|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A raczej jest lub był, ale nieuchwytny gołym okiem (przechorowanie w domu albo bezobjawowcy). W sumie mam porównanie z pandemią na wsi, a pandemią w Warszawie i przeskok jest ogromny. Rzeczywiście w małej miejscowości tego się nie odczuwa, bo policja nie krąży gdziekolwiek nie idziesz, małe zagęszczanie ludzi, możesz i tydzień siedzieć w domu bez kontaktu z innymi. Albo z kontaktem z 10 stałymi osobami z pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez squirrelqa Czas edycji: 2020-08-23 o 16:38 |
|
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
Non stop przychodzili się meldować Ukraińcy czy Białorusini, którzy przyjeżdżają tu do pracy. Mała miejscowość to jednak nie Twoja wieś, gdzie nie widujesz nikogo tygodniami, albo tylko 10 stałych osób.Aha, i osoby na przymusowej kwarantannie były u mnie w mieście. Normalnie przychodziły do sklepu po bułki. Edytowane przez alternative069 Czas edycji: 2020-08-23 o 16:50 |
||
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1835 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ty byłaś na kwarantannie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bezobjawowe coś, na co trzeba się zaszczepić nieprzebadaną szczepionką W to, że sobie taki wirus jest, odkryty w latach 60 minionego wieku, wierzę. I w nic poza tym. |
|
|
|
|
|
#1837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to: "Unikaj tłumu, np. w czasie przerw". Buhaha To ja połowę dzieci wyrzucę przez okno, żeby się nie tłoczyły na przerwach. Na parterze mam salę, to może ujdzie, co? ![]()
|
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czytałam opinie, że właśnie czesto ona nie działa i policja i tak nie ma połączenia z nią więc jeździ tak czy siak. W ogóle w regulaminie aplikacji jest zapis, że rozpoczyna się ona wraz ze ściągnięciem aplikacji i zaakceptowaniem regulaminu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szkole dzieci będą kilka godzin w pomieszczeniu zamkniętym,gdzie wirus przenosi się dużo łatwiej niż na powietrzu .Ja nie mówię żeby dzieci nie puszczać do szkoły ale żeby zrobić cokolwiek rozsądnego co realnie mogłoby zmniejszyć zagrożenie a ci dali zestaw bezsensownych ,niemożliwych do spełniania zaleceń i nakręcili propagandowy filmik .A co do infekcji to już się zaczęły a lekarze dalej leczą przez telefon,nie mówiąc już o tym ze o test na covid doprosić się nie da nawet jak są ewidentne objawy .Moim zdaniem jesienią będzie masakra . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
A co mogą zrobić rozsądnego? Serio, mi nic do głowy nie przychodzi.
Jesienią będzie masakra, dobrze powiedziane. |
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa tez wsrod ludzi inne glosy ze testy niewiarygodne, ze to jakis swiatowy spisek i coz nie jestem zazwyczaj zwolenniczka teorii spiskowych tak ok moge uznac ze ok moze jest cos na rzeczy. Nie wiem dokladnie nie mam dowodow wiec niczego nie wykluczam. No ale nie mowie tez ze na pewno tak jest. Staram sie uwazac, nie chcialabym siedziec na kwarantannie. Na pewno sa jakies takie niepokojace wpisy np wczoraj ze teraz mowia ze jednak szczepionki beda bardzo wazne i juz nie taka dowolnosc kto sie zaszczepi bo ze te osoby zaszczepione beda identyfikowane ze to bezpieczne osoby. To juz mnie przeraza i faktycznie zastanawiam sie czy byc moze nie jest to kontrola ludzi. No i jakims prawem ktos mialby to kontrolowac? Czy im chodziloby o nasze zdrowie? No nie wiem. Byly inne wirusy i faktycznie czegos takiego nie bylo wiec mimo ze wierze ze wirus jest i jestem ostrozna to to mnie troche zastanawia. No a zmuszac ludzi do szczepionki to tez nie tedy droga. Jezeli szczepionka bylaby skuteczna to mozna zachecac ale moim zdaniem nigdy zmuszac. Kazdy jest wolny i powinien sam decydowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-08-23 o 18:01 |
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo zabezpieczyć finanse tak, by można było na ten rok zatrudnić dodatkowych nauczycieli czy dać nadgodziny i zmniejszyć liczebnie klasy. Ale nie, lepiej wydać na kolejne pińcetpluswakacyjne. |
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88087944]A na przykład powiedzieć w czerwcu - proszę nastawić się na możliwość pracy hybrydowej np. połowa klasy tydzień w szkole, druga połowa wówczas w domu (by zmniejszyć liczebność)- nauczyciel planując taką pracę weźmie to pod uwagę i np. materiał trudniejszy ułoży tak, by realizować w szkole, prostszy - by uczniowie realizowali go w domu.
Albo zabezpieczyć finanse tak, by można było na ten rok zatrudnić dodatkowych nauczycieli czy dać nadgodziny i zmniejszyć liczebnie klasy. Ale nie, lepiej wydać na kolejne pińcetpluswakacyjne.[/QUOTE]A skąd wziąć opiekę dla dzieci i to tak w kratkę, tydzień pracy tydzień L4? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1845 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88087951]A skąd wziąć opiekę dla dzieci i to tak w kratkę, tydzień pracy tydzień L4?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Gdyby nie roz... kasy, to by mieli na opiekę. Ale równie dobrze można zrobić tak, że klasy 1-3, gdzie dzieci tej opieki jeszcze potrzebują, chodzą do szkoły zmianowo (jak setki szkół w Polsce, zmiana poranna i popołudniowa) i już wtedy mniej dzieci jednorazowo w szkole jest. A i opiekę prościej ogarnąć jak rodzice też zmianowo pracują. No a starsze dzieci to już tej opieki chyba tak nie wymagają, prawda? Oczywiście pomijam tu dzieci z orzeczeniami, dla których ta opieka powinna być zapewniona odgórnie. |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1847 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88087969]Gdyby nie roz... kasy, to by mieli na opiekę.
Ale równie dobrze można zrobić tak, że klasy 1-3, gdzie dzieci tej opieki jeszcze potrzebują, chodzą do szkoły zmianowo (jak setki szkół w Polsce, zmiana poranna i popołudniowa) i już wtedy mniej dzieci jednorazowo w szkole jest. A i opiekę prościej ogarnąć jak rodzice też zmianowo pracują. No a starsze dzieci to już tej opieki chyba tak nie wymagają, prawda? Oczywiście pomijam tu dzieci z orzeczeniami, dla których ta opieka powinna być zapewniona odgórnie.[/QUOTE] No a jak nie pracują zmianowo? Co jak pracodawca już ma dosyć pracownika którego wiecznie nie ma i jest na zasilkach? Myślę że niektórzy wolą posłać dziecko do szkoły, niz skończyć na bezrobociu i nie mieć za co tego dziecka wyżywić. Są jeszcze inne problemy na tym świecie oprócz tego wirusa, naprawdę. Może ta panika jest wcale niepotrzebna i żadnego gwałtownego wzrostu przez dzieci nie będzie. Trzeba spróbować, tu innej opcji po prostu nie ma jak dla mnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
toż to nieporozumienie jest. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To oznacza, że Mount Everest nie istnieje. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88087969]Gdyby nie roz... kasy, to by mieli na opiekę. Ale równie dobrze można zrobić tak, że klasy 1-3, gdzie dzieci tej opieki jeszcze potrzebują, chodzą do szkoły zmianowo (jak setki szkół w Polsce, zmiana poranna i popołudniowa) i już wtedy mniej dzieci jednorazowo w szkole jest. A i opiekę prościej ogarnąć jak rodzice też zmianowo pracują. No a starsze dzieci to już tej opieki chyba tak nie wymagają, prawda? Oczywiście pomijam tu dzieci z orzeczeniami, dla których ta opieka powinna być zapewniona odgórnie.[/QUOTE]Szaja, z całym szacunkiem, ale jak to sobie wyobrażasz? Bo ja już widzę, jak przychodzę do pracy co tydzień.. Z punktu widzenia nauczyciela może spoko, ale innego pracownika nie bardzo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1851 |
|
BAN stały
|
Eh, fajnie ze za kilka miesięcy grypa minie (covid) jeszcze tylko jesień zima, maks wiosna, przy ponownym lockdown rządy wykupią bankrutujące firmy i potem tylko szczepionka placebo lub na grypę i wszystko wróci do normy. Swoją drogą rządu już zapowiedziały ze pomocy firmom już nie będzie w tym polski rząd, a w Polsce chcą zwiększyć możliwość zadłużenia kraju z maks obecnie 60% do 90% ciekawe po co rządowi możliwość zadłużenia skoro pomocy firmom już nie będzie
oczywiście na wykup tych firm które będą bankrutować. Rosja szczepionke już ma, i nawet ogłosiła, że Polakom może dać za darmo. Kilka osób w Polsce już się zaszczepiło i zero powikłań, ot takie placebo, bo po wykupie firm trzeba jakoś z twarzą wirusa zakończyć.
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Konto usunięte
|
Zresztą żłobki i przedszkola są otwarte a jakoś masowych zachorowań brak. A nie sądzę że takie dziecko przestrzega dystansu społecznego i myje ręce.
![]() Także to moim zdaniem niepotrzebne sianie paniki, jak zwykle. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2020-08-23 o 20:20 |
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88088149]Zresztą żłobki i przedszkola są otwarte a jakoś masowych zachorowań brak. A nie sądzę że takie dziecko przestrzega dystansu społecznego i myje ręce.
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dokładnie. Jasne, było parę przypadków, że ktoś tam miał covid, ale to raczej taki procent do zaakceptowania. To tak samo jak przypadki dorosłych w pracy - no chodzą i jakoś świat się nie wali. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1854 |
|
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88088010]No a jak nie pracują zmianowo?
Co jak pracodawca już ma dosyć pracownika którego wiecznie nie ma i jest na zasilkach? Myślę że niektórzy wolą posłać dziecko do szkoły, niz skończyć na bezrobociu i nie mieć za co tego dziecka wyżywić. Są jeszcze inne problemy na tym świecie oprócz tego wirusa, naprawdę. Może ta panika jest wcale niepotrzebna i żadnego gwałtownego wzrostu przez dzieci nie będzie. Trzeba spróbować, tu innej opcji po prostu nie ma jak dla mnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88088095]A ja nie znam nikogo, kto by wszedł na Mount Everest. To oznacza, że Mount Everest nie istnieje. Szaja, z całym szacunkiem, ale jak to sobie wyobrażasz? Bo ja już widzę, jak przychodzę do pracy co tydzień.. Z punktu widzenia nauczyciela może spoko, ale innego pracownika nie bardzo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dziewczyny, ja rzuciłam na szybko jakąkolwiek propozycję. To i tak więcej, niż zrobił men I bez urazy - ale skoro jest koronawirus, to każdy musi iść na jakieś ustępstwa, i szkoły się dopasować, i pracodawcy. Bo znowu będzie tak, że góra narzuci szkołom zamknięcie, i tylko nauczyciele po tyłku dostaną. A naprawdę my mamy guzik do powiedzenia. |
|
|
|
|
#1855 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88088154]Dziewczyny, ja rzuciłam na szybko jakąkolwiek propozycję. To i tak więcej, niż zrobił men
I bez urazy - ale skoro jest koronawirus, to każdy musi iść na jakieś ustępstwa, i szkoły się dopasować, i pracodawcy. Bo znowu będzie tak, że góra narzuci szkołom zamknięcie, i tylko nauczyciele po tyłku dostaną. A naprawdę my mamy guzik do powiedzenia.[/QUOTE]To powiedz to mojemu pracodawcy, że musi iść na ustępstwa. Ale może niech MEN wystosuje takie pismo do niego. Już widzę, jak prywatny pracodawca, który w większości wypadków sam ma pod górę z powodu pandemii oprawia sobie takie pismo w ramkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1856 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88088169]To powiedz to mojemu pracodawcy, że musi iść na ustępstwa. Ale może niech MEN wystosuje takie pismo do niego. Już widzę, jak prywatny pracodawca, który w większości wypadków sam ma pod górę z powodu pandemii oprawia sobie takie pismo w ramkę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No ale jakie widzisz rozwiązanie? Są szkoły, takie jak moja na przykład, gdzie nie da się zrealizować ani na jotę obostrzeń z listy menu. Mała, ciasna, dzieci się mieszają notorycznie. Tu będzie dwojako - nie zrobimy nic, zaczną się chorowania (a zaczną, tu się nie łudzę, u nas już były) - dostaniemy po tyłku, rodzice nas zjedzą. Zrobimy cokolwiek - rodzice nas zjedzą. |
|
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzą jesienią że wzrost zachorowań przez szkoły. Co tam ze to sezon chorobowy. Swoją drogą ciekawe kogo będą kierować na test w tej corocznej zarazie. Ludzi wykończy brak dostępu do lekarza a nie covid.
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa jak ludzie wyobrażają sobie naukę na zmiany? Że nauczyciel będzie siedział w szkole od rana do wieczora? Może jeszcze za tę samą pensję?
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88088180]No ale jakie widzisz rozwiązanie?
Są szkoły, takie jak moja na przykład, gdzie nie da się zrealizować ani na jotę obostrzeń z listy menu. Mała, ciasna, dzieci się mieszają notorycznie. Tu będzie dwojako - nie zrobimy nic, zaczną się chorowania (a zaczną, tu się nie łudzę, u nas już były) - dostaniemy po tyłku, rodzice nas zjedzą. Zrobimy cokolwiek - rodzice nas zjedzą.[/QUOTE]Naprawdę myślisz, że rodzice będą obwiniać nauczycieli o zarażenia? Moim zdaniem trzeba normalnie ruszyć. A jakieś chodzenie co tydzień nie zmieni diametralnie sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88088199]Naprawdę myślisz, że rodzice będą obwiniać nauczycieli o zarażenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pytanie nie do mnie, ale jestem przekonana, że będą guanoburze i obwinianie szkół o zarażenia czy kwarantanny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.