|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1982 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Nauczyciele jak chcieli podwyżki, to ich praca była unoszona do rangi niezbędnej. Jak przyszła pandemia to nagle się okazuje, że się zamknęli w domu i rodzice niech dzieci uczą. Nie neguje ich pracy, ale się zdecydujmy jaki front obieramy, poza tym tak, jak pisałam w innych grupach też są ludzie narażeni i muszą chodzić do pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1983 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1984 |
|
BAN stały
|
Ridja devojka, owszem wyzysk, i tak są wyzyskiwani za zgodą rządu obywatele, zresztą w niektórych budżetowych również, listonosze PIELĘGNIARKI ratownicy medyczni. Ratownik medyczny skończy studia ma odpowiedzialna pracę i zarabia grosze, nauczyciel przebimba studia, ma ciepła posadkę i zarabia tyle co ratownik czy pielęgniarka. Te studia nauczycielskie to nic innego jak socjologię czy politologię, tylko po socjologii lądują na kasie w sklepie a nauczyciel płaczę ze ma niskie zarobki... Chociaż jego kierunek studiów jest marnej jakości, a pada argument że oni mają... studia jak lekarz czy prawnik. Sorry są studia i studia.
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ale to taki głupio podnoszony argument, jakby tylko oni chcieli godnych płac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1986 |
|
BAN stały
|
Mijonue rozumiem, że według ciebie ktoś po medycynie czy prawie powinien zarabiać tyle samo co po geografii pedagogice politologi czy turystyce? Jakiś nikogo nie dziwi że absolwent socjologii często kończy karierę na kasie w sklepie, a mnie dziwi wywyższanie studiów kierunku historii czy geografii do rangi medycyny, dziwne.
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko spytam, gdzie wy czytacie, że tak ogólnie nauczyciele nie chcą stacjonarnie?
Tam, gdzie ja czytam - wszyscy chcą, ALE z sensem, z jakimiś wytycznymi realnymi, a nie na hurra. Tyle. Sama niezmiernie cieszę się, że jest stacjonarnie. Ale jak zwykle, cokolwiek by się u nas nie działo, najazd na nauczyciela być musi jeszcze przypomnę tylko - nauczyciel jest na samym końcu łańcucha dowodzenia, i ŻADNE decyzje nie zależą od niego. Warto o tym pamiętać.Mijanou, Tobie dziękuję ogromnie. |
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit. Ok, doczytałam kontekst
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2020-08-24 o 16:13 |
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Praca na kasie to nie jest to samo co praca nauczyciela ale tez bardzo ciezka i szkodliwa czesto w mlodym wieku moze wysiasc kregoslup itp. No i nie ma faktycznie tak latwo z urlopem itp. Sklep musi caly czas funkcjonowac na wysokich obrotach. Ja tez nie mowie ze powinny byc takie zwrobki jak nauczycielek ale na pewno wyzsze niz sa i kasjer tez powinien moc sie godnie utrzymac. Ogolnie zarobki w Polsce sa kiepskie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-08-24 o 18:30 |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090102]No nie, to jest fizycznie i psychicznie okropnie męcząca praca. Na kasie znaczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Tylko, żeby wykonywać taką pracę nie potrzebujesz żadnych kwalifikacji. Pracowałam na kasie w markecie, za to nauczycielem nie chciałabym być nigdy w życiu, za żadne pieniądze. |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy to znaczy, że ci wszyscy ludzie powinni zarabiać najwyżej minimalną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Za to ja w życiu nie chciałabym pracować w handlu. Sobota nie sobota, godziny pracy długie, ciągłe użeranie się z ludźmi, praca z pieniędzmi, a często ciężka fizyczna robota. Do sklepu z moim nastawieniem poszłabym tylko, gdyby groziła nam jakaś wielka bieda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090153]Za to ja w życiu nie chciałabym pracować w handlu. Sobota nie sobota, godziny pracy długie, ciągłe użeranie się z ludźmi, praca z pieniędzmi, a często ciężka fizyczna robota.
Do sklepu z moim nastawieniem poszłabym tylko, gdyby groziła nam jakaś wielka bieda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A nauczycielem chciałabyś być? Mając o nich takie zdanie jakie masz? Bo ja właśnie między innymi przez takie postrzeganie tego zawodu nie chciałabym być nauczycielem. A powiedzenie w formie przekleństwa "Obyś cudze dzieci uczył", nie wzięło się stąd, że to taki cudowny zawód. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2020-08-24 o 16:42 |
|
|
|
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090153]No to co, że nie potrzebujesz kwalifikacji? W większości prac nie potrzebujesz żadnych kwalifikacji, do większości miejsc przyjmują z wykształceniem średnim (które nie jest żadnym specjalistycznym wykształceniem). Gros ludzi pracuje także poniżej swoich kwalifikacji.
Czy to znaczy, że ci wszyscy ludzie powinni zarabiać najwyżej minimalną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie powinni. Za to osoby ,które mają kwalifikacje/ odpowiednie wykształcenie powinny zarabiać więcej niż osoby wykonujące prace nie wymagającą wykształcenia czy kwalifikacji. Ja nie chciałabym pracować w służbie zdrowia/w szkole/ w sklepie i jako programista. Na samą myśl czuję się zmęczona . |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chciałabym być, ale też dlatego nie poszłam na studia pedagogiczne. Nigdy nie miałam fantazji, żeby chodzić do pracy za karę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że są nauczyciele, którzy naprawdę są świetnymi specjalistami w swojej dziedzinie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
A poza tym jak ciągle słucham o tym, że nauczyciele są TACY narażeni, wiedząc jednocześnie, jaki jest średni wiek pielęgniarki w Polsce to serio trafia mnie szlag.
Najlepiej siedzieć w domu i wysyłać filmiki albo ściągnięte z ogólnodostępnych stron teksty z podpisem: rodzic czyta dziecku tekst, omawia, zadaje pytania. No do tego rzeczywiście trzeba mega kwalifikacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090178]A poza tym jak ciągle słucham o tym, że nauczyciele są TACY narażeni, wiedząc jednocześnie, jaki jest średni wiek pielęgniarki w Polsce to serio trafia mnie szlag.
Najlepiej siedzieć w domu i wysyłać filmiki albo ściągnięte z ogólnodostępnych stron teksty z podpisem: rodzic czyta dziecku tekst, omawia, zadaje pytania. No do tego rzeczywiście trzeba mega kwalifikacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A widzisz, a ja w ogóle takiego narzekania nie słyszę. Za to wszyscy znani mi nauczyciele chcieliby wreszcie wrócić do normalnej pracy i nie wyobrażają sobie dalszej pracy zdalnej. |
|
|
|
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090178]A poza tym jak ciągle słucham o tym, że nauczyciele są TACY narażeni, wiedząc jednocześnie, jaki jest średni wiek pielęgniarki w Polsce to serio trafia mnie szlag.
Najlepiej siedzieć w domu i wysyłać filmiki albo ściągnięte z ogólnodostępnych stron teksty z podpisem: rodzic czyta dziecku tekst, omawia, zadaje pytania. No do tego rzeczywiście trzeba mega kwalifikacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Perse, a dlaczego Wy jako rodzice nie interweniowaliście u dyrektora? Przecież nauczyciele mieli przeprowadzać lekcje zdalnie , a nie wysyłać tylko materiały czy zadanie domowe ? W wielu szkołach były przecież normalne zdalne. |
|
|
|
|
#2003 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090153]No to co, że nie potrzebujesz kwalifikacji? W większości prac nie potrzebujesz żadnych kwalifikacji, do większości miejsc przyjmują z wykształceniem średnim (które nie jest żadnym specjalistycznym wykształceniem). Gros ludzi pracuje także poniżej swoich kwalifikacji.
Czy to znaczy, że ci wszyscy ludzie powinni zarabiać najwyżej minimalną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Za to ja w życiu nie chciałabym pracować w handlu. Sobota nie sobota, godziny pracy długie, ciągłe użeranie się z ludźmi, praca z pieniędzmi, a często ciężka fizyczna robota. Do sklepu z moim nastawieniem poszłabym tylko, gdyby groziła nam jakaś wielka bieda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeśli im mają wzrosnąć pensje, to powinny wzrosnąć również wszystkim innym zawodom, tak żeby byla zachowana odpowiednią różnica w zarobkach. No ale spoko, to się w Polsce pewnie nigdy nie wydarzy, więc nie masz co się martwić, że nauczyciel będzie bogaczem. A co do paniki nauczycieli i korony to się zgadzam. Jest to mega żałosne. Jak się komuś nie podoba, to niech się zwolni z roboty. Jak zwykle to bywa przy państwowych posadach, łatwiej siw cwaniakuje. ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2020-08-24 o 16:53 |
|
|
|
|
#2004 |
|
BAN stały
|
Co do ciężkości pracy, praca kasjera jest mega cięższa niż kasjera, jak już powyżej ktoś pisał, praca na zmiany sobota, dźwiganie (niszczenie kręgosłupa) użeranie się z klientami, pilnowanie kasy, mefa ciężka praca fizyczna. Owszem nie wymaga kwalifikacji, ale jakoś zdobycie kwalifikacji nauczyciela nie jest niczym trudnym. Wynagrodzenie może i podobne ale po kilku latach bimbania po studiach o wiele lżejsza praca niż kasjera, nie widzę powodu aby pensja była wyższa od pracownika na kasie skoro kasjer wręcz tyra fizycznie. Coś za coś. I jak już pisałem, większość rozsądnych ludzi nie idzie na kierunku politologia czy socjologia bo kończy potem na kasie, tak jak na kierunki pedagogiczne szli tak zwane pociotki, którzy byli pisząc wprost za głupi aby skończyć konkretne studia, a chcieli mieć jakieś z podkreśleniem jakieś wykształcenie /kwalifijacje/ aby nie tyrać na kasie, i potem wjeżdżali do szkoły na plecach mamy wujka dyrektora czy sołtysa z PSL, na ciepła posadkę. Wierzę, że teraz w dużych miastach nie trzeba mieć już znajomości aby pracować w szkole z powodu marnej pensji, aczkolwiek adekwatnej do marnych kwalifikacji (studiów) i pracy.
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Konto usunięte
|
Taaa praca jako nauczyciel lżejsza niż praca na kasie. Nie wierzę w to co czytam. To chyba piszą osoby, które nigdy nie spróbowały obu tych zawodów jednoczesnie.
To pewnie dlatego dyrektorzy mają problem z rotacją pracowników większą niż w Biedronce Czasem w ogłoszeniach się już nie kryją nawet i piszą wprost, że szukają choćby studentki czy Ukrainki, byleby była chocby w trakcie nauki na kierunku wymaganym przez prawo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2006 |
|
Konto usunięte
|
Mnie trochę śmieszy to porównywanie "ciężkości" pracy nauczycieli i kasjerów (zupełnie inne warunki wejścia na rynek, wymagania stawiane w rozwoju itd.). Druga kwestia - tak jakby podwyżki jakiekolwiek "zabierały" zarobki innym. Jest tylko jeden zawód, który "zabiera innym" i tam aktualnie też są żniwa i też były długie kwarantanny
![]() Co do nauczania zdalnego - indywidualnie rzeczywiście była to kpina, chyba opisywałam tutaj sposób nauczania córki koleżanki . A tak kpiąco - ciekawe, co by zrobili sprzedawcy, jakby nagle musieli odpalać sklep online, nawet w okrojonej formie, bo im firmy zamknęli i pozostała zdalka? No chyba tylko art. świeże muszą być sprzedawane kontaktowo. Wcale nie wyczuwam paniki i ojojojoj nie dam rady i lamentów. Uważam, że w przypadku tych "godnych pogardy" nauczycieli zabrakło po prostu odgórnych zasad, narzędzi, systemu. Gdyby mi za to płacili takie ochłapy to też bym straciła serce do tych dzieciaków, choćby to były przekochane, 3letnie dzieciaczki przytulające się do mnie codziennie, a ja byłabym ulubioną ciocią-przedszkolanką . Nauczyciele nie są w żaden sposób premiowani, więc po co mają się starać? Misja podobna jak MUSI wystąpić w SŁUŻBIE zdrowia? A już tak na koniec - no jest to łatwe, po prostu nie każdy odnajdzie się w formule zdalnej. Tak samo jak koleżanki kasjerki czy pracowniczki branży jakiejkolwiek innej - z tego, co ja obserwuję, jest dużo osób, które potrafią coś robić i mogą być nawet perfect w swojej dziedzinie, ale gdy tylko przychodzi zmiana, jakiś problem, zachowanie niecodziennie, to nie dość, że stres mają w kosmos, to i rozwiązać problemu nie potrafią.
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88090235]Taaa praca jako nauczyciel lżejsza niż praca na kasie. Nie wierzę w to co czytam. To chyba piszą osoby, które nigdy nie spróbowały obu tych zawodów jednoczesnie.
To pewnie dlatego dyrektorzy mają problem z rotacją pracowników większą niż w Biedronce Czasem w ogłoszeniach się już nie kryją nawet i piszą wprost, że szukają choćby studentki czy Ukrainki, byleby była chocby w trakcie nauki na kierunku wymaganym przez prawo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ano, za to w Biedronkach nie ma wcale rotacji, bonto taka wspaniała praca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- [1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88090249]Mnie trochę śmieszy to porównywanie "ciężkości" pracy nauczycieli i kasjerów (zupełnie inne warunki wejścia na rynek, wymagania stawiane w rozwoju itd.). Druga kwestia - tak jakby podwyżki jakiekolwiek "zabierały" zarobki innym. Jest tylko jeden zawód, który "zabiera innym" i tam aktualnie też są żniwa i też były długie kwarantanny ![]() Co do nauczania zdalnego - indywidualnie rzeczywiście była to kpina, chyba opisywałam tutaj sposób nauczania córki koleżanki . A tak kpiąco - ciekawe, co by zrobili sprzedawcy, jakby nagle musieli odpalać sklep online, nawet w okrojonej formie, bo im firmy zamknęli i pozostała zdalka? No chyba tylko art. świeże muszą być sprzedawane kontaktowo. Wcale nie wyczuwam paniki i ojojojoj nie dam rady i lamentów. Uważam, że w przypadku tych "godnych pogardy" nauczycieli zabrakło po prostu odgórnych zasad, narzędzi, systemu. Gdyby mi za to płacili takie ochłapy to też bym straciła serce do tych dzieciaków, choćby to były przekochane, 3letnie dzieciaczki przytulające się do mnie codziennie, a ja byłabym ulubioną ciocią-przedszkolanką . Nauczyciele nie są w żaden sposób premiowani, więc po co mają się starać? Misja podobna jak MUSI wystąpić w SŁUŻBIE zdrowia? A już tak na koniec - no jest to łatwe, po prostu nie każdy odnajdzie się w formule zdalnej. Tak samo jak koleżanki kasjerki czy pracowniczki branży jakiejkolwiek innej - z tego, co ja obserwuję, jest dużo osób, które potrafią coś robić i mogą być nawet perfect w swojej dziedzinie, ale gdy tylko przychodzi zmiana, jakiś problem, zachowanie niecodziennie, to nie dość, że stres mają w kosmos, to i rozwiązać problemu nie potrafią. [/QUOTE]Po co mają się starać? A po co wybierali ten zawód?Po co urzędniczka ma być miła i szybko załatwić Twoją sprawdę, skoro dostaje podobną kasę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88090007]No to piszę przecież, że mają tam burdello bum bum. Nie ma tak, że co miesiąc wszyscy dostają. Raz dostanie jedna grupa społeczna a raz inna. Jednorazowo. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale tak jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A czy u nas też tak nie jest? Jakieś dodatki, na działalności, jakieś tarcze, a inni czekają na wypłatę chorobowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88090249]Mnie trochę śmieszy to porównywanie "ciężkości" pracy nauczycieli i kasjerów (zupełnie inne warunki wejścia na rynek, wymagania stawiane w rozwoju itd.). Druga kwestia - tak jakby podwyżki jakiekolwiek "zabierały" zarobki innym. Jest tylko jeden zawód, który "zabiera innym" i tam aktualnie też są żniwa i też były długie kwarantanny
![]() Co do nauczania zdalnego - indywidualnie rzeczywiście była to kpina, chyba opisywałam tutaj sposób nauczania córki koleżanki . A tak kpiąco - ciekawe, co by zrobili sprzedawcy, jakby nagle musieli odpalać sklep online, nawet w okrojonej formie, bo im firmy zamknęli i pozostała zdalka? No chyba tylko art. świeże muszą być sprzedawane kontaktowo. Wcale nie wyczuwam paniki i ojojojoj nie dam rady i lamentów. Uważam, że w przypadku tych "godnych pogardy" nauczycieli zabrakło po prostu odgórnych zasad, narzędzi, systemu. Gdyby mi za to płacili takie ochłapy to też bym straciła serce do tych dzieciaków, choćby to były przekochane, 3letnie dzieciaczki przytulające się do mnie codziennie, a ja byłabym ulubioną ciocią-przedszkolanką . Nauczyciele nie są w żaden sposób premiowani, więc po co mają się starać? Misja podobna jak MUSI wystąpić w SŁUŻBIE zdrowia? A już tak na koniec - no jest to łatwe, po prostu nie każdy odnajdzie się w formule zdalnej. Tak samo jak koleżanki kasjerki czy pracowniczki branży jakiejkolwiek innej - z tego, co ja obserwuję, jest dużo osób, które potrafią coś robić i mogą być nawet perfect w swojej dziedzinie, ale gdy tylko przychodzi zmiana, jakiś problem, zachowanie niecodziennie, to nie dość, że stres mają w kosmos, to i rozwiązać problemu nie potrafią. [/QUOTE]Mysle ze bez problemu poradzilabym sobie ze sklepem internetowym. Oczywiscie musialabym troche to pocwiczyc ale bez przesady sporo sprzedawczyn to mlode osoby obeznane z komputerem i dalyby rade. Ja juz w swojej pracy mimo ze sklep stacjonarny troche pracy przy komputerze i pracy sklepu internetowego tez mam - niektore buty od nas ida na sprzedaz internetowa i pakuje je, uzupelniam sporo dokumentacji co zajmuje sporo czasu, zamawiam kuriera co tez nie jest hop siup i wymaga skupienia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88090178]A poza tym jak ciągle słucham o tym, że nauczyciele są TACY narażeni, wiedząc jednocześnie, jaki jest średni wiek pielęgniarki w Polsce to serio trafia mnie szlag. Najlepiej siedzieć w domu i wysyłać filmiki albo ściągnięte z ogólnodostępnych stron teksty z podpisem: rodzic czyta dziecku tekst, omawia, zadaje pytania. No do tego rzeczywiście trzeba mega kwalifikacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Niezmiennie twierdzę, że za coś takiego nie powinni dostać pełnej tylko max połowę pensji. Koniec. Jak to się ma do kogoś komu się chciało, łączył się z uczniami itp., który na to faktycznie zapracował? Kopnienta, w okolicy i 20km gdzie mieszkam nie widzę takiej rotacji. Może to u Ciebie w 1-3. Ale dziedzina mnie interesująca, popularna, którą czasem obserwuję z ciekawości - od kilku lat na stronie kuratorium prawie nie oferuje ogłoszeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

jeszcze przypomnę tylko - nauczyciel jest na samym końcu łańcucha dowodzenia, i ŻADNE decyzje nie zależą od niego. Warto o tym pamiętać.

. Nauczyciele nie są w żaden sposób premiowani, więc po co mają się starać? Misja podobna jak MUSI wystąpić w SŁUŻBIE zdrowia? A już tak na koniec - no jest to łatwe, po prostu nie każdy odnajdzie się w formule zdalnej. Tak samo jak koleżanki kasjerki czy pracowniczki branży jakiejkolwiek innej - z tego, co ja obserwuję, jest dużo osób, które potrafią coś robić i mogą być nawet perfect w swojej dziedzinie, ale gdy tylko przychodzi zmiana, jakiś problem, zachowanie niecodziennie, to nie dość, że stres mają w kosmos, to i rozwiązać problemu nie potrafią.