie mogę się doczekać kiedy im powiem, ale wolałam jednak zaczekać na wynik USG

Powiedziałyście już bliskim czy wstrzymujecie się jeszcze?

️

ale super wieści 

hej! Witaj. Będzie dobrze i tego się trzymaj 
Jest mi niedobrze, cały czas ćmi mnie głowa, nic nie jestem w stanie zjeść. Od 9 zaliczyłam już dwie drzemki 🤦
Przynajmniej będę miała poczucie, że warto się przemęczyć dla tej małej istotki