Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-08-23, 23:17   #1891
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość

Szkoda że Cię nie interesuje jak powrót do szkół działa w innych krajach, bo to pokazuje jak wirus się rozprzestrzenia pośród uczniów i pracowników. Jak doświadczenie pokazuje--nie rozprzestrzenia się na tyle by powrót do szkół był niemożliwy.
Nie, no jaja sobie robisz?

Nie interesuje mnie, bo mam ZEROWY wpływ na to, co nasi decydenci wymyślą
I tyle.
Cóż mi po tym, że poczytam, co inne kraje robią?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88088506]No tak, Bill nie ma czasu, bo wszczepia nanoczipy w szczepionki

Och szuryzm się tu ładny zebrał..[/QUOTE]

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-23, 23:20   #1892
TygrysEuropy
BAN stały

Jedni Szury drudzy covidianie jedni i drudzy siebie warci . Wizaż to covidianie
TygrysEuropy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-23, 23:25   #1893
alternative069
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
To się zdecyduj. Piszesz, że to wszystko ściema, a jednak się dzieje... Dajesz do zrozumienia, że Twoim zdaniem nie ma wirusa, po czym piszesz, że jest...

Jak pisałam wyżej, jest za duża ostrożność. Na poczatku może wskazana, bo nie wiadomo z czym to się je (i dalej do końca nie wiadomo). Tylko, że ja nie widzę żadnej paniki, o której piszesz. Już od co najmniej dwóch miesięcy ludzie żyją prawie jak przed marcem. Normalne dyskusje są, nikt nie panikuje, wymiana zdań i doświadczeń. A Ty wyskakujesz, że czemu w to wierzymy, wirusa nie ma. Każdy z nas musi się jakoś odnaleźć w tym co rządy wyprawiają. Tego, co się dzieje nie da się ignorować. Już od dłuższego czasu nie chodzi o strach przed wirusem, tylko o strach, co jeszcze wymyślą, żeby prowadzić walkę, której jak się wydaje nie jest potrzebna.

Obawa może być uzasadniona przed zbliżającą się jesienią. Po tym teście pewnie nastąpi weryfikacja podejścia do tematu, czy dalej ograniczamy, bo nie dajemy radę, czy odpuszczamy i żyjemy z tym wirusem, jak z każdą inną grypa.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Ja po prostu odróżniam wirusa od bezobjawowej choroby covid19. Koronawirus jest z nami od dziesięcioleci. A covid19 to jakaś sztucznie stworzona jednostka chorobowa w odpowiedzi na jakieś potrzeby. Jakie? Pewnie kiedyś się okaże. Na razie jesteśmy straszeni i czekamy na cudowną szczepionkę (która dzięki temu, że jest ogłoszona pandemia, nie będzie musiała przechodzić szeregu testów, tylko do razu będą mogli nas szczepić).

Wyskakuję z tym, bo tutaj na wątku przeczytałam kilka wypowiedzi bojących się osób, które mnie zszokowały.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie, nie jestem megalomanem
alternative069 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-23, 23:46   #1894
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Ja się zastanawiam, czy są już jacyś szczęśliwcy na 2 kwarantannach? Albo co zrobią za jakiś czas, jak np. osoba po pozytywnym teście znowu będzie miała 'konieczność' kwarantanny przez kontakt z kimś z koroną bądź z podejrzeniem?

"Niewiara w koronę" niezmiennie mnie bawi.
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-23, 23:54   #1895
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88088529]Nie, no jaja sobie robisz?

Nie interesuje mnie, bo mam ZEROWY wpływ na to, co nasi decydenci wymyślą
I tyle.
Cóż mi po tym, że poczytam, co inne kraje robią?

[/QUOTE]Tak, robię sobie jaja i świetnie się przy tym bawię

Każdy z nas ma zerowy wpływ na to co się dzieje, a jednak dyskutujemy sobie na różne tematy i wymieniamy doświadczenia.

Jak narazie to widzę tylko nakręcanie się na ten powrót do szkół i piętrzenie problemów. Jest jak jest, trzeba jakoś funkcjonować a akurat szkoły nie mają dużego manewru jeśli chodzi o uczniów, bo ani miejsca w budynkach nie ma, ani dodatkowej kadry. To nie tylko problem Polski, jak zapewnić w miarę bezpieczny powrót do szkół. Patrząc na dane spływające z Niemiec czy UK można wyciągnąć ostrożne wnioski że nie taki diabeł straszny jak go malują. To wszystko.
Jak narazie każdy kraj przechodzi przez to samo bez wyjątku, więc można zaryzykować opinię że ze szkołą będzie podobnie. A jak narazie nie widać by w krajach gdzie szkoły zostały otwarte coś się działo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 00:56   #1896
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sobie tego nie wyobrażam, jakby to mieli przeprowadzić?
Poza tym za późno na takie postępowanie, to by była woda ba młyn dla spiskowców.
Mogą namawiać, ale w przymus nie wierzę. Obym się nie myliła, bo ani ja ani moje dzieci nie wezmą tej szczepionki.
Nie po aferze ze szczepionką na świńska grypę i szczepionką na HPV. W Anglii szczepionka HPV jest w kalendarzu szczepień dziewczynek, w tym roku odmówiłam tej szczepionki dla córki.

Dokladnie. Troche pozno na takie dzialania choc nigdy nie wiadomo. Poza tym plotek bylo juz duzo np o zamknieciu Warszawy a nic takiego sie nie wydarzylo dlatego nie ma co panikowac.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 01:00   #1897
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TygrysEuropy Pokaż wiadomość
Nikt z '' bogaczy'' nie będzie wykupywał nic. O agendzie30 słyszeliście? Polska i prawie wszystkie kraje podpisały to. W marcu już Niemcy i Francuzi informowali, że zamierzają przejąć całościowo lub częściowe przedsiębiorstwa. To rządy będą wykupuwaly firmy, Polski w Polsce niemiecki w Niemczech etc etc. Socjalizm się zbliża. Tak wiem, boli was to, 500 plus bolało a socjalizm jeszcze bardziej zaboli i zafbeh biedy nie będzie. Po prostu będzie mniej zamożnych ludzi, ale i biednych nie będzie. Kto będzie miał pracę będzie pracował, bezrobotni będą mieć pensje podstawowa. Włosi Hiszpanie już to wprowadzili. Teraz Niemcy zaczynają testować 1200 euro '' za darmo'' wystarczy w Google wpisać bogaci stracą biedni zyskają. Bo to państwo wykupi firmy.

I taka sprawa jeszcze, wizaż słynie z poglądów lewicowych, lgbt tolerancja i te sprawy, zapominając, że lewica to również.... socjalizm, /zabrać bogatemu dać biednemu/ w sumie będziecie mieli co chciałyście - swoją lewicę PiS też jest lewicowy tak a propo, tylko to lewica '' pobozna'' a przynajmniej udającą pobożna. Spytajcie Dody czy wojewódzkiho dlaczego sprzedają swoje apartamenty mi się nie chce tłumaczyć, bo u was tylko covid bezobjawowy i obstrukcja owszem jest wirus jak grupy, ale nikt nigdy z powodu grupy nie zamykal gospodarki i ludzi w domach. I nie martwcie się o szkoły, dzieci pójdą tydzień dwa lub trzy i potem zdalne nasz rząd ogłosił przetarg na system do nauki zdalnej
To rozne teorie chyba sa... Wiele osob raczej pisze o tym ze wlasnie bogaci jak Bill Gates sie bogaca na pandemii. Skad wiesz ze masz racje Ty a nie oni? Piszesz jakbys byl pewny. Ja nie jestem niczego pewna dopoki tego nie potwierdze.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 08:33   #1898
staska_stasia
Zakorzenienie

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88088579]Ja się zastanawiam, czy są już jacyś szczęśliwcy na 2 kwarantannach? Albo co zrobią za jakiś czas, jak np. osoba po pozytywnym teście znowu będzie miała 'konieczność' kwarantanny przez kontakt z kimś z koroną bądź z podejrzeniem?

"Niewiara w koronę" niezmiennie mnie bawi. [/QUOTE]
Ja w czerwcu chyba w radio słyszałam o pielęgniarce, która do tego czasu była 3 razy na kwarantannie...
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 08:49   #1899
khloe
Strzelaj lub emigruj!

[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88088579]Ja się zastanawiam, czy są już jacyś szczęśliwcy na 2 kwarantannach? Albo co zrobią za jakiś czas, jak np. osoba po pozytywnym teście znowu będzie miała 'konieczność' kwarantanny przez kontakt z kimś z koroną bądź z podejrzeniem?

"Niewiara w koronę" niezmiennie mnie bawi. [/QUOTE]Moja koleżanka była na dwóch-ale ona pracuje w służbie zdrowia, co tam raczej nikogo nie dziwi

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 09:07   #1900
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Moja koleżanka była na dwóch-ale ona pracuje w służbie zdrowia, co tam raczej nikogo nie dziwi

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Ja w czerwcu chyba w radio słyszałam o pielęgniarce, która do tego czasu była 3 razy na kwarantannie...

Ochrona zdrowia ma grube akcje na co dzień, jak widać.

Ciekawe, czy teraz to wszystko sprawniej działa, chociażby zdejmowanie kwarantanny...
Ja muszę w tym tyg. zadzwonić bezpośrednio do lekarza, na którego czekam od kilku tygodni i nawet nie wiem, jak zacząć rozmowę.
Ciekawe, co dobrego przyniesie ten tydzień.
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 09:48   #1901
cava
Zakorzenienie

Polscy onkolodzy, zaczynają walić w bębny alarmowe.
Mała statystyka:
- w Polsce, od początku roku zmarło około 1900 osób w wyniku powikłań z Covid19
- w Polsce co tydzień, umiera około 1900 osób, z przyczyn _tylko_ onkologicznych.
To jest ~ 64600 osób od początku roku. Do końca roku to będzie około: 100 700 osób które umarły/umrą na raka.

W wyniku upośledzenia działania opieki medycznej z powodu histerii koronawirusowej, wskaźniki zgonów z powodu zaniedbanych i za późno i zdiagnozowanych chorób onkologicznych, oraz odwołania około 40% zabiegów z powodu Covid, wystrzelą w górę i będą się tam utrzymywać _latami_

Ciekawe też, ile osób zemrze w nadchodzącym sezonie grypowym, przez brak możliwości skorzystania z lekarza pierwszego kontaktu, z powodu powikłań po nie leczonej, lub niedoleczonej grypie , anginie i spółce.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 09:52   #1902
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Mała statystyka:
- w Polsce co tydzień, umiera około 1900 osób, z przyczyn _tylko_ onkologicznych.
To jest ~ 64600 osób od początku roku. Do końca roku to będzie około: 100 700 osób które umarły/umrą na raka.

W wyniku upośledzenia działania opieki medycznej z powodu histerii koronawirusowej, wskaźniki zgonów z powodu zaniedbanych i za późno i zdiagnozowanych chorób onkologicznych, oraz odwołania około 40% zabiegów z powodu Covid, wystrzelą w górę i będą się tam utrzymywać _latami_

Ciekawe też, ile osób zemrze w nadchodzącym sezonie grypowym, przez brak możliwości skorzystania z lekarza pierwszego kontaktu, z powodu powikłań po nie leczonej, lub niedoleczonej grypie , anginie i spółce.
Jest to realnie przerażające
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:01   #1903
invisible_01
Zakorzeniona

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88088255]Dobrze, to niech wszystkie zakłady pracy pracują, tylko szkoły będą wiecznie zamknięte na wieki wieków amen.
Już widziałam na fejsie pomysły na protesty nauczycieli, nie dziwi mnie to.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Znajoma jest nauczycielką i ma nadzieję, że szkół nie otworzą. Sama od marca siedzi z 4-letnim dzieckiem na wsi u rodziców i jest przeszczęśliwa i tylko lajkuje na Fejsie jakiekolwiek posty o protestach nauczycieli i o tym, jaka to będzie tragedia, jak otworzą szkoły. Zupełnie oderwana od rzeczywistości, lekcje zdalne przeprowadza na zasadzie wysyłania zadań dzieciom, bo na tej wsi ma byle jaki internet i mówi wprost, że "MEN jej nie zapewnił internetu, więc ona nie ma obowiązku przeprowadzać lekcji z kamerką" i że "nie mogą ich zmusić do powrotu do szkół". Życzę powodzenia w powiedzeniu prywatnemu pracodawcy, że Cię nie zmusi i że sobie chcesz dalej siedzieć zdalnie.
U mnie w mieście przedszkola otwarte od maja i nawet teraz i jakoś nie słyszę nic o masowych zachorowaniach, a jestem na bieżąco z lokalnymi grupami i newsami.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:05   #1904
cava
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88088154]Dziewczyny, ja rzuciłam na szybko jakąkolwiek propozycję. To i tak więcej, niż zrobił men

I bez urazy - ale skoro jest koronawirus, to każdy musi iść na jakieś ustępstwa, i szkoły się dopasować, i pracodawcy.
Bo znowu będzie tak, że góra narzuci szkołom zamknięcie, i tylko nauczyciele po tyłku dostaną. A naprawdę my mamy guzik do powiedzenia.[/QUOTE]

szaja, to tak samo osoby czerpiące kożyści z wynajmu powinny się dopasowac i pobierać opłaty za wynajem mieszkań ludziom, tylko co 2 tygodnie, a 2 dopłacać z własnej kieszeni. Bo Covid. I trzeba się dopasować.

Skąd ma brać pieniądze pracodawca którego firma pracuje na 50%? czesto już od 6-8 miesięcy już. czyli przynosi straty od tego czasu.

Tylko państwo moze sobie pozwolić na dodrukowywanie pieniędzy i zaciąganie długów kosmicznych.
Pracodawca to nie cudowne źródełko któremu się mamona lęgnie sama na koncie z niczego. :/

Liz Williams
Stary 2020-08-24, 10:06   #1905
Finlora
Zakorzenienie

Mój mąż marzy o tym, żeby wrócić do normalnej pracy.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:08   #1906
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Mała statystyka:

Właśnie o to się boję...

Ile osób nagle będzie umierać na "stare" choroby, na które potrafimy leczyć. Kosmos...

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:09   #1907
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
szaja, to tak samo osoby czerpiące kożyści z wynajmu powinny się dopasowac i pobierać opłaty za wynajem mieszkań ludziom, tylko co 2 tygodnie, a 2 dopłacać z własnej kieszeni. Bo Covid. I trzeba się dopasować.

Skąd ma brać pieniądze pracodawca którego firma pracuje na 50%? czesto już od 6-8 miesięcy już. czyli przynosi straty od tego czasu.

Tylko państwo moze sobie pozwolić na dodrukowywanie pieniędzy i zaciąganie długów kosmicznych.
Pracodawca to nie cudowne źródełko któremu się mamona lęgnie sama na koncie z niczego. :/
Nie wiem właśnie, skąd podejście, że pracodawca powinien się dostosować. Pracodawca to nie tylko wielkie korporacje, ale też małe i mikroprzedsiębiorstwa. Co ma zrobić pracodawca, jak nie dość, że często nie mógł przez covid prowadzić działalności, to potem połowę pracowników ma na opiece?

Stary 2020-08-24, 10:10   #1908
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Mała statystyka:

Przerażające

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:12   #1909
MiamiGlow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Znajoma jest nauczycielką i ma nadzieję, że szkół nie otworzą. Sama od marca siedzi z 4-letnim dzieckiem na wsi u rodziców i jest przeszczęśliwa i tylko lajkuje na Fejsie jakiekolwiek posty o protestach nauczycieli i o tym, jaka to będzie tragedia, jak otworzą szkoły. Zupełnie oderwana od rzeczywistości, lekcje zdalne przeprowadza na zasadzie wysyłania zadań dzieciom, bo na tej wsi ma byle jaki internet i mówi wprost, że "MEN jej nie zapewnił internetu, więc ona nie ma obowiązku przeprowadzać lekcji z kamerką" i że "nie mogą ich zmusić do powrotu do szkół". Życzę powodzenia w powiedzeniu prywatnemu pracodawcy, że Cię nie zmusi i że sobie chcesz dalej siedzieć zdalnie.
U mnie w mieście przedszkola otwarte od maja i nawet teraz i jakoś nie słyszę nic o masowych zachorowaniach, a jestem na bieżąco z lokalnymi grupami i newsami.

Takiej to wygodnie, na pewno ciężko będzie wrócić do normalnej pracy.

MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:14   #1910
cava
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sobie tego nie wyobrażam, jakby to mieli przeprowadzić?
Poza tym za późno na takie postępowanie, to by była woda ba młyn dla spiskowców.
Mogą namawiać, ale w przymus nie wierzę. Obym się nie myliła, bo ani ja ani moje dzieci nie wezmą tej szczepionki.
Nie po aferze ze szczepionką na świńska grypę i szczepionką na HPV. W Anglii szczepionka HPV jest w kalendarzu szczepień dziewczynek, w tym roku odmówiłam tej szczepionki dla córki.

Co jest nie tak z tą szczepionką? Taka sama jest w Polsce?

Zaszczepoiłam moje córki parę lat temu.

Liz Williams
Stary 2020-08-24, 10:16   #1911
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Właśnie o to się boję...

Ile osób nagle będzie umierać na "stare" choroby, na które potrafimy leczyć. Kosmos...

Zakładając, że ten wirus istnieje i jest groźny dla osób z osłabioną odpornością, myślisz, że liczba umierających onkologicznie by wzrosła czy zmalała, gdyby roznoszenie wirusa było mniej kontrolowane?

Ile osób by umierało onkologicznie, mimo leczenia, gdyby wirus sobie szalał na całego bez żadnej kontroli?

Więcej niż przy jakiejkolwiek kontroli? Mniej, bo ludzie byliby leczeni onkologicznie?

Przypominam, że leczenie onkologiczne jeszcze bardziej osłabia organizm na pewnym etapie leczenia. Na pewnym etapie leczenia jest z pacjentem gorzej niż przed rozpoczęciem leczenia.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:17   #1912
Misia452
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88089096]Zakładając, że ten wirus istnieje i jest groźny dla osób z osłabioną odpornością, myślisz, że liczba umierających onkologicznie by wzrosła czy zmalała, gdyby roznoszenie wirusa było mniej kontrolowane?

Ile osób by umierało onkologicznie, mimo leczenia, gdyby wirus sobie szalał na całego bez żadnej kontroli?

Więcej niż przy jakiejkolwiek kontroli? Mniej, bo ludzie byliby leczeni onkologicznie?

Przypominam, że leczenie onkologiczne jeszcze bardziej osłabia organizm na pewnym etapie leczenia. Na pewnym etapie leczenia jest z pacjentem gorzej niż przed rozpoczęciem leczenia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]I dlatego lepiej w ogóle nie leczyć i mieć na inne choroby wy..ebane, bo jest tylko koronawirus?

Stary 2020-08-24, 10:20   #1913
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Co jest nie tak z tą szczepionką? Taka sama jest w Polsce?

Zaszczepoiłam moje córki parę lat temu.
Wokół tej szczepionki jest mniej więcej tyle samo mitów, co wokół yeti.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Znajoma jest nauczycielką i ma nadzieję, że szkół nie otworzą. Sama od marca siedzi z 4-letnim dzieckiem na wsi u rodziców i jest przeszczęśliwa i tylko lajkuje na Fejsie jakiekolwiek posty o protestach nauczycieli i o tym, jaka to będzie tragedia, jak otworzą szkoły. Zupełnie oderwana od rzeczywistości, lekcje zdalne przeprowadza na zasadzie wysyłania zadań dzieciom, bo na tej wsi ma byle jaki internet i mówi wprost, że "MEN jej nie zapewnił internetu, więc ona nie ma obowiązku przeprowadzać lekcji z kamerką" i że "nie mogą ich zmusić do powrotu do szkół". Życzę powodzenia w powiedzeniu prywatnemu pracodawcy, że Cię nie zmusi i że sobie chcesz dalej siedzieć zdalnie.

Też znam takie osoby.
Dodatkowo są to nauczyciele mało istotnych przedmiotów, których główną robotą jest wysyłanie linków do mało wartościowych filmików na youtube.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:23   #1914
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
I dlatego lepiej w ogóle nie leczyć i mieć na inne choroby wy..ebane, bo jest tylko koronawirus?

Gdzie to wyczytałaś w moim poście?

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:24   #1915
Lottie69
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88089096]Zakładając, że ten wirus istnieje i jest groźny dla osób z osłabioną odpornością, myślisz, że liczba umierających onkologicznie by wzrosła czy zmalała, gdyby roznoszenie wirusa było mniej kontrolowane?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale pacjenci onkologiczni czesto sami się izolują, chodzą w maseczkach, unikają tłumów i bez covida. Bo zdają sobie sprawę z osłabienia organizmu i sami Świadomie unikają zarażenia się czymkolwiek.

A teraz przez te chryje odbiera im się możliwość walki o własne życie. I nie mają żadnej szansy.

Odpowiadając na Twoje pytanie z początku - śmiertelność wśród pacjentów mogłaby wzrosnąć w jakiś sposób, ale nadal przeżyłoby więcej osób, bo nie wszyscy by się zarazili. A tak z tej puli x umrą wszyscy, bo się ich nie leczy.

Cieszę się niezmiernie, że moja mama miała problemy onkologiczne w czasach, kiedy po diagnozie brano się za leczenie, a nie kazano czekać na śmierć, bo się jeszcze covidem zarazi. I mogła zostać zoperowana i wrócić do zdrowia, a nie czekała na śmierć zamknięta w domu.

Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:24   #1916
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88088209]Jak dziewczyny piszą - przedszkola ruszyły, a w przedszkolach dzieci są o wiele mniej higieniczne niż w szkole i jakoś nie widzę chryj rodziców.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
była chryja , była- w maju. Nawet tu w tym temacie wiżazowym.
i jak z wiekszością chryj, ludzie sobie podyskutowali a potem sie tematem znudzili i "nikt nie umarł od tego".

A propos- moje dziecko dzis wróciło do przedszkola w końcu, pomiar temperatury przy wejściu, szeroki uśmiech pani i ... kartę do kliknięcia obecności na skrzyneczce, ktora jest tuż za drzwiami wejściowymi zabiera pani (od każdego tak maca te karty) - bo przecież za drzwi wejśc nie można (nie to, żebym sie bała takiej zmacanej karty, tylko śmiać mi sie chce na sens i logikę takich działań )

bo dwa kroki za drzwiami to już ZARAZA!

Cytat:
Napisane przez TygrysEuropy Pokaż wiadomość
I nie martwcie się o szkoły, dzieci pójdą tydzień dwa lub trzy i potem zdalne nasz rząd ogłosił przetarg na system do nauki zdalnej
a tfu! obys nie był złym prorokiem z tym, pewnie by tak "super" dzialał, jak ten program do kwaratnanny.........
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:26   #1917
Misia452
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88089130]Gdzie to wyczytałaś w moim poście?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Czytając twój post odniosłam takie wrażenie, może mylne

Stary 2020-08-24, 10:26   #1918
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88089136]była chryja , była- w maju. Nawet tu w tym temacie wiżazowym.
i jak z wiekszością chryj, ludzie sobie podyskutowali a potem sie tematem znudzili i "nikt nie umarł od tego".

[/QUOTE]

Ale jaka, byli tu jacyś rodzice, którzy twierdzili, że przez otwarcie szkół nastąpi jakiś masowy pomór?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-08-24, 10:26   #1919
invisible_01
Zakorzeniona

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88089115]Wokół tej szczepionki jest mniej więcej tyle samo mitów, co wokół yeti.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Też znam takie osoby.
Dodatkowo są to nauczyciele mało istotnych przedmiotów, których główną robotą jest wysyłanie linków do mało wartościowych filmików na youtube.[/QUOTE]Mam mnóstwo znajomych, którzy pracowali podczas pandemii jakiś czas zdalnie i absolutnie nikomu pracodawca nie zapewnił internetu. Gdybym ja wykonywała swoją pracę tak jak ta znajoma, to niestety pożegnałabym się z pracą. W pracy mam.sporo znajomych z dziećmi i niestety dziecko żadnego z nich nie miało tyle szczęścia, aby nauczyciele do tej nauki się przykładali. Pisałam już chyba o tym. Pierwsze 2 tygodnie, nawet pierwszy miesiąc - ok, lekcje przez kamerkę, pomoc na maila, nauczyciel był w konkretnych godzinach pod telefonem. A potem, jak stało się jasne, że szkoły się w tym roku szkolnym nie otworzą, to się skończyły lekcje online i zaczęło wysyłanie zadań mailem z zadaniami. Wszelkie pytania o pomoc były kwitowane tym, że dziecko powinno odrabiać lekcje przy udziale rodzica albo że dziecko może poszukać sobie w internecie. Taka nauka.

Stary 2020-08-24, 10:41   #1920
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mój mąż marzy o tym, żeby wrócić do normalnej pracy.
Bo każdy chciałby, żeby było mu jak najwygodniej, nic w tym dziwnego.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Ja dla odmiany jestem zadowolona, bo w naszym pkolu grupa syna liczyła 23 osoby, a obecnie przez koronawirusa rodzice połowy zapisali dzieci do zerówek szkolnych chcąc uniknąć wysokich opłat.

Syn będzie mieć 12 osobową grupę i to dla nas bardzo dobrze, bo im mniejsza w jego przypadku tym lepiej.

Z drugiej strony przez koronawirusa do wymarzonej szkoły pójdzie dopiero od I klasy, bo mimo że się dostał, szkoła ograniczyła na ten rok liczbę uczniów w klasie.

Są plusy i minusy.

Jednemu wygodniej chodzić do pracy, innemu pracować zdalnie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości